Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 10:59   #3001
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII

Cześć skarby!

Tenebrosa świetny pomysł na ten grawer, ciekawe czy dostępny w Polsce. Można byłoby coś sensownego napisać poza imieniem, datą ślubu i kocham cię

Jagodzia - przepraszam, że wczoraj nie miałam okazji dodać Ci wirtualnej otuchy. Trzymaj się, mam nadzieję że wszystko się ułoży. Przynajmniej odpoczniesz psychicznie od całej tej sytuacji. Tylko nie poddawaj się teraz, niech rodzina poczuje, kogo (chwilowo mam nadzieję) straciła

ksylwia - nie powiem, że szkoda, bo to w końcu Wasza decyzja. Ale może nie wszystko jeszcze stracone. Porozmawiajcie z Twoimi rodzicami. Zakładam, że oni wiedzą jaka jest sytuacja mamy Tżta. Na spokojnie wszystko mozna wytłumaczyć i podejrzewam że zrozumieją, jak bardzo Wam zależy żeby mama Tżta miała wkład w organizację waszego slubu.

Magdzia - dzięki za linka, oczywiście szarfa Macboska Już na sto procent jestem przekonana że to musi być kryształ. Teraz ciułam pieniązki

Chatka - niezła niespodzianka z ranka Gratulacje. Aha, przeczytałam coś pożyczonego, i konkluzję mam dość dziwną. To jest pierwsza książka którą fajnie się czytało ale jednocześnie bez fabuły. Zdałam sobie sprawę, że jakbym chciała ją komuś opowiedzieć, to cała historia brzmiałaby jak naciągany harlequin. Może kolejne częsci sa lepsze. Jednakowoż dzięki za polecenie, miałam czym zabić kacową niedzielę

Gratuluję zakupionych sukien i witam wszystkie nowe Pmki

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:01   #3002
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
kusi mnie, żeby zrobić Tż-towi prezent
http://www.groupon.pl/oferty/warszaw...arszawa/574117
ale czad......no, to byłby prezent NA WYSOKIM POZIOMIE

ksylwia, najważniejsze żebyście się kochali i byli ze sobą szczęśliwi, nigdy nie wiadomo, jak się życie potoczy.....szkoda, że Twoi rodzice nie rozumieją i nie chcą odpuścić...moi pewnie też by tak reagowali, no ale oni postanowili zapłacić za całość przyjęcia, niestety i tak będziemy musieli ciąć listę gości..... ważne żebyś czuła, że Twoja decyzja jest słuszna i żeby z TŻtem była, co do tego zgoda. Może gdy powiesz rodzicom o niej to zmiękną i pozwolą zrobić po swojemu.... dużo wytrwałości Ci życzę!
Stary 2011-07-26, 11:11   #3003
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Wow, myślę, że TŻ byłby Ci za to wdzięczny do końca życia.

A ja od wczoraj wieczora delektuję się tym, bo niby znane i oklepane, ale ta wersja mnie milion razy bardziej zachwyca!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=dHtwZ...layer_embedded

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:26   #3004
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj wieczora delektuję się tym, bo niby znane i oklepane, ale ta wersja mnie milion razy bardziej zachwyca!!!!
no, jestem pod wrażeniem, nie pomyślałabym, że wezmą na warsztat taki kawałek z wrażenia zamiast włączyć głos zahibernowałam komputer, bo mi się przyciski pozajączkowały

w czwartek mamy iść do mojego proboszcza ustalać godzinę ślubu i tak się zaczęłam zastanawiać, jak patrzę na niektóre podpisy, to wydaje mi się, że królują godziny 15-17.... o której planujecie swoje śluby?

Ja myślałam o najpóźniej 15 być już na sali, czyli ślub o 13....może 13.30...
Stary 2011-07-26, 11:27   #3005
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
no, jestem pod wrażeniem, nie pomyślałabym, że wezmą na warsztat taki kawałek z wrażenia zamiast włączyć głos zahibernowałam komputer, bo mi się przyciski pozajączkowały

w czwartek mamy iść do mojego proboszcza ustalać godzinę ślubu i tak się zaczęłam zastanawiać, jak patrzę na niektóre podpisy, to wydaje mi się, że królują godziny 15-17.... o której planujecie swoje śluby?

Ja myślałam o najpóźniej 15 być już na sali, czyli ślub o 13....może 13.30...
u nas tak wcześnie się raczej ślubów nie robi, ale u was na śląsku takie wczesne godziny królują

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:31   #3006
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
u nas tak wcześnie się raczej ślubów nie robi, ale u was na śląsku takie wczesne godziny królują
heh, no jakoś tak się przyjęło faktycznie, że wesele trwa od obiadu, a konkretnie od rosołu wiem, że są miejsca, gdzie śluby są o 17 i jeszcze msza wieczorna sobotnia już jest odprawiana jako niedzielna

Edytowane przez maly_czlowieczek
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:34
maly_czlowieczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:33   #3007
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
heh, no jakoś tak się przyjęło faktycznie, że wesele trwa od obiadu, a konkretnie od rosołu
no a u nas taka standardowa godzina na ślub to 16-17
ale co region to obyczaj ale ja bym nie chciała ślubu o 12 jakoś mi się to wydaje bardzo wcześnie nie wiem o której musiałabym wstac żeby się wyrobic

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 11:39   #3008
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Moi rodzice nie chcą słyszeć o weselu na wsi. Chcą mi zrobić normalne wesele. Najmniej gości z mojej strony to ok 70 osób. Tż też by chcial swoją rodzinę zaprosić tylko nie ma na razie kasy na wesele bo są inne wydatki.

Moja decyzja na dziś - odkładam slub na nie wiem kiedy hehehe, a latka lecą... będę tam kiedyś starą panną młodą Już chyba w mój życiorys wpisane jest odwoływanie ślubów ;/

p.s. ale będę Was śledzić
Oj, to już nie wiem, co poradzić... Może właśnie jak powiecie, że odkładacie to jedni i drudzy Rodzice trochę przystopują z żądaniami i łatwiej będzie się dogadać... No w kazdym razie nie opuszczaj nas na pewno, bo ja coś czuję, że tak czy siak ten 2012 będzie Wasz

Cytat:
Gratuluje rocznicy
I TŻta dinozaura gratuluję bo on na pewno z jakiejś innej epoki, planety, galaktyki się urwał. Czy posiadasz funkcje wypożyczania tego cuda??
Haha, i to mówi przyszła żona ochotniczego strażaka, takiego dzielnego junaka, no wstyd!
Ale potwierdzam, mój przyszły Małżonek jest zdcydowanie z innej planety, a prawdopodobnie i innej galaktyki To mój kosmitauta Przyfrunął do nas, by uczynić mnie jedną z najszczęśliwszych ziemianek

Cytat:
Super sprawa, też dziś widziałam tę ofertę... Sama bym w sumie chętnie poszła na coś takiego Myslę, że spokojnie możesz to TŻtowi kupić

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Chatka - niezła niespodzianka z ranka Gratulacje. Aha, przeczytałam coś pożyczonego, i konkluzję mam dość dziwną. To jest pierwsza książka którą fajnie się czytało ale jednocześnie bez fabuły. Zdałam sobie sprawę, że jakbym chciała ją komuś opowiedzieć, to cała historia brzmiałaby jak naciągany harlequin. Może kolejne częsci sa lepsze. Jednakowoż dzięki za polecenie, miałam czym zabić kacową niedzielę
Hehe, fakt, fabuła jest rozciągnięta, momentami główni bohaterowie wkurzają niesamowicie swoimi wątpliwościami, ale czyta się świetnie Druga część moim zdaniem jest lepsza, a Darcy naprawdę DA SIĘ w niej polubić nawet bardzo, choć dla mnie po pierwszej części to było nie do pomyślenia i zastanawiałam się, po co w ogóle napisała książkę o tej cholerze

Cytat:
Ciekawe wykonanie, nie słyszałam go Aczkolwiek mimo wszystko chyba wolę orignalne (choć Linkin park uwielbiam )

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
no a u nas taka standardowa godzina na ślub to 16-17
ale co region to obyczaj ale ja bym nie chciała ślubu o 12 jakoś mi się to wydaje bardzo wcześnie nie wiem o której musiałabym wstac żeby się wyrobic
Dokłądnie, mam tak samo - 16, 17 to godziny, które są u nas normalne, 15 to już zwykle się kręci nosem, że za wcześnie
U nas też się zaczyna od obiadu, tyle, że ten obiad przypada trochę później

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:41   #3009
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Oj, to już nie wiem, co poradzić... Może właśnie jak powiecie, że odkładacie to jedni i drudzy Rodzice trochę przystopują z żądaniami i łatwiej będzie się dogadać... No w kazdym razie nie opuszczaj nas na pewno, bo ja coś czuję, że tak czy siak ten 2012 będzie Wasz

Haha, i to mówi przyszła żona ochotniczego strażaka, takiego dzielnego junaka, no wstyd!
Ale potwierdzam, mój przyszły Małżonek jest zdcydowanie z innej planety, a prawdopodobnie i innej galaktyki To mój kosmitauta Przyfrunął do nas, by uczynić mnie jedną z najszczęśliwszych ziemianek

Super sprawa, też dziś widziałam tę ofertę... Sama bym w sumie chętnie poszła na coś takiego Myslę, że spokojnie możesz to TŻtowi kupić

Hehe, fakt, fabuła jest rozciągnięta, momentami główni bohaterowie wkurzają niesamowicie swoimi wątpliwościami, ale czyta się świetnie Druga część moim zdaniem jest lepsza, a Darcy naprawdę DA SIĘ w niej polubić nawet bardzo, choć dla mnie po pierwszej części to było nie do pomyślenia i zastanawiałam się, po co w ogóle napisała książkę o tej cholerze

Ciekawe wykonanie, nie słyszałam go Aczkolwiek mimo wszystko chyba wolę orignalne (choć Linkin park uwielbiam )

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Dokłądnie, mam tak samo - 16, 17 to godziny, które są u nas normalne, 15 to już zwykle się kręci nosem, że za wcześnie
U nas też się zaczyna od obiadu, tyle, że ten obiad przypada trochę później

my jak byliśmy w Rudzie śląskiej na weselu to jak usłyszałam godzinę o której jest ślub to prawie z krzesła spadłam chociaz to i tak było w miarę późno bo msza była o 13

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 11:46   #3010
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Kochana mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Że pozałatwiacie Wasze sprawy i dojedziecie do porozumienia z rodzicami z obu stron. I życzę Ci tego, żeby ślub na jaki się zdecydujecie był najpiękniejszy i najcudowniejszy. Gdziekolwiek by się nie odbył, wśród ilu zaproszonych gości i kiedykolwiek miałoby to być!
Nadzień dzisiejszy podjęłaś chyba rozsądną decyzję. Ale nie opuszczaj nas, bo dalej jesteś PMką 2012
Cytat:
udzielaj się tutaj nie odchodź od nas
Cytat:
kochaniutka mam nadzieję, że jeszcze dojdziecie (szybciutko) do porozumienia
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
mam nadzieje że wszystko się ułoży i nie będziesz już musiała przekładać slubu
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
ksylwia - nie powiem, że szkoda, bo to w końcu Wasza decyzja. Ale może nie wszystko jeszcze stracone. Porozmawiajcie z Twoimi rodzicami. Zakładam, że oni wiedzą jaka jest sytuacja mamy Tżta. Na spokojnie wszystko mozna wytłumaczyć i podejrzewam że zrozumieją, jak bardzo Wam zależy żeby mama Tżta miała wkład w organizację waszego slubu.
Cytat:
ksylwia, najważniejsze żebyście się kochali i byli ze sobą szczęśliwi, nigdy nie wiadomo, jak się życie potoczy.....szkoda, że Twoi rodzice nie rozumieją i nie chcą odpuścić...moi pewnie też by tak reagowali, no ale oni postanowili zapłacić za całość przyjęcia, niestety i tak będziemy musieli ciąć listę gości..... ważne żebyś czuła, że Twoja decyzja jest słuszna i żeby z TŻtem była, co do tego zgoda. Może gdy powiesz rodzicom o niej to zmiękną i pozwolą zrobić po swojemu.... dużo wytrwałości Ci życzę!
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Niby twarda jestem, ale po przeczytaniu jeden z relacji ślubnych poryczałam się... Chyba jednak musze do tego wszyskiego nabrać dystansu i zrobić sobie małą przerwę. Jak już dojdę do równowagi to zacznę się udzielać. Na razie za świeże to wszystko.

p.s. moi rodzice wiedzą, ze odkładamy wesele. Są zdania, że jeśli druga strona chce wesela w 2012 to niech okroją maksymalnie gości. Drugim dla nich wyjściem jest własnie poczekanie aż Tż uzbiera kasę.

Po wczorajszo-dzisiejszych przejściach odwołanie tego jest jedynym wyjściem. Ani moi rodzice, ani mama TŻ'ta dzisiaj w nocy nie spali. A my właściwie kochamy się nadal i nic na siłę. Uzbieramy kiedyś kasę i jak jeszcze będziemy mieć ochotę to pójdziemy do ołtarza. Rok mieszkamy wspólnie bez ślubu to i kolejne też takie będą.

Powodzenia dziewczyny, niech Wasz dzień będzie piękny, wyśniony, a późniejsze życie pełne miłości i radości.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:59   #3011
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
(...) niech Wasz dzień będzie piękny, wyśniony, a późniejsze życie pełne miłości i radości.
Niech wszystkie Wasze wspólne dni takie będą! Dużo szczęścia! odpocznij sobie od "ślubu", masz rację, dystans się przyda. Powodzenia!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:

my jak byliśmy w Rudzie śląskiej na weselu to jak usłyszałam godzinę o której jest ślub to prawie z krzesła spadłam chociaz to i tak było w miarę późno bo msza była o 13
heh, nawet sobie nie zdawałam sprawy że tak bardzo jest to uzależnione od regionu no u mnie w parafii są zazwyczaj śluby 12-14, czasem później, ale wtedy zwykle się mój, że późniejszy ślub to z oszczędności wynika spróbuję tą 13 ustalić

Mam nadzieję, że inna para nie będzie wtedy mieć ślubu w parafii, bo to chyba trzeba by się jakoś dogadać co do wystroju kościoła.....a każdy ma inny gust....heh, nie wyobrażam sobie tego, gorzej, jak ktoś już kościół zaklepał....zaczynam mieć stres, że ktoś nas uprzedził....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 12:00   #3012
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

A mi ksiądz chce zrobić koniecznie o 11 Poniżej 12 nie zejdę, nie ma bata!!!!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-26, 12:02   #3013
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Niech wszystkie Wasze wspólne dni takie będą! Dużo szczęścia! odpocznij sobie od "ślubu", masz rację, dystans się przyda. Powodzenia!

