|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Zjadłam naleśniczka własnie i 3 kanapki
![]() siedziałam i nagle taki głód mnie dopadł, ze myślałam, ze do lodówki nie dojdę ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Kamciurka trzymam kciuki za badania ![]() włączyłam polsat cafe własnie |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Kamciurka trzymam kciuki za jutro
![]() a ludzie wiesz zawsze sesnsacji szukaja;/ dlatego jak mieszkalam we wroclawiu to byl jeden plus ze znalam tylko 2 sasiadow i byl spokoj ![]() nawet nie wlaczam polsat cafe bp nerwow dostane.. nalesniki mniam jutro beda na obiad ![]()
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
no własninie naoglądałam się za bardzo bo się skonczyło ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Mam urodziła moją siostrę w wieku 37 lat i to ja zrobiłam jej milczącą awanturę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No i kupiłam ciążowe jeansy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
ja tez muszę jakies zakupic....
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
neska zycie jest straszne, cpaja, robia bog wie co, nie dbaja o siebie, szkoda tylko tych dzieciakow to i tak cud ze w wiekszosci zdrowe, ale co z tego jak marne szanse by wyszli na ludzi, skoncza tak samo jak rodzice pewnie
![]() Cytat:
![]() ![]() tak bo dla dziecka to szok, bo przeciez jak rodzice moga w tym wieku jeszcze to robic, staruchy takie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Kamciurka no własnie ja nie pojmuję jak dzieci z takich różnych melin i w ogole zawsze rodzą się zdrowe...chyba los nad nimi czuwa....
nie martw się, na pewno będzie dobrze... chociaz ja tez nie mogę spac jak idę na usg... |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do tych problemow to na szczescie ja ich nie mam. Kamciurka trzymam kciuki za badania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
dziekuje Wam dziewczynki jeszcze raz bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() milej nocki. dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Agawoo jestes najlepsza
![]() ![]() ja nie rozumiem dlaczego kobiety dbaja o siebie biora tabsy dobrze sie odzywiaja chodza do lekarza i zdaza sie ze rodza chore dzieci, a te cyganki wszystkie co sie puszczaja w ciazy jaraja fajki cpaja chleja imprezuja rodza zdrowe dzieci i nawet grzybicy nie lapia;/ wykapalam sie i ide spac buziak ![]()
#134 |
BAN stały
|
A ja mam dola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
ja też ja też
![]() ![]() a co się stało???
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Dowiedzialam sie ze przedszkole od tego tygodnia zamiast 60 to 120 bedzie kosztowalo bo wakacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-07-26 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Mogłybyśmy założyć w klubie jeszcze wątek z naszym zdjęciami z usg i opisami naszych dzidziusiów
![]() p.s. ja właśnie zerknęłam na listę - jestem najmłodszą mamusią ![]()
Edytowane przez BebiBebi Czas edycji: 2011-07-26 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Inutil i Nikotynka, śliczne zdjęcia usg
![]() ![]() Witam 3 nowe mamusie ![]() ![]() Dziewczyny jeśli chcecie żeby do listy dodać płeć dziecka to dalcie mi znać. Na razie tylko ananke mi napisała, a resztę co wiem to na razie nie piszę bo nie wiem czy chcecie, czy czekacie na potwierdzenie? Cytat:
![]() Kochana najmłodsza to Ty nie jesteś bo są dwie 20sto latki plus Zosia której jeszcze na liście nie ma ![]() Jeszcze chciałam podziękować mamuśkom co we mnie wierzyły ![]() Ja jutro z samego rana(przy okazji bo tż do pracy jedzie) jadę do mojej siostry znowu nacieszyć się Frankiem. Siostra mieszka 30 kilometrów ode mnie i niestety na co dzień się z nią nie widuję ![]() Dobrej nocki i do jutra ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-07-26 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Boże, zostawić Was same i już mam 3 strony do nadrobienia ![]() Melduję: Samochodzik odebrałam juhu!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na imprezce imieninowej i wróciłam dopiero o 22 ![]() ![]() Coś necik mi się wyłącza co chwila, ehh ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jadłam dziś paszteciki z barszczykiem!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja balsamem z rossmana się smaruję ![]() Cytat:
![]() kasikzaki dopisz do listy dziewczyny i skąd pochodzą np ja: ![]() (może od razu termin porodu?? ![]() Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012 Zośka- przykro mi, że ojciec się tak zachowuje, ale myślę podobnie jak dziewczyny- po urodzeniu zakocha się bez pamięci ![]() A co do ślubu; ja mam podzielone zdanie. Wychowano mnie tak: ślub, a potem dziecko. Nigdy nie odwrotnie. I się tego trzymam, wpadki nie zaliczyłam, ślub brałam w wieku 21 lat, gdy byliśmy ze sobą 5 lat ![]() ![]() Tak jest w dzisiejszych czasach. LASKI PROSZĘ PISAĆ PW DO kasikzaki: SWOJE IMIĘ, WIEK, MIASTO, WOJEWÓDZTWO I TERMIN PORODU! ![]()
![]() |
#141 | |||
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() dziewczyny czy Was dalej dopada taka straszna senność ?? Bo ja to mogłabym cały czas spać. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie znowu sytuacja wygląda tak. Na czas naszego remontu mieszkania mieszkam u rodziców. A TZ na razie jeździ w delegacje i jest w domku co 10 dni na weekendy. Wiec sąsiedzi rzadko go widują. No i juz poszła o mnie plotka po osiedlu ze nawet roku po ślubie nie mamy a facet mnie zostawił z brzucholkiem poszedł do innej i jesteśmy po rozwodzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A dzisiaj przyjeżdża moj mężuś ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale za to cycki mam większe niż wcześniej ![]() trzymaj się kochana ![]() Zosia wiem, ze łatwo się mówi, ale daj tacie czas na oswojenie i przetrawienie wiadomości o tym, ze jesteś w ciąży i że on zostanie dziadkiem... do facetów takie rzeczy dochodzą dopiero jak zobaczą coś, ale tak namacalnie... zobaczysz będzie dobrze ![]() Ultradiola ludzie to naprawdę nie mają co robić i takie bzdury wymyślają... a dzisiaj u nas jakaś taka pogoda do kitu...nic tylko zostać w łóżku i spać cały dzień, a tu do pracy trzeba było sie zerwać... witam nowe mamusie ![]() któraś się pytała o zaparcia i biegunki... ja na poczatku tej ciązy miałam okropniaste zaparcia i nic nie pomagało, żadne sliwki, otręby, czopki glicerynowe itp no nic teraz jest już lepiej, ale cały czas muszę uważac na to co jem... co do biegunek to nie wiem.... chciałam zrobic wczoraj foty brzuchola zeby Wam pokazać i d..a blada, zepsuła nam się karta pamięci w aparacie i nici ze zdjęć... jak zakupimy nową to dopiero zrobie, a jest co pokazać, bo duży juz jest... Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-07-27 o 07:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak wogóle to Dizeń Dobry u nas jak zwykle pochmurno i nie za ciepło ![]()
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym witajcie w ten kolejny deszczowy dzień. Mam już naprawdę dość tej pogody ![]() Na ten wyjazd musiałam kupić sobie w razie deszczu: - kalosze - ciemne jeansy oraz musze jeszcze kupić: - ciepłą bluzę - może jakąś kurtkę z kapturem, luźniejszą tak abym z brzuszkiem mogła się zapiąć No po prostu bajka ![]() ![]()
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Witam
Proszę Was o radę co na przeziębienie tj kaszelek i katarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja umieram ze strachu przed tym dzisiejszym usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wogole hej dziewczyny. Nadrabiam wczorajsze zaległosci. zaraz jestem. u mnie tak samo jak u Ciebie. Slubu nie mamy. ale planujemy za rok lub 2. A dziecko tez chcielismy miec i nie wazne ze bez slubu. od kwietnie przestalismy sie zabezpieczac a w czerwcu dowiedzialam sie ze juz jestem w ciazy, szybko sie udalo jestem szczesliwa, tz tez ( napoczatku nie chcial jeszcze dziecka, dodam ze jest mlodszy 2 lata odemnie ale zmienił zdanie i postanowilismy ze odstawiamy zabezpieczenia i jak sie uda to super). co do slubu to nikt nas nie namawial jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy nawet moi dziadkowie. jedynie mama tz wolala by zebysmy mieli slub bo jak to a chrzest a to a tamto ale wkoncu zaakceptowala to ze na szybko, bo dziecko w drodze nie bedziemy brac slubu bo chcemy zeby ten dzien byl taki jak my chcemy i wtedy kiedy my chcemy, a gdybysmy nie chcieli dziecka przed slubem to bysmy zaczekali z tym. Edytowane przez kasia_k86 Czas edycji: 2011-07-27 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Trzymam kciuki ![]() U nas też finansowo nieciekawie, wydawało mi się że w sierpniu bedzie już super, ale przyszedł rachunek za wodę (niedopłata ponad 500 zł) i muszę to zapłacić. I tak z miesiąca na miesiąc nic nie mogę odłożyć, bo najpierw szkoła, dojazdy i kredyt TZta, a teraz jak się to pokończyło to muszę wyskoczyć w sierpniu z 5oo zł i do tego w tym samym miesiącu mam chrzciny, plus pierwsze urodziny dwóch! chrześniaczek, urodziny Tzta i rocznicę ślubu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ślubu w ciąży - no cóż, wpadki się zdarzają, ale współczuję tym osobom, których rodzice zmuszają w takiej sytuacji do brania ślubu. Bo to może młodym zniszczyć życie - 19 latka wychodzi za mąż (i to ślub kościelny), rodzi dziecko, mąż ją zostawia i ona zostaje sama z przeświadczeniem, że już nikogo nie znajdzie, do nieczego się nie nadaje, bo kto ją z dzieckiem weźmie ![]() Nienawidzę takiego myślenia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas lało całą noc, teraz jest spokój. Ale ogladam TVN i jak widzę Sandomierz, Tarnobrzeg, zalane ulice w Warszawie czy Płocku po nocnych ulewach to po prostu nie wierzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
U mnie juz lepiej ,ale boję sie chwalić bo później wraca.Nie to ,zebym w ogóle nie wymiotowała,ale na razie od wczoraj to jest raz i koniec.Dziś po pracy mąż przyjedzie po mnie i zabierze do rodzicow ,bo ma ze szwagrem jakiś samochód robić (czasmi sobie tak dorabia)a ja będę sie zajadała jakaś zupka ,która mama ugotowała oczywiscie z pomidorami tzn koncentratem dla mnie.W domu rodziców mieszka tez moja siostra z mężem i synkiem 3 latkiem wiec moze sie troszkę z nim pobawię jak będę miała siłe.Ten mały jest taki kochany
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.