|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
andziotku ja tez sie zbieram zeby odstawic infacol....
wydaje mi sie ze z brzuszkiem sebka jest wszystko dobrze... ale jakos mam stracha ![]() ja tez odłozyłam zwłoki, bekniecie takie marne. ale jak go daje na brzuch to na brzuchu beknie
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
a my juz prawie spakowani.
Zosia dzisiaj nei wspolpracowala, chyba nie chce wyjezdzac, byla popoludniowa marudka i rzucanie sie przy UU przy 3 karmieniach.. dobrze ze chociaz jak bylismy zwiedzac to spala... Ide spac choc wczesnie bo mamy sporo kilometrow jutro do przejechania... bede dopiero wieczorem jutro, wiec pewnie odezwe sie kolo czwartku. caluje was mocno
|
|
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=mamaoptymistka;2836 8500] Cytat:
a kapie w oilatum, tak poradzil lekarz nie pojechalam na silownie... dostalam takiego rozwolnienia i bolu brzucha z zoladkiem, ze myslalam, ze wykituje ![]() do tego kapie mi z nosaaaa |
|||
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy to zbieg okoliczności ... czasem mi się zapomniało dać, jak gdzieś poza domem karmię to też nie daje i tak jakoś nic jej się nie działo ... staram się ją dobrze odbekać i niech się dzieje wola nieba ![]() ostatnio nawet zauważyłam że tak jej te beki już nie przeszkadzają ![]() już się tak nie pręży jak odkładam po jedzeniu, tylko to karmienie jeszcze ciut wierzgające jest ... |
|
|
|
|
#2735 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/markowo-lato-jesie...728893645.html
grazyna albo inna mama chłopca moze jstescie zainteresowane przebiciem mnie w aukcji, po wygraniu tamtej nie bede potrzebowała az tyle wydaje mi sie ze sie opłaca
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze bede sobie stopniowo odstawiac, np daweac co drugie karmienie. tylko czy to ma sens ? ![]() moj oszołom sie obudził... od 4 dni tak ma po karmioeniu godz spi i wyspany
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie pomogę bo natura obdarzyła mnie dwiema bronchildami ![]() te ubranka są większe to może jednak się przydadzą
|
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam 4 kartony ciuszków w tym rozmiarze![]() ale jeszcze 4 dni aukcji sa
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje kochana. Dzieki za rady agus za bioderka
|
|||
|
|
|
#2740 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze trzymam kciuki zeby ci pomoglo, dzisiaj ogladalam program o tych zabiegach, faktycznie niby skutecznosc po 6 tyg od zabiegu jest najwieksza. mysle ze taka seria be3dzie ok. szkoda ze ten pierwszy zabieg na buzi, INFOMUJ NA BIERZACO PLEASE graznka ale cie zcielo! mam nadzieje ze bedzzie ok Cytat:
a co do brania sie za siebie to trzymam kciuki ![]() Cytat:
ja mam ten sam co agnieszka.m pisala i to samo sie dzieje ale! bylam w triumphie i babeczka pokazala mi takie cieliste cos body, ale zaczynajace sie pod biustem na cienki naramkach. idealnie obciska cale cialo,nietworzy faldek,nie roluje sie ideal! cena k 90zlu mnie gacie wyszczuplajace tez porazka Cytat:
Cytat:
![]() slicznie wygladasz nie jest za ciemny Cytat:
![]() ale wam dobrze-ozpusta spac do 11 ![]() Cytat:
ja mam 35-36 i zawsze problem z kupnem [QUOTE=mamaoptymistka;2836 8500] Cytat:
5,5?liste zakupow??? ide sie poryczec ale masz zdolniacha!jak masz jakies fajne jeszcze sposoby na rozruszanie domi w pisaniu itd to napisz,chetnie poczytam ,nawet bardzo chetnie. on przeokropnie rysuje przez ta lewa reke, dlatego nie lubi manualnych zajec Cytat:
witam wieczorkiem norbi jest boski strzelil podkowke jak wyciagala mu igle i tyle!!!!!!!!! do wszystkich sie usmiechal, dzien mial ok, usnal godzine temu sam w lozeczku, nawet pzy nim nie siedzialam ale martwie sie wiecie ze on przez tydzien nic nie przybral? nie wiem co mu jest, pije po 40-60ml dzisiaj np co 2h nie bylo naszej lekarki, wiec nawet nie mialam z kim pogadac o tym przez 6 tyg przybral 1kg. jest dlugi, ale wagowo porazka, normalnie humor mnie opuscil znowu mi wszystkiego nie zacytowalo
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
aga pe juz mi lepiej
![]() czemu moj syn jest juz wyspany?? ![]() nie chce miec powtórki z wczoraj ze zasnie o pólnocy znowu...
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina Obowiązkowo płaskie biorę
monika z numerkami Poratowałabym, ale kiepsko z kasą, bo mamy teraz wesele. Ale ciuszki fajne ![]() aga_pe Ja też mam problem z kupnem butów, ale w drugą stronę niż Ty Idę spać, Edzik wykąpany, wycyckany (lewy U, prawy U, powtórka lewy U - z 6 odbić i jest spokój )
|
|
#2744 |
|
Moderatoreska
|
Czekam na karmienie i idę spać :P
Czy mi się wydaje czy dawno Moniqac nie widziałam na wątku ? Ta pogoda mnie dobija 3 dni deszczu jeden dzień pogodny i tak non stop, dziś udało nam się wyjść, cały dzień było pochmurno ale nie padało, ledw wrócilismy ze spacerku to zaczęło padac. |
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wypilam wczoraj pol Desperadosa i do teraz mam kaca...
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- I sluchajcie, znowu mam prosbe kuponowo- rossmannowa - 30.07. bedzie kupon na plyn do soczewek, czy ktoras z Was moglaby pobrac dla mnie jeden?Bo my oboje z TZ nosimy soczewki i szybko nam te plyny schodza, a w cenie kuponowej to jak za darmo i zal nie kupic na zapas. Wielkie dzieki z gory!!!!!!! |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie koncze 2 lampke fresco polslodkiego
|
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mimbi, z jakiej bajki jest Twój avatar?;> |
|
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Walcze z dzieckiem... przegrywam
|
#2749 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za życzenia imieninowe
Również ślę najlepsze życzenia wszystkim naszym Aniom i Haniom:Roza: Dziewczonka, dla ciebie podwójne życzenia, wszystkiego co najlepsze Moria, ja mam pas Pani Teresy, chodzę w nim po domu jedynie i tak mniej więcej 3 godziny, często zapominam go zakładać więc może z 3 razy w tygodniu używam. Jak w nim chodzę, to jest ok- czasem muszę go poprawić bo się za bardzo do góry podniesie, ale jak siedzę to właśnie się tak jakby załamuje na fałdach, także na wyjścia na pewno się nie sprawdzi (zresztą nie do tego jest przeznaczony). Myślę, że do maskowania brzucha pod ubrania, najlepiej wybierać te bieliźniane. A i jest jeszcze jedno co mnie w nim wkurza, to, że jak opina brzuch, to nadmiar skóry wychodzi mi górą i mam nad nim, takie małe zwałki tej skóry po bokach na plecach. Ja jem, to raczej łagodne warzywo. Cytat:
Ugryzienie osy, to nic miłego. Ja puchnę strasznie po czymś takim i boję się pszczół i os jak nie wiem. Także wyganiam je jak tylko się do mnie czy dzieci zbliżają. Cytat:
Życzę szybkiego powrotu do formy Cytat:
U mnie w ogóle nie mierzą długości, tylko ważą i pomiar główki oraz klatki piersiowej robią. Cytat:
za udaną wizytę. Cytat:
Moim zdaniem, bardzo ładnie i naturalnie ![]() Cytat:
Wrócił cały?? Ciekawe jak wygląda pole walki ![]() Cytat:
Spokojnej podróży!!! Cytat:
Oj to nie dobrze, oby szybko przeszło. za bioderka OlciCytat:
Nie martw się, może ostatnio przy ważeniu miał pęcherz pełny albo jelita, był zaraz po karmieniu, a teraz nie. Na pewno jest wszystko ok. Adaś śpi od 21, w dzień znów mało spał może ze 4 razy po 30 min i koniec. Raz w łóżeczko, potem na spacerze, znów w łóżeczko i w chuście. Oczywiście usypiał przy piersi i odkładałam go do łóżeczka. Jak nie śpi to ciągle na rękach. Kiedy mu to przejdzie?? Pocieszcie mnie, że mu się zmieni, bo ja już nie mam siły go nosić. Do tego najlepiej na ramieniu ewentualnie przodem, ale tylko w pionie. Je co godzinę, jak nie częściej, denerwuje się przy piersi jak mu już słabiej leci. Mam nadzieję, że to przejściowe i mu minie. |
|||||||||
|
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas nocka całkiem fajna. Pepe spał do 2.50, a potem już razem z nami do 6.40. Teraz buja się w leżaczku, a ja kończę śniadanie i kawę. Dzisiaj mamy jeszcze trochę do pozałatwiania ( jedziemy do księdza i do lokalu, w którym będą chrzciny ) i będziemy musieli wziąć Pepe ze sobą, bo nie mamy go z kim zostawić. Na szczęście nie ma upału, tylko pada , to może pośpi w aucie.Lecę na razie na 2 godziny do pracy. Miłego dnia mamuśki |
|
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek,
Mąz zostawił blue conects ale ten działą tak dramatycznie że aż mi się odechciewa, ale jestem chociaż na bieżąco. Grazin Andziot moja mała bez wspomagaczy już od trzech tygodni gdzieś i jak na razie odpukać bez kolek Ja zaczęłam coraz rzadziej dawać a potem skonćzyła się buteleczka więc nie kupowałam nowej, brała boboticPola wczoraj skończyła brac antybiotyk i zaczeła tydzień z furaginem, masakra, ubranka, prześcieradło ona i ja też jesteśmy w żółte plamki ![]() Miłego dzionka dziewczynki, paaaaaaaaa
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry w ten okropny poranek
![]() Moja córcia popsuła nam wczoraj imieniny. Zostałam zaproszona przez męża na obiad, a po obiedzie mieliśmy zostac na koncercie Varius Manx, ale niestety moja księżniczka tak się rozdarła, że nawet obiadu nie zdążyłam zjeśc. Miała sucho, jeśc nie chciała więc płakała, żeby z wprawy nie wyjśc. Ludzie się na nas patrzyli, jakbyśmy jej jakąś krzywdę robili. Wszyscy pozapominali, że dzieci płaczą czasami jak im się nawet nic nie dzieje i tratowali nas jak jakiś tyranów. Musieliśmy biegiem do auta uciekac. W drodze powrotnej tak krzyczała, że aż się zanosiła i robiła się purpurowa. Stanęliśmy na poboczu wzięłam ją na ręce, żeby ją uspokoic, tylko ja wzięłam i co.....spokój, uspokoiłam ją i dawaj do domu. Tylko jej pośladki dotknęły foteli i w ryk z powrotem A tak ładnie już ją od rączek oduczyłam a bawi się z nami Postanowiłam to przemilczec i nie wywoływac kłótni, bo takie guganie z nią na kolanach to mało rozwijające jest, ale trudno nasze dziecko będzie ograniczone przez tatusia. Rozpisałam się, wyżaliłam i już mi lepiej ![]() Na poprawę humor postanowiłam dzisiaj, że kasa z odszkodowania za pobyt w szpitalu zostanie całkowicie przeze mnie przepuszczona w galerii, czyli mam 320zł do wydania i mam zamiar wydac to tylko na siebie, a co!!!!
|
#2755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry!
![]() Ja już po śniadaniu, dziecię też - buja się w huśtawce a ja popijam kawkę. Dopiero co przestało padać tak więc dziś też nigdzie nie wychodzimy. delicadeza, 82anusia dzięki za opinie Cytat:
A że kopyto miałam jak matall 40/41 to teraz mam 41/41,5 ![]() Cytat:
aga_pe kupiłam gorset ![]() A z tym jedzeniem Norbiego to nie pomogę, może po prostu tak ma a może coś mu przeszkadza w jedzeniu? Z drugiej strony gdyby był głodny i nie dojadał to pewnie by dużo marudził Może lepiej podpytaj położnej ew. pediatry co robić z takim niejadkiem. Moja Iga też po wypiciu 50-60 często cyrkuje ale udaje mi się ją dopchać 100-110ml i wystarcza jej na 3h. Też teraz mniej przybiera niż na początku ale jest na 50 centylu czyli wszystko ok.---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() aniutka z facetami już tak jest, mój też często nie rozumie po co? mi to czy tamto
|
|
#2756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:ehem tez wczoraj myslalam ze dawno jej nie bylo jak tam? nie chcial spac? Cytat:
niechce mi dzialac "r" na klawiaturze wiec za ewentualne bledy przeprawszam przestawilam spanie norbetowi z 22 na 20. spi po 12h, nad ranem jedno picie i jest bomba!!! dzisiaj wstal o 8mej i niechce pic ![]() dzisiaj mam sie spotkac z kolezanka i jej coreczkami przeslodkimi. zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
#2757 |
|
Moderatoreska
|
Dziś już nie napiszę, że u nas nocka jak zwykle.
Nie śpię od 12.30 z małą przerwą na spanie o 4.30 do 7 Bartuś dziś płakał, wydaje mi się że bolał go brzuszek, ale jak brałam go na ręce to przestawał płakać, a jak tylko kładłam to był wrzask. Do teraz coś marudzi, kupa już była, nie wiem co mu jest w razie czego w nocy już odstawiłam kaszke ryżową. |
|
|
|
#2758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba kazdy tego raz na jakis czas potrzebujec ![]() Cytat:
on jest wagowo ciut wyzej niz 3 centyl, wysokoscia 97ty,glowa 90ty jaki gorset kupilas? ja sie chyba na tamto body zdecyduje, tzn zaluje ze od razu nie wzielam, bo teraz bede musiala sie wlec z chlopakami ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
ile wazy twoj batus? on sie taki malusi urodzil
|
|
|
#2759 |
|
Moderatoreska
|
Agnieszka nie miał kolek. Malutki się urodził ale teraz waży grubo ponad 5 kg jak nie 6kg
Bardzo ładnie przybiera na wadze, odkąd się urodził, raz tylko były problemy z brzuszkiem, jednej nocy i przeszło. A teraz go trzyma znowu był wrzask, mam go teraz na rękach i przysypia. Rano zjadł 60ml mleka, infakol mi wypluwa. |
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do planów i dziecka które nie współpracuje to standard. aga pe przyrost dziecka do 6 tygodnia jest ogromny potem już tak szybko nie przybierają więc chyba nie ma powodu do zmartwień Co do sposobów na pisanie to syn sam zaczął czytać np. napisy w sklepach lub bilbordach, potem założył sobie zeszyt w którym pisał słowa z ulubionej tematyki wojsko itd. kiedyś jak pokazał to prawie padłam z wrażenia. Teraz metody zachęcania go do pisania mam takie: - małe karteczki z jakąś informacją - on przeczyta a potem odpisuje - na tablicy korkowej w pokoju jak zaśnie piszę wielkimi literami coś np. bardzo Cię kocham synku - rano jak się budzi czyta i potem przychodzi i się cieszy - tablica taka do pisania kredą tam też czasem coś napiszę i on mi odpisuje Nie siadam z nim i nie uczę go bo pewnie gdyby robić to systematycznie to umiałby wiele więcej ale wychodzę z założenia że teraz jest czas na zabawę i nie będę go do nauki zmuszać. Mój synuś zasnął sam w łóżeczku ze smoczkiem i pieluszką (przytrzymywacz smoka)
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-27 o 09:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

bo czuję się hmm .. jak szara myszka 
. Chcę i zamierzam dalej karmić piersią, ale jeśli nadal będą takie cyrki to raz na jakiś czas dziecko dostanie butlę. Trudno, świat się nie zawali . Póki co nie dopadły mnie jakieś wyrzuty sumienia, nie czuję się gorszą matką przez to ...
Mnie sie tez już raz tak zdarzyło 

bo mam 4 kartony ciuszków w tym rozmiarze
gratuluje udanej wizytki i tych kochanych 4 kilo 
k 90zl![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A tak ładnie już ją od rączek oduczyłam