|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
jestem w szoku, jak mozna nasmiewac się z ludzi uprawiających sport
![]() mnie tacy ludzie bardzo imponują, wszyscy ci rowerzysci, biegacze itd. normalnie podziw, że wychodzą i robią coś dla siebie, w sobotę wracalam z trasy i wzdłuż autostrady, za barierkami biegla jakas asfaltówka, rany! ile tam bylo ludzi, biegali jezdzili na rolkach, rowerach.. aż miło popatrzec ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4832 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-07-25 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja widzę, ile kobiet "zapomina" o umyciu rąk po wizycie w WC, to mi się słabo robi ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4834 | ||
Zadomowienie
|
no poważnie, poważnie. Ćwiczymy co niedzielę tai chi i właśnie wspomniany Nordic i za każdym razem jest jakaś tego typu historia.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Wtajemniczenie
|
moja mama na złośliwe komentarze dot. nordic walkingu (haha a gdzie narty? itp) odpowiada zawsze: w zaspie utknęły, nie widać? i ludzie w większości milkną, zafrapowani tą ciętą ripostą
![]()
#4836 |
Zadomowienie
|
#4837 |
Zakorzenienie
|
Ja tak mam zawsze, niezależnie czy witam się z kobietą czy facetem. Świdruje mi to w głowie tak długo, że w końcu i tak za każdym razem lecę umyć ręce.
![]() |
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Dziwią mnie niektórzy ludzie, często po studiach którzy nie pójdą do pracy w zawodzie "bo im się nie opłaca" (w fizycznej pracy zarobią dwa razy więcej, ale czego się spodziewać dla osoby która latami tak zasuwa a w zawodzie wyuczonym ani miesiąca nie przepracowała?:/ i to oczywiście świat jest niesprawiedliwy bo ja nie pójdę za najniższą krajową, praca powinna na mnie czekać)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie i denerwuje nagły wysyp fanów Amy Winehouse po jej śmierci - podobnie było z Jacko.
#4841 |
Wtajemniczenie
|
Specjalnie zrobiłam małą obserwacją na fejsie na stronie Amy-
tuż po śmierci- 2 457 133 fanów wczoraj o 12:47- 2 807 706 teraz- 2 928 397 wszystkim nagle się przypomniało, że ją uwielbiają ![]()
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2011-07-26 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie dziwią ludzie, którzy wysnuwają pochopne wnioski. Kiedys słuchałam Amy, "Rehab" i "Back to black" znam na pamięć. Teraz, jesli gdzieś powiem, że lubiłam jej piosnki, to zaraz słyszę "Tak, jasne, po jej śmierci się "fani" pojawiają". To, że przez ostatnie lata nie miałam infantylnych opisów na gg czy podpisów na wizazu "Kocham Amy" wcale nie znaczy, że nie lubiłam jej muzyki.
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Nigdy wyciągam pochopnych wniosków. Moje wnioski opieram na wnikliwej analizie faktów i tego, co widzę wokół.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Są tacy, którzy jej słuchali, ale są też "słuchacze" kierowani instynktem stadnym, według których wypada być jej fanem.
![]() |
#4846 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przedwczoraj przezyłam niemały szok. Idę sobie z czarnoskórym kumplem po ulicy i nagle jakis koleś, którego widzę pierwszy raz w zyciu drze się na całą ulicę: - Wracaj do Afryki! ![]() Na co padła błyskawiczna odpowiedź mojego kumpla: - A ty do jaskini! ![]() Jak mu powiedziałam, że podziwiam jego szybką reakcję, to odpowiedział, że to nie pierwszy raz i on już automatycznie odpowiada ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety normalka. Mój siostrzeniec urodził się w Monachium. Mąż mojej siotry to też Polak- ale wiadomo, dzieciak chodził tam do żłobka, przedszkola, więc szybciej załapał język niemiecki. Po polsku mówi, ale z akcentem, czasem się myli. Teraz uczy się w niemieckiej szkole w Warszawie i jak sobie on i jego znajomi wracaja autobusem do domu, to rozmawiają po niemiecku. No i baaardzo często Młody słyszy, że jest hitlerowcem, nazistą ![]()
![]() |
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() *w ogóle to też jedna z rzeczy, która mnie dziwi, jest jakieś chwytliwe hasełko, ktoś coś powie i nagle tłumy zaczynają się z tym utożsamiać, bo to takie zabawne czy pseudomądre, nienawidzę tego bezmyślnego owczego pędu, nie mówię, że sama jestem arcy-alternatywna, ale po to jest głowa, żeby myśleć i dochodzić czasem do własnych wniosków, a nie, używając już tego przykładu, powiem komuś, że się uczę niemieckiego, on na to, myśląc, że zabłyśnie "jak możesz? każde słowo po niemiecku brzmi jak zbrodnia!" "a znasz jakieś?" "eee..." ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
...
Nienawidzę języka niemieckiego, jest dla mnie po prostu brzydki i brzmi okropnie. I nie jest mi z tego powodu wcale wstyd, znam inne języki obce i nie kryje się za tym żadna nietolerancja - rosyjski moim zdaniem jest piękny. Nie jestem staromodna, nie dorabiam ideologii, nie tworzę barier - po prostu bardzo nie podoba mi się ten język. I w Polsce panuje ogromna ogromna niechęć do tego języka bo jest uczony praktycznie w każdej szkole ponadgimnazjalnej i brak jakichkolwiek alternatyw. Kiedyś zmuszano do ruskiego i ludzie nie mogli go słuchać, teraz coraz częściej wprowadzane są inne języki, ale zazwyczaj był to angielski i niemiecki. No i dla mnie nawet motyl po niemiecku brzmi brzydko, jak rozkaz. Za to po francusku wszystko brzmi jakby mówione o miłości. Po rosyjsku jakby było śpiewane. Kamieniujcie mnie, buuu, ale nietolerancje ![]() Nie wmówisz mi że to ładny język, tak jak nie wmówisz mi że szpinak jest smaczny. Tak mam i tyle. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Możecie mnie nazywać przygłupią nietolerancyjną wieśniarą ale to nie sprawi że niemiecki zacznie brzmieć ładniej. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Acha żeby nie było że jestem taka sraka i leniwa do nauki języków obcych - wręcz przeciwnie, z tym nigdy nie mam problemów, ba, to się daleko wiąże z moimi planami zawodowymi i studiami. Więc wiesz, jakbyś chciała użyć argumentu że mi się po prostu nie chce uczyć to cię z góry wyprowadzam z błędu ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Mnie też nie podoba się język niemiecki.
![]() Jest taki.. twardy, ostry, szorstki. Nie wiem jak to inaczej opisać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
No mam tak samo. Hiszpański przy nim to przyjemna melodia.
Ale nie nie, oczywiście, po prostu jestem nietolerancyjna i mam klapy na oczach ![]() Nie wolno mi nie lubić niemieckiego, to zbyt niepoprawne politycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ee, dobra, ale co ma niechęć do języka niemieckiego (też nie lubię, jest zbyt twardy), do wyzywania 13-latków od nazistów? Bo zgłupiałam
![]()
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-07-26 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Rosyjski jest piękny ![]() Jednak nie zniesę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ja za nikim tak nie krzyczę jednak zdania nie zmienię - język mi się nie podoba i nawet kwiatuszki i motylki brzmią trochę sucho.
Za to kto inny uważa że hiszpański jest mdły i nie przeczę - miałam spore problemy by odnaleźć się w języku, wybór był pomiędzy Almodóvarem albo serialami Argentyńskimi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
A po co masz zmieniać zdanie, nikt tu nie napisał, że niemiecki jest piękny, a ludzie nielubiący go są 'gópi'
![]() Ja pisałam tylko o głupocie pewnej części społeczeństwa. Dokładnie tej samej, która krzyczy - wracaj do Afryki i wyzywa od hitlerowców ![]()
#4859 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Angry Czas edycji: 2011-07-26 o 16:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
No wiesz, koleżanka Angry trochę się zapędziła w swojej ocenie.
Jak ktoś stwarza ideologie co do niechęci językowej, to nie ja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.