|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VII :)
Jak mnie się nie chce iść do roboty... Ale pocieszam się, że jeszcze tylko te 5 dni a potem urlop...
|
|
|
|
|
#4802 |
|
Dossisława I
|
Czy szampon do włosów farbowanych i zniszczonych można używać mając włosy zniszczone, a nie farbowane?
|
|
|
|
|
#4803 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Zbieram kasiorę ![]() I wyczaiła fajną drogerię niedaleko sasasa, mają lakiery Ados i chyba szafę Bell [nie mam pewności, bo dowiedziałam się o jej istnieniu z gazetki, ale jest ona obiecująca...]Ciekawe co do kolejnej Natury wstawią za Manhattan ![]() Cytat:
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit: a tą da się zamowic? http://cgi.ebay.com/1X-Vintage-Ancie...ht_3408wt_1037 jak nie to zamow tą http://cgi.ebay.com/Owl-Lampwork-Pen...#ht_5225wt_905 czy tą co wczesniej podałaś i bedzie dobrze
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-07-25 o 11:12 |
|
|
|
|
|
#4805 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziwne te lakiery. Na próbnikach wyglądają jak zwykłe brokatowe, a na paznokciach ze zdjęć - tęczowe. Nie ma co, muszę kupić i sama spróbować. Właśnie mam na paznokciach brokatowy od Pierre Rene (beż, 86). Jakoś mnie na kolana nie powalił . Mam w domu parę lakierów z firmy Delia. Z tych jestem bardzo zadowolona. Np. czerwień {47, akryl} mam chyba ze trzy lata. Używam do paznokci u stóp. Przez ten czas nic się nie zmienił, ani w konsystencji, ani w kolorze. Mam też z serii bioaktywne szkło . Też znakomite. Mają pękacze : http://www.delia.pl/produkty/show/DeliaEmaliePekajace Mają i holograficzne (???) : http://www.delia.pl/produkty/show/emalia-delia-art Tylko sklepu w sieci nie mogę znaleźć .Cytat:
Cytat:
Kokos mi nie służy. Spróbuję może arachidowy, bo gęstawy. Asia ! U mnie leje ! A wczoraj taki ładny dzień był . Miłego dnia ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Zamówiłam te z Golden Rose - nr 101, 107, 111 + melonowy { } zmywacz do paznokci + preparat do zmiękczania skórek.
|
|||||
|
|
|
|
#4806 | ||
|
|
Cytat:
![]() Trzeba przez Esentię zamawiać. Albo na Allegro. Czasem zdarzają się na stoiskach. Te z serii Delia Art to nie holo. Są do zdobienia, z cienkimi pędzelkami. No co prawdę rzekłam A u mnie na odwrót , słoneczko się wydobywa, ale jakoś tak... leniwie...Cytat:
|
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Asia edytowalam wiadomosc u gory, sprawdz tylko czy da sie zamowic ta pierwsza, jak nie to zamow albo ta druga co podalam, albo ta co sama wstawialas linka, bez roznicy, ktora tansza
|
|
#4808 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4810 |
|
|
Aaaa, tak, tak, oczywiście
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
haha WREDOTY
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Myślałam,że mnie tu nie będzie,bo pojechałam na wieś. Ale macie tego pecha,że fajnie net odbiera i jak ja wyrwę mojego 16latka?;oAsia wysłałam kaskę
|
|
#4813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę musiała oszczędności ruszyć bo pensja już się prawie skończyła a tu jeszcze Kraków przede mną ![]() |
|
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ide jutro na rozmowe w sprawie pracy (pierwszy raz w zyciu tak naprawde
), praca na stanowisku sprzedawcy w sklepie z ubraniami (normalnymi, ale dosyc drogimi, wloska marka, ja to chyba przez przypadek tam zgloszenie wyslalam skoro to chyba dosyc ekskluzywna firma to marynarka i czarna spodnica bedzie ok? albo marynarka i szare materialowe rurki? bo nie wiem czy ta kieca nie za krotka troche jest i w ogole mam cos w tej kawiarni zamowic czy nie? ja mysle ze nie ![]() w ogole to ja nie wiem gdzie mialam mozg, do takiej pracy to trzeba troche ogłady a u mnie jej brak raczej ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-07-25 o 20:10 |
|
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... Moze w tych spodniach? I zamówić jakąs kawę?
Znam się na tym tak jak i Ty![]() eee prokurator by mi nie wisiał na karku
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Może w tych spodniach? Chociaż zestaw ze spódnicą też na pewno fajnie wygląda, o ile nie będzie za krótka.
A co do zamawiania to nie wiadomo jak długo będzie trwała rozmowa, bo może się zdarzyć, że nie zdążysz wypić tej kawy
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mysle ze jednak nic nie zamawiac ale nie wiem
bo w koncu nie przyszlam na kawke tylko porozmawiac o pracy ![]() mamoo jak ja sie boje ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Aga no ja tez tak mysle, ze moze trwac z 10min i nara to nawet mi sie kawa nie zdazy zrobic
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do sprzedawcy od sówki i poprosiłam o zwrot kasy.
Kurde, czekam na 3 przesyłki, mam nadzieję, że dotrą bo już mam dość tych kradzieży... |
|
|
|
|
#4819 | |||
|
|
Dzięx
Cytat:
Jak będziemy wybrzydzać przy szafach, to pewnie dojdziemy do wniosku, że i tak wszystko już mamy i nic nam nie potrzeba Ja tak często mam... gapię się, gapię... niby mi się podoba, a na koniec odchodzę z pustymi rękami... bo mam coś podobnego albo kupię nastęnym razem... ![]() Cytat:
Przychodzi mi do głowy zwrot 'casual elegance' czyli coś mniej więcej w stylu, jaki opisałaś. Niby na luzie, ale jednak z klasą. Co do zamówienia, to może ewentualnie soczek ?Cytat:
![]() Kiedyś tego nie było. Jak mi się trafiła raz na kilka miesięcy zaginiona paczka, to rekord... A teraz? Masakra... ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Piszcie coś Lachony, bo z nudów przeglądam ebay i oczywiście paluchy mnie świerzbią Na tapecie kolczyki ze strusich piór
|
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyczytalam ze dobrze jest sie ubrac w podobym stylu jak sprzedawane ubrania, a te ciuchy sa raczej na luzie, zadne tam garsonki to mysle ze jak zaloze rurki i marynarke to bedzie gites tylko moge zalozyc obcasy takie 8-9cm czy za wysokie? bo mam jeszcze nizsze ale z odkrytymi palcami albo balerinki z odklejajaca sie podeszwa ![]() A nie bedzie glupio jak nic nie zamowie? czy mnie wyrzuca z kawiarni? wiem ze durne pytania, ale ja nawet w kawiarniach rzadko bywam ![]() Wez mi nie mow ja znalazlam juz z 10 wisiorkow ktore mi sie podobaja, a jeszcze nie szukalam w kolczykach, bransoletkach, broszkach ...
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-07-25 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#4821 |
|
|
Ja tylko na limitki Essence się rzucam
![]() Jak coś jest w stałej ofercie, to analizuję najpierw i potem ewentualnie wciągam na listę zakupów tygodniowych ![]() Buty wysokie chyba bym założyła ![]() Nie powinni Cię z kawiarni wyrzucić ![]() Ech, biżu... zawsze rano zapominam cokolwiek założyć. Niemal identycznie jak z makijażem Muszę chyba sobie pudełko z kolczykami do pracy wynieść i na miejscu dobierać, bo w domu to na bank zapomnę
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Właśnie tam te ze szkłem zamawiałam. Mało mają z Delii Cytat:
![]() Chyba już za późno, ale napiszę : 1- Ja włożyłabym spódnicę, ewentualnie sukienkę + marynarka lub jak cieplej będzie : leciutki cardigan. Włosi preferują styl kobiecy {tak mi się wydaje}. Jeśli jednak czujesz się w spodniach swobodniej, włóż je. Pamiętaj - bardziej elegancka góra. Żadnych fiu-bździu. Sklep z markowymi ubraniami, musi mieć obsługę też "markową". 2.- Buty na obcasie . Sylwetka wygląda lepiej. O butach z odkrytymi palcami nie napiszę, bo sama nie wiem. Szkoły są różne. Ja, bez względu na pogodę, nigdy nie wyjdę z gołymi nogami. Chyba, że w sandałach lub po ziemniaki na bazar. 3.- Delikatny makijaż i uczesane włosy. 4.- Co do zamówienia w kawiarni : - jeśli przyjdziesz pierwsza - zamawiasz coś do picia {nie piwo };- jeśli rozmówca będzie już w kawiarni - zobaczysz czy ma coś do picia czy nie. Gwarantuję, że będzie miał. Podejdzie do Ciebie kelner i też zamówisz. Ja stawiałabym na wodę mineralną. Ręce Ci się będą trząść z przejęcia i możesz się oblać. Jeśli rozmowa w czasie lunchu i Twój interlokutor będzie jadł / wyrazi chęć zamówienia czegoś do jedzenia - zamów i Ty. Nie wypada patrzeć jak sroka komuś w talerz. Zamów coś lekkiego, bez sosu {patrz : napoje} i coś takiego, co umiesz jeść * i czego możesz brać małe kęsy. W każdej chwili może Cię Twój towarzysz o coś zapytać, a Ty - pełna buzia. Pamiętaj : nie wymachuj sztućcami podczas rozmowy. To nagminne w ferworze rozmowy. O zasadach posługiwania się sztućcami chyba nie muszę Cie uczyć. 5.- Każdy płaci za siebie. 6.- Sygnał do zakończenia rozmowy powinien dać ten ze sklepu. Jeśli nie, sama musisz wyczuć kiedy pożegnać się. Ta druga osoba powinna powiedzieć np : dziękuję, skontaktujemy się. Wtedy dziękujesz, wstajesz i wychodzisz. Nie wyciągaj pierwsza ręki na powitanie lub na pożegnanie, Twój rozmówca stoi w hierarchii wyżej od Ciebie. 7.- Dostosuj tępo picia i jedzenia do "sklepowego". Głupio byłoby, gdyby on skończył, a Ty nie, on wychodzi, a Ty zostajesz. Albo wychodzicie razem i żegnacie się przed drzwiami, albo Ty pierwsza. On może mieć umówioną jeszcze inną rozmowę. To tyle co mi przychodzi do głowy. Ale się wymądrzyłam * - nie obrażaj się; ja sama nie wiem jak mam jeść niektóre potrawy; np : do dzisiaj nie wiem czy pieczywo spod chateaubrianda mam zjeść czy też nie i, choć uwielbiam potrawy z polędwicy, nigdy nie zamawiam; tak jak nie zamawiam nieluzowanego drobiu, bo tez nie umiem jeść. A i jeszcze jedno - nie targaj ewentualnego parasola do stolika. To też zdarza się często. Szatnia lub podstawka przy wieszakach przy drzwiach. Szlag by to trafił ! Taka mało pieniężna jestem, a tak mnie kuszą te szampony i balsamy http://www.bioarp.pl/Szampony_do_wlo...3-default.html Już swędzawkę czuję. No i co mam robić ?! U mnie znowu deszczy . Miłego dnia Jeszcze do punktu 4-go : jedzenie. Nie musisz zamawiać nic do jedzenia, jeśli padnie wyraźne pytanie : nie będzie pani przeszkadzało, że coś zjem. Ty - nie. On/ona - a może pani coś zje. Ty - nie, dziękuję. Picie musisz zamówić. Nie wypada siedzieć przy pustym stoliku. Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2011-07-26 o 06:04 |
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje Kasiu bardzo Co do jedzenia to wiem co masz na mysli, sama mam zawsze problem z jedzeniem, żeby nie spadlo, zeby sie nie pobrudzic, jak cos ukroic itd ![]() Edit: sprawdzilam ta kawiarnie, podaja tam chyba tylko kawe i ciastka to problem z jedzeniem chyba zniknal ![]() Szczerze mowiac to i tak nie sadze ze dostalabym ta prace, ale wazne zeby przynajmniej wstydu nie narobic
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-07-26 o 11:07 |
|
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wstydu nie narobilam
mysle ze wypadlam srednio tzn nie bylo najgorzej ale szalu tez nie zrobilam do piatku babka ma dac znac
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, łażę po ebayu i allegro i mam ochotę coś kupić Staram się sobie powtarzać, że czeka mnie Kraków i Lublin i tam poszaleję więc teraz muszę oszczędzać
|
|
|
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4827 | |||
|
|
Cytat:
![]() Kusiły odżywki, ale ostatecznie nie wzięłam, mam w domu kilka do przetestowania ...Były kiedyś w innym miejscu rzeczy Delii, na takim samodzielnym standzie w galerii handlowej, ale chyba już go nie ma .Najlepiej chyba zamawiać na Allegro, największy wybór. A rady bardzo przydatne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Ja dzisiaj z ciekawości polazłam właśnie do jednego marketu a tam Delia i Ados [ale jak pisałam, kiepsko z kondycją kosmetyków, gorzej niż w Naturze .No i z niczego nagle 15 zł się uzbierało .No ale wmawiam sobie, że ten tęczowy i tak miałam kupić, tylko Miss Selene, bo tańszy [ale i mniejszy], a biały pękacz też był w planie, tyle, że na sierpień i skoro już trafił się taniutki za 6 zł... ![]() A, i jeszcze paletkę na All chcę zamówić, tylko się z wersją kolorystyczną waham Ostatecznie chyba wezmę tą:http://allegro.pl/miss-anny-cienie-p...732340891.html w wersji pierwszej... [ciekawe, jak w rzeczywistości te kolory, bo na fotce to widać, że mocno 'rysowane']
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Ta paletka co wybralas chyba najlepsza
I daj znac jak ten pekacz peka
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi się ta paletka
![]() Fajna jest jeszcze ta z ciemnym brązem Byłam dzisiaj w lumpku, tyle fajnych rzeczy znalazłam ale w trakcie przymierzania złapałam doła bo wszystkie okazały się za szczupłe |
|
|
|
|
#4830 | ||
|
|
Cytat:
![]() Dam znać, ale to za jakiś tydzień dopiero pewnie. Z tego, co widziałam w sieci, to nawet przyzwoicie, tj. nie robi pasków jak Essence ![]() Teraz testuję sobie ten pękacz Kasiowy i fajny jest efekt, ale potrzebuję jeszcze ciut wprawy w dobieraniu grubości ![]() Próbowałam też zrobić water marbling, ale na razie porażka, nie umiem ładnie 'porysować' lakieru, żeby mi w te wzorki się ułożył ![]() Cytat:
Te paletki Miss Anny bardzo mi się podobają. Szkoda, że w każdej można znaleźć powtarzające się kolory albo wręcz całe moduły. Chętnie kupiłabym nawet dwie, gdyby różnice były większe.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

sasasa, mają lakiery Ados i chyba szafę Bell [nie mam pewności, bo dowiedziałam się o jej istnieniu z gazetki, ale jest ona obiecująca...]

i jak ja wyrwę mojego 16latka?;o
bo mam jeszcze nizsze ale z odkrytymi palcami albo balerinki z odklejajaca sie podeszwa 
.