Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 13:23   #841
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

emigra- nie to lekarz z nfztu ale umawia sie z pacjentakami w spiztlu chcialam chodzic od niego prywatnie ale odmowil powiedzial ze bynajmniej za badania mam free ,usg i tak robic bedzie wiec po co kase marnowac- ma sentyment do mnie prowadzil moja ciaze pierwasz odebrac moje dziecko -wczesniaka- dopytywal sie co sie z nim dzieje przychodze do niego jak do kolegi bardzo przyjemny chopek ;] oboje z mezem go uwielbiamy ;] haha jak to brzmi ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:36   #842
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
witam się i ja nieśmiało

Mam 28 lat, synka który ma...7 miesięcy
I jestem w 7tc, termin na 18 marca.
witamy i gratulacje
synus 7 miesiecy a teraz fasolka
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Dzis wieczorem ide do lekarza prywatnie na USG

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
własnie wróciłam od lekarza, u którego poprowadze ciążę
kartę mam załozoną, kilometrowa listę badań do zrobienia i .... termin wyliczony na 6 marca

Cytat:
ooo a mnie szczęśliwie mdłości omijają i w pierwszej ciąży również tak było. Bardzo współczuję tych atrakcji
[...]
ja gnam w czwartek na usg
trzymam za USG
I tak fajnie ze nie mialas mdlosci w pierwszej ciazy, mnie tez jakos one omijaja i "troche" sie martwilam ale mama mi powiedziala ze ani ze mna ani z moja siostra tez nie miala mdlosci wiec juz mi lepiej

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

trzymajcie powoli za nas kciuki, bo mamy juz jutro wizyte.....

Cytat:
Ja bylam w polowie 6 tc i przynajmniej gin mi potwierdzil ze ciaza jest i ze jest w macicy ... nie rozumiem dlaczego niektore z Was tak dlugo czekaja.... no ale kazdy decyduje sam.
W moim przypadku - kwestie finansow zawazyly. Ja to bym sie najchetniej podpiela do USG na stale (tak twierdzi moj maz)
no ale kazda wizyta wiaze sie z dluga wyprawa - prawie 2 godz drogi - do lekarza i rachuneczkiem na 120 funtow + 50 funtow podroz.

Jakbym to miala robic 2 razy w miesiacu to z remontu mieszkanka bylyby zupelne nici. A takto zdecydowalam ze pojade jak bedzie juz widac serduszko a nastepnie za 5 tyg na drugie USG (juz bedzie 12 tyd) i zbadam przyziernosc karkowa.

Jesli cos ma sie stac to i tak sie stanie. (odpukac). Nawet codzienne USG mi nie pomoze wiec staram sie byc dzielna chociaz to straaaaaasznie trudne jest

No ale dzis postanowilam ze juz przycisne polozna o termin 1 spotkania . tzw. booking appointment. Na ktorym ona robi wywiad i pobiera krew (zwykle w 10tyg). ktos mi powiedzial ze na to sie czeka 3tyg wiec lece dzis.
Przynajmniej bede miala wrazenie ze cos robie a nie czekam bezczynnie.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:51   #843
Hepe
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!

Witam wszystkie nowe mamusie !

Malduję się szybciutko, byłam przez weekend na wsi - teraz zajechaliśmy z mężem do domu po rowery i wracamy tam, bo wreszcie mamy URLOOOOOOOOOOOOOOOP pogoda, mogłaby być lepsza, ale... jak sie nie ma co sie lubi ...

Brzuch ciągnie mnie strasznie, już mam trochę dosyc i chyba zaraz łyknę nospa, bo zaczyna mnie to stresować ;/

Trzymajcie sie dziewczynki ciepło, odezwę sie za tydzień dopiero, bo na wiosce ni ma netu
Stary 2011-07-25, 13:52   #844
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witajcie mamuski

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
niebawem ??? no ja mam sierpnia wizyte ae kiedy usg to nie wiem mam nadzieje ze takze
no niebawem pozniej juz tak w piersiach nie kluje no i mdlosci tez ustepuja
ja Cie chyba tez kojarze z watku mamus majowych 2009

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Aguskaa83- sliczniutki po prostu jest Twój synek
Caly dzien praktycznie w lozku przelezalam bo brzuch mnie tak jakoś "okresowo" i troszke się przestraszylam.
dziekujemy
mnie tez okresowo pobolewa ale to normalne.
W poprzedniej ciazy tez mialam na poczatku takie slabe poblewania brzuszka. Tym sie nie musisz martwic.
W 12 tyg ciazy za to zestresowalam sie pewna sytuacja i dostalam strasznych boli przez ok 20 minut, juz myslalam ze poronie ale nie krwawilam, szybko do szpitala okazalo sie mam przedwczesne skurcze no i od tego momentu bralam duphaston, potem tez leki p/skurczowe m.in. fenoterol.
Cytat:
slodziak
dzieki
Cytat:
witam się i ja nieśmiało

witaj
no to przy 7 m-cznym synku masz co robic
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Aguska pamietam pamietam

Zdjecia super az mi sie moja mala jak byla malusia i Maxi przypomnial
ciesze sie
ja pamietam jak przezywalam Twoja ciaze bo Ty bylas z tych pierwzych do rodzenia a troszke sie przedluzalo
i nagminnie sprzatalas.
A swoja droga dzieciaczki masz przeslodkie i synka i corcie
ciekawe czy teraz bedzie chlopczyk czy dziewczynka?masz jakies przeczucia?
Cytat:
własnie wróciłam od lekarza, u którego poprowadze ciążę
kartę mam załozoną, kilometrowa listę badań do zrobienia i .... termin wyliczony na 6 marca
badan jest strasznie duzo
Cytat:
trzymajcie powoli za nas kciuki, bo mamy juz jutro wizyte.....

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 sliczna ta Twoja pociecha uśmiechnięta buzia, aż miło popatrzec

U nas weekend intensywny, właściwie to nie czuje się wypoczeta. Jak to mawiają,oby do piątku.
Pogoda dodatkowo nie nastraja do pracy,a tym bardziej jak o poranku witaja mdlości(choc wlasciwie u mnie to proces prawie całodniowy).
dzieki za komplement, synek rzeczywiscie ciagle sie smieje
odnosnie mdlosci mi przy I ciazy pomagalo podjadanie herbatnikow i innych przekasek, kiedys wyczytalam ze wazne jest zeby nie dopuscic do tego zeby zoladek byl pusty i ja staralam sie ciagle cos podjadac cos drobnego i to pomagalo choc mdosci mialam okrutne
pomagal mi tez napar z korzenia imbiru (mozna kupic na targowisku)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:09   #845
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra- nie to lekarz z nfztu ale umawia sie z pacjentakami w spiztlu chcialam chodzic od niego prywatnie ale odmowil powiedzial ze bynajmniej za badania mam free ,usg i tak robic bedzie wiec po co kase marnowac- ma sentyment do mnie prowadzil moja ciaze pierwasz odebrac moje dziecko -wczesniaka- dopytywal sie co sie z nim dzieje przychodze do niego jak do kolegi bardzo przyjemny chopek ;] oboje z mezem go uwielbiamy ;] haha jak to brzmi ;]
zabawnie
Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
witamy i gratulacje
ale fajnie

trzymam za USG
I tak fajnie ze nie mialas mdlosci w pierwszej ciazy, mnie tez jakos one omijaja i "troche" sie martwilam ale mama mi powiedziala ze ani ze mna ani z moja siostra tez nie miala mdlosci wiec juz mi lepiej

W moim przypadku - kwestie finansow zawazyly. Ja to bym sie najchetniej podpiela do USG na stale (tak twierdzi moj maz)
no ale kazda wizyta wiaze sie z dluga wyprawa - prawie 2 godz drogi - do lekarza i rachuneczkiem na 120 funtow + 50 funtow podroz.

Jakbym to miala robic 2 razy w miesiacu to z remontu mieszkanka bylyby zupelne nici. A takto zdecydowalam ze pojade jak bedzie juz widac serduszko a nastepnie za 5 tyg na drugie USG (juz bedzie 12 tyd) i zbadam przyziernosc karkowa.

Jesli cos ma sie stac to i tak sie stanie. (odpukac). Nawet codzienne USG mi nie pomoze wiec staram sie byc dzielna chociaz to straaaaaasznie trudne jest

No ale dzis postanowilam ze juz przycisne polozna o termin 1 spotkania . tzw. booking appointment. Na ktorym ona robi wywiad i pobiera krew (zwykle w 10tyg). ktos mi powiedzial ze na to sie czeka 3tyg wiec lece dzis.
No w Twoim przypadku to co innego bo mieszkasz w UK gdzie inaczej ciaze traktuja... chodzi mi o podejscie takie, ze ''teraz nie pojde bo nic nie bedzie widac'' a jak ma sie gina blisko to to jest generalnie zaden problem - no przynajmniej dla mnie .... ja tez najchetniej bym sie podlaczyla na stale do usg i ciagle male ogladala
Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Malduję się szybciutko, byłam przez weekend na wsi - teraz zajechaliśmy z mężem do domu po rowery i wracamy tam, bo wreszcie mamy URLOOOOOOOOOOOOOOOP pogoda, mogłaby być lepsza, ale... jak sie nie ma co sie lubi ...

Brzuch ciągnie mnie strasznie, już mam trochę dosyc i chyba zaraz łyknę nospa, bo zaczyna mnie to stresować ;/

Trzymajcie sie dziewczynki ciepło, odezwę sie za tydzień dopiero, bo na wiosce ni ma netu
udanego wypoczynku my pod koniec sierpnia jedziemy do rodziny do polski na weekend, zawsze to cos
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:28   #846
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
zabawnie

No w Twoim przypadku to co innego bo mieszkasz w UK gdzie inaczej ciaze traktuja... chodzi mi o podejscie takie, ze ''teraz nie pojde bo nic nie bedzie widac'' a jak ma sie gina blisko to to jest generalnie zaden problem - no przynajmniej dla mnie .... ja tez najchetniej bym sie podlaczyla na stale do usg i ciagle male ogladala
Ja słucham mądrych lekarzy, z których opinią zgadzam się w 100%, a uważają oni że nie ma sensu chodzić do lekarza wcześniej jak przed 8 tygodniem. A dlaczego tak sądzą..bo własnie wcześniej nic nie widać, nic Ci nie powiedzą prócz tego że ciąża jest- co potwierdzają badania krwi więc wcale lekarz już tego robić nie musi. Jak coś jest nie tak, typu ciąża poza maciczna to są odczuwalne objawy. Jesli ich nie ma po co wydawać kasę i chodzić do lekarza. Ja poszłam pod koniec 8 tygodnia i też w sumie za wiele się nie dowiedziałam..na więcej trzeba czekać do 12 tygodnia.
W tym czasie i tak serce może przestać bić- i nikt na to nic nie poradzi. Choćbym nawet była 24 na dobę u lekarza pod USG
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:35   #847
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja słucham mądrych lekarzy, z których opinią zgadzam się w 100%, a uważają oni że nie ma sensu chodzić do lekarza wcześniej jak przed 8 tygodniem. A dlaczego tak sądzą..bo własnie wcześniej nic nie widać, nic Ci nie powiedzą prócz tego że ciąża jest- co potwierdzają badania krwi więc wcale lekarz już tego robić nie musi. Jak coś jest nie tak, typu ciąża poza maciczna to są odczuwalne objawy. Jesli ich nie ma po co wydawać kasę i chodzić do lekarza. Ja poszłam pod koniec 8 tygodnia i też w sumie za wiele się nie dowiedziałam..na więcej trzeba czekać do 12 tygodnia.
W tym czasie i tak serce może przestać bić- i nikt na to nic nie poradzi. Choćbym nawet była 24 na dobę u lekarza pod USG
Nie wiem jakich madrych lekarzy sluchasz, ale testy pozytywne moga wywolywac tez np torbiele - i wtedy nie masz zadnych innych objawow tak jak przy pozamacicznej ze cos jest nie tak i na przyklad to moze tez lekarz wykluczyc. Poza tym zrobi badania krwi itp Dla mnie to bylo wazne, ale przeciez nie zmusze nikogo do takich samych pogladow jakie ja mam ...
A fakt z ciaza w kazdej chwili moze sie cos stac, ale nie znaczy to ze nie warto chodzic do lekarza i na badania ''bo i tak nie mamy na to wplywu''
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 14:47   #848
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jakich madrych lekarzy sluchasz, ale testy pozytywne moga wywolywac tez np torbiele - i wtedy nie masz zadnych innych objawow tak jak przy pozamacicznej ze cos jest nie tak i na przyklad to moze tez lekarz wykluczyc. Poza tym zrobi badania krwi itp Dla mnie to bylo wazne, ale przeciez nie zmusze nikogo do takich samych pogladow jakie ja mam ...
A fakt z ciaza w kazdej chwili moze sie cos stac, ale nie znaczy to ze nie warto chodzic do lekarza i na badania ''bo i tak nie mamy na to wplywu''
Ja piszę o sobie- o tym jak ja sie czuję i co ja myślę A jako że ja sie czuję dobrze, jestem zdrowa, ciąże potwierdziły 2 testy i 2 razy zrobiona beta ...nie pozostaje mi nic innego jak dbanie o siebie i oczekiwianie w spokoju na minięcie 1 trymestru.
Uważam jak wielu lekarzy że do 12 tygodnia nie ma ciąży...teraz natura decyduje o tym czy genetycznie wszystko jest ok. Jak jest - będę miała dziecko, jak nie organizm odrzuci embrion i będzie trzeba zacząć starać się na nowo.

Badania krwi są ważne..dlatego robię je przed 12 tygodniem i idę do lekarza z wynikami.

Do 12 tygodnia nikt nie ma wpływu na to czy dziecko będzie czy nie.

No chyba że masz stwierdzone zaburzenia hormonalne..wtedy od początku trzeba być pod opieką lekarza- ale takie rzeczy to się wie zanim się w ogole podejmie decyzję o dziecku.
Stary 2011-07-25, 15:16   #849
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piszę o sobie- o tym jak ja sie czuję i co ja myślę A jako że ja sie czuję dobrze, jestem zdrowa, ciąże potwierdziły 2 testy i 2 razy zrobiona beta ...nie pozostaje mi nic innego jak dbanie o siebie i oczekiwianie w spokoju na minięcie 1 trymestru.
Uważam jak wielu lekarzy że do 12 tygodnia nie ma ciąży...teraz natura decyduje o tym czy genetycznie wszystko jest ok. Jak jest - będę miała dziecko, jak nie organizm odrzuci embrion i będzie trzeba zacząć starać się na nowo.

Badania krwi są ważne..dlatego robię je przed 12 tygodniem i idę do lekarza z wynikami.

Do 12 tygodnia nikt nie ma wpływu na to czy dziecko będzie czy nie.

No chyba że masz stwierdzone zaburzenia hormonalne..wtedy od początku trzeba być pod opieką lekarza- ale takie rzeczy to się wie zanim się w ogole podejmie decyzję o dziecku.
Czyli jak zaczniesz krwawic (tfu tfu) przed uplywem 12 tc to nic z tym nie zrobisz?? A nie wiesz ze zaburzenia hormonalne moga wyjsc na jaw tez dopiero w ciazy?? Dla mnie to angielskie myslenie, z ktorym kompletnie sie nie zgadzam i wlasnie przez to nie przenioslabym sie do tego kraju

ciaze mozna uratowac, nie trzeba jej tracic przed 12 tc, sa leki podtrzymujace, zalecenia i dzieci tez rodza sie zdrowe. Dla mnie takie podejscie jest wrecz nieludzkie
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 15:21   #850
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

ciaze mozna uratowac, nie trzeba jej tracic przed 12 tc, sa leki podtrzymujace, zalecenia i dzieci tez rodza sie zdrowe. Dla mnie takie podejscie jest wrecz nieludzkie
Zgadzam się. Znam wiele osób które właśnie w tych pierwszych miesiącach były na podtrzymaniu i maja teraz zdrowe pociechy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:41   #851
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli jak zaczniesz krwawic (tfu tfu) przed uplywem 12 tc to nic z tym nie zrobisz?? A nie wiesz ze zaburzenia hormonalne moga wyjsc na jaw tez dopiero w ciazy?? Dla mnie to angielskie myslenie, z ktorym kompletnie sie nie zgadzam i wlasnie przez to nie przenioslabym sie do tego kraju

Oczywiście że bym poszła- jak choruję to idę do lekarza - proste.
Jak sie czuję dobrze i nie choruję to nie idę.

heh..widocznie jestem nieludzka. I dobrze mi z tym

Każdy ma prawo do swoich poglądów. Ty bijesz głową w mur bo dla Ciebie nieludzkie jest moje podejście, dla mnie bieganie w popłochu do lekarza jest nadgorliwością- a dla mnie nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
Stary 2011-07-25, 15:50   #852
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem z takiej ciąży
jeden lekarz stwierdził poronienie, drugi tego samego dnia na USG zobaczył bijące serduszko. Gdyby moja mama posłuchała pierwszego lekarza, nie byłoby mnie na świecie. I był to koło 8-9 tydzień ciąży.

Cytat:
Każdy ma prawo do swoich poglądów. Ty bijesz głową w mur bo dla Ciebie nieludzkie jest moje podejście, dla mnie bieganie w popłochu do lekarza jest nadgorliwością- a dla mnie nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
Tylko widzisz. Mój lekarz prowadzący powiedział - do trzeciego trymestru wizyta co miesiąc, później dwie w miesiącu.
Sam zapisywał mnie na wizytę aby był to początek 7 tygodnia.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:51   #853
agnes99
Zakorzenienie

dziewczyny myslę, że we szystkim trzeba znaleźć złoty środek, żeby nie przegiąć w żadna stronę
a do tego każdy postepuję wg. własnego uznania

lekarz, który robił mi usg powiedział, że do końca I trymestru może się wiele wydarzyć i dopiero spokojnie cieszyc się ciążą od II (łacznie z ogłaszaniem całemu światu swojego stanu)
a jest to lekarz z wieloletnim doświadczeniem i raczej wie co mówi
Stary 2011-07-25, 15:56   #854
hania811
Zakorzenienie

Poza tym tak jak pisałam..ja piszę o sobie, nie o koleżance, cioci , znajomej znajomej. Piszę dlaczego JA nie poszłam do lekarza wcześniej.
Stary 2011-07-25, 15:58   #855
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że bym poszła- jak choruję to idę do lekarza - proste.
Jak sie czuję dobrze i nie choruję to nie idę.

heh..widocznie jestem nieludzka. I dobrze mi z tym

Nie latam do lekarza w poplochu i nie jestem nadgorliwa, po prostu tak dbam o swoje dziecko a na wizyty umawial mnie lekarz - nie wpychalam sie sama jak najszybciej. Widocznie moj lekarz ''troche'' powazniej podchodzi do mojej ciazy nizeli Twoj do Twojej, ba nizeli Ty sama do niej. Ale rob jak chcesz, nie moje dziecko, wiec nie bede sie rzucac. Czytajac takie sredniowieczne wypowiedzi odechciewa sie udzielac :/
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 15:58   #856
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz, który robił mi usg powiedział, że do końca I trymestru może się wiele wydarzyć i dopiero spokojnie cieszyc się ciążą od II (łacznie z ogłaszaniem całemu światu swojego stanu)
Przez całą ciążę może się wiele wydarzyć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-25, 16:00   #857
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny myslę, że we szystkim trzeba znaleźć złoty środek, żeby nie przegiąć w żadna stronę

oczywiscie, ze wiele moze sie zdarzyc, ale to nie znaczy ze do 12 tc nie nalezy odwiedzac lekarza i walczyc o utrzymanie ciazy ... a z reszta, nie bede sie denerwowac. Ide odpoczac
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 16:02   #858
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

ja tez jestem tego zdania . Grunt,zeby robić zgodnie ze swoim przekonaniem.
My tez czekamy z nowina dla rodziny do konca 1 trymestru(choc wie moja przyjaciolka i przyjaciel męża), ale wcale nie potepiam osób które mówią zaraz jak się dowiedzą. Prawda jest niezmienna trzeba dbac o siebie tak czy inaczej .
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:12   #859
agnes99
Zakorzenienie

mravka byłam dziś na pierwszej ciążowej wizycie w luxmedzie... jak na razie chyba zostane przy tej lekarce, było spoko
ale jak sie okazuje nie wszystkie badania tam robią
Stary 2011-07-25, 16:34   #860
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
mravka byłam dziś na pierwszej ciążowej wizycie w luxmedzie... jak na razie chyba zostane przy tej lekarce, było spoko
ale jak sie okazuje nie wszystkie badania tam robią

no ja tam mam bardzo fajnego lekarza. tak z ciekawosci to jakich badan tam nie robia?;/ ja sie zbieram,aby w srode z rana pojsc na pobranie krwi i tym sposobem załatwić wszystkie badania( lista jest troche długawa)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 16:39   #861
agnes99
Zakorzenienie

ja też chyba w środę albo w czwartek z rana ide krew zbadać
w ogóle nie robia testów pappa (to badanie dot. wad genetecznych), nawet odpłatnie
Stary 2011-07-25, 17:12   #862
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie latam do lekarza w poplochu i nie jestem nadgorliwa, po prostu tak dbam o swoje dziecko a na wizyty umawial mnie lekarz - nie wpychalam sie sama jak najszybciej. Widocznie moj lekarz ''troche'' powazniej podchodzi do mojej ciazy nizeli Twoj do Twojej, ba nizeli Ty sama do niej. Ale rob jak chcesz, nie moje dziecko, wiec nie bede sie rzucac. Czytajac takie sredniowieczne wypowiedzi odechciewa sie udzielac :/
Możesz mnie nie obrażać??. Nie rozumiem czemu tak się unosisz i "pieklisz"

Jestem realistką, twardo stąpającą po ziemi bo życie mnie tego nauczyło.
Chodzę do lekarza z ogromnym doświadczeniem , który jest ordynatorem w najlepszym szpitalu w moim mieście i jest aktualnie nr jeden wg rankingu pacjentek..więc chyba zły nie jest

BTW..dla mnie to jeszcze nie jest dziecko

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Tylko widzisz. Mój lekarz prowadzący powiedział - do trzeciego trymestru wizyta co miesiąc, później dwie w miesiącu.
Sam zapisywał mnie na wizytę aby był to początek 7 tygodnia.
Mój też przyjmuje pomiędzy 7-8 tygodniem na pierwszą wizytę. Po to żeby zlecić badania , założyć kartę ciąży i zrobić USG

Przecież ja nie piszę że moim zdaniem nie powinno sie chodzić do lekarza do 12tygodnia.Każdy chodzi jak chce - nic mi do tego

Odpowiedziałam tylko na pytanie Emigry dlaczego ja nie poszłam od razu na USG.

A tu afera normalnie stulecia włącznie z obrażaniem mnie i mojego lekarza
Ja rozumiem że hormony szaleją, ale bez przesady. Po co się tak stresować, tym kto kiedy do lekarza idzie i jakie ma poglądy

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2011-07-25 o 16:46
Stary 2011-07-25, 17:26   #863
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mnie nie obrażać??. Nie rozumiem czemu tak się unosisz i "pieklisz"
a gdzie Cie obrazilam? tym ze stwierdzilam ze moj lekarz powazniej podchodzi do mojej ciazy niz Ty i Twoj do Twojej? stwierdzilam tylko to co sama wczesniej mi nasunelas
Jestem realistką, twardo stąpającą po ziemi bo życie mnie tego nauczyło.
Chodzę do lekarza z ogromnym doświadczeniem , który jest ordynatorem w najlepszym szpitalu w moim mieście i jest aktualnie nr jeden wg rankingu pacjentek..więc chyba zły nie jest

BTW..dla mnie to jeszcze nie jest dziecko
a dla mnie tak i tu sie roznimy, bo skoro mojemu dziecku juz bije serce to jest dla mnie tak samo waznym CZLOWIEKIEM jak ja, moj maz czy ktokolwiek mi bliski z rodziny ...
---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Mój też przyjmuje pomiędzy 7-8 tygodniem na pierwszą wizytę. Po to żeby zlecić badania , założyć kartę ciąży i zrobić USG

Przecież ja nie piszę że moim zdaniem nie powinno sie chodzić do lekarza do 12tygodnia.Każdy chodzi jak chce - nic mi do tego

Odpowiedziałam tylko na pytanie Emigry dlaczego ja nie poszłam od razu na USG.

A tu afera normalnie stulecia włącznie z obrażaniem mnie i mojego lekarza
Ja rozumiem że hormony szaleją, ale bez przesady. Po co się tak stresować, tym kto kiedy do lekarza idzie i jakie ma poglądy

to bylo pytanie retoryczne.
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2011-07-25 o 19:05
Stary 2011-07-25, 18:37   #864
kasiuleks
Rozeznanie

Cytat:
hello pamieta mnie ktos ????

ja widze ze wsyztskie juz widzialy swoje kruszynki tylko nie ja ;( yhh do sieprnia czekac musze i wtedy sie na usg umowie dopiero

a jak tam objawy u was ? u mnie czasem ale to czasem mdlosci bol sutkow jakby mniejszy ...
ja tez jeszcze nie widzialam swojej

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Aguskaa83- sliczniutki po prostu jest Twój synek a tak w ogole to gratuluje wszystkim nowym mamusiom
Ech jak ja nie lubie niedzieli:/ mój kochany w pracy a ja w domku sama i się nudze straszliwie. Caly dzien praktycznie w lozku przelezalam bo brzuch mnie tak jakoś "okresowo" i troszke się przestraszylam.
ja dokladnie mialam tak samo jak ty tyle ze w sobote

Cytat:
witam się i ja nieśmiało

witaj

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:39   #865
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Znam wiele osób które właśnie w tych pierwszych miesiącach były na podtrzymaniu i maja teraz zdrowe pociechy
ja pierwszy raz przy I ciazy poszlam do lekarza w 6 tyg. Poszlam bo potrzebowalam L4 (pracuje w klinice neurochirurgii jako pielegniarka) i nie chcialam narazac sie na jakiekolwiek zagrozenie (niestety oddzial na ktorym pracuje to wszelkiego rodzaju bakterie) a poza tym kontakt z krwia innych chorych to kolejna sprawa..no i wiadomo pacjenci przewaznie lezazy wiec dzwiganie a po co?
no ale dobrze ze odwiedzilam lekarza, bo okazalo sie ze obok plodu mam krwiaka niewielkiego, ale w dobrym momencie zostal wykryty(bo jednak) zagrazal plodowi wiec dostalam odpowiednie leki i dzieki temu zapobiegnelismy byc moze poronieniu.
Wiadomo, kiedys przez dlugi okres ciazy albo i nawet cala nie bylo robione usg a teraz dzieki temu ze mozna je zrobic wykrywa sie jakies patologie ktore mozna wyleczyc.
oczywiscie to kazdego sprawa kiedy pojdzie do lekarza i nie powinnysmy nikogo krytykowac.
SZYMONEK

Stary 2011-07-25, 18:48   #866
karolca
Zakorzenienie

zjadłam zapiekankę makaronową z szynką i serem
czegoś w tym stylu mi było dziś trzeba

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-07-25, 19:02   #867
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
a mi maz przywiozl chamburgera, ktory od piatku za mna ''chodzil'' i myslalam ze sie rozplyne jak go jadlam a chec na niego byla juz gorsza jak na owa pomidorowke 2 tygodnie temu no ale udalo mi sie wstrzymac cale 3 dni
3270g, 47 cm
Stary 2011-07-25, 19:07   #868
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
witamy i gratulacje
ale fajnie

trzymam za USG

ja też się bardzo martwiłam w pierwszej ciąży że...nic mi nie jest i strasznie mnie to stresowało. Ale to jest chyba dziedziczne bo moja mama również nie miała nic poza zgagą, która i mnie męczyła ale sporo później. Teraz staram się nie świrować, ale jest mi łatwiej bo myśli wypełnia mi synek. W pierwszej ciąży bardzo wszystko jednak przeżywałam.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Hepe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

spokojnie tak ma byća jeśli będzie Ci to strasznie dokuczać to możesz sobie też brać magnez rozkurczowo na stałe, nie zaszkodzi na pewno i nie ma innego działania jak nospa. Ale takie uciągania, rozciągania, pobolewania to jest na miejscu zupełnie. Nie martw się

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:07   #869
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
to ja wlasnie oczekuje na pizze bo to za mna dzis chodzi jestem na nia napalona bardziej niz na tżta
SZYMONEK

Stary 2011-07-25, 19:12   #870
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuski

no niebawem pozniej juz tak w piersiach nie kluje no i mdlosci tez ustepuja
ja Cie chyba tez kojarze z watku mamus majowych 2009

dziekujemy
mnie tez okresowo pobolewa ale to normalne.
W poprzedniej ciazy tez mialam na poczatku takie slabe poblewania brzuszka. Tym sie nie musisz martwic.
W 12 tyg ciazy za to zestresowalam sie pewna sytuacja i dostalam strasznych boli przez ok 20 minut, juz myslalam ze poronie ale nie krwawilam, szybko do szpitala okazalo sie mam przedwczesne skurcze no i od tego momentu bralam duphaston, potem tez leki p/skurczowe m.in. fenoterol.

dzieki

witaj
no to przy 7 m-cznym synku masz co robic

ciesze sie
ja pamietam jak przezywalam Twoja ciaze bo Ty bylas z tych pierwzych do rodzenia a troszke sie przedluzalo
i nagminnie sprzatalas.
A swoja droga dzieciaczki masz przeslodkie i synka i corcie
ciekawe czy teraz bedzie chlopczyk czy dziewczynka?masz jakies przeczucia?

badan jest strasznie duzo

dzieki za komplement, synek rzeczywiscie ciagle sie smieje
odnosnie mdlosci mi przy I ciazy pomagalo podjadanie herbatnikow i innych przekasek, kiedys wyczytalam ze wazne jest zeby nie dopuscic do tego zeby zoladek byl pusty i ja staralam sie ciagle cos podjadac cos drobnego i to pomagalo choc mdosci mialam okrutne
pomagal mi tez napar z korzenia imbiru (mozna kupic na targowisku)
ojj mam co robić,a le i tak jest bez porównania do tego co wcześniej. teraz już się czymś zajmie, zainteresuje. początki miałam fatalne.
Ja brałam duphaston do 17tc chyba w pierwszej ciąży. Teraz biorę luteinę i na pewno też tak zostanie.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Szanuje al zupełnie sie nie zgadzam. Nie da się powiedzieć swojemu sercu-słuchaj do 12tc to jest embrion a nie dziecko. Serce kocha od początku i czeka. I rozpacz pojawi się nawet jak się udaje przed światem, że nic się nie dzieje, do 12 tc nie ma żadnej ciąży. Poza tym teraz sporo spraw można leczyć. Warto zbadać progesteron np, toxo, tarczyce. To wszystko może wykluczyć poronienie. Wczesne USG wykryje krwiaka czy torbiel. Wszystko może się zdarzyć, ale ja dla odmiany boję się tak myśleć. Na zasadzie samospełniającej się przepowiedni. Jeśli...to i tak mnie to złamie.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości