Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 17:33   #2701
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Dzień dobry mamusie i ich dzidziusie
Dziękuję wszystkim za komplementy !!!
(obrosłam w piórka .. )
Ładne zdjęcia to naprawdę zasługa dobrych fotografów, w rzeczywistości wcale taka piękna to ja niestety nie jestem
i dziękuję jeszcze za komentarze do albumu

no i dziękuję za życzenia imieninowe
i również życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO wszystkim Ankom i Hankom ;*!

Dziś dwie miłe niespodzianki mnie spotkały : prezent imieninowy od teściówki w postaci suszary prostującej Rowenty .. i wizyta u fryzjera !! Pożegnałam się z moim białym blondem, nie poznaję się w lusterku, mam teraz mój naturalny kolorek .. dodam zdjęcie, oceńcie proszę - czy lepiej, czy gorzej bo czuję się hmm .. jak szara myszka

No i chciałam złożyć oficjalne wyrazy podziwu dla dziewczyn, które mimo wszelkich trudności karmią tylko i wyłącznie piersią .. Po tygodniu karmienia co godzinę lub czasem co pół, skusiłam się podać małej mm.. Byłam wykończona, nie opłacało mi się iść spać, bo za chwilę znowu pobudka .. Ciągle płacz, płacz i płacz. Byłam w szoku, bo zawsze mała była aniołkiem, pewnie to faktycznie skok w połączeniu z kryzysem laktacyjnym .. Wczoraj kupiliśmy Nestle Nan Pro 1 i o 20.30 mała dostała 120ml. Wyciumkała wszystko i zadowolona zasnęła ..Spała do 2 . Chcę i zamierzam dalej karmić piersią, ale jeśli nadal będą takie cyrki to raz na jakiś czas dziecko dostanie butlę. Trudno, świat się nie zawali . Póki co nie dopadły mnie jakieś wyrzuty sumienia, nie czuję się gorszą matką przez to ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Picture0759.jpg (42,4 KB, 100 załadowań)

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:46
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:42   #2702
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dziekujemy za kciuki
Z malutka ok
Kupki powinny same sie unormowac a my mamy pracowac nad zwiekszeniem przerw miedzy karmieniami. Bedzie ciezko. Lekarz kazal tez kupic kropelki BiGaia i podawac 5 razy dziennie 1-2 kropelki
Mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Mala juz zmeczona placzem a moje zmasakrowane sutki blagaja o chwile przerwy

Bylo tez wazenie- mamy juz 4 kg

Uciekam bom zmeczona, buziaki
a co ile teraz karmisz??
ciesze sie ze jest ok
na co ta bio gaia jest??

seba cały dzien spi
zero aktywnosci oprócz chwili rano, chyba odsypia ciezka noc
Stary 2011-07-26, 17:48   #2703
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO DLA NASZYCH
ANUSI I HANUSI !!

anulinka a tak sie zastnawiam, Ty sobie w nocy budzik ustawiasz czy sama się budzisz na odciąganie ?

zosiaaa, oj tam.. jak raz nie wykąpałaś to świat się nie zawali Zrobiłaś dzidziusiowi dzień dziecka Mnie sie tez już raz tak zdarzyło

MoniaK; ooo piękną nockę miałaś !! Jupi !! Nie martw się, Gabrysi kupuiłam ostatnio na 62 i też troszkę za luźne.
Bo nasze dzidziusie są szczupłe a nie krótkie... 1,5 tyg temu Gabcia miała 61cm
Ja jadłam czekolade, nie jakieś zatrważające ilości ale po 2-3 kosteczki czasem przekąsiłam

Dziewczonka; ale się TŻ postarał Dla Ciebie Słoneczko podwójne życzonka !!

agus87; sweetasne zdjęcia ! ale róznica szalona

Zytus, jakie fajne zdjęcie ! Ile piesek ma miesiecy? Nie wygląda na takie maleństwo? Chyba, że przy Igorku sprawia wrażenie dorosłego

listopadowa, ale pięknie wziełaś się za siebie! Trzymam kciuki za efekty. Ile w czasie będzie trwała cała kuracja?

gusiagatko; mocno trzymam kciuki za kupki !

Grazin, suuuper filmik !!
Jak Twoje zdrówko? Karmić możesz, gdy masz do 38,5 temp. Tylko uważaj abyś nie zaraziła katarem Sebusia

Matall, łezka w oku zakręciła mi się, gdy zobaczyłam pogawędki ! Jejku jak bym chciała móc tak z Gabi już pogadać... Slicznie sobie gawędzą chłopaki

Anulka, szerokiej drogi !!! Ostrożnie wracajcie i zdróweczka

Ewesko, jak zwykle prześliczne zdjęcia ! Ssanie na wzajem sobie piąstek mnie powaliło na kolana

Doczytam teraz jeszcze parę zaległych postów

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:50   #2704
atiz
Rozeznanie

Dziewczonka STO LAT!

Wszystkie Anny
NAJLEPSZEGO

Dorkabl
hehe z tej osy

Matal
buty ładne, klasyk, ciężko takie znaleźć, a wygodne chociaż? Jezu nie pamiętam kiedy ostatnio chodziłam na obcasach, a wogóle to po ciąży wydaje mi się że mam wielkie stopy i chyba do żadnych się nie zmieszczę. Wy też tak macie?

Grazin i widzisz jak to na tym świecie jest, biedna schorowana matka w nogach spi

Kurde kurde kurde kupiłam sobie jakiś czas temu ten super rozgrzewający balsam co tak się o nim rozpisywałyście i użyłam pare razu i bez szału a ostatnio jak sobie go wmasowałam to myślałam że wyjdę z siebie, próbowałam wszystkiego, spłukać go, stać pod zimnym prysznicem, wsmarować alantan i nic - MASAKRA !!!! Myślałam że zejdę, mąż umierał ze śmiechu a ja nago chciałam wyjść na balkon i tak w deszczu i na wietrze stać. Jakaś jestem cienka chyba. Kupie ten chłodzący

Mała spała od 20 do 4.30 po czym się obudziła i postanowiła że wiecej spać nie będzie
I w taki o to sposób zabrałam się z mężem do pracy, on zabrał małą do biura a ja poszłam na siłownie poćwiczyć, teraz ledwo rękami ruszam, mam nadzieję że jutro nie będzie maskary, potraktuje się Fastum żelem wieczorem i na jakiś masażyk naciągnę męża.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:52   #2705
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wczoraj dwa razy
leb mnie bolał prze okropnie
ale dzis mineło
super nocke miałas czyzby sie Tymus naprawił? oby!!!
a karmisdz teraz mm?

sebek ma dwa miesiace i tydzien i nosi na 68.
62 mu naciagne ale z bieda
a jak go zmierzyła pielegniarka to niby 60 cm ma ciekawe jakim cudem

wiec trzymam

u nas noc koszmarna
ja sie czułam jak kupa
wymiotowałam dwa razy
łeb miałam ochote sobie odkrecic i schowac do szafy

sebek od 20 do 24 nie zmrużył oka. w sumie do 23 30 lezał i patrzył na swoje rece potem było marudzenie ale tz uspił ja poszłam do srugiego pokoju spac ale po 30 min po mnie przyszedł bo podobno mały sie krecił i głodny był, ale jak przyszłam do pokoju to zasnał, na łózku
wiec po lewej spał sebek koło niego tz a ja w nogach
bo generalnie tz powiedział ze bierze małego na siebie i mam isc spac ale sie ułozyłam w nogach i zasnełam a mały sie o 6 na karmienie obudził.
może się czymś strułaś??
coś może nie świeżego zjadłaś

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
oby Cię coś poważnego nie brało
Co do karmienia to daję Tymkowi jedną butlę wieczorem przed spaniem, bo już nie dawałam rady z tymi pobudkami. Jest lepiej bo często śpi od 21 do 2-3 ale czasami budzi się wcześniej np. o 24. Daję mu tylko jedną butlę na dobę i na razie nie chcę więcej. Tylko obawiam się jak z tym moim pokarmem będzie bo w ciągu dnia często mam wrażenie że mały wszystko wypija z piersi i nic tam nie mam
Kurczę, Twój Sebek to już kawał faceta. Niby starszy o kilka dni od mojego ale ja Tymkowi dopiero teraz kupuję rzeczy na 62 a i tak niektóre za duże
na Mateusza też niektóre 62 są za duże, może na długość są ok ale na szerokość za duże

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam dwie sekundy wiec pozniej doczytam

CZY KTORAS Z WAS DYSPONUJE KODEMNA PAMPERSY Z ROSSMANNA Z KTOREGO NIE SKORZYSTA I MOZE UZYCZYC? Z GORY DZIEKUJE.
nie wiem czy bzyczqa nie proponowała

Cytat:
mówisz? i nie martwić się tym?

czyli różnie to bywa i każde dziecko inaczej rośnie

Jejjju jak mi się chce czekolady ale boję się zjeść bo od porodu jeszcze nie tknęłam. Wcinam jakieś biszkopty ale to takie pitu pitu i namiastka słodkiego, nie ma to jak porządna czekolada
ciesz się bo ja jem czekoladę i waga zamiast w dół to zaczęła mi iść w górę

co do cm to widziałyście jak to mierzą?? bo ja ostatnio się przypatrzyłam i dosuwały taką drewnianą deskę i w zależności jak mały zginał nóżki tak im wychodził pomiar
a ja myślałam że to się mierzy na wyprostowanych nóżkach

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:55   #2706
listopadowa80
Zakorzenienie

Daisy, jeśli ustalę zabiegi raz w tyg. to 10 tygodni
Atiz, mam taki sam problem ze stopami
Enchan, zachwycasz urodą... Taka piękna i młodziutka jesteś. Tylko pozazdrościć...

Izka mnie coś szturcha. Chyba chce mieć mamę tylko dla siebie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:59   #2707
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Mary ; 4 okres ? OMG ! Troche za czesto

Weredka, każde ćwiczenie musisz taką ilość powtórzyć, nie ma że boli Przeszłam cała serię zimą rok temu

Andziot; ja też tęsknię za piwem !!
Zaskapajem się bavarią 0,00% (w tesco dostępna) albo karmi bądź lech free lub żywiec bezalkoholowy.. jakos człowiek musi sobie radzić

atiz; czekamy na Ciebie !! Wracaj

antropia; jaka nadwaga! Ciesz się, że Malutki zdrowo rośnie i to się liczy. W ogóle nie myśl o tym, że jest jakiś gruby - nieprawda !

Klaterina; dlaczego oddajesz sukienkę ??

Agnieszka.M; zdjęcie Antosia i pieseczka Wielbię westi

ania2631; Ty nie kracz Kochana z tą ciążą Może dajmy sobie jeszcze chwilkę wytchnienia

Enchantress - baardzo ładnie wyglądasz - tak naturalnie

hellooo,

melduję, ze żyje
Wszystko u nas oki, wczoraj biegałam galeria - dom, salon orange-dom
Malutka wyrasta mi z ciuszków i musiałam dokupić bo nie wzięłam z domu większych.
Nareszcie też przedłużyłam umowę i wybrałam telefon nowy
Pogoda za oknem znów paskudna Nic mi sie nie chce...
Spałyśmy do 11

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:03   #2708
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

My cały dzień w biegu. Przed chrzcinami mamy sporo jeszcze do załatwienia. Na szczęście dzisiaj Pepe mniej marudny, niż wczoraj, ale naprawdę zrobił ogromny SKOK rozwojowy Nie ten chłopak, co wczoraj. Śmieje się, gaworzy i na okrągło pcha piąstki do ust.

Dziękuję za życzenia , wszystki Aniom, Aneczkom i Haneczkom ( małym i tym dużym ) wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
anulinka a tak sie zastnawiam, Ty sobie w nocy budzik ustawiasz czy sama się budzisz na odciąganie ?
Ostatnie 3 noce sama się budzę. Jakoś tak fajnie się składa, że zawsze parę czy parenaście minut przed Pepe. Na początku ustawiałam budzik. A teraz, jak się sama nie obudzę, to doję po tym, jak nakarmię Pepe.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:03   #2709
Suarti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
moje skarbki

Suarti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:04   #2710
matallewar
Zakorzenienie

atiz Ja kupiłam na all Wygodne właśnie Chodziłam sobie dziś w nich po mieszkaniu, nie zabiłam się z małym na rękach
A ja nogi zawsze miałam spore (40-41), po ciąży nic się nie zmieniło...

enchant Bardzo ładnie i wcale nie szaro

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:08   #2711
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie i ich dzidziusie
Dziękuję wszystkim za komplementy !!!
(obrosłam w piórka .. )
Ładne zdjęcia to naprawdę zasługa dobrych fotografów, w rzeczywistości wcale taka piękna to ja niestety nie jestem
i dziękuję jeszcze za komentarze do albumu

no i dziękuję za życzenia imieninowe
i również życzę WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO wszystkim Ankom i Hankom ;*!

Dziś dwie miłe niespodzianki mnie spotkały : prezent imieninowy od teściówki w postaci suszary prostującej Rowenty .. i wizyta u fryzjera !! Pożegnałam się z moim białym blondem, nie poznaję się w lusterku, mam teraz mój naturalny kolorek .. dodam zdjęcie, oceńcie proszę - czy lepiej, czy gorzej bo czuję się hmm .. jak szara myszka

No i chciałam złożyć oficjalne wyrazy podziwu dla dziewczyn, które mimo wszelkich trudności karmią tylko i wyłącznie piersią .. Po tygodniu karmienia co godzinę lub czasem co pół, skusiłam się podać małej mm.. Byłam wykończona, nie opłacało mi się iść spać, bo za chwilę znowu pobudka .. Ciągle płacz, płacz i płacz. Byłam w szoku, bo zawsze mała była aniołkiem, pewnie to faktycznie skok w połączeniu z kryzysem laktacyjnym .. Wczoraj kupiliśmy Nestle Nan Pro 1 i o 20.30 mała dostała 120ml. Wyciumkała wszystko i zadowolona zasnęła ..Spała do 2 . Chcę i zamierzam dalej karmić piersią, ale jeśli nadal będą takie cyrki to raz na jakiś czas dziecko dostanie butlę. Trudno, świat się nie zawali . Póki co nie dopadły mnie jakieś wyrzuty sumienia, nie czuję się gorszą matką przez to ...
wygladasz bardzo ładnie naturalnie i delikatnie
mi sie podoba bardzo
i słusznie nie ma co miec wyrzutów sumienia
mi sie wydaje ze karmienie piersia mimo ze jest najbardziej naturalna rzecza na swiecie to wymaga duzo pracy wyrzeczen i poswiecenia ze strony matki.

Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO DLA NASZYCH
ANUSI I HANUSI !!

zosiaaa, oj tam.. jak raz nie wykąpałaś to świat się nie zawali Zrobiłaś dzidziusiowi dzień dziecka Mnie sie tez już raz tak zdarzyło

MoniaK; ooo piękną nockę miałaś !! Jupi !! Nie martw się, Gabrysi kupuiłam ostatnio na 62 i też troszkę za luźne.
Bo nasze dzidziusie są szczupłe a nie krótkie... 1,5 tyg temu Gabcia miała 61cm
Ja jadłam czekolade, nie jakieś zatrważające ilości ale po 2-3 kosteczki czasem przekąsiłam

Dziewczonka; ale się TŻ postarał Dla Ciebie Słoneczko podwójne życzonka !!

agus87; sweetasne zdjęcia ! ale róznica szalona

Zytus, jakie fajne zdjęcie ! Ile piesek ma miesiecy? Nie wygląda na takie maleństwo? Chyba, że przy Igorku sprawia wrażenie dorosłego

listopadowa, ale pięknie wziełaś się za siebie! Trzymam kciuki za efekty. Ile w czasie będzie trwała cała kuracja?

gusiagatko; mocno trzymam kciuki za kupki !

Grazin, suuuper filmik !!
Jak Twoje zdrówko? Karmić możesz, gdy masz do 38,5 temp. Tylko uważaj abyś nie zaraziła katarem Sebusia

Matall, łezka w oku zakręciła mi się, gdy zobaczyłam pogawędki ! Jejku jak bym chciała móc tak z Gabi już pogadać... Slicznie sobie gawędzą chłopaki

Anulka, szerokiej drogi !!! Ostrożnie wracajcie i zdróweczka

Ewesko, jak zwykle prześliczne zdjęcia ! Ssanie na wzajem sobie piąstek mnie powaliło na kolana

Doczytam teraz jeszcze parę zaległych postów
temp miałam wczoraj 35,4 st kataru tez nie tylko mi niedobrze było i leb bolał
moze jakas migrena i te wymiooty od tego
oby...
dzis juz lepiej
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziewczonka STO LAT!

Wszystkie Anny
NAJLEPSZEGO

Dorkabl
hehe z tej osy

Matal
buty ładne, klasyk, ciężko takie znaleźć, a wygodne chociaż? Jezu nie pamiętam kiedy ostatnio chodziłam na obcasach, a wogóle to po ciąży wydaje mi się że mam wielkie stopy i chyba do żadnych się nie zmieszczę. Wy też tak macie?

Grazin i widzisz jak to na tym świecie jest, biedna schorowana matka w nogach spi

Kurde kurde kurde kupiłam sobie jakiś czas temu ten super rozgrzewający balsam co tak się o nim rozpisywałyście i użyłam pare razu i bez szału a ostatnio jak sobie go wmasowałam to myślałam że wyjdę z siebie, próbowałam wszystkiego, spłukać go, stać pod zimnym prysznicem, wsmarować alantan i nic - MASAKRA !!!! Myślałam że zejdę, mąż umierał ze śmiechu a ja nago chciałam wyjść na balkon i tak w deszczu i na wietrze stać. Jakaś jestem cienka chyba. Kupie ten chłodzący

Mała spała od 20 do 4.30 po czym się obudziła i postanowiła że wiecej spać nie będzie
I w taki o to sposób zabrałam się z mężem do pracy, on zabrał małą do biura a ja poszłam na siłownie poćwiczyć, teraz ledwo rękami ruszam, mam nadzieję że jutro nie będzie maskary, potraktuje się Fastum żelem wieczorem i na jakiś masażyk naciągnę męża.
tez mam wrazenie ze mam ogromne stopy:P
szpilek nie miałam na sobie i to prawda ciezko znalesc kllasyczne czarne szpile... wszystkie jakies udziwnienia maja/
no w nogach spałam ale spoko nawet mnie tz do polowy przykrył;p
Stary 2011-07-26, 18:13   #2712
enchantresss
Rozeznanie

listopadowa, dziękuję

matall, przekonałaś mnie, że nie szaro
teraz ja muszę przekonać TŻ, który twierdzi, że wyglądam jak stara, siwa babcia

daisy, no mi też się wydaje, że właśnie naturalnie i o taki efekt mi chodziło wcześniejszy kolor tez mi się podobał, ale kojarzył się wszystkim z 'pustą blondynką' niestety

Grazin
, dziękuję
byłaś ciekawa czy mój TZ ma krzywe nogi
ma!

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-07-26 o 18:41
enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:36   #2713
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a co ile teraz karmisz??
ciesze sie ze jest ok
na co ta bio gaia jest??

seba cały dzien spi
zero aktywnosci oprócz chwili rano, chyba odsypia ciezka noc
Przez ostatnie dni karmilam (w dzien) co 40 min- 1 godzine Teraz mam ja przetrzymywac do 2 godzin ale jest ciezko. Placze i domaga sie U
Ta biogaia to kropleki probiotyczne, wzmacniaja odpornosc i chronia przed "zlymi" bakteriami, pomagaja w funkcjonowaniu jelit.
Mam nadzieje, ze pomoga

enchantresss bardzo ladnie wygladasz, naturalnie

Dolaczam sie do zyczen dla Aneczek i Haneczek

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:39   #2714
Weredka
Zadomowienie

Cytat:

Weredka, każde ćwiczenie musisz taką ilość powtórzyć, nie ma że boli Przeszłam cała serię zimą rok temu
O masakra... Zamierzam zacząć, ale najpierw muszę się dowiedzieć, czy już mogę po cc. Choć u mnie z wytrwałością w tego typu sprawach krucho. Z wagi ogólnie jestem nawet dość zadowolona, bo ważę 5 kilo mniej niż przed ciążą, ale ten brzuch pocesarkowy
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:55   #2715
matallewar
Zakorzenienie

daisy jak skończyłaś a6w, to ja Cię podziwiam
Ja najdalej do połowy doszłam...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:02   #2716
mamaoptymistka
Zadomowienie

[QUOTE=delicadeza;28366459]
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn stosujących do odciągania laktator elektryczny, bo zbliża mi się termin zwrotu pożyczonego a będę musiała coś nabyć jaki polecacie, tymczasowo używałam aventu ale nie mam porównania z innymi więc nie wiem co nabyć :conf used:
Ja mam Tufi firmy Gaia i jest super i woreczki do pokarmu też tej firmy. Stosunek jakości do ceny rewelacyjny. Kupowałam na allegro

Cytat:
Dziekujemy za kciuki
Z malutka ok
Kupki powinny same sie unormowac a my mamy pracowac nad zwiekszeniem przerw miedzy karmieniami. Bedzie ciezko. Lekarz kazal tez kupic kropelki BiGaia i podawac 5 razy dziennie 1-2 kropelki
Mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Mala juz zmeczona placzem a moje zmasakrowane sutki blagaja o chwile przerwy

Uciekam bom zmeczona, buziaki
Kurcze a powiedziała jak to zrobić żeby wydłużyć te przerwy, sorry ale ja sobie tego nie wyobrażam. Dziecko płacze, buziolka otwiera wiadomo co chce i jak nie karmić.
Powodzenia gusiaczku.

agus a próbowałaś prać i kąpać w Białym Jeleniu u nas się sprawdza a na buźkę rumianek do przemywania.

Dziewczonka najlepsze życzenia - spełnienia marzeń

U nas jest śmiesznie z rozmiarówką body i pajace oraz rampersy na 68 cm i 74cm a inne rzeczy typu koszulki, spodenki, spodnie na 62.

Mieliśmy garden party było dużo śmiechu i dużo kalorii ale co tam.
Ja też dołączam się do klubu wcinających ciasteczka i białe kinder beueno.

Grazin używasz tego kremu Eveline systematycznie, ja się boję że po posmarowaniu mały się obudzi na karmienie i że ten zapach będzie mu przeszkadzał.

Mattal uwielbiam takie buty

Zrobiłam rozeznanie w sukienkach i trzy śliczne były, 2 za małe jedna za duża.
Napaliłam się na szpilki w Venezi i jak tylko kupię sukienkę dopasuję takm jakieś buty są obłędne i są przecenione

Enchan włosy super, i Ty wyglądasz cudnie

Już się nie mogę doczekać fryzjerki, przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu w końcu trochę poprawię swój miotłany image.
Od jutra solarium żeby wyglądać extra na chrzcinach.

Mój bobas śpi od 16 tej ja się pytam co on w nocy będzie robił.

aga pe wspaniale że Domi tak pięknie napisał, jak mój syn zrobił mi kiedyś listę zakupów miał 5,5 roku to zrobiłam na pamiątkę zdjęcie i oczywiście jak mi ją dał to się wzruszyłam.
Czasem piszemy sobie krótkie liściki na małych karteczkach i to go motywuje do samodzielnego pisania.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-26 o 19:13
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:07   #2717
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

[QUOTE=mamaoptymistka;2836 8500]
Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość

Ja mam Tufi firmy Gaia i jest super i woreczki do pokarmu też tej firmy. Stosunek jakości do ceny rewelacyjny. Kupowałam na allegro

Kurcze a powiedziała jak to zrobić żeby wydłużyć te przerwy, sorry ale ja sobie tego nie wyobrażam. Dziecko płacze, buziolka otwiera wiadomo co chce i jak nie karmić.
Powodzenia gusiaczku.

agus a próbowałaś prać i kąpać w Białym Jeleniu u nas się sprawdza a na buźkę rumianek do przemywania.

Dziewczonka najlepsze życzenia - spełnienia marzeń

U nas jest śmiesznie z rozmiarówką body i pajace oraz rampersy na 68 cm i 74cm a inne rzeczy typu koszulki, spodenki, spodnie na 62.

Mieliśmy garden party było dużo śmiechu i dużo kalorii ale co tam.
Ja też dołączam się do klubu wcinających ciasteczka i białe kinder beueno.

Grazin używasz tego kremu Eveline systematycznie, ja się boję że po posmarowaniu mały się obudzi na karmienie i że ten zapach będzie mu przeszkadzał.

Mattal uwielbiam takie buty

Zrobiłam rozeznanie w sukienkach i trzy śliczne były, 2 za małe jedna za duża.
Napaliłam się na szpilki w Venezi i jak tylko kupię sukienkę dopasuję takm jakieś buty są obłędne i są przecenione

Enchan włosy super, i Ty wyglądasz cudnie

Już się nie mogę doczekać fryzjerki, przyjedzie do mnie w przyszłym tygodniu w końcu trochę poprawię swój miotłany image.
Od jutra solarium żeby wyglądać extra na chrzcinach.
nbie regularbuie niestety dopiero pare razy sie posmarowałam
bo mam wrazenie ze bede go karmic i tez mu bedzie ciepło od tego albo ze sie brzucha dotknie i bedzie go palic...
głupia jestem
ale chyba po prostu jestem niesystematyczna i to sobie tłumacze.
jakos nie mam kompletnie motywacji do odchudzania i ćwiczeń...
Stary 2011-07-26, 19:09   #2718
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Powodzenia gusiaczku.
dzieki Robie to bardzo pomalutku bo mi serce peka jak ona tak placze.
Powiedzieli, zeby tatus bawil. Bedzie latwiej uspokoic jak nie bedzie mamy czula

06.07.2011
Stary 2011-07-26, 19:18   #2719
mamaoptymistka
Zadomowienie

Grazin no własnie ja z tych samych powodów ograniczam to smarowanie ale pupencję to chyba możemy co
A co do ćwiczeń to ja coś robię, chodzę i marudzę że chcę ćwiczyć i że jestem bleee i to na tyle.

Gusia a smoczek pomaga???? Może jeszcze w wózeczek na spacer często ją zabieraj może uśnie a kołysanie ją utrzyma w śnie dłużej.
Dużo zdrówka dla Nadusi. Kurcze przecież ona nie tylko żeby pić się dopomina też żeby się przytulić. Ciężko

Syn poszedł do sąsiadów na przeciwko do kolegów z wigwamem, mieczem, tarczą aż się boję w jaki stanie wróci

Czas edycji: 2011-07-26 o 19:19
Stary 2011-07-26, 19:22   #2720
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin no własnie ja z tych samych powodów ograniczam to smarowanie ale pupencję to chyba możemy co
A co do ćwiczeń to ja coś robię, chodzę i marudzę że chcę ćwiczyć i że jestem bleee i to na tyle.

Gusia a smoczek pomaga???? Może jeszcze w wózeczek na spacer często ją zabieraj może uśnie a kołysanie ją utrzyma w śnie dłużej.
Dużo zdrówka dla Nadusi. Kurcze przecież ona nie tylko żeby pić się dopomina też żeby się przytulić. Ciężko

Syn poszedł do sąsiadów na przeciwko do kolegów z wigwamem, mieczem, tarczą aż się boję w jaki stanie wróci
no tak tyłek można:P ale usprawiedliwieniem może być to ze chcemy to robić kompletksowo i brzuch tez smarowac:P

hihi

fajna zabawe bedzie mial synek

ide szykowac kąpiel bo mały mi pyskuje
Stary 2011-07-26, 19:25   #2721
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
dziekujemy
Smoczka to ona w ogole nie chce. W wozeczku spi tylko wtedy gdy najedzona.
Teraz, zeby ja uspokoic i zabawic, chodzlismy z Tz po pokoju w koleczko i spiewalismy. Nawet pomoglo na 15 minut

06.07.2011
Stary 2011-07-26, 19:32   #2722
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Andziot ta teoria o odciąganiu dodatkowym też mi się jakaś dziwna wydaje ale myślę, że jeżeli myślały nad tym mądre głowy z Medeli to może coś w tym jest
skoro to teoria medeli to się nie dziwię, bo przecież to oni produkują laktatory i jakoś je sprzedać muszą

Cytat:
mówisz? i nie martwić się tym?
laktacja się stabilizuje, piersi będą miękkie

Cytat:

Mam pytanie do dziewczyn stosujących do odciągania laktator elektryczny, bo zbliża mi się termin zwrotu pożyczonego a będę musiała coś nabyć jaki polecacie, tymczasowo używałam aventu ale nie mam porównania z innymi więc nie wiem co nabyć :conf used:
ja polecam medeli elektryczne, mi służył długo już u Zosi bo karmiłam odciąganym mlekiem, teraz też używam tego samego i jest super

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
[ Jak chwytam swój 'flak' to jest to sama taka wiotka skóra.
też tak mam

Cytat:

Cytat:
dodam zdjęcie, oceńcie proszę - czy lepiej, czy gorzej bo czuję się hmm .. jak szara myszka
bardzo ładnie , tak naturalnie ...
bez sztuczności ...

Cytat:
Mam nadzieje, ze pomoga
u nas pomogła

będę gulasz gotować

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:35   #2723
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

http://allegro.pl/40-szt-zestaw-dla-...721441538.html
wygrałam aukcje
chciałam sie tylko pochwalic , pierwsza moja aukcja wygrana
podoba Wam sie???
dzis byłam na zakupach i kupiłam sobie ubranie na chrzciny i na dwa wesela (to samo) SUKIENKE bolerko i buty ,ostatnio miałam na sobie sukienke 5 lat temu potem was nadrobie ide kapac małego
Dziewczonka i buziaki dla Ań i Hań
Stary 2011-07-26, 19:36   #2724
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Suarti Pokaż wiadomość

Dziękujemy kochana Miło że pamiętasz

Ach zjadłam znowu pomidorówkę z ryżem :P Uwielbiam.

Zaraz idę ogarnąć co nie co bo balagan się zrobił, muszę zaraz Bartusia obudzić bo nie będzie w nocy spał :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:40   #2725
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

u nas pomogła

A powiedz mi jak ja podajesz? Na opakowaniu jest napisane, ze 5 kropelek raz dziennie. Lekarz kazal 1-2 piec razy dziennie
Chcialabym podawac tak, jak zalecone na ulotce. O jakiej porze dnia Ty je podajesz?

I na ile starczaja?

gulasz powiadasz

06.07.2011
Stary 2011-07-26, 19:42   #2726
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dalej śpi a podczas garden party jak go prosiłam śpij kochany to on nie spał wtedy czyżby nie chciał imprezy ominąć

MoniaK ja też mam miękkie a mleka tyle że szok.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ach zjadłam znowu pomidorówkę z ryżem :P Uwielbiam.
mniam ja też chcę

Monika wygląda fajnie obyś była zadowolona. Ja ostatnio z dwóch aukcji jakie wygrałam jestem bardzo niezadowolona, czuję się oszukana jak można pisać że coś jest w stanie bdb jak ma plamki, dziurki i jest zmechacone. Maskara.

Kupiłam kilka par dresów dla syna http://allegro.pl/okazja-super-spodn...725866907.html w innych spodniach nie chce chodzić do przedszkola tylko w dresach, cena szok zobaczymy jaka jakość. Najwyżej będą podomowe.

Andziot jeszcze w sprawie blendera który chyba dziś kupię, czy orzechy, płatki owsiane nim rozdrobnie????

Czas edycji: 2011-07-26 o 19:53
Stary 2011-07-26, 20:13   #2727
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
.
ale ty ładna jesteś i taka młodziutka

Monia numerkowa bardzo dużo ciuszków i za taką kasę

Gusia trzymam kciuki żeby mały ssaczek wydłużał przerwy jedzeniowe i dał mamy sutkom odpocząć

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-07-26 o 20:14
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:25   #2728
Klaterina
Zadomowienie

my juz po wizycie u pediatry, możemy się wybrac do dermatologa z wysypką ale według oka pani doktor to na 100% trądzik.

matallewar niezły obcas, fajny i sexownie będzie z sukienką wyglądał, ja bym mimo rozchodzenia wzięła niskie na później, raz mi to weselicho uratowało

agus87 za bioderka

delicadeza ja mam ręczny z aventu - może byc

gusiagatko gratuluje udanej wizytki i tych kochanych 4 kilo

enchantresss powinnaś się czuc raczej jak zajefajna mamuśka

ddaaiissyy bo kupiłam mając nadzieję, że będę chodzić, ale w domu w moim niewyszczuplającym lustrze stwierdziłam, że wyglądam paskudnie no i mężu mnie tylko w tym przekonaniu utwierdził

ledwo żyję, Mały miał atak przepaskudnej kolki, upłakał sie bidulek aż mi się serducho kroiło. teraz leży na kocu i gaworzy
Stary 2011-07-26, 20:32   #2729
ania2631
Wtajemniczenie

Gusia przytulam mocno i cierpliwości życzę...Też przez to przechodziłam..Moje dziecię ciągle wisiało na cycu,ale już teraz się unormowało i u ciebie też się unormuje..Nadia nie tylko jest głodna,ale ona chce się poprostu przytulić do cyca i go pociumkać...Tak mi położna powiedziała...Także jeśli mała się domaga to jej poprostu daj U
Stary 2011-07-26, 20:40   #2730
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

A powiedz mi jak ja podajesz? Na opakowaniu jest napisane, ze 5 kropelek raz dziennie. Lekarz kazal 1-2 piec razy dziennie
Chcialabym podawac tak, jak zalecone na ulotce. O jakiej porze dnia Ty je podajesz?

I na ile starczaja?
ja daje raz dziennie niby 5 kropli (ale zawsze mi się więcej naleje), jak mi się przypomni ...
starczają na dość krótko ... nie wiem dokładnie ... 2tyg ???

Cytat:
Andziot jeszcze w sprawie blendera który chyba dziś kupię, czy orzechy, płatki owsiane nim rozdrobnie????
tak
tam jest taki guziczek "turbo" i on rzeczywiście jest turbo

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
my juz po wizycie u pediatry, możemy się wybrac do dermatologa z wysypką ale według oka pani doktor to na 100% trądzik.
dobrze że to tylko trądzik

Gabulek padnięty był aż beka nie mógł zrobić nawet ...
odłożyłam zwłoki ...
ładnie się sama uspokajała ..
aż przyszła Zosia i ją rozbudziła
no i jej się na gadanie zebrało
śpiewy, krzyki, kaszlenie (czy Wasze dzieci też kaszlą tak śmiesznie ?? )
no i dopiero śpi ........

idę ten gulasz tworzyć dalej ...
ale chyba tylko pokroję i jutro dokończę,
bo wena mi się skończyła

aha, odstawiam Infacol ...
zobaczymy co będzie,
dziś było tak jak zwykle,
bez rewelacji ...

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-26 o 20:42
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości