|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Łoooo żesz
Ostatnio dość dawno mnie nie było - no ale natłok obowiązków = brak czasu na inne rzeczy abuuuu Ale teraz już jest dobrze no i pracuję No a co do ślubu to już mamy w sumie wszystko. Fotograf, sala, catering, kościół właśnie, poszłam ostatnio do kancelarii do parafii TŻ-ta ustalić godzinę. Na szczęście nie było ptoblemu że przyszłam sama. Trafiłam na księdza który już dawno na jakieś emeryturce być powinien. 3 razy mu tłumaczyłam o co mi chodzi no to stwierdził że jak się tak upieram to on nas zapisze ale nie wie czy do tego czasu ta kartka się nie zapodzieje gdzieś no przecież to tylko rok z kawałkiem został to jak może się zapodziać, nie rozumiem jego toku myślenia. W każdym bądź razie jest godzina 16:00 no i w styczniu albo końcówką tego roku muszę wybrać się do nich jeszcze raz i sprawdzić czy aby "kartka się nie zapodziała"Zaproszenia już prawie gotowe ![]() już tuż tuż i koniec później tylko treść zaproszenia w drukarni i koniec a księga gości schowana, czeka sobie na ten dzień. I zamiast płacić na allegro 180 zł kosztowała mnie jakieś 80-90 zł ![]() Ahhh idę jeszcze szukać jakiegoś kamerzysty bo stwierdziliśmy że weźmiemy. Jakiegoś niedrogiego bo ja wolę jednak zdjęcia ale też nie takiego żeby odwalił fuszerkę Ahhh 389 dni jeszcze
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać kochane dobranoc
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się z Wami podzielić dobra wiadomością. Żona mojego kuzyna dzisiaj urodziła córeczkę
Cieszymy się tym bardziej, bo już 2 razy im się nie udało
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek w ten pochmurny duszny poranek
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie to będzie wyglądało Drzewka to oryginalny pomysł, mniej już księga gości, więc zaskoczenie dla gości będzie, a raczej nikogo tu nie ma na wątku, żebyśmy były powiązane rodzinami więc nawet każda może wykorzystać ten pomysł ![]() Mnie goście moi chyba raczej nie wyśmieją, bo wiedzą, że mam kreatywny umysł i np robię biżuterię sama itp więc raczej pomyślą sobie, że to mój kolejny oryginalny pomysł ![]() Sztuczko juz widzę to twoje drzewko z motylkami w tle, bo ty motylkowe akcenty chcesz na wesele z tego co pamiętam cnie? ![]() Z tym zaiksem to w umowie mamy z dj napisane, ale z kamerzystą nic, więc nie wiem o co chodzi.
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak u mnie ktoś zacznie sie tak licytować, to powiem niech bierze buty i spada na drzewo Cytat:
![]() a tak przy okazji mam do Was takie pytanie: czy u Was przy okazji błogosławieństwa jest coś takiego jak przemowa starosty? w moich stronach jest to zwykle chrzestny PM-ki. ale ja u siebie nie chciałabym, zeby on mi cokolwiek gadał przed odjazdem do ślubu i dlatego chcemy poprosić chrzestnego Tż-ta albo brata mojej mamy. albo w ogóle z tego zrezygnuję ![]() Cytat:
Tż tak ucieszył się z prezentu, że wczoraj przeczytał od deski do deski cała stronkę tej szkoły latania
|
|||||
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
witam w ten zgniły dzień
Sztuczka - dzięki za linka z suknią, rzeczywiście pmka mocno przekombinowała. Chyba miało być oryginalnie ![]() Co do ceny foto/video to przebiję was wszystkie, bo u mnie to koszt 2.000 zł łącznie za kamerzystę i dwóch fotografów. Ale to tylko dlatego, że będzie nas kręcić ekipa zapaleńców - bliskich znajomych mojego brata, którzy mają firmę zajmującą się kręceniem teledysków i wyczynów kaskaderskich. Śluby też kręcili, ale właśnie tylko po znajomych, mam nadzieję że dobrze wyjdzie ![]() Niuto - ja też bym stawiała na jakiś kolor. A Ty jesteś groszkiem na zamówieniowym, prawda?? Więc może zorganizuj jakieś zamówienie na te buty, które Ci się podobają beata - pokaż zaproszenia, księgę. Gratuluję sprawnej organizacji
|
|
|
|
#3189 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie rozumiem tych szopek z wykupywaniami, targowaniami itd., nawet gdyby u nas była to tradycja, to ja i tak bym jej na swoim ślubie nie kultywowała My planujemy błogosławieństwo króciutkie, pewnie tuż przed wyjazdem na ślub, tylko Rodzice, dziadkowie, ew. chrzestni, żadnego grania na harmoszce, klękania, całowania krzyża, ani nic z tych rzeczy. Chcą nas pobłogosławić na nową drogę życia, proszę bardzo, niech to zrobią normalnie - buziak, uścisk i krzyżyk na drogę I parę słów z serca.Cytat:
Cytat:
Jak nie tu, to chociaż na poczcie ![]() Cytat:
Pokażesz nam zaproszenia i księgę? ![]() Cytat:
Więc naprawdę jest się z czego cieszyć ![]() Cytat:
![]() Ja też nie widzę u siebie nikogo, kto mógłby nas wyśmiać za taki pomysł. A nawet gdyby komuś to przyszło do głowy, no cóż, śmiech to zdrowie Ja się tam nie przejmuję takimi rzeczami, to nasze wesele i wszystko będzie po naszemu. A że pomysły mamy w ogóle oryginalne, to pewnie i u nas pomyślą, że sami na to wpadliśmy, szczególnie, że, jak mówiłam, bardzo pasuje to do naszej wizji ![]() Cytat:
![]() Co do błogosławieństwa, to u nas takiej tradycji nie ma raczej. Zwykle mówią coś rodzice albo dziadkowie, albo jedni i drudzy, na zasadzie "a teraz, drogie dzieci, błogosławię Wam na nową drogę życia" itd.
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3194 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatka miałam dziś jakiś sen związany z Tobą. A mianowicie związany bardziej z tym jaki prezent z samego rana zrobił Ci Tż na drugą rocznicę
Nie napiszę o co chodzi bo zwyczajnie zapomniałam co mi się śniło tylko wiem że jak się przebudziłam to myślałam co o Chatce ![]() Nie gratulowałam Ci rocznicy wiec robię to teraz ![]() Bardziej jednak gratuluje wybranka bo jest nieziemski Pomysł trafiony w dechę
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-07-27 o 09:18 |
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3196 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() kolejne szczęśliwe posiadaczki sukni - gratuluję! ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo fajnie to wygląda. chyba wtedy obrączki muszą być odpowiednio szeroki, albo literki małe Cytat:
Cytat:
![]() co do pogrubionego to nawet tego nie skomentuję.... Cytat:
wizażowe pomogą Będzie dobrze!Cytat:
Cytat:
nawet do tego stopnia, że potrafię powiedzieć w czym byłam ubrana podczas danego zdarzenia |
|||||||
|
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale lepiej miec zaklepane. zaproszenia pokaż
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, nam też mówią że można spokojnie iść pare miesiecy przed ślubem, ale dowiedziałam się że moja znajoma ślubuje w ten sam dzień więc wiesz.. nie chcę abyśmy sie tłoczyli pod kościołem wchodząc i wychodząc...
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Co do błogosławieństwa i przemówy starosty to u mnie czegoś takiego nie ma. Jeśli rodzice chcą coś powiedzieć to oni mówią. Poszłam się zapisać do fryzjera. O dziwo babka powiedziała że bez problemu u mnie da się coś z loków zrobić. A obawiałam się że mam stanowczo za krótkie włosy. Więc wypróbuje pół upięcie z loków bo takie mi się marzyło i zobaczę jak mi wytrzymają włosy plus jeszcze zobaczę jak wyglądać będę z welonem
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz będę zaklinać włosy żeby mi trochę jeszcze urosły. Dziś jedziemy do jubilera w sprawie tych obrączek bo babka wraz nie oddzwoniła jagodziu Ty pytałaś na Tumidajskiego o jaki model obrączek?
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś sobie zrobiłam pyszne śniadanko
Świeże, prosto z piekarni, bułki "dupki" ( ) z dżemem truskawkowym domowej roboty Jagodziu - mam do Ciebie pytanko Wyjaśnij mi jedną rzecz. Jak dzwonili do Ciebie z TLC to mówili, że jeśli zgodzisz się wziąć udział w programie, to na 100% oni zorganizują Ci wesele?? Bo ja natknęłam się na informację, że oni poszukują 8 par, które staną do rywalizacji ze sobą, pary będą musiały wykonać dużo zadań i dopiero zwycięskiej parze TLC sfinansuje wesele.
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
Ależ dziś pogoda buuuu pochmurno i tak niefajnie.Księgę gości i zaproszenia pokażę jak tylko wezmę aparat od TŻ-ta. Moja lista gości urosła. Ze 120 osób zrobiło się nagle 130, jak ja to zrobiłam to pojęcia nie mam no ale pewnie ta końcówka odmówi i zostanie około 100 osób.W sierpniu albo we wrześniu pojadę sobie do Wrocławia na łajzy po salonach poprzymierzam, zobaczę w jakim fasonie jak wyglądam i będę mieć ogólny zarys bo w dalszym ciągu jeszcze nie wiem czy szyć czy też kupować Ogólnie co do sukienki to mam ogromny problem. To co do tej pory mi się podobało teraz już mi się tak średnio widzi a nie spodobało mi się jeszcze nic innegoco do tematu błogosławieństwa, to pewnie odbędzie się to u mnie w domu. obecni będą my, rodzice ew. dziadkowie i tyle. Nie widzę potrzeby aby zlazła się cała rodzina. Moja mama strasznie się tego obawia. Dla Nas jest ważne to co nam powiedzą i to będzie tylko dla nas. Na filmie ich słów nie będzie słychać, zamiast tego jako podkład chcemy słowa Jana Pawła, strasznie mi się to podoba http://www.youtube.com/watch?v=0p-yroHP288 Mieliśmy iść na kurs tańca, ale będzie takż że zaoszczędzimy pieniądze bo mamy kolegę który będzie u nas na weselu a który uczy tańczyć więc to się dobrze składa. Czas będzie poświęcony tylko nam a nie kilku parom na raz i wiemy że zrobi to dobrze i z przyjemnością Sam taniec będziemy mieli okazję przećwiczyć jeszcze końcówką czerwca bo inny kolega zaplanował sobie swoje wesele przed nami no więc będzie okazja
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-07-27 o 10:35 |
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w sprawi obrączek ruszamy 20 sierpnia |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, już Ci wysyłam jeszcze trochę mi zostało
|
|
|
|
|
#3206 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że to nie był koszmar ![]() W ogóle poczytałam Mu wczoraj Wasze komentarze, to widać było, że spuchł z dumy, ale generalnie twierdzi, że przecież nic wielkiego nie zrobił... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My planujemy sami sklecić nasz taniec z tego, co nauczyliśmy się na kursach, ale podejrzewam, że na pewno poprosimy kogoś, kto się zna, żeby nam pomógł w przejściach między tańcami, możliwe, że wynajmiemy naszego Pana Instruktora na jakąś godzinkę.
|
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów miałam dziś koszmar ślubny.... Śniło mi się, że był pierwszy dzień wesela: orkiestra nie grała, TŻ gdzieś "wywiało", ja nie miałam kiecki na poprawiny i zamierzałam ją kupić następnego dnia rano....
Dzieci robiły jakieś "szoł", nikt nie siedział przy stole, wszyscy gdzieś poszli.... masakra jakaś
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do rocznic, mamy z TŻ 4 rocznicę
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dzisiaj TŻ uspokoił
narzeczona jego kolegi z pracy też już ma suknię ślub biorą za rok, 25.08. Także nie jest ze mną tak źle;P
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że instruktorem będzie kolega (zawsze swobodniej człowiek się czuje, gdy kogoś zna), lekcje będą indywidualne, to w dodatku kaskę zaoszczędzicie ! Super, nic tylko pozazdrościć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

właśnie, poszłam ostatnio do kancelarii do parafii TŻ-ta ustalić godzinę. Na szczęście nie było ptoblemu że przyszłam sama. Trafiłam na księdza który już dawno na jakieś emeryturce być powinien.
no przecież to tylko rok z kawałkiem został to jak może się zapodziać, nie rozumiem jego toku myślenia. W każdym bądź razie jest godzina 16:00 no i w styczniu albo końcówką tego roku muszę wybrać się do nich jeszcze raz i sprawdzić czy aby "kartka się nie zapodziała"
później tylko treść zaproszenia w drukarni i koniec

ponoć niby jest tam jakaś sala ale w necie nic nie znalazłam

wizażowe pomogą