Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 13:34   #61
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

a ja do 17 w pracy :/

Inutil ja też bym chciała zaproszenie do klubu

Dziewczyny ja też mam ostatnio takiego lenia, że syf mi się zrobił w mieszkaniu i chyba dzisiaj może w końcu nadrobię... mam nadzieję że mi się nie odmieni chęć po powrocie do domu

aaa i witam w II części
Stary 2011-07-26, 14:11   #62
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

dobra, koniec. posprzątałam TYLKO kuchnię. na więcej nie mam siły. I tak jestem z siebie dumna, bo to przełom

grzeję teraz gołąbki, ale jakoś nie mam na nie ochoty :/
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 14:30   #63
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam i tu
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 14:54   #64
elunia25
Raczkowanie

Razem z fasolką meldujemy się w nowym watku

Dziewczyny czy Was też czasami bolą brzuszki, chodzi mi o to że czasami coś mnie kłuje, ciagnie a czasami po prostu boli ale tak przez pół godz nie wiecej a potem wszystko przechodzi
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:38   #65
AgaMili
BAN stały

Znowu o golabkach? . Zrobie na weekend

Do 17.30 w pracy . Ale pochwale sie ze wynajelam pokoj, mieszkanie i duzy dom wiec prowizja bedzie

Ssie mnie na lunch jadlam hamburgera ale na cos slodkiego mam ochote , chyba kupie batonika . Matko ciekawe czy cos przytylam.. Wizyta w przyszly czwartek

Eliza
Zoska co tam u Ciebie?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:43   #66
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hejka jestem już po pracy Nadrobiłam tą cześć z dzisiaj ale jeszcze mi końcówka poprzedniego wątku została bo tak szalałyście
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Kasik ale zapewniłaś nam emocje
Hehe....bo ja Was tak w niepewności chciałam potrzymać,..... a tak poważnie to jak już się umówiłyśmy to bym Was nie olała a tu takie stresy. Nie chciałam sama tytuły wybierać a jak wróciłam wczoraj z pracy wieczorem to już prawie nikogo nie było i poranny głos zdecydował o tytule Przeglądałam jeszcze kilka innych wątków zamkniętych i sporo z nich miały przekroczony trochę limit, więc luzik

Co do listy to dajcie mi chwilkę do wieczora będzie.

A ja dzisiaj zaczynam 5ty miesiąc....może mi się uda dziś jeszcze zdjęcie brzuszka zrobić
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:45   #67
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Do 17.30 w pracy . Ale pochwale sie ze wynajelam pokoj, mieszkanie i duzy dom wiec prowizja bedzie

Ssie mnie na lunch jadlam hamburgera ale na cos slodkiego mam ochote , chyba kupie batonika . Matko ciekawe czy cos przytylam.. Wizyta w przyszly czwartek

Eliza
Zoska co tam u Ciebie?
za kolejne wynajęcie

Na zdjęciach nie widać żeby ci się przybrało na wadze ;> Ja od początku ciąży nie tyję , co najlepsze ostatnio straciłam 600 gram a wczoraj okazało się , że jeszcze 300 gram , więc chudnę. Ale lekarz nic nie mówił , że to źle .

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
(...)A ja dzisiaj zaczynam 5ty miesiąc....może mi się uda dziś jeszcze zdjęcie brzuszka zrobić
Gratuluję 5tego miesiąca

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 15:50   #68
mala_stopka
Zadomowienie

a mnie naszła ochota na fasolke po bretońsku... wieki jej nie jadłam, ale tak mnie naszło, ze po pracy poszłam do sklepu i kupiłam 2 wielkie słoiki i teraz z córcią wcinamy pychotka
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:58   #69
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a mnie naszła ochota na fasolke po bretońsku... wieki jej nie jadłam, ale tak mnie naszło, ze po pracy poszłam do sklepu i kupiłam 2 wielkie słoiki i teraz z córcią wcinamy pychotka
za mna też chodzi od kilku dni fasolka póki co opycham sie szparagową, ale właśnie chcę fasolkę po bretońsku z kiełbaską lisiecką, boczkiem, papryką i duuużą ilością pomidorów

