|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
http://allegro.pl/naklejki-naklejka-...708234076.html ![]() znalzłam kolorowego kubusia który mi się podoba i nie kosztuje kosmicznej ceny (bo były za 99 zł a jak dal mnie to troche duuuzio jak za naklejke ) no ale ten jest na arkuszu z innymi naklejkami więc podejrzewam że nie jest za duży, pewnie tylko tak na tej focie to zrobili żeby wyglądał na dużego
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
a ja znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...693568146.html tam niżej jest kilka kubusiów
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Acelinka - a jaki duży ten kubuś?? Ja mam z castoramy kubusia i prosiaczka z kwiatkiem, ale kolorowe. Twój też b. fajny
zmykam spać, pa |
|
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kuuurcze teraz nie wiem który wzór wybrać ![]() Cytat:
![]() ten kolorowy za balonikami jest na arkuszu 100/55 cm z innymi naklejkami i nie zajmuje nawet połowy arkusza więc ma pewnie z 40 cm wysokości ![]() cotka właśnie - taniusie te naklejki i może tygryska z kangurkiem, za taką cene nie będzie mi szkoda nawet jeżeli stwierdze że obie naklejki to za dużo i jej nie użyje
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-25 o 22:42 |
||
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
na mnie chyba juz czas, musze się wyspać przed jutrem bo czeka mnie kolejna impresska
ide się przespać z tymi Kubusiami, kupic czy nie kupic - oto jest pytanie ![]() dobranoc wszystkim
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki a które motylki najładniejsze?
idę się prysznicować
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc kobitki
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pierwsze, chociaż żadne mnie nie przekonują w 100%
![]() Wszystkie śpać? To idę brzydulę oglądać
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te takie jakieś ... badziewne a myślałam ze jestem przewrażliwiona ![]() ide spać już, a tż jeszcze w pracy bo naprawiają samochód cosik się im dzisiaj popsuło i koniecznie muszą to dzisiaj zrobić, samam nie wiem już na jakim stanowisku oni pracują ale na pewno nie jako mechanicy a jutro znów na 6 będzie wstawał i znów cały dzień |
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Z motylkami...jeslI innych nie ma to 1 albo 3....
Tez spadamy spac.buziaki
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
ej no dlaczego nic fajnego już nie pisałyście w nocy?
nie umiem już zasnąć, a nie mam co nadrabiać tak leżałam w łóżku i zrobiłam mocne postanowienie - jade dzisiaj do biblioteki (musze oddać książki i tak już zapłace kare ) wypożyczam kolejne i zaczynam pisać prace magisterską miałam plan pisać ją w wakacje bo wiem że prz dzidziusiu szkoda mi będzie czasu na siedzenie w książkach ale jakoś nie umiałam się zabrać, no to teraz się spinam i mówie Wam - do porodu teoria i metodologia będzie a jak nie to macie mnie a swoją drogą moim zdaniem to istna głupota pisac drugi raz metodologie, przecież użyje tych samych książek co na licencjacie tylko może zdania inaczej sklece ![]() a motylki już znalazłam inne, ladniejsze
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-26 o 07:57 |
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze go najbardziej lubiłam - taki łobuziak z niego ![]() nr 1 ![]() Cytat:
te wszystkie licencjaty i magisterki to jest totalny bezsens, przepisywanie książek. Jeszcze jak ktos robi jakąs ciekawą pracę badawczą to moze ma to jakiś sens, ale większość badawczych tez jest do bólu naciąganych (u mnie wszyscy na roku pisali badawcze - a jakies ciekawe wyniki moze 3 osoby miały )
|
||
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba wolałabym test, tymbardziej że mieli zestaw 200 czy iluś tam pytań wcześniej ![]() co do motylków to dziękuję już znalazłam fafniejsze teraz się zastanawiam czy kubuś i latające motylki, czy kubuś i tygrysek a tak na marginesie to naklejki będa czarne na jasnej kremowej ścianie więc już nie potrzebuje drogiej "stymulującej" pościeli
|
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym dała kubusia i motylki ![]() a do fanek kubusiowych http://allegro.pl/kubus-disney-posci...670383183.html
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...687089907.html tylko dla zaspokojenia mojej wizji musiałabym zamówić 2 różne arkusze, ale co tam naklejki zostaną to na pewno kiedyś je wykorzystam ![]() posciel superaśna ja widziałam w pepco też pościel kubusiową i ochraniacze, super były może potem do łóżeczka kupie taką
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-26 o 08:35 |
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
cześć brzuchatki!
|
|
|
|
#3050 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuśki!!!!
Znowu ledwo was nadrobiłam, pedzicie jak szalone U nas kolejny dzien ponury, niby ciepło a i tak bym przespała caly dzien, ale musze zrobic porzadki bo dzis mi sie rodzinka zwali na ciacho ![]() TŻ w pracy na służbie,a my z Fabim w domciu ![]() Wszystkie Aneczki sto latek...i leciutkiego 5 minutowego porodu hihi
|
#3051 | |||||
|
Zadomowienie
|
heloł
szukam wyprawki na all czas zacza zamawiac. jutro usg u mojego gina, zobaczymy co powie i co dalej![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dokładnie, trzeba wziąć to co dla dziecka dobre - a emolienty i sudocrem tak na start to za mocne wg mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no mu tez kubusiowo, ale musi byc kłapouszek - z oczu nasza psine przypomina. ja euthyrox dopiero w ciąży biorę - jednego dnia 50 mg, drugiego 75.no i magnez oraz żelazo.
|
|
#3052 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkie przyszłe i obecne mamuśki
![]() Was to najlepiej w nocy nadrabiać, bo jak robię to w dzień, to nie nadążam czytać, a tu kolejne strony powstają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do fotelików, to Teutonia wykupiła patent Graco (może o tych fotelikach słyszałaś). Więc tario to nic innego jak graco jakieśtam. W każdym bądź razie 4 gwiazdki bezpieczeństwa ma (z baza i bez bazy), pasy 5-punktowe i podobno baza z fotelikiem fajnie sztywno trzyma się w fotelu (tż przymierzał w sklepie). Ancia ja już chyba się przyzwyczaiłam, że mój jest nieedukowalny. I do tego tej ciąży jakoś tak nie czuje. Na moje humorki nie zwraca uwagi. A ja też już odpuściłam i nie wściekam się o nic. Taka siła spokoju w tej ciąży chyba jestem Zupełnie inna ja ![]() Cytat:
Ale chyba na skurcze, to trochę u mnie za wcześnie. A szyjkę ostatnio (28 tc) miałam 6 cm ![]() Gorzej z wynikami krwi... Dziś umówiłam się na jutro do nowego gina. Pani mnie wcisnęła gdzieś jak jej powiedziałam jakie mam wyniki i że leków nie łykam. Tylko płytki krwi mam w normie. Białych krwinek za dużo, czerwonych za mało, za niska hemoglobina i ogólnie jak wczoraj zaczęłam czytać na necie interpretacje wyników, to się przestraszylam. Zaczęły pojawiać się słowa białaczka, nowotwór itp i zamknęłam kompa |
|||
|
|
|
#3053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za postanowienie. I trzymaj się tego, będziemy Cię tu sprawdzać co jakiś czas z postępów ![]() A motylki śliczne Lecę za chwilę dolne pazurki sobie robić, bo sama to już nie daję rady... Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-07-26 o 09:25 |
|
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Muminki
Uwierzycie mi jak sie pochwalę, że spalam od wczoraj od 20 do dzisiaj do 8? Nieźle co? NIe wiem co mi się stało...Madzialenko ![]() Za przekazanie pomysłu z białą kartką i czarnym flamastrem.Stokrotka Nie pomyślałam ja głupia, że imię "to na rynek irlandzki". Jeśli tak, to Też wybrałabym Sarę niż "Lorę" ![]() Martunia kaileight Obwód to mi się wydaje jest nie miarodajny... Przecież każda z nas ma inny kształt brzuszka. Jedne mają większe wcięcie w talii, inne mniejsze, jedne mają wyżej brzuszki inne niżej itd. Najważniejsze, że z dzidziami jest wszytsko okej. BordAna Ja też bralam luteine przed ciążą i na jej początku. Tyle, że przed ciążą pod język, a w ciąży dowcipnie ![]() No i ja bralam na wywołanie miesiączki, a wywołało coś lepszego
|
#3055 |
|
kosmitka
|
Malamutka, Ty tam sobie nic nie wkręcaj z wynikami. Dla kobiet w ciąży są inne normy niż normalne. Ja też mam te wyniki teoretycznie nie w normie, ale gin mi tłumaczył, że kobiety w ciąży mogą mieć zupełnie inne odchylenia. A jak odbierałam wyniki to za każdym razem stres, bo większość podkreślona z wykrzyknikami, że nie mieści się w normach.
Tak więc wrzucamy luzik i nie stresujemy się. A nad chłopem pracuję , ale strasznie to to niereformowalne. O fotelikach graco coś tam słyszałam , tzn. przynajmniej sama nazwa jest mi znana.
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-07-26 o 09:28 |
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
Acelinko współczuję tej pracy magisterskiej. Pamiętam, że chciałam kiedyś drugi fakultet robić, ale wizja napisania drugiej pracy magisterskiej mnie za bardzo przerażała
Będę trzymać kciuki by poszło Ci szybko i sprawnie, a potem obrona na bdb
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Jak patrze na Twoje to nie biorę tylko realanium, a biorę Cordafen 4 x po 1 , no-spe 3x, magnez 3x, luteina 2x, no i tyle
![]() Powiem wam że dobrze sie czuję po tych sterydach dla dzidziaczka, ale mam wrażenie że się rozwinął ruchoowo, kopie w dzień i w nocy, i mocno mi brzuch skoczył od czwartku, wyglądam jak do rodzenia ![]() 1 chyba, ale mam sentyment do motylków także mi się pomysł podoba aj dziewczynki dziś kolejna ciężka noc... moja koleżanka z która od początku leżała miała komplikacja, jej mąż przychodził w nocy i zdawał mi relacje... Miała skurcze już o 22 co 4 minuty, ale krzyżowe, balonik jej wypadł, zaczeła wymiotować, rozwarcie na 4 palce, poszła na porodówkę, chwilę potem krwotok miała przyrośniętą macicę do kręgosłupa , dziecko tętno traciło, szybko cesarkę straciła dużo krwi bidna, byłam już u niej krew ma podłączoną, ale humor dopisuje od rana, malutka jej śliczna ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- News z ostatniej chwili dostałam wypis, był mój lekarz , zbadał mnie ale piękło przy badaniu, takim czymś polewają ble ![]() Mam 1,5cm, rozwarcia, szyjka skrócona, skurcze ustąpiły, ale stwierdzili że za 2-3 tygodnie tu wróce, albo z akcją porodową, albo już do końca ciąży z leżeniem. W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zacząć
|
|
#3058 |
|
kosmitka
|
Małgosia - najważniejsze, że wracasz do domku!!!! Gratulacje!!!!!! Teraz tylko leżeć, zaciskać nóżki i wytrzymać jak najdłużej
.
|
|
#3059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za pisanie i prosze mobilizuj mnie tez ![]() Cytat:
dobrze ze mała od koleżanki cała i zdrowa
|
|
|
#3060 |
|
Rozeznanie
|
Małgosia, super że wracasz do domku!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

gdzie takie mozna dostac?
) no ale ten jest na arkuszu z innymi naklejkami więc podejrzewam że nie jest za duży, pewnie tylko tak na tej focie to zrobili żeby wyglądał na dużego 

tylko Kłapouchy, a on taki smutaśny jakiś 

w Koninie mowisz? mam znajomych z Kazikowa Biskupiego
za postanowienie. I trzymaj się tego, będziemy Cię tu sprawdzać co jakiś czas z postępów
miała przyrośniętą macicę do kręgosłupa , dziecko tętno traciło, szybko cesarkę