|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
ja ostatnio w nerwach powiedziałam do mojego,żeby sobie przypiął paskiem do brzucha 3kg (conajmniej) worków cukru albo czegokolwiek,pochodził,po schylał się itd.. i potem powiedział mi czy to tak miło... i przyjemnie ![]() Cytat:
ostatnio znajoma dała zdjęcie synka na n-kl... i pod spodem linka.. słyszałam to nie wiem ile razy... wcześniej sądziłam ,że badziewna jest.. a teraz... jezu ryczałam jak wariatka ![]() wzruszyłam się totalnie...http://www.youtube.com/watch?v=GyNPqud3Mhc też sobie popłaczcie....
|
|
#3302 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie, nie nadrabiam Was - nie dam rady
![]() Dziękuję za ciepłe słowa - ochłonęłam, uspokoiłam się ale z mężulem nie gadam ani nie piszę do niego, on pisze rzeczy w stylu - co robicie? jak dzieciaczki... no i na koniec kocham Was... Cóż wiem, że trudno mnie może zrozumieć... napisałam o tym co przeżyłam, ponieważ byłam pełna żalu i zawsze kiedy między mną a mężulem się nie układa ja wracam do tamtych przeżyć i układam historie... - prawda histeryzuję. Nie lubię siebie takiej Nie powiem, że nie jest dobrym człowiekiem, bo pisałam, że wiele mu zawdzięczam - tak naprawdę dzięki niemu się przeprowadzamy niebawem na "własne" mieszkanko... gdyby nie był dobrym człowiekiem, nie byłabym z nim. Przeżyłam z nim wiele pięknych chwil i nimi żyję jednak nie potrafię zapomnieć o tamtym telefonie, kiedy coś złego się dzieje, kiedy nie jestem pewna jego to powraca i ma większą siłę przebicia niż dobro, które mnie z jego strony spotyka... Nie umiem wytłumaczyć co czuję... chodzi o to, że stałam się inna, czuję się gorsza, brzydsza, nieśmiała... No ale mniejsza z tym. Koniec tematu. Muszę się sama z tym jakoś uporać i myślę, że w miarę daję radę skoro z nim po tylu latach wciąż jestem...Wczoraj byłam w Poznaniu, wyjazd z domu o 4:30 odjazd pociągiem o 5, w Poznaniu byłam koło 8 (w domu koło 18) a nie spałam już od 2:12 bo tak się przebudziłam i nie mogłam już zasnąć. Co mi ta wizyta tam dała??? kolejne stresy, głodówkę, zmęczenie... Rejestracja odbywała się od godz 8 byłam gdzieś 10 w kolejce ale w rezultacie do "badań" i pani ginekolog byłam 6, bo tamte panie były z czymś innym - to taka ogólna rejestracja - w miarę sprawnie to poszło, zrobiono też każdej kobiecie po 30tc ktg no i oczywiście ja "robiłam sobie sama to ktg" pani pielęgniarka podłączyła mnie i wyszła - powiedziała, że zaraz przyjdzie. Leżałam w jakiejś sali, leżę, patrzę na monitor, nagle nic się nie wyświetla kobieto, bądź tu mądra - tętno zanika??? czy aparatura taka??? Nie wiedziałam czy drzeć się (ale kto by mnie usłyszał???) zaczęłam więc, sama szukać tego tętna, które co chwila mi uciekało - zanikało, przestraszyłam się nie na żarty. Pani po 20min. przyszła i powiedziałam jej co się działo, to spojrzała na wykres (którego ja nie miałam możliwości zobaczyć) że zapisy są ok. Później trzeba było czekać na panią gin. KROCZEK acha jeszcze się jej pytam, czy mojemu maleństwu nic złego się nie dzieje skoro nie przybieram a wręcz chudnę i że dawno moja gin. małej nie ważyła, to ta mi powiedziała - lepiej, że chudniesz niż tyjesz A kobietom po 30tyg ciąży które od początku przytyły po 8kg. powiedziała - jak mogły dopuścić się takiego stanu!? Za dużo przytyły! No i za 2tyg mam przyjechać, żeby zobaczyła wyniki cukru na diecie i wtedy mi usg niby zrobi (w pon. już mi łaskawie moja gin zrobi)Na moje zapiski w ogóle nie spojrzała, bo mierzyłam cukier po 1h albo po 2 a mam mierzyć po 1,5h Oczywiście szkolenie odbyło się później niż planowano, cały dzień byłam w tej zasranej poradni na kilku kromkach chleba i owocach! Powiedziano nam, że ciąża jest zagrożona a podróż 100km (2godz 20min) w niewygodnym pociągu, siedzenie tam - nie jest zagrożeniem?! Paranoja!!! Jeszcze nam powiedziano, że tam rodzić będziemy musiały - nie, nie, nie!!! Ja tam za te 2tyg pojadę i więcej mnie nie zobaczą jeśli wyniki będę miała ok. I mama w pracy dziś mówiła jak nas Poznań potraktował, to koleżanki mówiły, że normalnie tu będę rodzić, że Poznań ma złą opinię... - ta poradnia. Oraz dowiedziałyśmy się tam na miejscu, że kobiety z cukrzycą są tam kierowane, ponieważ "jesteśmy królikami doświadczalnymi" -statystykami dla studentów... jedynie z tego szkolenia jestem zadowolona, bo dostałam rozpiskę ile czego jeść - ciekawy sposób komponuje się dietę i się człowiek najada. Ale się rozpisałam. Uciekam, muszę z psem wyjść |
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
irmith a mąż nie może sobie odpuścić tego wyjazdu? potrafi cię tak samą zostawić? nie kapuję tego ;(
|
|
#3304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eksperymentują z kobietami w ciąży bo sami nie wiedzą co mają z nami zrobić, albo im się nie chce Tyle dobrego, że chociaż dietę dostałaś rozpisaną bo ja nic Mam jeść:często, dużo i urozmaicenie ale generalnie nic nie wolno mi jeść wg mojej diabetolożki
|
|
|
|
|
#3307 |
|
Rozeznanie
|
o Boziu co tu się wczoraj działo
Aiszka i laussane trzymam kciuki za zdrówko wasze i maluszków
|
|
#3308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na 1śniadanie mam jeść 2do 3 wymienników (i mam tabelę tych wymienników, że np. 1ziemniak jest 1wymiennikiem, 18sztuk czereśni jest 1wymiennikiem, 1 kromka chleba ziarnistego jest 1wymiennikiem - no i to już by było to 1śniadanie =3wymienniki) dosyć dużo rzeczy mam podane i mogę różnie tę dietę mieszać... zielone warzywa, mięso z kurczaka ugotowane bez skóry, chude wędliny z kurczaka SIĘ NIE LICZĄ - nie są tymi wymiennikami, czyli na śniadanie mogę zjeść to co napisałam i dodatkowo to mięso, czy warzywa. Zielone surówki też, 2surowe marchewki, 3jajka - też się nie liczą, czyli jem 3wymienniki plus np. 3jajka, razem 4rzeczy - ja teraz to obżerać się na tej diecie będę ![]() Mam podane godz posiłków i ilość tych wymienników, wszystkie owoce wolno mi jeść do godz 17, ostatni posiłek - kolacja ma być 20-21 i zawsze ma być to kromka chleba razowego z czymś (chudą wedliną, plastrem pomidora, ogórka...) No zobaczymy jakie będę miała wyniki ale brzmi ta dieta ciekawie - w końcu przestanę być głodna
|
|
|
|
|
#3309 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
ja dzisiaj pospałam dłużej, normalnie dziki szał ![]() ojejć ja jestem super, przecież bratowa tż też Ania a ja jej nawet życzeń nie złożyłam ale ona chyba imienin nie obchodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale ja to dziwna jestem ![]() Cytat:
ja do porodu też kupiłam taką w tańszym sklepie za 14,99 z jakimiś myszkami czy coś na potem mam tylko tą troszke ładniejszą o ile sie w nią zmieszcze Cytat:
ja to bym pewnie od razu spytała czy wie gdzie pralka stoi ![]() kochana nie ma co się tak tym denerwowac, to faceci i nigdy do końca nie zrozumieją kobiety w ciąży choćby nie wiem jak się starali ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3310 | |||
|
kosmitka
|
Cotka - u tego użytkownika mamo tato taką. Wiesz, na pewno jest gorsza jakościowo od tej z motherhood, ale stwierdziłam, że nie będę z tego aż tyle korzystać, by opłacało się płacić więcej.
Fajne łóżeczko, a przewijak twardy na łóżeczko? Ja kupię w przyszłym tygodniu w hurtowni w Olsztynie, bo w necie z przesyłką jakoś drożej wychodzi. A z tym nagadaniem się o piersi to było do Ciebie Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. I odpoczywać, pachnieć, leżeć, jak to wczoraj pisałaś.U nas leje. Rozpiernicz w całej chacie, wstawiają drzwi, piłują, kurzu pełno - a przez deszcz nie mam nawet gdzie wyjść .
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem co w tym moim mężu siedzi raz jest oschły, raz dzwoni pyta jak tam, w nocy z przerażeniem się obudził jak wstawalam siku "czy coś się stało" a jak wychodzi to nawet buziaka nie da faceta nie zrozumie , a kocha się go nie wiadomo za co ![]() Cytat:
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Aiszka wysztko będzie ok, i za szybki powrót do nasSpray super, że z siostra się wyjaśniło Irmith nie wyszło najlepiej z tym urlopem, ale dla dzidzi wszytko ![]() kalleight mocne za wizytęCytat:
|
|
|
|
|
#3314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a szpital no cóż chyba zostawię to bez komentarza
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
dopiero dziś luknełam w swój wypis ze szpitala
rozpoznanie : fałszywy poród 34 tydz ![]()
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciaża to przeogromne zmiany zrowno dla nich - chociaż tego nie dają po sobie poznać - jak i dla nas... My ryczymy bez powodu, oni palną czasami jakieś głupostwo, że ręce opadają... I tak jak mowisz kochamy ich, a oni nas - każde okazując to we własny sposób... Wyciszony wyciszony, ale spoglądać spoglądasz na niego hmmm? ![]()
|
|
#3317 | |
|
Zadomowienie
|
kasiuleczkakuleczka
mam nadzieję,że to tylko to oznacza... po prostu się dziwię..bo wcześniej wychodziło,że duża... a teraz powiedział,że wagowo ok..a Wy tu o wyższych wagach piszecie... może to wina mojej złej diety ?? :/ Cytat:
...kocha się kocha... kurcze dziewczyny...leże i mi się mokro zrobiło.. poszłam do toalety..a na bieliźnie dość spora wydzielina taka żółtawa budyniowata.. nie wiem czemu to tak nagle się wzięło..mam nadzieję,że to nic złego ????
|
|
#3318 |
|
Rozeznanie
|
no i najlepsze, że przed ciążą też na tę reklamę tak reagowałam ![]() więc nie mogę zwalić tego na hormonki
|
|
#3319 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, ale przy takich skurczybykach jak miałaś....---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pytałam się w szpitalu to powiedzieli że im dalej w ciązy tym wydzieliny ma prawo być więcej i może być różnej konsystencji. Mi wyszło w posiewie że mam wyhodowane drożdże i to od tego najprawdopodobniej. Leczenia nie zlecili, pytałam się tylko o tą maść clitro... cośtam, jak będzie piekło mam jej używać. Jakoś tak dziwnie, pierwsza moja choroba tam na dole pewnie przez basen czegoś załapałam, ale nie jest groźna, ani dla mnie ani dla dziecka
|
|
|
#3321 | |||
|
Zakorzenienie
|
jade na zakupy, dzis bedzie rybka na obiadek i do tego chyba surówka z kiszonej kapuchy
poza tym musze do rossmana bo juz wszystkie kosmetyki mi wyszły + apteka, to juz ze 100zł pewnie moge sie pożegnać Cytat:
![]() Cytat:
Kasia nie chcę cię zniechęcać, ale uważaj z tym co podkreśliłam. Niestety to nie działa tak prosto. Wędliny kupowane w sklepie zawierają skrobię i cukry, zwłaszcza te tak zwane filety wędzone z indyka czy szynki z kurczaka, więc niby nie są wymiennikami, ale niekiedy w praktyce okazuje się inaczej. zyczę ci zeby u ciebie to zadziałało U mnie niestety nie ma tak łatwo, jak ja bym zjadła na sniadanie 3 wymienniki to bym miała cukier 200 albo lepiej. Po 1 WW przekraczam 120 i to na 4j insuliny Cytat:
a kilka przenosiło o tydzien
Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-07-27 o 11:02 |
|||
|
|
|
#3322 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mnie cały czas zastanawia dlaczego jedni każą mierzyć po 1h inni po 1,5 i te normy się tak różnią jedni do 120 inni do 140mg Ja na przykład raz zmierzyłam po 1 godzinie i miałam coś koło 142mg, a za pół godziny już spadało do ok 115mg, to co wg Twojej poradni pomiar po 1 godzinie mimo, że ponad granicę się nie liczy? Ehh szczerze mogli by się ujednolicić Nie ogarniam tych ich wytycznych
|
|
#3323 |
|
Rozeznanie
|
agnyska81 gdzieś twoje wpisy przeoczyłam wczorajsze, tylko z cytowania co nie co doczytałam,
nie daj się im tam, i głowa do góry decyzja podjęta i tego się trzymajcieja się wczoraj wkurzyłam na rodzinkę tża bo powinni cicho siedzieć "w wiadomym temacie" zagotowałam się jak nic, tż nie powiedziałam bo nie chce teraz zaczynać tematu tak jak Ci pisałam, normalnie ręce opadają ...aaa a którego te Twoje urodzinki, bo to jakoś tak na dniach ...?
|
|
#3324 | |||
|
Zadomowienie
|
witam,nieco poźniej
lau zdrowka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a w ostatnim odcinku na praktyki przyjdzie jako studentka medycyny córka dr Greena.ja dziś na USG, ciekawe co powie, bo serio to leżenie mnie wykończyło naprawde ja czuje się masakrycznie, rozlazła, nieatrakcyjna i w ogole - a przecież się myje codziennie io nawet oko umaluje, ale w tych betach wyglądam masakrycznie![]() mój mąż niby okej, dba o mnie, wszystko przyniesie, kupi na co mam ochote, ogarnia chałupkę itp ale widzę że zaskoczony jest ze ta ciąża az tak absorbuje. ja mu mówie, że tez mi brakuje mnie samej sprzed ciąży no i przyznam się wam - mam ochotę na seks, ale nie taki nieporadny, uwazaj tu, nie naciskaj tylko taki fajny sprzed ciąży
|
|
#3325 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
MalgosiaM8 Miałam ci pisać, żebyś tel wyłączyła ![]() Odpoczywaj, odsypiaj, a na rozmowy przyjdzie czas ![]() A co do rozpoznania w karcie to A w ogóle to u mnie z brzuchem już dzisiaj lepiej, za to humor do d...y
|
|||
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego na końcu to ja zrobie tylko tak my narazie ogólnie nic, ale jak dotrwam do 15 to nie będe się szczypać i choćby gwałtem wezme tż a potem jak dojde do siebie to ojoj
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluję udanej wizyty i dobrych wieści
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i sytuacja podobna w domku i na dworze![]() aaa i ja też mam w planie używanie kołderki do spania więc jest nas więcej śpiworek mam jeden bo się okazyjnie trafił ale raczej dzidzie będę wkładać w niego tak do pobrykania jak będzie sobie leżała "luzem" na łóżku czy w wózku a było by chłodno i tak wszystko wyjdzie w praniu hehe zależy czy się trafi temperamentne dziecko czy nie... moja od 3 dni tak mnie kopie że aż boli ciągle cały brzuch więc może łudzę się że będzie choć chwilę gdzieś spokojnie leżeć
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia odbier mejla dziołszka
![]()
|
#3330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jedna kumpela była bardzo zadowolona, druga mówiła, że:1. zmieściły się tam dwa koce, albo dwie papki pampersów tylko 2.zbierał się kurz i... 3. jak miała przewijak na łóżeczko to było jej niewygodnie przy przewijaniu bo nie wiedział jak stopy ustawić bo pod łóżeczko nie wchodziły. to tak jakby meble w kuchni nie miały tego wgłębienia na dole. ja zdecydowanie biorę bez szuflady
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

to się na mnie tylko krzywo patrzył 

a kojarzycie taką reklamówkę "merci" co córka tacie daje te czekoladki
jak się tylko zaczyna to ja już jak bóbr zaczynam płakać rzewnymi łzami
a mąż daje mi telefon i mówi że może powinnam zadzwonić do taty i coś mu powiedzieć 
Nie powiem, że nie jest dobrym człowiekiem, bo pisałam, że wiele mu zawdzięczam - tak naprawdę dzięki niemu się przeprowadzamy niebawem na "własne" mieszkanko... gdyby nie był dobrym człowiekiem, nie byłabym z nim. Przeżyłam z nim wiele pięknych chwil i nimi żyję jednak nie potrafię zapomnieć o tamtym telefonie, kiedy coś złego się dzieje, kiedy nie jestem pewna jego to powraca i ma większą siłę przebicia niż dobro, które mnie z jego strony spotyka... Nie umiem wytłumaczyć co czuję... chodzi o to, że stałam się inna, czuję się gorsza, brzydsza, nieśmiała... No ale mniejsza z tym. Koniec tematu. Muszę się sama z tym jakoś uporać i myślę, że w miarę daję radę skoro z nim po tylu latach wciąż jestem...
kobieto, bądź tu mądra - tętno zanika??? czy aparatura taka??? Nie wiedziałam czy drzeć się (ale kto by mnie usłyszał???) zaczęłam więc, sama szukać tego tętna, które co chwila mi uciekało - zanikało, przestraszyłam się nie na żarty. Pani po 20min. przyszła i powiedziałam jej co się działo, to spojrzała na wykres (którego ja nie miałam możliwości zobaczyć) że zapisy są ok. 

ja dzisiaj pospałam dłużej, normalnie dziki szał
ale ja to dziwna jestem
a poszło o pranie
a własciwie o brak prania. Zrobił taka afere jakby jego gatki były czyms najwazniejszym na swiecie! Oj szkoda gadac. A później oczywiście jakby nigdy nic przyłazi całuje przytula i udaje że nic sie nie stało...a ja nie potrafię po niefajnej wymianie zdań udawac że wszystko jest ok i przejsc do porządku dziennego...no i oczywiście po nerwach puściło mnie wszystko i ryczałam jak bóbr (po kryjomu zeby nie myslał że taka słaba jestem ehhh)
ja to bym pewnie od razu spytała czy wie gdzie pralka stoi 

.

za szybki powrót do nas
my narazie ogólnie nic, ale jak dotrwam do 15 to nie będe się szczypać i choćby gwałtem wezme tż