Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 10:22   #2761
kaileight
Zadomowienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no i ogladam o tych czarno-białych akcesoriach....z jednej strony jak wydać kolejne pieniądze..... trochę mnie te kolory przerażają

http://sklep.whiteandblack.pl/show_category/latest

a tu ceny

mam do was pytanie osobiste - czy planujecie kolejne dzieci i tym samym ciąże????
Piękne te akcesoria Miła odmiana po tych wsyzstkich kaczuszkach, pastelach i różach które atakują z każdego sklepu
Ale kupować raczej nie będę. Wybieram raczej najprostsze wzory i kolory, nie chcę inwestować fortuny

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-07-25 o 10:27
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:23   #2762
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Mi się te bóle pojawiły po wizycie, ciekawe co mi powie Tak, za tydzień wizyta, o 15.30
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja o 14.50. Wchodzę przed Tobą .
a ja dopiero na 18.15
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:28   #2763
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Piękne te akcesoria Miła odmiana po tych wsyzstkich kaczuszkach, pastelach i różach które atakują z każdego sklepu

Co do dzieci- zawsze chciałam mieć dwójkę. Ale wątpię żeby się udało. Chciałabym szybko wracać do pracy, nie chę mieć więcej przerw, ciążą jestem dość zmęczona, także możliwe że moje dziecko będzie jedynakiem
o matko nareszcie ktoś czuje jak ja ciążą tez jestem zmęczona, a dzieci więcej nieeeeee. dobrowolnie sie na to znowu nie zdecydujęa małż zmuszać nie będzie hehe

a co do pościeli - ja chyba AMY zakupie, bo prawie nie ma kom o złej jakości, a te inne sa czesto krytykowane, przy moim szczesciu feler mi sie trafi na pewno

dziewczynykciuki za wizyty

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:29   #2764
kaileight
Zadomowienie

Po za tym zobaczy,my jak pójdzie nam z jednym dzieckiem

ech.. przez to ze znowu internet mi się zawiesza, co chwile ginie mi to co napisałam. Grrr. Chciałąm multicytowanie zrobić, to mi wsyzstko zjadło, piszę wiadomość coś mi się usuwa, cos zostaje- nie rozumiem co ten mój komputer dzisiaj robi.

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2011-07-25 o 10:33
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:29   #2765
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzień dobry Muminki
Wczoraj miałelismy dzień odwiedzin...dwie moje koleżanki, a potem siostra Tż.
Niestety moi goście nie byli tak chojni jak koleżanki Asi...
Chociaż nie, jedna przywiozła ciasteczka (żartuję
Siostra Tż mnie wykończyła psychicznie... Słyszałyście o tzw. wampirach energetycznych? No własnie, to siostra Tż - "licze się ja ja i tylko ja"...
Niby nic mi nie zrobila, nie jest niemiła - a tak mi dziala na nerwy że szok

My już wyprysznicowani, włosy sie suszą i wyruszamy obadać przychodnie dla dzieci...

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
kochana... to było pod prysznicem... ćwiczenia-skłony skręty pochylanie... przy goleniu się tu i tam : cojest: nawet nie wiesz jak parę różnych owłosionych miejsc na ciele może czlowieka rozgimnastykować i zmęćzyć

a tak serio...to lekarz mi ostatnio mówił,bym zaczęła masować krocze..ale się też boję

co do brzuszka mi też zaczął opadać.. ale podobno to już normalne w tych tygodniach..teraz już będzie niżej niż wyżej

to taki termin jak mój ja będę miała wszystko bo zamawiam cały komplet wyprawkę do łóżeczka.. ale narazie Sara będzie spała na specjalnej poduszce memory foam dla niemowlaka.. i w śpiworku.. albo pod kocykiem.. a reszta będzie czekała na swoją kolej

ja też jakaś płaczliwa się robię... dziś się popłakałam jak mi mąż napisał sms-a rano.. : ja już dojechałem.. kocham Was moje kobietki...
nie pierwszy raz tak pisze..a ja ciągle rycze.. nawet teraz jak to pisze mam łzy w oczach... ehhh te hormony...
Takie ćwiczenia A ja gupi gupek myslałam, że masz jakies specjalne A tak to ja też się gimnastykuję z róznym efektem
Masowanie krocza... chyba nie dałabym rady...
No ja ponoć mam już od jakiegoś 28tc tak nisko brzuszek
Mnie sie wydaje że jest normalny i sliczny bo w środku jest mój synuś
Zastanawiam nad tym kładzeniem malego do lóżeczka.
Na początku zanim któras nie napisała o tych śpiworkach to myslałam, że normalnie pod kolderkę, a teraz to już nic nie wiem
Sara ładne imię, ale mnie się chyba bardzie podoba Laura.
Podobać ma się Wam i to Wasze odczucia są najważniejsze.

Ancia
Fakt - amortyzację mają super. Ja też nie pomyślałam o tym praniu, jednak jak przyszedł i mu się przyjżałam pierwsze co zrobilam rozebrałam go z materiału... Nie żeby był brudny, poplamiony czy coś, poprostu tak odruchowo.
Ancia za 35tc

Asia No to zaganiaj tam swojego Życze żebyście zdążyli pojechac i odpocząć

Agnieszka0605 Bo jak "Cię czytam" to w głowie chyba nam się podobnie porobiło. Damy radę

Kasiul Jak nastroje z małżonkiem szanownym?
Uważam, że powinnaś z nim szczerze i spokojnie porozmawiać o tym co Cię dręczy i jak to wygląda z Twojej perspektywy - kobiety w ciąży, która ma prawo czuć się mniej atrakcyjna i czasami zagrozona (chociaż nie powinnyśmy bo to cudowny stan - ale wiadomo jak jest).
I nie ma co mysleć Kochana o odwecie bo do nieczego dobrego to nie prowadzi

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
cotka no stres, u mnie tata nadal nie wie jak wnuczka będzie mieć na imię a jestem aż 2 dni za Tobą a u Ciebie postępy chociaż widać
Mama Tż, nie widziała mnie jeszcze w ciąży...

Natuś Ja tak mam. Dużo leżeć...serio, jak tylko mnie lapie to się kladę na boku i czekam aż przejdzie. Nie chodzę dużo, absolutnie nie dźwigam...I absolutnie się nie martw.
Stary 2011-07-25, 10:37   #2766
madzialena-lublin
Rozeznanie

Co do dzieci, to najlepszy jest mój mąż- On, który dzieci kiedyś w ogóle nie chciał mieć teraz mówi o trójce i to najlepiej jedno po drugim .
Ja nie mówię nie, chociaż zawsze mu odpowiadam: poczekaj jak przyjdzie pierwsze, zobaczymy czy damy radę i czy jeszcze będziemy chcieli

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Siostra Tż mnie wykończyła psychicznie... Słyszałyście o tzw. wampirach energetycznych? No własnie, to siostra Tż - "licze się ja ja i tylko ja"...
Niby nic mi nie zrobila, nie jest niemiła - a tak mi dziala na nerwy że szok
A to na pewno siostra Twojego tż, a nie mojego?

Dzisiaj zaczęłyśmy 27 tydzień!!!

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-07-25 o 10:38
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:39   #2767
mooonik
Zakorzenienie

aa widziałam , że pokazywałyście pościel z all od użytkownika my sweet baby- a któraś już zamówiła i ma ją w domu? Na wątku polecamy-odradzamy czytałam niefajną opinię o tej pościeli, że jest kiepskiej jakości i to co na zdjęciu a to co przyszło do domu to niebo a ziemia i dziewczyna zwracała
Ja pościeli nie kupuję na razie. Mam zamiar wziąć tylko rożek i ochraniacze na szczebelki, i myślę nad przybornikiem ale albo wezmę na all albo coś podobnego w Ikei A jakby się miała ta pościel okazać niezbędna to nie jest to bynajmniej towar deficytowy i w każdej chwili można ją dokupić

widziałam w pytaniu na śniadanie tą biało-czarną pościel- kolejny biznes co ma na celu wyciągnąć kasę od rodziców skoro po miesiącu dzieciaczek juz rozróżnia kolory to po co mu kupować b-cz pościel na początek

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:44   #2768
gerda
Zadomowienie

jestem w 34tygdoniu, a pierwszy raz czuje czkawkę małej

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:47   #2769
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
A to na pewno siostra Twojego tż, a nie mojego?
Dzisiaj zaczęłyśmy 27 tydzień!!!
Chciałabym Ale niestety... Ile siostra Twojego Tz ma lat?
Za 27tc
Stary 2011-07-25, 10:47   #2770
anciaahk
kosmitka

Moja siostra kupowała pościel od tego mamo to ja czy jakoś tak, też tu wklejałam. Nie wiem jak z jakością, ale różnica w cenach jest dość spora - w sklepach stacjonarnych 3-częściowy komplet pościeli kosztuje ok. 200 zł, często sporo ponad, a na allegro jest sporo tańsze. Być może wszystko kosztem jakości. Na początek może zamówię tylko 1 komplet.

Mooonik myślałam o Tobie przez weekend. Przyszła do mnie paczka z mustelą, zamówiłam podwójne opakowanie i ono jest specjalnie opakowane w oryginalne opakowanie musteli. Na tym opakowaniu jest informacja blablabla o tym, że to najlepszy preparat dla kobiet w ciąży itd. A z boku opakowania jest komentarz następujący: a po porodzie polecamy... i tam jest właśnie wymieniony ten krem intensywny na rozstępy.
Mogę wkleić skład, ale po takim komentarzu ja tego intensywnego nie będę używać. Skoro sama firma poleca go po porodzie, to coś musi w tym być.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:48   #2771
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

To czemu ja nie czuję :-(
Stary 2011-07-25, 10:51   #2772
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Hej

Witam porannie
U mnie znowu bałagam i znowu zero sił na sprzątanie
Jeszcze tato wczoraj wymyślił że kładzie gładź w dużym pokoju i chyba się wścieknę bo znając życie będzie to robił miesiąc a później nie uporamy się z tym pyłem

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:52   #2773
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

u mnie wczoraj rekord 3 razy w dzien, raz w nocy czkawa

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-25, 10:52   #2774
rabarbar83
Rozeznanie

Witam poniedziałkowo
widzę że nie tylko ja humorek do
odziedziczyłam po tacie nieumiejętność odpoczywania jak chcę poleniuchować to potem czuję się zmęczona i zniechęcona do życia

najszczęśliwsza jestem jak pot leje się po plecach i robię coś co ma namacalny efekt... a teraz tyle roboty wokół a ja się snuję i tż mnie goni od wszystkiego mimo że sam ledwo przędzie aaaaaaaaaaaaa już nie wiem czy ryczeć, krzyczeć tupać nogami czy... siąść z herbatką w fotelu i gapić się w okno
Stary 2011-07-25, 10:53   #2775
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

To czemu ja nie czuję :-(
Może ma w nocy ? I rzadko?
Mój ma na okrągło, ale ponoć po porodzie też będzie miał w takim wypadku

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:54   #2776
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

dziś w nocy czkawka naszej małej obudziła męża ja i tak nie spałam, dla mnie to nie nowość, ale mąż to miał niezłą zagwozdkę

Ancia ja chyba też nie będę jej używać... doczytałam na opakowaniu, że tam pisze po francusku- "po rozwiązaniu"(oczywiście w wolnym tłumaczeniu ) i trochę mnie to zastanowiło przyznaję. Ale jeśli to nie problem to wkleiłabyś skład? Może być jako zdjęcie

a my zaczęliśmy 32tc

Julitka

Stary 2011-07-25, 10:56   #2777
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A może to się multisport nazywa, teraz już nie wiem. Nie wiem, czy coś dają w gratisie, bo ja nigdy z tego nie korzystałam , za dużo pracuję, do tego dojazdy i studia.

Oglądałam tą kontrowersyjną galerię, sporo jest fotek nagich dziewczyn, każda chyba inaczej podchodzi do takich zdjęć. Mnie zaskoczył ten gigantyczny brzuch.
No ladnie, ciekawe ile ma albo miala w sobie tych maluszkow bo az mi sie wierzyc nie chce ze to byloby jedno a co do kart multi-my z dziewczynami zawsze chodzilysmy po pracy, czlowiek byl padniety na pysk ale jak sie pozniej zasypialo-ooooo chcialam wczoraj odp ale oczywiscie cos mi sie spieprzylo z netem zeby bylo zabawnie i do 2 w nocy probowalam to naprawic, przestawialam router, antenke i doopa, mam nadz ze to byla chwilowa zawiecha bo jak wroe do domu to bede odcieta od swiata

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, chociaż dla mnie wcale nie taki dobry mam dziś DOŁA ciąg dalszy... otóż weszłam na wagę i co SCHUDŁAM 2kg! nie dość że przytyłam zaledwie te 2kg to jeszcze teraz to schudłam martwię się co ja małej daję skoro chudnę, wielkie G****!
natka danika a jak Wasza waga? Ja w prawdzie kalorii nie liczę ale jem 6posiłków dziennie! śniadanie, obiad, kolację i 3inne posiłki, jadam nawet koło 22. Nie jem w ogóle słodyczy. Chociaż jak mam kryzys to zjem batonika ale się wkurzyłam i zmartwiłam tą wagą Dobrze, że jutro do tego Poznania jedę pobadają mnie i malutką, może nauczą lepiej się odżywiać, bo ja już nie wiem co robię źle z synkiem na tym etapie ciąży miałam +13kg
Bo sie za duzo schizujesz, denerwujesz i martwisz Kasienia

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
eh coś pokręciłam z cytowaniem,więc z marszu napiszę,że rzuciłam okiem na fotkę i ani nie wiem co to za portal był.Ale nawet na wizażu dziewczyny wstawiają różne zdjęcia ciążowe,może dlatego że 2lata siedzę na Laurowym wątku to mnie to nie zdziwiło.

Siostra zaprasza mnie nad morze,żebym do niej dojechała z córeczką na 3dni.Sama,autem.Dumam czy aby nie jest to mało odpowiedzialne.Wyraźcie swoje zdanie.Mam jakieś 250-300km
Czy ja wiem, ja tam uwazam mozna jezdzic autem do konca ciazy jesli kobieta sie dobrze czuje ale to chyba za duzo km i jesczze pojedziesz z corka? ja bym zostala jednak, nie warto kusic losu.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dzien dobry

Lula, Agus moje cukry wariacji dostają takiej,ze np po płatkach z jogurtem, które jem w sumie od początku tej diety całej i mialam zwykle koło 100 cukier, tak ostatnio 150 zmierzyłam z drugiej ręki i to samo. Az sie poryczałam
Na sniadania od tygodnia jem to samo a wyniki mam od 91 do 142...no oszalec mozna poprostu
nie wiem czy odpowiedzialne...ale ja bym nie pojechała. 300 km w samochodzie to nawet 4-5 godzin jazdy moze wyjsc. Ja bym sie bała, ze jakis skurcz mnie złapie, nawet nie macicy, ale np łydki...
Biedaku kochany.. jeszcze chwila i wszystko wroci do normy, przytulam

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

nie spałam dziś w nocy prawie wcale usnęłam gdzieś nad ranem na chwilkę po czym mnie obudził jakiś dziwny ból brzucha(skurcz czy co?) i o 7 moje spanie się skończyło, poleżałam tylko w łóżku do 8, bo zaś zaczynało mnie wszystko boleć ;/ teraz siedzę na pół przytomna i myślę co by tu robić
a w ogóle to kto zabrał lato?????

Natka ponoć im bliżej porodu tym sny są głupsze Mi w sobotę śniła się wizyta u gina, za którą musieliśmy zapłacić potrójną stawkę, ale w zamian dostaliśmy maszynę do szycia

Małgosia mnie ta historia wystraszyła i to bardzo... może dlatego, że jestem ogromną panikarą zwłaszcza jeśli chodzi o nowe sytuacje i nie umiem sobie teraz wyobrazić jak sie zachowam w chwili gdy zacznę rodzić nie wiem czy też nie wpadnę w histerię i panikę i czy tez nie będę mieć w d.. to co do mnie mówią położne I zazdroszczę tym co tak pewnie twierdzą, że poddadzą się temu co im położne, czy lekarze będą kazali robić..W ogóle im bliżej tego wszystkiego tym więcej mam dziwnych myśli niekoniecznie związanych z porodem, ale z tym co będzie po...

A Ty jak się czujesz? rozmawiałaś z lekarzem- wiesz już kiedy Cię wypuszczą?

Agnyska współczuję napiętej sytuacji w rodzinie w związku z Waszą decyzją o nie chrzczeniu dziecka. Najważniejsze,żebyście pozostali w zgodzie z własnym sumieniem, dla mnie nie ma nic gorszego niż hipokryzja i serio nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem osób, które chrzczą bo tak wypada, bo co ludzie powiedzą. Natomiast podziwiam i jestem pełna szacunku dla tych co otwarcie przyznają, ze skoro sami nie chodzą do kościoła i nie wierzą to nie będą chrzcić bo wg nich nie ma to sensu. Aga mam nadzieję, że znajdziecie siłę na to wszystko i że uda się Wam znaleźć jakieś rozwiązanie

do mojej wyprawki dołączyła ceratka na materacyk na gumce i płatki kosmetyczne i może dziś pojedziemy po pampersy do Rossmana- były jakieś okazyjne kody zniżkowe i mi siostra dwa upolowała, akurat kupię po paczce 1 i 2
monia biedna, nie sypiasz dalej?a ta melisske probowalas? bo niektorym pomaga, archi ostatnio mowila ze nawet o dziwo udalo jej sie pospac ladnie
Stary 2011-07-25, 10:57   #2778
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
no i ogladam o tych czarno-białych akcesoriach....z jednej strony jak wydać kolejne pieniądze..... trochę mnie te kolory przerażają

a tu ceny

mam do was pytanie osobiste - czy planujecie kolejne dzieci i tym samym ciąże????
planujemy ale kiedy to wyjdzie w praniu

ceny powalające
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:58   #2779
thelilah
Zadomowienie

Cytat:

a tu ceny

widziałam widziałam...
no ładne ładne, ale ja tam wolę moje pastelki
misie - królisie a nie tam czarne koła i kwadraty

gratuluję rozpoczętych tygodni

anciaahk też zamówiłam kremik musteli, ten PO porodzie mam nadzieję, ze pomoże doprowadzić brzuch do jako takiego stanu, chociaż na cud nie liczę
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:58   #2780
lullaby_ml
Zakorzenienie

No i dzien dobry kochane ja dolaczam oczywiscie do grona dziewczyn niesypiajacych co by nie bylo za fajnie, jeszcze przez dwie godz gdzies od 3 w nocy mialam takie skurcze dowcipne ze koniec biore te tabsy i nic nooooo
Stary 2011-07-25, 10:59   #2781
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Może ma w nocy ? I rzadko?
Mój ma na okrągło, ale ponoć po porodzie też będzie miał w takim wypadku
Może może... Ale ja bym chciała poczuć..
Cotka Twój tata to chyba jak ponownie narodzony

Cytat:
a my zaczęliśmy 32tc
A na kiedy masz termin?
Stary 2011-07-25, 10:59   #2782
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
widziałam widziałam...
no ładne ładne, ale ja tam wolę moje pastelki
misie - królisie a nie tam czarne koła i kwadraty

gratuluję rozpoczętych tygodni

anciaahk też zamówiłam kremik musteli, ten PO porodzie mam nadzieję, ze pomoże doprowadzić brzuch do jako takiego stanu, chociaż na cud nie liczę
Wyszly Ci rozstepy na brzuszku?
Stary 2011-07-25, 11:02   #2783
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No i dzien dobry kochane ja dolaczam oczywiscie do grona dziewczyn niesypiajacych co by nie bylo za fajnie, jeszcze przez dwie godz gdzies od 3 w nocy mialam takie skurcze dowcipne ze koniec biore te tabsy i nic nooooo
sluchaj a może jednak trzeba leżeć? same tabsy nacisku na szyjkę nie zlikiwiduja?

Stary 2011-07-25, 11:03   #2784
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Wyszly Ci rozstepy na brzuszku?
na brzuchu nie, na boczkach niestety tak, małe bo małe ale zawsze
już planuję jak będę z nimi walczyć
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:05   #2785
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
sluchaj a może jednak trzeba leżeć? same tabsy nacisku na szyjkę nie zlikiwiduja?
Gin nie mowila zebym lezala, owszem mam bardzo uwazac, odpoczywac i sie nie przemeczac ale nie lezec, wiec juz sama nie wiem, teraz sie bede z nia widziala i jak do piatku nic nie przejdzie to nie wiem co, bo to boli i meczy, ostatnio sie poryczalam z bolu taki mialam skurcz
Stary 2011-07-25, 11:07   #2786
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Siostra zaprasza mnie nad morze,żebym do niej dojechała z córeczką na 3dni.Sama,autem.Dumam czy aby nie jest to mało odpowiedzialne.Wyraźcie swoje zdanie.Mam jakieś 250-300km
ja po ostatnich wydarzeniach to 5 razy przemyślę zanim pojadę sama do lekarza do którego mam pół godzinki powolutku jadąc

ja mam wyniki wszystkie w porządku, nie mdleje, nie kręci mi się w głowie, ciśnienie kontroluje i jak na razie jest okej a tu mi się nagle przydarzyło w sobotę w sklepie że w 2 sekundy straciłam widzenie w jednym oku, trwało to z 5 minut zanim widziałam w miarę ostro...i już sobie nie jestem w stanie zaufać na drodze jako w pełni sprawny kierowca, mam tylko nadzieję że już mi się to nie przydarzy,
w tak długiej podróży przy typowych naszych dolegliwościach ciążowych to dość ryzykowne, sama zdecydujesz czy warto takie ryzyko ponosić
Stary 2011-07-25, 11:07   #2787
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
monia biedna, nie sypiasz dalej?a ta melisske probowalas? bo niektorym pomaga, archi ostatnio mowila ze nawet o dziwo udalo jej sie pospac ladnie
ja meliskę pijam regularnie bo lubię ale tu to chyba nie pomoże, coraz gorzej mi się śpi po prostu, brzuch przeszkadza, boli mnie przy każdej zmianie pozycji, strasznie cierpną mi ręce a dziś jeszcze okropnie lało w nocy no i lipa ze spaniem
A Tobie widzę nie dość, że niespanie dokucza to jeszcze skurczybyki w nocy dokładają swoje Całe szczęście już niedługo

Cytat:
będziemy walczyć

Cytat:
A na kiedy masz termin?
na 26.09

Julitka

Stary 2011-07-25, 11:13   #2788
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
na brzuchu nie, na boczkach niestety tak, małe bo małe ale zawsze
już planuję jak będę z nimi walczyć

A widzisz, dziewczyny uzywaja tej mustelli ale sprawdz sobie jeszcze ten pharmaceris, pewnie wyjde teraz na upierdasa ale proponuje to kazdemu bo uzywam tego kremu przeciw rozstepom i naraze odpukac zaden nowy mi nie wyszedl a oni maja serie do zwalczania starych rozstepow i to sobie kupie napewno tez; chociaz cellulit rzadzi, jak mi cellulitka wpada w rezonans to wtedy kest zabawnie, no i wszystko mi tak złowieszczo dynda pocieszylam Cie?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
ja meliskę pijam regularnie bo lubię ale tu to chyba nie pomoże, coraz gorzej mi się śpi po prostu, brzuch przeszkadza, boli mnie przy każdej zmianie pozycji, strasznie cierpną mi ręce a dziś jeszcze okropnie lało w nocy no i lipa ze spaniem
A Tobie widzę nie dość, że niespanie dokucza to jeszcze skurczybyki w nocy dokładają swoje Całe szczęście już niedługo

będziemy walczyć

na 26.09
Monia naprawde lubisz smak melisski? o kurcze ja tam to pije jak musze kurcze biedactwo, a moze rzeczywiscie trzeba sobie zrobic cos ala wal przedpowodziowy na lozku i lezec na boku? chociaz mi tez wszystko cierpnie jak tak leze i tez juz nie mam koncepcji ale damy rade kochana, zobaczysz wynoagrodzi nam sie to w kochanych dzieciach ktore beda przysypialy wszystkie noce
Stary 2011-07-25, 11:17   #2789
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
na 26.09
Hmmm, to w którym ja w końcu jestem... Pierwszy termin ustalony na 21.09, drugi na 18.o9, a na wizycie 18.07 powiedział, że to 30tc.
Normalnie popierprzylo mi się wszystko
Stary 2011-07-25, 11:20   #2790
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:

też obejrzałam, dziecko może nie widzi kolorków ale ja widzę więc wolę mieć coś na co mi się miło gapi a te wzorki to też mnie przeraziły

ja odpowiem po porodzie i potem jeszcze sprawdzę czy zdania nie zmieniłam po pół roku życia z maleństwem

a tak serio zawsze chciałam mieć 2 dzieciaczków, sama mam 3 rodzeństwa, tylko jak dla mnie uroki ciąży i połogu nie zachęcają do szybkiej powtórnej decyzji... a szkoda

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości