|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38431 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Polecam Ci plasterek COMPEED - u mnie się świetnie sprawdził. Szybko się zgoiło bez większego bólu, babrania i blizny przez pół roku. No własnie, napisz co kupiłaś Aha, Lokaski, byłam dzisiaj w Realu i odżywki GARNIERa są w promocji za 4,99. Czy poza AVOCADO Z KARITE inne też są zgodne z CG - wie ktoś może? |
|||
|
|
|
#38432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#38433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indios Bravos - witaj dawno Cię nie było ;>Świetnie że trafiłaś na swoją pielęgnację
|
|
|
|
|
#38434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze isane z babasem ale jakoś dawno jej nie używałam.Isany z babasem mam 2 (na przecenie były, a ich wtedy głównie używałam, więc wzięłam dwie) i te garnier volume też mam dwa na wyjazd 2tyg, żeby nie brakło
|
|
|
|
|
#38435 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pomyślałam o tym, że mogę mieć problemy z hormonami, bo nic nigdy na to nie wskazywało..
Dodaję dzisiaj wyraźnie i aż 3 zdjęcia ( 2 z lampą, 1 bez Wczoraj myłam włosy jeszcze tym co ostatnio, czyli Capitis Duo. Zrobiłam plunking oraz podpięłam pojedyncze pasma przy skalpie metalowymi spinkami i tak schły. Rano nałożyłam żel z siemienia lnianego. Zdjęcia robione przed chwilą :P Na razie zakupiłam odżywkę Isany wygładzającą. Jeszcze mam w planie: - olejek Vatika oraz - L'Biotica Quick Wax dwufazowa odżywka w sprayu lub - L'Biotica Wax Moc natury przeciw wypadaniu włosów ![]() Dobre plany jak na początek?
|
#38436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama jak zobaczyłam, że działanie u mnie jest niemal identyczne,(a nawet lepsze bo żel lniany zlepiał mi włosy) to zaprzestałam pichcenia lnu |
|
|
|
|
#38437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo balsam FC do loków...może nie będzie zbyt spektakularnie, ale chyba TŻ wytrzyma
|
|
#38438 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bedę mieszać, bo chcę zobaczyć co jak działa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale wiesz, że ona ma silikony, jeśli o tę niebieską chodzi idę zmywać to masło ze skrzypem (sporo na suche włosy, pod folię i ręcznik na godzinę...ooo już ponad ), tylko nie wiem co dalej dla włosków zrobić... coś wymyślę, wyjdzie w praniu
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-26 o 21:13 |
|||
|
|
|
#38439 |
|
Zadomowienie
|
Szykuje się szkoła przetrwania dla moich włosów. Jutro jadę nad jezioro na parę dni, a w przyszłym tygodniu woodstock. I o ile nad jeziorem mam jak używac odżywek, o tyle woodstock będzie problemem. Na pierwszy wyjazd planuję wziąc na pewno olej kokosowy w ramach ochrony na włosy (wiadomo, cały dzień w wodzie), keratynę (żeby nie same emolienty ładowac), garniera avocado i jantara (bo ponoc ma filtr). Natomiast co z drugim wyjazdem zupełnie nie wiem... Przecież tam (nie wiem czy któraś z Was miała okazję byc i wie jak to wygląda) przy kranach przy których myje się na raz co najmniej 8 osób, a do tego pod kranem zwykle jedna jeszcze leży nie mam jak zastosowac odżywki d/s, ani nawet OMO, bo trzeba się jak najbardziej streszczac. Na pewno będę cały czas chodzic z odrobiną oleju i warkoczem, ale jak to potem bez szkody zmywac? Czy jak przez te 5 dni będę używała tylko oleju, szamponu i odżwyki b/s to moje włosy nie ucierpią jakoś strasznie? A może zmodyfikowac trochę OMO i jako drugie O dac odżywkę b/s? Wtedy zajmowałoby trochę mniej czasu...
Sama już nie wiem, pomóżcie! ![]() Do tego chaos przedwyjazdowy w pełni, nie mam jak nadrobic forum, nie mam śpiwora, nie mam namiotu, nie mam pieniędzy, nie mam w co się spakowac, nie mam co spakowac (albo też mam za dużo), nie wiem jak się nazywam i w ogóle to zaraz ucieknę z krzykiem i się schowam gdzieś.
|
#38440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę się tam specjalnie wybrać, bo tak "przy okazji" to zawsze zapominam..![]() Wczoraj nie olejowałam, dodałam trochę oleji do odżywki tak jak pisałyście. Włosów skołtunionych było mniej, zobaczymy jak będzie za jakiś czas. Za to trochę się spuszyłam po wyschnięciu... Przy okazji dołączam zdjęcia moich kudełków.( Chyba trzeba pomyśleć nad jakimś obcięciem ich..) Pierwsze zdjęcie robione dwa/trzy miesiące temu, kiedy były krótsze, reszta dzisiaj po myciu ![]() Z wierzchu mniej się kręcą... Zazwyczaj spinam je tak jak na zdjęciu 4. Wybrałam się dzisiaj po tą Alterrę morelową co tak zachwalałyście. Co za zapach Strasznie trudno za wami nadążyć, wiadomości mnożą się w oka mgnieniu
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-07-26 o 21:30 |
|
|
|
|
#38441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze, to jeszcze nie odważyłam się użyć oleju na końcówki szampon ziaja z aloesem (albo kupię jakiś nowy, bo ten ma wielką butlę, co polecacie? Hipp, babydream?) odżywka lub maska alterra z granatem balsam podkreślający skręt nivea flexible curls może olejek tona wsuwek
|
|
|
#38442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na Woodstocku Jechałam prosto spod namiotu w Bieszczadach Na ile dni się wybierasz?Wrażliwe niech nie czytają dalej :P Akcja Woodstock trwała tyle co głowne koncerty (2dni?) + 2 noce w pociągu. Zabiegi higieniczne ograniczyłam do mycia zębów i przecierania się zmoczonymi chusteczkami dla dzieci. Dało radę, nawet zdrowa wróciłam O włosy nie było jak zadbać. Nie ucierpiały bardziej niż przez tydzień w Bieszczadach ciągle na słońcu (fot). Impregnuj odżywką b/s. Jakbyś się zdecydowała "zapuścić" troszkę, to sebum działa jak olejowanie ![]() Na Woodstock spakuj tyle, żeby to na czym Ci zależy mieć przy sobie w kieszeni. Telefon, dokumenty, pieniążki |
|
|
|
|
#38443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiednio je nawilżysz i będą po prostu boskie ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Bo ja za 2 tyg właśnie w Biesy jadę
|
|
|
#38444 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli mówisz, żeby lepiej jej nie kupować? A jeżeli nie ona to jaka? Może być ta Joanna z lnem i rumiankiem?
Choć szczerze mówiąc wolałabym taką w sprayu... Może głupie pytanie, ale po przeczytaniu tylu wątków już wszystko mi się miesza
|
#38445 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nez123, nie dośc że loki to jeszcze blond! Cytat:
Jadę z dużą grupą, także z zostawianiem rzeczy w obozie nie ma problemu, ale wiadomo że będę musiała się ograniczyc ilościowo. Z moją higieną woodstockową wcale nie dużo lepiej niż z Twoją bo używam mokrych chusteczek, myję zęby, ale myję też włosy, bo brudnych nie dzierżę, w zeszłym roku nawet odżywkę jedną miałam (szaleństwo! aż się ci co bardziej trzeźwi dziwnie patrzyli) Hm... na Bieszczadzkim zdjęciu Twoje włosy nie wyglądają źle... Może i moje przeżyją Cytat:
![]() (Acz fakt, włosom nie służy, chociaż morze chyba bardziej, bo jeszcze słona woda dochodzi)
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-07-26 o 21:52 |
|||
|
|
|
#38446 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() widzę, że fotka przeszła przez cenzurę ![]() ![]() ![]() Ja mam dzisiaj niezłego puszaka na głowie ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Tak, chociaż ja ostatnio z niej zrezygnowałam, bo dla moich włosów to chyba za dużo szczęścia na raz było i po nocy były bardzo brzydkie. |
|||
|
|
|
#38447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę! ![]() Również uważam, że lepiej w krótszych
|
|
#38448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chwilowo mam Vratizolin na tą niespodziankę, jutro zakupię ten plasterek
|
|
#38449 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi Isanka z babassem lepiej pasuje, niż różowa. Widać, że włosy lubią oleje w kosmetykach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kobieta wie, co mówi Oba wypady będą udane, wrzuć troszkę na luz i korzystaj ![]() Cytat:
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-07-26 o 21:59 |
|||||
|
|
|
#38450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#38451 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka wpadlam na chwile do Was...z pytankiem
![]() jest tu pare milosniczek balsamu nivea fc ... czy to koszmar czy naprawde go wycofali ??????????????????? zalamka
|
#38452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#38453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#38454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja szukalam juz w marketach i sklepach osiedlowych...nigdzie nie bylo jedna Pani jak widac bardzo doinformowana wprowadzila mnie w blad ![]() dzieki za odpowiedz
|
|
#38455 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie z tym nawilżaniem mam kłopot...![]() W ogóle ostatnio nie możemy się dogadać... ![]() Cytat:
![]() Były różne próby, po czym potulnie wróciłam do naturalnych ![]() Cytat:
![]() Troszkę przesadziłam Sprawdziłam i ostatnio u fryzjera byłam nie całe 4 miesiące temu (wszystko przez to, że ten czas za szybko płynie ) Ścinałam wtedy jakieś 3/4 cm ponad ramiona.Ale fakt Włosy mi szybciutko rosną. Kiedyś mierzyłam, to ok 1,6cm na miesiąc![]() Cytat:
Krótsze z jednej strony lepsze, bo wtedy mam większy skręt i warstwa górna i przód się lepiej kręci. Ale jakoś tak wolę jak czuje włosy na ramionach ![]() I myślę właśnie jakby je tu obciąć... Ale mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji. Pewnie obetnę je gdzieś pod koniec wakacji. Nie cierpię chodzić do fryzjera;D U mnie żadnemu nie mogłam wytłumaczyć, żeby obcinał na sucho. Obcinał na mokro, potem włosy się skręciły i zamiast 2cm miałam o 5cm krótsze...
|
|
|
#38456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja używam balsamu nawilżająco-regenrującego z apteczki babuni z proteinami mlecznymi i miodem (Joanna). Przedwczoraj kupiłam też Joaśki Naturia bs ale jeszcze nie używałam ![]() Cytat:
![]() Mi dzięki CG zaczęły się od góry ciutkę falować (tak to były zawsze proste), więc mam nadzieję, że za jakieś choćby dwa lata będą się ładnie odwdzięczać ![]() I pytanko: czy wszystkie Joaśki są w 100% CG? Bo uduście, ale nie pamiętam
|
|
#38457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heh w piórka obrastam ;>
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#38458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale aniołek z Ciebie w tych loczkach złotych wydaje mi się, że trzeba im więcej obciążenia, tak jak mówisz, może alterra morelowa, którą zakupiłaś będzie dobra, bo jest dość treściwa Cytat:
a z tych szamponów wolę hippa, ale Miss Ti kusi by wypróbować cien baby, a dzisiaj byłam w lidlu i nawet na to nie wpadłam Cytat:
Cytat:
ten spray używałabyś pewnie po każdym myciu, a to prowadzi do nabudowania weź Joaśkę, jest kilka razy tańsza i wg mnie możesz z niej spokojnie zrobić psikacza, bo jest dość wodnista, a jeśli za mało wodnista do psikadła (jeszcze eni próbowałam przelewać) zawsze można ją zmieszać z wodą destylowaną lub hydrolatem Cytat:
najlepiej zacząć od mniejszych ilości i potem ewentualnie zwiększać, żeby uniknąć obciążenianie chcę przedwcześnie zapeszać...ale na razie włoski schną i wyglądają obiecująco ![]() trzymałam w sumie 75 minut, jak zdjęłam folię i ręcznik włosy były bardzo tłuste i dziwnie pachniały (lekko ziołowo i lekko mdląco, nie słodko, ale mdląco, nie wiem jak to opisać) zmywałam Alterrą migdał, trochę wtarłam w suche i sporo na zwilżone, ale umyłam 1 raz , długo masując, nie było mega piany (sporo ale nie tak jak lubię), ale chyba lepiej (ELOE ), bo nie chciałam całej dobroci z maski odbierać szamponem (z SCS)Alterra granat d/s (15 minut) Joaśka len b/s zawinięcie w t-shirt, lekkie ugniatanie, czekamy
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-26 o 22:40 |
|||||
|
|
|
#38459 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu się rozpadało to i mały puszak się pojawił dzisiaj pod wieczór, a na dodatek babka u fotografa macała mi te włosy i macała, że już chciałam jej zwrócić uwagę
![]() Nie wiem kto był tak dobry ostatnio (Ajrisz? Rybiorek?) i powiedział, żebym polubiła trochę puszaka, bo świadczy o tym, że mam kręcone włosy i tak sobie dziś powtarzałam i już nie byłam tak zła
|
#38460 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdź, czy wiszą w blogu Małgosi. Tam są tylko 100%
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

cjest:

).
), tylko nie wiem co dalej dla włosków zrobić... coś wymyślę, wyjdzie w praniu
Muszę się tam specjalnie wybrać, bo tak "przy okazji" to zawsze zapominam..
).

Odpowiednio je nawilżysz i będą po prostu boskie
Zazdroszczę! 
), bo nie chciałam całej dobroci z maski odbierać szamponem (z SCS)