|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ale teraz to nic nie rozumiem
Chcesz powiedzieć, że jeśli w dniu terminu nie urodzisz, to Cię od razu położą do szpitala![]() Cytat:
WOW! Fantastyczne ![]() Brawooooooooo ![]() Wielki dzieć! ![]()
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
dziekuje za kciuki
przed poludniem zadzwonilam do lekarza, zapytal czy moge poczekac popoludniu bo wtedy ma dyzur i zbada mnie osobiscie, no i sie zgodzilam a popoludniu przeszlo napiecie i brudzenie jest mniejsze... wiec odlozylam wyjazd na razie (do szpitala mam ok 40km w jedna strone.. i zajechac musze sama), wiec przespalam sie, dwukrotnie zjadlam przepyszny chlodnik ![]() trzymam reke na pulsie, jak wroca objawy - jade kciuki za Patikowa Sare i za Pieleszke Cytat:
gratuluje synka
|
|
#843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to spory !! Cytat:
|
||
|
|
|
#844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
To juz odliczasz czas do jego powrotu, super! Przypomina mi sie czas jak sama czekalam na swojego meza przed narodzinami pierwszej cory. Na lotnisku az sie poryczalam z tego wszystkiego.
A maz definitywnie konczy prace za granica, czy to tylko dluzszy urlop? Bo Ty z tego co pamietam, masz drzwi otwarte, bo teraz jestes na macierzynskim. Cytat:
Cytat:
Super!!! Witamy Szymonka! Madziulka gratulacje! Cytat:
|
|||
|
|
|
#845 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Madziulka gratulacje , witamy Szymusia po drugiej stronie brzusia
|
||
|
|
|
#846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W weekend starałam się wykorzystać obecność Tz-ta. Dzisiaj po kilku próbach ostatecznie jak Editka wstałam po 13 i jakiś rozwalony dzień mam.Zaczełam kompletować zawartość torby do szpitala, czekam na przesyłkę z all, fajne to zajęcie zwłaszcza, że mogę korzystać z Waszego doświadczenia Szkoda, że ograniczenia finansowe zmuszają do niezbędnego minimum. Ponieważ ze wszystkich Was tutaj najprawdopodobniej urodzę ostatnia nie śpieszy mi się z tym. Madziulka Gratulacje !!! Cytat:
Jednak chyba drugie dziecko to drugie dziecko. |
||
|
|
|
#847 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Marzena, zdjęcia świetne ![]() Madziulka, super! Miałam pytać, czy się nie odzywała do kogoś... A tu takie wiesci! Gratuluje Szymonka! Jeden z większych chłopaków na forum ![]() Cytat:
Otóż to! Nie dośc że kasa to i dodatkowe zamieszanie! |
|||
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
Madziara a jak Twoje samopoczucie?
|
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=
Oto czego dokonaliśmy wspólnymi siłami. [/QUOTE]Swietny pomysl,duzo czasu Ci nie zostalo
|
|
|
|
#850 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratulacje!!!! A madziulka nie miała mieć cc??? Czy jednak SN bo już się pogubiłam... A synek duży , ale to może przez tą cukrzycę, co miała ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rysunek też Ja jeszcze odnośnie tych podkładów seni... gdzie je można dostać? Dziewczyny pisały o Rossmanie, będę musiała się koniecznie wybrać. |
|
|
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Grtulacje jest co na rekach nosic
![]() Cytat:
![]() jak dobrze ze nie jestem sama |
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#854 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka gratulacje dla Ciebie i Szymusia!!!
Pieleszka, trzymam kciuki za szybką i w miarę bezbolesną akcję. ![]() Z ciekawości spojrzałam na listę i widzę, że większość mamuś już jest wypakowana- trochę zaczynam się bać. ![]() Kmat, witamy po powrocie. Mi również było miło poznać i strasznie żałuję, że nie udało nam się spotkać po Twoim porodzie. Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Remiego. Lili, te podkłady w każdej aptece znajdziesz. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-07-25 o 17:30 |
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to trzeba anestezjologa wołać, a może być zajęty, albo nie będzie go w ogóle itp. zawsze jest jakiś powód, żeby jednak tego znieczulenia nie dać... Ciekawe, jak jest w szpitalach, gdzie za ZZO się płaci bo to wtedy jednak kaska dla szpitala jest... To może i podejście inne
|
|
|
|
|
#857 |
|
Rozeznanie
|
Brida a Ty na kiedy masz termin spioszku
?
|
|
|
|
#858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie wrażenie odniosłam na szkole rodzenia - położna mówiła, żeby się najlepiej nie nastawiać, że się będzie brało znieczulenie, bo może się okazać ze nie będzie potrzebne i uda się bez... Z drugiej strony przy takim czekaniu to już najczęściej na podanie jest za późno. Teoretycznie, jak ktoś się nastawia na znieczulenie to już wcześniej można się do tego przygotować - spotkać z anestezjologiem, zrobić jakieś badania. W sumie ja tak właśnie się nastawiam na nie branie. |
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja te z SENI zamawiałam na allegro |
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.rossnet.pl/images/Rossman...5D_171x180.jpg i kupiłam, ale jeszcze nie testowałam :P |
|
|
|
|
#863 | ||
|
Zadomowienie
|
Super! Gratuluję rodzicom!
Cytat:
.Cytat:
). Dobrze pamiętasz, jestem na macierzyńskim, więc w razie jakichś kłopotów finansowych mamy powrót, ale ja już nie chcę tam jechać...
|
||
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam dawno temu z ciotka, która pracuje na ginekologii. Ona mi powiedziała, że znieczulenie zawsze było bezpłatne tylko oni pacjentek o tym nie informowali, jak któraś chciała to płaciła, a płaciła bo myślała, że tak trzeba. A szpital korzystał. Włąśnie, to jest koszt i trochę zachodu więc pewnie starają się tego uniknąć i najczęściej wmawiają pacjentkom, że już za późno. Ja to ogólnie jestem przerażona i sama nie wiem czy bym chciała ze znieczuleniem czy bez...... |
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wielkie gratulacje!
|
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sama na all zamówiłam kilka sztuk hartmana. Teraz studiuję podkłady, chciałam znaleźć takie " pieluchy " belli jak na stronie szpitala polecali, ale akurat ich nie było a jeszcze nie ogarnęłam kwestii ich wielkości. |
||
|
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszka
żeby szybko poszło Patik dla Sary
|
|
|
|
#870 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziw się że się boi, oni chyba przeżywają tak jak my tyle że się przyznać nie chcą. Mój mąż wczoraj dopiero mi się przyznał ile miał obaw. Nawet nie co do samego porodu ale w stylu - czy sobie da radę, czy będzie wszystko dobrze, czy się będzie umiał małym zająć... dzięki, od razu lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Choć ja w nocy czytam książki - z łóżka za daleko do laptopa ![]() Cytat:
![]() piękne ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Nawyki iście książęce ![]() Monia, witaj tak w ogóle jak się czujesz?Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki - muszę się zmobilizować, iść zbadać wzrok i kupić okulary, przynajmniej do komputera. Bo jedno oko mam ciut słabsze, to wiem, do tego sporo pracuję przy komputerze więc wreszcie chyba się za to wezmę... a pytanie - czy któraś korzystała z promocji w Vision Express - druga i trzecia para gratis? Czy w ogóle polecacie te salony? No i najważniejsze - czy badanie wzroku u nich jest dokładne, czy lepiej iść do okulisty?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Chcesz powiedzieć, że jeśli w dniu terminu nie urodzisz, to Cię od razu położą do szpitala
my od porodu zużyłśmy 3 paczki 

i za Pieleszke 

bo to trzeba anestezjologa wołać, a może być zajęty, albo nie będzie go w ogóle itp. zawsze jest jakiś powód, żeby jednak tego znieczulenia nie dać... Ciekawe, jak jest w szpitalach, gdzie za ZZO się płaci 

klask i: