Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 09:47   #3061
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
J
News z ostatniej chwili
dostałam wypis, był mój lekarz , zbadał mnie

ale piękło przy badaniu, takim czymś polewają ble

Mam 1,5cm, rozwarcia, szyjka skrócona, skurcze ustąpiły, ale stwierdzili że za 2-3 tygodnie tu wróce, albo z akcją porodową, albo już do końca ciąży z leżeniem.

W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zacząć

uffffffffffffff nareszcie u siebie, co? to teraz uważaj i nóżki razem

malamutka nic nie czytaj - mi ostatnio lekarz zlecił OB i jakieś tam biało i OB było z 8 razy większe, a to białko w normie. i np OB w ciąży jest zawsze bardzo duże, a to białko świadczy o stanie zapalnym, a bylo bez zarzutu. także nie martwiuchna

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:54   #3062
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak patrze na Twoje to nie biorę tylko realanium, a biorę Cordafen 4 x po 1 , no-spe 3x, magnez 3x, luteina 2x, no i tyle

Powiem wam że dobrze sie czuję po tych sterydach dla dzidziaczka, ale mam wrażenie że się rozwinął ruchoowo, kopie w dzień i w nocy, i mocno mi brzuch skoczył od czwartku, wyglądam jak do rodzenia

1 chyba, ale mam sentyment do motylków także mi się pomysł podoba

aj dziewczynki dziś kolejna ciężka noc... moja koleżanka z która od początku leżała miała komplikacja, jej mąż przychodził w nocy i zdawał mi relacje...
Miała skurcze już o 22 co 4 minuty, ale krzyżowe, balonik jej wypadł, zaczeła wymiotować, rozwarcie na 4 palce, poszła na porodówkę, chwilę potem krwotok miała przyrośniętą macicę do kręgosłupa , dziecko tętno traciło, szybko cesarkę straciła dużo krwi bidna, byłam już u niej krew ma podłączoną, ale humor dopisuje od rana, malutka jej śliczna

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

News z ostatniej chwili

Mam 1,5cm, rozwarcia, szyjka skrócona, skurcze ustąpiły, ale stwierdzili że za 2-3 tygodnie tu wróce, albo z akcją porodową, albo już do końca ciąży z leżeniem.

W domu leżeć, leki, oszczędzać się na maksa, no to czas szybkiej wyprawki zacząć
ojej to się biedna namęcyzła i strachu najadła. Ale najwazniejsze że dzidzia zdrowa i mama teraz już szczęśliwa, oby szybciutko doszła do siebie

super ze wracasz do domku tylko proszę leżeć bo ja nie to i
a wyprawką to proszę na leżąco sterować - na all zamawiać, albo mówić męzusiowi co ma kupować, żebyś nam po sklepach nie tyrała

ja też lubie motylki, nie wiem dlaczego, ale są takie słodkie i dziewczęce
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja tez ci współczuje pisania tej pracy ale mam nadzieje ze dzieki tobie tez sie zmobilizuje bo przed narodzinami chciałabym przynajmniej ten jeden rozdział napisac bo znajac siebie i swój zapał to 2 nie bedzie mi sie chciało
trzymam kciuki za pisanie i prosze mobilizuj mnie tez
no to proszę pisać, stoje nad Tobą i pilnuje
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Acelinko współczuję tej pracy magisterskiej. Pamiętam, że chciałam kiedyś drugi fakultet robić, ale wizja napisania drugiej pracy magisterskiej mnie za bardzo przerażała Będę trzymać kciuki by poszło Ci szybko i sprawnie, a potem obrona na bdb
dziekuję zobaczymy jak to będzie i jak będzie mi szło

troche nie wiem jak ja to chce pisać bo na leżąco nie da rady
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Malamutka, Ty tam sobie nic nie wkręcaj z wynikami. Dla kobiet w ciąży są inne normy niż normalne. Ja też mam te wyniki teoretycznie nie w normie, ale gin mi tłumaczył, że kobiety w ciąży mogą mieć zupełnie inne odchylenia. A jak odbierałam wyniki to za każdym razem stres, bo większość podkreślona z wykrzyknikami, że nie mieści się w normach.
Tak więc wrzucamy luzik i nie stresujemy się.

A nad chłopem pracuję , ale strasznie to to niereformowalne. O fotelikach graco coś tam słyszałam , tzn. przynajmniej sama nazwa jest mi znana.
dokładnie ja też miałam wyniki całe czarne od tego pogrubionego druku, a to "tylko" anemia

za intensywne prace
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
za postanowienie. I trzymaj się tego, będziemy Cię tu sprawdzać co jakiś czas z postępów

A motylki śliczne . Chyba sama zamówię dla Młodej...

Lecę za chwilę dolne pazurki sobie robić, bo sama to już nie daję rady...
sprawdzajcie

ja mam pazurki zrobione, przydąłoby się je tylko skrócic znowu
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:09   #3063
malamutka
Rozeznanie

Małgosiu gratulacje wyjścia do domku No to chyba znów będziemy w komplecie I popieram Ancelinkę - jeśli chodzi o wyprawkę to ty możesz być tylko siłą zarządzającą

Dziewczynki, trochę mi ulżyło jak napisałyście, że wasze wyniki też prawie wszystkie odbiegają od normy. Mnie to wkurza najbardziej fakt, że od początku ciąży męczę się z anemią, łykam leki, przez miesiąc jadłam codziennie wołowinę i brokuły (wg zalecen lekarza) a wynik nadal na tym samym poziomie Jestem ciekawa co mi jutro nowy lekarz powie...
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:12   #3064
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Małgosiu gratulacje wyjścia do domku No to chyba znów będziemy w komplecie I popieram Ancelinkę - jeśli chodzi o wyprawkę to ty możesz być tylko siłą zarządzającą

Dziewczynki, trochę mi ulżyło jak napisałyście, że wasze wyniki też prawie wszystkie odbiegają od normy. Mnie to wkurza najbardziej fakt, że od początku ciąży męczę się z anemią, łykam leki, przez miesiąc jadłam codziennie wołowinę i brokuły (wg zalecen lekarza) a wynik nadal na tym samym poziomie Jestem ciekawa co mi jutro nowy lekarz powie...
ponoc to trzeba odpowiednio jeść, żeby się wchłaniało - ja biorę żelazo i jest oki, bo jakbym miała jesc wołowine co dzien to by sie skonczyło tak

kopnijcie mnie bo do zakupów nie mogę sie zebrac ( na all of corse)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-07-26, 10:13   #3065
spa82
Raczkowanie

Heeeeeeeeeeej.
Wpadam tylko żeby wszystkim ANULOM życzyć Wszystkiego Naj Naj Najlepszego ślicznych dzieciaczków urodzonych szybciutko bezbolesnie i bezstresowo

ps.wszystkim dziewczynom za wczorajsze pocieszenia wielkie Dzisiaj juz mi zdecydowanie lepiej a na dodatke mam dzisiaj wizytę na 14.30 tak więc juz się cieszę że zobaczę mojego brzdąca
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:14   #3066
anetika
Rozeznanie

Witam Od rana latam jak szalona, niedawno wróciłam z labu bo robiłam morfologię na czwartkową wizytę u gina. Wyczekałam się jak głupia bo kolejka nieziemska była, a do tego jakaś babka kłóciła się z laborantką o badania darmowe i płatne, o skierowania itp
Tak poza tym wkraczamy dziś w 35 tydzień A TŻ stuknęło dziś 27 lat Miałam plan upiec mu tort, ale chyba jednak zrobię jakieś ciacho dla tego mojego łasucha, muszę tylko przepisy poprzeglądać i na małe zakupy się wybrać bo raczej wszystkich składników w domku nie znajdę
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
o matko...jak ja sie ciesze, ze juz żadnych prac nie musze pisać te wszystkie licencjaty i magisterki to jest totalny bezsens, przepisywanie książek. Jeszcze jak ktos robi jakąs ciekawą pracę badawczą to moze ma to jakiś sens, ale większość badawczych tez jest do bólu naciąganych (u mnie wszyscy na roku pisali badawcze - a jakies ciekawe wyniki moze 3 osoby miały )
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dokładnie przepisywanie książek i lanie wody i tyle. Ale co zrobić. Kuzynka na fizjoterapii miała test na koniec 3 roku, ale teraz sama nie wiem co lepsze - siedzieć i pisać tą prace czy się uczyć na test chyba wolałabym test, tymbardziej że mieli zestaw 200 czy iluś tam pytań wcześniej
Oj tak pisanie pracy to jeden wielki cytat, też cieszę się, że mam to za sobą, dlatego też życzę natchnienia i szybkiego pisania ja też zdecydowanie wolałabym test niż pisanie pracy, ale cóż
Cytat:

News z ostatniej chwili
Super, że będziesz w końcu w domku

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:15   #3067
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ee Małgosia to spoko. Donosisz do tego wymaganego 36-37 tygodnia i rodzisz. Trochę zazdroszczę bo mam wrażenie że ja będę z tych przeterminowanych.

A wczoraj o północy z tż zamawiałam łózeczko i przewijak

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:16   #3068
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej z wynikami krwi... Dziś umówiłam się na jutro do nowego gina. Pani mnie wcisnęła gdzieś jak jej powiedziałam jakie mam wyniki i że leków nie łykam. Tylko płytki krwi mam w normie. Białych krwinek za dużo, czerwonych za mało, za niska hemoglobina i ogólnie jak wczoraj zaczęłam czytać na necie interpretacje wyników, to się przestraszylam. Zaczęły pojawiać się słowa białaczka, nowotwór itp i zamknęłam kompa
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Malamutka, Ty tam sobie nic nie wkręcaj z wynikami. Dla kobiet w ciąży są inne normy niż normalne. Ja też mam te wyniki teoretycznie nie w normie, ale gin mi tłumaczył, że kobiety w ciąży mogą mieć zupełnie inne odchylenia. A jak odbierałam wyniki to za każdym razem stres, bo większość podkreślona z wykrzyknikami, że nie mieści się w normach.
Tak więc wrzucamy luzik i nie stresujemy się.
Malamutka- to samo chciałam odpowiedzieć co ancia, więc się nie powtarzam. Nie stresuj się tak
Cytat:
No to dobrze, że nie na niższym! Widać suplementacja pomaga!
Ja z miesiąca na miesiąc mam coraz niższe - ale niby ok
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Muminki
Uwierzycie mi jak sie pochwalę, że spalam od wczoraj od 20 do dzisiaj do 8? Nieźle co? NIe wiem co mi się stało...
Zazdroszczę!!!
Cytat:

News z ostatniej chwili

No to super To do domku leżeć , a wstawać tylko na siusiu i takie tam
Ty się rzeczywiście rozpakujesz chyba 1- zwłaszcza, ze już nawet dzidzię do tego przygotowali.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:17   #3069
spa82
Raczkowanie

A jeszcze jedno miałam rzec...w niedzielę moja znajoma urodzila córcię Ważyła 3850 i miała 48cm! No normalnie myslałam ze jej mąż się pomylil i miało byc 58cm ale jednak nie. A obydwoje do niskich nie nalezą jakoś szczególnie. No i teraz mam rozkminkę że wszędzie piszą "nie szalej z ubrankami na 56" no ale takie maleństwo w ubrankach 62 to chyba się utopi
Ide Was poczytać bo wczoraj jakaś dentka ze mnie była totalna.
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:24   #3070
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

mi pomimo tabletek i tego ze starałam się jeść jedzonko z żelazem wyniki ciągle spadały, dopiero teraz mi się leciuteńko poprawiły. moze Ci tabletki zmieni
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
ps.wszystkim dziewczynom za wczorajsze pocieszenia wielkie Dzisiaj juz mi zdecydowanie lepiej a na dodatke mam dzisiaj wizytę na 14.30 tak więc juz się cieszę że zobaczę mojego brzdąca

cieszę się ze jest lepiej za wizyte
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ee Małgosia to spoko. Donosisz do tego wymaganego 36-37 tygodnia i rodzisz. Trochę zazdroszczę bo mam wrażenie że ja będę z tych przeterminowanych.

poka, poka

e tam nigdy nic nie wiadomo
Stary 2011-07-26, 10:30   #3071
BordAna
Zadomowienie

uff...ale u mnie gorąco... nie moglam już w lózku uleżeć od 8ej..
mam za sobą okropna noc, nie mogłam zasnąć do 3 nad ranem...

ja poproszę też o mobilizację w pisaniu pracy mgr... pod koniec stycznia skończyłam pisać inż, w lutym się obroniłam a w kwietniu moj promotor chcial abym mu już dała konspekt pracy mgr
litości trochę..a gdzie jakies wakacje??helloł?
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:33   #3072
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
kopnijcie mnie bo do zakupów nie mogę sie zebrac ( na all of corse)
hihi- no daleko masz na te zakupy
A na co polujesz??
Cytat:
Poka
Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Tak poza tym wkraczamy dziś w 35 tydzień A TŻ stuknęło dziś 27 lat Miałam plan upiec mu tort, ale chyba jednak zrobię jakieś ciacho dla tego mojego łasucha, muszę tylko przepisy poprzeglądać i na małe zakupy się wybrać bo raczej wszystkich składników w domku nie znajdę
No to gratki dla Ciebie i sto lat dla TŻ
Stary 2011-07-26, 10:35   #3073
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze jedno miałam rzec...w niedzielę moja znajoma urodzila córcię Ważyła 3850 i miała 48cm! No normalnie myslałam ze jej mąż się pomylil i miało byc 58cm ale jednak nie. A obydwoje do niskich nie nalezą jakoś szczególnie. No i teraz mam rozkminkę że wszędzie piszą "nie szalej z ubrankami na 56" no ale takie maleństwo w ubrankach 62 to chyba się utopi
Ide Was poczytać bo wczoraj jakaś dentka ze mnie była totalna.
jaka kruszynka zawsze można dokupić te na 56 ja przez przypadek mam jeden pajacyk i jedne śpioszki na 50 cm
Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

ja poproszę też o mobilizację w pisaniu pracy mgr... pod koniec stycznia skończyłam pisać inż, w lutym się obroniłam a w kwietniu moj promotor chcial abym mu już dała konspekt pracy mgr
a u mnie chmurzyska

studenci wakacji nie mają
Stary 2011-07-26, 10:36   #3074
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Witajcie Kochane Brzuchatki

Miałam co jakiś czas dać znać, co u mnie, więc piszę

U mnie leci już 16 tydzień Wczoraj miałam wizytę u lekarza, myślałam że może podejrzy płeć, no ale niestety mogłam podziwiać jedynie jakże piękny kręgosłup

Wszystko rozwija się poprawnie i zgodnie z czasem

Liczę, że pod koniec tego tyg poczuję już jakiś ruch Już ze 3 razy miałam wrażenie, że to może być to... ale głowy nie daję

Brzuszek mam już widoczny - cóż przy mimo wszystko drugiej ciąży - wylazł szybciutko Nie da się ukryć, co jest grane - i o to chodzi!

Cieszę się, że ten wątek tak aktywnie się rozwija

Kolejną wizytę mam za 4 tyg (czyli w 20 tyg ciąży), może wtedy dowiem się kto tam siedzi

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:37   #3075
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cześć mamuśki

W sprawie wyników do gina nie dzwoniłam bo mąż wrócił z pracy i poinformował mnie że w środę nad ranem wyjeżdżamy na drugi koniec polski więc wizytę przełożyłam na dziś. Jedno dobre że termin był wolny dowiem się co gin myśli o wynikach i zabieram się za pakowanie. Nie wiem czy będę mieć net czy nie więc jakbym się nie odzywała to się o nas nie martwcie

Cześć sofciaa super że u Ciebie wszystko dobrze, ciesz się kochana tym stanem bo my za chwile zaczynamy akcję rozpakowywanie

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu

Edytowane przez irmith
Czas edycji: 2011-07-26 o 10:39
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:38   #3076
acelinka
Zakorzenienie

sofcia hej kochana tak bardzo się cieszę że wszystko ok wpadaj do nas jak najczęściej
Stary 2011-07-26, 10:41   #3077
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mam wszystkie objawy ktore opisujesz ale zawsze bol sie umiejscawia w macicy albo kolo jajnikow, przynajmniej ja mowie ze mnie bola jajniki bo czuje sie jak w trakcie bardzo bolesnej@ klucie jak najbardziej a jak np leze i chce wstac to musze bardzo powoli bo wtedy mam uczucie ciagniecia
Tak samo mam. Zwłaszcza jak się rozpędzę i chcę wstać za szybko

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
anciaahk te Twoje opisy bólu też nie brzmią za fajnie Od leżenia to na pewno nie jest leżenie właśnie pomaga na takie bóle. Nie musi to oznaczać skracania szyjki, ale może. Na Twoim etapie ciąży, to już skracanie sie szyjki to nie jest aż takie zagrozenie (u mnie zaczęła się skracać już w 24 tc)
U mnie też od 24tc. Potem zastopowała i na nastepnej wizycie znowu się trochę skrócila...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a sam kontur gdzie mozna kupic? czy bedziesz robiła gdzieś na zamówienie? ja bym chciała taką zyrafke, ale jak mi nikt nie zrobi to i taki misiek fajny gdzie takie mozna dostac?
Jesli będziesz miala zdjęcie to chyba każda drukarnia Ci coś takieg druknie A masz fotkę tego klapusia? Jak tak, to wyslij mi, to poprosze mojego Tż żeby wyslał to do agencji reklamowej z ktorą pracują i tam Pani Dorotka zobaczy co sie da z tym zrobic i za ile - a robią wszystko - od naklejek po plakaty przez banery itp..

Cytat:
Wreszcie cooo??
Stary 2011-07-26, 10:41   #3078
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Heeeeeeeeeeej.
Wpadam tylko żeby wszystkim ANULOM życzyć Wszystkiego Naj Naj Najlepszego ślicznych dzieciaczków urodzonych szybciutko bezbolesnie i bezstresowo
Rzeczywiście dzisiaj Anny No to ja też przyłączam się do życzeń. Przede wszystkim zdrowych dzieci, szybkich i sprawnych i małobolesnych akcji porodowych Oraz kochających i posłusznych

Indygo no właśnie o to chodzi że ja po tym miesiącu życia na wołowinie, to jak ją teraz widzę to U mnie z wymazu krwi wynika że anemia na skutek niedoboru żelaza oraz kwasu foliowego/wit B12. Wiec wszystkiego na raz No i łykałam żelazo 2x dziennie i kwas foliowy 15mg 3x dziennie i :dupa: była. Dopiero jak jadłam tą wołowinę i brokuły jeszcze do tego, to wyniki stanęły w miejscu (tylko białe krwinki wciąż rosną, ale podobno w ciąży to normalne). Ale teraz ani na wołowinę ani na brokuły patrzeć nie mogę. A tu trzeba jeszcze 2 miesiące wytrzymać. No cóż zobaczymy co jutro powie lekarz. Może rzeczywiście zmieni tabletki i będzie lepiej

A ja ostatnio w nocy mam problemy z kolanami Jak się przekręcam z boku na bok, to mnie kolano nogi na której leżałam boli (czasem biodro też) Żadnych skurczy łydek ani nic z tych rzeczy (choć nie łykam magnezu) tylko kolana.... Jakiś dziś dzień na schizowanie się mam. Bo teraz się zastanawiam czy może za mało wapnia nie dostarczam do organizmu i mi np stawy nie zaczynają szwankować
Stary 2011-07-26, 10:41   #3079
DzastaW
Zadomowienie

Witam Was =)
miałam nadrobić i nie nadrobiłam, a teraz to za dużo już do nadrabiania =)))
u Mnie dzisiaj zaczyna się remont =))) powinno być całe mieszkanie odmalowane, ale napewno nie będzie =/

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:45   #3080
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
hihi- no daleko masz na te zakupy
A na co polujesz??

Poka
najkrócej bedzie jak powiem, że na wszystko poza łozeczkiem, szafa i komoda. szukam kompleksowych sprzedawców.

dziewczyny, która pisała o tym mikserze z prezentacji domowej za 3 900zl??

w newesweeku najnowszym jest super artykuł o tego rodzaju marketingu, jak oszukują, kantują i ze sprzet5 o identycznych parametrach jest conajmnie kilka razy tańszy...

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Rzeczywiście dzisiaj Anny No to ja też przyłączam się do życzeń. Przede wszystkim zdrowych dzieci, szybkich i sprawnych i małobolesnych akcji porodowych Oraz kochających i posłusznych

Indygo no właśnie o to chodzi że ja po tym miesiącu życia na wołowinie, to jak ją teraz widzę to U mnie z wymazu krwi wynika że anemia na skutek niedoboru żelaza oraz kwasu foliowego/wit B12. Wiec wszystkiego na raz No i łykałam żelazo 2x dziennie i kwas foliowy 15mg 3x dziennie i :dupa: była. Dopiero jak jadłam tą wołowinę i brokuły jeszcze do tego, to wyniki stanęły w miejscu (tylko białe krwinki wciąż rosną, ale podobno w ciąży to normalne). Ale teraz ani na wołowinę ani na brokuły patrzeć nie mogę. A tu trzeba jeszcze 2 miesiące wytrzymać. No cóż zobaczymy co jutro powie lekarz. Może rzeczywiście zmieni tabletki i będzie lepiej

A ja ostatnio w nocy mam problemy z kolanami Jak się przekręcam z boku na bok, to mnie kolano nogi na której leżałam boli (czasem biodro też) Żadnych skurczy łydek ani nic z tych rzeczy (choć nie łykam magnezu) tylko kolana.... Jakiś dziś dzień na schizowanie się mam. Bo teraz się zastanawiam czy może za mało wapnia nie dostarczam do organizmu i mi np stawy nie zaczynają szwankować
nie wkrecaj sobie nicna stawy to tzw 'smarowacze' glukozamina itp, wapno to na kości

Stary 2011-07-26, 10:45   #3081
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane Brzuchatki

Miałam co jakiś czas dać znać, co u mnie, więc piszę

U mnie leci już 16 tydzień Wczoraj miałam wizytę u lekarza, myślałam że może podejrzy płeć, no ale niestety mogłam podziwiać jedynie jakże piękny kręgosłup

Wszystko rozwija się poprawnie i zgodnie z czasem

Liczę, że pod koniec tego tyg poczuję już jakiś ruch Już ze 3 razy miałam wrażenie, że to może być to... ale głowy nie daję

Brzuszek mam już widoczny - cóż przy mimo wszystko drugiej ciąży - wylazł szybciutko Nie da się ukryć, co jest grane - i o to chodzi!

Cieszę się, że ten wątek tak aktywnie się rozwija

Kolejną wizytę mam za 4 tyg (czyli w 20 tyg ciąży), może wtedy dowiem się kto tam siedzi

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!
Witaj kochana

Ja myślę, że z tymi ruchami to może być to Każda z nas nie dowierzała, myślała, ze coś innego, a za kilka dni się utwierdzała, ze to nasza fasoleczka kochana

I wpadaj częściej!
Całusy dla Was
Stary 2011-07-26, 10:46   #3082
acelinka
Zakorzenienie

indygo zajrzyj na pierwszą strone na liste polecanych sprzedawców

ja jade do mamy poleżeć
Stary 2011-07-26, 10:49   #3083
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
indygo zajrzyj na pierwszą strone na liste polecanych sprzedawców

ja jade do mamy poleżeć
a tak tak, tych juz obpatrzyłam, ale szukam jeszcze lepszych

Stary 2011-07-26, 10:51   #3084
BordAna
Zadomowienie

irmith: zazdraszczam wyjazdu!

sofcia: dobrze że wszystko zmierza w dobrym kierunku

dziękuję wszystkim za życzonka

musze się chyba zacząć ogarniać bo na 14ta goście wpadają,
sama jestem bo tż na jakieś szkolenie z pracy pojechał
musze ogarnąć mieszkanko i muffinki chyba zrobię
w miarę mozliwości będe Was podczytywała ale to do 14 a potem do 19tej będe pewnie nieobecna - muszę się jeszcze "dorabianiem" zając poki mam czas- sa wkońcu wakacje - może jakąś biżuterię zrobię

acelinka: przy dobrych wiatrach studenci mogą mieć wakacje od połowy lipca lub poczatku sierpnia do wrzesnia - lepiej to niz nic..
mi jedno babsko nie chciało dać zal do indeksu bo na teście wielokrotnego wyboru zabrakły mi 2 pkt powiedziała że mam przyjśc napisać jeszcze raz we wrzesniu a ja do niej że raczej nie będe w stanie wtedy jechać tylko na zal... to ona wyskoczyła do mnie z przedłużeniem sesji i moge wtedy do niej nawet z dzieckiem przyjechać w listopadzie ....
Stary 2011-07-26, 10:56   #3085
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość

Aniu proszę bardzo mobilizacja ode mnie

Indygo masz rację. Idę posprzątać pokój, pójdę na spacer z psem i ogólnie zajmę sobie czas by nie wymyślać sobie dolegliwości
Stary 2011-07-26, 10:57   #3086
aa2
Zakorzenienie

dzien dobry sexi mamusie
wstałam niedawno i sobie was czytam hehe i pisze z kolezanka która pytam co jeszcze pokupowac i ona do pupuy i buzi poleca krem f18 słyszała któraś?

Cytat:
Może jak byś podesłała im obrazek to by Ci zrobili. Ja mogłabym Ci takie wyciąć o ile to ze zwykłej czarnej folii i o ile umiesz zamienić na krzywe tego klupsia
dzieki kochana jestes ale chyba polatam po drukarniach

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Tak samo mam. Zwłaszcza jak się rozpędzę i chcę wstać za szybko

U mnie też od 24tc. Potem zastopowała i na nastepnej wizycie znowu się trochę skrócila...

Jesli będziesz miala zdjęcie to chyba każda drukarnia Ci coś takieg druknie A masz fotkę tego klapusia? Jak tak, to wyslij mi, to poprosze mojego Tż żeby wyslał to do agencji reklamowej z ktorą pracują i tam Pani Dorotka zobaczy co sie da z tym zrobic i za ile - a robią wszystko - od naklejek po plakaty przez banery itp..

Wreszcie cooo??
o kochana super za chwile Ci pokaże , albo najlepiej to wyslij mi na prv mila i wysle ci na maila
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:58   #3087
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

A jak jesz to nie popijasz czasem herbatka czy kawą?? To upośledza wchłanianie żelaza.

Stawami się nie schizuj- organizm jest na tyle mądry,że najpierw odbiłoby się to na czymś mniej potrzebnym np. na zębach Z resztą ból kolana to nie objaw niedoboru wapnia Podkładaj sobie poduszki między nogi i będzie git.
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
u Mnie dzisiaj zaczyna się remont =))) powinno być całe mieszkanie odmalowane, ale napewno nie będzie =/
Kolejnaremontowa
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
najkrócej bedzie jak powiem, że na wszystko poza łozeczkiem, szafa i komoda. szukam kompleksowych sprzedawców.
To jak znajdziesz to daj cynka
Stary 2011-07-26, 11:00   #3088
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dzien dobry sexi mamusie
wstałam niedawno i sobie was czytam hehe i pisze z kolezanka która pytam co jeszcze pokupowac i ona do pupuy i buzi poleca krem f18 słyszała któraś?

o kochana super za chwile Ci pokaże , albo najlepiej to wyslij mi na prv mila i wysle ci na maila
Ja mam ten krem na liscie rzeczy które mam zabrac ze sobą do szpitala - liste dostałam od Gina. A jedna maminka tutaj, to nawet mnie uświadomila, że jest produkowany w Gliwicach

Maila już wysylam na priv.
Stary 2011-07-26, 11:01   #3089
malamutka
Rozeznanie

Chyba mi się brzuch obniżył, bo przed chwilą się mierzyłam w pasie i ze 102 cm mam dziś 100cm
Stary 2011-07-26, 11:01   #3090
BordAna
Zadomowienie

malamutka: dzięki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości