|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#2912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chleba jem rano 2 kromki (takie po 20-25g) w dwóch ratach i wieczorem 2,3 kromki plus przed spaniem pół kromeczki albo wasa np. z żółtym serem. Cytat:
|
||
|
|
|
#2913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojego ma 29 lat. I zawsze, zawsze musi być w centrum uwagi. Nawet jak coś mnie spyta, to zaraz tak przekręci rozmowę że o sobie opowiada. Albo o koleżankach, bo kogo to ona nie zna...![]() Irmith A nie możesz zadzwonić do gina i spytać?Może coś Ci powie przez telefon, uspokoi. Bo wszystkie tu wiemy, że czytanie na necie jest najgorsze... Chociaż kusi ![]() Cytat:
Zamarzył sobie w ub. roku, zrobił prawko i kupił taki "turystyczny" czy jak to się nazywa. Jeździliśmy razem parę razy, w tym roku też mi proponował ![]() Kasiuleczkakuleczka Trochę późno dołączyłam, ale moje zdanie jest takie, że szkoda życia na takie szarpanie... Na razie jesteś w ciąży, myśl przede wszystkim o sobie i dzidziusiu (że o drugim maleństwie nie wspomnę_), i nie podejmuj żadnych radykalnych kroków. Ale potem chyba nie ominie Was rozmowa "co dalej". Bo męczyć się tak? W imię czego? Dzieciom to też dobrze nie robi jak mama zestresowana i zapłakana cały czas. Bądź silna i nie dawaj się ponieść wyobraźni. Wiem, że łatwo powiedzieć, sama mogłabym scenariusze filmowe pisać jak mój mąż gdzieś wychodzi czy wyjeżdża, ale zawsze sobie wtedy próbuję tłumaczyć, że nie ma to sensu- szkoda nerwów. Aha i jeszcze a propos tych czarno-białych zabawek. Przypomniało mi się, że moja koleżanka swojemu synkowi jak był mały na białej kartce rysowała grubym flamastrem kratkę albo parę kresek i kładła mu to w zasięgu wzroku. Przez długi czas była to jego ulubiona zabawka A koszt nieporównywalny z tymi rzeczami co na stronce
Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-25 o 16:20 |
||
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
melduję sięw ten jakże pochmurny dzień u mnie, pada ale jest ciepło - wręcz duszno...
nie lubię ostatnio takiej pogody gdy jest duszno - po prostu xle się czuję, nie mam na nic siły.. najchętniej to przespałabym ten czas do porodu ![]() a stracha to ja mam bo bardzo nie chciałabym chodzić w ciązy dłużej niż do przewidywalnego terminu porodu a 3 moje koleżanki, które rodziły na dniach to wszytskie przeterminowane ![]() zasuwacie z tym pisaniem że nie moge Was onadrobić.. nie wiem nawet co sama mam pisac powiem tyle że jestem wypoczęta po sobotniej imprezie - robilismy wtedy parapetówę... dobrze że 3 os nie przysz ły bo i tak na styk pomiescilismy 15 osob w 22m salonie ![]() impreza zaczęła sie o 19 w sobote a ja o 17tej już padalam i miałam ochotę iść spać, stanie rpzy garach mnie tak wykończyło, potem jeszcze sprzątanie... i nie dało rady musialam się na godzinkę polozyc bo brzuch mnie zaczął bolec... wogole to ostatnio bolą mnie pachwiny, i tak jakby krocze... też tak macie? acelinka: ja również mam zgagę baardzo często, ale od jakiegoś czasu już tak profilaktycznie codziennie zjadam porcyjke migdałów i mam spokój, ostatnio mi się pare dni zapomniało i dzisiaj cierpie bo nie pamiętam gdzie połozylam migdały... wogóle to mam wrazenie że wzrok, słuch i pamięc mi się pogorszyły... ![]() co do zgagi to kolezanka polecila mi jeszcze rennie Fruit bo jej te zwykłe pomagały na godzinę a owocowe na ok 6 h... wyprobowałam i mam tak samo! może u ciebie tez by się sprawdziły...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2915 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej
jestem już w domku wkońcu....ehh... powiem wam,że zaczynam się czuć zmęczona coraz bardziej... wczoraj było super ..pochodziliśmy o plaży ,pooglądaliśmy pokazy itd.. ale parę km w nogach. w nocy spać nie mogłam,skurcze mnie łapały ( te takie okresowe) dzisiaj w pracy też czułam ciągnięcie i takie napieranie... normalnie masakra jakaś.. leże na kanapie.. i nie wiem co o tym myśleć wszystkim.... ![]() Cytat:
nigdy nie mów nigdy...więc się nie zarzekam,bo może mi się zmieni,może los zdecyduje innaczej.. ale na dzień dzisiejszy córcia mi wystarczy mój mąż też jest jedynakiem.. i też jest za opcją 1 dziecko.. chyba,że drugie z niespodzianki ![]() Cytat:
Cytat:
właśnie też nie daje,,,, ale mam nadzieję,że będzie ok.. no nam poza podobaniem się.,,,decyduje też forma imienia i wymowa..nie mieszkamy w pl, raczej wracać póki co nie planujemy..ale też nie chcemy dziecku utrudniać życia polskim typowo imieniem...ani dawać angielskiego... a laura..też mi się bardziej podobała..ale oni tu mówią "lora" a to ni w ząb mi się nie podoba.... a Sara będzie Sarą ![]() dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wiem co ci powiedzieć... najgorsze jest utracić zaufanie..bo wtedy tworzy się historie i wyobraża niewiadomo co.. mam nadzieję,że jakoś uda wam się jeszcze to Wasze życie poukładać.. może potrzebujecie porządnej rozmowy... konkretnej, dotyczącej was,dzieci,pracy itd. gdyby nie maluszki to bym powiedziała pewnie daj sobie spokój,bo szkoda nerwów... ale dla nich warto zawalczyć. 3 mam kciuki za Ciebie. porozmawiajcie... powiedz co cię boli,co czujesz itd. jeśli nie potrafisz na spokojnie...może napisz mu e-mail albo list?? aaaaa dziś się dowiedziałam,że znajoma,co miała termin na 3.09 tak jak ja..urodziła 4.07!! 11 tyg za szybko.. okazało się,że synek na tyle duży i silny..(2kg miał).. że żyje i ma się nieźle. jest zdrowy a od zeszłego tyg naaewet już zaczął z butli jeść... szok normalnie...11 tyg przed terimnem prawie... idę doprawić zupę...bo głodna jestem jak wilk już...
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś - po kolejnej małej aferze z byle pierdoły - po wyjściu małza do pracy dostalam od niego takiego smsa: Kochanie kocham Cię i lubię Twoje hormony (to słodkie kłamstwo to chyba na wszelki wypadek zebym juz na wstępie go źle nie zrozumiała i nie wywaliła smsa ) ale okiełznać je albo przynajmniej nie spowodowac ich wrzenia jest tak trudno - to już łatwiej stanąc na kurzym jajku i go nie zgnieśćno i jak go nie lubić Kasia nie wiem na ile to co opisujesz jest dokładnie takie a na ile Ty po prostu tak widzisz i odczytujesz zachowanie męża - nie obraź się kochana, nie to że Ci nie wierzę, nie mam podstaw i zawsze będę tu po stronie kobiety, tylko kiedyś sama pisałaś że on jest dobry a Ty jestes histeryczka i się wkręcasz niepotrzebnie, że go podejrzewasz bez podstaw, więc już troszkę zgłupiałam ![]() Spa aaa kochane - aż mi wstyd, bo miliony razy już to było poruszane na forum, ale jakos nigdy nie potrzebowałam tej inf i jakoś nie zapamiętalam - czym płukałyście gardło i co mozna na przeziębienie? bo chyba jednak Konradek mnie zaraził
|
|
|
|
|
#2917 |
|
kosmitka
|
Lausanne często polecałyśmy prenalen.
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
danika tyle chleba to ja na pewno nie jem! Matko kochana! A wasa też sie liczy? Bo ją uwielbiam
te paseczki zakupie jutro, dzięki za info Cytat:
![]() sis płukać możesz wodą z solą i duuużo pysznego czosnku a ten mój szwagier mega kochany. Uściskaj go mocniutko!
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Ancia
![]() a pochwalę się że dziś konradek idzie na pierwszą imprezę - na drugie urodziny sąsiadki mamy nawet krawat![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- sis woda z solą? mogę sprobować o ile mi sie nie cofnie
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne woda z solą
a mały przystojniak sam idzie czy z mamą? |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasia nie wiem co Ci poradzić odnośnie męża ale powiem jedno - nie możesz tak się nakręcać
Cytat:
Mój już się nie odzywa tylko przytula![]() A na gardło to albo woda z solą, albo Tantum Verde do psikania |
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2923 | |||
|
Wtajemniczenie
|
uf ale się narobiłam, zaprawiłam ogórki, zrobiłam sałatkę z fasolki i zagotowałam w słoikach, zrobiłam roladki na obiad i jeszcze pofarbowałam włosy teściowej
ziemniaki się gotują, zaraz mężuś przyjedzie z pracy, zjemy obiadek, trochę porobić w mieszkanku i na kawkę imieninową do brata ale dziś zakręcony dzień, ale przynajmniej czas szybko zleciał![]() Cytat:
dla taty, może mu się odmieniło, przemyslał sobie parę rzeczy i teraz będzie już tylko lepiejCytat:
a gdzie się wybieracie?? ja też mam cichą nadzieję, że uda nam się wyskoczyć gdzieś na weekend po remoncie, może na rocznicę ślubu, bo mamy 21 sierpnia![]() Cytat:
za pozytywne myślenie
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do brzuszka to nie taki mały, całe 97 cm w obwodzie
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A brzuszek malutki. Upieram się przy swoim. Mój ma 103 w 31tc Metr w pasieeee
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
??
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
stokrotka_: my z tż chcielibyśmy mieć więcej dzieci ale teraz o tym nie myślimy bo teraz najważniejsze jest to żeby Leoś urodził się zdrowy
![]() ja myślałam o 2 dzieci a tż mówi o 3-4 myślę że ta rozmowę odlozymy na potem... Ja jestem jedynczką, właściwie zostałam jedynaczką bo moje rodzeństwo zginęło wraz z babcią w wypadku samochodowym... dlatego nie chciałabym żeby moje dziecko było jedynakiem, głupio tak, nie ma się z kim poklócić bo kłótnia z rodzicami to wątpliwa przyjemność ![]() A Tż pochodzi z wielodzietnej rodziny - jest ich z rodzicami 8 ![]() i dla niego to nie problem mieć więcej dzieci, skoro sam wychowywal m łodsze rodzeństwo (urodził się drugi w kolejności)... a teściowa gdy urodziła pierwszego syna to już 3 m-ce po porodzie była w ciązy z tż, potem gdy urodziła tż to 3 m-c po była już w ciązy z następnym i tak rok po roku rodziły im się dzieci, potem "zrobili" 10 letnią przerwę i przyszedł czas na kolejną "trojke" ..szczerze mówiąc podziwiam ich.. z jednej strony tez bym tak chciała np za rok w październiku urodzić drugie dziecko ale myslę że ważniejsze jest moje zdrowie a chciałabym po tej ciązy trochę bardziej o siebie zadbać - mam na mysli dietę, zwiększony ruch... chciałabym schudnąć z 20kg żeby przy kolejnej ciązy było mi lżej ...ale tak jak już napisałam to mam te ż takie kuszące mysli żeby mieć drugie dziecko w niedługim czasie... bo nie wiadomo czy w drugą ciążę zajdę tak szybko.. z ta byly takie problemy...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dla mnie to już za dużo pilnowac go jeszcze pośród innych dzieci![]() Ja zostaję z Wami ![]() Cytat:
![]() szalona.... |
||
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
sis i prawidłowo
a próbowałaś tej wody z solą???? |
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
lau: gardełko można płukac wodą z sola, (nie pamietam czy sodą oczyszczoną mozna- nie wiem czy ona jest dozwolona w ciązy, nie pamiętam również czy to aby nie to samo co woda+sól) ale również rozcieńczona wodą utlenioną lub octenispetem
|
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczynki
![]() wodę z solą spróbuję, ale za jakiś czas. Teraz jestem póki co po pysznym obiedzie, niech troszkę posiedzi sobie w zolądku, bo mi go szkoda za to gienek dba o moje przyjemności podczas ciąży (skoro mi nie wolno TYCH rzeczy to dba o mnie inaczej ) - najpierw dal mi luteinę dopochwowo, która jest mała. Potem clotrimazolum, które było ze 3 razy większe. A teraz dal mi takie mega wielkie piguły że mam wątpliwości czy się zmieszczą |
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a ja tak z innej beczki odnośnie laktatorów to kupujecie je jeszcze przed porodem czy dopiero wtedy kiedy bedą na JUŻ potrzebne?
i jakie? jakiej firmy? Reczne czy elektryczne? ja się trochę martwię... bo jestem w 32t.c a siary nie miałam jeszcze, czy to oznacza że nie b ęde miała mleka>? czy siara może pojawić sie jeszcze pózniej lub po porodzie?
|
|
|
#2933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- W rossmannie była promocja 23 lipca można było kliknąć na ich stronie kod na zniżkę 14 zł na paczce i wykorzystać do 27 lipca |
|
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
lau, ja luteinę "przyjmowałam" nie dość że przez jakiś rok przed zajściem w ciążę to potem jak już byłam w ciązy przez 3 miesiące - od marca do czerwca prawie - wiem o czym piszesz
![]() ale myslę że te wieksze tez wejdą ale trochę się chyba napocisz w łazience - jak to brzmi
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna laktator kupiłam, ręczny z Aventu, u mnie 33 tc i też siary brak, ale nie martwię się tym, bo co ma być to będzie
lausanne rzeczywiście "dba" o Ciebie gienek niesamowicie!! |
|
|
|
#2937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powiem tyle brak ruchy sprawia cuda w odczuwaniu skurczy/twardnien ..... teraz mogę wam przyznać 100% rację Cytat:
Zaznaczyłam w wypowiedzi że sama nie wiem jak zareaguje na skurcze ale postaram współpracować, jak wapdne w histerie trudno zapamiętaja mnie na porodówce ![]() Dostaje już szału tutaj, oczywiście cały dzień czekałam na badanie gin i nie miałam, jutro nie wypiszą mnie bo jutro dopiero mam mieć... płakać mi się chce, bo już mam dość widoków mamuś ze mną leżących, codzień sie przewija jedna, dwie i rodzi... a ja zostaje i zostaje
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
wyczytałam właśnie że siara moze pojawić się nawet dobę po porodzie a zaraz po niej mleko..
jejku, ja chyba zielona jestem, dobę po porodzie?? a co przez tą dobe będzie jadło dziecko? będa na oddziale jakieś kroplówki podawać czy jak?
|
|
|
#2939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Witam poniedziałkowo
Widzę że coraz więcej leżących...bałam się że i mnie to czeka ale na razie obyło się bez nakazu łóżkowego lenistwa. Za to dostałam dzisiaj luteinkę, nospę i inne dziwactwa do brania:/ Jedyny plus- obowiązkowe dodatkowe usg i to już w sobotę, normalnie nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo i może w końcu dowiemy się czy będziemy mieć synka czy córeczkę ![]() MałgosiaM8 trzymaj się dzielnie i słuchaj lekarzy, na pewno szybciutko was wypuszczą, ale co ty się nasłuchasz i naoglądasz przez tych parę dni... po twoich opowieściach zaczynam obawiać się porodu, prosimy jutro jakąś optymistyczną historię o 5-minutowym i bezbolesnym porodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

a Ty dużo jesz chleba codziennie??
Ale niestety...
Za 27tc
Mojego ma 29 lat. I zawsze, zawsze musi być w centrum uwagi. Nawet jak coś mnie spyta, to zaraz tak przekręci rozmowę że o sobie opowiada. Albo o koleżankach, bo kogo to ona nie zna...

która nie daje swojemu maleństwu wszystkiego co najlepsze. Mam nadzieję, że jutro w Poznaniu mnie zważą a jeśli nie to powiem, że schudłam, w karcie ciąży też zobaczą że przytyłam 2kg, które teraz schudłam, więc mam nadzieję, że zrobią usg by sprawdzić jak malutka rośnie, no a jak nie to 1.08 na wizycie u gin się dowiem.
mam nadzieję, że jutro mnie pobadają konkretnie....
z resztą co niedziele to samo... niedziele ma wolne i zamiast zadzwonić, pogadać z nami hugo! wie co robi! wielce o 20na skype gadać mu się zachciało to go miałam już w doopie! Dziś też się do niego nie odzywam - wyzwałam tylko a jutro będzie wielce interesował się wizytą w Poznaniu to G**** mu powiem! Jeszcze jakieś baby na portalu nk mnie oglądają... - fajne ma koleżaneczki, tylko po co się kur** mną interesują!? Nie... ja już mam dość... Nie wiem co on tam robi... Jedno wiem na pewno -ŚPIMY OSOBNO!!!
mi się chce! Nie wiem co będzie dalej... więcej łączą nas długi, dzieci - nic innego mi na myśl nie przychodzi