|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ooo jak miło słyszeć Cytat:
2. księżniczka to księżniczka - i nikt się szczegółów czepiać nie będzie a co do zaparć - no nic na to nie poradzisz, spróbuj może suszonych śliwek, one ponoć na to pomagająCytat:
|
|||
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
a chciałam sie jeszcze odnieść do tej dziewczyny z poorodówki-strasznie mi jej szkoda i tak naprawde my nie wiemy jak bedzie u nas
zawsze możemy powiedziec ze bedziemy opanowane a w praniu wyjdzie inaczej-życie weryfikuje pewne nasze poglądy![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2854 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dziwo mimo nieprzespanej nocy jakoś czuję sie całkiem nieźle A z maszyną zapamiętam- jakby co za tydzień wizyta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie będę próbować bo nie znoszę smaku tego piwa, bleee ;/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
co do karmi to moja nie pijaa kuzynka spróbowała i faktyczni emiała wiecej mleczka, no ale ze wzgledu ze i takl jej ni esmakowało wypiła to raz na jakis czas, ja ogólnie za tym nie przepadam-obrzydliwe i słodkie fe
|
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czasem to jak rzuci jakimś tekstem to nie wiesz czy go palnąć czy przytulić ![]() a z wynikami się nie martw spokojnie poczekaj do wizyty to nie musi nic złego oznaczać
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
mooonik pewnie masz racje
a ja myślałam że taka opanowana jestem ![]() Też słyszałam o karmi ale czy to naprawde działa czy może bardziej placebo?? nigdy go nie piłam nawet nie wiem czy dobre, nie lubie takich słodkich piw, nawet desperados mi nie smakował ![]() O tych czarno białych akcesoriach była mowa u mnie na szkole rodzenia ale do mnie to nie przemawia, są to baaaardzo drogie rzeczy a poza tym na początku dzieciaczek za bardzo się niczym poza cycem nie interesuje ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
mój mnie wkurza czasem ale jak widzi że przeholował to robi uśmiech kotka ze shreka i złość przechodzi
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-07-25 o 13:54 |
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
lau jak tak czytam co piszesz to nie wyobrazam sobie nawet co przeszlas w czasie pierwszego porodu
aga no wiesz..
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki nie mam ochoty, ani natchnienia na razie się udzielać więc będę co jakiś czas podczytywać
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj mąż kumplom mówi - jak chcesz motor to kupuj przed ślubem bo potem przepadło ja mu nie dałam kupic, za bardzo sie bałam
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spa82 nie uciekaj od nas, opowiadaj co się stało. Przegonimy złe humorki lullaby nie gniewaj sie na mnie mała |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama z nim jeździłam, ale w tym roku przerwa... ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- pomyślałam, że może nie tak mnie zrozumiałaś że Cię uraziłam, ale jak nie to kamień z serca ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Agnes |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnieszka 0605;28340298]mój ma motor, ale nie ścigacza. Świetna sprawa, bo śmiga nim tylko dla samej przyjemności z jazdy a nie dla prędkosci, bo nim 200 nie da rady jechać
![]() ![]() [/QUOTE] Sama z nim jeździłam, ale w tym roku przerwa... a moj chciał sigacz, bo tamte to nie motory - musi byc scigacz, mieliśmy z tego powodu przed ślubem wieeelka kłótnie i rozstanie.widziałam w jakim stanie wracał po jeździe ścigaczem kumpla- adrenalina z 5 godzin schodziła, wszystko przestało sie liczyć ech szkoda gadac, jeszcze z 10 lat dojrzeje do 'czopera" to niech kupi i statecznie jeździe ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet gdybys mi napisala ze no nie wiem, cokolwiek zlego-wiem ze to dlatego ze sie martwisz a nie dlatego ze chcesz mi sprawic przykrosc
|
|
|
#2867 | |
|
Rozeznanie
|
spa wcięło mi odpowiedź
, dopiszę tylko tyle że z własnego doświadczenia wiem że lepiej wyrzucić z siebie to co boli, smuci czy wkurza niż hodować w sobie, bo potem noc nie przespana i milion myśli dołujących a przy naszych hormonkach to nie zdrowo tak się zasmucać ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- [QUOTE=indygo79;28340416] Cytat:
ku wielkiej uciesze mamy hehe...niech ma coś mu się od życia należy
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Raz mnie kolega przewiózł i dziękuje - nie chce więcej. Dla mnie to jeżdżąca śmierć - przepraszam jeśli są tu jacyś zapaleńcy ścigaczów. Moj M też czasem wspomni o ścigaczu, ale zna moje zdanie i ja mu nie pozwolę i koniec kropka!!!rabarbar czoperki są super! Jak już pisałam wcześniej - jazda dla samej przyjemności jazdy.... Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-25 o 14:18 |
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze widze ze humorki nie bardzo-pitulam i mam nadzieje ze szybko minie złe samopoczuie
|
|
|
|
#2870 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście pełna zycia itp.ale jakoś tak mnie to zdołowało że nie wiem. Jakoś nie byłam gotowa na takie spotkanie.... Przepraszam Was za ten mój dół-niech Wam sie absolutnie nie udziela. Idę się chyba zdrzemnąć coby nie myśleć za dużo. Papa
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze u kazdje z nas bedzie wszystko w porzadku |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Spa
|
|
#2873 | |
|
Rozeznanie
|
ooooooo zapaliłam się jak lampa naftowa z tą przyszpitalną szkołą rodzenia, a tż chyba przemyślał i napisał że jak się nie uda dodzwonić to się pojedzie jednak osobiście
uuuuuu chyba mu zależy, tylko się pojedzie ale kiedy to już nie wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#2874 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
która nie daje swojemu maleństwu wszystkiego co najlepsze. Mam nadzieję, że jutro w Poznaniu mnie zważą a jeśli nie to powiem, że schudłam, w karcie ciąży też zobaczą że przytyłam 2kg, które teraz schudłam, więc mam nadzieję, że zrobią usg by sprawdzić jak malutka rośnie, no a jak nie to 1.08 na wizycie u gin się dowiem.Jeśli czegoś mądrego na tej wizycie w Poznaniu się dowiem to na pewno podzielę się wiedzą. Znam takie, które nie jadły w ciąży - chudły i urodziły zdrowe dzieci, ale są też takie, które dmuchają, chuchają i dzieciaczki rodzą się chore mam nadzieję, że jutro mnie pobadają konkretnie....A mężul świnia wczoraj cały dzień czymś (kimś) zajęty... z resztą co niedziele to samo... niedziele ma wolne i zamiast zadzwonić, pogadać z nami hugo! wie co robi! wielce o 20na skype gadać mu się zachciało to go miałam już w doopie! Dziś też się do niego nie odzywam - wyzwałam tylko a jutro będzie wielce interesował się wizytą w Poznaniu to G**** mu powiem! Jeszcze jakieś baby na portalu nk mnie oglądają... - fajne ma koleżaneczki, tylko po co się kur** mną interesują!? Nie... ja już mam dość... Nie wiem co on tam robi... Jedno wiem na pewno -ŚPIMY OSOBNO!!!
|
||||
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
eh ja dzisiaj jakoś nie mam weny do pisania, czyta i czytam i nie wiem co by napisać
![]() ale jestem dziś już zdesperowana i zadzwoniłam do mamy żeby mi kupiła migdały i w aptece coś na zgage gdyby migdały nie pomogły bo już nie wyrabiam, jak siedze to jest znośna ale jak się kłade to masakra. lulla, dziewczyny mają racje, poodpoczywaj troche, poleż chociaż wiem ze trudno wytrzymać, mnie samą nosi ![]() ścigacze ... ja też bym tż nie pozwoliła, bo umierałabym ze strachu, ale on jakoś na szczęście nie ma takich marzeń póki co za to rodzice Wojtasa którym się opiekowałam oboje mają prawko. Najpierw miała tata prawko i motor a Gosi się w ubiełym roku zachciało no i też robiła, szaleni kurcze Wojtasek tęskno mi za nim ![]() za to mój tż ciągle mówi że zrobi sobie tatuaż na plecach taki duuuży ma jeden na ramieniu, robił w grudniu - ok, chciał go od daaaawna to niech ma ale więcej nie pozwalam ![]() Cytat:
ja sie nasłuchałam na studiach o tych choróbskach paskudnych, do tego znajomym urodziła się w ubiegłym roku bardzo chora córeczka i też nieźle się schizowałam, no ale teraz staram się być spokojna, dla Niuni żeby też była spokojna i mogła zdrowusio rosnąć
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-25 o 14:45 |
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam za wizytęa co do małża - nie ma szans na prace w Polsce? ja wiem, ze nie zniosłabym rozłąki i bycia osobno i taka mamy umowę, zero pracy za granica. strasznie zle to wpływa na ciebie, dzieci, no i na wasze małzeństwo jak czytam....nie mozecie tego zmienic ![]()
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
Ja już jestem tak nastawiona do niego, że już go wcale widywać nie chcę! Jak na mnie dusi i pyta po raz 100 czy go kocham to dla świętego spokoju mu powiem... Nie ufam mu... Co tydzień to samo wyczekiwanie aż Pan hrabia się odezwie... Faceci tylko F***ami myślą!
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasie bywają impulsywne - sama mam tak na imie- uspokój się i wtedy działaj. na zimno, rozsądnie.
|
|
#2879 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze DEBIL! IDIOTA! mi powie, że spał np.
![]() Nieraz żałuję wszystkiego... tego, że jestem w ciąży... ![]() Wiem jak faceci potrafią prowadzić podwójne życie... na myśl o tym mi się chce! Nie wiem co będzie dalej... więcej łączą nas długi, dzieci - nic innego mi na myśl nie przychodzi |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja i tak podziwiam, że ludzie podejmują się takich związków na odległość. Ja też bym wariowała myśląc swoje więc cieszę się że tż nie chce pracować za granicą. Nie ma szans na to żeby wrócił do polski i tu znalazł pracę?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

no nic na to nie poradzisz, spróbuj może suszonych śliwek, one ponoć na to pomagają
tylko mina na zdjęciu nie ciekawa więc bez twarzowa fotka jest hehe
zawsze możemy powiedziec ze bedziemy opanowane a w praniu wyjdzie inaczej-życie weryfikuje pewne nasze poglądy

-może do wieczora coś mi się poprawi...
A z maszyną zapamiętam- jakby co
. Chyba z vitaxu taką piłam. I z gruszką. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

), zaczął mnie boleć brzuch, nagle pojawiły się skurcze. No cyrk za darmo. Atak paniki nie wiadomo skąd. I człowiek zachowuje się jak skonczony idiota

że Cię uraziłam, ale jak nie to kamień z serca
z resztą co niedziele to samo... niedziele ma wolne i zamiast zadzwonić, pogadać z nami hugo! wie co robi! wielce o 20na skype gadać mu się zachciało to go miałam już w doopie! Dziś też się do niego nie odzywam - wyzwałam tylko a jutro będzie wielce interesował się wizytą w Poznaniu to G**** mu powiem! Jeszcze jakieś baby na portalu nk mnie oglądają... - fajne ma koleżaneczki, tylko po co się kur** mną interesują!? Nie... ja już mam dość... Nie wiem co on tam robi... Jedno wiem na pewno -ŚPIMY OSOBNO!!!

za wizytę
mi się chce! Nie wiem co będzie dalej... więcej łączą nas długi, dzieci - nic innego mi na myśl nie przychodzi