Rozstanie z facetem, część XIX - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 11:27   #3601
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Rozstanie z facetem, część XIX

Cytat:
Napisane przez SpojrzNaMnie Pokaż wiadomość
elvegirl no właśnie, a póki powrócę do normalności, to minie 'trochę' więcej, niż dwie noce.
anitowa ja również cały czas chodzę z iPodem, ale są też piosenki, które mi go przypominają i wtedy to już masakra kompletna.
No jasne że minie trochę więcej niż dwie noce, ale to dopiero początek Twojej nowej drogi i jeśli masz możliwość skorzystać z czyjejś pomocy, jeśli to Ci pomoże...to zrób to.

Jest taka ładna funkcja "usuń", tudzież "delete" Usuwamy to, co się kojarzy i tyle.

Ja po 7 latach musiałam wywalić 4/5 słuchanej muzy ale o dziwo dało się
Stary 2011-07-24, 11:30   #3602
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

elvegirl straszny sentyment mnie od tego powstrzymuje, ale w końcu będę musiała to usunąć, bo w ten sposób będę tkwiła w miejscu i nie postawię kroku naprzód.
SpojrzNaMnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 11:33   #3603
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Spokojnie, to dopiero początek, szok, rozpacz, masz jeszcze prawo do rozczulania się nad sobą Jak czas minie, to damy Ci znać
Stary 2011-07-24, 11:36   #3604
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

Dzięki za wsparcie
Stary 2011-07-24, 11:38   #3605
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Po to jest ten wątek - żeby można było pomarudzić...popłakać...c zasem dostać wirtualnego kopa za głupoty...napisać do nas zamiast do niego...i żeby ruszyć dalej i nie bać się tego, co za rogiem...
Stary 2011-07-24, 11:53   #3606
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

Niee, do niego nie napiszę na pewno.
Trzeba wziąć się w garść.
Stary 2011-07-24, 11:56   #3607
aramanda
Raczkowanie

Ile czasu trwała u Was ta hmm... rozpacz, tzn. brak apetytu, napady płaczu?

U mnie teoretycznie pojutrze miną 2 tygodnie, praktycznie 4. dzień od kiedy nie mam już nadziei... Jest coraz lepiej. Wczoraj już tylko chwilę poszlochałam, coś tam zjadłam. I wiecie co, pomaga mi jakakolwiek i z kimkolwiek rozmowa - zaczęłam nawet wchodzić na czaty i... działa, bo nie myślę, nie analizuję, nie gdybam (no, może troszkę ).

aramanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:00   #3608
ricca166
Wtajemniczenie

Aj dziewczyny,dawno mnie tu nie było,ale wstydziłam się przyznać ,że wróciliśmy do siebie na tzw. ,,próbę".
Dałam się przekabacić po prostu,jego łzom słowom, i babcia z mamą też niepotrzebnie mi mówiły,że Go szkoda itp. i jakoś tak dupa mi zmiękła.wiem,wiem głupie tłumaczenie słabej woli.
Ale tylko na tydzień,wystarczyło ,że Go przy mnie nie było,a ja już się zadręczałam myślami.Istny masochizm.I On cały czas przy mnie starał się być,a to przyjeżdzał ,a to żebym ja do Niego przyjechała ,cały czas razem i wiecie co? zaczęło mnie to osaczać po prostu.Dodatkowo w końcu powiedział ,czemu robił te wszystkie rzeczy - z nudów . Wyobrażacie sobie?Jedyna odp jaką mogłabym zaakceptować ,to że jako prawiczek i początkujący w sprawach seksu chciał sobie trochę doświadczenia zebrać,aby mnie zadowolić (no bo powiem szczerze z moim temperamentem nie miał chłopak łatwo).Ale nieee,on to robił Z NUDÓW.
No to mu powiedziałam,że już Go nie chcę widzieć,i żeby sobie zabaweczkę znalazł ,albo skosił trawnik jak mu się nudzi.
Niepotrzebny był ten powrót całkowicie,ale upewnił mnie w decyzji.Mam nadzieję ,że to koniec kontaktu,już mnie nie nabierze na swoje płacze,palant.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No jasne że minie trochę więcej niż dwie noce, ale to dopiero początek Twojej nowej drogi i jeśli masz możliwość skorzystać z czyjejś pomocy, jeśli to Ci pomoże...to zrób to.
Jest taka ładna funkcja "usuń", tudzież "delete" Usuwamy to, co się kojarzy i tyle.
Ja po 7 latach musiałam wywalić 4/5 słuchanej muzy ale o dziwo dało się
Ja też pousuwałam wszytskie piosenki,co mi się z nim kojarzą.Nie ma się co dołować.

Edytowane przez ricca166
Czas edycji: 2011-07-24 o 12:02
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 12:15   #3609
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

Armanda o właśnie, też jestem ciekawa.
Ricca166 domyślam się, jak musiałaś się poczuć... Ci faceci.
Stary 2011-07-24, 12:44   #3610
siala
Raczkowanie

Cytat:
Po to jest ten wątek - żeby można było pomarudzić...popłakać...c zasem dostać wirtualnego kopa za głupoty...napisać do nas zamiast do niego...i żeby ruszyć dalej i nie bać się tego, co za rogiem...
ja się strasznie boję tego, co za rogiem...ale nie powstrzyma mnie to przed wyglądaniem za niego coraz śmielej!
siala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 13:20   #3611
sheneedslove
Rozeznanie

o masakra.

postanowienia końcowo lipcowe-początkowo sierpniowe:
- zero, null, ani tyci tyci alkoholu w jakiejkolwiek postaci, nawet w cukierku
- żadnych kontaktów z facetami do końca życia
- codziennie tylko praca, praca, praca

Jestem nienormalna. Nie mam do siebie za grosz szacunku. Eks mnie oszukiwał, oprócz mnie miał drugą, 'oficjalną' dziewczynę. Mimo tego tęsknie za nim, płaczę, ciągle zamulam, myślę CAŁY CZAS o tym palancie. I pewnie gdyby tylko mnie zechciał to rzuciłabym mu się w ramiona. Uważam go za jakieś bóstwo i w ogóle dziwie, że taaaaki oh ah facet zechciał w ogóle na mnie spojrzeć. Paranoja. Zero szacunku do samej siebie.

''Kiedy znalazłem się na dnie, usłyszałem pukanie od spodu.''
pocieszam się.
sheneedslove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 14:10   #3612
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

siala nie bój się! Metoda małych kroczków.
sheneedslove oj proszę Cię, chyba sama nei wierzysz w swoje postanowienia. Zero facetów do końca życia? Wątpię. Tylko teraz nam wszystkim się wydaje, że faceci to zło, nigdy więcej związku, bo to za bardzo boli, ale kiedyś w końcu wyjdzie słońce i tak nam wszystkim zaświeci po oczach, że nie będziemy miały już żadnych wątpliwości co do tego.
Stary 2011-07-24, 14:42   #3613
sheneedslove
Rozeznanie

Cytat:
sheneedslove oj proszę Cię, chyba sama nei wierzysz w swoje postanowienia. Zero facetów do końca życia? Wątpię. Tylko teraz nam wszystkim się wydaje, że faceci to zło, nigdy więcej związku, bo to za bardzo boli, ale kiedyś w końcu wyjdzie słońce i tak nam wszystkim zaświeci po oczach, że nie będziemy miały już żadnych wątpliwości co do tego.
Nigdy więcej związku, bo nikt takiego związku nie chce ze mną stworzyć. Tylko po alkoholu jakieś instynkty zwierzęce facetom się włączają w stosunku do mnie. A ja nie wchodzę w takie układy, że na co dzień jesteśmy kolegami, a na imprezie się zabawiamy. A poważnie mnie nikt nie traktuje. No cóż.
sheneedslove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 14:42   #3614
Flanelka_
Raczkowanie

Cytat:
Flanelka to się- sprawdza na jedną, dwie noce. Nie chce im zawracać głowy
Ale uwierzysz, że będziesz mogła zasnąć bez płaczu itd, chodzi o to, żebyś poczuła komfort i uspokoiła się.
Flanelka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:23   #3615
niquolle
Rozeznanie

Cytat:
Zwłaszcza że kiedy opadają te najsilniejsze emocje po rozstaniu, w wielu przypadkach okazuje się, że wcale nie było tak słodko, wcale nie kochamy tak mocno, wcale nie jesteśmy tak zamknięte na dalsze życie bez niego...

otóż to!
bardziej kochamy idealną wizję naszego byłego niżeli Jego tak naprawdę.. oj, kobiety mają bujną wyobraźnię

Quando c'è il buon motivo la forza viene da sola..

niquolle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 15:25   #3616
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

Flanelka ciekawa jestem, jak długo się utrzyma ten stan...
Stary 2011-07-24, 15:32   #3617
pika87
Rozeznanie

a ja wczoraj byłam na małej gibanie (bezalkoholowej bo prowadziłam) i tak sobie obserwowałam facetów. i w tym momencie ujawniło się moje super szczęście do facetów. kilku fajnych trochę mnie obserwowało, ale zaden nie podszedł, za to ściągam chyba wszystkich dziwaków... załamka
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 17:24   #3618
enjoy89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pika87 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj byłam na małej gibanie (bezalkoholowej bo prowadziłam) i tak sobie obserwowałam facetów. i w tym momencie ujawniło się moje super szczęście do facetów. kilku fajnych trochę mnie obserwowało, ale zaden nie podszedł, za to ściągam chyba wszystkich dziwaków... załamka
Ja tylko chciałam powiedzieć, że mam identycznie
Stary 2011-07-24, 17:55   #3619
aligatorek1301
BAN stały

Ile trwa 9 miesięcy tęsknię w środku na zewnątrz mnie to nie obchodzi, Bo nikt mojego byłego nie lubił bo ma specyficzny charakter. Ale ja się po woli rozpadam od środka bo na zewnątrz tyje na potęgę. Nikogo nie mam siostry wolą siebie kontakt z nimi prawie 0. Przyjaciółki są ale one maja własne życie praca studia i ich faceci, co najlepsze mamy tyle samo lat mieszkamy przy jednej ulicy a ciężko się spotkać. Co do byłego podglądam go na fc co robi co pisze baaa nawet go mam w znajomych i niekiedy komentuję jego wpisy albo piszemy ale parę słów i tyle. W✂✂✂✂i*** się jak widzę że on ma coraz więcej przyjaciółek znajomych a ja tylko praca dom i net. Byliśmy 2 lata i parę miesięcy znamy się ponad 3. chodziliśmy 3 razy....
aligatorek1301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:18   #3620
pauCaa
Raczkowanie

dziewczyny potrzebuje wirtualnego kopa i zeby ktos na mnie nakrzyczyał bo kompletnie nie umiem sie wsiąść w garść
kiedys tu pisalam ale pewnie nikt mnie nie pamieta, w przeciągu 3 miesiacy rzuciło mnie dwoch facetow, jeden po 2 latach, drugi po miesiacu.. teraz chyba bardziej załuje tego ostatniego, bo za nim tesknie i mi go brakuje ale problem polega na tym ze ja nie placze i jakos tam funkcjonuje, tylko kompletnie nie umiem sie zabrac do nauki, a za 2 miesiace mam egzamin poprawkowy na studiach.. i czuje ze go zawale i mnie wywala.. staram sie zajmowac sobie jakos czas zeby nie myslec o eksach, i mi sie udaje, chodze na fitness codziennie, do pracy, na zakupy, gotuje, sprzątam, ale jak siadam do ksiazki to w ogole nie umiem sie skupić... i wszystko mi sie przypomina.. i czuje ze zawale studia a tego bym nie chciala, bo na pewno zaden z nich nie jest tego wart!
pauCaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:18   #3621
howdoi
Zadomowienie

polecam, fajna rada :

http://kwejk.pl/obrazek/296912/bridget,jones.html

i oczywiście film.
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 18:50   #3622
Malla
Nie depcze krokusów

[1=30128d4098f00e9b8565e1b 01a10bd578c02c712;2831819 2]PS. Jest jakaś singielka z Krakowa chętna wyskoczyć na imprezkę lub podryw? [/QUOTE]
Jest cały wątek - w moim podpisie
Cytat:
Napisane przez aligatorek1301 Pokaż wiadomość
Przyjaciółki są ale one maja własne życie praca studia i ich faceci, co najlepsze mamy tyle samo lat mieszkamy przy jednej ulicy a ciężko się spotkać.
To wyjdź z inicjatywą spotkania.
Cytat:
Napisane przez aligatorek1301 Pokaż wiadomość
Co do byłego podglądam go na fc co robi co pisze baaa nawet go mam w znajomych i niekiedy komentuję jego wpisy albo piszemy ale parę słów i tyle. W✂✂✂✂i*** się jak widzę że on ma coraz więcej przyjaciółek znajomych a ja tylko praca dom i net.
Na własne życzenie tkwisz w tym g... Skasuj go ze znajomych, deaktywuj profil, cokolwiek, byle zszedł Ci z oczu.
Cytat:
Napisane przez pauCaa Pokaż wiadomość
za 2 miesiace mam egzamin poprawkowy na studiach.. i czuje ze go zawale i mnie wywala..
To jeszcze dużo czasu, zbieraj tyłek i do roboty! Nie zasłaniaj się przed nauką jakimś patafianem.
Stary 2011-07-24, 19:21   #3623
superMENKAAAAAAA
Raczkowanie

Dziewczyny słuchajcie, mam problem.

ukochanyTż jest 3 lata starszy. bylismy razem 1,5 roku. było cudownie. nasz wspólny pierwszy raz, pierwsze zakochanie, pierwsza taka miłość. po prostu było idealnie, planowaliśmy dużo a ja niestety to wszystko popsułam. mój były chłopak nalegał na spotkanie wiec sie zgodzilam, zmuszał mnie do roznych rzeczy, ja sie nie zgodzilam, ale dalam sie jedynie całowac. potem był kolega z klasy gdzie mnie zaprosil do siebie i rowniez mnie pocalowal. a za trzecim razem zauroczyl mnie koles z innej klasy, mimo ze strasznie kochalam swojego Tżta i zerwałam z nim, jednak wiedzialam ze to byl blad i poprosilam Tzta o szanse. po awanturach zgodził się, powiedzial ze strasznie mocno mnie kocha, ze nie chce mnie stracic i ze nie wyobraza sobie beze mnie tego wszystkiego, jednak około tygodnia pozniej sam ze mną zerwał wiem, jestem kompletną idiotka, jestem mi wstyd ze kochając chlopaka spotkalam się z tamtymi, zaluje tego wszystkiego, bardzo! ale spotykamy się z Tż, romawiamy, zartujemy, jest DOKLADNIE TAK SAMO jak bylismy razem, calujemy sie, przytulamy, uprawiamy seks. jednak problem wlasnie w tym ze nie jestesmy razem. tak bardzo chce mu pokazac ze moze mi znow zaufac. nie jestesmy razem jakies 8 miesiecy już, jednak ja go bardzo kocham i mysle ze on tez cos do mnie czuje jednak boi się ze go znowu zranię dlatego kiedy go prosze aby wrocil on mowi ze nie... mialyscie podobny problem? prosze o jakieś rady, co mogę zrobic aby znow mi zaufał? aby wrócił. bardzo was proszę o radę, bo ja juz sama rady nie daję sobie z tym wszystkim bo go bardzo mocno kocham, zranilam go i chce to naprawic... jak mogę to zrobić?
superMENKAAAAAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 19:25   #3624
aligatorek1301
BAN stały

[QUOTE=Malla;28325546]Jest cały wątek - w moim podpisie

To wyjdź z inicjatywą spotkania.

Na własne życzenie tkwisz w tym g... Skasuj go ze znajomych, deaktywuj profil, cokolwiek, byle zszedł Ci z oczu.

Ja też jest z Krakowa.... A co do spotaknia ja im ciągle prosze o spotkanie na herbace
aligatorek1301 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 21:15   #3625
Malla
Nie depcze krokusów

aligatorek1301 - to wpadnij do którejś niespodziewanie z dobrą herbatą, pobaw się z dzieckiem koleżanki...

superMENKAAAAAAA - płacisz za swoje głupie błędy. Bezsensownie wpakowałaś się teraz w związek bez związku. Na jego miejscu nie miałabym do Ciebie szacunku. Nie dość, że go zdradzałaś, to jeszcze podkładasz mu się, jesteś łatwa, a takich kobiet się nie szanuje. Na Twoim miejscu zaproponowałabym mu związek lub zerwanie znajomości.
Stary 2011-07-25, 00:14   #3626
enjoy89
Zakorzenienie

Ja chciałam tylko napisać, że eks napisał do mnie w nocy... tylko czy wychodziłam gdzieś. Odpisałam dzisiaj wieczorem, i tak piszemy, niby tylko co słychać, ale... nie wiem czy to był dobry czas, żeby zacząć sobie ot tak normalnie pisać. Ja tam sobie mogę udawać przed nim, że wszystko jest ok, ale nie jest. Przynajmniej dowiedziałam się, że nie zobaczę go przez najbliższe 3-4 tygodnie, to dobrze prawda? Spodziewałam się, że zobaczę go za tydzień, ale to chyba dobrze, że nie... jedzie gdzieś na weekend do innego miasta, potem za 2 tygodnie do Londynu, a potem na tydzień do Francji. Szczęściarz
A tak naprawdę, to wmawiam sobie, że to dobrze, a tak naprawdę tak bardzo bym chciała go zobaczyć jak narazie to czuję taki ścisk w sercu, że przez tyle czasu go nie będzie. Wiem, że to głupie ale przynajmniej daje mi więcej czasu, żeby się jakoś leczyć z niego, a to jest dobre w tym wszystkim...
Stary 2011-07-25, 01:52   #3627
justyskaa789
Raczkowanie

no i znowu tu wracam...
justyskaa789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 08:16   #3628
SpojrzNaMnie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enjoy89 Pokaż wiadomość
Ja chciałam tylko napisać, że eks napisał do mnie w nocy... tylko czy wychodziłam gdzieś. Odpisałam dzisiaj wieczorem, i tak piszemy, niby tylko co słychać, ale... nie wiem czy to był dobry czas, żeby zacząć sobie ot tak normalnie pisać. Ja tam sobie mogę udawać przed nim, że wszystko jest ok, ale nie jest. Przynajmniej dowiedziałam się, że nie zobaczę go przez najbliższe 3-4 tygodnie, to dobrze prawda? Spodziewałam się, że zobaczę go za tydzień, ale to chyba dobrze, że nie... jedzie gdzieś na weekend do innego miasta, potem za 2 tygodnie do Londynu, a potem na tydzień do Francji. Szczęściarz
A tak naprawdę, to wmawiam sobie, że to dobrze, a tak naprawdę tak bardzo bym chciała go zobaczyć jak narazie to czuję taki ścisk w sercu, że przez tyle czasu go nie będzie. Wiem, że to głupie ale przynajmniej daje mi więcej czasu, żeby się jakoś leczyć z niego, a to jest dobre w tym wszystkim...
no i co zrobiłaś! po co odpisywałaś? ajj
Stary 2011-07-25, 08:24   #3629
howdoi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyskaa789 Pokaż wiadomość
no i znowu tu wracam...

co się stało ?
howdoi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 09:48   #3630
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez justyskaa789 Pokaż wiadomość
no i znowu tu wracam...
Hej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości