|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły Święta, lato przed nami, czas się pokazać z sexi nogami :D cz. 5 :)
Cytat:
![]() A tak w ogóle to co to za spiknięcie z siostrą było, bo ja nie w temacie przez obóz jestem ![]() z książek dr Ewy Dąbrowskiej "Przywracać zdrowie żywieniem" i "Ciało i ducha ratować żywieniem" to jest dieta lecznicza, warzywno-owocowa, ale aby cokolwiek o niej mówić, trzeba najpierw dobrze się z nią zapoznać ![]() nie wiem czy ogarnę ze względu na różne wypady, imprezy, itp (choćby teraz trzydniowy...) i straszną ochotę mam na niektóre potrawy, ale chciałabym 2tyg być na niej, żeby się odtruć i wrócić do zdrowego żywienia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() propo: maść a pasta cynkowa to jest różnica i ja preferuję pastę ![]() ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2011-07-26 o 14:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minęły Święta, lato przed nami, czas się pokazać z sexi nogami :D cz. 5 :)
Cytat:
![]() ![]() Ta dieta ciekawa, sama chciałam sobie zafundować oczyszczanie, ale chyba wg. Tobaka - 3 dniowe na sucharach, kefirze i jabłkach ![]() Pastę cynkową mam, ale średnio na mnie działa. Tam pryszczyki w sumie mi tak bardzo nie przeszkadzają bo je można łatwo zatuszować, ale ogólnie stan cery średnio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Wtajemniczenie
|
Praan, moja siostra używa mydła siarkowego, ale nie ma cudów... pójdź do dermatologa, może przepisze coś... ja mam to szczęście, że wyprysków czy trądziku 0, czasami jakiś czarny por ale generalnie rzadko. jak coś mi wyskakuje, staram się zasuszyć sudokremem...
Paula, uważaj na te książki, moja mama przez nie się męczy z anemią. co prawda diety z "ciało i ducha ratować żywieniem" stosowała bardzo długo, ale ja chyba raczej nigdy przekonana nie będę do stosowania czegoś takiego nawet na krótki dystans, i tak już się odżywiam o wiele zdrowiej niż większość społeczeństwa, będę żyć ![]() ![]() wkurzyłam się na Tżta strrrasznie dzisiaj, byłam rano w urzędzie pracy, siedziałam tam chyba z półtorej godziny z babką, która mi pomagała uzupełnić formularz, wróciłam - a Tż nawet się nie spytał jak poszło, co załatwiłam a jak mu to wyrzuciłam, to powiedział że ma wysoką gorączkę, że mnie przeprasza (co jak co ale ja przy 38stopniach to funkcjonuję na pełnych obrotach...). nie wątpię, że mnie kocha, ale czasami mam wrażenie, że to takie szczeniackie z jego strony, niedojrzałe. albo poprostu patrzy na to przez swoje priorytety - dla niego ważne są pieniądze, fajny samochód, film wieczorem i wydaje mu się, że jak mi to wszystko zapewnia to powinnam być w siódmym niebie... nie patrzy na to co jest ważne dla mnie... ehhh aa laseczki, przesłałaby mi któraś dane do poczty, bo sama mam na gmailu jedną skrzynkę, i mi gmail zadaje jakieś dodatkowe pytania dot. naszej skrzynki (skąd jestem, jaka jestem ![]()
64....61.5.....53kg Edytowane przez OkoPani Czas edycji: 2011-07-26 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 |
Zakorzenienie
|
Praan,
na mnie ta pasta jakoś cudownie też nie działa, ale myślę, ze zawsze coś ![]() co do przyjazdu siostry z dziećmi, myślę, że to był świetny pomysł, Ty wbrew pozorów też dużo skorzystałaś, 4 dni z siostrą, co raczej codziennością nie jest, zabawa z dziećmi też dobrze wpływa ![]() ja czasem lubię pomalować się podkładem i nieco mocniej (bez przesadyzmu, po prostu cień nałożyć) podkreślić oko ![]() ![]() ![]() W Tombaku też dłuuugo się zaczytywałam i tak naprawdę to od niego niecałe dwa lata temu zaczęłam zdrowy tryb życia, nie tylko jedzenie ![]() ![]() Oko, ![]() ja cały czas zastanawiam się na tą dietą, zwłaszcza, że straszną ochotę mam na niektóre rzeczy, np. naleśniki z jabłkiem ![]() ![]() Aaaaaaaa, znowu mam ochotę zrezygnować z tego "leczenia" ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Oko, w sensie jakie dane i jakie pytania? ![]()
#2885 |
Wtajemniczenie
|
Oko,
Wiem jak przykro może być, że najbliższa osoba nie interesuje się tak ważnymi dla nas rzeczami. Ale też wiadomo jacy są faceci, byle choroba i oni cierpią, i nimi trzeba się zająć :P My, kobiety nawet w chorobie ogarniamy dom, itp bo kto by to zrobił jak nie my? :P I co to za pytania? nie ogarniam :P Paula, Ostatnio mam fazę na kupienie kilku książek i chyba kupię też coś o diecie ![]() Też raz na czas lubię się pomalować mocniej, ale na co dzień to im mniej tym lepiej się czuję ![]() A jakie to naleśniki na zdrowo?
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Oko, w tym co mówi Praan też jest prawda. Ja od siebie dodam jeszcze, że niedobrze jest mierzyć ludzi swoją miarą
![]() ![]() ![]() Praan, ja zachęcam co do posiadania książki o diecie, ale nie o diecie odchudzającej tylko typu Tombak ![]() ![]() ![]() Ja naleśniki robię z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem zmielonych 3 rodzajów otrębów, siemieniem, zarodkami pszennymi, mleko 0,5% (jestemz tych, co idą za zdaniem Tombaka, że mleko nie jest zdrowe dla dorosłych), jabłka to wiadomo i wszystko przygotowywane bez dodatku soli, cukru i oleju ![]() Oleju rzadko używam, NNKT wolę brać z różnych nasion i ryb ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Jezuuuu, ale mam teraz smaka na te naleśniki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- MORD odezwij się wreszcie! ![]()
#2887 |
Wtajemniczenie
|
Do tekstu Pauli o nie ocenianiu innych swoją miarą +1!
Chociaż to często trudne. Muszę kupić sobie mąkę razową! Zresztą... muszę się wybrać na większe zakupy bo skończył mi się i ryż, i makaron razowy. Pora na wycieczkę do jakiegoś marketu ![]() Ps. dodałam kilka zdjęć z weekendu do albumu ![]()
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Mord, ja to się chyba obrażę, czego nie mam w zwyczaju, jeśli po raz kolejny się nie odezwiesz, a będziesz tylko zaglądać!
![]() ![]() ![]() Praan, ja mam w domu półkę, gdzie są tylko moje produkty,z których czasem mama skorzysta ![]() ![]() buuuu, chce mi się naleśników ![]() na foty już luuuukam ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Praan jakąąąąąą Tyyyyy maaaasz fiiiiiguuuuręęęęęę ![]() ![]() ![]()
#2889 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Ja mam ten plus, że mieszkam sama, gotuję sama - to co chcę i co mi się podoba. Aż mnie nosi jak jestem w domu i nie ma dosłownie nic z moich produktów. Ja nie wiem jak mogłam tam żyć tyle lat i nie być gruba :P
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Co chciałabyś jeszcze poprawić u siebie?
![]() Nogi to w ogóle masz za✂✂✂iaszcze i w cięcie w taliii ![]() ![]() ![]() Powiem Ci, że coraz częściej marzy mi się mieszkanie samej... Nie wiem, czy jeśli nie wyjdzie za rok z przyjaciółką, to czy nie będę starała się mieszkać sama, może to być trudne ze względu na koszty, ale wtedy to chyba byłabym w raju ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Mord uciekła... ![]()
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2011-07-26 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Wtajemniczenie
|
Tzn, ja wynajmuje pokój w mieszkaniu z innymi osobami, ale do domu mam 300 km :P A dziewczyn często nie ma i większość czasu mam tu swoją samotnię
![]() Wyprowadzenie się z domu na studia to wspaniała rzecz, dużo uczy. To taka pół-samodzielność, dobry wstęp na przyszłość. A niedługo muszę zmienić mieszkanie, ciekawe co mnie teraz czeka ![]() Co do figury. Uwielbiam swoje nogi i nieskromnie przyznam, że uważam je za najładniejszą część mnie ![]() ![]() Mord robi co uważa, mam nadzieję, że wróci do nas ![]()
![]() |
#2892 |
Żona Idealna :)
|
wrzuciłam kilka zdjęć, a teraz idę dalej spać ..
nie mogę coś odespać tego tygodnia pełnego wrażeń.. heh.. buziaki i do spisania ![]()
![]() |
#2893 |
Wtajemniczenie
|
ja chcę obczaić Wasze zdjęęęęciaaaa!!!
![]() wiem, że nie powinnam oceniać Tżta swoją miarą, ale on tak czy siak by się nie zapytał - jestem przekonana w 100%. już i tak przez ten rok pokazał jak "bardzo" mu zależy, żebym znalazła pracę... Paula, w necie nie czytałam opinii dotyczących tej diety (teraz rzucam okiem), myślę, że jeśli bardzo zależy Ci na detoksykacji, to nie ma co patrzeć na to, że moja mama ma anemię - jeśli faktycznie chcesz z tego korzystać tylko tydzień. to, że generalnie dieta "działa" na zrzucenie kg nie wątpię, bo mama zrzuciła bardzo dużo. co do detoksykacji jednak wydaje mi się, że bardzo ciężko trafić na warzywa całkowicie "czyste" od toksyn + już jak teraz patrzę na sam opis tej książki w necie - jest o dobroczynności diet głodówkowych i półgłodówkowych... czyli niezdrowo... spróbuj przez kilka dni pojechać na tym, ale ja nie jestem przekonana ![]() co do skrzynki, wyskakuje mi, że "wygląda na to, że logujesz się z nowej lokalizacji, chcemy się upewnić, że to rzeczywiście ty (...). pytanie ochronne "jaka jestem?" (i tu miejsce na moją odpowiedź) / (ewentualnie) wprowadź nazwę miejscowości, z której się zazwyczaj logujesz (miejsce na odpowiedź)) " jak sobie któraś przypomni, która nam zakładała skrzynkę, to ta osoba pewnie będzie znała odpowiedź na to pierwsze przynajmniej ![]()
#2894 |
Zakorzenienie
|
Nie masz talii?Spójrz na to zdj w koszulce
![]() co do ulepszenia swojego ciała to podpisuję się rękoma i nogami, które niestety mam bardzo do poprawy ![]() wiem, że coś wcześniej chyba wspominałaś o zmianie lokum (chyba, ze to nie Ty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Yyyy, Oko, w sumie to nie wiem, o co kaman, ale nasuwa mi się jedna odp: za✂✂✂ista ![]() co do TŻ to rozumiem... i już w sumie na ten temat mówiłyśmy ![]() ja myślałam o 2tyg żeby to było lecznicze, póki co jestem teraz drugi dzień i czuję się dobrze ![]() ![]() boję się, że po tych 2tyg nie będę umiała właściwie wrócić do zdrowego jedzenia i poza jo-jo nic mi nie zostanie, no ew. to wewnętrzne podleczenie, jeśli się nie nawróci ![]()
#2895 |
Wtajemniczenie
|
Paula, zmieniłam już - z wiochy na większą miejscowość - zmieniałam bo stamtąd ciężko by było dojeżdżać gdziekolwiek nawet gdybym znalazła pracę, a stąd mam połączenia do miasta i większą możliwość na znalezienie czegokolwiek nawet na miejscu
![]() ale jak wpisuję nazwę wioszki, z której się logowałam wcześniej to gmail nie umie jej zlokalizować (nie dziwię się ![]() ![]() idę przekąsić podwieczorek ![]()
#2896 |
Zakorzenienie
|
Oko, to CI odpowiedziałam na pierwsze pytanie
![]() miejscowość - nic nie kojarzę, ale mogę poszukać później, bo teraz uciekam, bo pocztę ja zakładałam ![]()
#2897 |
Wtajemniczenie
|
Paula, sprawdzałam już i za✂✂✂ista i piękna
![]()
#2898 |
Wtajemniczenie
|
Praan, ja używałam tego mydła, bo równiez mam problemy z cerą. I powiem tak: troche pomaga. nIe używaj go codziennie, tylko tak ze 3 razy w tyg. troche powinno pomóc, tymbardziej jesli to małe wypryski.
Paula: nie, nie z wzajemnością. Ja nie jestem zakochana ![]() ![]() właśnie jem laysy ![]() ![]()
![]() |
#2899 |
Wtajemniczenie
|
Asiu,
śliczne zdjęcia! Super, że wakacje udane ![]() ![]() Oko, nie mam pojęcia o co chodzi z tym mailem, ja się bez problemów dzisiaj logowałam. Ech, to śledzące nas Google... Spowiedź z dzisiaj bo mnie kuszą dobroci pozostawione przez siostrę, a tak być nie może. - musli + śliwki + gorzka czeko z bakaliami (pasek) + maślanka, kawa zbożowa z mlekiem; - drożdżówka z serem; - ryż + dwa pomidory + kurczak w sosie pomidorowym; - gratka truskawkowa, kromka razowca z serkiem, pół z nutellą, garść orzechów; insanity, abs2 - kanapki z szynką i sałatka z pomidorów i ogórków, albo ser biały z dżemem; dopijam herbatkę i biorę się za ćwiczenie ![]()
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do faceta OkoPani równie dobrze można oskarżyć Ciebie o to, że nie patrzysz na to co dla niego jest ważne, że nie ufasz że się interesuje Twoimi sprawami i że ciągle narzekasz. Równie dobrze może wychodzić z założenia, że jak będziesz chciała mu coś powiedzieć to mu powiesz i nie chce pytać, aby się nie wtrącać. Tacy są faceci i nic na to nie poradzimy, on może widzieć sytuację zupełnie inaczej niż Ty. Albo znajdziecie drogę porozumienia, albo czas się rozstać ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Wtajemniczenie
|
Limone,
oczywiście do wszystkiego trzeba podchodzić z głowa i przede wszystkim słuchać swojego organizmu. To co jednemu służy, drugiemu może zaszkodzić. Dzięki za rady dotyczące twarzy ![]() Ja po ćwiczeniu, dałam sobie wycisk ![]() Zaraz kolacja, będzie jedna kanapka z szynką, druga z serem białym + ogórki i pomidory (z własnego ogródka! siostra przywiozła ![]()
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do twarzy fajny jest też tonik z Sorayi antybakteryjny. Nie wysusza zupełnie. Lubię też mydełko jabłkowe - do kupienia w Naturze, naturalne. Jakbyś spotkała kiedyś ozonowe to podobno jest też fajne. Było stoisko z takimi mydłami w Bonarce ale zlikwidowali. A najlepiej do mycia stosować żele do mycia dla dzieci ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
Oko,
to nie wiem, zaraz popatrzę, jako, że też nie mam problemu z logowaniem się ![]() Praan, ileż u Ciebie cukrów prostych dzisiaj! ![]() ale ogólnie to ładnie ![]() Limone, co do faceta to też popieram ![]() ja od Tombaka zaczęłam dosłownie zdrowiej żyć i jak zaczęłam odżywiać się wg jego zasad, to w pewnym momencie naprawdę lepiej się poczułam ![]() Yess, wiesz, mnie nie chodzi o wielką love do niego ![]() ![]() ![]()
#2904 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny... jestem taka szczęśliwa... Wróciłam od gina. Kolejnego. Bardzo się bałam bo miałam dużo nadziei, w internecie same pozytywy o nim...
Ale okazało się że facet jest super konkretny, przyjazny i co najważniejsze - potwierdził moje domysły. Nie mam PCO! Jestem ZDROWA!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Zadomowienie
|
Hejoo
![]() ja się przyszłam tylko zameldować ![]() nadrobiłam Was, zdjęcie obejrzałam, pięęękne jesteście i szczupłee ![]() ![]() byłam na mieście, kupiłyśmy prezent koleżance na osiemnastkę ![]() za mną jakieś 1h30min jazdy rowerem z kumpelą, dość spokojnym tempem, dalej odkrywamy idealne tereny do jazdy ![]() no i spadam robić dzisiejszy dzień BBLu czyli Bum Bum i H&T ![]() baaaj ![]()
#2906 |
Zakorzenienie
|
Oko, odpowiedź 'zmieniłam' na 'za✂✂✂ista'
![]() Paoll ja nie wiem o co chodzi ![]() ale szczena cieszy mi się od samego czytania Twojej wypowiedzi i cieszę się, że wszystko jest po Twojej myśli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Mys, wpadnij później coś więcej powiedzieć i pogadać ![]() a co kupiłyście na 18'stke? ![]()
#2907 | ||
Wtajemniczenie
|
ach tak, wiem. Tak wyszło, głupio :P
Jutro będzie lepiej. Cytat:
![]() ![]() Bardzo się cieszę! ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak Ty ładnie ćwiczysz cały czas... brawo! ![]() ![]() Co kupiłyście koleżance?
![]() ![]() |
![]() |
#2908 |
Konto usunięte
|
Pauluś leczyłam się na "niby PCO" od jakichś 3 lat... hormonalnie. A ja fatalnie znoszę hormony
![]() Z tymże ja nie wierzyłam że to mam bo prócz drobnych nierówności hormonalnych nie byłam ani otyła ani nie miałam męskiego owłosienia ani nie łysiałam - to wszystko ma moja biedna siostrzyczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Aaaale mam ochotę iść pobiegać... chyba zaraz wskoczę w dres... choć nie do końca powinnam przy tej diecie, ale mam dylemat
![]() Asiu! suuuper fotki! ![]() ![]() ![]() i masz taką słodką twarzyczkę ![]() wiesz, dałabym Ci mniej lat, niż masz ![]() ![]() ![]() Praan, wiem i nawet za słowo Cię nie trzymam, bo wiem, że Ty jesz dobrze i trzymasz się diety ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2910 |
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.