Kochane ratujcie codziennie mi się nowe rozstępy pojawiają a smaruję się, regularnie i to kremami za 100 zł no ryczeć mi się chce ;(

aa Wam też lekarz zalecił braie kwasów omega3? bo po ostatniej wizycie zamiast foliku mam brac zestaw witamin i mumomega z kwasami. Do tego jeszcze nospa, luteina i magnez. Ładny zestaw codzienny się z tego robi
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:04   #70
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Hejka jestem już po pracy Nadrobiłam tą cześć z dzisiaj ale jeszcze mi końcówka poprzedniego wątku została bo tak szalałyście Hehe....bo ja Was tak w niepewności chciałam potrzymać,..... a tak poważnie to jak już się umówiłyśmy to bym Was nie olała a tu takie stresy. Nie chciałam sama tytuły wybierać a jak wróciłam wczoraj z pracy wieczorem to już prawie nikogo nie było i poranny głos zdecydował o tytule Przeglądałam jeszcze kilka innych wątków zamkniętych i sporo z nich miały przekroczony trochę limit, więc luzik

A ja dzisiaj zaczynam 5ty miesiąc....może mi się uda dziś jeszcze zdjęcie brzuszka zrobić
Gratulacje 5. miesiaca Ja tez juz chce
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
za kolejne wynajęcie
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Na zdjęciach nie widać żeby ci się przybrało na wadze ;> Ja od początku ciąży nie tyję , co najlepsze ostatnio straciłam 600 gram a wczoraj okazało się , że jeszcze 300 gram , więc chudnę. Ale lekarz nic nie mówił , że to źle . [COLOR="Silver"]
Ja w I ciazy chudlam do 5. miesiaca, w sumie 5kg. Potem przytylam 9 i bylo ok. Nie ma co sie martwic skoro na usg wszystko ok
Cytat:
mniaaam

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Nikotynko na rozstepy nie ma rady, mi zadne kremy nie pomagaly i mialam na biuscie czerwone krechy, na szczescie na brzuchu tylko z boku malutkie. Nie martw sie, potem zbledna i nie bedzie nic widac
Stary 2011-07-26, 16:32   #71
uska000
Zadomowienie

zrobilam paszteciki pychaaaa i zrobilam serek do buleczek zaraz biore sie za ciasto drozdzowe i beda jeszcze buleczki z serem i rodzynkami
ale w pizamie chodze dalej;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:38   #72
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
za mna też chodzi od kilku dni fasolka póki co opycham sie szparagową, ale właśnie chcę fasolkę po bretońsku z kiełbaską lisiecką, boczkiem, papryką i duuużą ilością pomidorów

Kochane ratujcie codziennie mi się nowe rozstępy pojawiają a smaruję się, regularnie i to kremami za 100 zł no ryczeć mi się chce ;(

aa Wam też lekarz zalecił braie kwasów omega3? bo po ostatniej wizycie zamiast foliku mam brac zestaw witamin i mumomega z kwasami. Do tego jeszcze nospa, luteina i magnez. Ładny zestaw codzienny się z tego robi
Kiełbasa lisiecka to ta z Liszek? jeśli tak, to potwierdzam - jest pyyyyyszna
A na rozstępy niestety nie ma rady. Znajoma całą ciążę wcierała w siebie kremy vichy i miała krechy na całym brzuchu. Inna nie robiła nic i żadnego rozstępu.
Ja mam na tyłku takie małe. Ale to jeszcze sprzed ciąży. Nie nastawiam się na ich brak.
A w którym jesteś tygodniu?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 16:49   #73
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

spałam 2 godziny
teraz zrobiłam sobie soczek z marchewki i jabluszka i oczywiscie arbuza wsunęłam tradycyjnie ;D

co do rozstępów to ja cały czas lecę na rossmanowym babydream i na razie cisza.....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:00   #74
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Witam Was.

Dzis pomogłam tapetowac troche tż-owi.

Mam problem ze swoim ojcem i to nie mały. Od zawsze byłam jego oczkiem w głowie, córeczka tatusia. Wieść o ciąży do niego nie dociera, moja mama cały czas próbuje go podejsc i mówi o ciąży, ale tata nic, zmienia temat, albo udaje, ze nie słyszy. Dzis wpadła do nas znajoma moich rodzicówi z grubej rury do ojca : "o dziadkiem bedziesz", a tata odpowiedział : nie będę, dosłownie powiedział "nie będę".To mnie zszokowało do końca. O ciąży wie juz długo, ale w ogole to do siebie nie przyjmuje. Niby ze mna rozmowa, ale ani słowa o ciazy. W domu jest juz tydzien i na temat ciazy nie pojawiło sie z jego ust ani słowo.
Jak w grudniu na BN przyjedzie to tez będzie udawał, że nie widzi ogromnego brzucha? Nawet nie próbuje z nim rozmawiac, bo to juz nic nie da.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:08   #75
anankee
Rozeznanie

mnie się w pierwszej ciąży rostępy zaczęły robić jakoś tak od 24 tygodnia. Nie ma na to rady, to jest genetycznie zaprogramowane. Ja się smarowałam od początku, najpierw oliwką dziecięcą, potem tą oliwką z rossmana a potem to już nie mogłam za bardzo masować brzucha to tak co drugi dzień się machnęłam. I co, i nic. Teraz póki co nowych nie mam, ale pewnie sie pojawią. Zresztą jeszcze te z przed roku nie zbladły....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 17:11   #76
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Eliza
Zoska co tam u Ciebie?
za wynajem i prowizję

Cytat:
Hejka jestem już po pracy Nadrobiłam tą cześć z dzisiaj ale jeszcze mi końcówka poprzedniego wątku została bo tak szalałyście Hehe....bo ja Was tak w niepewności chciałam potrzymać,..... a tak poważnie to jak już się umówiłyśmy to bym Was nie olała a tu takie stresy. Nie chciałam sama tytuły wybierać a jak wróciłam wczoraj z pracy wieczorem to już prawie nikogo nie było i poranny głos zdecydował o tytule Przeglądałam jeszcze kilka innych wątków zamkniętych i sporo z nich miały przekroczony trochę limit, więc luzik

Kasik, gratuluję 5 miesiąca

A stracha nam napędziełaś
Cytat:
Stopka, ja od dłuższego czasu mam ochotę na fasolkę po bretońsku. Ale nie chcę takiej kupnej, tylko żeby mama zrobiła, a ona nie chce
Mówi, że jak mnie brzuch boli bez fasolki, to mam sobie wyobrazić, jak mnie będzie bolał po fasolce
Chyba kupię i namoczę fasolę to wtedy nie będzie miała wyjścia i zrobi

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

Ja rozstępy mam jeszcze z okresu dojrzewania, na razie nowych nie widzę, ale za to mam coraz więcej żylaków i to mnie martwi Bo nogi zaczynają wyglądać okropnie

Niezły masz zestaw tabletek
Ja mam zalecone jakieś witaminy, kwasy też tam chyba jakieś są

A ja własnie wcinam kanapki z wędlinką, serkiem zółtym i uwaga: jajkiem Nie jadłam tak od podstawówki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:13   #77
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam Was.

Mam problem ze swoim ojcem i to nie mały. Od zawsze byłam jego oczkiem w głowie, córeczka tatusia. Wieść o ciąży do niego nie dociera, moja mama cały czas próbuje go podejsc i mówi o ciąży, ale tata nic, zmienia temat, albo udaje, ze nie słyszy. Dzis wpadła do nas znajoma moich rodzicówi z grubej rury do ojca : "o dziadkiem bedziesz", a tata odpowiedział : nie będę, dosłownie powiedział "nie będę".To mnie zszokowało do końca. O ciąży wie juz długo, ale w ogole to do siebie nie przyjmuje. Niby ze mna rozmowa, ale ani słowa o ciazy. W domu jest juz tydzien i na temat ciazy nie pojawiło sie z jego ust ani słowo.
Jak w grudniu na BN przyjedzie to tez będzie udawał, że nie widzi ogromnego brzucha? Nawet nie próbuje z nim rozmawiac, bo to juz nic nie da.
hmm faktycznie nie za fajnie.. ogolnie wiem ze ojcowie ktorych corka jest coreczka tatusia maja problemy z zaakceptowaniem tego u mnie np tato wie noi niby sie cieszy ale jak przychodze to mama glaszcze gada do brzucha(1wnuk/wnuczka) a tato pyta co slychac i w ogole ale dzidzius jakos go nie interesuje.. choc jestem po slubie itd. moja mama mowi ze jak sie urodzi to juz sie napewno bedzie cieszyl nosil itp tesciu tez wie i tez jakos sie nie interesuje;p chlopy tak maja
nie rozumiem tylko dlaczego powiedzial "nie bede!"... nie zdaje sobie sprawy ze Ciebie to zabolalo?? moze sprobuj z nim pogadac

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:18   #78
agacia_cz
Zadomowienie

i ja się zgłaszam ależ już tutaj naszkrobałyście

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
Razem z fasolką meldujemy się w nowym watku

Dziewczyny czy Was też czasami bolą brzuszki, chodzi mi o to że czasami coś mnie kłuje, ciagnie a czasami po prostu boli ale tak przez pół godz nie wiecej a potem wszystko przechodzi
u mnie to samo
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:18   #79
AgaMili
BAN stały

Zoska a moze zapytaj go , jak to nie bedzie? Czy wypiera sie wlasnego wnuka?
Moj tata szaleje na punkcie ciazy, za I razem bylo to samo. Kupowal mi soczki, mleko organiczne i nic nie pozwala nosic a teraz znosi moje humory i do tz mowi ze ma mnie sluchac i spelniac moje zachcianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 17:19   #80
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hmm faktycznie nie za fajnie.. ogolnie wiem ze ojcowie ktorych corka jest coreczka tatusia maja problemy z zaakceptowaniem tego u mnie np tato wie noi niby sie cieszy ale jak przychodze to mama glaszcze gada do brzucha(1wnuk/wnuczka) a tato pyta co slychac i w ogole ale dzidzius jakos go nie interesuje.. choc jestem po slubie itd. moja mama mowi ze jak sie urodzi to juz sie napewno bedzie cieszyl nosil itp tesciu tez wie i tez jakos sie nie interesuje;p chlopy tak maja
nie rozumiem tylko dlaczego powiedzial "nie bede!"... nie zdaje sobie sprawy ze Ciebie to zabolalo?? moze sprobuj z nim pogadac
Mój tato jest bardzo ciężki w rozumieniu.

Ojca boli chyba to, ze nie jestesmy po slubie. On miał w życiu jedna kobiete, nigdy mu w głowie baby nie były. Zawsze praca. Wychowany został w bardzo religijnej rodzinie. Ślubu nie planuje, on o tym wie, ze slubu i tak nie bedzie. Moja mama tez sie cieszy, zagaduje go, ale on omija temat udaje, ze nie istnieje.

Ojciec tż-ta tez mnie tak traktuje. Ale własny ojciec?

Ja osobiscie przy tym nie byłam jak powiedział, że nie bedzie dziadkiem. Ale cholera jak to nie bedzie? Zwariował czy co?

W razie czego miałabym sie gdzie wyprowadzić, do tż-ta. Ale wiadomo jaki on jest, więcej problemów sobie narobię niż mam.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Zoska a moze zapytaj go , jak to nie bedzie? Czy wypiera sie wlasnego wnuka?
Moj tata szaleje na punkcie ciazy, za I razem bylo to samo. Kupowal mi soczki, mleko organiczne i nic nie pozwala nosic a teraz znosi moje humory i do tz mowi ze ma mnie sluchac i spelniac moje zachcianki
Aga jestescie po slubie prawda? A ja nie i chyba w tym jest ten cały ambaras..
Stary 2011-07-26, 17:20   #81
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was.

przykro mi
najgorsze jest to że mój tata jeszcze nie wie a myślę że zareaguje tak samo jak twój ;(
też nie mam ślubu ale to nic ! mój tż nie ma jeszcze rozwodu ;(

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:22
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:21   #82
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Zoska tata na pewno zmieni zdanie jak zobaczy wnuka
Stary 2011-07-26, 17:25   #83
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
przykro mi
najgorsze jest to że mój tata jeszcze nie wie a myślę że zareaguje tak samo jak twój ;(
No to jestesmy w troche podobej sytuacji. Do ojca nie mam już sił. Zdjecia usg mu nie pokazałam, bo aż się boję. Jeszcze cos głupiego powie, albo w ogole nic nie powie, wolę mu go nie pokazywać.

Mam dopiero 20 lat, ciąża bez ślubu, nawet nie mieszkamy ze sobą dla mojego ojca to już jest koniec świata.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Zoska tata na pewno zmieni zdanie jak zobaczy wnuka
No może, może , ale na Boże Narodzenie wolałabym się z nim nie widzieć. Ale juz rok temu spędzałam wigilie w Niemczech z tż, więc teraz chyba nie uciekne, a dobrze by było... Przyjezdza rzadko do PL, bo pracuje w Niemczech, ale jak przyjedzie nastepnym razem to bede miała brzuch jak balon i co ? Tez zero odzewu?
Stary 2011-07-26, 17:28   #84
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

CIężko mu pewnie się z tym pogodzić, ale jestem pewna, że będzie kochał wnuka bardzo!!
agaciu u Ciebe tez tak będzie!!
Stary 2011-07-26, 17:35   #85
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No nie wiem, nie wiem. Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Nie mam pojęcia co robić. Niby pyta co tam, jak tam, jak sie czujesz, ale nic wiecej. A dzis jeszcze z takim tekstem wyjechał.
Stary 2011-07-26, 17:43   #86
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was.

Cytat:
Mój tato jest bardzo ciężki w rozumieniu.

Ojca boli chyba to, ze nie jestesmy po slubie. On miał w życiu jedna kobiete, nigdy mu w głowie baby nie były. Zawsze praca. Wychowany został w bardzo religijnej rodzinie. Ślubu nie planuje, on o tym wie, ze slubu i tak nie bedzie. Moja mama tez sie cieszy, zagaduje go, ale on omija temat udaje, ze nie istnieje.

Ojciec tż-ta tez mnie tak traktuje. Ale własny ojciec?

Ja osobiscie przy tym nie byłam jak powiedział, że nie bedzie dziadkiem. Ale cholera jak to nie bedzie? Zwariował czy co?

W razie czego miałabym sie gdzie wyprowadzić, do tż-ta. Ale wiadomo jaki on jest, więcej problemów sobie narobię niż mam.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Aga jestescie po slubie prawda? A ja nie i chyba w tym jest ten cały ambaras..
Przykro mi z powodu sytuacji z ojcem. Ale może musi się oswoić z tą myślą? Daj mu czas. Jesteś jego córeczką, w końcu zaakceptuje to, że będziesz miała dziecko, że dorosłas. Może tu wcale nie chodzi o slub?
Poczekaj spokojnie, poza tym Boże Narodzenie to akurat świetny czas. Ty będziesz bliżej porodu, on będzie miał czas, żeby nauczyć się zyć z myslą, że będzie miał wnuka.

A o wyprowadzce do TZta nawet nie myśl. Chyba już lepiej życ z ojcem, którego i tak nie ma na codzień, niż z ojcem Twojego dziecka ( po tym co nim pisałaś tak wnioskuję).

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
przykro mi
Agacia, to u Ciebie też ciekawie. Mieszkasz z rodzicami, sama czy z TZ?

Stary 2011-07-26, 17:44   #87
Brawurka84
Raczkowanie

Zośka:ślub tu nie ma nic do tego...my też nie mamy ślubu i nigdy nie będziemy miec.Moja mama i teściowa są bardzo tolerancyjne pod tym względem,teśc na początku miał wielkie :ale,że jak to bez ślubu i dziecko.
Ano tak to,bo dzidziuś był zaplanowany bez ślubu
Jakoś to przełknął i skończył temat
mojemu ojca nawet nie poinformowałam,że zostanie dziadkiem-nie wiem czy zasłużył sobie na taką informację
a Twojemu na pewno przejdzie jak tylko zobaczy jak rośnie brzuszek,że sobie dobrze radzisz itp.
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:51   #88
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Niby tak, mam gdzie mieszkać narazie, miałabym nawet osobny pokoik dla dziecka u mnie. Ale ja wolałabym sie na jakis czas i tak odizolować, męczy mnie taka sytuacja jak jest teraz. Uciekam do lozka, bo ten komputer mnie meczy, za kilka dni znow bede siedziała po 8 godzin przed nim!! Dobranoc, jakoś to bedzie..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Zośka:ślub tu nie ma nic do tego...my też nie mamy ślubu i nigdy nie będziemy miec.Moja mama i teściowa są bardzo tolerancyjne pod tym względem,teśc na początku miał wielkie :ale,że jak to bez ślubu i dziecko.
Ano tak to,bo dzidziuś był zaplanowany bez ślubu
Jakoś to przełknął i skończył temat
mojemu ojca nawet nie poinformowałam,że zostanie dziadkiem-nie wiem czy zasłużył sobie na taką informację
a Twojemu na pewno przejdzie jak tylko zobaczy jak rośnie brzuszek,że sobie dobrze radzisz itp.
Oby, oby

Nasz dzidzia teoretycznie nie był planowany, ale kochalismy sie bez zabezpieczenia w czasie miesiaczki, tz pod koniec:p Wiedzielismy czym to skutkuje, nie balismy sie tego co bedzie, ale nie takiej reakcji ojca sie spodziewałam. Za to i tesciowa i mama sie ciesza strasznie
Stary 2011-07-26, 17:51   #89
dph
Rozeznanie

teraz może ciężko waszym ojcom się pogodzić z tym faktem ale na pewno gdy wnuki już się pojawią na świecie to będą oczkiem w głowie dziadków Dziadkowie strasznie rozpieszczają wnuki wiem to z doświadczenia. A faceci jak to faceci ciężko im wyrażać uczucia ale na pewno się w głębi serca cieszą tylko nie pokazują tego i tyle. Będzie dobrze
Stary 2011-07-26, 17:53   #90
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak, mam gdzie mieszkać narazie, miałabym nawet osobny pokoik dla dziecka u mnie. Ale ja wolałabym sie na jakis czas i tak odizolować, męczy mnie taka sytuacja jak jest teraz. Uciekam do lozka, bo ten komputer mnie meczy, za kilka dni znow bede siedziała po 8 godzin przed nim!! Dobranoc, jakoś to bedzie..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Oby, oby

Nasz dzidzia teoretycznie nie był planowany, ale kochalismy sie bez zabezpieczenia w czasie miesiaczki, tz pod koniec:p Wiedzielismy czym to skutkuje, nie balismy sie tego co bedzie, ale nie takiej reakcji ojca sie spodziewałam. Za to i tesciowa i mama sie ciesza strasznie
Ale chyba bardziej Cię umęczy mieszaknie z TZtem. Masz oparcie w mamie, dasz radę. A ojcu przejdzie, zobaczysz. Trzymam kciuki :kicuki:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości