Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1281 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 09:37   #38401
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ja wczepku i turbanie na głowie, a pod nim BOBAS
Bobas?
Cytat:
Pytałam wczoraj o wypryski na skalpie
Oprócz kokosa może być tez sporo innych rzeczy - ekstrakty, alko, IPA, konserwanty... warto przejrzeć pod kątem tych wszystkich substancji.
A odczuwasz świąd? Bo może chodzi o zatykanie porów letnią porą, niedomywanie odzywki/szamponu...
Cytat:
jedynie wzmożony ruch samolotów w okresie letnim, ale do tego już się przyzwyczaiłam. Pamiętam jednak jak się budziłam w nocy kiedy przelatywały i za każdym razem miałam wrażenie, że tym razem coś wyląduje u nas w ogródku.
Ech, tez współczuję. Zawsze mawiam, że tam, gdzie mieszkam, to tylko lotniska brak. Betonowa pustynia...
Ale skajtałer nie był tak uciążliwy póki nie urósł. Jeszcze w kwietniu i maju dało się spokojnie spać. Od czerwca jest mordęga. Pocieszyć się można, że zostały im 2 kondygnacje. Wkrótce będzie 200 metrów i przestaną lać beton. Nie chcę myśleć, co będzie przy demontażu szalunków...
Teraz czekają mnie ze 3 noce z przesuwaniem, bo widziałam rano, że podnieśli dopiero może 1/10 okrążenia.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 09:56   #38402
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Heloł ;]
Znów po przerwie i znów na krótko (urlop się szykuje), ale co tam...Indios tak ma ;]

Co tam kobity u Was?

U mnie wiele się działo włosowych rzeczy...M.in. to, ze zafarbowałam na mój wymarzony rudy
haha Spokooojnie- henną bez wcześniejszego rozjaśniania No i cóż...pięknymi czerwonymi refleksami cieszyłam się aż półtora tygodnia czasu Tak więc od ponad tygodnia spowrotem są niemalże kruczoczarne :P
Moje włosy chyba sa za mocne żeby cokolwiek mogło coś w nich zmienić
No ale cóż...podobałam się sobie niesamowicie Jest mi do twarzy w rudościach, ale właśnie w takich pod czerwień Wyglądało to rewelacyjnie
Jednak narobiłam sobie w domu takiego burdelu, ze nie wiem czy będę się chciała bawić w to ponownie

Przełom także w pielęgnacji
Myję włosy co 3 dni, z czego, już nie pamiętam od jak dawna, włosy mam rozpuszczone przez pełne dwa dni (myję poprzedniego dnia wieczorem) a na trzeci dopiero upinam Przez dwa dni wyglądają bosko
Okazało się, że kudły polubiły psikadła i żel lniany bez frafoclów
Narzekałam, ze pomimo codziennego deliaktnego olejowania końcówek włosów olejem kokosowym przed spaniem, wciąż były suche...
Teraz już nie są dzięki psikadełku własnej roboty, żelowi lnianemu i odżywce b/s
Normalnie przełom

Uff...to się rozpisałam trochu ;]

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2011-07-26 o 09:57
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:02   #38403
MgielkaM
Zakorzenienie

Nooo nie zazdroszczę tych nocnych historii, ja mieszkam na blokowisku (więc nocne pijane atrakcje częste), przy samej obwodnicy (więć cieżarówki mi nie straszne) i obok szpitala (więc na sygnał erki o 2 w nocy nie reaguję już) - i juz się przyzwyczaiłam, zę spać zasnę i nie budzą mnie hałasy
Dużo ostatnio osób dołączyło na wątek. Ja w sumie sama od niedawna jestem a już po mnie ile osób się pojawiło
Dzisiaj spięłam jak zapowiadałam zostawiłam tylko 3 loczki z grzywki wypuszczone. Oczywiście zmokłam wczoraj więc mam puchacza niesamowitego.
I dotykam włosów duuużo, za dużo. Ale cięzko sie odzwyczaić...

Indios a zdjęcie tych rudości masz? Jeeezu tam mnie kusi, że się w głowie nie mieści (a ja mam swoje naturalne odzyskiwane dłuuuugo po latach eksperymentów z farbami ) i trzymam się ich z całych sił, ale tak kusicie

Fajnie ci z tymi włosami ja co 2 dni musze myć (przy czym myję 1ego dnia rano), drugiego już je ratuję żelem lnianym bo nie teges są, no teraz jak kręcone to jeszcze mogę ewentualnie spiąć na 3 dzień...

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-26 o 10:06
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:22   #38404
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Po morelce jest szansa, że faktycznie szybko widac efekty. U mnie też działa cuda. I zapach! Mogłabym ją zjeśc
Mi tez się na razie podoba

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Sama się zastanawiam, ale nie chcę robić kolejnych studiów psu na budę. Szkoda mi kasy, a już jestem za stara na stacjonarkę
Też mi to ostatnio chodzi po głowie. Tylko u mnie to na bank zaoczne, z czegos utrzymywać się trzeba Wlaśnie się zastanawiałam czy do geodezji nie dodać budownictwa, ale jeszcze muszę sie trochę z tym przespać

Ja myję na razie włosy codziennie rano, nie suszę, wychodzę z mokrymi do pracy. Mam nadzieję, że za jakiś czas będą wyglądały na drugi dzień znośnie
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:36   #38405
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

Indios a zdjęcie tych rudości masz? Jeeezu tam mnie kusi, że się w głowie nie mieści (a ja mam swoje naturalne odzyskiwane dłuuuugo po latach eksperymentów z farbami ) i trzymam się ich z całych sił, ale tak kusicie

Fajnie ci z tymi włosami ja co 2 dni musze myć (przy czym myję 1ego dnia rano), drugiego już je ratuję żelem lnianym bo nie teges są, no teraz jak kręcone to jeszcze mogę ewentualnie spiąć na 3 dzień...
Nie mam niestety...nie było kiedy jakoś się zgrać a po pierwszym myciu nie było juz połowy koloru ;P
A na farby się nie kuś już Ja mam usprawiedliwienie- przez 21 lat nosiłam swój natyuralny kolor i w koncu coś mi dowaliło ;]
Jak Ty lata męczyłaś je farbowaniem to ja już bym na Twoim miejscu trzymała się naturalsów...no moze do siwizny

Stary 2011-07-26, 10:41   #38406
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Zwariuję z tym skajtałerem. Kiedy podnoszą szalunki na termosie, to ja nie śpię Teraz jest 8.30 i popijam już 2 mocną kawę.
wszystko zniosę - pociągi, tramwaje, ciężarówki, motocyklistów pędzących w nocy na autostradę, ale walenia i pracy podnośnika hydraulicznego jakoś nie mogę przespać
Jak dobrze, że za tydzień będę już mieszkać daleko od tego potwora.

