Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-26, 17:20   #4861
Callitus
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
No mam tak samo. Hiszpański przy nim to przyjemna melodia.
Ale nie nie, oczywiście, po prostu jestem nietolerancyjna i mam klapy na oczach
Nie wolno mi nie lubić niemieckiego, to zbyt niepoprawne politycznie
Zachowujesz sie, jakby ktos Cie atakowal,l i odpierasz jakies wyimaginowane ataki
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:22   #4862
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
albo pieprzenie, że każde słowo w nim brzmi tak i siak, gdy nie zna się ani jednego - i tutaj też, nie mówię ,że Ty nie znasz, ale taka sytuacja mi się przytrafiła z jednym znajomym w roli głównej, więc wiem o czym mówię.
No niestety jestem z tych dla których każde słowo brzmi tak i siak.
Bij mnie?:-P
Ach ja zła niedobra?:-P

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Callitus Pokaż wiadomość
Zachowujesz sie, jakby ktos Cie atakowal,l i odpierasz jakies wyimaginowane ataki
Nie no po prostu mnie to zaczyna dziwić - ja już nie mogę twierdzić że niemiecki brzmi brzydko że nawet motyl brzmi jak rozkaz, bo to niepoprawne politycznie i nietolerancyjne.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:29   #4863
Callitus
Zakorzenienie

Ja twierdze tak samo
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:30   #4864
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:

Nie no po prostu mnie to zaczyna dziwić - ja już nie mogę twierdzić że niemiecki brzmi brzydko że nawet motyl brzmi jak rozkaz, bo to niepoprawne politycznie i nietolerancyjne.
Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
(...)Poza tym o ile dobrze zrozumiałam niemiecki nie podoba Ci się ze względu na brzmienie, nie wynika to z nietolerancji - sama o tym wspomniałaś, a ja za głupie uważam właśnie uprzedzenie wynikające z takiego a nie innego przebiegu historii, czy super błyskotliwe oskarżenia o nazizm. Sorry, ale ja nie napisałam "ludzie są głupi i nietolaryncji, bo nie lubią niemieckiego, przecież to piękny język" miałam na myśli ,że głupie i świadczące o nietolerancji jest wyzywanie każdego, kto mówi w tym jezyku od nazistów(...)

Ale Ty sama wyciągnęłaś (skądś) wniosek, że "wszyscy Cię biją", bo nie lubisz niemieckiego. I że to nietolerancyjne i niepolityczne. I teraz sama przed sobą się bronisz.
A jakoś dziwnie jest tu więcej osób, które tego języka nie znoszą (łącznie ze mną, która zaczęła mimowolnie chyba tę całą dyskusję...), niż tych, którzy deklarują, że go lubią.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2011-07-26 o 17:38
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:31   #4865
NibyNic
Zakorzenienie

Również jestem niepoprawna politycznie - mi też nie podoba się język niemiecki, umiem się nim posługiwać ale robię to niechętnie, nawet ja sama mówię w tym języku to czuję tak jakbym granatami rzucała a do tego języka to najbardziej mi pasuje stwierdzenie "język wrogów trzeba znac" to samo tyczy się rosyjskiego

jednak jeśli o mnie chodzi to człowiek może mówić sobie nawet i po marsjańsku czy w dialekcie kanibali - wyzywanie w sumie nawet mnie nie dziwi - pełno ludzi którym przeszkadza nawet kolor bluzki innych nie mówiąc już o kolorze skóry, skoro są ludzie którym uprawianie sportów przez innych przeszkadza to niby czemu mieliby akceptować inne języki - takie zachowanie jest żałosne i prostackie a nie dziwne

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:32   #4866
BioIvO
Zakorzenienie

W moich stronach język niemiecki jest gut, sehr gut bo w tym języku mówią bogaci niemieccy turyści, którzy jak sie ich dobrze po niemiecku obsluży, dadzą "ojro" napiwku.
Osobiście uważam, ze każdy język jest dziwny póki jest obcy.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:33   #4867
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Mnie bardzo irytuje nieumiejętność przyznawania się do błędów.
Ostatnio umówiłam się z moją koleżanką na mieście- o 12 miałyśmy spotkać się w konkretnym miejscu. No i czekam na nią, czekam, o 12 20 w końcu poszłam, bo nie odbierała moich telefonów, a już zaczynałam tam zapuszczać korzenie. Po kilku godzinach do mnie dzwoni i tak wyglądała nasza rozmowa:
-Dlaczego na mnie nie poczekałaś?!
-Czekałam do 12 20.
-Na pewno nie, byłam kilka minut po 12. W ogóle to zaspałam, mogłaś mnie obudzić.
-Przecież dzwoniłam kilka razy.
-A nie mogłaś po mnie przyjść?! Przecież to chyba jasne, że jak śpię, to nie odbieram.
No dla mnie to był po prostu szok, jeszcze każde zdanie mówiła z taką pretensją w głosie. Ale w sumie ona zazwyczaj strasznie bezczelna, kiedyś też byłam z nią umówiona i powiedziała mi "Tylko się nie spóźnij!", a potem czekałam na nią 10 minut.

Co mnie jeszcze irytuje- cwaniaczki na ścieżkach rowerowych. Wracałam dzisiaj ze strasznie długiej wycieczki rowerowej, byłam zmęczona i siłą rzeczy jechałam wolniej, nagle wyprzedza mnie jakiś facet i słyszę komentarz "no szalejesz, laska, nie zmęcz się tylko!" i głupi uśmieszek. Zawsze myślałam, że każdy sobie może jechać swoim tempem, ale najwyraźniej komuś samo wyprzedzenie nie wystarczy.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:34   #4868
Angry
Raczkowanie

Cytat:
No niestety jestem z tych dla których każde słowo brzmi tak i siak.
Bij mnie?:-P
Ach ja zła niedobra?:-P

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Nie o to mi chodzi i nie wiem dlaczego za wszelką cenę chcesz mnie sprowokować. Tobie się nie podoba, bo znasz jego brzmienie, nie przypadł Ci do gustu - ok. Sama zresztą napisałaś, że nie wynika to z nietolerancji, tylko Twoich własnych preferencji. Ale chodzi o sytuację, którą przytoczyła Suvia, chłopak mówi po niemiecku i zostaje wyzwany od nazistów. Wkurza mnie utrwalanie niechęci do niemieckiego/Niemców, które jest budowane na podstawie historii, jak można nazwać jakiegoś chłopca z podstawówki nazistą? To jest śmieszne.
Nie wiem jak mam inaczej to wytłumaczyć, powiedziałaś, że lubisz rosyjski, a nie zwyzywałam Cię od komunistek i bolszewiczek. Odniosłam się po prostu do tego co napisała Suvia, dodając od siebie, że lubię niemiecki i wkurza mnie, że dużo ludzi nie lubi "z zasady", a w zasadzie to nie odróżniliby go od chińskiego, bo na takim poziomie jest ich wiedza. I nie, nie piję w tym przypadku do Ciebie, uprzedzam.
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 17:40   #4869
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie jak hiszpański - trochę mdły i zbyt ęą (tak najczęściej mówią ludzie których znam i którzy tych języków nie tego :P)
O, dokładnie
Hiszpański lubię Los comienzos son difíciles, pero luego no tenga problemas

Cytat:
weź przestań połączenie szmaty z messerschmittem
Już nigdy nie spojrze na to słowo tak samo
Mi kiedys niemiecki tez się nie podobał. A potem trafiłam na zespół Eisblume, piosenka bodajże "Louise" i się zachwyciłam, jak to ładnie brzmi
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:00   #4870
elkiza81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Mnie się język niemiecki podoba, ale zauważyłam teraz szalenie modny pogląd, że "każde słowo w tym języku brzmi jak zbrodnia", strasznie mnie to żenuje* Wiadomo, II WŚ jest drażliwym tematem zwłaszcza dla Polski, ale po co dorabiać sobie teraz do wszystkiego ideologie, stwarzać bariery? Nowe pokolenia nie są za to odpowiedzialne i nie powinny być przez taki pryzmat osądzane, ale nie, bo lepiej jechać po zaściankowych stereotypach.

*w ogóle to też jedna z rzeczy, która mnie dziwi, jest jakieś chwytliwe hasełko, ktoś coś powie i nagle tłumy zaczynają się z tym utożsamiać, bo to takie zabawne czy pseudomądre, nienawidzę tego bezmyślnego owczego pędu, nie mówię, że sama jestem arcy-alternatywna, ale po to jest głowa, żeby myśleć i dochodzić czasem do własnych wniosków, a nie, używając już tego przykładu, powiem komuś, że się uczę niemieckiego, on na to, myśląc, że zabłyśnie "jak możesz? każde słowo po niemiecku brzmi jak zbrodnia!" "a znasz jakieś?" "eee..."
Mnie irytuje wyzywanie od nazistów trzynastolatków, którzy posługują się językiem niemieckim.

Cytat:
Napisane przez pannaleksandra Pokaż wiadomość
Ostatnio umówiłam się z moją koleżanką na mieście- o 12 miałyśmy spotkać się w konkretnym miejscu. No i czekam na nią, czekam, o 12 20 w końcu poszłam, bo nie odbierała moich telefonów, a już zaczynałam tam zapuszczać korzenie. Po kilku godzinach do mnie dzwoni i tak wyglądała nasza rozmowa:
-Czekałam do 12 20.
-Na pewno nie, byłam kilka minut po 12. W ogóle to zaspałam, mogłaś mnie obudzić.
-A nie mogłaś po mnie przyjść?! Przecież to chyba jasne, że jak śpię, to nie odbieram.
No dla mnie to był po prostu szok, jeszcze każde zdanie mówiła z taką pretensją w głosie. Ale w sumie ona zazwyczaj strasznie bezczelna, kiedyś też byłam z nią umówiona i powiedziała mi "Tylko się nie spóźnij!", a potem czekałam na nią 10 minut.
I jeszcze wmawianie, że to Twoja wina.
Stary 2011-07-26, 19:14   #4871
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Nie wiem czy to podpasuje pod ten wątek, ale napiszę
Jak moja mama zobaczy, że np. pogodynka, czy prezenterka wiadomości ma przykładowo niebieski żakiet z rękawem 3/4 i jest zapinany tylko na jeden guzik oraz ma zieloną spódnicę ołówkową z jakimś tam wycięciem to znaczy, że jest to modne
Albo mówię jej, że chcę sobie coś kupić, a ona na to: przecież ty w takich rzeczach nie chodzisz! To jej odpowiadam: bo nie mam takich rzeczy to jak mogę w nich chodzić, a że nie mam to chce kupić.
Również cokolwiek bym nie oglądała (od ubrań do mebli) ten kolor jest w tym roku modny! (to ciekawe co by powiedziała na co sezonową wymianę sofy w moim pokoju, żeby kolor był stale modny) A po za tym co mnie obchodzi, że taki krój ubrania jest w tym roku modny, podoba mi się to kupuję, a nie to nie biorę, świat mody nie będzie płakał.
Stary 2011-07-26, 19:15   #4872
zielona2
Rozeznanie

Cytat:
-Czekałam do 12 20.

Co mnie jeszcze irytuje- cwaniaczki na ścieżkach rowerowych. Wracałam dzisiaj ze strasznie długiej wycieczki rowerowej, byłam zmęczona i siłą rzeczy jechałam wolniej, nagle wyprzedza mnie jakiś facet i słyszę komentarz "no szalejesz, laska, nie zmęcz się tylko!" i głupi uśmieszek. Zawsze myślałam, że każdy sobie może jechać swoim tempem, ale najwyraźniej komuś samo wyprzedzenie nie wystarczy.

Hahaha, u mnie wczoraj to samo. Tylko na ulicy bo nie bylo sciezki rowerowej. Co najsmieszniejsze facet jechal z naprzeciwka wiec nijak blokowalam mu droge. A ten drze na mnie za przeproszeniem r*ja, zebym jechala szybciej. Az mialam ochote go zapytac czy mu gardla nie szkoda.

Kiedy jade szybko to jade szybko a kiedy nie to nie.
Ale jak widac nawet niektorym kolarzom z przeciwnego pasa nie podoba sie moje tempo
zielona2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:34   #4873
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
A do kobiet nie?
Jak ja widzę, ile kobiet "zapomina" o umyciu rąk po wizycie w WC, to mi się słabo robi
wybacz, nie sprecyzowałam, u mnie w pracy większość to faceci,w biurze nie witamy się podaniem ręki, ale jak ktoś przychodzi i coś tam chce, to już się wita, zwykle są to wlasnie faceci.

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ja tak mam zawsze, niezależnie czy witam się z kobietą czy facetem. Świdruje mi to w głowie tak długo, że w końcu i tak za każdym razem lecę umyć ręce.
mam podobnie (kiedyś mialam obsesję mycia rąk)

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Przedwczoraj przezyłam niemały szok. Idę sobie z czarnoskórym kumplem po ulicy i nagle jakis koleś, którego widzę pierwszy raz w zyciu drze się na całą ulicę:
- Wracaj do Afryki!
Na co padła błyskawiczna odpowiedź mojego kumpla:
- A ty do jaskini!

Jak mu powiedziałam, że podziwiam jego szybką reakcję, to odpowiedział, że to nie pierwszy raz i on już automatycznie odpowiada I to mnie strasznie dziwi
ciekawe, kiedy w Polsce zmieni się to myslenie o czarnoskórych, ale nie tylko, w ogóle o innych narodowościach.
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Niestety normalka. Mój siostrzeniec urodził się w Monachium. Mąż mojej siotry to też Polak- ale wiadomo, dzieciak chodził tam do żłobka, przedszkola, więc szybciej załapał język niemiecki. Po polsku mówi, ale z akcentem, czasem się myli.

Teraz uczy się w niemieckiej szkole w Warszawie i jak sobie on i jego znajomi wracaja autobusem do domu, to rozmawiają po niemiecku. No i baaardzo często Młody słyszy, że jest hitlerowcem, nazistą
zauważam, że w Polsce dalej panuje ten stereotyp, jak Niemiec, to szwab i hitlerowiec, i wspominanie, że czyjaś babcia/dziadek byli w obozie. Ok, ale czy te wydarzenia mają dawac jakieś podstawy niechęci do mlodego pokolenia? to tacy sami ludzi jak my.

Cytat:
...
Nienawidzę języka niemieckiego, jest dla mnie po prostu brzydki i brzmi okropnie.
I nie jest mi z tego powodu wcale wstyd, znam inne języki obce i nie kryje się za tym żadna nietolerancja - rosyjski moim zdaniem jest piękny. Nie jestem staromodna, nie dorabiam ideologii, nie tworzę barier - po prostu bardzo nie podoba mi się ten język. I w Polsce panuje ogromna ogromna niechęć do tego języka bo jest uczony praktycznie w każdej szkole ponadgimnazjalnej i brak jakichkolwiek alternatyw. Kiedyś zmuszano do ruskiego i ludzie nie mogli go słuchać, teraz coraz częściej wprowadzane są inne języki, ale zazwyczaj był to angielski i niemiecki.

No i dla mnie nawet motyl po niemiecku brzmi brzydko, jak rozkaz.
Za to po francusku wszystko brzmi jakby mówione o miłości.
Po rosyjsku jakby było śpiewane.

Kamieniujcie mnie, buuu, ale nietolerancje
Nie wmówisz mi że to ładny język, tak jak nie wmówisz mi że szpinak jest smaczny. Tak mam i tyle.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Możecie mnie nazywać przygłupią nietolerancyjną wieśniarą ale to nie sprawi że niemiecki zacznie brzmieć ładniej.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Acha żeby nie było że jestem taka sraka i leniwa do nauki języków obcych - wręcz przeciwnie, z tym nigdy nie mam problemów, ba, to się daleko wiąże z moimi planami zawodowymi i studiami.
Więc wiesz, jakbyś chciała użyć argumentu że mi się po prostu nie chce uczyć to cię z góry wyprowadzam z błędu ^^
wyluzuj
a ja lubię niemiecki i lubie jego szortskie brzmienie, ba, nawet jakąs melodię słyszę w tym języku
za to francuskiego nie znoszę
a szpinak jest smaczny

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 19:45   #4874
pannaleksandra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Hahaha, u mnie wczoraj to samo. Tylko na ulicy bo nie bylo sciezki rowerowej. Co najsmieszniejsze facet jechal z naprzeciwka wiec nijak blokowalam mu droge. A ten drze na mnie za przeproszeniem r*ja, zebym jechala szybciej. Az mialam ochote go zapytac czy mu gardla nie szkoda.

Kiedy jade szybko to jade szybko a kiedy nie to nie.
Ale jak widac nawet niektorym kolarzom z przeciwnego pasa nie podoba sie moje tempo

Odnoszę wrażenie, że niektórzy jeżdżą na tych ścieżkach tylko po to, żeby powyprzedzać innych i dowartościować się, jaki to z niego struś pędziwiatr.
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:44   #4875
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
...
Nienawidzę języka niemieckiego, jest dla mnie po prostu brzydki i brzmi okropnie.
I nie jest mi z tego powodu wcale wstyd, znam inne języki obce i nie kryje się za tym żadna nietolerancja - rosyjski moim zdaniem jest piękny. Nie jestem staromodna, nie dorabiam ideologii, nie tworzę barier - po prostu bardzo nie podoba mi się ten język. I w Polsce panuje ogromna ogromna niechęć do tego języka bo jest uczony praktycznie w każdej szkole ponadgimnazjalnej i brak jakichkolwiek alternatyw. Kiedyś zmuszano do ruskiego i ludzie nie mogli go słuchać, teraz coraz częściej wprowadzane są inne języki, ale zazwyczaj był to angielski i niemiecki.

Nie wmówisz mi że to ładny język, tak jak nie wmówisz mi że szpinak jest smaczny. Tak mam i tyle.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Możecie mnie nazywać przygłupią nietolerancyjną wieśniarą ale to nie sprawi że niemiecki zacznie brzmieć ładniej.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Acha żeby nie było że jestem taka sraka i leniwa do nauki języków obcych - wręcz przeciwnie, z tym nigdy nie mam problemów, ba, to się daleko wiąże z moimi planami zawodowymi i studiami.
Więc wiesz, jakbyś chciała użyć argumentu że mi się po prostu nie chce uczyć to cię z góry wyprowadzam z błędu ^^
To tak jak ja
Mało się nie popłakałam jak w wakacje przed liceum poszła fama że każda klasa będzie musiała się uczyć dodatkowego języka i u nas może to być niemiecki. Planowałam się przepisać, ale na szczęście nas to ominęło Nie byłabym w stanie wypowiedzieć słowa w tym języku.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:51   #4876
Pigeons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
To tak jak ja
Mało się nie popłakałam jak w wakacje przed liceum poszła fama że każda klasa będzie musiała się uczyć dodatkowego języka i u nas może to być niemiecki. Planowałam się przepisać, ale na szczęście nas to ominęło Nie byłabym w stanie wypowiedzieć słowa w tym języku.
Coś jest w tym "ogólnonarodowym" nielubieniu języka niemieckiego. Sama w gimnazjum się zbuntowałam i powiedziałam, że nie będę chodzić na dodatkowy niemiecki bo do LO i tak chcę iść na francuski. Totalnie mi nie wychodziła wymowa w niemieckim
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:14   #4877
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
A mi się własnie dlatego podoba A francuskiego nie cierpię, jest taki... no, nie mogę znaleźć słowa
Mnie też się podoba
Ale francuski również

Nie cierpię za to jedynego słusznego angielskiego
Stary 2011-07-26, 21:36   #4878
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 6roove Pokaż wiadomość
wybacz, nie sprecyzowałam, u mnie w pracy większość to faceci,w biurze nie witamy się podaniem ręki, ale jak ktoś przychodzi i coś tam chce, to już się wita, zwykle są to wlasnie faceci.

mam podobnie (kiedyś mialam obsesję mycia rąk)

ciekawe, kiedy w Polsce zmieni się to myslenie o czarnoskórych, ale nie tylko, w ogóle o innych narodowościach.

zauważam, że w Polsce dalej panuje ten stereotyp, jak Niemiec, to szwab i hitlerowiec, i wspominanie, że czyjaś babcia/dziadek byli w obozie. Ok, ale czy te wydarzenia mają dawac jakieś podstawy niechęci do mlodego pokolenia? to tacy sami ludzi jak my.

wyluzuj
a ja lubię niemiecki i lubie jego szortskie brzmienie, ba, nawet jakąs melodię słyszę w tym języku
za to francuskiego nie znoszę
a szpinak jest smaczny
podpisuje się pod wszystkim

co do ścieżek rowerowych to też miałam taką sytuację. jedziemy sobie spokojnie z kolegą i rozmawiamy (obok siebie, ale było po bokach bardzo dużo miejsca, żeby nas wyminąć), a jakiś facet przejeżdżając powiedział do mnie "jak jedziesz, idiotko, to nie jest alejka spacerowa" zawsze na tych ścieżkach czuje sie jak na wyścigach kolarskich
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 21:38   #4879
ladylajla
Zakorzenienie

Ja tam akurat lubię uczyć się niemieckiego, ale rozumiem o co chodzi: "Ich liebe dich, mein Schätzchen" wcale nie brzmi lepiej od "Hände hoch!Raus!Schneller, schneller!"
Stary 2011-07-26, 21:56   #4880
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Mnie też się podoba
Ale francuski również

Nie cierpię za to jedynego słusznego angielskiego
Mnie to angielski ani ziębi ani grzeje Brzmienie takie sobie, nie powala, ale tez mnie nie odrzuca
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 00:03   #4881
Sondrina
BAN stały

Cytat:
...

Też nie znoszę niemieckiego i cieszę się, ze nie muszę się go uczyć. On naprawdę brzmi mało melodyjnie, jak nieustanne rozkazy, nakazy. Nawet wyznanie miłości jest straszne... Nie chciałabym, żeby ktoś mi powiedział "Ich liebe dich", gdyż brzmi dla mnie jak jakieś przekleństwo... Francuski, hiszpański, rosyjski, ukraiński, angielski, włoski są bardzo ładnymi językami, przynajmniej są melodyjne i przyjemne dla moich uszu. I nie są takie sztywniackie jak "Ich liebe dich". Swoją drogą zawsze ubolewałam nad tym, że musiałam się uczyć niemieckiego zamiast rosyjskiego albo hiszpańskiego. Niemiecki jest niemal zawsze w gimnazjum i LO.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 00:30   #4882
muszynianka
Zakorzenienie

Gimnazjum - na szczęście nieobowiązkowy niemiecki, miał być punktowany na świadectwie, po pierwszym semestrze dałam sobie siana i liceum wybierałam tak by ominąć najszerszym łukiem ten język, niestety u mnie było tak że 90% szkół ponadgimnazjalnych to był angielski plus niemiecki i koniec
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:25   #4883
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

A mnie bardzo dziwi pogląd, że jak ktoś jedzie do ciepłych krajów to MUSI się opalić bo mu ludzie nie uwierzą Mój tata tak mi tyłek truł przez tydzień i dręczył, żebym zamiast na cieniu toi poleżała w słońcu. Nieważne, że mam bardzo jasną karnacje i choćbym dniem i nocą leżała na tym słońcu i tak będę jaśniejsza od przeciętnie opalonej osoby w Polsce. Wkurzało mnie to niesamowicie, całe szczęście jestem juz w chłodnej, deszczowej Świdnicy i skończyło się marudzenie

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:33   #4884
invisible_01
Zakorzeniona

Ja niemiecki lubię Nie cierpię za to francuskiego, dlatego nie uczyłam się go w szkole, mimo że miałam taką możliwość. Angielskiego też nie lubię - jest tak popularny i przejedzony, jest wszędzie, że aż mi się coś robi.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 07:48   #4885
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie również.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:36   #4886
Keket
Zakorzenienie

Byłam z kolegą na wyjeździe. Mieszkaliśmy w jednym pokoju. Dziwiło mnie i wkurzało bardzo, że:

- po wyjściu z WC nie mył rąk
- latał tam co kilka minut i zawsze spuszczał wodę (raz w ciągu 15 minut był tam 6 razy i 8 razy spuścił wodę)
- smarkał i wypluwał wydzielinę z ust do umywalki

Obrzydzało mnie to.

Co do niemieckiego, to pamiętam, jak nasza babeczka na studiach pięknie mówiła w tym języku i wcale nie brzmiał twardo. No ale ja go nie lubię, bo za Chiny nie nauczę się tych wszystkich rodzajników

Dziwi mnie też to, że innych interesuje, to, że nie chodzę do kościoła i stwierdzenie jednej koleżanki, że pewnie guzek w piersi jest prze to

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:01   #4887
jj4u
Rozeznanie

GG do jj4u

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Byłam z kolegą na wyjeździe. Mieszkaliśmy w jednym pokoju. Dziwiło mnie i wkurzało bardzo, że:

- po wyjściu z WC nie mył rąk
- latał tam co kilka minut i zawsze spuszczał wodę (raz w ciągu 15 minut był tam 6 razy i 8 razy spuścił wodę)
- smarkał i wypluwał wydzielinę z ust do umywalki

Obrzydzało mnie to.

Co do niemieckiego, to pamiętam, jak nasza babeczka na studiach pięknie mówiła w tym języku i wcale nie brzmiał twardo. No ale ja go nie lubię, bo za Chiny nie nauczę się tych wszystkich rodzajników

Dziwi mnie też to, że innych interesuje, to, że nie chodzę do kościoła i stwierdzenie jednej koleżanki, że pewnie guzek w piersi jest prze to
O matko, chyba bym tej lasce krzywdę zrobiła jakby mi coś takiego powiedziała. Współczuję z powodu guzka, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Na Twoim miejscu z koleżanką bym się więcej nie spotkała.

Nowe notki:
Flormar
Eveline Colour Instant 627I 623
Wakacyjne paznokcie

jj4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:03   #4888
Keket
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jj4u Pokaż wiadomość
O matko, chyba bym tej lasce krzywdę zrobiła jakby mi coś takiego powiedziała. Współczuję z powodu guzka, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Na Twoim miejscu z koleżanką bym się więcej nie spotkała.
Niestety pracuję z tą koleżanką Guzek jest łagodny, a przynajmniej był. Jutro idę na kontrolne usg.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:23   #4889

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Również cokolwiek bym nie oglądała (od ubrań do mebli) ten kolor jest w tym roku modny! (to ciekawe co by powiedziała na co sezonową wymianę sofy w moim pokoju, żeby kolor był stale modny) A po za tym co mnie obchodzi, że taki krój ubrania jest w tym roku modny, podoba mi się to kupuję, a nie to nie biorę, świat mody nie będzie płakał.
Jak ja Cię dobrze rozumiem! Dla mojej cioci wszystko jest modne to, co jej się podoba. Na zakupach: weź to, teraz jest to modne! Po pierwsze: sądzę, że to ja już bardziej znam się na modzie od niej, a po drugie: akurat mnie moda nie obchodzi, więc takie nawoływanie, żebym to kupiła, bo w zgodzie z modą, tylko mnie drażni.
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 11:47   #4890
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Jak ja Cię dobrze rozumiem! Dla mojej cioci wszystko jest modne to, co jej się podoba. Na zakupach: weź to, teraz jest to modne! Po pierwsze: sądzę, że to ja już bardziej znam się na modzie od niej, a po drugie: akurat mnie moda nie obchodzi, więc takie nawoływanie, żebym to kupiła, bo w zgodzie z modą, tylko mnie drażni.
Jakikolwiek by to nie był krój albo kolor, ale jest modny. Trzepie mną jak to słyszę. Więc jak właśnie słyszę, że to jest modne! To się pytam, a co mnie to obchodzi? Sama sobie nie kupi bo ona przecież takich nie lubi, ale ja to już oczywiście.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości