Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1282 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 17:23   #38431
agatron77
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Trochę straciłam rachubę bo potem było o dziecku, więc pomyślałam, czy nie zaolejowałaś dzieciaka cjest:

Cytat:
to tylko dodatki do Ajriszowego kokosa. ale skoro piszesz o Pottersie, to stawiam na IPA. Podrażnia.
Jeszcze raz dzięki Eloe. Odpocznę od Pottersa i zobaczę czy to coś zmieni.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
BU przyszedło
chciałabym wszystko na raz wypróbować

-Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
-Mleczko jedwabne do włosów + keratyna
-Masło JOJOBA
-Hydrolat oczarowy
-Hydrolat rozmarynowy
-Masło ze SKRZYPEM
Mniam, mniam

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
I opryszczka mi wyszła na ustach
Polecam Ci plasterek COMPEED - u mnie się świetnie sprawdził. Szybko się zgoiło bez większego bólu, babrania i blizny przez pół roku.

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Pochwal się jakie odżywki masz, bom ciekawa i co kupiłaś?
No własnie, napisz co kupiłaś .

Aha, Lokaski, byłam dzisiaj w Realu i odżywki GARNIERa są w promocji za 4,99. Czy poza AVOCADO Z KARITE inne też są zgodne z CG - wie ktoś może?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:55   #38432
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Aha, Lokaski, byłam dzisiaj w Realu i odżywki GARNIERa są w promocji za 4,99. Czy poza AVOCADO Z KARITE inne też są zgodne z CG - wie ktoś może?
Z tego co mi wiadomo to tylko ta

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
BU przyszedło
chciałabym wszystko na raz wypróbować

-Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
-Mleczko jedwabne do włosów + keratyna
-Masło JOJOBA
-Hydrolat oczarowy
-Hydrolat rozmarynowy
-Masło ze SKRZYPEM
To teraz dzikie szaleństwo

Cytat:
Pierwsze spotkanie z myciem włosów odżywką - szczerze? Mieszane uczucia. Ale też wiem, że włosy muszą się przyzwyczaić. Na pewno będę musiała je jutro umyć. Będę się tego trzymać na pewno do końca opakowania. Pożyjemy zobaczymy
I opryszczka mi wyszła na ustach

A właśnie - jako styling używam jedynie żelu lnianego. Jednak jadę na urlop w dość spartańskich warunkach... możecie polecić mi coś gotowego, co miałoby podobne działanie? O żelu aloesowym słyszałam.
Ja używam naprzemiennie żelu lnianego i aloesowego (z GorVita) i chyba ostatnio nawet ten drugi ciut lepiej się sprawuje, więc polecam

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 18:23   #38433
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałam wczoraj o wypryski na skalpie - wiesz, tak na pierwszy rzut oka, to nie widzę kokosa w składach moich kosmetyków, ale sprawdzę jeszcze dokładniej. Dzięki.
Dobrze Ci Eloe pisze, ja celowałam na początek w zapychacze ;]

Indios Bravos
- witaj dawno Cię nie było ;>
Świetnie że trafiłaś na swoją pielęgnację

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:04   #38434
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
No własnie, napisz co kupiłaś .

Garnier Volume restructure (bez silikonów, ale czy zgodne w 100% z cg to nie wiem) dziś też kupiłam, Isana z jedwabiem (w takiej tubce) i alterkę granat. Myślałam też nad dokupieniem morelki bo się kończy ale stwierdziłam, że za dużo wydam Mam jeszcze isane z babasem ale jakoś dawno jej nie używałam.
Isany z babasem mam 2 (na przecenie były, a ich wtedy głównie używałam, więc wzięłam dwie) i te garnier volume też mam dwa na wyjazd 2tyg, żeby nie brakło
Stary 2011-07-26, 19:36   #38435
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Może powinnaś zbadać hormony?
Nie pomyślałam o tym, że mogę mieć problemy z hormonami, bo nic nigdy na to nie wskazywało..

