|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cytat:
oby było tylko lepiej
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słowa przysięgi z ust wypływają, kolejne PMki z obrączkami śmigają - PM 2011, c
Cześć
mieliśmy dziś dzień załatwiania ślubnych spraw ![]() Byliśmy: - u księdza - donieść kartki o wygłoszonych zapowiedziach, papiery z usc i pogadaliśmy o szczegółach ślubu. Na koniec ksiądz nas zapytał czy nie chcemy, aby udzielił nam ślubu dziś, ale powiedziałam, że jak już wytrzymaliśmy tyle czasu to poczekamy jeszcze te 3 tygodnie ... Cała rozmowa na luzie i z humorem. Cieszę się, że będziemy brać ślub w tej parafii ![]() - na sali - podpisać umowę, ustalić menu i dograć szczegóły niestety nie możemy puścić wieczorem lampionów ale to najwyżej wykorzysta się je na sesji ![]() - u florystki - Ola miała nową wizję na mój bukiet i dekorację auta, więc daliśmy się skusić ... Chciałam nasz pierwotny bukiet zmienić na bukiet z awatara czyli ciemno fioletowych goździków, a w końcu będzie on z min. fioletowej hortensji ... zamówiliśmy też dekorację kościoła, kompozycję na ołtarz dopiero zamówimy jak dowiem się czy para po nas na pewno chce brać w tym kościele ślub (do tej pory nie byli jeszcze u księdza, ani nie spisali protokołu) i zastanawiam się nad dekoracją z żywych kwiatów na salę ale czekam na wycenę ![]() Chcieliśmy też kupić koszulę dla P. ale żadna mu się nie spodobała, więc zostały nam do obskoczenia 3 sklepy ![]() edit: Zapomniałam dopisać, mamy też już prawie zamkniętą listę gości: odmówiły nam 34 osoby , a będzie: 55 (my + 49 gości + 4 osoby z obsługi), być może pojawi się jeszcze 1 dziecko i 3 osoby z delegacji, ale to dowiemy się na dniach... myślałam, że będzie gorzej ![]() Powody dla, których nie będzie gości: - 2 os - miały jechać na urlop, ale u X wykryli poważną chorobę ![]() - 2 os - nie będą w tym roku w Polsce - 6 os - nie dostało wolnego - 4 os - są w tym czasie na urlopie - 10 os - nie podało powodu - 8 os - to osoby towarzyszące - 2 os - ona by chciała iść, ale on nie bo nikogo nie zna i źle by się czuł, więc pewnie pojawią się tylko na ślubie Jakieś choróbsko mnie bierze więc zmykam do łóżka, grzać się ![]() ~~~~ A to nasze menu ![]() Obiad (13:30-14:00) Rosół z makaronem 3 kawałki mięsa do wyboru (będziemy mieć wszystkie mięsa z poniższych) - rolada wołowa - rolada wieprzowa - schab panierowany - schab z pieczarkami - de volaille - pieczeń faszerowana - kaczka - kule drobiowe w płatkach migdałowych - łódki brokułowe - sznycel z serem i anasem Kluski śląskie białe, kluski śląskie czarne, ziemniaki - bez ograniczeń 3 sałatki do wyboru: - sałatka z czerwonej kapusty - surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem - surówka z marchewki Desery (16:00-17:00) - owoce - drobne kruche ciastka - cukierki czekoladowe - lody - galaretka z owocami - "kopy" - "szpajzy" - krem cytrynowo-kawowy - 3 kawałki ciasta na osobę (różne rodzaje) Kawa, herbata, śmietanka do kawy - bez ograniczeń Tort (ok 16:00) - czekoladowy z chrupkami - czekoladowy z wiśniami - orzechowo-kawowy Zimna płyta (18:00) - wędliny, pieczone mięsa krojone w plasterki, sery - galaretki drobiowe, galaretki z ozorka, rulony szynkowe z kremem chrzanowym - tatar, kawior i łosoś na jajku, śledzie różne - śliwki w boczku - pomidory, ogórki, papryka, pieczarki - masło, pieczywo, herbata - 3 sałatki: * grecka * ryż z kurczakiem * ałatka z selera, ananasu, szynki i kukurydzy Kolacja I (20:00) - mięsa od obiadu + frankfuterki, szaszłyki, golonka po bawarsku - ryby smażone: pstrąg w płatkach, łosoś - frytki, dufinki, sałatka jarzynowa Kolacja II (22:00) - szynka wieprzowa - kapusta zasmażana - ziemniaki Kolacja III (24:30) - barszcz z krokietem - bogracz Napoje (bez ograniczeń) - kawa, herbata, pepsi cola, 7up, mirinda, woda mineralna, soki - bez ograniczeń ~~~~~ - do obiadu będziemy mieć wino + będzie barek z kolorowymi alkoholami - sami chcemy pokroić cały tort ![]() - bawimy się od ok. 13:00 - 3:00 Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2011-07-27 o 00:21 |
|
|
|
#3873 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Daj tylko znąć, jak będziesz mogła... Cytat:
Oby szybko się zagoiło ![]() Jeju, co się dzieje ![]() Cytat:
Super menu... I u Wasm tak w normie wesela od 13 do 3? U nas wesele przed 19 się zacznie i też tak do 3- 4 pewnie standardowo ![]() A u Was tyle godzin? Nie dałabym rady |
||||
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Jeny menu mi się podoba
Ja mam podobnie rozplanowane godziny podawania dac ale obiad ma o 13 A reszta podobnie Swiniaczek jedz z ta noga i kup sobie ten stanik Milego dnia |
|
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
wielbicielka _stokrotek- co do kredytu to polecam spytac w eurobanku
witam was w ten ostatni dzien na forum jutro wracamy do rodzinnego miasta i tam pewnie juz nie bedzie czasu na pisanie bo wpadne w wir przygotowań i nerwów![]() na sama mysl sie denerwuje sa jakies sposoby by az tak nie panikowac ?
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a są ![]() edit: właśnie Jenny za załatwione sprawy
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2011-07-27 o 08:33 |
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
efonka nie denerwuj sie, serio bedzie wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3879 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() oby wszystko jak najszybciej się ułożyło Cytat:
![]() za załatwione rzeczyJa też muszę w końcu zamówić bukiet Cytat:
myśleć, że nic złego nie może się wydarzyć, bo przecież wszystko świetnie przygotowałaś przez tyle czasu i upajać się każdą chwilą tego dnia, by potem nie żałować, że wszystko tak szybko minęło a straciło się czas na nerwy i zamartwianie się ..... przynajmniej taki jest mój plan na 13 sierpnia
|
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
nie mozna po alkoholu bo bedzie niewazne
Cytat:
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
no ale można przed wyluzować się trochę
jak sobie przypomnę w jakim stanie szłam na piątkową spowiedź ale nie żałuję bo cały stres odleciał
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mi ślinka leci, takie pyszności niektóre Cześć!
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
JennyAniolek-
wpraszam się do Was na weselicho (macie tyle jedzenia, że to pewnie musiało Was majątek kosztować)
|
#3884 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do wciagania sie - fakt,,,jak siadlam raz w ciagu dnia tak do wieczora TZ jeczal, że chce na komputer:P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o sesji tak jak pisaam wyzej - super sprawa.... suknia nie zniszczyla sie praktycznie nic. powesilam na haku, wyschla, piasek sie obsypal i tyle ![]() Cytat:
niezla dziewczynka...ale nie ma co sie przejmowac takimi osobami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze przeszlo juz choc troszke? a jak nie to do lekarza trzeba by pojsc bo to nie ma zartow. swoja droga ciekawe co to użarło a w ogole to dzien dobry, bo sie nawet nie przywitalam
|
|||||||
|
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, zaraz wrzucę zdjęcia jak je dostosuje rozmiarowo,
JennyAniolek ale menu aż zgłodniałam, ale pewnie mega kosztowne, Ponawiam prośbę dziewczyny uważajcie na siebie!!! u nas pada od rana ![]() chyba poczekamy bo z płytki na pulpit ma się niby przegrywac ponad 2 h Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2011-07-27 o 10:04 |
|
|
|
#3886 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć wam
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny - pozwoliłam sobie skopiować twoje menu, bo nasze mamy spotykają się w niedzielę i będą ustalać jadłospis - i wydrukuję im twoje co by było im łatwiej
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poczekamy
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie przeczytałam wszystkiego. Zosie mam dzisiaj na głowie. i jeszcze do banku jedziemy Dzisiaj miesiąc do ślubu |
|
|
|
#3891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pewnie piekne zdjecia o bardzo dobrej jakosci zatem warto czekac![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: |
||
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
mam nadzieję, że "jakoś" to będzie ![]() Cytat:
szkoda, ale chętnie poczekam
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie też już nie długo będzie miesiąc
![]() teraz żałujemy, że nie wzieliśmy daty 13.08
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie w sensie że spowiedź stresująca tylko że poszłam na nią na kacu bo w czwartek popiliśmy
![]() nie wiem czy wywąchał
|
|
|
|
#3896 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3897 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3898 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musiało Wam się chyba przytrafić coś smutnegoCytat:
![]() ja swój ślub też chciałabym przyspieszyć
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też jeszcze nie byliśmy... ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ja chciałam, ale już nie chcę. Jest tyle spraw do załatwienia, że nie ogarniam powoli... Zostawiłam w zeszłą sobotę mojemu TŻ 5 zaproszeń żeby rozdał w swojej rodzinie (nie chce żebym tam z Nim jechała w tą patologie... a ja to rozumiem i nawet mi na rękę ![]() Pomijam fakt, że ta rodzina i tak będzie, bo zawsze na wszystkich takich imprezach stawiają się w komplecie, ale jakaś kultura obowiązuje. A nie da na początku sierpnia zaproszenie z potwierdzeniem do 31.07... Wykończy mnie kiedyś ten mój K.
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
udało się a teraz was zasypie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

szkoda gadać, ale nawet wrogowi nie życzę takiej sytuacji przed ślubem
oby było tylko lepiej

... Cała rozmowa na luzie i z humorem. Cieszę się, że będziemy brać ślub w tej parafii
niestety nie możemy puścić wieczorem lampionów
, a będzie: 55 (my + 49 gości + 4 osoby z obsługi), być może pojawi się jeszcze 1 dziecko i 3 osoby z delegacji, ale to dowiemy się na dniach... myślałam, że będzie gorzej 
Dotknąć nie mogę, bo boli jak cholera. 

wpraszam się do Was na weselicho 
klask i: