|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
spa82 te obawy ostatnio "atakują" każdą z nas, a po wczorajszym spotkaniu wcale Ci się nie dziwię, że masz doła i czarne mysli
Nigdy nie rozumiałam czemu moja mama tak się o mnie przejmowała, aż za bardzo czasami i byłam zła, że jest taka opiekuńcza, ale ona wtedy zawsze mówiła: dopiero jak będziesz matką to mnie zrozumiesz. Teraz mogę powiedzieć: mamo, rozumiem Kochana - wypłacz się, bo takie oczyszczenie mi np. pomaga
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
a wg mnie tu nie chodzi o rozmowę czemu nie odezwał sie w niedziele tylko o tym jak ma życie wasze wyglądać. jak długo osobno jesteście?
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inaczej wyobrażałam sobie moje życie
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Oj
Kasiu czyli to nie są twoje podejrzenia i wyobrażenia, ale sam sobie zasłużył na brak zaufania przez to co robił ?
|
|
|
|
#2887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2889 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Archinta
Poplątanie z pomieszaniem z tymi terminami Acelinka Ja kiedyś na wizycie u Gienka widzialam listę pacjętek. Było ich 34 razy 100zł, przyjmuje 3 razy w tygodniu, jest dyrektorem przychodni i pracuje na oddziale w szpitalu ![]() Trzeba było się uczyć na lekarza oj trzeba ![]() Irmith Tylko nie czytaj na googlach i nie interpretuj. Bo dowiesz się pewnie wszystkiego tylko nei tego co trzeba. Do środy zleci. Bądź cierpliwa - stres szkodzi maleństwu Rabarbar Kochana Ale bojowy nastrój Strach się bać Kochana. Tak samo weź to z przymróżeniem oka Cytat:
Martunia Za 34tc i za załapanie się na promocję - mi się nie udało ![]() A tak poza tym to masz taki malutki ten brzuszek albo w tej sukience tak ładnie zgrabnie wygląda Cytat:
[QUOTE=rabarbar83;28340475]spa wcięło mi odpowiedź , dopiszę tylko tyle że z własnego doświadczenia wiem że lepiej wyrzucić z siebie to co boli, smuci czy wkurza niż hodować w sobie, bo potem noc nie przespana i milion myśli dołujących a przy naszych hormonkach to nie zdrowo tak się zasmucać ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Nie było by nic w tym dziwnego gdyby nie to że facet jest grubo po 50 i po operacji na serce kilka lat temu Szacun. Cytat:
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia, albo męża brać takiego trzeba było. Plus wizyty na bieżąco, wszystkie problemy rozwiązywane w domu, ale minus oczywisty
|
|
|
|
#2891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
własnie wcinam obiad
dzieki za kciuki, wizyta u diabetologa spoko, znaczy nic sie nie dowiedziałam, ale przynajmniej dzis mnie nie zdenerwowowała :ja lubie meliske z gruszką albo własnie z pomarańczą z vitaxa pycha jestCytat:
![]() Cytat:
mozna odpuscic na drugie sniadania albo podwieczorki, a tak to musi byc i do sniadania i do kolacji takze walcze.A na wizycie nie dowiedziałam sie nic ale jest spoko bo nie schudłam wiec kobita nie zrzędziła...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
duzo masz tych ketonów? są dwa wytłumaczenia: -jesz za mało węglowodanów - znaczy na kolacje zjedz białą bułeczkę tak koło 21-22, albo sałatkę z makaronem - za mało pijesz wiec szklaneczka wody na ochłodę ![]() Cytat:
sprobuj moich sposobów powyżej ![]() dobra, nadrabiam dalej
|
||||||
|
|
|
#2892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Znowu mi cytowanie obcięło
Przepraszam jeśli kogoś ominęłamCo do posiadania dzieci to owszem, chcę mieć na pewno jeszcze jedno Cytat:
Dzisiaj znowu szykowałam się do porodu![]() Cytat:
Nie martwię się, bo nie są to skurcze![]() lullaby_ml ![]() Dzisiaj okresowych brak, za to zaliczyłam już kilka "próbnych" skurczy acelinka słyszałam właśnie w radiu, że poszaleli u Ciebie i wszystkie drogi pozamykali Cytat:
![]() Kasia a masz podstawy żeby podejrzewać męża o podwójne życie? |
|||
|
|
|
#2893 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczęło się między nami układać, choć też bywały dni, że się nie odzywał (kiedy miał wolne) było dobrze, choć wciąż byłam bardzo wyrozumiała... - musiało być dobrze skoro zdecydowaliśmy się na 2dziecko. Stwierdziliśmy, że damy tak żyć jeszcze przez jakiś czas (z rok na pewno) No znów zaczęło się psuć (ja nie będę wciąż oka przymykać i z uśmiechem go witać po dniu spędzonym nie wiem gdzie i z kim... No i tak jest prawie co niedzielę, że się nie odzywa, to przez te 18miesięcy ile było takich niedziel??? Już mam w doopie, że on ma mnie w doopie ale obiecuje Filipowi, że na skype będą rozmawiać - dziecko czeka a ojciec nie dzwoni! ŚWINIA! za to mam w sobie tyle żalu, że tylko nienawidzieć go potrafię! Rozmowy już były i G**** dały Ja nie będę nic robiła w tym kierunku, by było dobrze. Zobaczymy czy i jak jemu zależy... On ma mnie w doopie i oczekuje następnego dnia bym była wobec niego miła, odzywała się do niego jakby nigdy nic... tak nie będzie...---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
No i kretynki domyśliły się że mi nie pasują i wyszły, bo słyszałam jak schodziły i z mamy okna je widziałam, więc poszłam do siebie i podsłuchałam jeszcze chwilę pod drzwiami rozmowę... No i słyszę jak mój chłopak mówi : "nie, nie ma jej, jest u mamy. Przyjdzcie, pójdziemy do suszarni, wyrucham cię" Trzęsę się i płaczę jak o tym piszę. Nigdy tego nie zapomnę - poczułam się zdradzona, jakbym gołą doopą po twarzy dostała. Wbiegłam do domu 9z ogromnym brzuchem) wzięłam klucze od suszarni w piwnicy, rzuciłam nimi w niego i krzyczałam, żeby wypier*** ruch** tę pokrakę. On się już oczywiście rozłączył. Meble szły w ruch, wyszedł z bratem z domu i się upił. Później tłumaczył się, że w imieniu drugiego brata dzwonił (tego trzeciego) Byłam w ciąży, więc co miałam zrobić, uwierzyłam, choć w sercu ból czuję do dziś Następna sytuacja, lężę w szpitalu - urodziłam Filipa, wychodzę ze szpitala, slyszę rozmowę męża (wtedy chłopaka) z bratem, który pyta gdzie on na dysce zginął? że co??? na jakiej dysce?????? Ja w szpitalu po porodzie leżałam a on świętować narodzina syna do dyskoteki poszedł, wiedząc, że NIE MOŻE! tłumaczył się że już taka godzina późna była i nie miał gdzie piwa kupić, odprowadził braci, kupił tam piwo i wrócił do domu (historia w skrócie) Nie ufam temu człowiekowi bez nich nie dałabym rady ale nie potrafię zapomnieć, żyję w niepewności... Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-07-25 o 15:41 |
|||||
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
danika a czemu chleb musisz jeść?? Ja do tej mojej kiełbaski zagryzam chlebiem, ale może ze 3 gryzki. Na kolacje jak jem np. jajko to robie podobnie. Źle robie??
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia
faceci to świnie w większości niestety.Ja bym mojego po tym tekście z suszarnią chyba zabiła
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu jestem pewna, że mąż powinien wrócić. To nic dobrego dla Ciebie taka niepewność nie przyniesie... A on nie mówi nic o powrocie? Odezwał się dziś?
|
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
To co usłyszałam pod tymi drzwiami było wyrwane z kontekstu, choć wskazuje na jedno, ale chcę wierzyć w co innego, jednak w mojej głowie to brzmi jak echo, które wciąż się powtarza... nie potrafię o tym zapomnieć, "znienawidziłam kobiety" każda jest dla mnie potencjalną rywalką... straciłam poczucie własnej wartości... Nikt teraz nie wie o mnie tyle co Wy... chociaż sama tak naprawdę siebie nie znam... próbuję być kimś innym przed sobą, przed innymi...
|
|
|
|
#2899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2900 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już nie wiem kim on jest dla mnie... nie wiem już nawet kim ja jestem... Zagubiłam się i naprawdę dziękuję Bogu za moje dzieci - bez nich by mnie tu nie było... Odzywał się dzisiaj, pytał co robimy i takie tam... ja go tylko wyzwałam i nie zamierzam się w żaden inny sposób do niego odzywać. Z jednej strony mam wszystko co sobie wymarzyłam (dzięki niemu) z drugiej strony ach... już nie wiem co pisać - brak mi słów Edytowane przez kasiuleczkakuleczka Czas edycji: 2011-07-25 o 15:50 |
|||
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie mi przykro, strasznie mi cie żal, ze trafiłaś na kogoś takiego.... ale powinien wrócić, nie możesz być sama ... wiem z doświadczenia, two ból, frustracja przenosi się na dzieci, nawet nieświadomie.... musisz coś zrobić.. a jedno pewne - jak się nam wygadasz będzie ci lepiej
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak jesz za mało węglowodanów to własnie mozesz miec ketony we krwi i w moczu. A z ketonami jest ten kłopot, ze przechodzą do malucha i jego małe nereczki muszą sobie z nimi radzić. Ja mam takie paski Ketodiastix sie chyba nazywają do badania ketonów i glukozy w moczu i sprawdzam rano czy nie mam. W aptece normalnie kupiłam. Kasiuleczka przytulam nie wiem jak ty to wytrzymujesz, ale widać, ze te nerwy cie niszczą. Bierz chłopa za fraki i niech wraca i układajcie sobie tu życie, bo inaczej to marnie to widze szczerze mówiąc....
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Prawda? Tym bardziej, ze w ciąży jest się raz na jakiś czas, więc już nawet te rady wydają się mało przydatne
Cytat:
![]() I nie dziwię Ci się, że nienawidzisz innych kobiet i masz niższe poczucie wartości mam nadzieję że uda wam sie to z czasem naprawić.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-25 o 15:54 |
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to jest tak: kiedy facet ma kobiete to daje jej swoje pomieszczenie i ta kobieta wypelnia jego np kuchnie; kiedy kobieta ma faceta daje mu caly swoj dom, lacznie ze wszystkimi pomieszczeniami i kiedy facet odchodzi od kobiety to jeden rozdziaal w jego zyciu jest zamkniety ale reszta jest wolna a kiedy kobieta odchodzi, wtedy wie ze oddala mu wszystko i cala siebie i nie moze sobie z tym poradzic bo to tak jakby jej nie bylo juz. o!
|
|
#2906 |
|
Rozeznanie
|
Jest mi trochę lepiej, wypłakałam się, wytrzęsłam, choć minęły 3lata! ja tego nie zapomnę nigdy
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
danika - a drogie są te paski? Obiad jem z ziemniakami zawsze, ale z tym chlebem to oszczędnie
a Ty dużo jesz chleba codziennie??
|
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
KOCHANE jesteście
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Uciekam narazie do mojego syneczka )
|
|
|
|
#2909 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Raczej nastawiam się pozytywnie, spokojnie, ale nie wiem, czym życie mnie zaskoczy. Cytat:
Spa82 przytulam Cytat:
Mój też wymyślił, że chce sobie zrobić prawo jazdy na motor. Ja na to zgody nie daję, ale co ja tam mam do gadania . Ostatnio wymyślił też, że na jakieś próby i koncerty będzie jeździł - też pytałam czy teraz czy w 1 miesiącu po urodzeniu. Nie zrozumiał.Kasiuleczkakuleczka - nie wiem, co Ci napisać, straszne co przeszłaś. I podziwiam za to, że nadal masz siłę być w tym związku. Ja bym nie umiała.
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

mam nadzieję, że jutro mnie pobadają konkretnie....
z resztą co niedziele to samo... niedziele ma wolne i zamiast zadzwonić, pogadać z nami hugo! wie co robi! wielce o 20na skype gadać mu się zachciało to go miałam już w doopie! Dziś też się do niego nie odzywam - wyzwałam tylko a jutro będzie wielce interesował się wizytą w Poznaniu to G**** mu powiem! Jeszcze jakieś baby na portalu nk mnie oglądają... - fajne ma koleżaneczki, tylko po co się kur** mną interesują!? Nie... ja już mam dość... Nie wiem co on tam robi... Jedno wiem na pewno -ŚPIMY OSOBNO!!!

za to rodzice Wojtasa którym się opiekowałam oboje mają prawko. Najpierw miała tata prawko i motor a Gosi się w ubiełym roku zachciało no i też robiła, szaleni
kurcze Wojtasek tęskno mi za nim
ma jeden na ramieniu, robił w grudniu - ok, chciał go od daaaawna to niech ma ale więcej nie pozwalam 

mi się chce! Nie wiem co będzie dalej... więcej łączą nas długi, dzieci - nic innego mi na myśl nie przychodzi
Kasie bywają impulsywne - sama mam tak na imie- uspokój się i wtedy działaj. na zimno, rozsądnie.
Kasiu czyli to nie są twoje podejrzenia i wyobrażenia, ale sam sobie zasłużył na brak zaufania przez to co robił ? 

Za 34tc i za załapanie się na promocję - mi się nie udało