|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
uffffffffffffff nareszcie u siebie, co? to teraz uważaj i nóżki razem ![]() malamutka nic nie czytaj - mi ostatnio lekarz zlecił OB i jakieś tam biało i OB było z 8 razy większe, a to białko w normie. i np OB w ciąży jest zawsze bardzo duże, a to białko świadczy o stanie zapalnym, a bylo bez zarzutu. także nie martwiuchna ![]()
|
|
#3062 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ze wracasz do domku bo ja nie to i ![]() a wyprawką to proszę na leżąco sterować - na all zamawiać, albo mówić męzusiowi co ma kupować, żebyś nam po sklepach nie tyrała ![]() ja też lubie motylki, nie wiem dlaczego, ale są takie słodkie i dziewczęce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy jak to będzie i jak będzie mi szło ![]() troche nie wiem jak ja to chce pisać bo na leżąco nie da rady ![]() Cytat:
![]() za intensywne prace ![]() Cytat:
![]() ja mam pazurki zrobione, przydąłoby się je tylko skrócic znowu
|
|||||
|
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
Małgosiu gratulacje wyjścia do domku
No to chyba znów będziemy w komplecie I popieram Ancelinkę - jeśli chodzi o wyprawkę to ty możesz być tylko siłą zarządzającą ![]() Dziewczynki, trochę mi ulżyło jak napisałyście, że wasze wyniki też prawie wszystkie odbiegają od normy. Mnie to wkurza najbardziej fakt, że od początku ciąży męczę się z anemią, łykam leki, przez miesiąc jadłam codziennie wołowinę i brokuły (wg zalecen lekarza) a wynik nadal na tym samym poziomie |
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kopnijcie mnie bo do zakupów nie mogę sie zebrac ( na all of corse)
|
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
Heeeeeeeeeeej.
Wpadam tylko żeby wszystkim ANULOM życzyć Wszystkiego Naj Naj Najlepszego ps.wszystkim dziewczynom za wczorajsze pocieszenia wielkie |
|
|
|
#3066 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
Tak poza tym wkraczamy dziś w 35 tydzień A TŻ stuknęło dziś 27 lat Miałam plan upiec mu tort, ale chyba jednak zrobię jakieś ciacho dla tego mojego łasucha, muszę tylko przepisy poprzeglądać i na małe zakupy się wybrać bo raczej wszystkich składników w domku nie znajdę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Ee Małgosia to spoko. Donosisz do tego wymaganego 36-37 tygodnia i rodzisz. Trochę zazdroszczę bo mam wrażenie że ja będę z tych przeterminowanych.
A wczoraj o północy z tż zamawiałam łózeczko i przewijak |
|
|
|
#3068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja z miesiąca na miesiąc mam coraz niższe - ale niby ok ![]() Cytat:
Cytat:
Ty się rzeczywiście rozpakujesz chyba 1- zwłaszcza, ze już nawet dzidzię do tego przygotowali. |
|||||
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze jedno miałam rzec...w niedzielę moja znajoma urodzila córcię
![]() Ide Was poczytać bo wczoraj jakaś dentka ze mnie była totalna. |
|
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cieszę się ze jest lepiej za wizyte ![]() Cytat:
![]() e tam nigdy nic nie wiadomo
|
|||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
uff...ale u mnie gorąco... nie moglam już w lózku uleżeć od 8ej..
mam za sobą okropna noc, nie mogłam zasnąć do 3 nad ranem... ja poproszę też o mobilizację w pisaniu pracy mgr... pod koniec stycznia skończyłam pisać inż, w lutym się obroniłam a w kwietniu moj promotor chcial abym mu już dała konspekt pracy mgr litości trochę..a gdzie jakies wakacje??helloł?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
hihi- no daleko masz na te zakupy
A na co polujesz?? Poka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze można dokupić te na 56 ja przez przypadek mam jeden pajacyk i jedne śpioszki na 50 cm Cytat:
![]() studenci wakacji nie mają
|
||
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane Brzuchatki
![]() Miałam co jakiś czas dać znać, co u mnie, więc piszę ![]() U mnie leci już 16 tydzień Wczoraj miałam wizytę u lekarza, myślałam że może podejrzy płeć, no ale niestety mogłam podziwiać jedynie jakże piękny kręgosłup Wszystko rozwija się poprawnie i zgodnie z czasem ![]() Liczę, że pod koniec tego tyg poczuję już jakiś ruch Już ze 3 razy miałam wrażenie, że to może być to... ale głowy nie daję ![]() Brzuszek mam już widoczny - cóż przy mimo wszystko drugiej ciąży - wylazł szybciutko Nie da się ukryć, co jest grane - i o to chodzi!Cieszę się, że ten wątek tak aktywnie się rozwija Kolejną wizytę mam za 4 tyg (czyli w 20 tyg ciąży), może wtedy dowiem się kto tam siedzi Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
W sprawie wyników do gina nie dzwoniłam bo mąż wrócił z pracy i poinformował mnie że w środę nad ranem wyjeżdżamy na drugi koniec polski więc wizytę przełożyłam na dziś. Jedno dobre że termin był wolny dowiem się co gin myśli o wynikach i zabieram się za pakowanie. Nie wiem czy będę mieć net czy nie więc jakbym się nie odzywała to się o nas nie martwcie ![]() Cześć sofciaa super że u Ciebie wszystko dobrze, ciesz się kochana tym stanem bo my za chwile zaczynamy akcję rozpakowywanie
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-07-26 o 10:39 |
|
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
sofcia hej kochana
tak bardzo się cieszę że wszystko ok
|
|
|
|
#3077 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wreszcie cooo?? ![]()
|
|
#3078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to ja też przyłączam się do życzeń. Przede wszystkim zdrowych dzieci, szybkich i sprawnych i małobolesnych akcji porodowych Oraz kochających i posłusznych TŻ Indygo no właśnie o to chodzi że ja po tym miesiącu życia na wołowinie, to jak ją teraz widzę to U mnie z wymazu krwi wynika że anemia na skutek niedoboru żelaza oraz kwasu foliowego/wit B12. Wiec wszystkiego na raz No i łykałam żelazo 2x dziennie i kwas foliowy 15mg 3x dziennie i :dupa: była. Dopiero jak jadłam tą wołowinę i brokuły jeszcze do tego, to wyniki stanęły w miejscu (tylko białe krwinki wciąż rosną, ale podobno w ciąży to normalne). Ale teraz ani na wołowinę ani na brokuły patrzeć nie mogę. A tu trzeba jeszcze 2 miesiące wytrzymać. No cóż zobaczymy co jutro powie lekarz. Może rzeczywiście zmieni tabletki i będzie lepiej ![]() A ja ostatnio w nocy mam problemy z kolanami Jak się przekręcam z boku na bok, to mnie kolano nogi na której leżałam boli (czasem biodro też) Żadnych skurczy łydek ani nic z tych rzeczy (choć nie łykam magnezu) tylko kolana.... Jakiś dziś dzień na schizowanie się mam. Bo teraz się zastanawiam czy może za mało wapnia nie dostarczam do organizmu i mi np stawy nie zaczynają szwankować
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
miałam nadrobić i nie nadrobiłam, a teraz to za dużo już do nadrabiania =))) u Mnie dzisiaj zaczyna się remont =))) powinno być całe mieszkanie odmalowane, ale napewno nie będzie =/ |
|
|
|
#3080 | |
|
Zadomowienie
|
najkrócej bedzie jak powiem, że na wszystko
poza łozeczkiem, szafa i komoda. szukam kompleksowych sprzedawców.![]() dziewczyny, która pisała o tym mikserze z prezentacji domowej za 3 900zl?? w newesweeku najnowszym jest super artykuł o tego rodzaju marketingu, jak oszukują, kantują i ze sprzet5 o identycznych parametrach jest conajmnie kilka razy tańszy... ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
na stawy to tzw 'smarowacze' glukozamina itp, wapno to na kości
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że z tymi ruchami to może być to I wpadaj częściej! Całusy dla Was |
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
indygo zajrzyj na pierwszą strone na liste polecanych sprzedawców
![]() ja jade do mamy poleżeć
|
|
|
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3084 |
|
Zadomowienie
|
irmith: zazdraszczam wyjazdu!
sofcia: dobrze że wszystko zmierza w dobrym kierunku dziękuję wszystkim za życzonka musze się chyba zacząć ogarniać bo na 14ta goście wpadają, sama jestem bo tż na jakieś szkolenie z pracy pojechał musze ogarnąć mieszkanko i muffinki chyba zrobię ![]() w miarę mozliwości będe Was podczytywała ale to do 14 a potem do 19tej będe pewnie nieobecna - muszę się jeszcze "dorabianiem" zając poki mam czas- sa wkońcu wakacje - może jakąś biżuterię zrobię acelinka: przy dobrych wiatrach studenci mogą mieć wakacje od połowy lipca lub poczatku sierpnia do wrzesnia - lepiej to niz nic.. ![]() mi jedno babsko nie chciało dać zal do indeksu bo na teście wielokrotnego wyboru zabrakły mi 2 pkt
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Indygo masz rację. Idę posprzątać pokój, pójdę na spacer z psem i ogólnie zajmę sobie czas by nie wymyślać sobie dolegliwości ![]() |
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry sexi mamusie
![]() wstałam niedawno i sobie was czytam hehe i pisze z kolezanka która pytam co jeszcze pokupowac i ona do pupuy i buzi poleca krem f18 słyszała któraś? Cytat:
ale chyba polatam po drukarniachCytat:
|
||
|
|
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stawami się nie schizuj- organizm jest na tyle mądry,że najpierw odbiłoby się to na czymś mniej potrzebnym np. na zębach Z resztą ból kolana to nie objaw niedoboru wapnia Podkładaj sobie poduszki między nogi i będzie git.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Maila już wysylam na priv.
|
|
#3089 |
|
Rozeznanie
|
Chyba mi się brzuch obniżył, bo przed chwilą się mierzyłam w pasie i ze 102 cm mam dziś 100cm
|
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
malamutka: dzięki
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

miała przyrośniętą macicę do kręgosłupa , dziecko tętno traciło, szybko cesarkę
bo ja nie to
i
zobaczymy jak to będzie i jak będzie mi szło 
za intensywne prace
za postanowienie. I trzymaj się tego, będziemy Cię tu sprawdzać co jakiś czas z postępów 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)