|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Listopadowa
wooow zazdroszcze Ci tych zabiegow!!!! ![]() Agus super, ze z bioderkami ok ![]() Tz jedzie wymienic fotelik, bo sie raczka zepsula Z jednej strony sie zablokowala i nie idzie ani w przod ani w tyl ![]() Na szczescie dostaniemy nowy od reki
|
#2672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
to ma za zadanie poprawić flaka na brzuchu ? bo płaski to ja też mam w miarę, tłuszczu tam nie ma za dużo, ale flak niestety jest ![]() Cytat:
mój mężul ma schize, bo go w dzieciństwie ugryzła podobno i spuchł, więc teraz panikuje i ja muszę ratować świat ![]() a komary już Gabulka pogryzły ... (mój kumpel ma taką awersję na komary że jak tylko o nich wspomnisz to już się drapie po całym ciele )
|
||
|
|
|
#2673 |
|
Zadomowienie
|
andziot...i nie darła sie wniebogłosy?
|
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już po obiedzie i zastanawiam się czy wybywać na spacer. Jakieś chmury wiszą ale jest ciepło i duszno
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
wydawało się że nawet nie zauważyła
![]() u mnie taka sama pogoda ... |
|
|
|
#2676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale przystojniaki. J jakie chlopaki sa juz duze. Jak patrze na te wasze dzieciaczki, to moja przy nich malutka i chudziutka. Cytat:
Anki, Hanki i Dziewczonka wszystkiego najlepszego U mnie dzisiaj taki upal, ze masakra. Az mi sie z domu nie chce wychodzic, ale zakupy musze zrobic. Mala spi jak susel i ciagle pije herbatke, mleko cos slabo jej podchodzi, pewnie przez ta temperature. |
|||
|
|
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leb mnie bolał prze okropnie ale dzis mineło ![]() super nocke miałas czyzby sie Tymus naprawił? oby!!! a karmisdz teraz mm? Cytat:
62 mu naciagne ale z bieda a jak go zmierzyła pielegniarka to niby 60 cm ma ciekawe jakim cudem ![]() Cytat:
![]() u nas noc koszmarna ja sie czułam jak kupa wymiotowałam dwa razy łeb miałam ochote sobie odkrecic i schowac do szafy ![]() sebek od 20 do 24 nie zmrużył oka. w sumie do 23 30 lezał i patrzył na swoje rece potem było marudzenie ale tz uspił ja poszłam do srugiego pokoju spac ale po 30 min po mnie przyszedł bo podobno mały sie krecił i głodny był, ale jak przyszłam do pokoju to zasnał, na łózkuwiec po lewej spał sebek koło niego tz a ja w nogach bo generalnie tz powiedział ze bierze małego na siebie i mam isc spac ale sie ułozyłam w nogach i zasnełam a mały sie o 6 na karmienie obudził.
|
|
#2678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karmienia to daję Tymkowi jedną butlę wieczorem przed spaniem, bo już nie dawałam rady z tymi pobudkami. Jest lepiej bo często śpi od 21 do 2-3 ale czasami budzi się wcześniej np. o 24. Daję mu tylko jedną butlę na dobę i na razie nie chcę więcej. Tylko obawiam się jak z tym moim pokarmem będzie bo w ciągu dnia często mam wrażenie że mały wszystko wypija z piersi i nic tam nie mam Kurczę, Twój Sebek to już kawał faceta. Niby starszy o kilka dni od mojego ale ja Tymkowi dopiero teraz kupuję rzeczy na 62 a i tak niektóre za duże
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
a ja sie chyba zaziebilam na tej polnocy..gardlo mnie boli, bylismy na obiedzie, slabo mi sie zrobilo..mielismy na spacer isc z Zoskiem ale nie mam sily i juz kazalam TZtowi wozek spakowac bo rano wyjezdzamy, a mamy ponad 600 km do przejechania... nie wiem co mi jest Zosiek od kilku dni budzi sie ok polnocy, przytule albo smok i spi dalej do 2:30-je spi dalej do 5-tej gada do siebie , bawi sie i o 6-tej je. no ale 4 pobudki mam.... a ze leb mi peka i z nosa kapie to srednia przyjemnosc... podczytuje was ale nie mam jak nadrobic..... nie mowiac o odpisaniu....mam nadzieje, ze wybaczacie... ide powoli pakowac manatki...coby wieczorem meic wolne.. |
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mowie slucham? chyba 65 |
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest grubiutkimam nadzieje ze laktacja Ci sie utrzyma bo wiem ze chcesz karmic cycem wiesz co mi połoza mówiła ze jakbym dawała butelke to wczesniej do piersi przystawic na moment zeby sie nie zahamowała laktacja bo wtedy nawet jak dasz butle to mleczko sie produkuje![]() Cytat:
mnie wczoraj tak zwaliło z nóg, ale jak na razie jest lepiej ![]() buzka nie wiem jak oni to mierza... tym bardziej ze wychodzi ze od urodzenia 3 cm sie wydłuzył no wolne zarty...
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ola na 68 ledwo co sama ja musze zmierzyc
|
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam dwie sekundy wiec pozniej doczytam
CZY KTORAS Z WAS DYSPONUJE KODEMNA PAMPERSY Z ROSSMANNA Z KTOREGO NIE SKORZYSTA I MOZE UZYCZYC? Z GORY DZIEKUJE. |
|
|
|
#2684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te pielegniary sa dziwne jakies jak byłam na miesiecznym bilansie to wpisała w ksiazeczke 60 cm i powiedziłała ze to +/- 2 cm, a jak poszłm jak mial 7 tyg to wyszło jej ze ma 59,5 cm:P ale mowi ze nie bedzie mniej wpisywac niz wczesniej bylo:P ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
dorkabl??
|
|
#2685 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
dosypuję im po dwie łyżeczki, troszkę zagęszcza mleczko, odpukać nic im nie jest, kupa normalna. Z kaszką jak piją to karmię ich co 4 godziny bo sami sie tak domagają.Dziś poleciałam do apteki dbam o zdrowie i u nich w końcu kupiłam smoczki do butelek Avent trójprzepływowe i w końcu dobrze im mleczko leci ![]() Kupiłam sobie też krem na mój mega wielgaśny celulit i wodę termalną do buzi :P Muszę się zabrać za siebie i to porządnie, dziś nawet wyciągnęłam twister z szafy i poćwiczyłam na nim, robiłam brzuszki, mam nadzieję, że będę systematyczna, jeszcze wieczorkiem muszę się pokręcić ![]() Muszę schudnąć bo jest coraz gorzej, koniec z big milkami i herbatnikami bideronkowymi :P |
|
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Girls, baaardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie dot. pasów
Ale przydałoby się coś co mogłabym pod bluzkę założyć właśnie więc jakiś kupię na pewno ![]() Ściska brzuch i jeszcze mocno nagrzewa, taka niby sauna się robi
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-07-26 o 16:36 |
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez pochłaniam ogromne ilosci tych herbatników;P myslałam ze sa bez czekolady to takie dietetyczne a jak spojrzałam ile kalorii to mi kopara opadła
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przed butla nie dawałam piersi ale skoro tak trzeba to od dzisiaj będę dawać.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-26 o 16:44 |
|
|
|
|
#2689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wracajcie do nas szczęśliwie wszyscy poszli spać ![]() ja, Zosia, Gabrysia ![]() bosko !!!!!!!! idę karmić głodomorrrrrrra
|
||
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK Edzik zaś od Sebulka starszy, a też 62 nosi i są za duże
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale boje sie z tą wysypką bo jak by ją coś miało uczulić to nie będę wiedziała najpierw ją wyleczę ![]() cwicz cwicz ja dzisiaj ide na trening obwodowy i na total body condition ze sztangami , ale jak wykapiemy olke po 7 dopiero ![]() a zaraz jade odwiezc moja mame bo z ola byla, i do mojej siorki Ani z kwiatkiem
|
||
|
|
|
#2692 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
kazde dziecko inne
![]() Cytat:
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() [QUOTE=matallewar;28360119] Moje nowe buty... Na wesele... Ciekawe, czy się w nich nie zabiję... ![]() Matallewar buty superaśne, Edzik gaworzący bosssski ![]() [QUOTE=agus87;28365121] o to mi przychodni pani powiedziala 55cm a ja mowie slucham? chyba 65 Aguś87 mnie pani zmierzyła i wyszło 54 a jak sie urodził miał 56 cm [QUOTE=antropia;28352035] Dzięki za słowa otuchy fakt ważyłam go na wadze łazienkowej i dopuszczam jakis margines błedu, ale i tak sie zmartwiłam... to chyba przez ta paplaninę, że mam dziecko grube ![]() i jeszcze nikt mi nie wierzy, że jest tylko na UU.. myślą, że po kryjomu dokarmiam mierzyłam go i ma juz 63cm...jak się urodził miał 55... tyle, że nie rośnie tylko w szerz Antropia, Kochana spokojnie, jest lekko papuśny, mój jest o dzień młodszy waży troszke mniej ale polisie też ma takie śmieszne i dwa podbródki. ![]() Andziot ta teoria o odciąganiu dodatkowym też mi się jakaś dziwna wydaje ale myślę, że jeżeli myślały nad tym mądre głowy z Medeli to może coś w tym jest ![]() Mamooptymistko dużo dobrego dookoła a za 6 tyg. ![]() ![]() Aneczkom i Haneczkom ziewczonko a Tobie podwójnie sto lat gusiu za lekarza ;My dziś wybyliśmy na 3 godzinny spacer, o dziwo nie padało, nocka super bo po jedzeniu o 20 spał do 3.30, o 4 jedzonko i spanie do 9ej Fajne te nasze dzieciaczki; |
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
mówisz? i nie martwić się tym?
![]() czyli różnie to bywa i każde dziecko inaczej rośnie ![]() Jejjju jak mi się chce czekolady ale boję się zjeść bo od porodu jeszcze nie tknęłam. Wcinam jakieś biszkopty ale to takie pitu pitu i namiastka słodkiego, nie ma to jak porządna czekolada
|
#2696 |
|
Moderatoreska
|
Inne słodycze dla mnie nie istnieją
Batony i inne czekolady i słodkości mogą sobie leżeć a ja ich nie tknę :P Już tydzień leżą 3 liony w białej czekoladzie, ale mnie one nie interesują. A obojętnie nie przejdę też koło żelek
|
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=moria44;28365747]Girls, baaardzo Wam dziękuję za wszystkie opinie dot. pasów
Ale przydałoby się coś co mogłabym pod bluzkę założyć właśnie więc jakiś kupię na pewno ![]() Moria ja sobie kupiłam taką prócz pasa szarą haleczkę wyszczuplającą do połowy uda i to mi się sprawdza, pas mam ale nie noszę, bo mi się roluje i go widać a wiecie, że kiedyś usłyszałam tekst od koleżanki że niby jest powiedzenie, iż jak się rolują majtki albo rajstopy to znaczy, że partner cię zdradza Mam pytanie do dziewczyn stosujących do odciągania laktator elektryczny, bo zbliża mi się termin zwrotu pożyczonego a będę musiała coś nabyć jaki polecacie, tymczasowo używałam aventu ale nie mam porównania z innymi więc nie wiem co nabyć ![]() :conf used:82anusiu ![]() za 5 tyg. dla Adasia |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Anny i Hanny, z Okazji Waszego Święta dużooooo zdrówka i szczęścia
(jeszcze muszę do szwagierki z życzeniami dryndnąć Paulizia, efektami się na pewno pochwalę... kurcze no liczę, że będą ![]() Jakieś pierwsze zauważalne zmiany to dopiero po 6 zabiegu, a jeśli chodzi o fale radiowe to mają one za zadanie odbudować zniszczone włókna kolagenowe i stymulować produkcję włókien nowych, więc na efekt poczekam zapewne kilka/kilkanaście tygodni. Andziot: Fale radiowe to tak jak napisałam wyżej - odbudowa i stymulacja produkcji włókien kolagenowych, więc to ma na celu zlikwidowanie zwiotczałej skóry (bo ja jako takiego flaka tłuszczowego nie mam A dodatkowo drenaż limfatyczny - cel: usuwanie tłuszczyku (no bo jakiś tam na pewno jest ), a elektrostymulacja - cel: pozbycie się tłuszczyku, ujędrnienie skóry, wzmocnienie mięśni.Ja ten pakiet zabiegów będę miała tylko na brzuchu i boczkach. Cena nie jest tajemnicą. Obecnie jest na nie promocja i łącznie zapłacę 2299 zł (normalnie kosztuje 2900 zł) |
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za kciuki
Z malutka ok Kupki powinny same sie unormowac a my mamy pracowac nad zwiekszeniem przerw miedzy karmieniami. Bedzie ciezko. Lekarz kazal tez kupic kropelki BiGaia i podawac 5 razy dziennie 1-2 kropelki Mam nadzieje, ze bedzie lepiej. Mala juz zmeczona placzem a moje zmasakrowane sutki blagaja o chwile przerwy Bylo tez wazenie- mamy juz 4 kg ![]() Uciekam bom zmeczona, buziaki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

wooow zazdroszcze Ci tych zabiegow!!!! 

)

super

ale boję się zjeść bo od porodu jeszcze nie tknęłam. Wcinam jakieś biszkopty ale to takie pitu pitu i namiastka słodkiego, nie ma to jak porządna czekolada