|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Ale kupować raczej nie będę. Wybieram raczej najprostsze wzory i kolory, nie chcę inwestować fortuny
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-25 o 10:27 |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciążą tez jestem zmęczona, a dzieci więcej nieeeeee. dobrowolnie sie na to znowu nie zdecyduję a małż zmuszać nie będzie hehea co do pościeli - ja chyba AMY zakupie, bo prawie nie ma kom o złej jakości, a te inne sa czesto krytykowane, przy moim szczesciu feler mi sie trafi na pewno ![]() dziewczyny
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Po za tym zobaczy,my jak pójdzie nam z jednym dzieckiem
![]() ech.. przez to ze znowu internet mi się zawiesza, co chwile ginie mi to co napisałam. Grrr. Chciałąm multicytowanie zrobić, to mi wsyzstko zjadło, piszę wiadomość coś mi się usuwa, cos zostaje- nie rozumiem co ten mój komputer dzisiaj robi.
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-07-25 o 10:33 |
|
|
|
#2765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Muminki
Wczoraj miałelismy dzień odwiedzin...dwie moje koleżanki, a potem siostra Tż. Niestety moi goście nie byli tak chojni jak koleżanki Asi... ![]() ![]() Chociaż nie, jedna przywiozła ciasteczka (żartujęSiostra Tż mnie wykończyła psychicznie... Słyszałyście o tzw. wampirach energetycznych? No własnie, to siostra Tż - "licze się ja ja i tylko ja"... Niby nic mi nie zrobila, nie jest niemiła - a tak mi dziala na nerwy że szok ![]() My już wyprysznicowani, włosy sie suszą i wyruszamy obadać przychodnie dla dzieci... Cytat:
A tak to ja też się gimnastykuję ![]() Masowanie krocza... No ja ponoć mam już od jakiegoś 28tc tak nisko brzuszek ![]() Mnie sie wydaje że jest normalny i sliczny bo w środku jest mój synuś ![]() Zastanawiam nad tym kładzeniem malego do lóżeczka. Na początku zanim któras nie napisała o tych śpiworkach to myslałam, że normalnie pod kolderkę, a teraz to już nic nie wiem ![]() Sara ładne imię, ale mnie się chyba bardzie podoba Laura. Podobać ma się Wam i to Wasze odczucia są najważniejsze. Ancia Fakt - amortyzację mają super. Ja też nie pomyślałam o tym praniu, jednak jak przyszedł i mu się przyjżałam pierwsze co zrobilam rozebrałam go z materiału... Nie żeby był brudny, poplamiony czy coś, poprostu tak odruchowo. Ancia za 35tc ![]() Asia No to zaganiaj tam swojego Życze żebyście zdążyli pojechac i odpocząć Agnieszka0605 Bo jak "Cię czytam" to w głowie chyba nam się podobnie porobiło. Damy radę Kasiul Jak nastroje z małżonkiem szanownym? Uważam, że powinnaś z nim szczerze i spokojnie porozmawiać o tym co Cię dręczy i jak to wygląda z Twojej perspektywy - kobiety w ciąży, która ma prawo czuć się mniej atrakcyjna i czasami zagrozona (chociaż nie powinnyśmy bo to cudowny stan - ale wiadomo jak jest). I nie ma co mysleć Kochana o odwecie bo do nieczego dobrego to nie prowadzi Cytat:
![]() Natuś Ja tak mam. Dużo leżeć...serio, jak tylko mnie lapie to się kladę na boku i czekam aż przejdzie. Nie chodzę dużo, absolutnie nie dźwigam...I absolutnie się nie martw.
|
|
#2766 | |
|
Rozeznanie
|
Co do dzieci, to najlepszy jest mój mąż- On, który dzieci kiedyś w ogóle nie chciał mieć teraz mówi o trójce i to najlepiej jedno po drugim
Ja nie mówię nie, chociaż zawsze mu odpowiadam: poczekaj jak przyjdzie pierwsze, zobaczymy czy damy radę i czy jeszcze będziemy chcieli ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj zaczęłyśmy 27 tydzień!!! Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-25 o 10:38 |
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
aa widziałam , że pokazywałyście pościel z all od użytkownika my sweet baby- a któraś już zamówiła i ma ją w domu? Na wątku polecamy-odradzamy czytałam niefajną opinię o tej pościeli, że jest kiepskiej jakości i to co na zdjęciu a to co przyszło do domu to niebo a ziemia i dziewczyna zwracała
![]() Ja pościeli nie kupuję na razie. Mam zamiar wziąć tylko rożek i ochraniacze na szczebelki, i myślę nad przybornikiem ale albo wezmę na all albo coś podobnego w Ikei A jakby się miała ta pościel okazać niezbędna to nie jest to bynajmniej towar deficytowy i w każdej chwili można ją dokupić ![]() widziałam w pytaniu na śniadanie tą biało-czarną pościel- kolejny biznes co ma na celu wyciągnąć kasę od rodziców
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
jestem w 34tygdoniu, a pierwszy raz czuje czkawkę małej
|
|
|
|
#2769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale niestety... Ile siostra Twojego Tz ma lat? Za 27tc
|
|
#2770 |
|
kosmitka
|
Moja siostra kupowała pościel od tego mamo to ja czy jakoś tak, też tu wklejałam. Nie wiem jak z jakością, ale różnica w cenach jest dość spora - w sklepach stacjonarnych 3-częściowy komplet pościeli kosztuje ok. 200 zł, często sporo ponad, a na allegro jest sporo tańsze. Być może wszystko kosztem jakości. Na początek może zamówię tylko 1 komplet.
Mooonik myślałam o Tobie przez weekend. Przyszła do mnie paczka z mustelą, zamówiłam podwójne opakowanie i ono jest specjalnie opakowane w oryginalne opakowanie musteli. Na tym opakowaniu jest informacja blablabla o tym, że to najlepszy preparat dla kobiet w ciąży itd. A z boku opakowania jest komentarz następujący: a po porodzie polecamy... i tam jest właśnie wymieniony ten krem intensywny na rozstępy. Mogę wkleić skład, ale po takim komentarzu ja tego intensywnego nie będę używać. Skoro sama firma poleca go po porodzie, to coś musi w tym być.
|
|
#2771 |
|
Wtajemniczenie
|
To czemu ja nie czuję :-(
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam porannie ![]() U mnie znowu bałagam i znowu zero sił na sprzątanie ![]() Jeszcze tato wczoraj wymyślił że kładzie gładź w dużym pokoju i chyba się wścieknę bo znając życie będzie to robił miesiąc a później nie uporamy się z tym pyłem |
|
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Witam poniedziałkowo
widzę że nie tylko ja humorek do odziedziczyłam po tacie nieumiejętność odpoczywania jak chcę poleniuchować to potem czuję się zmęczona i zniechęcona do życia ![]() najszczęśliwsza jestem jak pot leje się po plecach i robię coś co ma namacalny efekt... a teraz tyle roboty wokół a ja się snuję i tż mnie goni od wszystkiego mimo że sam ledwo przędzie aaaaaaaaaaaaa
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Może ma w nocy
? I rzadko? ![]() Mój ma na okrągło, ale ponoć po porodzie też będzie miał w takim wypadku
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
dziś w nocy czkawka naszej małej obudziła męża
ja i tak nie spałam, dla mnie to nie nowość, ale mąż to miał niezłą zagwozdkę ![]() Ancia ja chyba też nie będę jej używać... doczytałam na opakowaniu, że tam pisze po francusku- "po rozwiązaniu"(oczywiście w wolnym tłumaczeniu ) i trochę mnie to zastanowiło przyznaję. Ale jeśli to nie problem to wkleiłabyś skład? Może być jako zdjęcie ![]() a my zaczęliśmy 32tc
|
#2777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kart multi-my z dziewczynami zawsze chodzilysmy po pracy, czlowiek byl padniety na pysk ale jak sie pozniej zasypialo-ooooo chcialam wczoraj odp ale oczywiscie cos mi sie spieprzylo z netem zeby bylo zabawnie i do 2 w nocy probowalam to naprawic, przestawialam router, antenke i doopa, mam nadz ze to byla chwilowa zawiecha bo jak wroe do domu to bede odcieta od swiata![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kiedy to wyjdzie w praniu ![]() ceny powalające
|
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widziałam widziałam... no ładne ładne, ale ja tam wolę moje pastelki ![]() misie - królisie a nie tam czarne koła i kwadraty gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() anciaahk też zamówiłam kremik musteli, ten PO porodzie
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
No i dzien dobry kochane
biore te tabsy i nic nooooo
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cotka Twój tata to chyba jak ponownie narodzony A na kiedy masz termin?
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
na brzuchu nie, na boczkach niestety tak, małe bo małe ale zawsze
już planuję jak będę z nimi walczyć
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam wyniki wszystkie w porządku, nie mdleje, nie kręci mi się w głowie, ciśnienie kontroluje i jak na razie jest okej a tu mi się nagle przydarzyło w sobotę w sklepie że w 2 sekundy straciłam widzenie w jednym oku, trwało to z 5 minut zanim widziałam w miarę ostro...i już sobie nie jestem w stanie zaufać na drodze jako w pełni sprawny kierowca, mam tylko nadzieję że już mi się to nie przydarzy, w tak długiej podróży przy typowych naszych dolegliwościach ciążowych to dość ryzykowne, sama zdecydujesz czy warto takie ryzyko ponosić
|
|
|
#2787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tu to chyba nie pomoże, coraz gorzej mi się śpi po prostu, brzuch przeszkadza, boli mnie przy każdej zmianie pozycji, strasznie cierpną mi ręce a dziś jeszcze okropnie lało w nocy no i lipa ze spaniem![]() A Tobie widzę nie dość, że niespanie dokucza to jeszcze skurczybyki w nocy dokładają swoje Całe szczęście już niedługo ![]() Cytat:
![]() na 26.09
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A widzisz, dziewczyny uzywaja tej mustelli ale sprawdz sobie jeszcze ten pharmaceris, pewnie wyjde teraz na upierdasa ale proponuje to kazdemu bo uzywam tego kremu przeciw rozstepom i naraze odpukac zaden nowy mi nie wyszedl a oni maja serie do zwalczania starych rozstepow i to sobie kupie napewno tez; chociaz cellulit rzadzi, jak mi cellulitka wpada w rezonans to wtedy kest zabawnie, no i wszystko mi tak złowieszczo dynda pocieszylam Cie?![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
ja tam to pije jak musze kurcze biedactwo, a moze rzeczywiscie trzeba sobie zrobic cos ala wal przedpowodziowy na lozku i lezec na boku? chociaz mi tez wszystko cierpnie jak tak leze i tez juz nie mam koncepcji ale damy rade kochana, zobaczysz wynoagrodzi nam sie to w kochanych dzieciach ktore beda przysypialy wszystkie noce![]()
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm, to w którym ja w końcu jestem...
Pierwszy termin ustalony na 21.09, drugi na 18.o9, a na wizycie 18.07 powiedział, że to 30tc. Normalnie popierprzylo mi się wszystko ![]()
|
#2790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i potem jeszcze sprawdzę czy zdania nie zmieniłam po pół roku życia z maleństwem![]() a tak serio zawsze chciałam mieć 2 dzieciaczków, sama mam 3 rodzeństwa, tylko jak dla mnie uroki ciąży i połogu nie zachęcają do szybkiej powtórnej decyzji... a szkoda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

Tak, za tydzień wizyta, o 15.30

ciążą tez jestem zmęczona, a dzieci więcej nieeeeee. dobrowolnie sie na to znowu nie zdecyduję

za 35tc
Życze żebyście zdążyli pojechac i odpocząć

nie dość że przytyłam zaledwie te 2kg to jeszcze teraz to schudłam
zmierzyłam z drugiej ręki i to samo. Az sie poryczałam 
Całe szczęście już niedługo