Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 20:01   #121
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Zjadłam naleśniczka własnie i 3 kanapki
siedziałam i nagle taki głód mnie dopadł, ze myślałam, ze do lodówki nie dojdę

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Kamciurka trzymam kciuki za badania
włączyłam polsat cafe własnie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:04   #122
uska000
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Kamciurka trzymam kciuki za jutro
a ludzie wiesz zawsze sesnsacji szukaja;/ dlatego jak mieszkalam we wroclawiu to byl jeden plus ze znalam tylko 2 sasiadow i byl spokoj

nawet nie wlaczam polsat cafe bp nerwow dostane..

nalesniki mniam jutro beda na obiad chyba ze mi smak przejdzie;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:08   #123
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

włączyłam polsat cafe własnie
dziekuje

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Kamciurka trzymam kciuki za jutro
a ludzie wiesz zawsze sesnsacji szukaja;/ dlatego jak mieszkalam we wroclawiu to byl jeden plus ze znalam tylko 2 sasiadow i byl spokoj

nawet nie wlaczam polsat cafe bp nerwow dostane..

nalesniki mniam jutro beda na obiad chyba ze mi smak przejdzie;/
dziekuje no masakra troche ten program ale juz sie skonczyl

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:13   #124
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no własninie naoglądałam się za bardzo bo się skonczyło ;/
Stary 2011-07-26, 20:13   #125
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja nie moge ludzie sa nienormalni

ja jutro mam usg genetyczne i test Pappa, boje sie masakrycznie i tez czuje ze nie bede spala, jeszcze sama jestem bo TZ poszedl na nocke

mojej kolezanki (ktora ma lat 36 i jedno dziecko w wieku 10 lat)ojciec jak sie dowiedzial ze jest w drugiej ciazy, to powiedzial jej ze jest za stara i wyszedl z mieszkania, cos mu sie chyba poprzestawialo chwilowo, bo potem juz normalnie sie zachowywal, a kolezanka urodzila w maju i nie musze dodawac ze dziadzius zakochany

wlaczcie sobie polsat cafe nie wiem co to za kraj ale pokazane kobiety zyjace z noworodkami na ulicy, cpajace, wachajace klej, masakra
trzymam kciuki za jutrzejsze USG, wyniki testu otrzymasz po jakimś czasie, pewnie coś koło 2tyg.

Moja Mam urodziła moją siostrę w wieku 37 lat i to ja zrobiłam jej milczącą awanturę że jak to, taki wstyd - tak sobie myślałam nawet płakałam do poduszki heh byłam w 1kl LO miałam już brata i do szczęścia siostra nie była mi potrzebna

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja dziś skusiłam się na zestaw w Burger Kingu ale nie umywa się niestety do Mc Donaldsa. Choć tam zbuntowałam się chodzić bo chcieli żebym dopłaciła za dodatkową porcję ketchupu do zestawowych frytek niech spadają, co to ja wyniosę go do domu po prostu frytek nie zjem bez dużej ilości ketchupu a ta jedna mini saszetka to całe gó.wno w Burgerze było bez dopłaty

No i kupiłam ciążowe jeansy ufff bo już nie miałam co na du.pę zakładać w chłodniejsze dni

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:17   #126
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja tez muszę jakies zakupic....
Stary 2011-07-26, 20:23   #127
kamciurka
Zakorzenienie

neska zycie jest straszne, cpaja, robia bog wie co, nie dbaja o siebie, szkoda tylko tych dzieciakow to i tak cud ze w wiekszosci zdrowe, ale co z tego jak marne szanse by wyszli na ludzi, skoncza tak samo jak rodzice pewnie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za jutrzejsze USG, wyniki testu otrzymasz po jakimś czasie, pewnie coś koło 2tyg.

Moja Mam urodziła moją siostrę w wieku 37 lat i to ja zrobiłam jej milczącą awanturę że jak to, taki wstyd - tak sobie myślałam nawet płakałam do poduszki heh byłam w 1kl LO miałam już brata i do szczęścia siostra nie była mi potrzebna
dzieki za kciukasy na pewno sie wszystkie przydadza tak wynik testow od 10 do 14 dni, na razie mysle o tym usg by wszystko bylo ok... nerwy nerwy nerwy, ide zaraz chyba sie wykapac i moze postaram sie zasnac, chociaz juz widze ten moj sen

tak bo dla dziecka to szok, bo przeciez jak rodzice moga w tym wieku jeszcze to robic, staruchy takie

Niki

Alex

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 20:26   #128
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kamciurka no własnie ja nie pojmuję jak dzieci z takich różnych melin i w ogole zawsze rodzą się zdrowe...chyba los nad nimi czuwa....

nie martw się, na pewno będzie dobrze... chociaz ja tez nie mogę spac jak idę na usg...
Stary 2011-07-26, 20:27   #129
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karotka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny jestem tutaj nowa na tym wątku, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do Waszego grona
Najpierw może napiszę coś o Nas Jestem Karolina, mam 21 lat za niedługo, jestem z Rybnika mam męża a o dzidzie staraliśmy się już prawie 1,5roku i w końcu w kwietniu nam się udało teraz zaczął nam się 16tydzień ciąży termin porodu mam na 16 stycznia 2012 prawdopodobnie będzie chłopiec, na 100% potwierdzi się 22 sierpnia. Brzusio powoli rośnie, czekamy teraz na pierwszego kopniaka a Wy które macie tygodnie?

Mam jeszcze pytanie czy męczycie się z zaparciami lub biegunką w ciąży? Bo ja na przemian mam albo zaparcia albo biegunkę. Teraz jeszcze złapała mnie jakaś infekcja pochwy, ale już zapisałam się na jutro do lekarza po jakieś leki i przy okazji zapytam o te zaparcia i biegunkę. A Wy jak sobie z tym radzicie?
Witam nowa mamusie
A co do tych problemow to na szczescie ja ich nie mam.

AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:34   #130
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Teraz sie własnie dowiedziałam, ze ojciec ma zal do matki, ze zaszłam w ciaze! Wkurza mnie juiz ten człowiek. Od kąd pamiętam nigdy nie mialam normalnego taty, zawsze pił, awantury wszczynał, a teraz bedzie szukał winnych! Najchetniej bym sie wyprowadziła stad i nigdy wiecej na niego nie patrzyła. \

Do tego ludzie na wsi znów jakies głupoty wygaduja, ze blizniaki bede miała. Banda wiesniaków w tej mojej wiosce, stare mohery szukające sensacji, a mnie juz nosi od tego wszystkiego...
Olej gadanie ludzi,nie mają o czym, to niech gadają o Tobie. Ojcu przejdzie.

Cytat:
a co do plotek?? olej ja bylam z tz 2 lata w irl i moi sasiedzi wymyslili ze bylam w ciazy z murzynem i pojechalam do afryki urodzic i tam zostawic;p pieprzone mohery!
szkoda tylko ze co 3-4 mc przylatywalam bez brzucha;p
Te stare rupiecie powinny pisać scenariusze do filmów

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
ja nie moge ludzie sa nienormalni

ja jutro mam usg genetyczne i test Pappa, boje sie masakrycznie i tez czuje ze nie bede spala, jeszcze sama jestem bo TZ poszedl na nocke

mojej kolezanki (ktora ma lat 36 i jedno dziecko w wieku 10 lat)ojciec jak sie dowiedzial ze jest w drugiej ciazy, to powiedzial jej ze jest za stara i wyszedl z mieszkania, cos mu sie chyba poprzestawialo chwilowo, bo potem juz normalnie sie zachowywal, a kolezanka urodzila w maju i nie musze dodawac ze dziadzius zakochany

wlaczcie sobie polsat cafe nie wiem co to za kraj ale pokazane kobiety zyjace z noworodkami na ulicy, cpajace, wachajace klej, masakra
Będzie dobrze, trzymam kciuki.

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:37   #131
kamciurka
Zakorzenienie

dziekuje Wam dziewczynki jeszcze raz bardzo ide sie wykapac i polozyc spac, chce juz zeby bylo jutro... wiec sprobuje zasnac... pewnie jutro rano jeszcze sie odezwe z pracy, coz uzaleznienie mimo iz pracy mam w cholere, bo ide od poniedzialku na urlop, ale na mamuski musze znalezc czas zawsze.
milej nocki. dobranoc

Niki

Alex

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 20:49   #132
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje Wam dziewczynki jeszcze raz bardzo ide sie wykapac i polozyc spac, chce juz zeby bylo jutro... wiec sprobuje zasnac... pewnie jutro rano jeszcze sie odezwe z pracy, coz uzaleznienie mimo iz pracy mam w cholere, bo ide od poniedzialku na urlop, ale na mamuski musze znalezc czas zawsze.
milej nocki. dobranoc
Ja też zmykam pod prysznic i spać Dobranoc

Stary 2011-07-26, 20:50   #133
uska000
Zadomowienie

Agawoo jestes najlepsza

ja nie rozumiem dlaczego kobiety dbaja o siebie biora tabsy dobrze sie odzywiaja chodza do lekarza i zdaza sie ze rodza chore dzieci,
a te cyganki wszystkie co sie puszczaja w ciazy jaraja fajki cpaja chleja imprezuja rodza zdrowe dzieci i nawet grzybicy nie lapia;/

wykapalam sie i ide spac buziak dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:56   #134
AgaMili
BAN stały

A ja mam dola
Stary 2011-07-26, 21:03   #135
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
ide od poniedzialku na urlop,
ja też ja też całe 2 tyg!!! oł jeeeee

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A ja mam dola
a co się stało???

Stary 2011-07-26, 21:06   #136
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Olej gadanie ludzi,nie mają o czym, to niech gadają o Tobie. Ojcu przejdzie.

Te stare rupiecie powinny pisać scenariusze do filmów

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Będzie dobrze, trzymam kciuki.

Stary 2011-07-26, 21:12   #137
AgaMili
BAN stały

Cytat:

a co się stało???
Dowiedzialam sie ze przedszkole od tego tygodnia zamiast 60 to 120 bedzie kosztowalo bo wakacje do tego mamy dlug u rodzicow (bo kupilsmy dom) a tata stracil prace i co chwila pytaja jak stoimy z kasa zeby im cos oddawac, co tydzien a mamy tyle wydatkow kredyt, oplaty, przedszkole. Starcza na wszystko ale zeby sobie kupic w koncu sofe albo komode czy nawet ciazowe ubrania to moge pomarzyc poki tych 2000 nie oddamy. A ja tak bym chciala pojsc sobie na zakupy, kupic bluzke czy Milence zjezdzalnie obiecana ale sa wazniejsze wydatki. Jeszcze w tym miesiacu oplaty na auto (road tax, MOT) kilka stowek. Wczesniej odkladalismy kase a teraz co tydzen wyplata nam ucieka. I to mnie tak doluje... Wiem ze niedlugo sie odkujemy, jak kase oddamy i meble kupimy ale wtedy trzeba bedzie ubranka i sprzety dla dzidziusia i tak zawsze cos. I tak juz od tygodnia chodze w podlym nastroju, nie mam sie komu wyzalic bo siostra wyjechala a dzisiaj jeszcze to przedszkole, tyle kasy 120 funtow na tydzien

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-07-26 o 21:14
Stary 2011-07-26, 21:29   #138
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Mogłybyśmy założyć w klubie jeszcze wątek z naszym zdjęciami z usg i opisami naszych dzidziusiów
p.s. ja właśnie zerknęłam na listę - jestem najmłodszą mamusią

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-07-26 o 21:32
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 22:53   #139
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Inutil i Nikotynka, śliczne zdjęcia usg

Witam 3 nowe mamusie

Dziewczyny jeśli chcecie żeby do listy dodać płeć dziecka to dalcie mi znać. Na razie tylko ananke mi napisała, a resztę co wiem to na razie nie piszę bo nie wiem czy chcecie, czy czekacie na potwierdzenie?

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mogłybyśmy założyć w klubie jeszcze wątek z naszym zdjęciami z usg i opisami naszych dzidziusiów
p.s. ja właśnie zerknęłam na listę - jestem najmłodszą mamusią
No właśnie ja też już kiedyś chciałam ale jakoś bez odzewu było. Inutil zarządza klubikiem, wiec ładnie trzeba poprosić
Kochana najmłodsza to Ty nie jesteś bo są dwie 20sto latki plus Zosia której jeszcze na liście nie ma

Jeszcze chciałam podziękować mamuśkom co we mnie wierzyły

Ja jutro z samego rana(przy okazji bo tż do pracy jedzie) jadę do mojej siostry znowu nacieszyć się Frankiem. Siostra mieszka 30 kilometrów ode mnie i niestety na co dzień się z nią nie widuję
Dobrej nocki i do jutra

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-07-26 o 23:05
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 23:34   #140
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Boże, zostawić Was same i już mam 3 strony do nadrobienia

Melduję: Samochodzik odebrałam juhu!!!! aż się poryczałam jak do niej pieszczotliwie mówiłam jadąc: "moja niunia stęskniła się za pansią" co te hormony robią z kobietami....

Byłam na imprezce imieninowej i wróciłam dopiero o 22 Pojadłam dużo i zdrowo i mam spokój bo malec jak narazie nie miauczy

Coś necik mi się wyłącza co chwila, ehh kocham neostradę

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Korzystam z przypływu sił i pozytywnej energii i sprzątam. I to nie byle jak!! sprzątam na cacy - łącznie ze ścieraniem kurzu z szafek kuchennych na górze, szorowaniem płytek i robieniem porządków w szafkach
jak mnie najdzie to też sprzątam jak opętana tylko ostatnio jak sprzątałam cały dzień to od kości ogonowej mnie bolały, nie wiem plecy czy co, straszne to jest, dziś zresztą też i nie wiem dlaczego

Cytat:
zrobilam paszteciki pychaaaa
jadłam dziś paszteciki z barszczykiem!!! wujka roboty, były po prostu PIĘKNE!!! takie małe buciki ze 3-4 cm, i pięknie 'zawiązane' hehe, aż nie chciało się nikomu wierzyć, że sam je robił
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Kochane ratujcie codziennie mi się nowe rozstępy pojawiają a smaruję się, regularnie i to kremami za 100 zł no ryczeć mi się chce ;(
za ile??? matko, chyba by mnie mąż zabił
Ja balsamem z rossmana się smaruję
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
hmmm, wiem, że na niektórych wątkach dzielą takie listy na dwie wiadomości, ale u nas to może nie wypalić, bo drugi post napisała Inutil.
No to w razie co Inutil zamieni swoją wypowiedź

kasikzaki dopisz do listy dziewczyny i skąd pochodzą np ja:
(może od razu termin porodu?? )

Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012

Zośka- przykro mi, że ojciec się tak zachowuje, ale myślę podobnie jak dziewczyny- po urodzeniu zakocha się bez pamięci a co z tż??? Zmienił się?? Co zamierzasz z nim zrobić?

A co do ślubu; ja mam podzielone zdanie. Wychowano mnie tak: ślub, a potem dziecko. Nigdy nie odwrotnie. I się tego trzymam, wpadki nie zaliczyłam, ślub brałam w wieku 21 lat, gdy byliśmy ze sobą 5 lat Po 1,5 roku od ślubu w końcu udało mi się zajść w ciążę. Nie wyobrażam sobie wpadki = hańba. Nastolatkowie, którzy co dopiero zaczęli ze sobą chodzić, to już się bzykają i nagle bach, dziecko, szybki ślub itp i trudno mi stwierdzić, czy takie osoby się naprawdę kochają, czy biorą ślub z 'konieczności' bo przecież dziecko!
Tak jest w dzisiejszych czasach.

LASKI PROSZĘ PISAĆ PW DO kasikzaki: SWOJE IMIĘ, WIEK, MIASTO, WOJEWÓDZTWO I TERMIN PORODU! (np.Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 06:43   #141
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

dziewczyny czy Was dalej dopada taka straszna senność ?? Bo ja to mogłabym cały czas spać. I naprawdę ciężko wytrzymać dzień bez drzemki

Cytat:
Zoska a moze zapytaj go , jak to nie bedzie? Czy wypiera sie wlasnego wnuka?
Moj tata szaleje na punkcie ciazy, za I razem bylo to samo. Kupowal mi soczki, mleko organiczne i nic nie pozwala nosic a teraz znosi moje humory i do tz mowi ze ma mnie sluchac i spelniac moje zachcianki
Moj tata jest taki sam Strasznie się cieszy z wnuczka albo wnuczki. A jak TZ nie ma bo jest w delegacji to zawsze mi pomoże coś kupić do remontu zawieść przywieść itp.

Cytat:
a co do plotek?? olej ja bylam z tz 2 lata w irl i moi sasiedzi wymyslili ze bylam w ciazy z murzynem i pojechalam do afryki urodzic i tam zostawic;p pieprzone mohery!
stare purty to na prawdę nie maja co robić

U mnie znowu sytuacja wygląda tak. Na czas naszego remontu mieszkania mieszkam u rodziców. A TZ na razie jeździ w delegacje i jest w domku co 10 dni na weekendy. Wiec sąsiedzi rzadko go widują. No i juz poszła o mnie plotka po osiedlu ze nawet roku po ślubie nie mamy a facet mnie zostawił z brzucholkiem poszedł do innej i jesteśmy po rozwodzie Az boje się co zaczyna dopowiadać sobie do tej historii Stare baby na prawdę nie maja o czym innym gadać. I chyba robią zawody kto najlepsza plotkę wymyśli.

Cytat:
btw upieklam buleczki z serem i rodzynkami mniam chce ktoras na poprawe nastroju??
Załapię się jeszcze ?

A dzisiaj przyjeżdża moj mężuś I znowu będziemy mogli iść razem na wizytę jutro do gina

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:04   #142
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
zrobilam paszteciki pychaaaa i zrobilam serek do buleczek zaraz biore sie za ciasto drozdzowe i beda jeszcze buleczki z serem i rodzynkami
ale w pizamie chodze dalej;p
mniam mniam, jak tylko to przeczytałam z rana od razu wzięła mnie ochota na na takie paszteciki...

Cytat:
btw upieklam buleczki z serem i rodzynkami mniam chce ktoras na poprawe nastroju??
do kawki jak znalazł

Cytat:
Napisane przez Karola_82 Pokaż wiadomość
My jutro zaczynamy konczymy 17 tyg i zaczynamy 5ty miesiac czuje juz leciutkie kopniaczki maluszka zazdroszce wam, ze tak malo tyjecie, u mnie 6 kg na plusie, szok;( bo w ostatniej calej ciazy przytylam 9 kg, strach sie bacz co bedzie dalej.
ja mam tak samo, juz 5kg na plusie... a w pierwszej ciąży tak jak ty przytyłam tylko 9kg...
ale za to cycki mam większe niż wcześniej

Cytat:
A ja mam dola
trzymaj się kochana

Zosia wiem, ze łatwo się mówi, ale daj tacie czas na oswojenie i przetrawienie wiadomości o tym, ze jesteś w ciąży i że on zostanie dziadkiem... do facetów takie rzeczy dochodzą dopiero jak zobaczą coś, ale tak namacalnie...
zobaczysz będzie dobrze

Ultradiola ludzie to naprawdę nie mają co robić i takie bzdury wymyślają...

a dzisiaj u nas jakaś taka pogoda do kitu...nic tylko zostać w łóżku i spać cały dzień, a tu do pracy trzeba było sie zerwać...

witam nowe mamusie

któraś się pytała o zaparcia i biegunki... ja na poczatku tej ciązy miałam okropniaste zaparcia i nic nie pomagało, żadne sliwki, otręby, czopki glicerynowe itp no nic
teraz jest już lepiej, ale cały czas muszę uważac na to co jem...
co do biegunek to nie wiem....

chciałam zrobic wczoraj foty brzuchola zeby Wam pokazać i d..a blada, zepsuła nam się karta pamięci w aparacie i nici ze zdjęć... jak zakupimy nową to dopiero zrobie, a jest co pokazać, bo duży juz jest...

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-07-27 o 07:19
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:31   #143
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karotka_90 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny jestem tutaj nowa na tym wątku, ale mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do Waszego grona
Najpierw może napiszę coś o Nas Jestem Karolina, mam 21 lat za niedługo, jestem z Rybnika mam męża a o dzidzie staraliśmy się już prawie 1,5roku i w końcu w kwietniu nam się udało teraz zaczął nam się 16tydzień ciąży termin porodu mam na 16 stycznia 2012 prawdopodobnie będzie chłopiec, na 100% potwierdzi się 22 sierpnia. Brzusio powoli rośnie, czekamy teraz na pierwszego kopniaka a Wy które macie tygodnie?

Mam jeszcze pytanie czy męczycie się z zaparciami lub biegunką w ciąży? Bo ja na przemian mam albo zaparcia albo biegunkę. Teraz jeszcze złapała mnie jakaś infekcja pochwy, ale już zapisałam się na jutro do lekarza po jakieś leki i przy okazji zapytam o te zaparcia i biegunkę. A Wy jak sobie z tym radzicie?
No witam kolejną Rybniczankę na tym forum Jesli chodzi o zaparcia to mi na szczęście ustały. Wiem że jest taki syrop Lactulozum chyba który prawdopodobnie można pić w ciąży ja go osobiście nie stosowałam na sobie ale stosowałam go dwa lata u mojej córki i fajnie działał. Poza tym dziwczyny pisały o śliwkach.

Cytat:

A tak wogóle to Dizeń Dobry u nas jak zwykle pochmurno i nie za ciepło czy to lato już nie wróci? ;( Wczoraj wieczorem się relaksowałam, zrobiłam sobie kąpiel i peeling cukrowy domowej roboty - od razu się lepiej czułam. Ale jak tak używałam tego peelingu to się zastanawiałam czy w ciąży można? Oczywiście brzucha nie peelingowałam tylko nogi, ręce, plecy i dekold. Czy wy używacie w ciąży peelingów do ciała?
Stary 2011-07-27, 08:29   #144
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość

ja mam tak samo, juz 5kg na plusie... a w pierwszej ciąży tak jak ty przytyłam tylko 9kg...
ale za to cycki mam większe niż wcześniej
ja mam 1-2kg na plusie, bo przed ciążą różnie ważyłam, raz 60 raz 61kg. Średnia waga w ciąży z ostatniego miesiąca (ważyłam się jeszcze w ten weekend) to 62 ale dziś rano stanęłam to 63 może przez zaparcia sama nie wiem bo nie objadam sie o 100% więcej jem jak dotychczas

A tak poza tym witajcie w ten kolejny deszczowy dzień.
Mam już naprawdę dość tej pogody ok może w ciąży nie można się za dużo opalać ale w niedzielę jedziemy nad morze i co my biedni w deszczu będziemy robić? Siedzieć w hotelowym pokoju i oglądac tv? Albo z samochodu oglądać sobie jakieś ciekawe miejsca? Wkurzyłam się, że dałam namówić się mężowi na wakacje w Polsce, bo mogliśmy wybrać się w Europie gdzieś gdzie nie jest aż tak upalnie i mieć pewność, że na 100% będzie ładnie i skorzystamy z urlopu na maxa...
Na ten wyjazd musiałam kupić sobie w razie deszczu:
- kalosze
- ciemne jeansy
oraz musze jeszcze kupić:
- ciepłą bluzę
- może jakąś kurtkę z kapturem, luźniejszą tak abym z brzuszkiem mogła się zapiąć
No po prostu bajka wakacje nad Bałtykiem

Stary 2011-07-27, 09:06   #145
dph
Rozeznanie

Cytat:
ja mam 1-2kg na plusie, bo przed ciążą różnie ważyłam, raz 60 raz 61kg. Średnia waga w ciąży z ostatniego miesiąca (ważyłam się jeszcze w ten weekend) to 62 ale dziś rano stanęłam to 63 może przez zaparcia sama nie wiem bo nie objadam sie o 100% więcej jem jak dotychczas

Mam już naprawdę dość tej pogody ok może w ciąży nie można się za dużo opalać ale w niedzielę jedziemy nad morze i co my biedni w deszczu będziemy robić? Siedzieć w hotelowym pokoju i oglądac tv? Albo z samochodu oglądać sobie jakieś ciekawe miejsca? Wkurzyłam się, że dałam namówić się mężowi na wakacje w Polsce, bo mogliśmy wybrać się w Europie gdzieś gdzie nie jest aż tak upalnie i mieć pewność, że na 100% będzie ładnie i skorzystamy z urlopu na maxa...
- kalosze
- ciemne jeansy
- ciepłą bluzę
- może jakąś kurtkę z kapturem, luźniejszą tak abym z brzuszkiem mogła się zapiąć
Pierwszy tydzień sierpnia zapowiadają upalny więc na pewo będziecie mieć pogodę Z tą pogodą to ja tez mam nadzieję że będzie w sierpniu lepiej no bo przecież nie może lać całe 2 miesiące lata :/ My się wybieramy nad morze za tydzień i nie dopuszczam do siebie myśli że nie będę miała pogody wogóle to ja uwielbiam nasz Bałtyk ale to może dlatego że zawsze tak trafimy że mamy pogodę
Stary 2011-07-27, 09:12   #146
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam
Proszę Was o radę co na przeziębienie tj kaszelek i katarek,jakieś domowe sposoby??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:14   #147
kamciurka
Zakorzenienie

hej
ja umieram ze strachu przed tym dzisiejszym usg ale juz niedługo to dobrze, za to mam jeszcze jeden problem z TZ, strzele go w łeb dzisiaj chyba, poszedł wczoraj na nocke i po nocce miał jechać do siebie do domu (mieszka ze mną) skosić trawę jak się obudzi i jak się znamy i ile ze sobą jesteśmy zawsze po nocce pisał do mnie smsa, ze jest juz w domku i się kładzie itp. dzisiaj cisza, juz napisałam do niego dzwoniłam i nic, mam nadzieje, że śpi i ma wyciszony tel, ale juz tak schizuje, nie lubie czegoś takiego tym bardziej, ze mamy taki uklad, ze zawsze rano do siebie piszemy. Jak mi raz się zdarzyło, ze pojechałam do kawałek za miasto samochodem do mamy, potem zajechałam w drodze powrotnej do sklepu i nie mogłam odebrać telefonu, to dosłownie 5 min trwało to miałam full wiadomości i nieodebranych połączeń, po czym jak oddzwoniłam to dowiedziałam się, że umierał ze strachu. Co ja mam powiedzieć, jeszcze mam dzisiaj te badania, wie jak sie denerwowałam i wie ze sie denerwuje w takich sytuacjach.

Niki

Alex
Stary 2011-07-27, 09:17   #148
kasia_k86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Zośka:ślub tu nie ma nic do tego...my też nie mamy ślubu i nigdy nie będziemy miec.Moja mama i teściowa są bardzo tolerancyjne pod tym względem,teśc na początku miał wielkie :ale,że jak to bez ślubu i dziecko.
Ano tak to,bo dzidziuś był zaplanowany bez ślubu
Jakoś to przełknął i skończył temat
mojemu ojca nawet nie poinformowałam,że zostanie dziadkiem-nie wiem czy zasłużył sobie na taką informację
a Twojemu na pewno przejdzie jak tylko zobaczy jak rośnie brzuszek,że sobie dobrze radzisz itp.

tak wogole hej dziewczyny. Nadrabiam wczorajsze zaległosci. zaraz jestem.

u mnie tak samo jak u Ciebie. Slubu nie mamy. ale planujemy za rok lub 2. A dziecko tez chcielismy miec i nie wazne ze bez slubu. od kwietnie przestalismy sie zabezpieczac a w czerwcu dowiedzialam sie ze juz jestem w ciazy, szybko sie udalo jestem szczesliwa, tz tez ( napoczatku nie chcial jeszcze dziecka, dodam ze jest mlodszy 2 lata odemnie ale zmienił zdanie i postanowilismy ze odstawiamy zabezpieczenia i jak sie uda to super). co do slubu to nikt nas nie namawial jak dowiedzieli sie ze jestem w ciazy nawet moi dziadkowie. jedynie mama tz wolala by zebysmy mieli slub bo jak to a chrzest a to a tamto ale wkoncu zaakceptowala to ze na szybko, bo dziecko w drodze nie bedziemy brac slubu bo chcemy zeby ten dzien byl taki jak my chcemy i wtedy kiedy my chcemy, a gdybysmy nie chcieli dziecka przed slubem to bysmy zaczekali z tym.

Edytowane przez kasia_k86
Czas edycji: 2011-07-27 o 09:20
kasia_k86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:19   #149
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo jestes najlepsza
Dzięki

Cytat:
Dowiedzialam sie ze przedszkole od tego tygodnia zamiast 60 to 120 bedzie kosztowalo bo wakacje do tego mamy dlug u rodzicow (bo kupilsmy dom) a tata stracil prace i co chwila pytaja jak stoimy z kasa zeby im cos oddawac, co tydzien a mamy tyle wydatkow kredyt, oplaty, przedszkole. Starcza na wszystko ale zeby sobie kupic w koncu sofe albo komode czy nawet ciazowe ubrania to moge pomarzyc poki tych 2000 nie oddamy. A ja tak bym chciala pojsc sobie na zakupy, kupic bluzke czy Milence zjezdzalnie obiecana ale sa wazniejsze wydatki. Jeszcze w tym miesiacu oplaty na auto (road tax, MOT) kilka stowek. Wczesniej odkladalismy kase a teraz co tydzen wyplata nam ucieka. I to mnie tak doluje... Wiem ze niedlugo sie odkujemy, jak kase oddamy i meble kupimy ale wtedy trzeba bedzie ubranka i sprzety dla dzidziusia i tak zawsze cos. I tak juz od tygodnia chodze w podlym nastroju, nie mam sie komu wyzalic bo siostra wyjechala a dzisiaj jeszcze to przedszkole, tyle kasy 120 funtow na tydzien
Aga, wyjdziecie na prostą. Teraz pewnie to się wydaje nieprawdopodobne, ale powolutku wyjdziecie. Wyprawkę dzla dzidzi masz jeszcze czas kupować, w nastepnym miesiącu będzie lepiej. Może uda Ci się jeszcze wyższą prowizję od wynajmu zyskać?
Trzymam kciuki

U nas też finansowo nieciekawie, wydawało mi się że w sierpniu bedzie już super, ale przyszedł rachunek za wodę (niedopłata ponad 500 zł) i muszę to zapłacić. I tak z miesiąca na miesiąc nic nie mogę odłożyć, bo najpierw szkoła, dojazdy i kredyt TZta, a teraz jak się to pokończyło to muszę wyskoczyć w sierpniu z 5oo zł i do tego w tym samym miesiącu mam chrzciny, plus pierwsze urodziny dwóch! chrześniaczek, urodziny Tzta i rocznicę ślubu Niech ktoś obrabuje bank i podeśle mi trochę kasy

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej

Melduję: Samochodzik odebrałam juhu!!!! aż się poryczałam jak do niej pieszczotliwie mówiłam jadąc: "moja niunia stęskniła się za pansią" co te hormony robią z kobietami....

A co do ślubu; ja mam podzielone zdanie. Wychowano mnie tak: ślub, a potem dziecko. Nigdy nie odwrotnie. I się tego trzymam, wpadki nie zaliczyłam, ślub brałam w wieku 21 lat, gdy byliśmy ze sobą 5 lat. Po 1,5 roku od ślubu w końcu udało mi się zajść w ciążę. Nie wyobrażam sobie wpadki = hańba. Nastolatkowie, którzy co dopiero zaczęli ze sobą chodzić, to już się bzykają i nagle bach, dziecko, szybki ślub itp i trudno mi stwierdzić, czy takie osoby się naprawdę kochają, czy biorą ślub z 'konieczności' bo przecież dziecko!
Tak jest w dzisiejszych czasach.

LASKI PROSZĘ PISAĆ PW DO kasikzaki: SWOJE IMIĘ, WIEK, MIASTO, WOJEWÓDZTWO I TERMIN PORODU! (np.Agata (23) Toruń/Lubicz (kujawsko-pomorskie) tp. 12.01.2012)
Agatek, wariatka jestes Ciekawe co sobie inni kierowcy pomyśleli widząc, że jedziesz sama w aucie,płaczesz i gadasz

A co do ślubu w ciąży - no cóż, wpadki się zdarzają, ale współczuję tym osobom, których rodzice zmuszają w takiej sytuacji do brania ślubu. Bo to może młodym zniszczyć życie - 19 latka wychodzi za mąż (i to ślub kościelny), rodzi dziecko, mąż ją zostawia i ona zostaje sama z przeświadczeniem, że już nikogo nie znajdzie, do nieczego się nie nadaje, bo kto ją z dzieckiem weźmie
Nienawidzę takiego myślenia

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

U mnie znowu sytuacja wygląda tak. Na czas naszego remontu mieszkania mieszkam u rodziców. A TZ na razie jeździ w delegacje i jest w domku co 10 dni na weekendy. Wiec sąsiedzi rzadko go widują. No i juz poszła o mnie plotka po osiedlu ze nawet roku po ślubie nie mamy a facet mnie zostawił z brzucholkiem poszedł do innej i jesteśmy po rozwodzie Az boje się co zaczyna dopowiadać sobie do tej historii Stare baby na prawdę nie maja o czym innym gadać. I chyba robią zawody kto najlepsza plotkę wymyśli.

A dzisiaj przyjeżdża moj mężuś I znowu będziemy mogli iść razem na wizytę jutro do gina
I co, raz czasem po tym rozwodzie przyjeżdża do Ciebie na seks? Idzcie razem na wizytę i przy okazji przespacerujcie się po osiedlu - nową teorię sąsiadki będą musiały sobe wyrobic

Cytat:

- kalosze
- ciemne jeansy
- ciepłą bluzę
Zuzia, a gdzie jedziecie? bo w tvn-ie właśnie pokazują, że na zachodnim wybrzezy piękna pogoda Moze nie będzie tak źle? Ja bym nawet w deszcz pojechała nad morze, byle tylko tam być

U nas lało całą noc, teraz jest spokój. Ale ogladam TVN i jak widzę Sandomierz, Tarnobrzeg, zalane ulice w Warszawie czy Płocku po nocnych ulewach to po prostu nie wierzę

Stary 2011-07-27, 09:21   #150
eliza1984
Zadomowienie

U mnie juz lepiej ,ale boję sie chwalić bo później wraca.Nie to ,zebym w ogóle nie wymiotowała,ale na razie od wczoraj to jest raz i koniec.Dziś po pracy mąż przyjedzie po mnie i zabierze do rodzicow ,bo ma ze szwagrem jakiś samochód robić (czasmi sobie tak dorabia)a ja będę sie zajadała jakaś zupka ,która mama ugotowała oczywiscie z pomidorami tzn koncentratem dla mnie.W domu rodziców mieszka tez moja siostra z mężem i synkiem 3 latkiem wiec moze sie troszkę z nim pobawię jak będę miała siłe.Ten mały jest taki kochany
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości