|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Jak się objawia i kiedy znika? Patik jesteśmy z Tobą ![]() Pieleszka ![]() Cytat:
nie wiedziałam jak to jest z ubezpieczeniem ![]() Powiedz mi jak to zrobić? Czy idąc na IP 1 sierpnia po moim terminie, mam od razu poprosić o L4 czy np poczekać do 5 sierpnia - bo czekają niby 3 doby żeby wywołać no i żeby oni kasę dostali za mnie i dopiero wtedy zanieść już akt urodzenia ? bo to tak wyjdzie do tygodnia,nie ?! Sama już jestem z tego głupia ![]() Jacccccieeeee ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Ja bym sama nie chciała pić odgrzewanego mleka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A o szybszy poród nie ma się co martwić, jeszcze trochę czasu przed Tobą ![]() Mój mężuś przylatuje w przyszłą środę ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
A tak mi jeszcze przypomnialo, jezeli chodzi o temperature mleka. Pytalismy poloznej jaka najlepsza temperatura dla MM, powiedziala, ze lepiej zrobic mleko chlodniejsze niz za cieple. Moze byc z wody w temperaturze pokojowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
właśnie jeszcze musze kupić te ręczniki i już chyba wszystko będzie w torbie
słodkie maleństwo ![]() super okazja, za małe pieniądze ![]() Cytat:
![]() ja dziś jadę na KTG, tak mi się nic nie chce dziś .... jeszcze tak na prawdę z łóżka nie wyszłam, ... poza tym mam dziś taki apetyt że zjadłabym konia z kopytami, normalnie jak nigdy wstałam o 3 rano i musiałam robić kanapkę i tak co chwilkę budził mnie głód .... i jem ciągle nawet teraz po obiedzie ja głodna jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach! Optymistka! ![]() ![]() jacieee - będzie dobrze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
z tego co słyszałam/czytałam do 1h po zrobieniu pod warunkiem, że dziecko nie spróbowało
jak spróbuje to ślina już się dostaje do mleka i bakterie się mnożą więc jak wypije trochę to do 10-15 min może jeszcze potem dopić, ale dłużej bałabym się trzymać
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie chodzi o to, żeby coś zrobić dla siebie ![]() No to będziesz już odliczać dni do powrotu mężusia ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
Stronczek a Ty gdzie sie podziewasz? Chyba masz urlop , a nie masz czasu pisac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ta wartość u dziecka Patik - 21 - to bardzo malutki wzrost i co najwyżej może to być jakaś lekka infekcja bakteryjna czy wirusowa. Pewnie dadzą antybiotyk i po krzyku ![]() A powiedz mi o tym co pogrubiłam - czemu myślisz że po 3 dobach po terminie wywołają Ci poród? Tak się tam robi u Was? Bo zazwyczaj to przecież zaczynją coś takiego rozważać po CO NAJMNIEJ 7, a często i 12 dniach po terminie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#824 | |
Rozeznanie
|
Beatka, Patik i Kalinka gratuluje Wam kochane Waszych bąbelków
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-07-25 o 14:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
patik trzymam kciuki za mlutka oby wszystko bylo dobrze pielaszka u ciebie trzymam za szybki porod ![]() a ja dzis jakas taka niedozycia sil mi brak na wszystko nieuwierzycie o ktorej sie dzis pbudzilam 13:50 jak wstalam to az sie przestraszylam jak to mozliwe ,a jednak,pewnie dlatego teraz taka niedorobiona chodze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale późno chodzisz spać, więc jesteś usprawiedliwiona ![]() ![]()
![]() |
#827 | |||
Zakorzenienie
|
Ech znowu pada.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My tez używmy bebiko, z tym, ze ja coraz mnie karmie piersią (piersi nie daje wcale, bo mała chlusta mi potem tym mlekiem), wiec idzie nam conajmniej jedna paka tygodniowo (350 g). Choc teraz zastanawim się czy nie zmienić mleka na hipp ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=editka2022;28
a ja dzis jakas taka niedozycia sil mi brak na wszystko nieuwierzycie o ktorej sie dzis pbudzilam 13:50 jak wstalam to az sie przestraszylam jak to mozliwe ,a jednak,pewnie dlatego teraz taka niedorobiona chodze[/QUOTE] Pol dnia przespalas ![]() No a znajoma niezly tupet ,sa gust a I gusciki,niech kazdy zajmnie sie swoim dzieckiem to bedzie ok. U nas jak sie dowiedzieli ze czarny wozek to gadania bylo ze ho ho |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Wiem wiem
![]() Cytat:
![]() A my jednak jutro idziemy po te dowody ![]() Jakieś takie skurczybyki mnie dopadają ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez swoje dziecko mam zamiar zameldowac u moich rodziców. Podobnie jak wy mamy inne meldunki, każdy u swoich rodziców. Moja teściowa najchętniej by wymeldowala mojego tz bo jej w dodatku mieszkaniowym przeszkadza. I tak tymczasowo go zmusiła do zameldowania na wsi u chrzestnego. Także o zameldowaniu mnie i małej nie ma mowy. Jak tak dalej będzie to moi rodzice zamelduja mojego tz u siebie ![]() A w ogóle to dzien dobry. Nie odzywalam sie przez weekend ale jestem na biezaco ![]() Pieleszka kciuki za szybki i mało bolesny poród. U mnie tez ślicznie Dzis na dworzu. Wyszłam wczesniej z pracy i udało mi sie pranie małej wstawić. Ide wieszać zaraz bo sie Wlasnie skończyło. Poza tym nudy. Czekam na nowe wieści. A Beatka wróciła Juz do domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj pisała, że moze Je wypuszczą, ale od tamtej pory się nie odzywała(chyba że przeoczyłam?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzę w domu i pietruchę siekam do mrożenia
![]() Byłam na zakupach ale ledwie łaziłam, masakra jak mnie z lewej strony pipka boli, chwilami nie mogę stanąć na jednej nodze.... Wczoraj wieczorem zjadłam pół arbuza i później latałam do ubikacji jak głupia ![]() U mnie pada, szaro, chłodno. Nie narzekam, jak dla mnie to do porodu może tak być ![]() Kupiłam dzisiaj Radziowi smoczek z nakładką do szpitala u już torba w pełni zapakowana, nic tylko czekać aż się akcja zacznie. Tak czytałam opisy porodów i zastanawia mnie znieczulenie... U nas już w radio reklamują, że jest dostępne, bezpłatne. A tu jak dziewczyny piszecie, to jak chcecie się znieczulić to zawsze jest za późno... Ja rozumiem, że znieczulenie trzeba podać w odpowiednim momencie, dziwi mnie tylko, że położna, bądź lekarz nie informują, że np teraz jest ostatni moment żeby się znieczulić. Naiwniaczka ze mnie pewnie..... ![]() Patki, Pieleszka powodzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie z tego co słyszałam przetrzymują do 3 dni i w 4 dzień wywołują, bo niby jak leżę do 3 dni to dostają jakieś pieniądze za mnie ![]() ale nie jestem pewna i nie dam ręki uciąć. W każdym bądź razie moja koleżanka miała już wywołany poród po 4 dniach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zanka Ja nawet nie pomyślałam o bakteriach, sama nienawidzę jak mam jeść coś odgrzewanego ![]() Podpisałam umowę w szkole ![]() Czekam do końca sierpnia czy będą otwierać mój kierunek, jakoś zaczęłam sobie wyobrażać Ja -> ławka -> spr -> mama-> żona ->dziecko haha dobre dobre ![]() Pokazał się dzisiaj Pan "Czop" ponownie, odkrywa się przezroczystymi kawałkami cwaniaczek jeden ![]() No i coś mnie co raz bardziej kuje tam na dole ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |||
Rozeznanie
|
JustPi moje gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Monia, ogromne gratulacje!!! Witamy Kingę na świecie.
![]() Madzik pamiętamy i gratulujemy synka!!! ![]() Sloneczko, do higieny intymnej często polecany jest płyn biały jeleń- jest hipoalergiczny i dobrze tolerowany ze względu na prosty skład. Są różne rodzaje- z korą dębu, aloesem ,bławatkiem. Ja się w jeden zaopatrzyłam- mam nadzieję, że się sprawdzi. ![]() Któraś pytała o podkłady do przewijania- wiem, że dobrze sprawdzają się takie firmy seni (kosztują chyba ok. 7zł za 5 szt- o ile dobrze pamiętam) Muszę pochwalić swojego tż, bo wczoraj wyprasował wszystkie rzeczy dla Hani. ![]() Ja z kolei spakowałam do końca torbę do szpitala, a później niezłą frajdę sprawiło nam malowanie brzucha. ![]() Oto czego dokonaliśmy wspólnymi siłami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
BAN stały
|
Madziulka urodziła
![]() Szymon ur.25.07 o 3:25 Waga 3950 g i 58 cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
Mleko MM moze stac godzine. potem ma namnnzone juz bakterie ktore moga powodowac np. biegunke. ja robilam mm o temp pokojowej.
kinga, odpukac, wyjatkowo spokojna. je juz ladnie, troche kiepsko zasysa ale sie uczy, duzo spi, pierdzi i beka. prawdziwa ksuezniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.