Włosy po Fitomedzie i alterce morelkowej oraz emulsji humektantowej z kapką Tigi b/s są dziś miodzio Ciekawe jak długo Robi się coraz cieplej, możliwe spuszenie...
O, przeprowadzasz się? Fajny ten skytower będzie Mnie akurat odgłosy budowy nie przeszkadzają, bo mam je na codzień w pracy. Chociaż to fakt, że odkąd pracuję na budowie, to w domu przestałam słuchać muzyki, zdecydowanie bardziej odpowiada mi cisza

Cytat:
Bobas?
Oprócz kokosa może być tez sporo innych rzeczy - ekstrakty, alko, IPA, konserwanty... warto przejrzeć pod kątem tych wszystkich substancji.
A odczuwasz świąd? Bo może chodzi o zatykanie porów letnią porą, niedomywanie odzywki/szamponu...
Ech, tez współczuję. Zawsze mawiam, że tam, gdzie mieszkam, to tylko lotniska brak. Betonowa pustynia...
Ale skajtałer nie był tak uciążliwy póki nie urósł. Jeszcze w kwietniu i maju dało się spokojnie spać. Od czerwca jest mordęga. Pocieszyć się można, że zostały im 2 kondygnacje. Wkrótce będzie 200 metrów i przestaną lać beton. Nie chcę myśleć, co będzie przy demontażu szalunków...
Teraz czekają mnie ze 3 noce z przesuwaniem, bo widziałam rano, że podnieśli dopiero może 1/10 okrążenia.
Jak zaczną wykończeniówkę powinno już być spokojniej

A co do włosowych spraw: wczorajsze OMO: Isana Babassu, Ziaja aloes, Garnier Awokado, potem plunking i wygniatanie z żelem zielonym z ross. Zaryzykowałam i nie rozczesywałam - efekt po wygnieceniu całkiem zadowalający, jedynie co to włosy przy twarzy się trochę dziwnie wywinęły Po nocnym spięciu i porannym wygnieceniu nie są złe, nadają się do pokazania ludziom

A w niedzielę czeka mnie tzw "przyjęcie weselne" czyli po prostu impreza w knajpie dla znajomych pary młodej i chyba znowu będzie warkocz albo przynajmniej zaplecione przy twarzy i podpięte
Stary 2011-07-26, 11:14   #38407
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
U mnie wiele się działo włosowych rzeczy...M.in. to, ze zafarbowałam na mój wymarzony rudy
Szkoda, że nie będzie zdjęć
Ale za to ciesze się, że znalazłaś swoje sposoby
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
i juz się przyzwyczaiłam
O tym nawet nie będę wspominać - też to wszystko mam plus stadion nieco dalej, więc zawsze wiem, że jest mecz. A gdy jest mecz zwiększonego ryzyka, to nad cała okolicą aż się ściemni lata helikopter. Dość nisko... żyć nie umierać
Cytat:
I dotykam włosów duuużo, za dużo. Ale cięzko sie odzwyczaić...
Na początku zwykle tak jest. Później się przyzwyczaisz.
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że za jakiś czas będą wyglądały na drugi dzień znośnie
Będą tylko konsekwentnej i przemyślanej pielęgnacji potrzeba.
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
O, przeprowadzasz się?
Ale dzięki bogini nie do skajtałera
Cytat:
Mnie akurat odgłosy budowy nie przeszkadzają, bo mam je na codzień w pracy. Chociaż to fakt, że odkąd pracuję na budowie, to w domu przestałam słuchać muzyki, zdecydowanie bardziej odpowiada mi cisza
To sama widzisz... Wielu branżowców tak ma.
Cytat:
Jak zaczną wykończeniówkę powinno już być spokojniej
Na pewno. Elewacja na termosie jest już w połowie, wachlarzyk też już ma swoją zaczętą. Jesienią mają puścić centrum handlowe, ale na tę chwilę rozkopana jest ulica dojazdowa, więc nie ma co myśleć o otwarciu.
Okolica się zmieniła, ceny działek poszły w górę.
I mnóstwo ludzi stamtąd ucieka. Bo będzie masakra, a dotąd - mimo ruchu - było w miarę spokojnie.

Cytat:
A w niedzielę czeka mnie tzw "przyjęcie weselne" czyli po prostu impreza w knajpie dla znajomych pary młodej i chyba znowu będzie warkocz albo przynajmniej zaplecione przy twarzy i podpięte
O! Bardzo ładnie Ci było w takiej fryzurce.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-26, 11:24   #38408
aneta501
Przyczajenie

Cytat:
Heloł ;]
Znów po przerwie i znów na krótko (urlop się szykuje), ale co tam...Indios tak ma ;]

Co tam kobity u Was?

haha Spokooojnie- henną bez wcześniejszego rozjaśniania No i cóż...pięknymi czerwonymi refleksami cieszyłam się aż półtora tygodnia czasu Tak więc od ponad tygodnia spowrotem są niemalże kruczoczarne :P
Moje włosy chyba sa za mocne żeby cokolwiek mogło coś w nich zmienić
No ale cóż...podobałam się sobie niesamowicie Jest mi do twarzy w rudościach, ale właśnie w takich pod czerwień Wyglądało to rewelacyjnie
Jednak narobiłam sobie w domu takiego burdelu, ze nie wiem czy będę się chciała bawić w to ponownie

Myję włosy co 3 dni, z czego, już nie pamiętam od jak dawna, włosy mam rozpuszczone przez pełne dwa dni (myję poprzedniego dnia wieczorem) a na trzeci dopiero upinam Przez dwa dni wyglądają bosko
Narzekałam, ze pomimo codziennego deliaktnego olejowania końcówek włosów olejem kokosowym przed spaniem, wciąż były suche...
Teraz już nie są dzięki psikadełku własnej roboty, żelowi lnianemu i odżywce b/s
Normalnie przełom

Uff...to się rozpisałam trochu ;]
A jeśli mogę zapytać to jakie psikadło się sprawdziło?
aneta501 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 11:25   #38409
party_girl7
Zakorzenienie

hej, ja zaczynam przygode z moimi falami ostatnio sprobowalam po umyciu pougniatac i wyszlo nawet fajnie, schnely sobie naturalnie. Oczywiscie frizz byl i jest, nie daje zadnej odzywki bs czy czegos do modelowania bo probuje zycia bez silikonow, a nie mam nic odpowiedniego, a mimo to wlosy byly suche i sztywne jakby byl na nich jakis zel moze to efekt tego ze ich nie czesalam od mycia, ciezko bylo bo wygladalam jakbym wstala z lozka caly czas, nie wiem czy mi takie cos odpowiada... No i niektore wloski calkiem niezle sie pofalowaly, takie eski ladne byly a niektore ledwo co na koncu sie wywinely czy to sie kiedys poprawi?...
wczoraj umylam wieczorem, dalam koszulke na wlosy, potem pougniatalam a dzis wlosy bardzo brzydkie, malo pofalowane, posklejane.. nie wiem co zrobie jak bede musiala wstawac rano do pracy, chyba ze 2 h wczesniej bym musiala zeby mi podeschnely wlosy
w kazdym razie zamowilam sobie zel aloesowy, mam nadzieje ze wlosy nie beda juz takie suche po nim, chyba jest on zgodny z CG? uzywalyscie kiedys? bo nie wiem czy dawac tylko na skalp, czy na wlosy czy potem splukiwac czy zostawic
Stary 2011-07-26, 11:28   #38410
gohs
Zakorzenienie

Przeprowadzki fajne są, ale mimo wszystko stresujące i męczące Ja po remoncie i przeprowadzce do nowego mieszkania przytyłam 7kg

A właśnie, powoli wykańczam Garniera awokado i się zastanawiam co podobnego polecacie? Czytałam, że chyba którąś Alterrę ale pewna nie jestem Nie to, żeby mi nie pasowal, ale chcę potestować sobie A tak w ogóle to za 2 tygodnie jadę w góry i zastanawiam się co wziąć do pielęgnacji włosów Jedziemy pod namiot, ale łazienka będzie więc prysznic itd wchodzi w grę, no ale żeby nie brać tony buteleczek ze sobą... Mogę spróbować mycie samą odżywką do tego czasu i zobaczymy jak moja głowa na to reaguje. Ewentualnie którą odżywkę można do OMO stosować do obu O?
Stary 2011-07-26, 11:47   #38411
party_girl7
Zakorzenienie

czy siemie lniane prazone nadaje sie do zrobienia zelu lnianego? czy tylko takie niepraznone? gdzie szukac takiego siemienia? w aptece czy moze w sklepie eko?..
Stary 2011-07-26, 11:55   #38412
Eloe77

Party_girl7 jeśli chcesz uniknąć puchu, to odżywka b/s musi być.
Piszesz, że włosy były sztywne, ale poza tym, że umyłaś i ugniotłaś nie wiemy nic. To nie jest raczej efekt nieczesania, ale tego, co nałożyłaś na głowę oraz stanu Twoich włosów. Tymczasem w tej kwestii także zero informacji.
To ja nie wiem - chcesz, by Ci pomóc, czy to tylko wolne rozważania? Bo jak wolne rozważania, to zignoruję.
By włosy podeschły lub wyschły szybciej warto zastosować suszarkę z dyfuzorem na chłodnym/lekko ciepłym nawiewie i najmniejszej prędkości.
Sam żel aloesowy nie odżywi Ci włosów, ale próbuj. Cały czas o nich piszemy, wystarczy poczytać wątek.
Żelowi lnianemu poświęcony jest cały osobny wątek i wnim znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
Cytat:
Przeprowadzki fajne są, ale mimo wszystko stresujące i męczące Ja po remoncie i przeprowadzce do nowego mieszkania przytyłam 7kg
Spodziewam się raczej czegoś odwrotnego u siebie. Nerwy skutkują u nie chudnięciem a to wcale nie wygląda dobrze.
Polecamy Alterrę morelkę oraz granat i aloes. Stale i bez przerwy.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-26 o 11:56
Stary 2011-07-26, 12:03   #38413
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ?Mam czarne kręcone włosy do łopatek i ostatnio strasznie je zaniedbałam
popołudniu wkleję ich zdjęcia
Serdecznie witamy kolejną Zakręconą Głowę i czekamy na zdjęcia

Cytat:
Bobas?
Bobas czyli Isana z olejkiem z Babasu .
Dzięki za sugestie co do wyprysków . Domywam na pewno dokładnie, bom niestety ciut skrzywiona na tym punkcie . Może jakiś ze składników, które wymieniłaś mi nie odpowiada. W sumie trochę podejrzewam MRS POTTERS, bo uwielbiam do mycia, ale zużyłam własnie 2 butlę i nie miałam przerwy, poza sporadycznym myciem szamponem. Teraz odstawię i zobaczymy co się wydarzy.

Cytat:
Heloł ;]

Wielka szkoda, że nie będzie zdjęć.
No właśnie, a jakie psikadła stosujesz Indios?

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
hej, ja zaczynam przygode z moimi falami

wlosy byly suche i sztywne jakby byl na nich jakis zel

czy to sie kiedys poprawi?...
Suche i sztywne, bo musisz je odżywić, a to potrwa. Moje też takie były jeszcze pół roku temu, ale już jest lepiej. Bądź cierpliwa, bo warto

Cytat:
czy siemie lniane prazone nadaje sie do zrobienia zelu lnianego? czy tylko takie niepraznone? gdzie szukac takiego siemienia? w aptece czy moze w sklepie eko?..
Ja kupuję w supermarkecie, ale w aptece też będzie. Kupuję po prostu siemie lniane, ale nigdy się nie zastanawiałam czy ono jest prażone czy nie. To takie ciemnobrązowe nasionka.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:05   #38414
kascysko
Zakorzenienie

W mojej historii z szamponami bez SLS chodziło o to, że włosy bardziej się przetłuszczały. Co do stylingu - od ponad roku tylko żel lniany, lakier do włosów był może 2 razy z okazji jakiś wesel. Pianki też nie było. Odżywki ? Kallos Crema Latte i Wax polski.
Nigdzie nie idę dziś, więc zdecydowałam się na to, co było poza granicami mojej wyobraźni - umyłam włosy odżywką, tą z Rossmanna, która jest polecana do mycia - swoją drogą nie wiem, skąd się wzięła u mnie w domu Czekam teraz aż wyschną.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:11   #38415
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Party_girl7 jeśli chcesz uniknąć puchu, to odżywka b/s musi być.
Piszesz, że włosy były sztywne, ale poza tym, że umyłaś i ugniotłaś nie wiemy nic. To nie jest raczej efekt nieczesania, ale tego, co nałożyłaś na głowę oraz stanu Twoich włosów. Tymczasem w tej kwestii także zero informacji.
To ja nie wiem - chcesz, by Ci pomóc, czy to tylko wolne rozważania? Bo jak wolne rozważania, to zignoruję.
By włosy podeschły lub wyschły szybciej warto zastosować suszarkę z dyfuzorem na chłodnym/lekko ciepłym nawiewie i najmniejszej prędkości.
Sam żel aloesowy nie odżywi Ci włosów, ale próbuj. Cały czas o nich piszemy, wystarczy poczytać wątek.
Żelowi lnianemu poświęcony jest cały osobny wątek i wnim znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
Spodziewam się raczej czegoś odwrotnego u siebie. Nerwy skutkują u nie chudnięciem a to wcale nie wygląda dobrze.
Wiecej na temat moich wlosow.
Pusza sie i to w sumie najwiekszy problem.
Moja pielegnacja wyglada tak: myje szamponami na zmiane ze skrzypu barwy, z czarnej rzepy evy, babydreamem, myje tylko skalp(chyba ze mam olej na glowie wtedy cale). Nie susze, nie prostuje (czasem sie zdarzy, moze raz na miesiac/dwa), splukuje zimna woda. Po myciu rozne odzywki do splukliwania jak gloria, bingo, wax, na ok 10-30 min pod czepkiem. Na koncowki daje jedwab CHI, na dlugosc od ucha czasem odzywki bez splukiwania takie ktore dostalam i wykanczam, np ofirlame, pantene. Na skalp byla woda brzozowa ale mi wysuszala bardzo wiec odstawilam. Raz na tydzien, czasem czesciej na noc lub na kilka godzin amla z babydream fur mama. Czesze sie szczotka z naturalnego wlosia. Na skalp jeszcze od niedawna lotion na wypadanie Migliorin. Łykam tez tabletki na porost ze skrzypem, czy Capivit. Nie wiem czy cos pominelam dodaje zdjecia swieżo po myciu, tylko z jedwabiem na koncach. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1311243478
Tak wygladala moja pielegnacja do tamtego tygodnia, teraz zaczynam pielegnacje bez silikonow, czesze tylko majac odzywke na glowie, uzywam grzebienia, odstawilam szczotke i kosmetyki z silikonami. Umylam wiec szapmonem ze skrzypem zeby oczyscic z pozostalosci po silikonach, nalozylam na 10 min glorie, splukalam zimna woda, nalozylam koszulke wg wskazowek, potem pougniatalam i naturalnie wyschly. Wlosy staly sie dosyc sztywne, nie uzylam niczego do stylizacji. Mam nadzieje ze wyjasnilam wszystko co bylo potrzebne do okreslenia stanu moich wlosow...

Cytat:
Serdecznie witamy kolejną Zakręconą Głowę i czekamy na zdjęcia

Bobas czyli Isana z olejkiem z Babasu .
Dzięki za sugestie co do wyprysków . Domywam na pewno dokładnie, bom niestety ciut skrzywiona na tym punkcie . Może jakiś ze składników, które wymieniłaś mi nie odpowiada. W sumie trochę podejrzewam MRS POTTERS, bo uwielbiam do mycia, ale zużyłam własnie 2 butlę i nie miałam przerwy, poza sporadycznym myciem szamponem. Teraz odstawię i zobaczymy co się wydarzy.

Suche i sztywne, bo musisz je odżywić, a to potrwa. Moje też takie były jeszcze pół roku temu, ale już jest lepiej. Bądź cierpliwa, bo warto

Ja kupuję w supermarkecie, ale w aptece też będzie. Kupuję po prostu siemie lniane, ale nigdy się nie zastanawiałam czy ono jest prażone czy nie. To takie ciemnobrązowe nasionka.
dziekuje slicznie za wskazowki i otuche, bardzo mi pomoglas!
juz od dlugiego czasu odzywkuje,olejuje,ale suchosc nadal jest... ale nie poddaje sie, bede walczyla

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2011-07-26 o 12:15
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:24   #38416
Eloe77

Cytat:
Bobas czyli Isana z olejkiem z Babasu
Trochę straciłam rachubę bo potem było o dziecku, więc pomyślałam, czy nie zaolejowałaś dzieciaka cjest:
Cytat:
Dzięki za sugestie co do wyprysków
to tylko dodatki do Ajriszowego kokosa. ale skoro piszesz o Pottersie, to stawiam na IPA. Podrażnia.
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
W mojej historii z szamponami bez SLS chodziło o to, że włosy bardziej się przetłuszczały
OK. Tylko włosy czy skalp? Bo jeśli nakładałaś Wax i Kallos (a w szczególności Kallos) to winę mogły ponosić właśnie odżywki, a skalp mógł być znormalizowany.
Cytat:
Nigdzie nie idę dziś, więc zdecydowałam się na to, co było poza granicami mojej wyobraźni - umyłam włosy odżywką, tą z Rossmanna, która jest polecana do mycia - swoją drogą nie wiem, skąd się wzięła u mnie w domu Czekam teraz aż wyschną.
Czekam zatem na relację.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-26, 12:26   #38417
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie Alterra niech będzie To jak, polecacie jakiś mini zestaw do włosów na wyjazd w dzicz?
Stary 2011-07-26, 12:52   #38418
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Ale to normalne. I tak późno Jednak przemyśl dobrze kwestię nakładania maści z witaminą A pod oczy. Jest dość twarda, więc obawiam się, że tylko pogorszysz sprawę (trudno będzie wklepać, możesz tylko ponaciągać niepotrzebnie delikatną skóre pod oczami, że nie wspomne o ewentualnych podraznieniach spojówek).
Ech... i tak i nie, ponieważ jest wrażliwa na światło i przechowywana w niewłaściwy sposób, niewłaściwie stabilizowana może po prostu stracić swoje właściwości.
Może zapobiegać starzeniu, ale też w ciągu dnia będziesz ją tracić na słońcu. Jeśli już, to pomyślałabym o skalpie - lepiej podziałać na mieszek włosowy - witamina pobudzi produkcję kolageniu i elastyny.
A przeczytałas, że lepiej zabrac się za nią po 30 roku życia? Twoja skóra jest jeszcze młoda, jeszcze komórki się dziela i działaja właściwie. Witamina A w duzym stopniu stymuluje. Nie sądzę, byś tego już w tej chwili potrzebowała.
I to wszystko? To masz raczej dośc twardą maść pod ręką. Nie nakładałabym tego pod oczy.
Może zacznij od rąk.
Acha - wazelina to też ropopochodna i też potrzebować będzie siarczanu do zmycia.
Po przekłuciu wiaminy mogły sie utleniać (zależy w jaki sposób były stabilizowane).
Więc na włosy jednak odpada, ale pomyślę o używaniu jej na ten największy puch nad uchem, bo nie daje sobie z nim rady. Tak, wiem że to trochę za wcześnie, w końcu czytałam o tym w rozdziale "pielęgnacja skóry dojrzałej", ale ja w walce z kompleksami jestem w stanie zrobić wszystko Nie wiem, może chociaż tak z dwa tygodnie będę używała, a jak się skóra zregeneruje to na jakiś dłuższy czas będę mogła odstawić. Bo wrażenie po wczorajszym użyciu-boskie Już nawet nie chodzi o gładką skórę, ale ona nawet mi sińce rozjaśniła Tez się obawiałam że będzie twarda, a ona jest jedynie tłusta, ale bardzo dobrze się rozprowadza Może masz rację, że takie drobne zmarszczki są w moim wieku normalne, ale ja na razie nie mam zamiaru ich zaakceptować, może za kilka lat, ale nie teraz Chociaż wiem, że to że moja skóra wygląda na przesuszoną, a jednocześnie tłustą może być przyczyną spożywania niewielkiej ilości płynów-ok 700ml dziennie. Mówię o tym, bo chcę tak zgrabnie odejść od OT Nigdy o tym nie słyszałam, ale tak sobie myślę.. Czy jeśli organizm dostaje za mało wody to może być to przyczyną przesuszenia włosów? Albo czy spożywanie nieodpowiedniej ilości płynów może być przyczyną przesuszenia skalpu i wzmożonej produkcji łoju? Próbuję znaleźć przyczyny szybkiego przetłuszczania skalpu a jednocześnie bardzo suchych włosów.
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:58   #38419
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, mogę do Was dołączyć ?Mam czarne kręcone włosy do łopatek i ostatnio strasznie je zaniedbałam
popołudniu wkleję ich zdjęcia
Hej, hej czekamy

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Zwariuję z tym skajtałerem. Kiedy podnoszą szalunki na termosie, to ja nie śpię Teraz jest 8.30 i popijam już 2 mocną kawę.
wszystko zniosę - pociągi, tramwaje, ciężarówki, motocyklistów pędzących w nocy na autostradę, ale walenia i pracy podnośnika hydraulicznego jakoś nie mogę przespać
Jak dobrze, że za tydzień będę już mieszkać daleko od tego potwora.

Super! Na co?
Sama się zastanawiam, ale nie chcę robić kolejnych studiów psu na budę. Szkoda mi kasy, a już jestem za stara na stacjonarkę

Włosy po Fitomedzie i alterce morelkowej oraz emulsji humektantowej z kapką Tigi b/s są dziś miodzio Ciekawe jak długo Robi się coraz cieplej, możliwe spuszenie...
To teraz będziesz mieć gorący okres przeprowadzkowy albo już masz współczuję w każdym bądź razie tego hałasu. Ja mogę spać w hałasie, ale na pewno nie takim

Oby nie było puszaka

Idę na biotechnologię dla kosmetologów (jestem po kosmetologii). Rekrutację ominęłam na polibudzie krakowskiej na chemię kosmetyków no ale za rok tam złożę
(i myślę, czy złożyć na coś jeszcze w przyszłym roku na dzienne, bo ostatni raz mogę się załapać na darmowe dzienne )
A co studiowałaś, Eloe?

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 12:58   #38420
Eloe77

Cytat:
Pusza sie i to w sumie najwiekszy problem
Z czasem i puch robi się mniejszy. Pomagają w tym głównie oleje, ale tak naprawdę cała pielęgnacja, od chwili zmoczenia włosów do momentu całkowitego wysuszenia ma znaczenie.
I nieczesanie suchych włosów - to podstawa.
Poza tym ja na tym zdjęciu jakoś puchu nie widzę
Cytat:
nie prostuje (czasem sie zdarzy, moze raz na miesiac/dwa)
Ech, każdorazowe użycie temperatury powyżej 70 stopni przynosi włosom nieodwracalne zniszczenia. Na początku nie widać ich gołym okiem, ale im częściej stosuje się takie zabiegi, tym więcej ziszczeń i coraz bardziej stają się widoczne.
Cytat:
Umylam wiec szapmonem ze skrzypem zeby oczyscic z pozostalosci po silikonach, nalozylam na 10 min glorie, splukalam zimna woda, nalozylam koszulke wg wskazowek, potem pougniatalam i naturalnie wyschly. Wlosy staly sie dosyc sztywne, nie uzylam niczego do stylizacji
Hmm... A zawsze tak się zachowywały po Glorii? Może być tak, że jest ona za słaba po szamponie i to własnie jego wina, że włosy stały się sztywne.
Cytat:
Mam nadzieje ze wyjasnilam wszystko co bylo potrzebne do okreslenia stanu moich wlosow
Teraz już tak
Cytat:
od dlugiego czasu odzywkuje,olejuje,ale suchosc nadal jest...
Może być kilka przyczyn:
- szampony z siarczanami działają wysuszająco (więcej o tym w pigułce)
- odzywki nie zapewniają Ci dostatecznego zabezpieczenia i mają za mało składników wiążących wodę we włosie - musiałabyś popróbować innych
- olej - pisałaś o BD dla mam - tu sporo olejów niewnikających, więc raczej funkcja zabezpieczająca. Nadto jeśli zmywany jest szamponem, to niewiele po nim zostanie. Poza tym amla - pisałaś o dodatku amli, ale nie wiem, czy idzie o olej czy o proszek? Jeśli proszek i sporo, to może wysuszać włosy.
- nie stosujesz odzywki b/s - włosy są słabo zabezpieczone,
- możesz mieć sporą porowatość - puszenie, na które się skarżysz, oraz ciągle suche włosy mogą na to wskazywać. Tym samym trzeba będzie poszukać czegoś, co zabezpieczy Twoje włosy przed ucieczką wody (spróbuj po myciu zamiast jedwabiu i odzywki b/s nałożyć olejek BD na suche włosy - kapkę - i ugnieść. Poobserwuj, jak włosy będą się zachowywać).
- równowaga proteinowo-wodna jest zaburzona do czego - poza pielęgnacją - przyczyniły się stosowane zabiegi.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-26, 13:05   #38421
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Więc na włosy jednak odpada, ale pomyślę o używaniu jej na ten największy puch nad uchem, bo nie daje sobie z nim rady. Tak, wiem że to trochę za wcześnie, w końcu czytałam o tym w rozdziale "pielęgnacja skóry dojrzałej", ale ja w walce z kompleksami jestem w stanie zrobić wszystko Nie wiem, może chociaż tak z dwa tygodnie będę używała, a jak się skóra zregeneruje to na jakiś dłuższy czas będę mogła odstawić. Bo wrażenie po wczorajszym użyciu-boskie Już nawet nie chodzi o gładką skórę, ale ona nawet mi sińce rozjaśniła Tez się obawiałam że będzie twarda, a ona jest jedynie tłusta, ale bardzo dobrze się rozprowadza Może masz rację, że takie drobne zmarszczki są w moim wieku normalne, ale ja na razie nie mam zamiaru ich zaakceptować, może za kilka lat, ale nie teraz Chociaż wiem, że to że moja skóra wygląda na przesuszoną, a jednocześnie tłustą może być przyczyną spożywania niewielkiej ilości płynów-ok 700ml dziennie. Mówię o tym, bo chcę tak zgrabnie odejść od OT Nigdy o tym nie słyszałam, ale tak sobie myślę.. Czy jeśli organizm dostaje za mało wody to może być to przyczyną przesuszenia włosów? Albo czy spożywanie nieodpowiedniej ilości płynów może być przyczyną przesuszenia skalpu i wzmożonej produkcji łoju? Próbuję znaleźć przyczyny szybkiego przetłuszczania skalpu a jednocześnie bardzo suchych włosów.
Nie mam pojęcia, co do małej ilości picia wody i Twojego przesuszenia. A czy takie przesuszenie zaobserwowałaś również na swojej skóze? Długo już pijesz tak małe ilości? Masakra, bo ja piję ok. 3l wody dziennie i nie umiałabym inaczej (500ml to wypijałam jak jechałam pociągiem ponad godzinkę)

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Muszę kupić sobie jakieś oleje koniecznie i testować, bo zauważyłam, że moje włosy lubią najbardziej kosmetyki z olejami, więc im dogodzę

Stary 2011-07-26, 13:15   #38422
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Z czasem i puch robi się mniejszy. Pomagają w tym głównie oleje, ale tak naprawdę cała pielęgnacja, od chwili zmoczenia włosów do momentu całkowitego wysuszenia ma znaczenie.
I nieczesanie suchych włosów - to podstawa.
Poza tym ja na tym zdjęciu jakoś puchu nie widzę
Ech, każdorazowe użycie temperatury powyżej 70 stopni przynosi włosom nieodwracalne zniszczenia. Na początku nie widać ich gołym okiem, ale im częściej stosuje się takie zabiegi, tym więcej ziszczeń i coraz bardziej stają się widoczne.
Hmm... A zawsze tak się zachowywały po Glorii? Może być tak, że jest ona za słaba po szamponie i to własnie jego wina, że włosy stały się sztywne.
Teraz już tak
Może być kilka przyczyn:
- szampony z siarczanami działają wysuszająco (więcej o tym w pigułce)
- odzywki nie zapewniają Ci dostatecznego zabezpieczenia i mają za mało składników wiążących wodę we włosie - musiałabyś popróbować innych
- olej - pisałaś o BD dla mam - tu sporo olejów niewnikających, więc raczej funkcja zabezpieczająca. Nadto jeśli zmywany jest szamponem, to niewiele po nim zostanie. Poza tym amla - pisałaś o dodatku amli, ale nie wiem, czy idzie o olej czy o proszek? Jeśli proszek i sporo, to może wysuszać włosy.
- nie stosujesz odzywki b/s - włosy są słabo zabezpieczone,
- możesz mieć sporą porowatość - puszenie, na które się skarżysz, oraz ciągle suche włosy mogą na to wskazywać. Tym samym trzeba będzie poszukać czegoś, co zabezpieczy Twoje włosy przed ucieczką wody (spróbuj po myciu zamiast jedwabiu i odzywki b/s nałożyć olejek BD na suche włosy - kapkę - i ugnieść. Poobserwuj, jak włosy będą się zachowywać).
- równowaga proteinowo-wodna jest zaburzona do czego - poza pielęgnacją - przyczyniły się stosowane zabiegi.
moze mi sie wydaje, ale jak widze dziewczyny z takimi gladkimi wlosami to moje wydaja sie byc niczym czarownicy poza tym mam ostatnio duzo babyhair a one troche odstaja u gory, moze to przez to...
nie, po glorii zawsze byly ok. Mysle ze to moze byc wina braku odzywki bs...
wiec oleje zmywac odzywka? da rade wszystko fajnie zmyc?
chodzilo o olej Amla
ostatnio sprobowalam dac odrobine oleju na suche wlosy i koszmar- wydaly sie jakby niemyte i przetluszczone... nie wiem moze nie potrafie tego rownomiernie nalozyc, albo jednak wciaz za duzo daje, sprobuje jeszcze z mniejsza dawka.
Dzis wybieram sie po jakies zakupy wlosowe, moze uda mi sie zakupic potrzebne rzeczy i bede mogla kontynuowac moje eksperymenty.
Dzekuje za wyczerpujaca odpowiedz

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2011-07-26 o 13:17
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 13:31   #38423
Eloe77

Cytat:
W takim razie Alterra niech będzie To jak, polecacie jakiś mini zestaw do włosów na wyjazd w dzicz?
Weź sobie alterrę maskę z granatem i aloesem do omo. Nie obciąży, a włosy ucieszy. Do tego coś b/s albo nawet olejek dla kobiet w ciąży BD - kapka powinna zabezpieczyć włosy i pomóc w ułożeniu. I obowiązkowo żel. Skoro już idziesz do Rossmanna, to weź czarną męską Isanę z napisami w kolorze pomarańczowym (tylko ta nie ma denata!). Taki minizestaw powinien dać radę, a i nad wodę, gdy związujesz włosy do kąpieli, będziesz miała olejek na włosy (właśnie ten BD mamowy albo... coś mi chodzi po głowie, że coś takiego już masz ).
Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Więc na włosy jednak odpada, ale pomyślę o używaniu jej na ten największy puch nad uchem, bo nie daje sobie z nim rady
Nie odpada. Trzeba po prostu pamiętać o zmywaniu szamponem z siarczanem od czasu do czasu i już.
Cytat:
Tak, wiem że to trochę za wcześnie, w końcu czytałam o tym w rozdziale "pielęgnacja skóry dojrzałej", ale ja w walce z kompleksami jestem w stanie zrobić wszystko
Jesteś w stanie nawet sobie zaszkodzić? mogę Cie pocieszyć, mówiąc, ze ta postać witaminy A, która jest w maści należy do najsłabszych, więc nie ma takiego strachu związanego z samą witaminą, ale jest z aplikacją. Krem pod oczy winien być wklepywany delikatnie. Teraz - jeśli aplikujesz go pocierając skórę - nie zauważysz zmian, ale spróbuj tak nakładać za 10 lat. Różnicę zobaczysz bardzo szybko. To naprawdę delikatna skóra, do tego ukształtowana w taki sposób, że wszystko, co nakładasz, kierowane jest ku oku, więc niewłaściwa substancja może zrobić krzywdę.
Osobiście jestem przeciwna, ale jak wolisz. To Twój wybór.
Cytat:
Chociaż wiem, że to że moja skóra wygląda na przesuszoną, a jednocześnie tłustą może być przyczyną spożywania niewielkiej ilości płynów-ok 700ml dziennie
Może, choć nie wiem, czy są na to naukowe dowody.
Cytat:
Czy jeśli organizm dostaje za mało wody to może być to przyczyną przesuszenia włosów? Albo czy spożywanie nieodpowiedniej ilości płynów może być przyczyną przesuszenia skalpu i wzmożonej produkcji łoju?
Włosów nie, ale skóry być może. Tu sporo zależy od kosmetyków których używasz, gospodarki hormonalnej, wody (tej, którą się myjesz) i dbałości o sam skalp. Oraz... od pory roku.
Produkcja sebum związana jest z ochroną skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Jeśli zaś mało pijesz, a sporo się pocisz (pot ma za zadanie obniżać temperaturę skóry), to grozisz gospodarce wodnej własnego organizmu.
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
To teraz będziesz mieć gorący okres przeprowadzkowy albo już masz współczuję w każdym bądź razie tego hałasu. Ja mogę spać w hałasie, ale na pewno nie takim
przeprowadzka powoli wciela się w życie. Później będzie wykańczanie, a na koniec znowu przeprowadzka
Cytat:
Idę na biotechnologię dla kosmetologów (jestem po kosmetologii)
Cudownie
Zastanawiałam się nad tym.
Cytat:
(i myślę, czy złożyć na coś jeszcze w przyszłym roku na dzienne, bo ostatni raz mogę się załapać na darmowe dzienne )
Szczęściara.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-26 o 13:34
Stary 2011-07-26, 13:42   #38424
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś w stanie nawet sobie zaszkodzić? mogę Cie pocieszyć, mówiąc, ze ta postać witaminy A, która jest w maści należy do najsłabszych, więc nie ma takiego strachu związanego z samą witaminą, ale jest z aplikacją. Krem pod oczy winien być wklepywany delikatnie. Teraz - jeśli aplikujesz go pocierając skórę - nie zauważysz zmian, ale spróbuj tak nakładać za 10 lat. Różnicę zobaczysz bardzo szybko. To naprawdę delikatna skóra, do tego ukształtowana w taki sposób, że wszystko, co nakładasz, kierowane jest ku oku, więc niewłaściwa substancja może zrobić krzywdę.
Osobiście jestem przeciwna, ale jak wolisz. To Twój wybór.

przeprowadzka powoli wciela się w życie. Później będzie wykańczanie, a na koniec znowu przeprowadzka
Cudownie
Zastanawiałam się nad tym.
Szczęściara.
Trochę tego było socjologię przez polonistykę po dziennikarstwo. I wszystko lipa Ale było fajnie
Co do oczu i kremów do nich, to powiem jeszcze, że oprócz łagodnego wklepywania ważny jest kierunek tego wklepywania (zgodnie z ruchem wskazówek zegara). Też mam zmarszczki, 22 lata na karku i używam kremu pod oczy do skóry odwodnionej (bo ja cała sucha i odwodniona jestem, ale cóż... genetyka ).

Czemu znowu przeprowadzka później?
Nas z TŻ to czeka dopiero za jakieś 4, 5 lat, już się cieszę, ale jak pomyślę ile nerwów będzie to też już mam dość (bo my nerwusy jesteśmy)

Brat TŻ idzie na socjologię właśnie do Wro. Uparł się chłopaczyna na ten kierunek i na nic innego nie składał. Nie wiem, czemu ale myślałam, że jesteś po jakimś ścisłym kierunku. Wszystko lipa, bo? Nie pracujesz w zawodzie? Moje pomysły na życie były trochę szalone (u Ciebie to chociaż wszystko zbliżone do siebie), bo było prawo, psychologia sądowa, ta kosmetologia i filologia romańska Myślę na co złożyć jeszcze, ale tak dla samej siebie ta psychologia sądowa to z mojego zainteresowania (niegdyś bardziej). Ale jak było fajnie u Ciebie na studiach to najważniejsze, w ogóle to fajny okres

Idę zmyć z łba Garniera i muszę kupić dziś nowego, bo końcówka. Dziś standardowy zestaw, bo wolę nie eksperymentować przed fotografem

Stary 2011-07-26, 14:50   #38425
mimi1812
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, co do małej ilości picia wody i Twojego przesuszenia. A czy takie przesuszenie zaobserwowałaś również na swojej skóze? Długo już pijesz tak małe ilości? Masakra, bo ja piję ok. 3l wody dziennie i nie umiałabym inaczej (500ml to wypijałam jak jechałam pociągiem ponad godzinkę) [COLOR="Silver"]
No piję tak chyba od zawsze. Pomijając okres dzieciństwa Jeśli chodzi o skórę to właśnie jedynie twarz mi się przetłuszcza, po reszcie ciała to pisać bym mogła Ale na razie cała moja uwaga skupia się na włosach

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77
Hm.. ale ja naprawdę przy tym nie pocierałam skóry No właśnie dzisiaj doczytałam, że ta postać jest najsłabsza i stosowanie jej w kosmetykach jest często negowane. No to może faktycznie zużyję ją tak jak radziłaś do rąk, a w okolicach oczu skupię się na właściwym nawilżeniu

Cytat:
Może, choć nie wiem, czy są na to naukowe dowody.
Włosów nie, ale skóry być może. Tu sporo zależy od kosmetyków których używasz, gospodarki hormonalnej, wody (tej, którą się myjesz) i dbałości o sam skalp. Oraz... od pory roku.
Produkcja sebum związana jest z ochroną skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Jeśli zaś mało pijesz, a sporo się pocisz (pot ma za zadanie obniżać temperaturę skóry), to grozisz gospodarce wodnej własnego organizmu.
Jejku jak ja Ci zazdroszczę takiej wiedzy. O co by Cię nie zapytać to zawsze masz odpowiedź Dziękuję bardzo
mimi1812 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:05   #38426
Maliniarka
Zakorzenienie

BU przyszedło
chciałabym wszystko na raz wypróbować

-Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
-Mleczko jedwabne do włosów + keratyna
-Masło JOJOBA
-Hydrolat oczarowy
-Hydrolat rozmarynowy
-Masło ze SKRZYPEM
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 15:46   #38427
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez aneta501 Pokaż wiadomość
A jeśli mogę zapytać to jakie psikadło się sprawdziło?
Cytat:

Własnej roboty Teraz mam wodę z odrobiną żelu hialuronowego i kapką odżywki z olejkiem arganowym kallosa

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
BU przyszedło
chciałabym wszystko na raz wypróbować

-Żel hialuronowy z alantoiną i pantenolem 5%
-Mleczko jedwabne do włosów + keratyna
-Masło JOJOBA
-Hydrolat oczarowy
-Hydrolat rozmarynowy
-Masło ze SKRZYPEM
Daj znać jak się sprawuje to mleczko, bo jestem nim już zainteresowana od jakiegoś czasu

Stary 2011-07-26, 16:45   #38428
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Byłam w ross, kupiłam 3 odzywki do włosów (mamie powiedziałam o 1 i kazała mi kupować nowe dopiero jak skończę poprzednią, może nie otworzy szafki gdzie mam 7 odżywek + 1 b/s ).
Żelu aloesowego nie mam, byłam w jednym takim niby zielarskim i widziałam kilka za szybą, ale dwa razy się odzywałam i nikt kto sprzedaje nie przyszedł, więc sobie poszłam.
Byłam tez w aptece po błoto z bielendy, ale nie mieli. Pani powiedziała, że skoro to jest jakieś cudo to może zamówi (tylko w domu się zastanawiałam, czy jej dobrą nazwę powiedziałam ).
A tą odżywkę z Isany z jedwabiem szukałam i szukałam i znaleźć nie mogłam. Dopiero za 3 przeszukaniem po kolei półek się znalazła.
Stary 2011-07-26, 16:58   #38429
kascysko
Zakorzenienie

Pierwsze spotkanie z myciem włosów odżywką - szczerze? Mieszane uczucia. Ale też wiem, że włosy muszą się przyzwyczaić. Na pewno będę musiała je jutro umyć. Będę się tego trzymać na pewno do końca opakowania. Pożyjemy zobaczymy
I opryszczka mi wyszła na ustach

A właśnie - jako styling używam jedynie żelu lnianego. Jednak jadę na urlop w dość spartańskich warunkach... możecie polecić mi coś gotowego, co miałoby podobne działanie? O żelu aloesowym słyszałam.

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:17
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:04   #38430
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Byłam w ross, kupiłam 3 odzywki do włosów (mamie powiedziałam o 1 i kazała mi kupować nowe dopiero jak skończę poprzednią, może nie otworzy szafki gdzie mam 7 odżywek + 1 b/s ).
Żelu aloesowego nie mam, byłam w jednym takim niby zielarskim i widziałam kilka za szybą, ale dwa razy się odzywałam i nikt kto sprzedaje nie przyszedł, więc sobie poszłam.
Byłam tez w aptece po błoto z bielendy, ale nie mieli. Pani powiedziała, że skoro to jest jakieś cudo to może zamówi (tylko w domu się zastanawiałam, czy jej dobrą nazwę powiedziałam ).
A tą odżywkę z Isany z jedwabiem szukałam i szukałam i znaleźć nie mogłam. Dopiero za 3 przeszukaniem po kolei półek się znalazła.
Pochwal się jakie odżywki masz, bom ciekawa i co kupiłaś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości