|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Stronczku w większości to lista prac domowych.
![]() ![]() Zanetaa88 a jak u ciebie? 2 dni zostało. rusza się coś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
u Nas noc ok mały się budzi dokładnie co 3h ja się budzę przed Nim i lecę po flaszkę jak się zaczyna kręcić to odrazu mu daję
![]() Co do szczepień to chyba weźmiemy rota i 5w1.Pneumokoki może po 1r.ż. Ja Wam muszę powiedzieć że jestem b.zmęczona wczoraj M poszedł do sklepu ja czekałam w aucie i o mały włos bym usnęła na siedząco ![]() ![]() czkawki też ma ok 1-2 dziennie i strasznie się wtedy denerwuje ![]() Marinko jestem w szoku że Igor tyle waży i tyle wypija ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie tych pasów na brzuch po porodzie. Nie wiem jak one się dokładnie nazywają, ale głównie są dla kobiet po cc. Ma któraś taki pas? Używa, zadowolona?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się z Tobą MArinko, że nie w każdym przypadku jest tak łatwo, nasz też ma często problemy z zaśnięciem więc o samodzielnym spaniu nie ma mowy na razie Tak to bywa że można się sugerować książkami,metodami innych ale każde dziecko jest inne i to co działa u jednych u drugich zupełnie się nie sprawdza ![]() no nic potem będę walczyć ze spaniem w łóżeczku, na razie dla mnie ważniejsze jest jego bezpieczeństwo (groźba uduszenia lub zachłyśnięcia przy ulaniu) niż to czy przestrzegam zasad z książki ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
Wodaqua z tego co sie orientuje to w tym SE nie ma takiej mozliwosci. Niektore samsungi posiadaja opcje blokady danego nadawcy, ale nie wiem czy jest sens zmieniac telefon poki nie jest to uciazliwe.
Ja nadal w szpitalu, bez skurczy. Nawet czop trzyma. Po obiedzie lewatywa dla pobudzenia pracy macicy . Pewnie nic nie da...
#1146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój brzuś wczoraj miał 99 cm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chyba wezmę taki zestaw szczepionek co i Ty. O i wiem, że zmęczenie daje się we znaki, mam nadzieję, że jak nasze maleństwa podrosną, to my odsapniemy. A ze starszym synkiem jak wyglądały noce? I kiedy tak naprawdę się wyspałaś? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a takiego pasa dłużej niż kwadrans na początku nie wolno nosić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że poród to Cię tak z zaskoczenia weźmie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Już??? Tak szybko??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wodaqua, dziubek79 dzięki za odp. Chciałam się tylko tak podpytać bo kiedyś znajoma mnie wypytywała o pas i doradzała, żeby zaraz po porodzie kupić i zakładać to brzuch "się ładnie ułoży". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aaaa właśnie gdzie nasza Nerolka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem wykończona ![]() Ale tylko przez swoją głupotę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przeczytałam pół książki ![]() Co do usypiania to w nocy i w dzień usypia sama przy butelce. Ale ma już swoje nastroje i czasem musi się skończyć lulaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Muszę się zabrać za nadrabianie. Tak na szybko tylko napsze, że wysiedziałam się wczoraj w szpitalu 3 godz... z ktg nic nie wyszło, tzn są jakieś skurcze, ale wszystko jest szczelnie pozamykane i na razie porodu nie będzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() Ja wiem, że sama będę siedziała i patrzyła w lóżeczko godzinami... mąż zresztą też... monitor oddechu jest już w drodze do nas, dziewczyny na watku sobie go bardzo chwalą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
dodałam do klubu nowe fotki
później nadrobię troszkę ![]()
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Kochana u mnie jutro 6 tyg po porodzie
![]() ![]() Cytat:
Ide dzis do gin-a ale mi dziwnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale ja głupia jestem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() staram się być spokojna ale wiadomo że chce się wszystko jak najlepiej ![]() Cytat:
tez lubie jak się przytula ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja ulewała i to sporo nawet w szpitalu, nie wiem dlaczego ![]() karmili ją tam Enfamilem, a my kupiliśmy najzwyklejsze Bebiko bo pielęgniarka od noworodków taka fajna mówiła żeby na początek w domu spróbować od zwykłego mleka bo może się okazać że będzie jej pasowało więc szkoda kupować najdroższego mleka jesli inne tansze jest ok. Ten enfamil taki strasznie gęsty jest, w porównaniu do Bebiko to chyba bym musiałam dwa razy więcej proszku wsypać Bebiko żeby było takie gęste jak ten ENfamil.. może po nim właśnie ulewała bo teraz nie ulewa prawie wcale, czasem coś jej tam poleci jak ją odłoże do łóżeczka po karmieniu i odbiciu ale znacznie mniej niż w szpitalu i rzadziej. Cytat:
dzielnie się spisujesz ![]() Cytat:
![]() to co pogrubiłąm - takie dzieciątka to skarb ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no i widać potrzebuje zjeśc, a jakim mlekiem teraz karmisz? bo nie czytałam jeszcze czy nadal Nan-em czy zmieniłaś? a co do kolek to jeszcze przed nami i wszystko i nie łudze się że nas ominą... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
Bartessa mój na szczęście w swoim nissanku nie ma aż takiego powera
![]() ![]() ![]() ![]() Agni powiem Ci, że dzisiaj sie modliłam w nocy aby przypadkiem mi wody nie odeszły, bo mój mąż dojechał do De, ale cały czas pisał że jest zmęczony i oczy go szczypią, więc jakby mi odeszły wody nie było by szans nawet aby zawrócił i przyjechał ![]() ![]() ![]() Mój mąż za to chyba się stresuje za mnie, bo wiecznie pisze czy coś się dzieje, czy coś mnie boli itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super że tak wspaniale sobie radzicie ![]() kochana, to jest cały tatuś a jak ziewa to wygląda niemalże identycznie jak on ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Marino u Nas mały już jak miał 2-3 mies spał po 5h więc nie było źle.
![]() A Oluś czasami się budzi w nocy jak Bruno płacze ale co zrobić ![]() Karolinko ja z pierwszym synkiem dostałam okres dokładnie 28 dni po porodzie ![]() My dajemy mleko Nan Pro 1 i narazie jest ok.W szpitalu też takie dawali. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-27 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
aha ja jeszcze w kwestii wagi po porodzie - w dniu porodu przy przyjęciu na IP ważyłam 84,5kg
jak wróciłam do domu w niedzielę było na mojej wadze 78,5kg więc w sumie 6kg spadło od razu a dziś na wadze 76,5kg więc widzę że leci, chcecie zdjęcie brzucha w klubie? ![]()
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mój Krecik kończy tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Ajjj Beatko każda z Nas ma takie obawy, bo dzieciątko niestety nie powie Nam czy jest dobrze czy nie, myślę że tu musimy polegać na swojej pewności siebie i na swojej kobiecej intuicji
![]() Ja tak się zastanawiam kurczę, tutaj jestem tak pozytywnie nastawiona do wszystkiego, a jak będzie mała na świecie to ciekawe czy będzie mi tak kolorowo jak jest... |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że juz po gipsie ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry srodowo. Jakos mi słabo dzisiaj-może niskie ciśnienie? Biorę się zaraz za sprzątanie. Szukam jakiegoś komisu, gdzie mogę oddac swoja suknię ślubną, bo wisi już 3 lata i tylko miejsce zajmuje niepotrzebnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zadomowienie
|
Ale jestem pozytywnie nakręcona od rana - moja przyjaciółka urodziła wczoraj synka (ma już 2-letnią córeczkę)! Ciesze się jakby to było moje
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Brunetka Zmalowana musimy przepędzić te smutki ![]() Nerola where are you?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pamiętajcie też, ze dziecko trzeba poznać. Później bedze łatwiej, bo po płczu i minkach bedzie wiadomo co dziecko chce. Choć mnie łatwo mówić, bo ns na razie kolki ominęły. Moj M. odlicza dni jak minie 6 tygodni, zeby się poprzytualac (co rujnuje wszelkie sugestie, ze facet jak się na patrzy jak się dziecko rodzi to potem ne odczuwa pociągu seksualnego - u ns chyba odwrotnie, bo M. taki napalony chodzi, ze az się boje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
BAN stały
|
Zaneta, no to ma niezlą fure, strach z takim jechac
![]() Dziewczyny, a podobno mleka dla alergików eliminuje kolki. Jakis np nutramigen albo jakies mleczka sojowe. maluch mojej kuzynki dostal mleko dla alergikow, bo on alergik, i kolki przeszly jakręką odjal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.