|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Ale o tym ostatnim nie pomyślałam...Faktycznie, może być mało wygodnie. Dzięki |
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
wstałam, wyprawiłam mężula w drogę, pozbyłam się gości z domu i staram się ogarnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że goście wyjechali to się wyryczę zanim mamuśka z którą mieszkamy wróci z pracy i powinno się oczyścić kurde w ciąży byle pierdoła rośnie do rangi tragedii narodowej ![]() Chyba tak jak wy zabiorę się za wyprawkę bo mam w sumie nie wiele a czasu coraz mniej
|
|
#3333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmm ja mam glucka z szufladą i przyznam że wygląda bardzo ładnie a i szuflada dość pojemna, ja szukałam tylko z szufladą
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane
nie bedziecie zle jak nie bede dzisiaj cytowala? podczytuje was ale autentycznie nie mam weny na pisanie![]()
|
|
#3336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam głupi pomysł ...może napiszmy zbiorowy apel ciężarowy niech opuszczą flagi do połowy masztu na znak naszego "cierpienia" ohh ciąża rzeczywiście pada na głowę chętnie będę zbierać podpisy pod petycją by każda ciężarna miała kilka refundowanych wizyt u psychiatry sorry że tak z polityką wyskoczyłam ale coś mi się ubzdurało że urodzę w dniu wyborów parlamentarnych ![]() Małgosia1983 to co powyżej to wszystko na potwierdzenie że jestem wariatka z krwi i kości ![]() a tak serio to wolę świrować i śmiać się z samej siebie niż popaść w czarny dół, ciężko by było z niego się teraz wygramolić
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybiutko czas Ci zleci, zobaczysz ![]() Cytat:
![]() właśnie mi kurier przyniósł paczuszke z pieluszkami tetrowymi i ręcznikiem z kapturkiem
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-27 o 11:50 |
||
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za usg. Ja też...tym bardziej, że przyznam byliśmy bardzo aktywni przed ciążą a teraz mi brakuje...spontaniczności i "sprawności" Mam nadzieję, że po połogu wszystko wróci do normy...i że nie będziemy obydwoje zbyt zmęczeni QUOTE=acelinka;28380350]ja wczoraj też już myślałam żeby się jakoś inacej ubrac niż spodnie dresowe, ale z drugiej strony szkod mi innych ciuchów po domu, tym bardziej ze właściwie prawie cały czas leżakuje ![]() a co do tego na końcu to ja zrobie tylko tak my narazie ogólnie nic, ale jak dotrwam do 15 to nie będe się szczypać i choćby gwałtem wezme tż a potem jak dojde do siebie to ojoj [/QUOTE]W dresach najwygodniej... I tak nawet jak się wykapie, wypachnie i właduje do łożka to efekt taki sam jakbym się tydzień nie myła ![]() ![]() Mój to poznaje już kiedy wychodzilam z domu, a kiedy caly dzien leże. Jak widzi mnie z makijażem i grzywką tzn. że gdzieś się wypuściłam, a jak wraca z pracy a ja bez mejkapu i ze spięta do gory grzywką tzn, że siedziałam na dupsku
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha dr K odbierał poród koleżanki, nie zauważył krwiaka i ją zaszył, ale była zła
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od kogo kupowane i jaka jakość pisz tu szybciunio
|
|
#3341 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się tam przyda taka szuflada. Każde dodatkowe miejsce potrzebne. Zamierzam tam wpakować pościel póki nie zacznę jej uzywać, a żeby się nie kurzyła i zmieścila to zapakuje ją do takiego worka prózniowego... Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza takich pozytywnie zakręconych Poród w dniu wyborów powiadasz...,ale nie zapomnij zagłosować ![]() Cytat:
![]() Masakra, a jak się dowiedziala o tym krwiaku? I co z nią? Musieli ją jeszcze raz operować czy jak?
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny..
ostatnio troche mnie tu nie było.. ale nadrobiłam.. i bardzo poruszyła mnie sytuacja Kasi.. z jej mężem.. trochę się do niej utożsamiam.. ale nie tak w 100% Chodzi mi o to... że mój Tż jest także zagranicą.. i do tego także w Niemczech.. wyjechał w kwietniu.. i tak co jakiś czas zjeżdża.. to nie jest jego pierwszy wyjazd w naszym związku.. 2 lata temu pojechał na 6 tyg. do Belgi,a rok temu do Niemiec tak jak teraz.. a w tym wszystkim chodzi mi o to .. że jak był rok temu.. to hm.. czułam się kobietą bardzo kochaną.. pisał że kocha.. że tęskni.. pisaliśmy co wieczór na gg i w dzień jakis sms czy cuś.. naprawdę było widać że tęskni.. zjeżdżał często.. nawet mi się to podobało że tak okazyał że mu zależy.. potem wrócił na wakacje.. i dorabiał sobie w Polsce.. potem zaczoł prace w "barze" rozwoził jjedzenie.. hm.. w✂✂✂✂iała mnie ta jego praca niemiłosiernie.. od 12 do 22 ciągle w pracy. i tak w dzień..w dzień.. nasz z wiązke byłó na tym etapie juz że ze sobą nocowaliśmy.. także po pracy zamiast do domu przyjeżdżał do mnie.. i dzięki temu widywaliśmy się przynajmniej w nocy.. a rano o 7 wracał spowrotem do siebie bo musiał jechac zrobić ciasto do pizzy itd. więc czułam sie okropnie.. męczyło mnie to.. chciało mi się płakać.. i wogóle było okropnie.;( ufałam mu.. wiecie jak to w barze.. przyjdą jakieś lafiryndy i mogą czasami zarywać.. a że to jego praca to on się musi uśmiechać.. więc jednym słowem za✂✂✂iście.. sam mi to też powtarzał.. że to jego praca.. i bla bla bla.. a mi serce pękało.. dobrze że nie widziałam takich sytuacji.. ale ... w lautym dowiedzieliśmy się ze jestem w ciązy... więc postatnowilismy ze wyjedzie ponownie.. zagranicę.. znowu do Niemiec.. żeby zarobić na remont mieszkania.. które dostalismy od jego rodziców.. i na dziecko.. umowa była do WRZEŚNIA... jak dziecko się urodzi będziemy już na swoim i znajdzie normalna prace w Polsce.. tak mówił..;( ojechal w kwietniu wrócił na święta.. był kochany.. było widać ze się stęsknił.. pojechał drugi raz.. wrócił na koniec maja.. juz nie było tak cudownie.. niby wszystko fajnie.. ale po jego gadce można było wywnioksować jakby się cieszył ze wraca spowrotem do Niemiec.. takie dziewne jakies gadanie.. cho dobrze wiedział ze nie lubie jka pracuje za granicą.. już nie było z jego strony słodkich smsów.. ze teskni itd. tak jakby się zmienił.. zaczeły się kłótnie o byle co.. z mojje strony przeważnie wiecie jak to kobieta w ciązy.. kiedy facet nie potrafi nawet okazać że Cię KOCHA.. ;( no i potem wrócił na boże ciało.. też niby wszystko ok. ale już zachowywał się inaczej.. ciągle mu coś w emnie przeszkadzało itd. dobrze.. więc starałam się zachowywać inaczej.. kiedy zapytałam co dzisiaj robiłeś.. odpowiadał czy ja ie ciebie o takci coś pytam..;( no ✂✂✂✂a...oczywiscie łzy same cisneły się do oczu.. raz nawet jak pił z moim tatą.. to tak po prostu powiedział że dlatego się ze mną nie żeni bo jestem gruba;( moze powiedział to w żartach.. ale zabolało.. i znowu oczywiscie te jego głupie gadanie.. żę jedzie do Niemiec pracować i ze nie wiadomo kiedy wróci.. a mnie to tak cholernie bolało bo ot brzmialo tak jakby on się z tego cieszył..;( raz jak nawet leżelismy rano.. to mu mówi.. ze mógłby napisac czasami coś mileegoo.. na co odpowiedział mi.. że co by było gdyby odzywał się raz na kilka dni.. oczywiście łzy mi same poleciały.. bo o czym to mogło świadczyć.. ? nie wiem ale strasznie się zmienił.. kiedys jak był za granicą był inny... teraz od keidy wyjechał.. po bożym ciele.. to hm.. jest hujowo nie będe oszukiwać.. co chwile kłótnie.. jeżeli można to nazwać kłótniami.. bo to ja mu piszę smsy na 6 "stron" a on nic.. milczy tak po prostu jakby t olał.. nie wiem moze wie ze to hormony i po prostu nie chce niepotrzebnej wojny nie wiem... ale już nie pisze "kocham Cię" musze to od niego wyciskać.. jest taki oschły.. tylko czsami czytam że "tu chodiz o moje zachowanie" i ze pogadamy jak wróce.. jak się kiedys nie odezwałam.. kilka dni to nic.. z jego strony takze cisza... gdybym ja sie nie odezwała to on by pewnie też tego nie zrobił ;( a ztym że miał być do WRZEŚNIA.. to już przeszłość.. ;( ![]() ![]() potem miało być do Świąt Bożego Narodzenie.. a potem do Wiosny;( a teraz to juz huj wie;( po tym jak jest w Polsce i gada.. to on chce chyba tam siedzieć huj wie ile czasu.. ;( a mi pęka serce.. bo widze że się od siebie oddalaamy.. nawet nie wiadomo keidy teraz przyjedzie.. a nie widzimy się już 5 tyg. nie widaomo czy przyjedzie na 15 sierpnia czy moze dopieor jak dziecko sie urodzi.. ogolnie too w dupe z tym wszystkim.. ;( od keidy tylko jesteśmy razem to on zawsze ma jaks taka hujową prace.. kocham go.. i ot wytrzymuję.. a teraz nawet gdybym chciała odejsc to tego nie zrobie dla dobra dziecka;( i wydaje mi sie ze on moze wie ze nie odejde.. bo jak nie byłam w ciązy rok temu to potrafił się postarać.. ;( jak był zagranicą. eh ;( czasami mysle.. ze moz et przez to ze teraz tam mieszka z kumplami.. ? rok temu mieszkał z takim dziadkiem.. to wiecie tez inaczej.. a koledzy to jednak też inaczej.. nie wiem.. wiem ze jest inny.. i nawet mu to pisząc.. nie reaguje na to.. ;( dlatego zazdroszczę wszytskim tym mamą które mają swoich Tż przy sobie.. może niepotrzebnie narzekam.. przecież wyjechał zeby zarobić zebysmy razem zamieszkali.. ale czasmai wydaje mi się ze on wyjchał bo miał po prostu pretekst.. on już od młodego wyjeżdżał zagranice.. jego ojciec go tego nauczył.. poczół większe pieniądze.. i teraz nie potrafi już w polsce .. ciągnie go tam po prostu.. a ja nie mam juz pomysłu jak sprawić by był taki jak kiedyś by okazywał że kocha.. ;( by poczół ze jak sie nie zmieni to mnie straci.. boje się przestać odzywać by nie zepsuć tego do końca.. po ostatniim razie wiem.. ze to chyba by nic nie zmieniło.. ;( po prostu jest mi źle.. to się rozpisałam.. ;( |
|
|
|
#3343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ty uważaj z tym gwałtem hehe bo jak ja wzięłam siłą i przestałam się szczypać to od razu II kreseczki![]() ... i mi teraz mąłż dogryza jak siedzę i wyje że mam dość już że zachciało się na męża napadać oj zachciało to teraz mam... com chciała
|
|
|
#3344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie,że się poobrażamy ![]() Cytat:
a do mnie od rana masa sms-ów... co jest?czy ok? czemu mnie w pracy nie ma.... już tęsknią
|
|
#3345 |
|
Rozeznanie
|
heeeeeej Małgosia to ja właśnie chce mieć wymówkę żeby nie głosować...a co myślisz że będą łazić z urną po porodówce ;( ? lecę już coś robić bo siedzę tu od rana i wariata strugam ale przynajmniej chwilowo jest mi mentalnie lepiej do miłego....
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie myszka kupowałam (w polecanych sprzedawcach jest) bo dziewczyny mówiły że tetrowa ta tetra
i rzeczywiscie z tych kótre oglądałam i kupiłam do tej pory to te są najlepsze ![]() ręczniczek też super, przesłodki jest ![]() ogólnie już drugi raz zamawiałam u tego sprzedawcy i wszystko jest cacy o, to troche mniej miłe
|
|
|
|
#3347 |
|
kosmitka
|
Smutno na wątku przez choroby, TŻ
.Justii
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
postaram się uważać kochana cosik Ci źle zacytowało bo pisze ze to cytat Małogsi, a to ja pisałam ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-07-27 o 12:24 |
|||
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
ty uważaj z tym gwałtem hehe bo jak ja wzięłam siłą i przestałam się szczypać to od razu II kreseczki![]() ... i mi teraz mąłż dogryza jak siedzę i wyje że mam dość już że zachciało się na męża napadać oj zachciało to teraz mam... com chciała [/QUOTE]Cytat:
Chociaż też zastosuję. Cztery gumki naraz i dawaj ![]() Cholera ich tam wie Się okaże Ja też bym musiała się zebrać... Po tą kieckę jechać do krawca... A wlasnie. Czy Wy też się nie mieścicie w swoje buty? Musze kupić na wesele bo cholera wszystkie oprócz sandałków mnie cisną
|
|
#3350 |
|
Zadomowienie
|
małgosia1983 w sumie szybko to odkryli i miała operacje, przez która dzieckiem się nie zajmowała w szpitalu, strachu sie najadła
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wygaduj się nam tutaj, polepszy ci się
|
|
#3352 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego karmienia, to co pisać zaraz pójdziesz i u Ciebie powiedzą ![]() Pamiętam że mówiła, żeby cycka nie przykładać trzymając jak papierosa pomiędzy palcami. Że jasna część piersi matki- ciemna dziecka ;-) Że laktatora najlepiej nie mieć na początku, że trzeba z cyckami uważać, bo one produkują tyle ile było ściągane. Więc jak się ściągnie mniej- bo się dokarmia MM to później już się krąg zamyka , pokarmu coraz mniej i pozostaje dokarmianie. Żeby maluszka na boczku kłaść, żeby się nie zadławił jak mu się uleje. Kurde nic nie pamiętam ![]() Cytat:
Cytat:
Swoją drogą własnie przyszło mi łóżeczko- jednym słowem express ![]() To nic że zajmuje cały pokój prawie, to nic, że przyjdzie dzisiaj do mnie koleżanka i chyba będzie na tym kartonie siedziała
|
|||||
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny... a ja znowu mam problem..
tzn on bardziej w mojej głowie siedzi chodzi o to że ja mogłabym czesto, b. często "przytulać" sie z tż... jakiś czas temu tz mi powiedział " Ty to bys chyba codziennie mogła.."... bylo mi troche głupio wtedy bo poczułam się jakaś taka niewyżyta ![]() a on czasami jak z pracy wraca po jakichś maratonach to zwyczajnie nie ma ochoty bo mysli np tylko o spaniu... a ja w głowie mam co innego brzydal ze mnie![]() często mam wyrzuty sumienia szczegolnie na tym etapie ciązy bo czy to aby nie zaszkodzi dziecku... czytałam w intenecie że jesli wszystko z ciążą ok to nie ma przeciwskazań... to wtedy co? mozna tak do samego końca?? do odejścia wód??
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
smutno,smutno... ale jeszcze miesiąc i zaczną się pojawiać radosne newsy
ja dziś się staram nie dołować,nie martwić... zobaczymy ile się uda ![]() Justii Acelinka... no miło.. mi też się tęskni trochę..smutno tak samej w domu siedzieć.
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zapytaj czy się boi odpowiedzialności? Niech wie, że też możesz być dla niego wsparciem. A przede wszystkim niech sie określi kiedy wraca bo nie wyobrażasz sobie związku na odległość. Pamiętaj, że dziecko czuje Twoje emocje, smutki i nerwy. Teraz to czuje i będzie odczywać jak już będzie na świecie. I nie mów, że nie odejdziesz od niego tylko dla dobra dziecka. Bo wlasnie dla jego dobra powinnaś (w 4 oczy) wyjaśnic tą sytuację, a jak nie będzie zmian to podjąć odpowiednie kroki. Rzeczowo, krótko, bez emocji - to okrutnie trudne zwłaszcza z naszymi hormonami w ciaży. Nie jestem w Twojej sytuacji, więc oceniam, to z dystansu...Wiem, że łatwo się mówi, ale pomyśl czy chcesz tak życ i przede wszystkim jak chcesz żyć? Cytat:
![]() Smutno.., ale wszystko się ułoży...wierzę w to...
|
|
#3356 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuski
nadrobilam Was, ale wszystkim nie dam rady odpisac. jeszcze mi sie literki na klawiaturze pozamienialy y i z i nie umiem tego zmienic![]() Lau trzymam kciuki, abys szybko wyzdrowiala i zeby nie bylo to grozne dla Malgosi Ancia doczytalam, ze dzis juz Wam panele klada i koniec remontu ale Ci zazdroszcze![]() Cytat:
odpoczywaj kochana, a mezem sie nie przejmuj, dopiero co do domu wrocilas a on do pracy kaze isc i to w 8 miesiacu daj cynk to wpadniemy do niego i mu przemowimy co jest teraz dla Ciebie najwazniejsze![]() Cytat:
![]() Kasiu wspolczuje Ci takiej sytuacji z mezem, nie mozesz sie denerwowac, musicie na spokojnie porozmawiac jak bedzie w Polsce i nie mozesz sie nakrecac. jedyne rozsadne wyjscie to aby maz wrocil do domu. A co do szpitala to brak slow jak sie z czlowiekiem obchodza trzymaj sie kochana Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3357 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
A co mówili o karmieniu - na żądanie? I z tym brakiem laktatora to nie skumałam, lepiej nie mieć, bo produkuje tyle ile się ściąga - więc jak mniej się ściąga, to mniejsza produkcja. Więc chyba lepiej ściągać laktatorem, by pobudzić produkcję? na logikę. Ale w ciąży mało co logiczne jest, więc nie wiem.
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no my tu raczej libido zerowe to sie ciesz ))))))) i TZ niech nie narzeka, niech pogada z naszymi tz-tami jak to jest
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-07-27 o 12:45 |
|
|
|
|
#3359 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Muszę zastanowić się jeszcze nad kolejnym przemalowaniem ściany. Ale za 3 raz mąż mnie chyba zabije , trudno. Wyszło gorzej niż było i nie zamierzam się z tego powodu denerwować. Tylko spokojnie muszę przemyśleć na co przemalować, aby to był OSTATNI raz.Gdzie zamawiałaś lampy, poka .---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Tak mi jeszcze przyszło na myśl z tymi związkami na odległość - też tak żyłam prawie 5 lat i jakoś nie odebrałam tego jako szkodliwego. Może to kwestia ludzi, nie wiem. Ale nie uogólniałabym. Nawet na odległość daliśmy radę zaplanować i wziąć ślub . To był wyczyn . A może i odległość niewielka, to dlatego.
|
|
|
#3360 |
|
Rozeznanie
|
no i znów jestem z wami
![]() acelinka racja to ty taka wygłodniała ![]() Małgosia1983 z 4 gumkami to może być ciężko ![]() ja się modlę żeby nie mieć jakiejś traumy po porodzie i jak już będzie można to żeby te nogi rozkładać kiedy się da ...ale tylko mężusiowi oczywiście bo mamy co nadrabiać... hehe dzień wyznań normalnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

jedna kumpela była bardzo zadowolona, druga mówiła, że:

wstałam, wyprawiłam mężula w drogę, pozbyłam się gości z domu i staram się ogarnąć 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za usg.
my narazie ogólnie nic, ale jak dotrwam do 15 to nie będe się szczypać i choćby gwałtem wezme tż

ale Ci zazdroszcze
(