Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 13:01   #811
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Czym sobie tak naderwała? Pieluszką?
Podczas odbijania. Maz mial ja na swojej klatce, byl odchylony do tylu, a ona taka zabe do gory zrobila. Jest bardzo silna.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:04   #812
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sms od Patik:
Musimy zostać w szpitalu conajmniej do końca tyg bo Sarka ma mocno podwyższone crp do 21.Ma antybiotyk od wczoraj,dzisiaj pobrali wymaz z noska i gardła,mocz.Tak sie o nią boję,mam nadzieję,ze leczenie pomoże i wyniki wyjdą dobre.Do tego jest naświetlana-żółtaczka.Do tej pory była dokarmiana,ale z łaską i na każdej zmianie położnych musiałam tłumaczyć jaka sytuacja,patrzyły jak na wyrodną matkę.Okropny terror.Dużo pisać,ale jak wrócę.A co tam na foróm?Pozdrawiam.

Wcześniej pisała,ze za nami tęskni.

I wieści od Pieleszki:
Rano chlusneły Jej wody a teraz rozwarcie postępuje,skurcze są od oksytocyny i już bolą.
Co to jest CPR?!
Jak się objawia i kiedy znika?
Patik jesteśmy z Tobą

Pieleszka

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Zaneta - umowa na czas okreslony jest z automatu przedluzana do DNIA PORODU i nikt nie ma tu nic do gadania, nie trzeba robic aneksow ani nic, ubezpieczenie tez biegnie do tego dnia. Co do reszty to postaram sie napisac wieczorem, bo teraz mam gosci.
No właśnie wiem,
nie wiedziałam jak to jest z ubezpieczeniem
Powiedz mi jak to zrobić? Czy idąc na IP 1 sierpnia po moim terminie, mam od razu poprosić o L4 czy np poczekać do 5 sierpnia - bo czekają niby 3 doby żeby wywołać no i żeby oni kasę dostali za mnie i dopiero wtedy zanieść już akt urodzenia ? bo to tak wyjdzie do tygodnia,nie ?!
Sama już jestem z tego głupia

Jacccccieeeee

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:09   #813
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jak mała wypije mi z 60 ml 20 ml i nie chce więcej to wylewam nawet jak za 30 min chce znowu jeść
Jak dlugo MM moze stac w butelce?
Stary 2011-07-25, 13:12   #814
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja bym sama nie chciała pić odgrzewanego mleka

Stary 2011-07-25, 13:18   #815
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Na pewno lepiej, ale nie każdy ma takie możliwości... Mam iść na cos, co kompletnie mnie nie interesuje tylko po to, żeby nazywalo się "Studia"? Dla mnie bezsens... wolę iść np do 2-letniej policealnej... nie mam możliwości wyjechać daleko na studia, więc skorzystam z tego co mogę
Tak tylko zapytałam. Rzeczywiście, jeśli nie masz możliwości to lepiej zapisać się na jakiś kurs. One też rozwijają, a o to chyba w tym wszystkim chodzi.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Wiesz jakos nie bralam pod uwage przedwczesnego porodu (obie dziewczyny urodzone po termini), ale jakby nawet, to bylam spokojna, bo w razie co, to 12 km od moich rodzicow jest szpital (a od siebie w Krakowie mam chyba dalej do szpitala). Poza tym tam caly czas byl z nami moj tata, a mama blisko w pracy, a tu w Krakowie np. teraz jestem sama z dziewczynami, maz w pracy do wieczora i szczerze nie mam planu, co bym zrobila, gdyby teraz sie zaczelo.
Poza tym jechalam zaraz po wizycie u gina i on nie widzial przeciwskazan, wiec chyba faktycznie nie widzial oznak szybszego porodu.
No ale to juz ostatni taki wypad przed porodem.
Zazdraszczam wypoczynku .

A o szybszy poród nie ma się co martwić, jeszcze trochę czasu przed Tobą.

Mój mężuś przylatuje w przyszłą środę . Wczoraj do mnie przez skype'a stwierdził, że boi się porodu. Co najmniej jakby on miał rodzić.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:18   #816
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja bym sama nie chciała pić odgrzewanego mleka
A tak mi jeszcze przypomnialo, jezeli chodzi o temperature mleka. Pytalismy poloznej jaka najlepsza temperatura dla MM, powiedziala, ze lepiej zrobic mleko chlodniejsze niz za cieple. Moze byc z wody w temperaturze pokojowej.
Stary 2011-07-25, 13:24   #817
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

i pamietajcie o recznikach papierowych do wycierania!!!!!!
właśnie jeszcze musze kupić te ręczniki i już chyba wszystko będzie w torbie
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

i wklejam Wam focie mojego Filipka
słodkie maleństwo
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
firmy mamas&papas
używana, ale z przesyłka za 52zł
super okazja, za małe pieniądze , bardzo fajna
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sms od Patik:
Musimy zostać w szpitalu conajmniej do końca tyg bo Sarka ma mocno podwyższone crp do 21.Ma antybiotyk od wczoraj,dzisiaj pobrali wymaz z noska i gardła,mocz.Tak sie o nią boję,mam nadzieję,ze leczenie pomoże i wyniki wyjdą dobre.Do tego jest naświetlana-żółtaczka.Do tej pory była dokarmiana,ale z łaską i na każdej zmianie położnych musiałam tłumaczyć jaka sytuacja,patrzyły jak na wyrodną matkę.Okropny terror.Dużo pisać,ale jak wrócę.A co tam na foróm?Pozdrawiam.

Wcześniej pisała,ze za nami tęskni.

I wieści od Pieleszki:
Rano chlusneły Jej wody a teraz rozwarcie postępuje,skurcze są od oksytocyny i już bolą.
za wszystkie 3 dziewczyny

ja dziś jadę na KTG, tak mi się nic nie chce dziś .... jeszcze tak na prawdę z łóżka nie wyszłam, ... poza tym mam dziś taki apetyt że zjadłabym konia z kopytami, normalnie jak nigdy wstałam o 3 rano i musiałam robić kanapkę i tak co chwilkę budził mnie głód .... i jem ciągle nawet teraz po obiedzie ja głodna jestem

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-25, 13:28   #818
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Śliczny, śliczny. Słońca jest więcej niż tego pochmurnego, a trzeba na pozytywy a nie negatywy zwracać uwagę
Wychodzi to co zawsze powtarzam - że najwięcej w zyciu zależy od podejścia

Ach! Optymistka! Zazdroszczę Ci czasami takiego podejścia

jacieee - będzie dobrze choć rozumiem frustrację, mały faktycznie uparciuszek obyś szybko miała poród za sobą

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:33   #819
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wodaqua za kolejny rozpoczęty tydzień.
Dzięki!

Monia się nie odzywała? Ciekawe co tam u nich...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:33   #820
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Jak dlugo MM moze stac w butelce?
z tego co słyszałam/czytałam do 1h po zrobieniu pod warunkiem, że dziecko nie spróbowało
jak spróbuje to ślina już się dostaje do mleka i bakterie się mnożą
więc jak wypije trochę to do 10-15 min może jeszcze potem dopić, ale dłużej bałabym się trzymać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 13:52   #821
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tylko zapytałam. Rzeczywiście, jeśli nie masz możliwości to lepiej zapisać się na jakiś kurs. One też rozwijają, a o to chyba w tym wszystkim chodzi.

Mój mężuś przylatuje w przyszłą środę . Wczoraj do mnie przez skype'a stwierdził, że boi się porodu. Co najmniej jakby on miał rodzić.
No niestety, jeśli chodzi o studia wyższe czy coś to u mnie tylko ekonomia...
dokładnie chodzi o to, żeby coś zrobić dla siebie rozwinąć zainteresowania, nie dla pracodawców hehe

No to będziesz już odliczać dni do powrotu mężusia

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:00   #822
madziaranew
Rozeznanie

Stronczek a Ty gdzie sie podziewasz? Chyba masz urlop , a nie masz czasu pisac?
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:01   #823
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Co to jest CPR?!
Jak się objawia i kiedy znika?

Czy idąc na IP 1 sierpnia po moim terminie, mam od razu poprosić o L4 czy np poczekać do 5 sierpnia - bo czekają niby 3 doby żeby wywołać no i żeby oni kasę dostali za mnie i dopiero wtedy zanieść już akt urodzenia ?
To jest CRP, a nie cpr To jedno z białek ostrej fazy, czyli coś co krótko mówiąc świadczy, że w organizmie jest jakiś stan zapalny.
Ale ta wartość u dziecka Patik - 21 - to bardzo malutki wzrost i co najwyżej może to być jakaś lekka infekcja bakteryjna czy wirusowa. Pewnie dadzą antybiotyk i po krzyku

A powiedz mi o tym co pogrubiłam - czemu myślisz że po 3 dobach po terminie wywołają Ci poród? Tak się tam robi u Was? Bo zazwyczaj to przecież zaczynją coś takiego rozważać po CO NAJMNIEJ 7, a często i 12 dniach po terminie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ach! Optymistka! Zazdroszczę Ci czasami takiego podejścia ciuszek obyś szybko miała poród za sobą
Ale podejście zależy TYLKO od Ciebie samej!!! Więc nie ma czego zazdrościć
Stary 2011-07-25, 14:03   #824
Lilkaa82
Rozeznanie

Beatka, Patik i Kalinka gratuluje Wam kochane Waszych bąbelków !!!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamuś:
Czy Wasze dzieciaczki mają też problem z robieniem kupki? Jak mogę mu pomóc?
Dzisiejsza noc była tragiczna, prężył się, kwilił i nie mógł spać Tak mi go szkoda było!
Przyjechała moja mama i mi bardzo pomogła, bo ja już byłam taka padnięta, że szok... Spała z nami i wstawała mi do Dominika.
Pomóżcie
Moja Karolinka miała prolemy z kupką ale bylismy z nią u lekarza dostała leki (dicoflor i debridat) i teraz ladnie robi. Mozesz mu pomoc przyciagajac kolanka do brzuszka bo wtedy posladki sa od siebie oddalone i lawiej zrobic kupke lub polozna mi powiedziala zeby na wacik zwykly dac oliwke i przecierac odbyt w prawo i w lewo to podobno tez ulatwia wyjscie - powodzenia Kochana. Ma tez problemy z gazami, prezy sie i wije tak ja mecza, po lekach jest lepiej ale calkiem dobrze tez nie jest..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-07-25 o 14:08
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:32   #825
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dokładnie dlatego nie lubię jej
jak byłam w ciąży to też raz do nas wpadli, to już docinała, żebym się tak nie cieszyła z coreczki bo nic nie wiadomo, że na zdjeciu usg jej to na chłopaka wygląda
da się wyczuć w głosie i sposobie mówienia, że to złośliwe uwagi są
wredna jest i chyba nieszczęśliwa że tak próbuje innym humor popsuć
cos wiem o takich znajomych ostatnio u nas tez byli tacy ,mowi domnie pokaz co masz dla malej fajnego a ja jak to fajnego normalne rzeczy mam ,to pokaz to to i to....itd.no i w koncu a ten rozowy kolor dla dzieczynek to taki oklepany i beznadziejny , a te smoczki tez beznadziejne ten kubek tez itd,boze odbiora czlowiekowi cala radosc z tego co kupil dla malenstwa,ja niekomentuje tego co ona kupuje dla swoejgo dziecka bo mnie to kompletnie nie interesuje,ja mam swoj gust a ona swoj,ale co tam trzeba powiedziec swoje madrosciii wwwrrrrrr....
patik trzymam kciuki za mlutka oby wszystko bylo dobrze
pielaszka u ciebie trzymam za szybki porod
a ja dzis jakas taka niedozycia sil mi brak na wszystko nieuwierzycie o ktorej sie dzis pbudzilam 13:50 jak wstalam to az sie przestraszylam jak to mozliwe ,a jednak,pewnie dlatego teraz taka niedorobiona chodze
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:39   #826
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
nieuwierzycie o ktorej sie dzis pbudzilam 13:50 jak wstalam to az sie przestraszylam jak to mozliwe ,a jednak,pewnie dlatego teraz taka niedorobiona chodze
Rekord świata
Ale późno chodzisz spać, więc jesteś usprawiedliwiona
Stary 2011-07-25, 14:44   #827
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ech znowu pada.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
My mam taki sposób. w dzbanku mam przygotowana przegotowana wodę. Zmieniam ją rano i wieczorem. Jak maluszek chce jeść to wlewam odpowiednią ilość tej wody, mieszam i podgrzewam w mikrofalówce. I mam pytanie do mam używających MM: Jak nakarmicie maluszka i wszystkiego nie wypije to to wylewacie czy wstawiacie do lodówki i ponowanie grzejecie. I jak myjecie butelki po karmieniu, czy tylko pod gorącą wodą po każdym karmieniu czy wyparzacie??
Ja robie tak samo. Myje gorącą wodą z kranu (u mnie leci prawie wrzatek), wyparzm może co 3 dni.

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

dziewczyny czym się myje krocze po porodzie sn? wiem że polewać tantum rosa, ale może jakaś emulsja? nie wiem co mam kupić, doradźcie coś
Tym samym co przed, zeby sobie alergii nie wywołać. Ja od zwsze używam Lactacydu, inne mnie uczulają.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Co do MM to koszt pudełka, ja kupuję Bebiko ( w biedronce jest tańsze) to 13 zł za pudełko. Ja dokarmiam po każdym cycu praktycznie, i daję 60 ml. Pudełko starcza mi na około 7-10 dni. Więc koszta nie są duże w tym przypadku.

Co do czytania. To jak trzymam Małego na cycu to czytam książkę na głos. Żeby słyszał mnie Nie wiem czy to normalne, ale tak robię. Więc Dzieciozmagania też będę mu czytała Teraz lecimy z "Nianią w Nowym Yorku"

Madzia, ale przecież MM nie można podgrzewać bo traci wartości..
Na każdym MM jest napisane, że trzeba robić na świeżo i nie można odgrzewać. Odgrzewać można własny pokarm. No, ale może ja się nie znam
świetny pomysł z tym czytaniem, chc ja zazwyczaj jak karmie to na wiz siedze
My tez używmy bebiko, z tym, ze ja coraz mnie karmie piersią (piersi nie daje wcale, bo mała chlusta mi potem tym mlekiem), wiec idzie nam conajmniej jedna paka tygodniowo (350 g).
Choc teraz zastanawim się czy nie zmienić mleka na hipp

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:46   #828
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=editka2022;28
a ja dzis jakas taka niedozycia sil mi brak na wszystko nieuwierzycie o ktorej sie dzis pbudzilam 13:50 jak wstalam to az sie przestraszylam jak to mozliwe ,a jednak,pewnie dlatego teraz taka niedorobiona chodze[/QUOTE]

Pol dnia przespalas ,za duzo snu I dlatego tak sie czujesz.
No a znajoma niezly tupet ,sa gust a I gusciki,niech kazdy zajmnie sie swoim dzieckiem to bedzie ok.
U nas jak sie dowiedzieli ze czarny wozek to gadania bylo ze ho ho
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 14:49   #829
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Za dużo się nie da wymyślać Soczewki albo okularki
Wiem wiem ja chodzę w soczewkach-myślałam, że chociaż mojego męża ominie słaby wzrok, ale niestety.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
a jesli ja jestem zameldowana na stale u moich rodzicow a moj maz u swoich to dziecko?
wlasciwie to wolalabym zameldowac dziecko u swoich rodzicoow

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Jak wzielismy slub i skladalam o nowe dokumenty z nowym nazwiskiem i moj maz wpadl na pomysl zebym przemeldowala sie do jego domu , ale tescie tak dziwnie zareagowali ze ja powiedzialam ze nie chce.Bali sie ze jak sie zamelduje to bede chciala polowe ich majatku, co za ludzie....
My tak samo byliśmy zameldowani-ja u swoich rodziców, a mąż u swoich. Jak w takiej sytuacji rodzi się dziecko, to chyba melduje się je tam, gdzie wskażą rodzice, przewaznie tam gdzie matka.

A my jednak jutro idziemy po te dowody
Jakieś takie skurczybyki mnie dopadają

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:03   #830
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
a jesli ja jestem zameldowana na stale u moich rodzicow a moj maz u swoich to dziecko?
wlasciwie to wolalabym zameldowac dziecko u swoich rodzicoow

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Jak wzielismy slub i skladalam o nowe dokumenty z nowym nazwiskiem i moj maz wpadl na pomysl zebym przemeldowala sie do jego domu , ale tescie tak dziwnie zareagowali ze ja powiedzialam ze nie chce.Bali sie ze jak sie zamelduje to bede chciala polowe ich majatku, co za ludzie....
Hej

Ja tez swoje dziecko mam zamiar zameldowac u moich rodziców. Podobnie jak wy mamy inne meldunki, każdy u swoich rodziców. Moja teściowa najchętniej by wymeldowala mojego tz bo jej w dodatku mieszkaniowym przeszkadza. I tak tymczasowo go zmusiła do zameldowania na wsi u chrzestnego. Także o zameldowaniu mnie i małej nie ma mowy. Jak tak dalej będzie to moi rodzice zamelduja mojego tz u siebie

A w ogóle to dzien dobry.
Nie odzywalam sie przez weekend ale jestem na biezaco

Pieleszka kciuki za szybki i mało bolesny poród.

U mnie tez ślicznie Dzis na dworzu. Wyszłam wczesniej z pracy i udało mi sie pranie małej wstawić. Ide wieszać zaraz bo sie Wlasnie skończyło.

Poza tym nudy. Czekam na nowe wieści.
A Beatka wróciła Juz do domu?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:06   #831
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A Beatka wróciła Juz do domu?
Wczoraj pisała, że moze Je wypuszczą, ale od tamtej pory się nie odzywała(chyba że przeoczyłam?)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:10   #832
Lili 83
Zakorzenienie

A ja siedzę w domu i pietruchę siekam do mrożenia Sąsiadka mnie uraczyła wielką kopką , będzie akurat na zimę.
Byłam na zakupach ale ledwie łaziłam, masakra jak mnie z lewej strony pipka boli, chwilami nie mogę stanąć na jednej nodze....
Wczoraj wieczorem zjadłam pół arbuza i później latałam do ubikacji jak głupia
U mnie pada, szaro, chłodno. Nie narzekam, jak dla mnie to do porodu może tak być
Kupiłam dzisiaj Radziowi smoczek z nakładką do szpitala u już torba w pełni zapakowana, nic tylko czekać aż się akcja zacznie.

Tak czytałam opisy porodów i zastanawia mnie znieczulenie... U nas już w radio reklamują, że jest dostępne, bezpłatne. A tu jak dziewczyny piszecie, to jak chcecie się znieczulić to zawsze jest za późno... Ja rozumiem, że znieczulenie trzeba podać w odpowiednim momencie, dziwi mnie tylko, że położna, bądź lekarz nie informują, że np teraz jest ostatni moment żeby się znieczulić. Naiwniaczka ze mnie pewnie.....

Patki, Pieleszka powodzenia Szybkiego i szczęśliwego rozwiązania
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:12   #833
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Stronczek a Ty gdzie sie podziewasz? Chyba masz urlop , a nie masz czasu pisac?
Jestem urlopu jeszcze nie mam. Ostatni tydzien pracuje od przyszłego poniedziałku siedziba w domu. A pisać jakoś nie miałam o czym. Dziewczyny rozprawiaja duzo o maluszkach, ja jeszcze nie mam pojęcia o tym. Czytam i sie edukuje
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:18   #834
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
cos wiem o takich znajomych ostatnio u nas tez byli tacy ,mowi domnie pokaz co masz dla malej fajnego a ja jak to fajnego normalne rzeczy mam ,to pokaz to to i to....itd.no i w koncu a ten rozowy kolor dla dzieczynek to taki oklepany i beznadziejny , a te smoczki tez beznadziejne ten kubek tez itd,boze odbiora czlowiekowi cala radosc z tego co kupil dla malenstwa,ja niekomentuje tego co ona kupuje dla swoejgo dziecka bo mnie to kompletnie nie interesuje,ja mam swoj gust a ona swoj,ale co tam trzeba powiedziec swoje madrosciii wwwrrrrrr....
skad sie tacy ludzie biora??
Stary 2011-07-25, 15:19   #835
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
To jest CRP, a nie cpr To jedno z białek ostrej fazy, czyli coś co krótko mówiąc świadczy, że w organizmie jest jakiś stan zapalny.
Ale ta wartość u dziecka Patik - 21 - to bardzo malutki wzrost i co najwyżej może to być jakaś lekka infekcja bakteryjna czy wirusowa. Pewnie dadzą antybiotyk i po krzyku

A powiedz mi o tym co pogrubiłam - czemu myślisz że po 3 dobach po terminie wywołają Ci poród? Tak się tam robi u Was? Bo zazwyczaj to przecież zaczynją coś takiego rozważać po CO NAJMNIEJ 7, a często i 12 dniach po terminie

Ale podejście zależy TYLKO od Ciebie samej!!! Więc nie ma czego zazdrościć
Wszystko zależne od szpitala
U mnie z tego co słyszałam przetrzymują do 3 dni i w 4 dzień wywołują,
bo niby jak leżę do 3 dni to dostają jakieś pieniądze za mnie
ale nie jestem pewna i nie dam ręki uciąć. W każdym bądź razie moja koleżanka miała już wywołany poród po 4 dniach mimo , że jej się nic nie działo...nawet jak dostała kroplówkę to do południa było cicho i już planowali na drugi dzień CC, ale po południu odeszły wody, przyszły skurcze i włala dzidzia na świecie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A tak mi jeszcze przypomnialo, jezeli chodzi o temperature mleka. Pytalismy poloznej jaka najlepsza temperatura dla MM, powiedziala, ze lepiej zrobic mleko chlodniejsze niz za cieple. Moze byc z wody w temperaturze pokojowej.
Tak,tak nawet dziewczyny pisały, że polecają mieć wodę przegotowaną w temp pokojowej i troszeczkę wody gorącej na bieżąco ugotowanej bądź z termosu i najpierw rozcieńczyć w tej gorącej a resztę dolać tej przegotowanej oczywiście miarki wody trzeba dobrać sobie samemu

Zanka Ja nawet nie pomyślałam o bakteriach, sama nienawidzę jak mam jeść coś odgrzewanego więc nie wyobrażam sobie abym podawała mleko odgrzewane małej. Ble, zdecydowanie ble !

Podpisałam umowę w szkole
Czekam do końca sierpnia czy będą otwierać mój kierunek,
jakoś zaczęłam sobie wyobrażać Ja -> ławka -> spr -> mama-> żona ->dziecko haha dobre dobre
Pokazał się dzisiaj Pan "Czop" ponownie,
odkrywa się przezroczystymi kawałkami cwaniaczek jeden
No i coś mnie co raz bardziej kuje tam na dole

Stary 2011-07-25, 15:30   #836
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Tak czytałam opisy porodów i zastanawia mnie znieczulenie... U nas już w radio reklamują, że jest dostępne, bezpłatne. A tu jak dziewczyny piszecie, to jak chcecie się znieczulić to zawsze jest za późno... Ja rozumiem, że znieczulenie trzeba podać w odpowiednim momencie, dziwi mnie tylko, że położna, bądź lekarz nie informują, że np teraz jest ostatni moment żeby się znieczulić. Naiwniaczka ze mnie pewnie.....
Znieczulenie podaje sie w dawkach, jedna na 2-3 h. Nie chca go podawac jak juz jest blisko calkowitego rozwarcia zeby dobrze czuc parte i wspolpracowac. Wiedzac jakie masz aktualnie rozwarcie i jak szybko postepuje sama w przybizeniu ocenisz swoje szanse. Pamietaj zeby nie czekac zbyt dlugo. U mnie od poproszenia o ZZO musialam czekac ok 30 min na wyniki badan krzepliwosci krwi.
Stary 2011-07-25, 15:30   #837
Lilkaa82
Rozeznanie

JustPi moje gratulacje !!!

Cytat:
Kochane Mamusie,
czy Wasze dzieci (te 3,4,5 tygodniowe) cały czas używają najmniejszych pieluszek? Tych 2-5 kg, zwanych newborn? Czy już się przesiadłyście na większe?
Ile paczek tych najmniejszych zużyłyście mniej więcej?
Tak, moja Karolcia ma 5 tyg i ciagle jest na newbornach my od porodu zużyłśmy 3 paczki wlasnie konczymy ostatnią po 78 sztuk

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no jakbym czytała o swoim mężusiu , mój też porozwieszał balony, serpentyny i w łożeczku maskotkom dał balony do trzymania i też dostałam kwiatuszki
Mój mężulek tez przystroił caly dom balonami na klamkach na lampach i na lozku heh na kazdym balonie bylo cos napisane dla mnie i Karolinki w wazonie stał bukiet pieknych róż a ja dostałam kolczyki

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest z ta wit d+k Czy przy butelce trzeba ja dawac?????????? Bo mi kazała dawać to ale przy karmieniu piersią?????
Jak karmisz butelką to podajesz tylko witaminę D

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:33   #838
marzena_S
Zadomowienie

Monia, ogromne gratulacje!!! Witamy Kingę na świecie.

Madzik pamiętamy i gratulujemy synka!!!

Sloneczko, do higieny intymnej często polecany jest płyn biały jeleń- jest hipoalergiczny i dobrze tolerowany ze względu na prosty skład.
Są różne rodzaje- z korą dębu, aloesem ,bławatkiem.
Ja się w jeden zaopatrzyłam- mam nadzieję, że się sprawdzi.

Któraś pytała o podkłady do przewijania- wiem, że dobrze sprawdzają się takie firmy seni (kosztują chyba ok. 7zł za 5 szt- o ile dobrze pamiętam)

Muszę pochwalić swojego tż, bo wczoraj wyprasował wszystkie rzeczy dla Hani.
Ja z kolei spakowałam do końca torbę do szpitala, a później niezłą frajdę sprawiło nam malowanie brzucha.
Oto czego dokonaliśmy wspólnymi siłami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (104,7 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (73,2 KB, 86 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (76,6 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-07-25, 15:39   #839
nerola
BAN stały

Madziulka urodziła
Szymon ur.25.07 o 3:25
Waga 3950 g i 58 cm.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 15:45   #840
83monia
Zakorzenienie

Mleko MM moze stac godzine. potem ma namnnzone juz bakterie ktore moga powodowac np. biegunke. ja robilam mm o temp pokojowej.

kinga, odpukac, wyjatkowo spokojna. je juz ladnie, troche kiepsko zasysa ale sie uczy, duzo spi, pierdzi i beka. prawdziwa ksuezniczka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości