Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1280 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-25, 21:21   #38371
anoska
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

kurczę dziewczyny nie wiem co zrobić...
moje końcówki wymagają podcięcia, jakieś 0,5cm do 1cm, ale nie wiem czy sama mam ścinać (chociaż nie potrafię czytałam o jakiejś metodzie 3 kucyków ) czy wybrać się do fryzjera...
tylko tutaj nie mam żadnego fryzjera który w jakiś sposób zna się na kręconych i wszyscy pewnie chcieliby prostować, bo by sobie nie poradzili podciąć końcówek na sucho...
w sumie włosy mam ścięte w 3 warstwy i te 3 warstwy są zrobione na równo..
myślałam, żeby zaryzykować ściąć w trójkąty, chociaż nie wiem jaki to efekt będzie...
możecie coś poradzić?
Stary 2011-07-25, 21:34   #38372
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ajrisz, a gdzie mocznik?
Po wodzie już poprawiam
Cytat:
To wybaczam a jak tam pierwszy dzień? Co ubrałaś? Wzięłas śniadanko? Jak współpracownicy?
Bardzo udany, spotkałam trzech znajomych - jeden przy sąsiednim biurku Ubrałam trampy i dżinsy i dobrze bo były wycieczki krajoznawcze, z czego wróciłam do domu na 19 zamiast o 16 ;] Ale dla tych widoków było warto - pogórze dynowskie prawie jak Bieszczadki
żeby jeszcze jeść dali, mienso czy inny obiad ;]

Używałam ostatnio kremu biedronkowego z shea, z odżywką z awokado i efekt miły, bez pucha
Niniejszym polecam do odżywek rozmiękczających włosy Przy niskiej porowatości

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-07-25 o 21:54
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:42   #38373
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
moje końcówki wymagają podcięcia, jakieś 0,5cm do 1cm
ale z jakiego powodu wymagają?
Cytat:
ale nie wiem czy sama mam ścinać (chociaż nie potrafię czytałam o jakiejś metodzie 3 kucyków ) czy wybrać się do fryzjera...
Skoro masz ścięte warstwowo i jesteś z tego zadowolona, to ciachaj sama. Jest post w FAQ na ten temat.
Cytat:
Przepraszam, ale nie rozumiem.
Cytat:
myślałam, żeby zaryzykować ściąć w trójkąty
tego też za bardzo nie rozumiem...
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Po wodzie już poprawiam
Acha. I co? Nie lepiej to na stopy zamiast na skalp ładować?
Cytat:
Bardzo udany, spotkałam trzech znajomych - jeden przy sąsiednim biurku Ubrałam trampy i dżinsy i dobrze bo były wycieczki krajoznawcze, z czego wróciłam do domu na 19 zamiast o 16 ;] Ale dla tych widoków było warto - pogórze dynowskie prawie jak Bieszczadki
Wspaniale! Nie wzięłaś ze sobą choc kabanoska? Na budowę bez kiełbachy?
Cytat:
Używałam ostatnio kremu biedronkowego z shea, z odżywką z awokado i efekt miły, bez pucha
Niniejszym polecam do odżywek rozmiękczających włosy
Zdjęcia?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:43   #38374
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Czego NIE powinno być z żelu aloesowym? Gdybyście mogły napisać kilka tych nazw, które pojawiają się najczęściej a są niechciane, a jeśli ich jest bardzo dużo to porobię zdjęcia składom i wam zaprezentuje i wybierzecie mi najlepszy Głównie chciałabym nakładać na skalp.

Czy w zwykłych aptekach będzie ta bielenda powitanie z afryką? czy tylko w doz?
Stary 2011-07-25, 21:45   #38375
agatron77
Raczkowanie

Lokaski czy ktoś z Was ma może teorię na temat tego dlaczego od czasu jak zaczęłam CG, to często mam takie duże wypryski na skalpie? Kurcze, zastanawiam się czy nie odstawić mycia odżywką...

Ajrisz, nie miałam jeszcze okazji pogratulować Ci zdobycia wyczekanego tytułu, więc:

Gratuluję Ci tego mgr jak nie wiem co
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:46   #38376
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Niniejszym polecam do odżywek rozmiękczających włosy
a ja się go boję po pierwszym i jedynym razie kiedy miałam sianko
ale do rączek/stópek jest fajny
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:48   #38377
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczysz, z czasem to inni będą umierać z zazdrości na widok Twoich
no zobaczymy co z nich wyciągnę

Cytat:
Dziwnie? Niekoniecznie. Skoro to natura kręci włosy, to nie mogą one być super regularne. Ja też mam mocniej skręcone przy twarzy
no spodziewam się, ze jakieś super regularnie będą w końcu to nie jest trwała... ale zeby wcale sie nie kręciły z tyłu podczas gdy z przodu mam idelane sprężynki? Może to kwestia długości i objętości, fryzjerki mówią mi, ze mam wybitnie mniej włosów z przodu na grzywce. No i scięte są krócej dużo. Rozumiem, ze spód lepiej się kręci niż wierzch, bo włosy pod spodem mniej są narażone na zniszczenia itp ale przód mój prostowany często kiedyś itp i tak ładnie kręcony...
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Morelkę mam, dobra jest, ale Garnier z karite i avocadem spisuje się lepiej, a mam ochotę coś jeszcze wypróbować
oooo widzisz, ja mam morelkę i granat alterry a myslałam żeby zobaczyć coś jeszcze i juz słysze o tym garnierze i słyszę

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:52   #38378
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
oooo widzisz, ja mam morelkę i granat alterry a myslałam żeby zobaczyć coś jeszcze i juz słysze o tym garnierze i słyszę
a mnie się Twój tył bardzo podoba , w sensie że włosy

może kupimy sobie garniera na spółę?

a ja przymierzam się do sprzedaży na allegro got2b straight on fuj alkohol i ZUO, Nivea balsam prostujący silikony, pq i ZUO, goldwell do blond fluid Denat na drugim miejscu, pq, poza tym już nie jestem za bardzo blondowa , szampon elseve do farbowanych, może jeszcze coś by się znalazło, wszystko napoczęte, myślicie, że osobno, czy zrobić z tego paczkę?
sprzedawałam na allegro raz tylko

aaa no i prostownicę chyba sprzedam w sumie użyłam jej może z 10 razy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-25 o 21:57
Stary 2011-07-25, 21:54   #38379
Kociasta
Raczkowanie

Przed chwilą po Glorii nie nałożyłam Joanna Naturia z miodem i co? Loczki od razu wróciły (a od dłuższego czasu ani widu ani słuchu). Coś w niej musi być, bo nawet nakładanie żelu i stylizacja nie pomagała, a dziś po prostu nałożyłam turban, a kręcą się

Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:03   #38380
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Acha. I co? Nie lepiej to na stopy zamiast na skalp ładować?
Ufam, że dobrze zrobi skalpowi skoro nie szkodzi Jak będę ciągle tylko aloes ładować to się przeje i mi nic nie zostanie :P A lnu mi się gotować nie chce
Cytat:
Wspaniale! Nie wzięłaś ze sobą choc kabanoska? Na budowę bez kiełbachy?
Nie wiedziałam miał być dzień zabawy z komputerem
Cytat:
Zdjęcia?
Dam jak będzie warto. Siańska nie było ale kolejny dzień mam dzień złej fryzury - oprócz torebki fryzjer?
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Lokaski czy ktoś z Was ma może teorię na temat tego dlaczego od czasu jak zaczęłam CG, to często mam takie duże wypryski na skalpie? Kurcze, zastanawiam się czy nie odstawić mycia odżywką...
Olej kokosowy lubi tak robić. Masz w czymś?
Cytat:
nie miałam jeszcze okazji pogratulować Ci zdobycia wyczekanego tytułu, więc:
Gratuluję Ci tego mgr jak nie wiem co
dziękuję bardzo
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
a ja się go boję po pierwszym i jedynym razie kiedy miałam sianko
Poprawka - dla porowatości niskiej

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
Przed chwilą po Glorii nie nałożyłam Joanna Naturia z miodem i co? Loczki od razu wróciły (a od dłuższego czasu ani widu ani słuchu). Coś w niej musi być, bo nawet nakładanie żelu i stylizacja nie pomagała, a dziś po prostu nałożyłam turban, a kręcą się
Może faktycznie ten miód?

Dzieweczki, ja nie piszę bom nietomna i najczęściej przelotem ale podobają mi się bardzo wszystkie wrzucane zdjęcia włosków!

Mgiełka - bardzo podoba mi się Twój skręt, koleżanka ma podobny i od dawna ślinię się do jej włosów

A jednen z kolegów ktorego dzisiaj spotkałam jest kręcony, aż chce się pougniatać

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-07-25 o 22:06
Stary 2011-07-25, 22:13   #38381
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
A jednen z kolegów ktorego dzisiaj spotkałam jest kręcony, aż chce się pougniatać
low iz in di er
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2011-07-25, 22:15   #38382
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
ale z jakiego powodu wymagają?
Skoro masz ścięte warstwowo i jesteś z tego zadowolona, to ciachaj sama. Jest post w FAQ na ten temat.
Przepraszam, ale nie rozumiem.
tego też za bardzo nie rozumiem...
Mam teraz ścięte jak na pierwszej 'głowie'. Są trzy warstwy, takie schody...
Zastanawiam się czy nie potraktować ich w taki trójkąt. Czy w takim ścięciu w trójkąt można zrobić warstwy?
Chcę ściąć, bo wydaje mi się, że końcówki są suche i niektóre rozdwojone...
Faq czytałam, nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie...

ps. nigdy nie byłam dobra w rysowaniu w paincie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu11.jpg (12,4 KB, 6 załadowań)
Stary 2011-07-25, 22:15   #38383
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
low iz in di er
Aż się chyba nawet pomaluję jutro :p

Stary 2011-07-25, 22:17   #38384
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Codziennik Kreconowlosych

Dzisiejsze:
odżywka Isana z babassu
szampon Ziaja z aloesem
odżywka Garnier z awokado

plunking bez rozczesywania
wygniecione loczki z zielonym żelem do stylizacji Rossmann

i sobie schną, na efekty czekamy
Stary 2011-07-25, 22:20   #38385
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Czarniutkie? Ojoj... dziś po raz wtóry to słyszę (w pracy nazwano mnie brunetką )
Tak wyglądają i pewnie takie są Ja mam ciemny brąz, ale chciałabym jakiś ciemniejszy. Dlatego biorę się za hennę albo miodem spróbuję rozjaśnić (to w drugą stronę). Farby na razie mi szkoda używać na włosy

Cytat:
Torba na laptopa to dobry plan, ale też za duża pokusa - im większa torba tym więcej będę targać, a kręgosłup mam średni niestety. Ale i tak pointa brzmi: muszę kupić sobie nową torebkę
Ja też (mam hopla na tym punkcie ), dziś widziałam ładną i się waham, bo pieniądze od razu zaczęłam przeliczać na... kosmetyki do włosów (pierwszy raz nie na książki)

Cytat:
Lek - poprawna nazwa IZOTRETYNOINA [zedytowałam już] mam stosować doustnie, dawka odpowiednia do wagi. Ustalenia z dermatologiem za miesiąc, bo teraz odstawiam tetracykliny, które nie pomogły, robię przypisane badania i będziemy próbować. Obowiązkowe comiesięczne różnorodne badania [krew, testy ciążowe itp.]. To dla mnie ostatnia deska ratunku, bo mam łojotokowe zapalenie skóry, trądzik od dwunastu lat [teraz mam dwadzieścia cztery], a antybiotyki nie pomagają [a męczyłam się pół roku mając nadzieję, przeżywając skutki uboczne, ech...]. Oby się opłacało.
Nie wiem, czy nie nie pamiętam, czy nie było pytane i pisane, ale czy robiłaś badania na hormony? Koleżanka z roku badała sobie hormony, bo też już miała zapalenie i nic jej nie pomagało. Wyszło któregoś za dużo, odpowiednie leczenie zostało dobrane i było widać spore efekty

Cytat:
kurczę dziewczyny nie wiem co zrobić...
moje końcówki wymagają podcięcia, jakieś 0,5cm do 1cm, ale nie wiem czy sama mam ścinać (chociaż nie potrafię czytałam o jakiejś metodzie 3 kucyków ) czy wybrać się do fryzjera...
tylko tutaj nie mam żadnego fryzjera który w jakiś sposób zna się na kręconych i wszyscy pewnie chcieliby prostować, bo by sobie nie poradzili podciąć końcówek na sucho...
myślałam, żeby zaryzykować ściąć w trójkąty, chociaż nie wiem jaki to efekt będzie...
możecie coś poradzić?
Podcięłabym sama Ostatnio sama sobie podcięłam i byłam zadowolona, tylko nie robiłam tego metodą trzech kucyków. Włosy dzieliłam partiami od dołu wokół głowy i tak ciachałam
Włosy w trójkąty to chyba nie za bardzo przy kręconych wg mnie, ale jak kto lubi

Cytat:
To dzień udany, super Teraz, aby nadal było sympatycznie i tak fajnie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Czego NIE powinno być z żelu aloesowym? Gdybyście mogły napisać kilka tych nazw, które pojawiają się najczęściej a są niechciane, a jeśli ich jest bardzo dużo to porobię zdjęcia składom i wam zaprezentuje i wybierzecie mi najlepszy Głównie chciałabym nakładać na skalp.

Może będzie, choć ja w pobliżu domu mam 6 aptek to tylko w DOZie pewnie jest, bo on jest najlepiej zaopatrzony pod tym względem. I jeszcze jakaś jedna sieciowa, ale w niej trzeba dłużej czekać na odebranie zamówienia

Cytat:
a ja przymierzam się do sprzedaży na allegro got2b straight on fuj alkohol i ZUO, Nivea balsam prostujący silikony, pq i ZUO, goldwell do blond fluid Denat na drugim miejscu, pq, poza tym już nie jestem za bardzo blondowa , szampon elseve do farbowanych, może jeszcze coś by się znalazło, wszystko napoczęte, myślicie, że osobno, czy zrobić z tego paczkę?
sprzedawałam na allegro raz tylko

Wystaw osobno, a na aukcjach na dole napisz, że możliwość kupienia razem. Żeby pytania kierować na maila
Dobry pomysł z tą prostownicą, byłaby kasa na kosmetyki tylko nie wiem za ile by poszła, a szkoda mi ją sprzedać za grosze

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 22:23   #38386
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Tak

Torba na laptopa to dobry plan, ale też za duża pokusa - im większa torba tym więcej będę targać, a kręgosłup mam średni niestety. Ale i tak pointa brzmi: muszę kupić sobie nową torebkę
Ja na piąty rok się wybieram właśnie budownictwa Także szacun bo wiem przez co przechodziłaś

Ja nie wiem jak Wy to robicie, że Wam się w torbie na laptopa mieści coś poza laptopem i kablami Fakt faktem, że mój ma 17 cali i żeby znaleźć torbę ładną i pakowną w miarę nie było tak łatwo Ale ja to w ogóle jak juczny osioł wyglądam na codzień, bo torba z lapkiem, torba z rzeczami na siłownię i jeszcze torba "moja", która jest wielkim workiem

Generalnie nie jest mi dane Was nadrobić, bo dzisiaj dla odmiany nie miałam internetu w pracy
Stary 2011-07-25, 22:25   #38387
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkałam wczoraj jednego kumpla lokaska i aż się go zapytałam, gdzie są jego loczki Dwaj bracia o przepięknych włosach: idealne, równe, błyszczące korkociągi jeden miał zawsze dłuższe włoski - takie do brody, drugi nosił trochę krótsze i ten pierwszy obciął na króciutko, że się nie potrafią kręcić

Stary 2011-07-25, 22:25   #38388
Eloe77

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Głównie chciałabym nakładać na skalp
No to w zasadzie większośc moze być. Nie wiem, co lubi Twój skalp.
Pomysł ze zdjeciami jest najlepszy - wrzuc, cos wybierzemy.
Cytat:
W drogeriach i rossmannach tez widziałam.
Cytat:

Cytat:
myślicie, że osobno, czy zrobić z tego paczkę?
Zrób moze zestaw prostujący Co prawda nie znam sie na tym, ale może będzie więcej chętnych? a potem będziemy ratowac im włosy
Cytat:
Przed chwilą po Glorii nie nałożyłam Joanna Naturia z miodem i co? Loczki od razu wróciły
Stawiam na miód. Małgosi też nie słuzył, więc może i Tobie też nie odpowiada? Potestuj
Cytat:
Ufam, że dobrze zrobi skalpowi skoro nie szkodzi Jak będę ciągle tylko aloes ładować to się przeje i mi nic nie zostanie :P A lnu mi się gotować nie chce
Prawda, leniuszku
tylko uważaj, bo mocznik w takim stężeniu złuszcza. Nie chcemy znowu leczyć skalpu
Cytat:
Nie wiedziałam miał być dzień zabawy z komputerem
Taaa... tu mosty trza budować a tobie się Autocada i Mathcada zachciało :p;
Cytat:
Dam jak będzie warto. Siańska nie było ale kolejny dzień mam dzień złej fryzury - oprócz torebki fryzjer?
Powoli! A gdzie miejsca na zakupy kosmetyczne?
Cytat:
Mam teraz ścięte jak na pierwszej 'głowie'. Są trzy warstwy, takie schody...
Zastanawiam się czy nie potraktować ich w taki trójkąt. Czy w takim ścięciu w trójkąt można zrobić warstwy?
Taki trójkąt wyjdzie tez z warstwami, ale wyłącznie na gęstych włosach. przy rzadszych lepiej ciachać w U.
Cytat:
Chcę ściąć, bo wydaje mi się, że końcówki są suche i niektóre rozdwojone...
acha, no to trzeba
Cytat:
Faq czytałam, nie ma tam odpowiedzi na moje pytanie...
Ojć... na wszystko się nie da
Ciachaj sama Na kręconych i tak nie będzie widać, czy krzywo
Cytat:
ps. nigdy nie byłam dobra w rysowaniu w paincie
I tak jestem pod wrazeniem zdolności w poruszaniu niegrzeczną kredką po ekranie przy pomocy myszki

Idę spać dobranoc i do jutra
przyjemnych lokowanych snów życze

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-25 o 22:28
Stary 2011-07-25, 22:28   #38389
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ja nie wiem jak Wy to robicie, że Wam się w torbie na laptopa mieści coś poza laptopem i kablami Fakt faktem, że mój ma 17 cali i żeby znaleźć torbę ładną i pakowną w miarę nie było tak łatwo Ale ja to w ogóle jak juczny osioł wyglądam na codzień, bo torba z lapkiem, torba z rzeczami na siłownię i jeszcze torba "moja", która jest wielkim workiem
Ja w mojej torbie na laptopa mieściłam owy laptop, kable, książka (do czytania musi być koniecznie), jakiś zeszyt cienki na uczelnie , małe jedzonko i picie (picie musi być, bo ja pijak jestem - jak to wszyscy mówią. Moja skóra i mój organizm okropnie dużo piją)

Lokaski, idę dalej na studia (tylko szkoda, że przegapiłam rekrutację na jedną uczelnię, ale w następnym roku złożę tam

Stary 2011-07-25, 22:29   #38390
anoska
Zakorzenienie

Eloe77 włosy gęste to ja mam, tylko nie wiem czy ryzykować czy dać sobie siana. z drugiej strony boje się sama ścinać kłaki, że narobię sobie schodów
czy ścięcie w V da efekt lepszego skrętu? są jakieś uwagi co do ścięcia a typu skrętu/włosa?
Stary 2011-07-25, 22:30   #38391
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Idę spać dobranoc i do jutra
przyjemnych lokowanych snów życze
Hej, hej Tobie również kolorowych

Stary 2011-07-25, 22:31   #38392
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Zamówiłabym tą bielende sobie w doz, ale te apteki jakoś nie są mi po drodze, więc będę szukać w zwykłych.
No a zdjęcia tym żelom zrobię, o ile aptekarki nie będą mi zrzędziły, że jak to, wszystko jest dobrze i o ile aparat w telefonie zrobi wyraźne zdjęcia.
Stary 2011-07-25, 23:00   #38393
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
tylko uważaj, bo mocznik w takim stężeniu złuszcza. Nie chcemy znowu leczyć skalpu
Niby o to cho żeby złuszczał. Znaczy że źle? Będę maić
Cytat:
Powoli! A gdzie miejsca na zakupy kosmetyczne?
Pierwszą wypłatę przejem, jakiegoś ciucha i torbę, a reszta na BU czy innych mazidłach
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ja na piąty rok się wybieram właśnie budownictwa Także szacun bo wiem przez co przechodziłaś
Witam betoniarę Mogę tylko pocieszyć, że piąty wreszcie z górki
Cytat:
Lokaski, idę dalej na studia (tylko szkoda, że przegapiłam rekrutację na jedną uczelnię, ale w następnym roku złożę tam
Gratulacje i kciuki

I ja też dobranoc

Stary 2011-07-25, 23:28   #38394
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszą wypłatę przejem, jakiegoś ciucha i torbę, a reszta na BU czy innych mazidłach

Witam betoniarę Mogę tylko pocieszyć, że piąty wreszcie z górki

Gratulacje i kciuki

I ja też dobranoc
No właśnie mam wątpliwości jak zobaczyłam siatkę godzin a tam od października 30h tygodniowo

To i ja zmykam spać Obejrzałam nowe True Blood, spinam włosy w ananasa i lulu
Stary 2011-07-26, 00:27   #38395
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
heheh nooo tył mam podobno całkiem ok heheh a włosy to takie sobie

Cytat:
może kupimy sobie garniera na spółę?
ona w sumie nie jest jakas droga i chyba pojemnościa nie grzeszy więc nie wiem czy jest sens ją rozlewać na pół. Ale zobaczymy musimy się znowu gdzieś kiedyś umówić bo nie mam z kim na codzien rozmawiać o włosach czy paznokciach kto mnie zrozumie oprócz was

Cytat:
jezu ja też mam full rzeczy do sprzedania ale nigdy nic nie wystawiałam na All i się trochę boję, tam regulamin ma kilometr!

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
Mgiełka - bardzo podoba mi się Twój skręt, koleżanka ma podobny i od dawna ślinię się do jej włosów
Dziękuję, podbudowujecie mnie normalnie tymi k0mplementami Bo to chyba tak jest, ze u siebie się widzi beee a ktoś jak patrzy to mowi ze spoko jest.

Cytat:
hehehe noooo ładnie ładnie umaluj się koniecznie i nie zapomnij kiełbachy na budowie to ponoc mus
Cytat:
tylko nie wiem za ile by poszła, a szkoda mi ją sprzedać za grosze
nooo ja też swojej prostownicy chyba mogę się pozbyć

Pokręconych snów dziewczyny
ja też nadrobiłam i kładę się zaraz ale ja jutro nie myje! (to już 3 dzien!) siedze w domu z dziewczynami i nie musze wyglądać zepnę je jakoś i jutro zabieram się za olejowanie! (mocne postanowienie )

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-26 o 09:53
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 00:29   #38396
kascysko
Zakorzenienie

Szybkość rozwoju tego wątku mnie szokuje :O
Hipp z Babydreamem wytrzymywałam po około 1,5 miesiąca, obecnie mam wakacje i chce spróbować Alterry rossmannowskiej, też z tego co czytałam bez SLS i silikonów. I niech moc będzie ze mną. A właśnie - Babydream miał taki minus, że ewidentnie rozjaśnił mi włosy Mycie odżywką w ogóle jest poza granicami mojej wyobraźni, ale jeśli będę mogła przez dwa dni zostać w domu to spróbuję. Pozory mylą - włosy mam takie "dziecięce", miękkie, podatne, a żeby je obciążyć wystarczy malutki kroczek za daleko w pielęgnacji. A, to są zdjęcia sprzed jakiś dwóch miesięcy, do dziś tylko długość się zmieniła, kosmetyki te same od roku.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 04:07   #38397
mariaantonowna
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ?Mam czarne kręcone włosy do łopatek i ostatnio strasznie je zaniedbałam
popołudniu wkleję ich zdjęcia
mariaantonowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:14   #38398
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Szybkość rozwoju tego wątku mnie szokuje :O
Nas też
Cytat:
Hipp z Babydreamem wytrzymywałam po około 1,5 miesiąca, obecnie mam wakacje i chce spróbować Alterry rossmannowskiej, też z tego co czytałam bez SLS i silikonów.
Wytrzymywałaś? Co robiły?
Alterra ma niestety "SCS" a to coś właściwie jak SLS. Ale w dobrym towarzystwie. Jeśli idzie o Alterki owocowe to lepiej odżywkę, a do mycia Alterra szamponożel dla wrażliwców.
(chyba że możesz mieć nadwrażliwość na alkohol, ale to rzadki przypadek)
Cytat:
A właśnie - Babydream miał taki minus, że ewidentnie rozjaśnił mi włosy
Rumianek i brak składników zabezpieczających włosy filmem?
Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ?Mam czarne kręcone włosy do łopatek i ostatnio strasznie je zaniedbałam
popołudniu wkleję ich zdjęcia
Hej ho Czytaj FAQ i Pigułę

Stary 2011-07-26, 08:51   #38399
Eloe77

Zwariuję z tym skajtałerem. Kiedy podnoszą szalunki na termosie, to ja nie śpię Teraz jest 8.30 i popijam już 2 mocną kawę.
wszystko zniosę - pociągi, tramwaje, ciężarówki, motocyklistów pędzących w nocy na autostradę, ale walenia i pracy podnośnika hydraulicznego jakoś nie mogę przespać
Jak dobrze, że za tydzień będę już mieszkać daleko od tego potwora.

Cytat:
Super! Na co?
Sama się zastanawiam, ale nie chcę robić kolejnych studiów psu na budę. Szkoda mi kasy, a już jestem za stara na stacjonarkę

Cytat:
Eloe77 włosy gęste to ja mam, tylko nie wiem czy ryzykować czy dać sobie siana. z drugiej strony boje się sama ścinać kłaki, że narobię sobie schodów
Podcięcie 1-2 cm to znów nie taka filozofia. Strasz siedzi w nas. To naprawdę niewiele i można to zrobić samodzielnie.
Kiedy łapiesz każdy suchy kosmyk z osobna, to nie jesteś w stanie narobić sobie schodów, bo nie tniesz warstwami.
Cytat:
czy ścięcie w V da efekt lepszego skrętu? są jakieś uwagi co do ścięcia a typu skrętu/włosa?
Raczej nie ma. To zależy w większości od tego, czy włos się kręci wszędzie i jest przygniatany, czy może tylko wierzchnia warstwa ma tendencję do skrętu, jak bardziej lubisz, kiedy to dodaje objętości, a kiedy jej pozbawia.
V jest typowym cięciem na przerzedzenie. Z tyłu zostaje ogonek.

Cytat:
Znaczy, że działanie mocznika zmienia się wraz ze stężeniem. Byś potem nie żałowała.
Cytat:
No to rozumiem
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Hipp z Babydreamem wytrzymywałam po około 1,5 miesiąca
Ale wyłącznie stosowałaś te szampony czy jeszcze jakieś odżywki, stylizatory? Co prócz tego nakładałaś na włosy?
Cytat:
Pozory mylą - włosy mam takie "dziecięce", miękkie, podatne, a żeby je obciążyć wystarczy malutki kroczek za daleko w pielęgnacji
To znaczy, co trzeba zrobić?
Cytat:
kosmetyki te same od roku.
Czyli?
Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Czekamy więc na zdjęcia

Włosy po Fitomedzie i alterce morelkowej oraz emulsji humektantowej z kapką Tigi b/s są dziś miodzio Ciekawe jak długo Robi się coraz cieplej, możliwe spuszenie...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-26, 09:16   #38400
agatron77
Raczkowanie

Cześc Lokaski
Ja wczepku i turbanie na głowie, a pod nim BOBAS . Kawa za mną, więc zaraz się wezmę za mycie.

Ajrisz, super z wypłatowym postanowieniem Pamiętam, że ja za swoją pierwszą wypłatę 200 lat temu kupiłam suszarkę z dyfuzorem. Służyła dłuuuugo aż padła podczas kolejnego usypiania dziecka 4 lata temu. I weź tu bądź matką skoro nawet maszyna nie dała sobie rady

Pytałam wczoraj o wypryski na skalpie - wiesz, tak na pierwszy rzut oka, to nie widzę kokosa w składach moich kosmetyków, ale sprawdzę jeszcze dokładniej. Dzięki.

Eloe77, współczuję atrakcji za oknem. Dobrze, że już niedługo. U nas właściwie spokój, jedynie wzmożony ruch samolotów w okresie letnim, ale do tego już się przyzwyczaiłam. Pamiętam jednak jak się budziłam w nocy kiedy przelatywały i za każdym razem miałam wrażenie, że tym razem coś wyląduje u nas w ogródku.

Edytowane przez agatron77
Czas edycji: 2011-07-26 o 09:18
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości)

Zasady wysyłania wiadomości