|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
tylko pozazdrościć
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Wpadam tylko na moment , moze pozniej nadrobie.U nas nocka nie za bardzo. Spanie od 22.30-5 i to wszystko. Od 5 placz i bol brzuszka .Przed chwila mala dopiero co zasnela w bujaczku, a ja jem sniadanie (w koncu). Rece juz mnie bola od jej noszenia, a caly dzien dopiero przede mna .Aha, bedziemy prawdopodobnie testowac mala na nietolerancje laktozy, wiec trzymajcie kciuki... No i dzis urodziny TZ (prezent lezy schowany w szafie, mam nadzieje, ze zdaze go zapakowac zanim TZ wroci z pracy ).Milego dnia wszystkim |
|
|
|
#2794 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my na nutramigenie, piore r zeczy malego osobno a i tak wysypuje go bardzo Cytat:
gabi ma 2 miechy`? ![]() Cytat:
normalnie brak slowu nas jest wywieszka ze dzieci do 6r.z maja pierwszenstwo Cytat:
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
daisy
oby sie poprawił własnie przeczytalam, że kolejny skok jest od 14 tyg, może jak Niuniu urodził się niecałe 2 tyg wczesniej (ma dzisiaj 13 tyg) to jest to ten skok? pisze własnie o marudzeniu, może trwać nawet do 6tyg! .nie wiem. pediatra powiedział, że przejdzie, ale ten z rejonu to jakiś nie teges. ale i tak kocham Szymonka ponad życie .
|
|
|
|
#2796 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Bartuś spi dalej chyba odsypia nockę. |
|
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Camomile
trzymaj się.aga_pa zapytaj, mam wrażenie, że po jednym smarowaniu tym dermoline alantan nie jest na pewno gorzej - jest pewnie dużo deliktniejszy niż avene, ale jak posmarowałam mu kiedyś buzię atoprą - polecony przez pediatre - zaczerwiniły mu się krostki. daj znać czy Ci cos innego może poleci. mój lekarz mówił jeszcze o oilatum soft, ale najpierw ten alantan. tu masz linka do kremu : http://www.alantandermoline.pl/article.php?sel=4 . ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
oby Bartusiowi przeszło szybciutko bidulek. a jak dzieci siostry? i siostra?. |
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Nieee ja całe życie powtarzam, że po prostu mam wiecej szczęścia niż rozumu.. ale to może kiedyś sie skończyć
Moniqac, pewnie, że fajnie jest tu wrócic Nie wyobrażam sobie życia bez Dziewczyn I bardzo bardzo się cieszę, że wyniki w porzo ! A dokąd sie wybierasz, że oko robisz? az do 6 tygodni ? OMG, ja czytałam, ze do dwóch.. może trzymajmy się tej mojej wersji, co? ![]() aniutka, mnie na pewno coś innego pani dr mówiła ale nie umiem powtórzyć... że cos tam sie w gardziołu tworzy ? Nie.. nie wiem - nie będę zmyślała ale z tą śliną też masz rację. Wczoraj właśnie nią się Gabonik mi zakrztusił. Camomile, ale nocki zazwyczaj u Was były ok, prawda? Może to tak tylko dziś.. Oj masz z tymi rączkami.. a bujaczek też nie pomaga ? agnieszka_pe, no niestety albo stety ma już 2 miechy Wiesz, powiem Ci, że jak patrzę na zdj w tych pierwszych tygodniach, gdy był taki pisklaczek ważący 2,800 to troszkę tęsknię.... Szkoda, ze dzieciatka tak szybko rosną... aż smutno się robi, że kiedyś będzie już całkiem samodzielna i matki potrzebować nie będzie
|
#2799 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Tamtym razem jak go brzuszek męczył to też kilka godzin go męczyło i przeszło, dziś dopiero drugi raz ma coś z brzuszkiem odkąd się urodził. U siostry ok, dalej w szpitalu wszyscy, dzieciaczki miały bakterię w moczu, a Piotruś nadal na antybiotyku na tego gronkowca. Stan zapalny malutki już, miał robione prześwietlenie i pojawia się wapno czy jakoś tak w miejscu uszkodzenia chrząstek, a to dobry znak bo zaczynają się chrząstki odbudowywać. |
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie pomogl wogole teraz doczytalam ze to jest na bazie d-pantenolu, mielismy krem na takiej bazie i tez nam nie pomogl Cytat:
to norbiemu na bank zaczal sie ten skok-dzisiaj ale jest strasznie. czekam i czekam az usnie a on ma spanie gdzies
|
|
|
#2801 |
|
Zadomowienie
|
ddaaissyy o jogurcie pisała agnieszka_pe25, ja wcinałam zupę mleczna, ale i tak dziękuję
![]() Camomile trzymam Moniqac wiem o czym mówisz, ja w nfz myslałam, że starej b***e i facetowi przyłożę, jak nie chcieli mnie wpuścić w kolejkę poodbiór karty i mało tego ona buntowała faceta, który był przed nia w kolejce, żeby wszedł bo on już długo czeka ręce mi wtedy opadły
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mąż właśnie pojechał do przychodni po recepty jak sie beda pluly, bo ma w kartotece pepti to kij im w oko, poczekam, az lekarki wroca z urlopu i wtedy ![]() poki co Ola leży z babcia i wpiernicza gryzak ![]() a ja wlasnie zamowilam nna obiad salatki cezar
|
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina, ja też zupkę mleczna Mniam
![]() wiesz co, u Gabrysi ten trądzik też ciagnał sie dobry msc i wiesz kiedy jej przeszło? Gdy dostałam @... czyli hormony u mnie znormalniały Ty już masz @ za soba ?
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac U nas od dwóch dni się psuje, a też wszystko było poukładane...
![]() Aga_pe Pokażę, pokażę, ale nie obiecuję, że dziś - zależy jak Eda pozwoli
|
|
#2805 |
|
Moderatoreska
|
Obudziłam Bartusia ale popłakiwał, tylko może z głodu bo ostatnio jadł o 7 i tylko 60ml właśnie ciągnie butlę, zobaczymy co będzie dalej.
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę off topic - może ktoś ma pomysł bądź doświadczenia... w weekend moi rodzice mają 35 rocznicę ślubu.. pojęcia nie mam co im kupić
Chciałam tak 500 max 700 zł przeznaczyć.Niestety rodzeństwa nie mam to się nie dorzucąMyślałam o jakimś wypadzie z Grouponu ale nic ciekawego nie widzę Już brak mi weny i pomysłow.
|
#2807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
ddaaiissyy nie mam i jakos nie czuję, żeby miała w ciągu najbliższego czasu nadejść, chociaż na buzi mam jakieś syfki, które z reguły pojawiały sie przed. co do prezentu wyjazd to bardzo miły podarunek, może wspólne zdjęcie przerobione na mozaikę - www.mozaikowo.com.pl ?
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
DZIEN DOBRY MAMUSIE
Cytat:
Ze smoczkiem byloby jej latwiej zasypiac. Teraz czesto zasypia ssajac mojego malego palca Uspakaja sie i oczka same sie zamykaja. Smoczkow mamy kilka rodzajow, poki co jednak nie trafilismy z wyborem. Dziekuje za linka ![]() moniqac ![]() Nie wiem czy to zasluga kropelek (podalam jej na wieczor) ale nocka super. Fakt, ze usnela dopiero po 24 ale obudzila sie na jedzonko tylko 2 razy Rano nie marudzila i poki co nie wisi caly czas na U tylko obserwuje swiat albo spokojniusio spi ![]() Najlepszego dla Gabuni z okazji 2 miesiecy Moja Nadia skonczyla dzisiaj 3 tygodnie eweska sa Camomile ![]() Bede Was podczytywac ale nie wiem czy starczy mi teraz czasu na pisanie. Moja mama przyjezdza dzisiaj wieczorem
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszko_pe a jakie norbi robi kupy, zielone????????
udalo sie zalatwic recepte, bedzie w piatek do odbioru |
|
|
|
#2812 |
|
Moderatoreska
|
Odpukać w niemalowane ale jest dobrze, wypił 120ml mleka apetyt powrócił, poleżał sobie i nie płacze oby tak dalej.
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Doczytalam i maly wlasnie sie zaczyna nudzic na matce ![]() Wczoraj byla walka z usypianiem, ale w koncu poddal sie... w bujaku ![]() Za to spal do 7:30 a potem do 10:30 ![]() Wczoraj bylismy u malutkiej tygodniowej Mariczki. Jejciu jaka smieszna niunia. I taka drobna. Jak ja wzielam na raczki to zadnego ciezaru nie czulam Do kitu dzien jakis. Pogoda miala byc super. Ja mam okres. Jest dupa i brak checi na cokolwiek ![]() Daisy SilLee dla olenki tez buziaczek z okazji dwoch miesiecy
|
#2815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wkoncu na szybko udalo nam sie wyjsc wrocilam z waga- mam ponad 0,5kg wiecej! wszystko przez tz! ![]() z tablica dla domi oilatum i tym kremem co moniqac polecala norbert ma tak czerwony policzek ze szok! ocieral sie o pas w fotelikju p.s. nienawidze mojej klawiaturyyyyyyy koniec dobrego mlody again marudziiiiiii
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Twoich chłopaków to aż dziwne jak piszesz ze nie spal ktorys![]() ciesze sie ze juz jest lepiej ![]() MoniaK jak Cie strzele w ucho!! jak słysze ze ktos ma za chusy pokarm to mi sie nóż w kieszeni otwiera nie ma czegos takiego jak za chudy pokarm, moze za mało go było i dlatego chciał na cycu wisieć. nic sie nie martw. i nie dołuj jak ja usłyszłam od teściowej ze mam chudy pokarm to byłam załamana. a teraz wszyscy w szoku jak sebus przybiera i juz nic nie mówią...Cytat:
![]() wszystkiego dobrego dla Szymusia ![]() i życze zeby z okazji 3 miesiaca sie naprawił ![]() dziewczyny a ja dzisiaj sie troche strachu najadłam! mały jadł w nocy o 3 40 potem o 6 a potem w ogole nie chciał dostawiłam go do piersi o 9 to wypił przez minute i sie krzywił rzucał i stękał po czym ulał.![]() potem jeszcze raz go przystawiłam i to samo... zjadł dopeiro o 12 45 czyli od 6 do 12 45 jadł przez dwie minuty no i ulewal.jaka mogłabyc tego przyczyna? przy czym w ogole nie płakał śmiał sie do mnie. hmm aha oczzywiscie rzuciłam sie na google zeby szukac przyczyny braku apetyty ![]() ale znalazłam coś fajnego strone na ktorj sie zadaje pytanie i pediatra odpowiada w ciagu godz http://dziecko24.pl/ ja chyba cos zle zrobiłam bo moje pytanie sie nie wysłało daisy tez spałam do 8 i nie wyspana jestem:P przyzwyczaiłam sie spac do 10 ![]() czy ktoiś moze mi odpowiedziec kiedy przestanie padac?????? bo mam tyle prania brudnego ze szok wywala mi sie z kosza na pranie a dwie suszarki mam pełne bo wczoraj prałam i nie chce schnac ![]() do kitu
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez czytalam, ale mimo wszystko :P a kiedy zaczniesz mu dawac kaszki itp ? |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Sebuś może miał chwilowy brak apetytu Myślę że jeśli nie płakał i nie robił innych dziwnych akcji to wszystko ok. i ważne że to jednorazowy wybryk. Martwiłabym się gdyby się to powtórzyło.
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
moniaK nie ma czegoś takiego jak chudy pokarm !
moniqac ale Ci się z Szymusiem porobiło , pewnie ma skok, a jak wyniki moczu ?? za 3 miesiąceaga_pe 3 centyl to też norma ![]() ale widać tak ma być, ważne że są zdrowe ![]() robiłaś badanie moczu Norbiemu ??? eweska za Bartusiadaisy widzisz, to nic złego ten węzełek za 2 miesiąceeweska super że z dzieciaczkami siostry coraz lepiej, a Ola miała tą operacje już ??? ja dziś pracowity dzień mam ![]() od rana ugotowałam gulasz wyszedł pycha !!!!!!!!umyłam łazienkę, umyłam lodówkę ... i dopiero co usiadłam ... nocka u nas dziś dziwna, bo Gabrysia obudziła się już o 00:30 (daaaawno tak wcześnie nie wstała) chciałam ją jakoś ululać ale się nie dała ![]() i się wrzask zaczął, więc wcisnęłam cyca ![]() później spała już do 6 idę się trochę Zosią zająć, bo czuje się opuszczona
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Załączam artykuł o 4 trymestrze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.

Ale to nei przy zabawie... tak po prostu, jednak chora nie jest (chyba) Pani dr mi kiedyś tłumaczyła dlaczego dzidziusie mogą czasem sobie zakasłać ale nie pamietam
Ze łzami w oczach wróciłam z nią do domu.
Jedzcie ostrożnie i wracaj do nas ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Też bym chciała

tylko pozazdrościć
.
).
normalnie brak slow

dostawiłam go do piersi o 9 to wypił przez minute i sie krzywił rzucał i stękał po czym ulał.
Myślę że jeśli nie płakał i nie robił innych dziwnych akcji to wszystko ok. i ważne że to jednorazowy wybryk. Martwiłabym się gdyby się to powtórzyło.