|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
i mi też albo chociaż troszkę na umycie się bo mnie muchy zjedzą
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
archi, bierz też chęci ile chcesz
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
http://www.edziecko.pl/rodzic_po_lud..._bzdura__.html
karmi dla karmiacych
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2825 | |||||
|
Zadomowienie
|
MalgosiuM8, ale miałaś noc
Cytat:
. Ileż można się wakacjować![]() Cytat:
Co do pytania: JA JUŻ NIE!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żebyśmy nie doznały szoku po porodzieKończę już bo mi córka włazi na głowę, że teraz jej kolej
|
|||||
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe; sama w pozniejszej ciazy wypilam szklanke karmi
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 2 3 ok. Teraz zrób sobie ciepłą herbatkę albo meliskę, połóż się i zapraszam na wizaż na ploty ![]() lullaby ja wiem, że Twoja gin nie kazała Ci lezeć, ale zobacz: masz krótką szyjkę, a wszyskie z krótkimi szyjkami leżymy plackiem. I do tego te Twoje skurcze i bóle nie brzmią wesoło - ja ich nie mam ostatnio a leżę.... Wczoraj po tej mojej wycieczce też twardniał mi brzuch i zaczynało boleć, ale jak leżę normalnie to cisza jak makiem zasiał. Leż - taka moja rada, nie zaszkodzi a moim zdaniem dużo pomoże. a co do pharmaceris na istniejące rozstępy też polecam! Moje już są mniej widoczne i zaczynają bieleć co prawda tylko na biuście, bo na tyłku wychodzą całkiem nowiusie ![]() Cytat:
indygo79 księżniczka sis widzę Cię Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-07-25 o 12:52 |
||
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz casami sobie łykne troszke karmi, ale że to pomaga w laktacji trudno mi uwierzyć. A np. w Bavarii nie ma tych składników? W końcu ona ma 0,0 ![]() Cytat:
ja ja sobie czasem pomyśle ile jest zawsze kobiet do mojego ginka, od każdej po 100 zł dwa razy w tygodniu, plus wypłata szpitalna i z przychodni a tż to się śmieje że chyba jeszcze się na studia wybierze i zostanie ginekologiem Kochana Ty to będziesz już miała ładną gromadkę ja bym chciała trójke ale jak warunki lokalowe i pienięzne pozwolą, a dwójka to absolutne minimum ![]() co do tej pościeli czarno-białej to w sumie troche bezsensu tyle kasy wywalać, ile maluszek widzi tej pościeli przecież głównie śpi w pierwszym miesiącu. Za to kiedyś w jakimś programie pokazywali taką ceratkową ksiazeczke z czarno-białymi prostymi obrazkami, którą można pokazywac maluszkowi, bardzo mi się spodobała może takiej poszukam
|
||
|
|
|
#2831 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma ich dużo, raptem kilka i są małe, mam nadzieję że więcej nie będzie no i muszę poszukać co nie co o tym pharmaceris, dzięki za podpowiedź Cytat:
Cytat:
|
|
#2832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym sobie odpuscila ten wyjazd....lepiej dmuchac na zimne. Tym bardziej ze odleglosc nie jest mala.....Wyobraz sobie ze kolezanka do mnie napisala ze chce zrobic mini-party i zebym przyjechala z moim TZ i ze szwagrem ( bo przyjezdza do nas na 2 tyg).Swoja droga dziwna jest bo ja juz tyle razy zapraszalam tym bardziej ze w czerwcu sie przeprowadzilismy i jeszcze nie byla u nas. No a dla niej i jej meza byloby latwiej ......dzieci nie maja . A ja w 33 tyg ciazy mam jechac na impreze....niezle nie...??Ale ludzie potrafia myslec tylko o sobie i o swojej wygodzie .....Luii- nie robili mi w uk testu na tolerancje glukozy ...... |
|
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny ratujcie, odebrałam dziś wyniki badań mocz i krew, w moczu mam dodatnie ciała ketonowe reszta ok, co to może być??? Wizyta dopiero w środe niestety
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
uhhhhhhhhhhhhhhhhhh co za burdel w tym moim szpitalu, rozumiem że maja remonty itd ale żeby dzwonić po 8 numer z kolei i nadal nic nie wiedzieć
jak zwykle, tż sobie ubzdurał że jednak znajdzie czas i idziemy do szkoły rodzenia, dostałam skierowanie od ordynatora tego szpitala który nawet nie umiał mi podać jakiegoś właściwego telefonu i piszę do męża że chyba trzeba tam pojechać żeby się coś dowiedzieć a ten że nie ma czasu na to i ja przecież mogę to załatwić telefonicznie ... ![]() nosz szlak mnie trafi jak nic
|
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
Hello
Melduje sie z Hiszpanii Wczoraj myslalam, ze mi plecy odpadna, za duzo siedzenia na raz, bez mozliwosci polezenia czy pochodzenia troche, ale dzisiaj po nocce juz ok. Mam ambitny plan poczytac sobie te 10 stron, ktore mi sie nazbieraly od niedzielnego poranka ale nie wiem czy teraz czy moze jednak siesta najpierw, bo prawie nie spalam w nocy - nowe miejsce, nowe lozko, brak mojej kolderki zeby ja sobie ulozyc jak trzeba i w efekcie spalam z wielka maskotka krokodylem zamiast poduszki - kojca Mam nadzieje, ze u was wszystko w porzadku, dzieciaczki ok i nozki zacisniete ?
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
agnieszka0506
no to zrobiłam już 100 wdechów i ...nie pomogło ![]() ale dzięki mimo wszystko jak on chce jeździć na te zajęcia sr jak tu w domu w czarnej d...jesteśmy ze wszystkim, ja sama tez nie pojadę zwłaszcza teraz, ja sobie odpuszczam a ten się czepia że jakoś się znajdzie czas...taaa indywidualnie dla niego zrobią zajęcia u nas na ogródku żeby je odbębnił przy przerwie na kawę czasem rozwala mnie ta jego zadaniowość, wszystko naraz robić robić robić samemu a potem siądzie i gada że się boi że nie zdąży się nacieszyć życiem...to po co sobie tyle na barki wkłada i jeszcze dla mnie szuka dodatkowych problemów jak by ich mało było wokół no to sobie popsioczyłam ![]() Agnieszko teraz mi lepiej
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
rabarbarku i bardzo dobrze że Ci lepiej
sharifa, miłej siesty
|
|
|
|
#2839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mam wizyte to tyko mi polozna mowi ze jest ok...Polecam wpisac w google
|
|
|
|
|
#2840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
księżniczka tylko z tych poduch, bo wyglądam masakrycznie, jak brzydka siostra kopciuszka ![]() Cytat:
polska i męzowska rzeczywistość ![]() a tak poza tym, moze to mało przyjemny temat - ale boje sie, ze zaparcia moje mogą zaszkodzić ws tej szyjki
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-25 o 13:47 |
||
|
|
|
#2841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpisałam w google i wyczytałam że się głodzę albo mam źle leczoną cukrzycę bo jem za mało węglowodanów a ja mam cukier ok
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Nadrobiłam zaległości weekendowe, troszkę podczytywałam ale nie pisałam, rodzice przylecieli na urlop więc nie było czasu na wizaż niestety ![]() Zaczęłam już 34 tydzień chyba się już zaczyna bać tego co ma nadejść hehe. W sobotę też upolowałam kody na pampersy premium care w rossmannie i kupiłam paczkę 1 - 78 sztuk za 34,99 i paczkę 2 - 72 sztuki 34,99 także się nawet opłacało, oby tylko dzidzi odpowiadały.W sobotę idziemy na wesele i pisałam Wam że się zmieściłam w swoją sukienkę z poprawin i mam nadzieję że w sobotę też jeszcze w nią wejdę ![]() Agnieszka0605 pytałaś właśnie o tą sukienkę, więc zrobiłam fotkę, tak w niej teraz wyglądam tylko mina na zdjęciu nie ciekawa więc bez twarzowa fotka jest hehe
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Rozeznanie
|
taaaa hehepo co mi szkoła rodzenia wystarczy że szanowny małżonek mi na porodówce ciśnienie podniesie i tak się zaprę żeby mu przyłożyć że mała wyskoczy i bez tych wszystkich wdechów i wydechów ćwiczenia ![]() oh a myślałam że ta ciąża mnie tak wyciszyła i że się potrafię kontrolować a tu niespodzianka parę telefonów i krew się burzy
|
|
#2846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
aaa Ancia mialam pytac o wozek, ale doczytałam że decyzji jeszcze nie ma
Stokrotka za decyzję w sprawie imienia (chyba nie poplątałam Cię z nikim, bo mi się tu postow namnożyło )Cytat:
![]() Chciałabym jak Caltea - mieć trzecie dzieciątko nieco poźniej. Mąz się zgodził o ile pozwole mu zrobić prawko na motor I tak jako ojciec trójki dzieci będzie ryzykował zdrowiem (najpewniej moim bo to ja będę się martwić) Cytat:
Ja tez nie sypiam, znam ten ból, ale Ty się z tym o ile pamiętam męczysz się już z tym cale lata swietlne. Dziś spałam cała godzinę. Powód poniżej ![]() ![]() a teraz słowo do opowiadania Małgosi po pierwsze - żal mi dziewczyny okrutnie. A znieczulen oczywiście nie ma... Z opisu wynika że po prostu wpadla w panikę albo była w szoku w takich chwilach nie da się słuchac położnychpo drugie - nie zarzekałabym się tak na miejscu niektórych że będą grzecznie sluchac połoznych :brzyda l: Znam to z autopsji - obiecałam sobie że będę dzielna i posłusznie będę wspołpracowac. I doop.a. W ogóle nie słuchałam co mówiły połozne, one musiały mowić mojemu mężowi co mam robić a on mówił mi. Bo tylko jego nagle słuchałam i tylko jemu ufalam![]() ![]() no i po trzecie - nawet człowiek niby w pelni świadomy i myslący czasem po prostu durnieje. Przeżylam to dziś w nocy Wmówilam sobie że dziś w nocy urodzę. Ot tak. Żadnego bólu, skurczu etc. Probowalam tłumaczyć sobie w głowie, ze przeciez juz to przeżylam, wiem że to nie teraz, ze nie ma objawow, ze to głupota. No i rozum swoje, a cialo i glowa - tez swoje. Zaczełam się trząśc jak idiotka, błagac męża żeby mnie uspokoił (co mu się udało o 2 w nocy - o 3 wstal K. ), zaczął mnie boleć brzuch, nagle pojawiły się skurcze. No cyrk za darmo. Atak paniki nie wiadomo skąd. I człowiek zachowuje się jak skonczony idiota![]() Sister buziaki od poniedziałku Bo jakos ostatnio nic nie mam Ci do powiedzenia ![]() Pestka ja się nie wypowiem w sprawie kołderki bo moje dziecko nie znosiło byc przykrywane. Rozka tez nie znosiło. Czasem udało mi się krzykryć kocykiem. Teraz spróbuję włożyć Małgosię w rożek, ale u mnie w mieszkaniu jest niestety bardzo gorąco, nawet w zimie, więc pewnie też nie będzie chciała tak leżeć. Wtedy będę przykrywać kocykiem, bo ta kołderka wydaje mi się jakas wielka dla takiego małego stworzonka
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kobitki
wpadłam sie przywitac u mnie0 dalej buro i ponura-przez taka pogode nic mi sie nei chce nawet pisac.... wole jak sa upały, mały wtedy tez szczesliwszy i wiecej bryka niedawno dryndał mąz i zrobił mi niespodzianke i wzioł urlop od środy super bedziemy sobie tutaj razem w mieszkanku malować a najwalniejsze ze będziemy po całym dniu razem kurd4e kiedys myslałam ze po ilus tam latach takie cos juz człowieka nei cieszy a my im wiecej okazji zeby byc sobie jak najdłużej razem tym lepiej juz nie moge sie doczekac az bedzie z nami nasz mały dziubek i bedziemy mogli razem sobie polezec -ach jakas dzisiaj sie taka rozczulona zrobiłam, walnijcie mnie
|
|
|
|
#2848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
taki pomocnik przy porodzie to skarb powinnaś go wypożyczać do pomocy innym cierpiącym
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
No i u mnie lezenie na maxa....a sloneczko tak pieknie swieci
. O 14.45 mam wizyte z polozna wiec ide sie zdrzemnac.....
|
|
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczynki.
Ja mam dzisiaj MEGA beznadziejny humor dół i wszystko co się z tym wiąże ![]() Zaczęło się wczoraj na grillu ale jakoś nie chce o tym pisać a dzisiaj sms od mojej księgowej z treścią ile mam vat-u kwartalnego do zapłaty całkowicie mnie rozwalił ![]() Tak więc żeby nie truć atmosfery bedę Was pocichutku podczytywać -może do wieczora coś mi się poprawi...Całuski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

albo chociaż troszkę na umycie się bo mnie muchy zjedzą

. Ileż można się wakacjować

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

-może do wieczora coś mi się poprawi...