|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Zachowujesz sie, jakby ktos Cie atakowal,l i odpierasz jakies wyimaginowane ataki
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bij mnie?:-P Ach ja zła niedobra?:-P ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Nie no po prostu mnie to zaczyna dziwić - ja już nie mogę twierdzić że niemiecki brzmi brzydko że nawet motyl brzmi jak rozkaz, bo to niepoprawne politycznie i nietolerancyjne. |
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Ja twierdze tak samo
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#4864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale Ty sama wyciągnęłaś (skądś ) wniosek, że "wszyscy Cię biją", bo nie lubisz niemieckiego. I że to nietolerancyjne i niepolityczne. I teraz sama przed sobą się bronisz.A jakoś dziwnie jest tu więcej osób, które tego języka nie znoszą (łącznie ze mną, która zaczęła mimowolnie chyba tę całą dyskusję...), niż tych, którzy deklarują, że go lubią.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-07-26 o 17:38 |
||
|
|
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Również jestem niepoprawna politycznie - mi też nie podoba się język niemiecki, umiem się nim posługiwać ale robię to niechętnie, nawet ja sama mówię w tym języku to czuję tak jakbym granatami rzucała
jednak jeśli o mnie chodzi to człowiek może mówić sobie nawet i po marsjańsku czy w dialekcie kanibali - wyzywanie w sumie nawet mnie nie dziwi - pełno ludzi którym przeszkadza nawet kolor bluzki innych nie mówiąc już o kolorze skóry, skoro są ludzie którym uprawianie sportów przez innych przeszkadza to niby czemu mieliby akceptować inne języki - takie zachowanie jest żałosne i prostackie a nie dziwne
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
W moich stronach język niemiecki jest gut, sehr gut
bo w tym języku mówią bogaci niemieccy turyści, którzy jak sie ich dobrze po niemiecku obsluży, dadzą "ojro" napiwku. Osobiście uważam, ze każdy język jest dziwny póki jest obcy.
|
|
#4867 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bardzo irytuje nieumiejętność przyznawania się do błędów.
Ostatnio umówiłam się z moją koleżanką na mieście- o 12 miałyśmy spotkać się w konkretnym miejscu. No i czekam na nią, czekam, o 12 20 w końcu poszłam, bo nie odbierała moich telefonów, a już zaczynałam tam zapuszczać korzenie. Po kilku godzinach do mnie dzwoni i tak wyglądała nasza rozmowa: -Dlaczego na mnie nie poczekałaś?! -Czekałam do 12 20. -Na pewno nie, byłam kilka minut po 12. W ogóle to zaspałam, mogłaś mnie obudzić. -Przecież dzwoniłam kilka razy. -A nie mogłaś po mnie przyjść?! Przecież to chyba jasne, że jak śpię, to nie odbieram. No dla mnie to był po prostu szok, jeszcze każde zdanie mówiła z taką pretensją w głosie. Ale w sumie ona zazwyczaj strasznie bezczelna, kiedyś też byłam z nią umówiona i powiedziała mi "Tylko się nie spóźnij!", a potem czekałam na nią 10 minut. Co mnie jeszcze irytuje- cwaniaczki na ścieżkach rowerowych. Wracałam dzisiaj ze strasznie długiej wycieczki rowerowej, byłam zmęczona i siłą rzeczy jechałam wolniej, nagle wyprzedza mnie jakiś facet i słyszę komentarz "no szalejesz, laska, nie zmęcz się tylko!" i głupi uśmieszek. Zawsze myślałam, że każdy sobie może jechać swoim tempem, ale najwyraźniej komuś samo wyprzedzenie nie wystarczy. |
|
|
|
#4868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem jak mam inaczej to wytłumaczyć, powiedziałaś, że lubisz rosyjski, a nie zwyzywałam Cię od komunistek i bolszewiczek. Odniosłam się po prostu do tego co napisała Suvia, dodając od siebie, że lubię niemiecki i wkurza mnie, że dużo ludzi nie lubi "z zasady", a w zasadzie to nie odróżniliby go od chińskiego, bo na takim poziomie jest ich wiedza. I nie, nie piję w tym przypadku do Ciebie, uprzedzam. |
|
|
|
|
#4869 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hiszpański lubię Los comienzos son difíciles, pero luego no tenga problemas ![]() Już nigdy nie spojrze na to słowo tak samo Mi kiedys niemiecki tez się nie podobał. A potem trafiłam na zespół Eisblume, piosenka bodajże "Louise" i się zachwyciłam, jak to ładnie brzmi
|
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to podpasuje pod ten wątek, ale napiszę
![]() Jak moja mama zobaczy, że np. pogodynka, czy prezenterka wiadomości ma przykładowo niebieski żakiet z rękawem 3/4 i jest zapinany tylko na jeden guzik oraz ma zieloną spódnicę ołówkową z jakimś tam wycięciem to znaczy, że jest to modne ![]() Albo mówię jej, że chcę sobie coś kupić, a ona na to: przecież ty w takich rzeczach nie chodzisz! To jej odpowiadam: bo nie mam takich rzeczy to jak mogę w nich chodzić, a że nie mam to chce kupić. Również cokolwiek bym nie oglądała (od ubrań do mebli) ten kolor jest w tym roku modny! (to ciekawe co by powiedziała na co sezonową wymianę sofy w moim pokoju, żeby kolor był stale modny) A po za tym co mnie obchodzi, że taki krój ubrania jest w tym roku modny, podoba mi się to kupuję, a nie to nie biorę, świat mody nie będzie płakał. |
|
|
|
#4872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha, u mnie wczoraj to samo. Tylko na ulicy bo nie bylo sciezki rowerowej. Co najsmieszniejsze facet jechal z naprzeciwka wiec nijak blokowalam mu droge. A ten drze na mnie za przeproszeniem r*ja, zebym jechala szybciej. Az mialam ochote go zapytac czy mu gardla nie szkoda. Kiedy jade szybko to jade szybko a kiedy nie to nie. Ale jak widac nawet niektorym kolarzom z przeciwnego pasa nie podoba sie moje tempo
|
|
|
|
|
#4873 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(kiedyś mialam obsesję mycia rąk )Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a ja lubię niemiecki i lubie jego szortskie brzmienie, ba, nawet jakąs melodię słyszę w tym języku za to francuskiego nie znoszę ![]() a szpinak jest smaczny
|
|
#4874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odnoszę wrażenie, że niektórzy jeżdżą na tych ścieżkach tylko po to, żeby powyprzedzać innych i dowartościować się, jaki to z niego struś pędziwiatr. |
|
|
|
|
#4875 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Mało się nie popłakałam jak w wakacje przed liceum poszła fama że każda klasa będzie musiała się uczyć dodatkowego języka i u nas może to być niemiecki. Planowałam się przepisać, ale na szczęście nas to ominęło Nie byłabym w stanie wypowiedzieć słowa w tym języku.
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale francuski również ![]() Nie cierpię za to jedynego słusznego angielskiego
|
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do ścieżek rowerowych to też miałam taką sytuację. jedziemy sobie spokojnie z kolegą i rozmawiamy (obok siebie, ale było po bokach bardzo dużo miejsca, żeby nas wyminąć), a jakiś facet przejeżdżając powiedział do mnie "jak jedziesz, idiotko, to nie jest alejka spacerowa"
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam akurat lubię uczyć się niemieckiego, ale rozumiem o co chodzi: "Ich liebe dich, mein Schätzchen" wcale nie brzmi lepiej od "Hände hoch!Raus!Schneller, schneller!"
|
#4880 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Gimnazjum - na szczęście nieobowiązkowy niemiecki, miał być punktowany na świadectwie, po pierwszym semestrze dałam sobie siana i liceum wybierałam tak by ominąć najszerszym łukiem ten język, niestety u mnie było tak że 90% szkół ponadgimnazjalnych to był angielski plus niemiecki i koniec
|
|
|
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
A mnie bardzo dziwi pogląd, że jak ktoś jedzie do ciepłych krajów to MUSI się opalić bo mu ludzie nie uwierzą
Mój tata tak mi tyłek truł przez tydzień i dręczył, żebym zamiast na cieniu toi poleżała w słońcu. Nieważne, że mam bardzo jasną karnacje i choćbym dniem i nocą leżała na tym słońcu i tak będę jaśniejsza od przeciętnie opalonej osoby w Polsce. Wkurzało mnie to niesamowicie, całe szczęście jestem juz w chłodnej, deszczowej Świdnicy i skończyło się marudzenie
|
|
#4884 |
|
Zakorzeniona
|
Ja niemiecki lubię
Nie cierpię za to francuskiego, dlatego nie uczyłam się go w szkole, mimo że miałam taką możliwość. Angielskiego też nie lubię - jest tak popularny i przejedzony, jest wszędzie, że aż mi się coś robi.
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie również.
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z kolegą na wyjeździe. Mieszkaliśmy w jednym pokoju. Dziwiło mnie i wkurzało bardzo, że:
- po wyjściu z WC nie mył rąk - latał tam co kilka minut i zawsze spuszczał wodę (raz w ciągu 15 minut był tam 6 razy i 8 razy spuścił wodę) - smarkał i wypluwał wydzielinę z ust do umywalki Obrzydzało mnie to. Co do niemieckiego, to pamiętam, jak nasza babeczka na studiach pięknie mówiła w tym języku i wcale nie brzmiał twardo. No ale ja go nie lubię, bo za Chiny nie nauczę się tych wszystkich rodzajników Dziwi mnie też to, że innych interesuje, to, że nie chodzę do kościoła i stwierdzenie jednej koleżanki, że pewnie guzek w piersi jest prze to
|
#4887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Guzek jest łagodny, a przynajmniej był. Jutro idę na kontrolne usg.
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzepie mną jak to słyszę. Więc jak właśnie słyszę, że to jest modne! To się pytam, a co mnie to obchodzi? Sama sobie nie kupi bo ona przecież takich nie lubi, ale ja to już oczywiście.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.

miałam na myśli ,że głupie i świadczące o nietolerancji jest wyzywanie każdego, kto mówi w tym jezyku od nazistów(...)
) wniosek, że "wszyscy Cię biją", bo nie lubisz niemieckiego. I że to nietolerancyjne i niepolityczne. I teraz sama przed sobą się bronisz.

Los comienzos son difíciles, pero luego no tenga problemas