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

heh, nawet sobie nie zdawałam sprawy że tak bardzo jest to uzależnione od regionu no u mnie w parafii są zazwyczaj śluby 12-14, czasem później, ale wtedy zwykle się mój, że późniejszy ślub to z oszczędności wynika spróbuję tą 13 ustalić

Mam nadzieję, że inna para nie będzie wtedy mieć ślubu w parafii, bo to chyba trzeba by się jakoś dogadać co do wystroju kościoła.....a każdy ma inny gust....heh, nie wyobrażam sobie tego, gorzej, jak ktoś już kościół zaklepał....zaczynam mieć stres, że ktoś nas uprzedził....
e na taki okres przed ślubem to wątpię żeby ktoś juz sobie tą godzinę zaklepał.. najlepiej iśc do kościoła i odrazu sobie zaklepac to będziecie mieli spokojną głowę.. my bez żadnego problemu sobie godzinę zaklepaliśmy na rok przed ślubem

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
o 11? to już chyba przegięcie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 12:09   #3014
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
nie no luzik gosza. O 5 rano sobie wstaniesz do fryzjera a z gośćmi zamiast obiadu zjesz sobie śniadanie

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:10   #3015
vesna84
Zakorzenienie

ksylwia trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie wszystkich spraw, absolutnie nie odchodź bo...
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:13   #3016
(kicia)
Zakorzenienie

kurcze 11 godzina ja mam na 17 chciałam na 16 a mialam wybór 15 lub 17 wolałam 17 bo jednak 15 to może być za wcześnie

o 11 to ja planuje fryzjera
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:15   #3017
Madziuniusia
Zakorzenienie

dziewczyny nie mam jak przetransportowac kiecki do domu. Postanowiłam, że zabieram ją. Pojechałabym po nią jeszcze dziś.... ale autobusem nie bede jechac z suknia ślubną:/
Stary 2011-07-26, 12:16   #3018
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny nie mam jak przetransportowac kiecki do domu. Postanowiłam, że zabieram ją. Pojechałabym po nią jeszcze dziś.... ale autobusem nie bede jechac z suknia ślubną:/
dlaczego? moja siostra do domu jechała busem z suknią ślubną pod pachą w dodatku w zimę w pluchę jak cholera i z suknią nic a nic się nie stało bo była porządnie zapakowana

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 12:21   #3019
(kicia)
Zakorzenienie

dziś lecę zamówić torcik mamie na urodziny oczywiście to łączy się także z naszym weselem bo chcemy wypróbować tort z kolejnej cukierni

Madziuniusia a nie masz nikogo z autem?? może nawet TŻ... aby była w pokrowcu i nic nie będzie widać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 12:27   #3020
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
dziś lecę zamówić torcik mamie na urodziny oczywiście to łączy się także z naszym weselem bo chcemy wypróbować tort z kolejnej cukierni

Madziuniusia a nie masz nikogo z autem?? może nawet TŻ... aby była w pokrowcu i nic nie będzie widać
TŻ mieszka za daleko... mogłabym poprosić koleżankę, ale ona ma remont na głowie...
Stary 2011-07-26, 12:29   #3021
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
TŻ mieszka za daleko... mogłabym poprosić koleżankę, ale ona ma remont na głowie...
hm.... to może po prostu poczekaj aż kogoś znajdziesz... bo autobusem to rzeczywiście za wygodnie może nie być

Stary 2011-07-26, 12:30   #3022
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

o 11? to już chyba przegięcie
To nie przegięcie, to standard u mnie w parafii.
Pobudka o 6, fryzjer + makijaż na 7 , o 9.30 wskoczyć w suknię i po 10 czekać na pana młodego
U kolegi TŻta przed kościołem czekaliśmy pół godziny na Panne Młodą, bo ślub był na 11, a ona dopiero o 10.30 od fryzjera wróciła...
Wesele na śląsku są zaje.biste ale ja jako gość na nich, teraz już mi się tak nie widzi...

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-26, 12:32   #3023
(kicia)
Zakorzenienie

klika dni temu wstawiałam kilka sukien z mojej gazetki która ma 2 lata

i jednej z was spodobała sie ta suknie (załącznik)

teraz można identyczną dostać w Maggie sottero http://www.weselnie.biz/mainWeddingDresses/show/42 tylko pewnie drożej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg equadorMS.jpg (17,1 KB, 34 załadowań)

Stary 2011-07-26, 12:32   #3024
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
To nie przegięcie, to standard u mnie w parafii.
Pobudka o 6, fryzjer + makijaż na 7 , o 9.30 wskoczyć w suknię i po 10 czekać na pana młodego
U kolegi TŻta przed kościołem czekaliśmy pół godziny na Panne Młodą, bo ślub był na 11, a ona dopiero o 10.30 od fryzjera wróciła...
Wesele na śląsku są zaje.biste ale ja jako gość na nich, teraz już mi się tak nie widzi...
dla przyjezdnych gości nie jest to takie fajne
będąc na śląsku oznajmiliśmy że ślub jest o 16 to zrobili oczy jak 5 zł że czemu tak późno

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 12:40   #3025
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
dla przyjezdnych gości nie jest to takie fajne
będąc na śląsku oznajmiliśmy że ślub jest o 16 to zrobili oczy jak 5 zł że czemu tak późno
Bo to jest kwestia przyzwyczajenia. Moi przyjezdni goście tak czy siak będą już z kilka dni u nas, bo to święta są. Ale też mi się nie podoba tak wcześnie. Chciałam bardzo na 13, bo dla mnie to jest super godzina. I tak koło 8 rano będę na nogach, na spokojnie wszystko ogarnę. A obiad wtedy maksymalnie będzie o 15, więc da się wytrzymać. Największą przeszkodą w tym momencie jest nasz wielebny i mama TŻta. Bo jak ślub będzie później to ona gościom musi śniadanie zapewnić...
Ale na 11 nie chcę, choćby mi groziło wyłączenie z kościoła i mega kłótnia z mama TŻta

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-07-26, 12:41   #3026
(kicia)
Zakorzenienie

moja jedna sąsiadka miła ślub o 13 albo 14 jakoś tak i bardzo żałowała bo ludzie szybko się zmęczyli i wesele się skończyło koło 2 co normalnie się kończą 5-6

Stary 2011-07-26, 12:41   #3027
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam wszystkie PMki
trochę byłam z Wami potem mnie nie było ale jestem znowu
cieszę sie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:44   #3028
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest kwestia przyzwyczajenia. Moi przyjezdni goście tak czy siak będą już z kilka dni u nas, bo to święta są. Ale też mi się nie podoba tak wcześnie. Chciałam bardzo na 13, bo dla mnie to jest super godzina. I tak koło 8 rano będę na nogach, na spokojnie wszystko ogarnę. A obiad wtedy maksymalnie będzie o 15, więc da się wytrzymać. Największą przeszkodą w tym momencie jest nasz wielebny i mama TŻta. Bo jak ślub będzie później to ona gościom musi śniadanie zapewnić...
Ale na 11 nie chcę, choćby mi groziło wyłączenie z kościoła i mega kłótnia z mama TŻta
my na ślub jechaliśmy w dniu ślubu dlatego nam to trochę nie pasowało poza tym nie przywykliśmy do tak wczesnych wesel i jak była godzina 2 to juz sie trochę męczyliśmy i jeszcze szczególnie że towarzystwo było drętwe praktycznie tylko rodzina od strony młodej (czyli my) tańczyła a strona młodego tylko siedziała nawet nie piła
ale jedyny plus to taki że cały parkiet był nasz i non stop bylismy pokazywani na plycie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-07-26, 12:44   #3029
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PMki
trochę byłam z Wami potem mnie nie było ale jestem znowu
cieszę sie
witamy z powrotem

Stary 2011-07-26, 12:47   #3030
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
moja jedna sąsiadka miła ślub o 13 albo 14 jakoś tak i bardzo żałowała bo ludzie szybko się zmęczyli i wesele się skończyło koło 2 co normalnie się kończą 5-6
no różnie to bywa, ale u nas wesela trwają tak do 4-5 mimo ślubu o 13, mam nadzieję, że nie będzie tak źle...heh, no zobaczymy

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości