|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() Jak ją przyłapię, to jej zwrócę uwagę. Bo tak to może się migać, że to nie ona.
|
|
|
#2492 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
zmykam Ola sie obudzila
|
|
|
|
#2493 | |||
|
Zakorzenienie
|
kurcze, trochę ciężko jedna ręka pisać ![]() Cytat:
Dzieciaki to niezłe cwaniaki W nocy z moja mala tez nie mam problemu ale w dzień jest rożnieCytat:
![]() Cytat:
moria Igusia jaka zainteresowana. Co ta mama tu wyczynia
|
|||
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2495 |
|
Raczkowanie
|
Adunio dziękuje ślicznie ciociom wizażowym
|
#2496 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie i dzidziusie
.Witam poweekendowo. Bylo fajnie, szczegolnie wczoraj, wpadli znajomi z maluszkiem, prowadzilismy rozmowy o kupkach/pruczkach i nie tylko, super relaks .A dzis juz poniedzialek, TZ w pracy, no i niestety szef na urlopie, wiec pewnie czeka go poltora tygodnia nadgodzin , no jakos przezyjemy...Kolki dalej nas mecza, podajemy Bio gaie, ale ja juz szczerze mowiac nie mam juz nadziei na poprawe... Czekam az kolki przejda... Oby nie dluzej niz po 3 miesiacu .Doczytalam was na szybko (miska ma 1h drzemke poranna), z tego co pamietam: Eweska, Martulka Enchantress, powiem tylko: wow!!! Moria, doczytalam o wypadku TZta, dobrze ze ani jemu ani nikomu nic sie nie stalo!! To najwazniejsze. Masz racje, krzyki, denerwowanie sie nic tu nie pomoga, a TZ nauczke i tak pewnie ma... Cytat:
, no wlasnie sie zastanawialam, jak sobie radzisz z podnoszeniem Gabrysi, bo przeciez te nasze maluszki robia sie coraz ciezsze. Mam nadzieje, ze rehabilitacja szybko pomoze . Dobrze, ze Gabi grzeczna i nie trzeba jej duzo nosic. ale po skonczonym macierzynskim bede raczej probowala ja zmienic (za stara sie juz troche czuje na latanie ), chociaz pewnie nie bedzie latwo...Zapalenia piersi od jakiegos czasu nie mialam (odpukac!!!) ale zastoje na okraglo, wiec boje sie teraz w ogole odciagac, no i robie masaze/oklady itp itd. a ze najlepiej mleko wyciaga dzidzia , wiec karmien tez nie omijam...Cytat:
Anula, witajcie z powrotem , bylam w szoku jak widzialam wiadomosci, taki spokojny kraj...Fotki z pobytu pozniej obejrze .Matall, jak Edzik, lepiej z brzuszkiem? Nie zabijaj TZ, jeszcze sie moze przydac do czegos.MoniaK, mam nadzieje, ze to nic powaznego i lepiej sie czujesz?Ania2631, glos oddany
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-07-25 o 11:44 |
||
|
|
|
#2497 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
no i wózek pojechał
. Dobrze, że chociaż pogoda nie sprzyja spacerom . Mam nadzieję, że tym razem naprawią dobrze![]() Eweska, boski avatar, boska Ty ![]() Aga_Pe, dzisiaj na 19 jadę na te próbne zabiegi. Co i jak to pewnie dam znać jutro. Dzisiaj znowu mamy gości, jedni pojechali, drudzy przybędą .Więc zaległości się mnożą i mnożą, i mnożyć się będą, bo w sobotę ślub kuzynki, a ja jeszcze muszę kieckę kupić, do fryzjera pojechać, męża oporządzić (będzie świadkiem)... W żadną starą sukienkę niestety się nie mieszczę . Waga stoi jak zaklęta![]() Także nie wiem, kiedy znowu będę z Wami na bierząco ![]() Moja Izka ma dzisiaj 11 tygodni. Jak ten czas leci...
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:08 |
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
moria tak sobie myślę że nasze dzieciaczki prawie wszystkie mają jakiś okres kiedy gorzej jedzą, mniej lub wiercenie się zdarza, może to normalny etap rozwoju ...
ale Iguśka i tak słodka ![]() aga_pe ja mam w łóżeczku pieluchy, chusteczki i zawsze Gabi spokojnie spała, ale od jakiegoś czasu zaczyna wędrować, i dziś np patrzę rano do łózeczka a Gabryśka się bawi pieluchami na zmianę i głowę ma w chusteczkach chyba trzeba eksmitować mój zestaw podręczny ![]() violisia matall moi teściowie palą nałogowo i ja im notorycznie mówię że śmierdzi, nienawidzę tego, nawet jak przyjeżdżamy to jarają (co prawda chowają się po kątach ale i tak śmierdzi) gdyby nie te fajki to dużo częściej byśmy i nich byli, a takto żal mi dzieciaków ... delicadeza dobrze że z dzieciątkiem już lepiej a zabawki to pełno na allegro jest, myślę że w każdym dziecięcym sklepie są takowe poodkurzałam mieszkanie ![]() zajrzałam we wszystkie kąty (nie tak jak mój mężul kochany )Gabunia śpi Zosia marudzi
|
|
|
|
#2500 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Eweska Martulkaooo ![]() Dla waszych dzieciaczków !!! i dalej nie wiem co napisać... ![]() pochwalę się nieskromnie, że moja waga wskazywała dziś -20 kg od dnia porodu ![]() zostało jeszcze 15 do zrzucenia Pituś śpi w leżaczku a ja lecę jakieś śniadanie zjem do później!
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkim bejbikom, ktore ukonczyly dzisiaj 3 miesiace
|
|
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty masz wszystko robić? ![]() Ja mojemu po prostu mówię, że dzisiaj jest dzień sprzątania i mówię mu iż ma poodkurzać, umyć wannę itd. Jeszcze tego brakowało abym wszystko musiała robić sama ![]() Cytat:
|
|
#2503 |
|
Zadomowienie
|
Zapomnialam sie zapytac, Adziotku, dajesz Gabikowi 5 kropelek Bio gai raz czy 2x dziennie?
Antropia wielkie brawa za -20kg!! ![]() Jak mala skonczy jesc (tak sie przyssala,ze sie cos nie moze odessac ) to idziemy na spacer i do baby clinic na wazenie, tak wiec do popisania pozniejAaaa, i w koncu zaktualizowalam nadiowy album wrzucilam jakis milion fotek (niektore sie powtarzaja z FB).
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile Mam wrażenie, że lepiej...
Ale , żeby nie zapeszać.andziot No właśnie... Ja sama paliłam, ale starałam się nie smrodzić innym, a zwłaszcza dzieciom...
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jumbo, moja miłość Dla wszystkich solenizantów ![]() Moje dziecko dopadła jakaś głodomoria O 10 dałam mu butlę, bo już był głodny. Wypił 140 ml mojego. O 12 zrobił taką wojnę tż, że ten dał mu bebilon i znowu wypił 150ml. Moje dziecko dzisiaj już jadło 4 razy i wypiło ok. 550 ml
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Wtajemniczenie
|
FOTY W ALBUMIE
|
#2507 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby się to skończyło ![]() Cytat:
Wczoraj mieliśmy jechać na działkę do rodziców, ale że była brzydka pogoda, to tylko pojechaliśmy na niedzielny obiadek i poszliśmy na spacer, na którym dorwał nas deszcz i strasznie wiało ... teraz strasznie boli mnie ucho i ciągle mi zimno, ale nie mam podwyższonej temperatury.
|
||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie macie sterylizatory? Czy butelki TT zmieszczą się do każdego, czy np. do sterylizatora aventu wchodzą tylko butelki tej firmy? Czy warto kupić używany?
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem zbedne na poczatku owszem wyparzalam ale teraz ola juz jest coraz wieksza wyparzam raz w tygodnia raz na 2 tygodnie, tak jak radzila polozna dziecko tez musi flore bakteryjna poznac,a nie wszystko jalowe wiec tak rzadko wyparzac mozna sobie w garnku ![]() a sterylizatory sa drogie, ja mam pozyczony i wlasnie juz jest spakowany do oddania
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samo zalewanie wrzątkiem wystarczy?
|
|
#2511 |
|
Raczkowanie
|
MoniaK a mój do pracy w domu stworzony nie jest. On albo śpi jak wróci z pracy albo się kłóci, ewentualnie słucha głośno muzyki. Jak sprzatnie skarpetki po sobie to jest cud
|
#2512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, gdybym ja takiego miała w domu, to bym tylko kopła w |
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martulka, nie wyobrażam sobie że facet nic w domu nie zrobi. Przecież dom jest wspólny, no ale jak mamusia nie nauczyła to nie wiem czy Tobie będzie się chciało bawić w nauczanie Chociaż na Twoim miejscu takiego faceta zaczęłabym równo gonić do roboty.
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w mikrofali wyparzam w sterylizatorze 4 minuty no moim zdaniem zbedne, bo dla noworodka to wazne, ale niemowlak muszy sie uczyc roznych bakterii tak mi tlumaczyla polozna zrobisz kochana jak zechcesz, ja bym nie kupowala
|
|
|
|
|
#2515 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I stwierdził, że fajnie jest iść na spacer z synkiem
|
|
#2516 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dałam cyca i złote dziecko powróciło ![]() chyba jakiś znów skok nam się szykuje ... mam dziś dzień sprzątania ![]() wywaliłam pół butów swoich i męża i szafa od razu większa ![]() ps włosy mi wypadają chyba zacznę zbierać i perukę sobie zrobię
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-25 o 14:38 |
||
|
|
|
#2517 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A moj TZ jezdzi o wiele szybciej niz ja i nie ma ani jednego mandatu!!! Cytat:
Cytat:
W srode wracamy do domku, w czwartek ide do fryzjera (hell yeah!!!), w piatek jedziemy do Plocka na Audioriver [obejrzalam pogode na onecie, nie wyglada najlepiej], w przyszla srode kontrola bioderek i wracamy na wies. Nie bedzie juz moich pomocnic ale i tak tutaj jest lepiej niz w miescie, zawsze mam do kogo pojsc i nie siedze sama z dzieckiem. Pogoda z du*py wiec nic sie nie dzieje to pojde wrzucic butelki do sterylizatora. To znaczy - doskocze w worku do kuchni gdzie stoi sterylizator
|
||||
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój też nie jest idealny, bo rozwala swoje ciuchy na krzesłach i nie zawsze sprząta po sobie ale jak trzeba mi pomóc w porządkach to nie piśnie słóweczkiem
|
|
#2519 |
|
Moderatoreska
|
Dziekujemy za zyczenia, chłopcy przesyłają po buziaczku
![]() Co do sprzątania to mnie mój tż z tym wnerwia |
|
|
|
#2520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Martulka przystojniak z twojego Adrianka. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Ja bym tam jej zwracała uwagę za każdym razem gdy poczujesz smród fajek. Otworzyć okno i poprosić aby paliła z drugiej strony bo Twoje dziecko śpi przy oknie i nie chcesz aby wdychało smród fajek. 

za przyrost wagi.
W nocy z moja mala tez nie mam problemu ale w dzień jest rożnie
okaże się, czy rzeczywiście.

02.08.2014
.
, no jakos przezyjemy...
i lepiej sie czujesz?

. Waga stoi jak zaklęta

, żeby nie zapeszać.
Oby się to skończyło 
Chociaż na Twoim miejscu takiego faceta zaczęłabym równo gonić do roboty.