Cytat:
Rzeczywiście, mało wyraźna, ale widac, że mamy o co walczyć
Dodaję dzisiaj wyraźnie i aż 3 zdjęcia ( 2 z lampą, 1 bez )

Wczoraj myłam włosy jeszcze tym co ostatnio, czyli Capitis Duo. Zrobiłam plunking oraz podpięłam pojedyncze pasma przy skalpie metalowymi spinkami i tak schły. Rano nałożyłam żel z siemienia lnianego. Zdjęcia robione przed chwilą :P

Na razie zakupiłam odżywkę Isany wygładzającą. Jeszcze mam w planie:
- olejek Vatika
oraz
- L'Biotica Quick Wax dwufazowa odżywka w sprayu
lub
- L'Biotica Wax Moc natury przeciw wypadaniu włosów

Dobre plany jak na początek?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1736.jpg (78,0 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1737.jpg (146,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1743.jpg (34,3 KB, 39 załadowań)

mimi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:36   #38436
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
A właśnie - jako styling używam jedynie żelu lnianego. Jednak jadę na urlop w dość spartańskich warunkach... możecie polecić mi coś gotowego, co miałoby podobne działanie? O żelu aloesowym słyszałam.
U mnie identycznie jak żel lniany spisuje się Joanna b/s z lnem i rumiankiem Sama jak zobaczyłam, że działanie u mnie jest niemal identyczne,(a nawet lepsze bo żel lniany zlepiał mi włosy) to zaprzestałam pichcenia lnu
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:48   #38437
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
U mnie identycznie jak żel lniany spisuje się Joanna b/s z lnem i rumiankiem Sama jak zobaczyłam, że działanie u mnie jest niemal identyczne,(a nawet lepsze bo żel lniany zlepiał mi włosy) to zaprzestałam pichcenia lnu
Ja w związku z tym, ze pierwszego dnia używam żelu lnianego a drugiego odżywki b/s to wezmę sobie zamiast żelu gumę z Natury Albo balsam FC do loków...może nie będzie zbyt spektakularnie, ale chyba TŻ wytrzyma

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:12   #38438
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Daj znać jak się sprawuje to mleczko, bo jestem nim już zainteresowana od jakiegoś czasu
dam znać czy się z nim polubię, na pierwszy ogień poszedł skrzyp nie bedę mieszać, bo chcę zobaczyć co jak działa ja chciałam zobaczyć czerwone refleksy
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Byłam w ross, kupiłam 3 odzywki do włosów (mamie powiedziałam o 1 i kazała mi kupować nowe dopiero jak skończę poprzednią, może nie otworzy szafki gdzie mam 7 odżywek + 1 b/s ).
ładne rzeczy
Cytat:
Polecam Ci plasterek COMPEED - u mnie się świetnie sprawdził. Szybko się zgoiło bez większego bólu, babrania i blizny przez pół roku.
ja też tego używam zawsze
Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
- L'Biotica Quick Wax dwufazowa odżywka w sprayu
ale wiesz, że ona ma silikony, jeśli o tę niebieską chodzi

idę zmywać to masło ze skrzypem (sporo na suche włosy, pod folię i ręcznik na godzinę...ooo już ponad ), tylko nie wiem co dalej dla włosków zrobić... coś wymyślę, wyjdzie w praniu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-26 o 21:13
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:15   #38439
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Szykuje się szkoła przetrwania dla moich włosów. Jutro jadę nad jezioro na parę dni, a w przyszłym tygodniu woodstock. I o ile nad jeziorem mam jak używac odżywek, o tyle woodstock będzie problemem. Na pierwszy wyjazd planuję wziąc na pewno olej kokosowy w ramach ochrony na włosy (wiadomo, cały dzień w wodzie), keratynę (żeby nie same emolienty ładowac), garniera avocado i jantara (bo ponoc ma filtr). Natomiast co z drugim wyjazdem zupełnie nie wiem... Przecież tam (nie wiem czy któraś z Was miała okazję byc i wie jak to wygląda) przy kranach przy których myje się na raz co najmniej 8 osób, a do tego pod kranem zwykle jedna jeszcze leży nie mam jak zastosowac odżywki d/s, ani nawet OMO, bo trzeba się jak najbardziej streszczac. Na pewno będę cały czas chodzic z odrobiną oleju i warkoczem, ale jak to potem bez szkody zmywac? Czy jak przez te 5 dni będę używała tylko oleju, szamponu i odżwyki b/s to moje włosy nie ucierpią jakoś strasznie? A może zmodyfikowac trochę OMO i jako drugie O dac odżywkę b/s? Wtedy zajmowałoby trochę mniej czasu...

Sama już nie wiem, pomóżcie!

Do tego chaos przedwyjazdowy w pełni, nie mam jak nadrobic forum, nie mam śpiwora, nie mam namiotu, nie mam pieniędzy, nie mam w co się spakowac, nie mam co spakowac (albo też mam za dużo), nie wiem jak się nazywam i w ogóle to zaraz ucieknę z krzykiem i się schowam gdzieś.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:29   #38440
nez123
Rozeznanie

Cytat:

Ja używam naprzemiennie żelu lnianego i aloesowego (z GorVita) i chyba ostatnio nawet ten drugi ciut lepiej się sprawuje, więc polecam
Własnie zamierzam przetestować ten aloesowy z GorVit'y. Ale dzisiaj jak byłam w zielarskim to znowu zapomniałam.... Muszę się tam specjalnie wybrać, bo tak "przy okazji" to zawsze zapominam..

Wczoraj nie olejowałam, dodałam trochę oleji do odżywki tak jak pisałyście. Włosów skołtunionych było mniej, zobaczymy jak będzie za jakiś czas.
Za to trochę się spuszyłam po wyschnięciu...

Przy okazji dołączam zdjęcia moich kudełków.( Chyba trzeba pomyśleć nad jakimś obcięciem ich..)
Pierwsze zdjęcie robione dwa/trzy miesiące temu, kiedy były krótsze, reszta dzisiaj po myciu
Z wierzchu mniej się kręcą...
Zazwyczaj spinam je tak jak na zdjęciu 4.

Wybrałam się dzisiaj po tą Alterrę morelową co tak zachwalałyście. Co za zapach

Strasznie trudno za wami nadążyć, wiadomości mnożą się w oka mgnieniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0424.jpg (156,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0470.jpg (108,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0484.jpg (111,1 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0519.jpg (144,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0532.jpg (74,0 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-07-26 o 21:30
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:31   #38441
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Weź sobie alterrę maskę z granatem i aloesem do omo. Nie obciąży, a włosy ucieszy. Do tego coś b/s albo nawet olejek dla kobiet w ciąży BD - kapka powinna zabezpieczyć włosy i pomóc w ułożeniu. I obowiązkowo żel. Skoro już idziesz do Rossmanna, to weź czarną męską Isanę z napisami w kolorze pomarańczowym (tylko ta nie ma denata!). Taki minizestaw powinien dać radę, a i nad wodę, gdy związujesz włosy do kąpieli, będziesz miała olejek na włosy (właśnie ten BD mamowy albo... coś mi chodzi po głowie, że coś takiego już masz ).
Czyli tą maskę mogę do pierwszego i drugiego O użyć? To w takim razie wybiorę się jeszcze raz do ross, bo dzisiaj kupilam tylko odżywkę z granatem Olejek mam ten babydream dla dzieci Ale szczerze, to jeszcze nie odważyłam się użyć oleju na końcówki Odżwieżam je tylko rano żelem albo balsamem Nivea do kręconych. I tak myślę, że wezmę taki zestaw:
szampon ziaja z aloesem (albo kupię jakiś nowy, bo ten ma wielką butlę, co polecacie? Hipp, babydream?)
odżywka lub maska alterra z granatem
balsam podkreślający skręt nivea flexible curls
może olejek
tona wsuwek
Stary 2011-07-26, 21:33   #38442
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Szykuje się szkoła przetrwania dla moich włosów. Jutro jadę nad jezioro na parę dni, a w przyszłym tygodniu woodstock.
Zazdroszczę Byłam na Woodstocku Jechałam prosto spod namiotu w Bieszczadach Na ile dni się wybierasz?
Wrażliwe niech nie czytają dalej :P Akcja Woodstock trwała tyle co głowne koncerty (2dni?) + 2 noce w pociągu. Zabiegi higieniczne ograniczyłam do mycia zębów i przecierania się zmoczonymi chusteczkami dla dzieci. Dało radę, nawet zdrowa wróciłam O włosy nie było jak zadbać. Nie ucierpiały bardziej niż przez tydzień w Bieszczadach ciągle na słońcu (fot). Impregnuj odżywką b/s. Jakbyś się zdecydowała "zapuścić" troszkę, to sebum działa jak olejowanie
Na Woodstock spakuj tyle, żeby to na czym Ci zależy mieć przy sobie w kieszeni. Telefon, dokumenty, pieniążki

Stary 2011-07-26, 21:37   #38443
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Własnie zamierzam przetestować ten aloesowy z GorVit'y. Ale dzisiaj jak byłam w zielarskim to znowu zapomniałam.... Muszę się tam specjalnie wybrać, bo tak "przy okazji" to zawsze zapominam..

Wczoraj nie olejowałam, dodałam trochę oleji do odżywki tak jak pisałyście. Włosów skołtunionych było mniej, zobaczymy jak będzie za jakiś czas.
Za to trochę się spuszyłam po wyschnięciu...

Przy okazji dołączam zdjęcia moich kudełków.( Chyba trzeba pomyśleć nad jakimś obcięciem ich..)
Pierwsze zdjęcie robione dwa/trzy miesiące temu, kiedy były krótsze, reszta dzisiaj po myciu

Wybrałam się dzisiaj po tą Alterrę morelową co tak zachwalałyście. Co za zapach

Strasznie trudno za wami nadążyć, wiadomości mnożą się w oka mgnieniu
Jak Ci się pięknie włosy kręcą Odpowiednio je nawilżysz i będą po prostu boskie I wg mnie lepiej Ci w krótszych

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Byłam na Woodstocku Jechałam prosto spod namiotu w Bieszczadach Na ile dni się wybierasz?
Wrażliwe niech nie czytają dalej :P Akcja Woodstock trwała tyle co głowne koncerty (2dni?) + 2 noce w pociągu. Zabiegi higieniczne ograniczyłam do mycia zębów i przecierania się zmoczonymi chusteczkami dla dzieci. Dało radę, nawet zdrowa wróciłam O włosy nie było jak zadbać. Nie ucierpiały bardziej niż przez tydzień w Bieszczadach ciągle na słońcu (fot). Impregnuj odżywką b/s. Jakbyś się zdecydowała "zapuścić" troszkę, to sebum działa jak olejowanie
Na Woodstock spakuj tyle, żeby to na czym Ci zależy mieć przy sobie w kieszeni. Telefon, dokumenty, pieniążki
Heh, widzę że wszystkie wybieramy wyjazdy zdecydowanie nie służące naszym lokom Bo ja za 2 tyg właśnie w Biesy jadę
Stary 2011-07-26, 21:42   #38444
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:

ale wiesz, że ona ma silikony, jeśli o tę niebieską chodzi
Czyli mówisz, żeby lepiej jej nie kupować? A jeżeli nie ona to jaka? Może być ta Joanna z lnem i rumiankiem?
Choć szczerze mówiąc wolałabym taką w sprayu...

Może głupie pytanie, ale po przeczytaniu tylu wątków już wszystko mi się miesza : jak umyje włosy odżywką Isana to potem i tak mogę nałożyć odżywkę b/s?

Stary 2011-07-26, 21:43   #38445
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
szampon ziaja z aloesem (albo kupię jakiś nowy, bo ten ma wielką butlę, co polecacie? Hipp, babydream?)
Jeżeli masz Lidla w pobliżu to polecam Cien Baby, tani, w niedużej buteleczce, ładnie pachnie, wydajny i nie plącze

nez123, nie dośc że loki to jeszcze blond! Ja chcę!! Dlaczego, dlaczego nie mam loków? (moja frustracja ostatnio sięga zenitu, bo włosy owszem ładne, ale prostawe jakieś...)
Cytat:
Wybieram się jak zawsze na wszystkie (w tym jadę dzień wcześniej żeby miec gdzie się rozbic) Jadę z dużą grupą, także z zostawianiem rzeczy w obozie nie ma problemu, ale wiadomo że będę musiała się ograniczyc ilościowo. Z moją higieną woodstockową wcale nie dużo lepiej niż z Twoją bo używam mokrych chusteczek, myję zęby, ale myję też włosy, bo brudnych nie dzierżę, w zeszłym roku nawet odżywkę jedną miałam (szaleństwo! aż się ci co bardziej trzeźwi dziwnie patrzyli) Hm... na Bieszczadzkim zdjęciu Twoje włosy nie wyglądają źle... Może i moje przeżyją
Cytat:
Heh, widzę że wszystkie wybieramy wyjazdy zdecydowanie nie służące naszym lokom Bo ja za 2 tyg właśnie w Biesy jadę
Królestwo bym oddała za wyjazd w góry! A w Bieszczadach jest pięknie, przez 8 lat co roku jeździłam. Zazdraszczam okrutnie! Ale niestety w tym roku nie mam możliwości...
(Acz fakt, włosom nie służy, chociaż morze chyba bardziej, bo jeszcze słona woda dochodzi)

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-07-26 o 21:52
Stary 2011-07-26, 21:49   #38446
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
I tak myślę, że wezmę taki zestaw:
Dla mnie lepszy jest Hipp, bo nie plącze mi włosów jak BD.

Cytat:
Na pewno będę cały czas chodzic z odrobiną oleju i warkoczem, ale jak to potem bez szkody zmywac? Czy jak przez te 5 dni będę używała tylko oleju, szamponu i odżwyki b/s to moje włosy nie ucierpią jakoś strasznie? A może zmodyfikowac trochę OMO i jako drugie O dac odżywkę b/s? Wtedy zajmowałoby trochę mniej czasu...

Do tego chaos przedwyjazdowy w pełni, nie mam jak nadrobic forum, nie mam śpiwora, nie mam namiotu, nie mam pieniędzy, nie mam w co się spakowac, nie mam co spakowac (albo też mam za dużo), nie wiem jak się nazywam i w ogóle to zaraz ucieknę z krzykiem i się schowam gdzieś.
Nic się nie stresuj, najważniejsze, że jedziesz i fajny czas przed Tobą. Co do włosów, to posłuchaj Ajrisz, bo zaprawiona w boju. Baw się dobrze

Cytat:
widzę, że fotka przeszła przez cenzurę

Ja mam dzisiaj niezłego puszaka na głowie

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Może głupie pytanie, ale po przeczytaniu tylu wątków już wszystko mi się miesza : jak umyje włosy odżywką Isana to potem i tak mogę nałożyć odżywkę b/s?
Tak, chociaż ja ostatnio z niej zrezygnowałam, bo dla moich włosów to chyba za dużo szczęścia na raz było i po nocy były bardzo brzydkie.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:50   #38447
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:

Jejku! To strasznie szybko Ci rosną włosy skoro tak duża różnica jest po 2-3 miesiącach Zazdroszczę!

Również uważam, że lepiej w krótszych

Stary 2011-07-26, 21:50   #38448
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Dziękować, coś na pewno wybiorę Chwilowo mam Vratizolin na tą niespodziankę, jutro zakupię ten plasterek
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:58   #38449
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Garnier Volume restructure (bez silikonów, ale czy zgodne w 100% z cg to nie wiem) dziś też kupiłam, Isana z jedwabiem (w takiej tubce) i alterkę granat. Myślałam też nad dokupieniem morelki bo się kończy ale stwierdziłam, że za dużo wydam Mam jeszcze isane z babasem ale jakoś dawno jej nie używałam.
Isany z babasem mam 2 (na przecenie były, a ich wtedy głównie używałam, więc wzięłam dwie) i te garnier volume też mam dwa na wyjazd 2tyg, żeby nie brakło
Też muszę tego granata wypróbować w końcu i kupić Mi Isanka z babassem lepiej pasuje, niż różowa. Widać, że włosy lubią oleje w kosmetykach

Cytat:
idę zmywać to masło ze skrzypem (sporo na suche włosy, pod folię i ręcznik na godzinę...ooo już ponad ), tylko nie wiem co dalej dla włosków zrobić... coś wymyślę, wyjdzie w praniu
Daj znać jak masełko ze skrzypem, bo mnie zaciekawiłaś

Cytat:
Piękności mam nadzieję, że będą mi się kiedyś też tak kręcić od góry i ładnie Ci i w jednych i w drugich, ale w krótszych chyba lepiej

Cytat:
Szykuje się szkoła przetrwania dla moich włosów. Jutro jadę nad jezioro na parę dni, a w przyszłym tygodniu woodstock. I o ile nad jeziorem mam jak używac odżywek, o tyle woodstock będzie problemem. Na pierwszy wyjazd planuję wziąc na pewno olej kokosowy w ramach ochrony na włosy (wiadomo, cały dzień w wodzie), keratynę (żeby nie same emolienty ładowac), garniera avocado i jantara (bo ponoc ma filtr). Natomiast co z drugim wyjazdem zupełnie nie wiem... Przecież tam (nie wiem czy któraś z Was miała okazję byc i wie jak to wygląda) przy kranach przy których myje się na raz co najmniej 8 osób, a do tego pod kranem zwykle jedna jeszcze leży nie mam jak zastosowac odżywki d/s, ani nawet OMO, bo trzeba się jak najbardziej streszczac. Na pewno będę cały czas chodzic z odrobiną oleju i warkoczem, ale jak to potem bez szkody zmywac? Czy jak przez te 5 dni będę używała tylko oleju, szamponu i odżwyki b/s to moje włosy nie ucierpią jakoś strasznie? A może zmodyfikowac trochę OMO i jako drugie O dac odżywkę b/s? Wtedy zajmowałoby trochę mniej czasu...

Słuchaj Ajrisz Kobieta wie, co mówi
Oba wypady będą udane, wrzuć troszkę na luz i korzystaj

Cytat:
Czyli mówisz, żeby lepiej jej nie kupować? A jeżeli nie ona to jaka? Może być ta Joanna z lnem i rumiankiem?

Ale chodzi Ci o Isankę jako odżywkę bs, czy ogólnie odżywkę? Bo nie wiem jak Isana się zachowuje bs, ale inną odżywkę możesz dać spokojnie

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-07-26 o 21:59
Stary 2011-07-26, 22:02   #38450
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Nic się nie stresuj, najważniejsze, że jedziesz i fajny czas przed Tobą. Co do włosów, to posłuchaj Ajrisz, bo zaprawiona w boju. Baw się dobrze
W sumie skoro Ajrisz mówi żeby włosom dac spokój, to musi byc ku temu dobry powód. I na pewno ma rację
Cytat:
Słuchaj Ajrisz Kobieta wie, co mówi
Oba wypady będą udane, wrzuć troszkę na luz i korzystaj
Słucham, słucham. Wiem, że będą udane, wrzucę na luz jak się spakuję, bo przy pakowaniu zawsze wpadam w histerię i nic na to nie poradzę

Stary 2011-07-26, 22:12   #38451
ammmm
Wtajemniczenie

hejka wpadlam na chwile do Was...z pytankiem
jest tu pare milosniczek balsamu nivea fc ... czy to koszmar czy naprawde go wycofali ??????????????????? zalamka
Stary 2011-07-26, 22:13   #38452
mimi91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale chodzi Ci o Isankę jako odżywkę bs, czy ogólnie odżywkę? Bo nie wiem jak Isana się zachowuje bs, ale inną odżywkę możesz dać spokojnie
Najpierw bym umyła włosy Isanką, a później chciałam nałożyć odżywkę b/s tylko zastanawiam się czy mogę i jeśli tak, to jaką

Stary 2011-07-26, 22:14   #38453
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
hejka wpadlam na chwile do Was...z pytankiem
jest tu pare milosniczek balsamu nivea fc ... czy to koszmar czy naprawde go wycofali ??????????????????? zalamka
Nie wycofali, zmienili tylko opakowanie na niebieskie. Skład i dostępnośc bez zmian

Stary 2011-07-26, 22:16   #38454
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wycofali, zmienili tylko opakowanie na niebieskie. Skład i dostępnośc bez zmian
oooooooooooooooo
ja szukalam juz w marketach i sklepach osiedlowych...nigdzie nie bylo
jedna Pani jak widac bardzo doinformowana wprowadzila mnie w blad
dzieki za odpowiedz
Stary 2011-07-26, 22:17   #38455
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Jak Ci się pięknie włosy kręcą Odpowiednio je nawilżysz i będą po prostu boskie I wg mnie lepiej Ci w krótszych :ehem
Dziękuję Właśnie z tym nawilżaniem mam kłopot...
W ogóle ostatnio nie możemy się dogadać...

Cytat:
nez123, nie dośc że loki to jeszcze blond! Ja chcę!! Dlaczego, dlaczego nie mam loków? (moja frustracja ostatnio sięga zenitu, bo włosy owszem ładne, ale prostawe jakieś...)
Miałam taki etap, że nie chciałam loków, a już tym bardziej blond
Były różne próby, po czym potulnie wróciłam do naturalnych

Cytat:
Jejku! To strasznie szybko Ci rosną włosy skoro tak duża różnica jest po 2-3 miesiącach Zazdroszczę!

Również uważam, że lepiej w krótszych
Dziękuję
Troszkę przesadziłam Sprawdziłam i ostatnio u fryzjera byłam nie całe 4 miesiące temu(wszystko przez to, że ten czas za szybko płynie) Ścinałam wtedy jakieś 3/4 cm ponad ramiona.
Ale faktWłosy mi szybciutko rosną. Kiedyś mierzyłam, to ok 1,6cm na miesiąc

Cytat:
Piękności mam nadzieję, że będą mi się kiedyś też tak kręcić od góry i ładnie Ci i w jednych i w drugich, ale w krótszych chyba lepiej
;* Nie zawsze mi się od góry kręcą. Teraz jak dłuższe, to bardziej oklapłe.

Krótsze z jednej strony lepsze, bo wtedy mam większy skręt i warstwa górna i przód się lepiej kręci. Ale jakoś tak wolę jak czuje włosy na ramionach
I myślę właśnie jakby je tu obciąć... Ale mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji. Pewnie obetnę je gdzieś pod koniec wakacji.
Nie cierpię chodzić do fryzjera;D U mnie żadnemu nie mogłam wytłumaczyć, żeby obcinał na sucho. Obcinał na mokro, potem włosy się skręciły i zamiast 2cm miałam o 5cm krótsze...
Stary 2011-07-26, 22:30   #38456
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw bym umyła włosy Isanką, a później chciałam nałożyć odżywkę b/s tylko zastanawiam się czy mogę i jeśli tak, to jaką
Ja myję Isanką, a później daję ds, a na koniec bs. Chcesz uniknąć w odżywce bs wszystkich świństw ogólnie mówiąc? To ja używam balsamu nawilżająco-regenrującego z apteczki babuni z proteinami mlecznymi i miodem (Joanna). Przedwczoraj kupiłam też Joaśki Naturia bs ale jeszcze nie używałam

Cytat:
Dziękuję Właśnie z tym nawilżaniem mam kłopot...
W ogóle ostatnio nie możemy się dogadać...

Miałam taki etap, że nie chciałam loków, a już tym bardziej blond
Były różne próby, po czym potulnie wróciłam do naturalnych

Dziękuję
Troszkę przesadziłam Sprawdziłam i ostatnio u fryzjera byłam nie całe 4 miesiące temu(wszystko przez to, że ten czas za szybko płynie) Ścinałam wtedy jakieś 3/4 cm ponad ramiona.
Ale faktWłosy mi szybciutko rosną. Kiedyś mierzyłam, to ok 1,6cm na miesiąc

;* Nie zawsze mi się od góry kręcą. Teraz jak dłuższe, to bardziej oklapłe.

Krótsze z jednej strony lepsze, bo wtedy mam większy skręt i warstwa górna i przód się lepiej kręci. Ale jakoś tak wolę jak czuje włosy na ramionach
I myślę właśnie jakby je tu obciąć... Ale mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji. Pewnie obetnę je gdzieś pod koniec wakacji.
Nie cierpię chodzić do fryzjera;D U mnie żadnemu nie mogłam wytłumaczyć, żeby obcinał na sucho. Obcinał na mokro, potem włosy się skręciły i zamiast 2cm miałam o 5cm krótsze...
Piękne te włosy i kolor też - na dodatek naturalne, więc kochaj i rozpieszczaj. O dobrego fryzjera bardzo trudno, a tym bardziej dla nas, więc podejrzewam, że większość (o ile nie wszystkie) nie lubi fryzjera
Mi dzięki CG zaczęły się od góry ciutkę falować (tak to były zawsze proste), więc mam nadzieję, że za jakieś choćby dwa lata będą się ładnie odwdzięczać

I pytanko: czy wszystkie Joaśki są w 100% CG? Bo uduście, ale nie pamiętam

Stary 2011-07-26, 22:34   #38457
AjriszMarta
Zakorzenienie

Heh w piórka obrastam ;>
Cytat:
A jeżeli nie ona to jaka? Może być ta Joanna z lnem i rumiankiem?
Możesz sobie rozwodnić w psikaczu i masz gotowy ekonomiczny spray
Cytat:
Nie tyle możesz co powinnaś!!
Cytat:
Z moją higieną woodstockową wcale nie dużo lepiej niż z Twoją bo używam mokrych chusteczek, myję zęby, ale myję też włosy, bo brudnych nie dzierżę, w zeszłym roku nawet odżywkę jedną miałam (szaleństwo! aż się ci co bardziej trzeźwi dziwnie patrzyli) Hm... na Bieszczadzkim zdjęciu Twoje włosy nie wyglądają źle... Może i moje przeżyją
Zaplatanie włosów pomaga, ratuję się tym jak mam swędziocha
Cytat:
Królestwo bym oddała za wyjazd w góry! A w Bieszczadach jest pięknie, przez 8 lat co roku jeździłam.
Oj ja też

Stary 2011-07-26, 22:34   #38458
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
na zdjęciu nr 4 widzę cudne spiralki, pewnie odkryłaś tym upięciem to co mocniej się kręci pod spodem
ale aniołek z Ciebie w tych loczkach złotych , już widzę jak będzie pięknie niedługo
wydaje mi się, że trzeba im więcej obciążenia, tak jak mówisz, może alterra morelowa, którą zakupiłaś będzie dobra, bo jest dość treściwa oby!
Cytat:
Czyli tą maskę mogę do pierwszego i drugiego O użyć? To w takim razie wybiorę się jeszcze raz do ross, bo dzisiaj kupilam tylko odżywkę z granatem

ja myślę, że odżywka też powinna się sprawdzić, ale maska pewnie będzie treściwsza, jesli chcesz zabrać mniej to do omo może lepsza maska, bo więcej włoski od niej dostaną dobrego?
a z tych szamponów wolę hippa, ale Miss Ti kusi by wypróbować cien baby, a dzisiaj byłam w lidlu i nawet na to nie wpadłam
Cytat:
:Nie ucierpiały bardziej niż przez tydzień w Bieszczadach ciągle na słońcu (fot)
nie wyglądają na cierpiące w żadnym stopniu
Cytat:
mnie się wydaje, że na początek trzeba unikać silikonów (przecież to podstawa zmiany pielęgnacji wg CG!), a potem jak zobaczysz co Twoje włoski lubią to wtedy będziesz eksperymentować...
ten spray używałabyś pewnie po każdym myciu, a to prowadzi do nabudowania

weź Joaśkę, jest kilka razy tańsza i wg mnie możesz z niej spokojnie zrobić psikacza, bo jest dość wodnista, a jeśli za mało wodnista do psikadła (jeszcze eni próbowałam przelewać) zawsze można ją zmieszać z wodą destylowaną lub hydrolatem
Cytat:
możesz i chyba nawet jest to wskazane najlepiej zacząć od mniejszych ilości i potem ewentualnie zwiększać, żeby uniknąć obciążenia
Cytat:
Daj znać jak masełko ze skrzypem, bo mnie zaciekawiłaś
nie chcę przedwcześnie zapeszać...ale na razie włoski schną i wyglądają obiecująco

trzymałam w sumie 75 minut, jak zdjęłam folię i ręcznik włosy były bardzo tłuste i dziwnie pachniały (lekko ziołowo i lekko mdląco, nie słodko, ale mdląco, nie wiem jak to opisać)
zmywałam Alterrą migdał, trochę wtarłam w suche i sporo na zwilżone, ale umyłam 1 raz , długo masując, nie było mega piany (sporo ale nie tak jak lubię), ale chyba lepiej (ELOE ), bo nie chciałam całej dobroci z maski odbierać szamponem (z SCS)
Alterra granat d/s (15 minut)
Joaśka len b/s
zawinięcie w t-shirt, lekkie ugniatanie, czekamy
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-07-26 o 22:40
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:35   #38459
seduction
Zakorzenienie

W końcu się rozpadało to i mały puszak się pojawił dzisiaj pod wieczór, a na dodatek babka u fotografa macała mi te włosy i macała, że już chciałam jej zwrócić uwagę
Nie wiem kto był tak dobry ostatnio (Ajrisz? Rybiorek?) i powiedział, żebym polubiła trochę puszaka, bo świadczy o tym, że mam kręcone włosy i tak sobie dziś powtarzałam i już nie byłam tak zła

Stary 2011-07-26, 22:36   #38460
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
I pytanko: czy wszystkie Joaśki są w 100% CG? Bo uduście, ale nie pamiętam
Sprawdź, czy wiszą w blogu Małgosi. Tam są tylko 100%

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości)

Zasady wysyłania wiadomości