|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
no i trzymam kciuki zeby byly efekty ![]() Cytat:
to co on robi to jest masakra! ale napisze nizej Cytat:
super!! gratki dla ciebieCytat:
2. 7kg? ale to na pewno na wadze lazienkowej i w ciuchach? spokojnie,bardzo ladny chlopczyk i na pewno wszystko jest ok jak wy jestescie wysocy itd to nie ma sie co dziwic ze maly tak rosnie my jestesmy obydwoje niscy, nomalnie bylismy chudzi(ja sie teraz wylamalam ) no i norbi tez malusi bo ma 3 mce i wazy 5,3Cytat:
to mleko jest najobrzydliwsze na swiecie, smakuje jak rozpuszczone tabletki ![]() zytus!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaa! super ze wrzucilas fote!!!!! jak sie wabi? piekny i jeden i drugi ![]() Cytat:
ale duzo wypil i no az 2 kupy!Cytat:
wykrwawisz sie kobieto no i jak tak czesto masz krwawienie to oslabia ci sie organizm a coz ty masz za wzgledy? ![]() a z tym pokiwaniem do radaru to piekna fota musiala przyjsc nam "pocztowki" z nad morza przyszly 2 rok temu Cytat:
Cytat:
ojjjjjjjjj chyba bardzo przeskrobal ![]() 1. postanowilam pobawic sie z norbim jak asiak z wojtusiem i pokazywalam mu jezyk, a on zakumal i zaczal ot tak pokazywac mi tez, wielki usmiech i czekal na moja reakcje. bylo tyle smiechu ze szok! on sie smial na glos, ja prawie ryczalam ze smiechu no i standartowo dostal czkawki smiejac sie 2. polozylam go na zlozonej koldrze w pol i tak sie wsciekl ze chwycil na nia, probowal podniesc-CO MU SIE UDALO!!!!! ale nie byl w stanie sie utrzymac, przekulnal na bok, potem na brzuch, z brzucha na plecy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! wiecie ze gdybym nie stala i nie patrzyla to by wyladowal na podlodze?????!!!!!!!!!!!! !!!!!11 HELP! ja niechce zeby on tak robil! jak go spowolnic z tym podnoszeniem??? to juz nie jest smieszne w kapieli rozbawiony jezykiem tak zaczal walic rekoma o wode ze sypialnia mi plywala i tez patrzyl zdziwiony na moja reakcje chyba w zyciu sie tyle nie nasmialam co sie smieje od kad go mam.
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() a po co chcesz go stopować ??? niech działa idę książkę poczytać |
|
|
|
|
#2583 |
|
Moderatoreska
|
Matal, Grazin cudne te wasze chłopaki, jeden mlaska drugi bajki opowiada
Jak moi chłopcy obydwoje na głos zaczynają ssać piastki i mlaskać to nawet Sebusia przemlaskają Dziś Wiktorek po raz pierwszy zaśmiał się na głos takim swoim haha A i też jakiś czas temu zaczęłam pokazywać chłopcom język
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-07-25 o 21:09 |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
ale jest pociechy z tymi naszymi szkrabami
![]() jak to cieszy ze jeszcze niedawno byli w naszych brzuszkach a teraz coraz to nowe umiejetnosci pierwszy uśmiech, pierwszy śmiech, gaworzenie![]() Sebek chyba na poważnie odkrył swoje raczki ![]() macha nimi przed soba i kreci jakby kierownice trzymał i obserwuje badawczo
|
#2585 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
A jak się denerwują jak się dotykają, szczególnie Wiktor nie daj boże Bartuś mu rączkę zacznie ssać lub mu przycisnie swoją to już jest krzyk
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
Moj mlody tez lubi sobie pomlaskac przy piastkach
Ostatnio moj durny sasiad jak zobaczyl jak Igor ssie to nagadal mi jakis historii, ze jakis krwiakow sobie narobi i zeby mu nie pozwalac, bo to niebezpieczne. No ale to dziwny czlowiek, wiec staram sie nie sluchac jego opowiesci.aga_pe, Kafar sie wabi
|
|
|
|
#2587 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Bo dziecko jak ssie łapki to od razu głodne :/ |
|
|
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde ale musisz miec z nimni ubaw![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Czeeeeść!!!
Boże jak mi źle bez Was, czuje się jakaś nie w temacie i opóźniona ![]() Bez netu to jak bez ręki normalnie. Najpierw nawalił zasilacz od laptopka a teraz wysiadł net w piątek czy w sobotę i tak tylko z doskoku na laptopku męża z blueconecta. U mnie ogólnie nuda, chodzę na siłownie i choć pocę się jak pies to z wagi nic nie schodzę, to przez to dojadanie słodyczy na pewno, musze zacząć z tym walczyć, zamiast +8 kg pozostałych mam teraz +9 oj oj źle !!!! Mała dziś wieczorem ostatni raz antybiotyk na tą bakterię wstrętną, mam już dość robi z 7 kup dziennie i w nocy męczy ją brzuszek, mam nadzieję że szybko przejdzie teraz jak już skończyłysmy. Jutro rano znowu łapiemy mocz do poje3mniczka na posiew, szczepienie przełożone o tydzień. A byłam dziś w biedronce i widziałam namioty plażowe za 25 zyla, ma któraś??? Chce kupić ale nie wiem jak po rozłożeniu - czy to nie kicha jakaś? Całuje Was wszytskie mocno i mam nadzieję że już niedługo będę z Wami na bieżąco znowu
|
#2590 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio sie zdaza ze jeden drugiemu raczke ssa???????? widok musi byc boski Cytat:
nie jestem gotowa na takie rzeczy nawet zaczelam sie zastanawiac czy to normalne ![]() Cytat:
raczki jakby ciut stracily na zainteresowaniu Cytat:
dobrze sie zaaklimatyzowal? ile ma mcy? reaguje na igora czy tylko obserwuje? moja helena na sile wciskala sie nad ranem miedzy tz a norbiego wkoncu jej sie udalo i polozyla lepek na brzuchu tz, a jemu zaburczalo w brzuchu-pies zrobil taki zryw ze myslalalam ze padne Cytat:
mi zwrocila uwage ze dziecko trzymam bez czapeczki
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Grazin;28347404][QUOTE=delicadeza;28346998]
dziekuje ![]() wiec bede go przystawiac czesciej własnie takie miekkie flaki mam sebek juz okapany odkryłam ze ma masakryczne łaskotki pod pacha jak go wycierałam to sie w głos smiałmary no chetnie bym wpadła z sebulkiem do Ciebie ![]() wrzucam filmik jak Seba zjada swoje piastki a mlaska przy tym jakby schabowego szamał klikkoniecznie dzwiek właczcie to moj seba na pół snie:P[/QUOTE grazin- ..Wzruszające są takie chwile.![]() matall-bukiecik
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-07-25 o 21:33 |
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
aga_pe, 3miesiace ma,a tak go nazwali w hodowli i nam tez sie wydaje ze pasuje wiec juz tak zostanie.Jak narazie wszytko dla niego nowe, bo dzis pierwszy dzien, a Igora po stopkach lize i pcha sie na bujaczek do niego wiec musi
my pilnowac. |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
boze jak sie zle poczułam
łeb mnie boli niedobrze mi i brzuch mnie boli jakbym biegunke miała a maly nie spi wiec tez nie połoze sie a tz w pracy \bosko
|
#2594 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Po przeczytaniu waszych pytań zdziwiłam się i pomyślałam przecież to normalnie, a później przecież wy nie macie bliźniaków to skąd mozecie wiedziec czy sobie wzajemnie rączki ssą a wiec tak jak leżą koło siebie i któryś przypadkiem położy rękę drugiemu w pobliżu ust to zaraz jest chap i zaczyna sie ssanie, Bartuś zaraz rączkę zabiera, a Wiktor zdziwiony tym co się dzieje reka nieruchomo i sie drze
|
|
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ewesko dla nas to nie normalne fajnie miec blizniakikurde coraz gorzej sie czuje tz wracajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jjjj
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
to faktycznie niezle musi ciagnac!Cytat:
helena kocha mate edu, maskotki, nie moge zostawiac pokoju dominika otwartego bo wynosi mu zabawki, no jest jak dziecko, a ma juz 7mcy. czyzby chorobsko cie lapalo?
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
bozeeee
![]() a wiesz ze prZEszło mi to przez myśl??? ![]() o maj gad...
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to musi wygladac podwojna ilosc radosci
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak sie jest chorym to mozna karmic.? dziiecko jest chyba chronione?
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, mialam isc sie kąpac od razu jak dziecko uspilam, a jakos zasiadlam przed kompem i pewnie juz sie nie wyrobie.
aga,zaklepanego juz go mielismy od chyba 3 tyg,a wczesniej tez bulika mielismy tylko ze bialego |
|
|
|
#2602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety nie pomoge Cytat:
|
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pamiętaj tylko żeby nie kichać na dziecko i myć ręce po każdym oczyszczeniu nosa i przed karmieniem. Ja się przeziębiłam porządnie jakiś czas temu i byłam pewna,że Julek się zarazi ode mnie, bo i czasem kichnęło mi się niechcący na niego i kaszel mnie męczył. A po Julku nic nic go nie wzięło
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2605 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super!! Cytat:
Nie śmiejcie się ze mnie, ale ja jak wybierałam datę chrztu dla Wojtusia to z kalendarzem skoków, żeby się zmieścić pomiędzy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ach, ja o tej porze 12 tygodnie temu ubierałam się żeby na porodówkę jechać... Ależ ten czas leci...
|
|
#2606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby skok skończył się do piątku |
|
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za słowa otuchy
fakt ważyłam go na wadze łazienkowej i dopuszczam jakis margines błedu, ale i tak sie zmartwiłam... to chyba przez ta paplaninę, że mam dziecko grube ![]() i jeszcze nikt mi nie wierzy, że jest tylko na UU.. myślą, że po kryjomu dokarmiam mierzyłam go i ma juz 63cm...jak się urodził miał 55... tyle, że nie rośnie tylko w szerz Eweska ![]() Grazin u mnie tż w domu chory, a mnie wczoraj gardło bolało...i tez sie zamartiwam o małego, czy się nie zarazi
|
#2608 |
|
Moderatoreska
|
moje skarbki
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wojtus ma jutro 12 tyg? ![]() Cytat:
boscy sa robisz przepiekne zdjecia spia w jednym lozeczku?
|
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
eweska - śliczne chłopaki! A taka mnie myśl naszła... stópek sobie jeszcze jeszcze nie gryzą?
Ciekawe jak to później będzie... A powiedz mi bo pewnie przegapiłam, śpią razem w łóżeczku czy w osobnych? A jak razem to w dwóch końcach?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

super!! gratki dla ciebie
) no i norbi tez malusi bo ma 3 mce i wazy 5,3

coming soon lipiec'2016