Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 17:59   #2941
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Małgosia ja też kładlam na boku, bo właśnie pediatrzy z naszego szpitala tak polecają A bioderka mały ma cacy
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:08   #2942
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
skurczy/twardnien ..... teraz mogę wam przyznać 100% rację
czyli już spokój z bólami u Ciebie??? I teraz będziesz odpoczywać nawet w domku, tak??? Głowa do góry i zakaz płakania!!! Wszystko będzie ok! A te hormonki nas w domu też dopadaja, a Ty jak masz takie widoki tam to jeszcze gorzej ...
Pisałaś, że dosałaś sterydy - na rozwój płuc??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:09   #2943
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Mężul jest 18miesięcy w Niemczech....

Tego nikt nie wie...
oj to faktycznie nie miło...
nawet nie wiem co napisać...
ale to jest tak jak dziewczyny piszą albo razem albo osobno...
ja sobie nie wyobrażam takiego życia, ze jedno tu drugie tam. jeszcze z dziećmi małymi, które na co dzień potrzebują taty, a nie od święta... takie jest moje zdanie...
czeka Cię długa i poważna rozmowa z mężem...
i jak to tylko możliwe nie denerwuj się, najważniejszy jest kruszek w brzuchu teraz...

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bo to jest tak: kiedy facet ma kobiete to daje jej swoje pomieszczenie i ta kobieta wypelnia jego np kuchnie; kiedy kobieta ma faceta daje mu caly swoj dom, lacznie ze wszystkimi pomieszczeniami i kiedy facet odchodzi od kobiety to jeden rozdziaal w jego zyciu jest zamkniety ale reszta jest wolna a kiedy kobieta odchodzi, wtedy wie ze oddala mu wszystko i cala siebie i nie moze sobie z tym poradzic bo to tak jakby jej nie bylo juz. o!
dokładnie tak!

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
no nam poza podobaniem się.,,,decyduje też forma imienia i wymowa..nie mieszkamy w pl, raczej wracać póki co nie planujemy..ale też nie chcemy dziecku utrudniać życia polskim typowo imieniem...ani dawać angielskiego...
a laura..też mi się bardziej podobała..ale oni tu mówią "lora" a to ni w ząb mi się nie podoba.... a Sara będzie Sarą
a myślałam, że tylko ja mam taki tok rozumowania
też myślę nad imieniem, które będzie "uniwersalne" tutaj i w pl.

Cytat:
aaaaa dziś się dowiedziałam,że znajoma,co miała termin na 3.09 tak jak ja..urodziła 4.07!! 11 tyg za szybko.. okazało się,że synek na tyle duży i silny..(2kg miał).. że żyje i ma się nieźle. jest zdrowy a od zeszłego tyg naaewet już zaczął z butli jeść... szok normalnie...11 tyg przed terimnem prawie...
no weź nie strasz

ja się ostatnio dowiedziałam, że znajomych dzieciaczek, który był wcześniakiem jest chory staram się nie myśleć o tym i chcę jak najdłużej nosić swoje, żeby tylko wszystko było dobrze...

małgosia, cierpliwości najważniejsze zeby wszystko było dobrze z Tobą i dzieciaszkiem
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:16   #2944
lausanne
Wtajemniczenie

a do mnie jedzie teściowa z warzywkami i miodzikiem ten miodzik mnie zwłaszcza cieszy
Stary 2011-07-25, 18:21   #2945
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No ja to już się o swój martwiłam bo chyba od jakiś 8 tygodni miałam cały czas 95cm ale w końcu coś ruszyło więc dzidzia rośnie, bo na ostatnim usg wg tej siatki centylowej to nie była za duża

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------
Kurcze.. Zaczęłam się martwić- bo ja już 34 tydz a obwód brzucha 94 Niby ogólnie drobna jestem, no ale mam wrażenie że nic się nie zmienia

MalgosiaM8

Stary 2011-07-25, 18:26   #2946
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Kurcze.. Zaczęłam się martwić- bo ja już 34 tydz a obwód brzucha 94 Niby ogólnie drobna jestem, no ale mam wrażenie że nic się nie zmienia

MalgosiaM8

No a po co ma się zmieniać ? Skoro z dzidzią wszystko ok to się nie doszukujemy . Ja nawet się nie mierzę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:32   #2947
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No a po co ma się zmieniać ? Skoro z dzidzią wszystko ok to się nie doszukujemy . Ja nawet się nie mierzę
No skoro dziecko rośnie to brzuch chyba też powinien się powiększać. Na następnej wizycie zapytam. Po za tym juz mi brzuch opadł, wizualnie wydaje się większy, ale obwód ma ten sam. Ech. Może wymyślam niepotrzebnie problemy:confus ed:
Stary 2011-07-25, 18:33   #2948
BordAna
Zadomowienie

stokrotka: a moje 3 koleżanki które miały terminy na pierwszą połowe lipca urodziły po terminie,
niewiadomo co myslec, kazda ciąża jest inna...tak jak każda z nas
przypomnialo mi się że koleżanka która miała planowo rodzić w maju chłopczyka i dziewuszkę , urodziła w 29 t.c ... ale 3 chłopaków...
musieli już ją ciąć bo jeden z chlopców przestal rosnąć... i teraz się okazało że ten najmniejszy jest najzdrowszy
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:36   #2949
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:

Zaznaczyłam w wypowiedzi że sama nie wiem jak zareaguje na skurcze
ale postaram współpracować, jak wapdne w histerie trudno zapamiętaja mnie na porodówce

Malgoś jesli to apropos tego co napisalam to nie odnosiłam się do Ciebie
A co do histerii - jesli zapamiętają to na krotko Jak mój Tata przyszedl do mnie w dniu porodu i zapytal z imienia i nazwiska pielęgniarek gdzie leżę, to wszystkie wiedziały o kogo chodzi

Dostaje już szału tutaj, oczywiście cały dzień czekałam na badanie gin i nie miałam, jutro nie wypiszą mnie bo jutro dopiero mam mieć... płakać mi się chce, bo już mam dość widoków mamuś ze mną leżących, codzień sie przewija jedna, dwie i rodzi... a ja zostaje i zostaje
Kochana, juz mowilam ze jak tylko chcesz to Cię odwiedzimy. Tylko powiedz Wiem co czujesz bo leżalam tam tez kilka dni ze skurczami zanim urodziłam i tez mi sie chciało płakać ze inne dziewczyny przychodzą "na chwilę", dostają skurczy, lecą na porodówkę i już. Malenstwo jest z nimi. Najważniejsze że wszystko u Ciebie w porządku i się uspokoiło
Stary 2011-07-25, 18:37   #2950
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ufam temu człowiekowi Wiem wyglądam w Waszych oczach jak naiwna IDIOTKA choć wciąż chcę wierzyć, że był, jest i będzie mi wierny ale nie wiecie jak boli sex kiedy w głowie ma się takie wspomnienia. Żyć mi się nie chce - dzieci są powodem, sensem mojego życia
bez nich nie dałabym rady ale nie potrafię zapomnieć, żyję w niepewności...
Kasiu- mam nadzieję ,ze to tylko taki kryzys Cię łąpie i minie! Zwiążki na odległość sa trudne- sama przetrwałam tak 5 lat, ale następnych 5 już ciągle razem- da się N apewno zaufanie w tym jest bardzo ważne- mi przez te 5 lat przez myśl nie przeszło, ze mój facet mógłby mnie zdradzić . Wiadomo , zazdrość była ale taka zdrowa, której w każdym związku potrzeba
Pisałaś ,że mąż taki imprezowy- to się może luzuje w weekendy i wcale nie tak jak myślisz- z innymi babkami. Może to jego sposób na stres i rozłąkę z Tobą. Pamiętaj,że to my potrzebujemy rozmów- oni raczej nie. Dziubek do góry
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Nigdy nie rozumiałam czemu moja mama tak się o mnie przejmowała, aż za bardzo czasami i byłam zła, że jest taka opiekuńcza, ale ona wtedy zawsze mówiła: dopiero jak będziesz matką to mnie zrozumiesz. Teraz mogę powiedzieć: mamo, rozumiem
Zmienia się pogląd diametralnie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 18:42   #2951
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
No skoro dziecko rośnie to brzuch chyba też powinien się powiększać. Na następnej wizycie zapytam. Po za tym juz mi brzuch opadł, wizualnie wydaje się większy, ale obwód ma ten sam. Ech. Może wymyślam niepotrzebnie problemy
Myślę że tak
Dzidzia rośnie, ale u wielu osób brzuch w ogóle jest mikroskopijny przez ciążę- a mieści często duuuzó , albo mało co się powiększa a dzidzia rośnie i jest ok

Wymianka.
Stary 2011-07-25, 18:47   #2952
lausanne
Wtajemniczenie

Sister teraz tak myslę - moze i dobrze zrobilam, że nie poszlam na imprezę, bo się nie namęczę, ale jest i druga strona medalu - na pewno mają dużo dobrego na stole A ja mam w lodowce NIC. A miodek coś nie moze dojechac
Stary 2011-07-25, 18:59   #2953
archinta
Zakorzenienie

Zjadłam pół kg wiśni i banana i jestem opchana jak bąk
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Archinta
Poplątanie z pomieszaniem z tymi terminami
Dokładnie- jak miałabym liczyć od skrajnych dat te 2 tyg. co to można póżniej lub wcześniej urodzic to mogę się rozpakowac juz ok. 06.09 albo nawet 28.10- to się nazywa mieć wyznaczony termin porodu

Ale w piątek babke przycisnę by nieco zawęzić
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
własnie wcinam obiad dzieki za kciuki, wizyta u diabetologa spoko, znaczy nic sie nie dowiedziałam, ale przynajmniej dzis mnie nie zdenerwowowała
No to chociaż ten plus,ze nie przysporzyła dodatkowych nerwów
Cytat:
aaaaa dziś się dowiedziałam,że znajoma,co miała termin na 3.09 tak jak ja..urodziła 4.07!! 11 tyg za szybko.. okazało się,że synek na tyle duży i silny..(2kg miał).. że żyje i ma się nieźle. jest zdrowy a od zeszłego tyg naaewet już zaczął z butli jeść... szok normalnie...11 tyg przed terimnem prawie....
nie strasz!!!

A Sara jest git mója chrześnica ma tak na imię
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

Dziś - po kolejnej małej aferze z byle pierdoły - po wyjściu małza do pracy dostalam od niego takiego smsa:

Kochanie kocham Cię i lubię Twoje hormony (to słodkie kłamstwo to chyba na wszelki wypadek zebym juz na wstępie go źle nie zrozumiała i nie wywaliła smsa) ale okiełznać je albo przynajmniej nie spowodowac ich wrzenia jest tak trudno - to już łatwiej stanąc na kurzym jajku i go nie zgnieść

no i jak go nie lubić
boski sms!
Cytat:
za to gienek dba o moje przyjemności podczas ciąży (skoro mi nie wolno TYCH rzeczy to dba o mnie inaczej) - najpierw dal mi luteinę dopochwowo, która jest mała. Potem clotrimazolum, które było ze 3 razy większe. A teraz dal mi takie mega wielkie piguły że mam wątpliwości czy się zmieszczą

Cytat:
Dostaje już szału tutaj, oczywiście cały dzień czekałam na badanie gin i nie miałam, jutro nie wypiszą mnie bo jutro dopiero mam mieć... płakać mi się chce, bo już mam dość widoków mamuś ze mną leżących, codzień sie przewija jedna, dwie i rodzi... a ja zostaje i zostaje
może jutro Cię wypuszczą po bad???

Cytat:
Napisane przez liwaczka Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo
Widzę że coraz więcej leżących...bałam się że i mnie to czeka ale na razie obyło się bez nakazu łóżkowego lenistwa. Za to dostałam dzisiaj luteinkę, nospę i inne dziwactwa do brania:/ Jedyny plus- obowiązkowe dodatkowe usg i to już w sobotę, normalnie nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo i może w końcu dowiemy się czy będziemy mieć synka czy córeczkę
Kobieto- gdzie byłaś jak Cię nie było??? Cos za rzadko do nas wpadasz!
za wizytę
Cytat:
No właśnie Małgos- pytałam tez o to i nie odp
Stary 2011-07-25, 18:59   #2954
BordAna
Zadomowienie

lau, nie chcę być zlosliwa ale mogę Ci bardzo chetnie podrzucić nawet pocztą jedzonko bo nam sporo zostało z parapetówy..
wolisz coś konkretnego czy słodkiego?
jednym słowem stwierdzam że do końca tygodnia nie ma obiadu!!
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:09   #2955
danika
Zakorzenienie

wróciliśmy ze szkoły rodzenia, była prezentacja taka promocyjna kosmetyków Nivea i dostalismy takie fajne kocyki polarkowe (moj TZ poszedł z panią od nivei po rzeczy do samochodu i dostał za to drugi kocyk ) wiec juz w kocyki jestesmy zaopatrzeni niespodziewanie
no i w próbki kosmetyków dla mojej małej księzniczki

Cytat:

kochana juz niedługo wrócisz do domku zbadają cie, na pewno sięn polepszyło i cie jutro wypuszczą

Cytat:
a do mnie jedzie teściowa z warzywkami i miodzikiem ten miodzik mnie zwłaszcza cieszy
ale fajnie ci

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
lau, nie chcę być zlosliwa ale mogę Ci bardzo chetnie podrzucić nawet pocztą jedzonko bo nam sporo zostało z parapetówy..
jednym słowem stwierdzam że do końca tygodnia nie ma obiadu!!
hehe, dobrze masz ja to teraz często gotuje 2 obiady - bo mój TZ\to tylko by jadł makarony i sosy a ja nie moge
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:22   #2956
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
...
Inaczej wyobrażałam sobie moje życie
Kochana moim zdaniem tak jak mówiły dziewczyny - jeśli chcecie Wasz związek uratować to tż powinien wrócić i być z Wami dłużej się nie da tak jak teraz bo się wykończysz
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Acelinka
Ja kiedyś na wizycie u Gienka widzialam listę pacjętek. Było ich 34 razy 100zł, przyjmuje 3 razy w tygodniu, jest dyrektorem przychodni i pracuje na oddziale w szpitalu
Trzeba było się uczyć na lekarza oj trzeba
oj trzebabyło

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
acelinka słyszałam właśnie w radiu, że poszaleli u Ciebie i wszystkie drogi pozamykali
nooo, poszaleli na maksa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Migdały pomagają na zgagę??
.
pomagają

Cytat:

acelinka: ja również mam zgagę baardzo często, ale od jakiegoś czasu już tak profilaktycznie codziennie zjadam porcyjke migdałów i mam spokój, ostatnio mi się pare dni zapomniało i dzisiaj cierpie bo nie pamiętam gdzie połozylam migdały...
wogóle to mam wrazenie że wzrok, słuch i pamięc mi się pogorszyły...
co do zgagi to kolezanka polecila mi jeszcze rennie Fruit bo jej te zwykłe pomagały na godzinę a owocowe na ok 6 h... wyprobowałam i mam tak samo! może u ciebie tez by się sprawdziły...
dziękuję
migdały pomogły a Renni mama kupiła miętowe ale póki co sobie leżakuje
Cytat:
Dziś - po kolejnej małej aferze z byle pierdoły - po wyjściu małza do pracy dostalam od niego takiego smsa:

Kochanie kocham Cię i lubię Twoje hormony (to słodkie kłamstwo to chyba na wszelki wypadek zebym juz na wstępie go źle nie zrozumiała i nie wywaliła smsa) ale okiełznać je albo przynajmniej nie spowodowac ich wrzenia jest tak trudno - to już łatwiej stanąc na kurzym jajku i go nie zgnieść

no i jak go nie lubić

aaa kochane - aż mi wstyd, bo miliony razy już to było poruszane na forum, ale jakos nigdy nie potrzebowałam tej inf i jakoś nie zapamiętalam - czym płukałyście gardło i co mozna na przeziębienie? bo chyba jednak Konradek mnie zaraził
Kochany ten Twój tż

zdrówka kochana
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:27   #2957
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
czyli już spokój z bólami u Ciebie??? I teraz będziesz odpoczywać nawet w domku, tak??? Głowa do góry i zakaz płakania!!! Wszystko będzie ok! A te hormonki nas w domu też dopadaja, a Ty jak masz takie widoki tam to jeszcze gorzej ...
jakieś tam skurczyki pokazuje KTG ale to już małe, nie twardnieje brzuch, jestem tylko ojedzona jak bąk, bo co tu innego robić, dziś z koleżanką o 4 sie obudziłyśmy i jadlyśmy nektarynki

Tak dostałam sterydy na rozwój płuc. Skurcze, twardnienie, krótka szyjka, rozwarcie się skumulowała i tak zdecydowali.
Pytałam się o skutki uboczne, mówili że nie dawali by tego jeśli by było zagrożenie dla dziecka, trochę świruję, ale wierzę że będzie ok

Powiedzieli mi przy obchodzie że zostane ile trzeba.

Ide do koleżanki , ma balonik założony to jej dotrzymam towarzystwa trochę

Co do szybkiego porodu, jest pocieszace, laska która z nami leżała na sali, o 4 rana poszła ze skurczami, a o 3 jej wody odeszły, spokojna, opanowana, za 3 godz urodziła, pytamy czy bolało, mówi że nie tylko parte trochę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:32   #2958
anciaahk
kosmitka

Czytam, czytam i jakoś nie mogę się wbić w rozmowę .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
uf ale się narobiłam, zaprawiłam ogórki, zrobiłam sałatkę z fasolki i zagotowałam w słoikach, zrobiłam roladki na obiad i jeszcze pofarbowałam włosy teściowej ziemniaki się gotują, zaraz mężuś przyjedzie z pracy, zjemy obiadek, trochę porobić w mieszkanku i na kawkę imieninową do brata ale dziś zakręcony dzień, ale przynajmniej czas szybko zleciał
Woooow niezła jesteś. Ja muszę siedzieć jak kret w małym pokoju, bo majstrzy rządzą w całej reszcie domu. Odliczam dni.
Cytat:
stokrotka_: my z tż chcielibyśmy mieć więcej dzieci ale teraz o tym nie myślimy bo teraz najważniejsze jest to żeby Leoś urodził się zdrowy
Też masz Leosia , pięknie!!!
I współczuję z powodu rodzeństwa, też jestem jedynaczką, ale w normalnych, mniej dramatycznych okolicznościach niż u siebie.
Cytat:
za to gienek dba o moje przyjemności podczas ciąży (skoro mi nie wolno TYCH rzeczy to dba o mnie inaczej) - najpierw dal mi luteinę dopochwowo, która jest mała. Potem clotrimazolum, które było ze 3 razy większe. A teraz dal mi takie mega wielkie piguły że mam wątpliwości czy się zmieszczą
Tak mnie rozbawiłaś, aż mi się humor poprawił. Bo ja to sobie od razu wyobrażam kształt i wielkość tych tabletek, a także kombinacje z włożeniem .
Cytat:
Zaznaczyłam w wypowiedzi że sama nie wiem jak zareaguje na skurcze ale postaram współpracować, jak wapdne w histerie trudno zapamiętaja mnie na porodówce
Olać to, czy zapamiętają, mają takich pewnie pełno, najważniejsze, abyś Ty to zniosła dobrze i dzieciaczek urodził się zdrowy. Trzeba wierzyć w to, że damy radę .
Cytat:
Małgosiu trzymam kciuki, by jak najszybciej Cię wypuścili. I nie zamartwiaj się tak, szkoda i Ciebie i dzidzi.

Cytat:
Karola, nic sobie nie wkręcaj, obwód brzucha nie ma nic do rzeczy, dziecko rośnie i inaczej się układa. Nic sobie nie wmawiamy!

Cytat:
wróciliśmy ze szkoły rodzenia, była prezentacja taka promocyjna kosmetyków Nivea i dostalismy takie fajne kocyki polarkowe (moj TZ poszedł z panią od nivei po rzeczy do samochodu i dostał za to drugi kocyk ) wiec juz w kocyki jestesmy zaopatrzeni niespodziewanie
Coś jeszcze mieliście ciekawego poza kosmetykami? Opowiadaj .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:32   #2959
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
w tej chwili słodkie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Kochany ten Twój tż

zdrówka kochana
dzięki
Stary 2011-07-25, 19:33   #2960
lullaby_ml
Zakorzenienie

a ja znowu jak lula z konopii-w weekend wypralam malutkie dziubdziulki i teraz prasuje, w zyciu nie myslalam ze to bedzie takie trudne
Stary 2011-07-25, 19:34   #2961
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
pomagają
Zakupione , zjadłam. Póki co jeszcze nie pomogło.

Stary 2011-07-25, 19:36   #2962
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja znowu jak lula z konopii-w weekend wypralam malutkie dziubdziulki i teraz prasuje, w zyciu nie myslalam ze to bedzie takie trudne
hehhe
a mojej mamie szło to szybko i sprawnie, ciekawe dlaczego
ale tez dojdziemy do takiej wprawy i będzie rachu-ciachu

a w czwarrtek jade do bratowej tż po ciuszki, i poleżakować "na wsi" a nie tylko w tym mieszkaniu ciągle

brałam wieczorną nospe i mi stanęła w gardle bleeeee ale to przeokropnie gorzkie niczym nie umiałam się pozbyć tego okropnego smaku ale i na to migdały pomogły

anciaa, mam nadzieje że pomogą chociaż troche a jak nie to może weź co aptecznego, po co się męczyć

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-07-25 o 19:40
Stary 2011-07-25, 19:42   #2963
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
moze nie powinnam sie przyznawać, ale nigdy nie prasowałam małych ciuszkow. Mam dosc problemow ze swoimi Malz prasuje sobie sam. Więc podziwiam Was wszystkieklask i:

Cytat:
Zakupione , zjadłam. Póki co jeszcze nie pomogło.
biedna

BordAna malz właśnie wrócil z imprezy i przyniósl mi dobre rzeczy Nie musisz juz wysyłać
Stary 2011-07-25, 19:44   #2964
acelinka
Zakorzenienie

lau, smacznego
Stary 2011-07-25, 19:45   #2965
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo weźcie. Bo ja już też chce, ale ciągle mi coś nie idzie. Albo pogoda zła, albo łazienka z dwoma facetami w trakcie pracy, albo kurzenie

Wymianka.
Stary 2011-07-25, 19:47   #2966
danika
Zakorzenienie

Cytat:

Coś jeszcze mieliście ciekawego poza kosmetykami? Opowiadaj .
dzis było o pielęgnacji malucha ogólnie - jakie kosmetyki w pierwszym miesiącu, jakie później. Mówiła, żeby masować maluszkowi główkę miękką szczoteczką szczególnie jak ma duzo włosków zeby nie dostał ciemieniuchy, że jak sie wychodzi na słonce to najlepiej ubrać cienkie skarpetki albo wysmarować grubo kremem z filtrem bo stópki są słabo ukrwione i łatwo może dziecko dostać poparzenia słonecznego. jeszcze ze w pierwszych 6 miesiacach nie powinno sie uzywać filtrów na słonce chemicznych tylko mineralne bo nie podrażniają.
poza tym to same oczywistości - ze puder albo krem przeciwko odparzeniom trzeba nakładać na suchą skórę a znowu oliwkę na wilgotną.

W czwartek idziemy ostatni raz i jakoś smutno mi ze juz koniec
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:47   #2967
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
1.Tak dostałam sterydy na rozwój płuc. Skurcze, twardnienie, krótka szyjka, rozwarcie się skumulowała i tak zdecydowali.
Pytałam się o skutki uboczne, mówili że nie dawali by tego jeśli by było zagrożenie dla dziecka, trochę świruję, ale wierzę że będzie ok

2.Co do szybkiego porodu, jest pocieszace, laska która z nami leżała na sali, o 4 rana poszła ze skurczami, a o 3 jej wody odeszły, spokojna, opanowana, za 3 godz urodziła, pytamy czy bolało, mówi że nie tylko parte trochę
1. Widać tam spodziewają się,że możesz jednak się i na dniach rozpakować dobrze,ze podali te leki jakby co to dzidzia nie będzie się męczyć po porodzie z oddychaniem A do koleżanki idz ale zaciskaj nóżki

2. Marzenie

Cytat:
Gratulacje łupów
Opowiadaj o czym zajęcia były!
Cytat:

A prasujecie teraz na początek czy za każdym razem będziecie prasowały???
Stary 2011-07-25, 19:51   #2968
cotynato
Zakorzenienie

Ja chyba za każdym, mam nadzieję że się nie zniechęcę

Wymianka.
Stary 2011-07-25, 19:52   #2969
anciaahk
kosmitka

Acelinko, trochę uczucie złagodzone, a jestem już głodna i chcę zjeść kolację

Danika, a co dokładnie mówili o tej pielęgnacji? Używać mydła czy płynu? Oliwką codziennie? kąpać codziennie? Jestem ciekawa czy podobnie jak u nas czy inaczej.

Stary 2011-07-25, 19:56   #2970
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
moze nie powinnam sie przyznawać, ale nigdy nie prasowałam małych ciuszkow. Mam dosc problemow ze swoimi Malz prasuje sobie sam. Więc podziwiam Was wszystkieklask i:

biedna

BordAna malz właśnie wrócil z imprezy i przyniósl mi dobre rzeczy Nie musisz juz wysyłać
tak mnie naszlo jakos

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nooo weźcie. Bo ja już też chce, ale ciągle mi coś nie idzie. Albo pogoda zła, albo łazienka z dwoma facetami w trakcie pracy, albo kurzenie
zaraz bedziesz miala tego tyle do prasowania ze padniesz

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
1. Widać tam spodziewają się,że możesz jednak się i na dniach rozpakować dobrze,ze podali te leki jakby co to dzidzia nie będzie się męczyć po porodzie z oddychaniem A do koleżanki idz ale zaciskaj nóżki

2. Marzenie

Gratulacje łupów
Opowiadaj o czym zajęcia były!

A prasujecie teraz na początek czy za każdym razem będziecie prasowały???
Ja raczej za kazdą razą, uwielbiam prasowac ale autentycznie teraz spasowalam bo to stanie mnie zmeczylo

aaaaa pytanie do dziewczyn ktore maja skracajaca sie szyjke- czy macie tez takie mega bolesne klucie jakby w pochwie? to jest krotkotrwale ale tak mocne ze az podskakuje z bolu i sie zastanawiam czy ktoras tez tak ma

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości