|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/mamo-tato-spiworek...714998556.html NIe wiem w czymmaluch taki spi w sumie...latem nie ma problemu, bo pod kocykiem, a jesienia moze w spiworku i pod kocykiem???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupilam posciel i rozek....Siostra moja mowila ze rozek jest dobry dla tatusiow bo nie bede sie bali wziac malenstwa na rece a rozek jest dla nich stabilny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tłuczenia szkła to słyszałam że to kaszubsko-wiejski obyczaj zwany "Polter abbend" czy jakoś tak, tłucze się młodej parze na szczęście, zwykle jeśli ślub jest w sobote to ta impreza - suto zakrapiana przez nieproszonych gości jest w piątek. Ciężki obyczaj bo młodzi potem na ślubie wyglądają jak strachy na wróble ![]() Chrzest to też ciężka sprawa bo zwykle rodzina uważa że ma prawo podpowiadać rozwiązanie. Mam tą sytuację w rodzinie, mój brat nie ochrzcił bo nie uważał za stosowne, ja (zaszłam w ciąże zaraz po tym jak bratowa urodziła) ochrzczę bo jestem wierząca i ciągle słyszę że pewnie moje dziecko będzie przez babcie uznane a jego nie itp. Generalnie kwas który napędzają obie strony sporu. Ale osobiście uważam tak jak już pisałyście jeśli sie nie jest osobą wierzącą nie powinno się chrzcić bo to zwykłe krzywoprzysięstwo w końcu jak osoba nie wierząca może wychować dziecko w wierze ![]() ![]() A tak poza tym to dzieńbry niedzielnie ![]()
![]() |
#2675 | ||||||
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
Wpadam sie przywitać na szybcika przeczytac co tam jak tam i zaraz zbieram sie na kolejnego grillika-ale jakaś pogoda niemrawa ![]() Co do zdjęcia to przepraszam jesli którąś tym zniesmaczyłam ale byłam w tak głębokim szoku że musiałam sie tym podzielić. Sama jak to zobaczyłam nie wiedziałam czy się śmiać płakać czy lecieć do łazienki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wg miesiaczki wychodzi mi na 08.09 ale jak bylam na pierwszym USG to wychodzilo mi na 03.09, bo to niby zalezy od USG . Sama juz jestem zakrecona..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Rozeznanie
|
Mi sie spodobał wzór 165 http://allegro.pl/my-sweet-baby-spiw...711945381.html.... I bym wzieła spiworek, rożek, falbanke, przybornik i ochraniacz.... Sama juz nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |||||||
Zadomowienie
|
hello
wyobraźcie sobie ,że polazłam km do sklepu.. czyli 2 w obie strony pieszo (bo mąż auto do pracy zabrał) żeby kupić sobie świeże pączki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak serio...to lekarz mi ostatnio mówił,bym zaczęła masować krocze..ale się też boję ![]() co do brzuszka mi też zaczął opadać.. ale podobno to już normalne w tych tygodniach..teraz już będzie niżej niż wyżej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tu miałam raz badanie robione..bo miałąm cytologię robioną u pol. gina. i to by było na tyle... Cytat:
![]() ![]() co do maternity benefit... ja sama załatwiałam , z pracy mi wypełnili tylko co trzeba ale ja wysyłałam do Donegal wszystko. czekałam ok tygodnia. najpierw przyszła informacja,że doszly dokumenty,że jest ok., że sprawdzili termin i zatwierdzili termin macierzyńskiego urlopu i mam czekać na konkretne informacje.. a dwa dni później już przysłali list z kwotą przyznaną Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też jakaś płaczliwa się robię... dziś się popłakałam jak mi mąż napisał sms-a rano.. : ja już dojechałem.. kocham Was moje kobietki... nie pierwszy raz tak pisze..a ja ciągle rycze.. ![]()
![]() |
#2682 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I super że tata się ocknął ![]() Cytat:
![]() Do wieczorka maminki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/my-sweet-baby-spiw...729013726.html chyba kupie ten zestaw 326 bez moskitiery i poscieli....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
aaaa i jeszcze jedno... od dziś zaczynam mówić do córci Sara ... mam nadzieję,że mi się już nic nie odwidzi
![]() więc można imię dopisać do listy na początku ![]()
#2685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tez sama wysłałam do Donegal w tygodniu ale nie nakleiłam znaczka bo była informacja ze post free i tz mnie teraz starszy ze to nie dojdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
napewno dojdzie
![]() ![]() ![]() a w tym minionym tyg wysłałaś?? jeśli tak to do końca przyszłego poczekaj.. czasem jak mają dużo zgłoszeń to pewnie coś dłużej trwa to..jak nie odpowiedzą do pt to najwyżej przedzwon do nich. mam gdzieś numer na ich taką informację, jak by co,to się upomnij to podeśle Tobie ![]()
#2687 | ||
Rozeznanie
|
Ale burza!
![]() Pstrągi mają pyszne w Krężnicy nad Zalewem obok zajazdu Malibu czy jakoś tak. Cytat:
![]() ![]() Gratulacje ![]() Mi ostatnio dwie babki powiedziały, że prawie w ogóle nie widać że w ciąży jestem. W tym pani farmaceutka - poszłam dokupić sobie witaminki, o ona się mnie pyta czy karmię, czy też dopiero początek ciąży że nic nie zauważyła... ![]() Cytat:
![]() No i zapomniałam pochwalić mojego męża. Pierwszy raz poszedł ze mną do sklepu z ciuszkami i nie tylko nie narzekał, że za wcześnie, że po co itp, ale nawet sam szukał rozmiarów ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-24 o 15:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Największy problem o dziwo miałam z moimi znajomymi - kiedy mówiłam, że nie chcemy ochrzcić dziecka łapali się za głowy. Dla wszystkich oczywistym było, że dziecko TRZEBA ochrzcić. No i oczywiście pytania "ale jak to tak", "dziecko będzie miało źle w życiu, w szkole" itd. Ale w końcu to nasze życie i nasze dziecko, a ja mam zamiar przedstawić mu wszystkie możliwości ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Rozeznanie
|
My jesteśmy w podobnej sytuacji- ślub mamy tylko cywilny, bo oboje jesteśmy nie wierzący i nie chcieliśmy uprawiać krzywoprzysięstwa ani być obłudnymi. Dużo dal nam do myślenia ślub znajomych, gdzie Pan Młody wszem i wobec głosi że w boga nie wierzy, jest neopoganinem (tak, mam takich znajomych
![]() ![]() Teraz tez rozmawialiśmy na temat chrztu i stwierdziliśmy, że nie chcemy. I nie rozumiem jaką to krzywdę może dziecku wyrządzić czy w czym przeszkadzać. Bo jeśli będzie chciało należeć do kościoła, to zawsze zdąży ŚWIADOMIE wziąć chrzest- mniej z tym procedur i chodzenia niż z wypisaniem się. Swoją drogą nie spodziewałam się, że taki temat tu poruszymy i przede wszystkim że bedzie tyle osób o podobnych przekonaniach w tych kwestiach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
heja kobitki
![]() zrobilismy z mezem porzadek w szafach i mam przynajmniej 3-4 półki do wyboru dla Marcelka ![]() ![]() męża wczoraj jak jechalismy zdradził mi ze od czwartu poprosił o urlop i ze jak wyrobimy sie z malowaniem to skoczymy sobie gdzies na weekend-no ale to zoabzymy jak szybko pomalujemy ![]() ![]() ![]() kurde zastanawiam sie czy kupowac posciel-jak wszystkie piszeia ze na poczatku i tak sie moze nie przydac to moze na razie odpuszcze? kurde sama nie wiem ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- no tak znów jak przylazłam to nikogo nei ma-ech te wyczucie czasu |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||
kosmitka
|
Fajne wzorki ma i ogólnie duże jedno zamówienie sobie u niego szykuję, żeby nie płacić 2x za przesyłkę.
Malgosia1983 - ta amortyzacja w roanie jest właśnie bardzo zauważalna, naprawdę lekko i fajnie się buja. Dobrze, że udało Wam się tak okazyjnie kupić fajny model. Nie pomyślałabym, że te wierzchnie części można prać w pralce, jakoś na to bym nie wpadła, a to też jednak duży plus. MoniaZ82 - faktycznie duża córcia, chyba jesteś na wątku rekordzistką ![]() ![]() Nie zazdrość, Ty jesteś dalej ode mnie z terminem to i z remontem to samo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak czytam o dylematach czy kupować pościel czy rożek - kupiliśmy rożek w sklepie normalnym, taki zapinany na rzepy, bo te są chyba zwykłe zawijane. Nie wiem, czy w tym dziecko może normalnie spać, wśród moich znajomych mam czy w rodzinie nikt tego nie praktykował. Każde dziecko spało normalnie w pościeli - czemu wy piszecie, że pościel na początku nie jest potrzebna???? Aa2 - trzymam kciuki, by wyjazd jednak nastąpił, taki odpoczynek to fajna rzecz, zazdroszczę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Aha a śpiworka nie kupuję wcale tylko rożek, tych śpiworków u nikogo nie widziałam i szczerze mówiąc jakoś mi się to nie podoba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
Ancia ja jeszcze nei wiem jak szybko pójdzie malowanko
![]() mysle teraz nad ta poscielą i zaraz zadryndam do sis czy ona dla dziewczyn miała bo nei pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() z fotka grrrrrrrr................ .... ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile trwa u was macierzyński? Tak dopytuję, bo nie znam się, a mnie ciekawi, jak to w innych krajach jest (dużo już się dzięki Wam dowiedziałam o opiece w UK i Irlandii) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy w domu letnika - męża siostrzeniec, lat 10 przyjechał na parę dni. Już jest wesoło ![]() Choć rozmowa z mamą dziś była niewesoła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że przeze mnie ciągnie się ten temat na forum, ale czasem zastanawiam się już, czy to ja jestem wariatem, czy po prostu moja rodzinka zwariowała ![]() ![]() Ancia, poduszka na pewno nie jest na początku używana, kołderka może i tak (choć niektóre mamy mają opory, bo ciężka, dziecko może pod nią wpaść i że to może być niebezpieczne - choć jak ułożyć dziecko jak tu któraś mama pokazywała, to jak najbardziej jest to bezpieczne). A co jeszcze wchodzi w skład tego kompletu? Rożek, który kupiłam z tego linku od Pestki też jest na rzep.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-07-24 o 17:57 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
kosmitka
|
Cytat:
Oj mi się marzy jakiś hotel, plaża ![]() Agnyska moje tak samo, aż mam poobcierane ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
U mnie popularne są Wisła, Szczyrk, Ustroń itp.
![]()
#2697 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeju agnyska współczuję z całego serca ![]() pisz, napisanie tego co leży na sercu pomaga bardzo... no i nie gadaj, że jesteś wariatem ej. to że ktoś sobie coś ubzdurał i na około prawi to co myśli nie oznacza, że od razu ma rację... mądrze piszesz, podjełaś swoje decyzje trzymasz się tego i trzymam mocno kciuki za Ciebie... matko jak to się porobiło, że od ludzi od których oczekujemy największego wsparcia i zrozumienia dostaje się takie baty ![]() trzymaj się kochana, nie daj się... jakoś musi się to wszystko poukładać ![]()
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() w takim ukladzie Ty kochana i Agnyska trzymajcie sie mocniutko i starajcie sie nie nerwowac, tak jak napisalas-kiedys w koncu musi sie poukladac, a zycie przeciez przezyjemy my sami czy my same, nikt za nas tego nie zrobi ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- No i wiedzialam ze tak bedzie, ja przyjde a was wywieje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.