Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 09:25   #2761
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

hej
U nas noc kiepska były 3 pobudki a od 5 to już prawie koniec spania i wiszenie na cycu Po ósmej bardzo mi płakał więc złamałam się i zrobiłam mleko. Wypił całe 120 ml i padł. Chyba też pójdę trochę dospać

ps. dziewczyny karmiące piersią, czy jest coś takiego jak "słabe mleko", czy można mieć bardziej tłusty pokarm? Tak się zastanawiam nad tym, bo niektóre dzieci na piersi mocno przybierają a niektóre mało. Od czego to zależy?

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-07-27 o 09:37
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:37   #2762
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

MoniaK współczuję
U nas Franek spał od 16 do 20:20 potem cyc i do 23 ej potem 3 i do 4 nie spał i potem co 1h pobudka
MoniaK mi się wydaje że niektóre dzieci są pulchniutkie a inne szczuplutkie taka ich uroda nie wiązałabym tego z tłustością mleka. Nie zamartwiaj się, Twój Tymuś jest zdrowy jeszcze troszkę się przemęczysz i zaraz minie ten najtrudniejszy czas.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-27 o 09:39
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:38   #2763
moniqac
Zadomowienie

Dzień dobry .

eweska, aga_pe już myślałam, że nikt nie zauważy mojego braku (i prawie nikt nie zauważył ).

nie miałam czasu pisac bo Niuniu mi się popsuł. Ych. Płacz, marudzenie, UU odrzucił zupełnie - karmie z piersi może 3 razy w ciągu dnia, w nocy juz nie, bo po UU spał po 1h, 1,5h, a po mm śpi 3h w nocy - choc i tak mało. A pije AR.
Między karmieniami jak prześpi 2h to jest sukces, tak to śpi po 40min-1,5h max. I nie zasnie juz w łóżeczku - tylko na rękach trzeba bujać, albo w wózku, więc ja się poddałam i usypiam w wózku w dzien (żeby miec choć troszkę chwili na odpoczynek). Ale oczywiście zanim zaśnie trzeba marudzić, płakać... itp. W nocy jeszcze śpi w łóżeczku (odpukać).
W piątek stracił apetyt - był mega wrzask jak tylko poczuł pierś i przy butelce było tak samo . Trzeba było kilka prób robić żeby załapał i zjadł. Teraz je, troszke lepiej. Czasem pociumka pierś, ale mnie sie kończy mleko. Nie karmiąc od 5.00 rano (daje mu czasem w nocy jak czekam aż mleko AR zgęstnieje) to dopiero ok. 15.00 mam na tyle "twardą" pierś (i to pawą tylko) że Niuniu chce ciagnąć.

Ych.

Poza tym jest przekochany - bawi się zabawkami, wsadza sobie do buzi , śmieje się, w hipermarketach daje nam spokojnie zrobić zakupy, brzuszek chyba bardzo mu nie doucza, czasem się zwija w kłębek czy pręzy - zapodaje Espumisan, kupki robi twarde (ale to po mm). Tylko nie wiem czemu sie taki marudny zrobił. Wyniki ma dobre moczu i krwi - robiliśmy kontrolnie morfologie - pediatra powiedział że hemoglobina troche wysoka i płytek krwi jest dużo (ponad 600), ale podobno jak krew jest z palca to tak może być.
Nie wiem, nie znam się.

Wolałabym żeby był jak kiedyś, że nie płakał tyle, nie marudził tyle. Ale cóż. Mam nadzieję, że mu przejdzie.
Bo poza tym jest przefajny .

Spróbuje Was nadrobić, ale mój Niuniu juz nie śpi (spał od 8.30 chyba), jeść ma dopiero o 10.30, więc nie wiem jak to zrobie .
Aha - po mm jest szybciej głodny niż po UU i mm . A wypija ok 120-150ml.

I kończymy dzisiaj 3 miesiące .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:44   #2764
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

gratuluje, dużo zdrówka dla Szymusia.
Stary 2011-07-27, 09:49   #2765
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja po jednym calym

:ehem tez wczoraj myslalam ze dawno jej nie bylo

jak tam? nie chcial spac?

ale 1 kg na 6 tyg to sredni wynik. patzylam to przez pierwsze 3 tyg tyle przybral, a potem stop i 1kg na 6 tyg. pije bardzo malo

niechce mi dzialac "r" na klawiaturze wiec za ewentualne bledy przeprawszam

przestawilam spanie norbetowi z 22 na 20.
spi po 12h, nad ranem jedno picie i jest bomba!!!
dzisiaj wstal o 8mej i niechce pic

dzisiaj mam sie spotkac z kolezanka i jej coreczkami przeslodkimi. zobaczymy co z tego wyjdzie
kochana moja rano tez nie zawsze chce pic mleczko
pozniej jej sie glód włącza
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziś już nie napiszę, że u nas nocka jak zwykle.
Nie śpię od 12.30 z małą przerwą na spanie o 4.30 do 7
Bartuś dziś płakał, wydaje mi się że bolał go brzuszek, ale jak brałam go na ręce to przestawał płakać, a jak tylko kładłam to był wrzask.
Do teraz coś marudzi, kupa już była, nie wiem co mu jest w razie czego w nocy już odstawiłam kaszke ryżową.
a moze jakis skok...
albo faktycznie brzunio
bo jakby skok to obydwaj by mieli

Cytat:
Dzień dobry .

eweska, aga_pe już myślałam, że nikt nie zauważy mojego braku (i prawie nikt nie zauważył ).

nie miałam czasu pisac bo Niuniu mi się popsuł. Ych. Płacz, marudzenie, UU odrzucił zupełnie - karmie z piersi może 3 razy w ciągu dnia, w nocy juz nie, bo po UU spał po 1h, 1,5h, a po mm śpi 3h w nocy - choc i tak mało. A pije AR.
Między karmieniami jak prześpi 2h to jest sukces, tak to śpi po 40min-1,5h max. I nie zasnie juz w łóżeczku - tylko na rękach trzeba bujać, albo w wózku, więc ja się poddałam i usypiam w wózku w dzien (żeby miec choć troszkę chwili na odpoczynek). Ale oczywiście zanim zaśnie trzeba marudzić, płakać... itp. W nocy jeszcze śpi w łóżeczku (odpukać).
W piątek stracił apetyt - był mega wrzask jak tylko poczuł pierś i przy butelce było tak samo . Trzeba było kilka prób robić żeby załapał i zjadł. Teraz je, troszke lepiej. Czasem pociumka pierś, ale mnie sie kończy mleko. Nie karmiąc od 5.00 rano (daje mu czasem w nocy jak czekam aż mleko AR zgęstnieje) to dopiero ok. 15.00 mam na tyle "twardą" pierś (i to pawą tylko) że Niuniu chce ciagnąć.

Ych.

Poza tym jest przekochany - bawi się zabawkami, wsadza sobie do buzi , śmieje się, w hipermarketach daje nam spokojnie zrobić zakupy, brzuszek chyba bardzo mu nie doucza, czasem się zwija w kłębek czy pręzy - zapodaje Espumisan, kupki robi twarde (ale to po mm). Tylko nie wiem czemu sie taki marudny zrobił. Wyniki ma dobre moczu i krwi - robiliśmy kontrolnie morfologie - pediatra powiedział że hemoglobina troche wysoka i płytek krwi jest dużo (ponad 600), ale podobno jak krew jest z palca to tak może być.
Nie wiem, nie znam się.

Wolałabym żeby był jak kiedyś, że nie płakał tyle, nie marudził tyle. Ale cóż. Mam nadzieję, że mu przejdzie.

Spróbuje Was nadrobić, ale mój Niuniu juz nie śpi (spał od 8.30 chyba), jeść ma dopiero o 10.30, więc nie wiem jak to zrobie .

za 3 miechy
moja ola tez sobie pcha do buzi wszystko

dzisiaj rano w bujaku jak zwykle gdy mama robila sniadanko
patrze a tej slina kapie i sliniaka gryzla

robie kawe a ta krzyczy "KOOOOOOOOO" hehehehe

dziewczyny z wysypka coraz lepiej
odstawilam ta lovelle piore w jelpie
do tego nutramigen i ostawilam ta masc z witaminami i smaruje samym emolium i jest niebo lepiej
buzka sliczna, na brzuszku krostki sa ale mniej i noki coraz lepsze
aha i odparzenia na szyi schodzą

zielone kupy nadal, ale to chyba wina nutramigenu bo mojej siostrze synek tez takie robil

a u mnie sie w piatek taka biba szykuje, ze szok
pozapraszalismy znajomych, robimy grilla, pozniej idziemy na impreze
ola jedzie do babci bo mnie namowili wszyscy, nie chcialam jej oddac, no ale mowia, ze sie troche rozerwiemy
tesciow nie ma, achhh,
Stary 2011-07-27, 09:51   #2766
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Dzień dobry .

Ych.

Nie wiem, nie znam się.

za 3 miesiace klask i:
wspólczuję takich akcji, ja mam dość po jednej nocy a co dopier gdyby tak było na co dzień.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:56   #2767
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hello

witam z kawą, dzidziuś na macie, deszcz za oknem

pozwólcie, że wypunktuję:

1) zamierzam zdjęcie Enchant zawiesić sobie na lodówce, jako motywację

2) Hanka dziękuje za wszystkie życzenia! A ja składam spóźnione ale ciepłe życzenia dla Aneczek, Haneczek i Dziewczonki z okazji urodzin!

3) Hanex podobnie, jak Wasze dzieci ZJADA piątki, co wiąże się z tym, że nie traktuję już jedzenia piąstek, jako oznakę głodu

4) co do pasa poporodowego, to w moim przypadku strata kasy, kupiłam jakiś za 2 dychy, ale za gorąco mi w nim, niewygodnie i leży bida w szufladzie Poza tym już mi się w sumie brzuch wchłonął

5) co do mojego okresu, to jednak obstawiam, że to krwawa owulacja, bo jakoś mniej tego wszystkiego, bo poprzednie, to była RZEŹNIA

6) włosy dalej mi lecą, od dziś zaczynam stosować szampon Dermena, Silicę i Ecomer.

Moniqac, za 3 miechy Szymcia!

A poza tym pogoda w najbliższy weekend ma być taka, jak w ostatni, więc kiepska i wyjazd spędzimy w płaszczach przeciwdeszczowych

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 09:57   #2768
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
MoniaK mi się wydaje że niektóre dzieci są pulchniutkie a inne szczuplutkie taka ich uroda nie wiązałabym tego z tłustością mleka. Nie zamartwiaj się, Twój Tymuś jest zdrowy jeszcze troszkę się przemęczysz i zaraz minie ten najtrudniejszy czas.
ehhh sama widzisz że już mam schizy i się martwię na zapas Dzisiaj przyjdzie waga to zważymy się w końcu i może się trochę uspokoję.

Moniqac, trzymaj się dzielnie u nas też w nocy jest często wstawanie co godzinę, dwie Gratuluję 3 miesięcy
Stary 2011-07-27, 10:17   #2769
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka nie miał kolek. Malutki się urodził ale teraz waży grubo ponad 5 kg jak nie 6kg
Bardzo ładnie przybiera na wadze, odkąd się urodził, raz tylko były problemy z brzuszkiem, jednej nocy i przeszło.
A teraz go trzyma znowu był wrzask, mam go teraz na rękach i przysypia. Rano zjadł 60ml mleka, infakol mi wypluwa.
no to pieknie!
moj polyka wszystko co nie jest mlekiem
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
aga pe przyrost dziecka do 6 tygodnia jest ogromny potem już tak szybko nie przybierają więc chyba nie ma powodu do zmartwień
Co do sposobów na pisanie to syn sam zaczął czytać np. napisy w sklepach lub bilbordach, potem założył sobie zeszyt w którym pisał słowa z ulubionej tematyki wojsko itd. kiedyś jak pokazał to prawie padłam z wrażenia.
Teraz metody zachęcania go do pisania mam takie:
- małe karteczki z jakąś informacją - on przeczyta a potem odpisuje
- na tablicy korkowej w pokoju jak zaśnie piszę wielkimi literami coś np. bardzo Cię kocham synku - rano jak się budzi czyta i potem przychodzi i się cieszy
- tablica taka do pisania kredą tam też czasem coś napiszę i on mi odpisuje
Nie siadam z nim i nie uczę go bo pewnie gdyby robić to systematycznie to umiałby wiele więcej ale wychodzę z założenia że teraz jest czas na zabawę i nie będę go do nauki zmuszać.

Mój synuś zasnął sam w łóżeczku ze smoczkiem i pieluszką (przytrzymywacz smoka)
wiem ze juz tak spektakularnie nie bedzie pzrybierac ale zjechal z 25 centyla na 3-to mnie martwi. juz przez to przechodzilam z domi. do niego mialam taka siatke dla wczesniakow i tez tak balansowal na samym dole
czemu moje chlopaki nie moga byc w normie
co do sposobow dziekuje ci badzo
jak tylko cos jeszcze ci sie fajnego pzypomni, jakies zabawy czy cos to ja bardzo chetnie wykozystam u nas
no ja musze przyznac ze dominik woli matematyke. on karze nam liczyc do tysiaca, po polsku, po angielsku, uwielbia kolory, dodawanie odejmowanie zaczyna kumac, a rysowanie to porazka. nawet babcia kupila mu taki ekstra komiks o kosmitach na czarnym tle, jakimis tam kredkami sie koloruje ale gdzie tam! ale tablice kupie
p.s. widzialas ze jest kreda 3d??? moze to go zacheci?

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
hej
U nas noc kiepska były 3 pobudki a od 5 to już prawie koniec spania i wiszenie na cycu Po ósmej bardzo mi płakał więc złamałam się i zrobiłam mleko. Wypił całe 120 ml i padł. Chyba też pójdę trochę dospać

ps. dziewczyny karmiące piersią, czy jest coś takiego jak "słabe mleko", czy można mieć bardziej tłusty pokarm? Tak się zastanawiam nad tym, bo niektóre dzieci na piersi mocno przybierają a niektóre mało. Od czego to zależy?
oj monia wspolczuje, a pokarm mamy jest na tyle inteligentny ze sie dostosowywuje do potrzeb dziecka, takze spokojnie

Cytat:
Dzień dobry .

za 3 miechy!!!!!
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kochana moja rano tez nie zawsze chce pic mleczko
pozniej jej sie glód włącza

robie kawe a ta krzyczy "KOOOOOOOOO" hehehehe

dziewczyny z wysypka coraz lepiej
odstawilam ta lovelle piore w jelpie
do tego nutramigen i ostawilam ta masc z witaminami i smaruje samym emolium i jest niebo lepiej
buzka sliczna, na brzuszku krostki sa ale mniej i noki coraz lepsze
aha i odparzenia na szyi schodzą

zielone kupy nadal, ale to chyba wina nutramigenu bo mojej siostrze synek tez takie robil
ooo jak ladnie wola!
mojemu raczej glod sie nie wlacza
tak, na bank zielone kupy po nutramigenie bo u nas byly zolciutkie a po nutra... zielone

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa;28378297

4) co do[B
pasa poporodowego[/B], to w moim przypadku strata kasy, kupiłam jakiś za 2 dychy, ale za gorąco mi w nim, niewygodnie i leży bida w szufladzie Poza tym już mi się w sumie brzuch wchłonął

5) co do mojego okresu, to jednak obstawiam, że to krwawa owulacja, bo jakoś mniej tego wszystkiego, bo poprzednie, to była RZEŹNIA

6) włosy dalej mi lecą, od dziś zaczynam stosować szampon Dermena, Silicę i Ecomer.
ale masz dobrze!!!!
chociaz moj brzuch tez duzo lepiej.
nie wiem, jakos rozstepy tez sie zrobily mniej widoczne, brzuch juz nie wisi(tzn z jednej str tylko ciut przez blizne ale tak juz chyba zostanie)

mi tez wypadaja moje krotkie wlosy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!1
od wczoraj!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!11
a tyle co z andziotka pisalysmy ze nam nie, i tyle co przeczytalam ze jej zaczely no i mi wcz wieczorem! wyczesalam calkiem spoa ilosc

kupilam kilogamowy peeling solny
wole cukrowy ale solny wyzera i skora jest boska

jak ja sie ciesze ze mam chuste!!!!
dzisiaj katastrofa jest!!!!
pies 2h lazil ze smyczka w ryjku
norbert zastrajkowal ze spaniem, wiec go zachustowalam i familijnie poszlismy z psem siku
oczywiscie jak go odchustowalam sie obudzil
EKSTRA
nawet glowy nie mam jak umyc, wlasnie go bujam jedna noga
Stary 2011-07-27, 10:20   #2770
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no to pieknie!
moj polyka wszystko co nie jest mlekiem

wiem ze juz tak spektakularnie nie bedzie pzrybierac ale zjechal z 25 centyla na 3-to mnie martwi. juz przez to przechodzilam z domi. do niego mialam taka siatke dla wczesniakow i tez tak balansowal na samym dole
czemu moje chlopaki nie moga byc w normie
co do sposobow dziekuje ci badzo
jak tylko cos jeszcze ci sie fajnego pzypomni, jakies zabawy czy cos to ja bardzo chetnie wykozystam u nas
no ja musze przyznac ze dominik woli matematyke. on karze nam liczyc do tysiaca, po polsku, po angielsku, uwielbia kolory, dodawanie odejmowanie zaczyna kumac, a rysowanie to porazka. nawet babcia kupila mu taki ekstra komiks o kosmitach na czarnym tle, jakimis tam kredkami sie koloruje ale gdzie tam! ale tablice kupie
p.s. widzialas ze jest kreda 3d??? moze to go zacheci?

oj monia wspolczuje, a pokarm mamy jest na tyle inteligentny ze sie dostosowywuje do potrzeb dziecka, takze spokojnie

za 3 miechy!!!!!

ooo jak ladnie wola!
mojemu raczej glod sie nie wlacza
tak, na bank zielone kupy po nutramigenie bo u nas byly zolciutkie a po nutra... zielone

ale masz dobrze!!!!
chociaz moj brzuch tez duzo lepiej.
nie wiem, jakos rozstepy tez sie zrobily mniej widoczne, brzuch juz nie wisi(tzn z jednej str tylko ciut przez blizne ale tak juz chyba zostanie)

mi tez wypadaja moje krotkie wlosy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!1
od wczoraj!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!11
a tyle co z andziotka pisalysmy ze nam nie, i tyle co przeczytalam ze jej zaczely no i mi wcz wieczorem! wyczesalam calkiem spoa ilosc

kupilam kilogamowy peeling solny
wole cukrowy ale solny wyzera i skora jest boska

jak ja sie ciesze ze mam chuste!!!!
dzisiaj katastrofa jest!!!!
pies 2h lazil ze smyczka w ryjku
norbert zastrajkowal ze spaniem, wiec go zachustowalam i familijnie poszlismy z psem siku
oczywiscie jak go odchustowalam sie obudzil
EKSTRA
nawet glowy nie mam jak umyc, wlasnie go bujam jedna noga
tez dajesz malemu nutramigen ??
myslalam, ze tylko ja
Stary 2011-07-27, 10:22   #2771
Klaterina
Zadomowienie

hej mamusie

nie wyspałam się ale moje dziecię postanowiło sobie gaworzyć a On tu rządzi więc z długiego wylegiwania się razem nici. W nocy wstawałam 4 razy, ale żeby za dużo wypił to nie powiem i rano poprzeciekałam na amen :/

aniutka_85 współczuję, ale pewnie jeszcze będzie okazja na koncert i wytrwałości w oduczaniu od rączek i udanych zakupów życzę

MoniaK słabe mleko to miała moja znajoma-twierdziła, że w butelce po odciągnięciu było przezroczyste. Nie wiem jak można sprawdzić kaloryczność mleka i raczej nie tylko mleko jest wytyczną przybierania dziecka.

moniqac za 3 miesiące Szymonka

publicznie - dla mojej większej mobilizacji - ogłaszam koniec mojego lenistwa i biorę się za ćwiczenia
Stary 2011-07-27, 10:26   #2772
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
tez dajesz malemu nutramigen ??
myslalam, ze tylko ja
agus ja daje od 6 tyg zycia bodajze albo jak skonczyl 1 mc?
jakos tak,
pierwsze mleka zalatwilam cudem, kolejne partie sciagala mi kumpela ze swietokrzyskiego bo u nas nie bylo
teraz mam zapasy po 10 opakowan bo az jest raz nie ma
Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
publicznie - dla mojej większej mobilizacji - ogłaszam koniec mojego lenistwa i biorę się za ćwiczenia
tzymam kciuki
Stary 2011-07-27, 10:29   #2773
matallewar
Zakorzenienie

A u nas chyba kryzys laktacyjny
Edzik co 2 h chce cyca, w nocy co 3 h...
A było co 3 h w dzień, a w nocy nawet 6,5 h!
Przystawiam i ściągam (idę dziś na zakupy i muszę mleko zostawić), wypiję bocianka, to może się rozhula

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:30   #2774
aniutka_85
Raczkowanie

Cytat:
hej mamusie

nie wyspałam się ale moje dziecię postanowiło sobie gaworzyć a On tu rządzi więc z długiego wylegiwania się razem nici. W nocy wstawałam 4 razy, ale żeby za dużo wypił to nie powiem i rano poprzeciekałam na amen :/

aniutka_85 współczuję, ale pewnie jeszcze będzie okazja na koncert i wytrwałości w oduczaniu od rączek i udanych zakupów życzę

MoniaK słabe mleko to miała moja znajoma-twierdziła, że w butelce po odciągnięciu było przezroczyste. Nie wiem jak można sprawdzić kaloryczność mleka i raczej nie tylko mleko jest wytyczną przybierania dziecka.

moniqac za 3 miesiące Szymonka

no to ja też publicznie ogłaszam, że przyniosłam z garażu rowerek i mam zamiar na nim jeździc, bo inne cwiczenia na razie boję się robic. Także Klaterina jestem z tobą, obyśmy wytrwały

Stracony jest każdy dzień bez uśmiechu. ~ Kornel Makuszyński
aniutka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:35   #2775
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
no to ja też publicznie ogłaszam, że przyniosłam z garażu rowerek i mam zamiar na nim jeździc, bo inne cwiczenia na razie boję się robic. Także Klaterina jestem z tobą, obyśmy wytrwały
wlsnie mi ozypomnialas ze tz mial mi przewiezc rower od rodzicow

matal
a co chcesz kupic?
Stary 2011-07-27, 10:35   #2776
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus ja daje od 6 tyg zycia bodajze albo jak skonczyl 1 mc?
jakos tak,
pierwsze mleka zalatwilam cudem, kolejne partie sciagala mi kumpela ze swietokrzyskiego bo u nas nie bylo
teraz mam zapasy po 10 opakowan bo az jest raz nie ma

tzymam kciuki
ja kupuje w aptece niedaleko mojego domu
26 zl za puszke 400 gram ktora starcza na 3-4 dni
a recepty nie ma kto wypisac, bo oba lekarze oli sa na urlopie a w przychodni nie wiedza, ze zmienilam mleko, w kartotece jest pepti

wiem, ze maja to mleko jeszcze u mnie
Stary 2011-07-27, 10:37   #2777
eweska
Moderatoreska

Trzymajcie kciuki, na siłę wlałam Bartusiowi infacol, śpi już od pół godiny, mam nadzieję, że jak wstanie będzie już ok, oby
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:39   #2778
SiLLee
Raczkowanie

dzien dobry.
moja Ola od 5dni jakas taka niespokojna rozbudzona w dzien nie spi w ogole caly czas chce byc noszona na rekach wtedy przysypia a jak juz mysle ze spi odkladam ja do lozeczka czy wozka i za 5min jest ryk. i tak caly dzien
Dzisiaj ma 2miesiace ale to szybko zlecialo

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Trzymajcie kciuki, na siłę wlałam Bartusiowi infacol, śpi już od pół godiny, mam nadzieję, że jak wstanie będzie już ok, oby
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:41   #2779
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupuje w aptece niedaleko mojego domu
26 zl za puszke 400 gram ktora starcza na 3-4 dni
a recepty nie ma kto wypisac, bo oba lekarze oli sa na urlopie a w przychodni nie wiedza, ze zmienilam mleko, w kartotece jest pepti

wiem, ze maja to mleko jeszcze u mnie
bo po tej awariii linii to mleko, jest powiedzmy tyudzien dostepne, potem tydzien go nie ma. ja zamawiam na doz, i tam monitoruje
my mamy recepty i w doz place jakies 13zl
a w mojej ulubionej aptece place za nie na recepte 7 zl, tylko ze u nich to wogole graniczy z cudem dostac

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
dzien dobry.
moja Ola od 5dni jakas taka niespokojna rozbudzona w dzien nie spi w ogole caly czas chce byc noszona na rekach wtedy przysypia a jak juz mysle ze spi odkladam ja do lozeczka czy wozka i za 5min jest ryk. i tak caly dzien
Dzisiaj ma 2miesiace ale to szybko zlecialo[COLOR="Silver"]
za 2 miesiace
Stary 2011-07-27, 10:42   #2780
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
bo po tej awariii linii to mleko, jest powiedzmy tyudzien dostepne, potem tydzien go nie ma. ja zamawiam na doz, i tam monitoruje
my mamy recepty i w doz place jakies 13zl
a w mojej ulubionej aptece place za nie na recepte 7 zl, tylko ze u nich to wogole graniczy z cudem dostac

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

za 2 miesiace
o Boże, ? to ja zbankrutuje
musze recepty zalatwic
bo na miesiac mi to mleko wyjdzie ok 300 zl
Stary 2011-07-27, 10:43   #2781
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot; moja tez kaszle- jak kotek (o ile kotki kaszlą Ale to nei przy zabawie... tak po prostu, jednak chora nie jest (chyba) Pani dr mi kiedyś tłumaczyła dlaczego dzidziusie mogą czasem sobie zakasłać ale nie pamietam
A jeszcze przy okazji, powiem Ci, że tu w Czestochowie jednak nie przyjęli mnie a raczej Gabi do przychodni.. Ja tutaj w śląskim jestem ubezpieczona i własnie do tej przychodni z NFZ zapisana ale Gabrysia nie... (ma meldunek małopolska) i mądralińskie panie w recepcji darły się na pół przychodni, że nie mogą przyjąć małej bo karta w Krk, nie szkodzi że ja jestem u nich i w ogóle jak by coś pilnego było to tak ale z węzłem to nie... (a wczoraj jakaś inna przez tel mi powiedziała, że oczywiście proszę w takiej sytuacji przyjechać...)
Nie chciałam Bóg wie jakiej porady, żeby tylko lekarka chociaż na korytarzu na nią kuknęła czy to w ogóle węzeł... ale NIE... To nie Ze łzami w oczach wróciłam z nią do domu.
W końcu zadzwoniłam do pani dr w Krk do której chodzimy z Malutką i powiedziała to samo co Ty !!!! Zapomnieć o węzełku, skoro jest malutki nic się nie dzieje i dodatkowo Gabrysia nie gorączkuje i zachowuje się normalnie... a tak czy siak na następny piątek do tej pani dr pójdę aby na nią popatrzyła kontrolnie. Dziekuje Tobie

anula, pewnie Zosi smutno, że wracać musi Jedzcie ostrożnie i wracaj do nas

monika21121984; niestety nie pomogę ......... mam Gabrysię

agnieszka_pe, moja mama kupowała na moje wesele własnie to z Triumpha i faktycznie ślicznie wyszczupla a do tego NIC sie nie zwija, przylega idealnie
ale dzielny Norbi !!!! :brawo:
Nie martw się wagą... a lekarka co na to ?

mimbi; jak to zrobiłaś? Można desperadosa jak się karmi ? Też bym chciała Jasne, że Ci kliknę tylko przypomnij !

Paulizia; tak Ci Antoś dał popalić? Co tam się u Was działo? Już oki ?

mamaoptymistka; dobry pomysł przytrzymywanie pieluszką smoka Spapuguję

MoniaK; pojęcia nie mam czy można miec bardziej tłusty czy nie, ale zauwazyłam u siebie, że czasem gdy mi przemoknie stanik to potem na bluzce plamy, które pozostaną nie zawsze upiorą się za pierwszym razem gdyż własnie tłusty ślad zostaje..Na pewno mleko może być bardziej wartościowe bądź mniej, chyba to zależy od tego co my jemy?
Rozumiem, że wagę niemowlęcą zamowiłaś? To dobry zakup, będziesz dokładnie wiedziała jak Ci Tymi rośnie. Ja Gabika raz na tydzień waże i jestem spokojna...

moniqac; skoro Szymonek kończy 3msc to Gabrysia konczy dziś 2
Buziaki dla Twojego Przystojniaczka i może wraz z rozpoczęciem 4msc naprawi się ?

agus ale będziesz miała imprezowy weekend Poszalejesz A wiesz co, u mnie do prania najlepiej sprawdzają sie zwykłe płatki mydlane lub biały jeleń. Gabrysia ani razu nie miała uczulenia..

atiz, moria - mam to samo z butami !! Tylko ja myślałam, że po prostu utyła mi stopa Jestem załamana bo w większość szpilek nie mogę sie wbić

Gusiu, oby kropelki pomogły

matall, dałam radę z szóstką bo co dzień biegałam do fitness klubu. Były tam specjalne zajęcia... od początku bodajże lutego zebrała się grupka ok 10 osób i co dzień na chyba 19 czy 20 godzinę spotykaliśmy się i pod okiem trenera, który stał i liczył - ćwiczyliśmy. Potem chciałam w domu powtórzyć - nie było mowy.

Czesc Mamusie !
Ta pogoda mnie dobija Ciagle szaro, buro i ponuro. Jak w listopadzie !! Kiedy to się skończy ?
Ja troszkę dziś niewyspana bo o 8,30 musiałam wstać wyszykować się do lekarza... który i tak nas nie przyjął Gabrysia też nie była zachwycona, że ją budzę tak wcześnie..
Nocka super
Małż już przyleciał i prosto z lotniska po 20 godzinnej prawie podróży poszedł do pracy.. No comments... mówi, że tylko 2-3h posiedzi
Na dodatek na taką podróż nie naładował tel !! Obie mu padły jeszcze przed przesiadką w Tajlandii... a ja dzwoniłam co z nim bo wcześniej mówił, że o 6 rano bedzie w Pl... Na szczęście, jak samolot się rozwali to od razu info na cały świat idzie, więc wiedziałam, ze jest caly i zdrowy. Tylko nie rozumiem i nie lubię takiej nieodpowiedzialności...
Gabunia kończy 2 msc

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:46   #2782
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
o Boże, ? to ja zbankrutuje
musze recepty zalatwic
bo na miesiac mi to mleko wyjdzie ok 300 zl
a wiesz ze kiedys bylam u rodzicow, mleko mi sie skonczylo(u nich mam zawsze 1 puszke zeby nie wozic ze soba) chcialam kupic bez recepty to "przesympatyczsne panie" w aptece niechcialy mi wogole sprzedac

idz do kogokolwiek w zastepstwie nie powinni obic problemow, tym bardziej ze byla na pepti

wcz nie bylo naszej lekarki, tylko inny lekarz,
zauwazyl wysypke norberta i pytal na jakim mleku jest.
powiedzialam ze na nutramigenie i koniec tematu
super nie? wysilil sie zeby pomoc dziecku
Stary 2011-07-27, 10:47   #2783
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
wlsnie mi ozypomnialas ze tz mial mi przewiezc rower od rodzicow

matal
a co chcesz kupic?
Potrzebuję jakiś spodni, cały czas szukam lepszej kiecki na wesele, no i dla Edzika coś ładnego na ślub
Nie byłam na zakupach już chyba z milion lat

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 10:47   #2784
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Kciuki są !!!!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-27, 10:49   #2785
Klaterina
Zadomowienie

aniutka_85 trzymamy się i nie ma zmiłuj

SeeLee, ddaaiissyy i Monika z numerkami za dwa miesiące

jest prawie 11 - jem śniadanie
Stary 2011-07-27, 10:54   #2786
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
andziot; moja tez kaszle- jak kotek (o ile kotki kaszlą Ale to nei przy zabawie... tak po prostu, jednak chora nie jest (chyba) Pani dr mi kiedyś tłumaczyła dlaczego dzidziusie mogą czasem sobie zakasłać ale nie pamietam
A jeszcze przy okazji, powiem Ci, że tu w Czestochowie jednak nie przyjęli mnie a raczej Gabi do przychodni.. Ja tutaj w śląskim jestem ubezpieczona i własnie do tej przychodni z NFZ zapisana ale Gabrysia nie... (ma meldunek małopolska) i mądralińskie panie w recepcji darły się na pół przychodni, że nie mogą przyjąć małej bo karta w Krk, nie szkodzi że ja jestem u nich i w ogóle jak by coś pilnego było to tak ale z węzłem to nie... (a wczoraj jakaś inna przez tel mi powiedziała, że oczywiście proszę w takiej sytuacji przyjechać...)
Nie chciałam Bóg wie jakiej porady, żeby tylko lekarka chociaż na korytarzu na nią kuknęła czy to w ogóle węzeł... ale NIE... To nie Ze łzami w oczach wróciłam z nią do domu.
W końcu zadzwoniłam do pani dr w Krk do której chodzimy z Malutką i powiedziała to samo co Ty !!!! Zapomnieć o węzełku, skoro jest malutki nic się nie dzieje i dodatkowo Gabrysia nie gorączkuje i zachowuje się normalnie... a tak czy siak na następny piątek do tej pani dr pójdę aby na nią popatrzyła kontrolnie. Dziekuje Tobie

agnieszka_pe, moja mama kupowała na moje wesele własnie to z Triumpha i faktycznie ślicznie wyszczupla a do tego NIC sie nie zwija, przylega idealnie
ale dzielny Norbi !!!! :brawo:
Nie martw się wagą... a lekarka co na to ?

Czesc Mamusie !
Ta pogoda mnie dobija Ciagle szaro, buro i ponuro. Jak w listopadzie !! Kiedy to się skończy ?
Ja troszkę dziś niewyspana bo o 8,30 musiałam wstać wyszykować się do lekarza... który i tak nas nie przyjął Gabrysia też nie była zachwycona, że ją budzę tak wcześnie..
Nocka super
Małż już przyleciał i prosto z lotniska po 20 godzinnej prawie podróży poszedł do pracy.. No comments... mówi, że tylko 2-3h posiedzi
Na dodatek na taką podróż nie naładował tel !! Obie mu padły jeszcze przed przesiadką w Tajlandii... a ja dzwoniłam co z nim bo wcześniej mówił, że o 6 rano bedzie w Pl... Na szczęście, jak samolot się rozwali to od razu info na cały świat idzie, więc wiedziałam, ze jest caly i zdrowy. Tylko nie rozumiem i nie lubię takiej nieodpowiedzialności...
Gabunia kończy 2 msc
co za wredne baby
wazne ze wkoncu trafilas na kogos kto cie uspokoil
dominikowi tez sie zmniejszyl i ma taki jak mial od poczatku
do tego wychodzi mu wlasnie po tej stronie ode wezla zab-6tka

ale masz czarne humor z tym rozwaleniem samolotu

ale moj robi identycznie!!!!!!!!!
jak nawet naladuje sobie telefon, a na lotnisku ma pare godzin czekania(jak lata z miedzylondowaniami gdzies) to slucha muzy, lata po necie a potem telefon rozladowany, a ladowarka w odprawionej walizce
faceci

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Potrzebuję jakiś spodni, cały czas szukam lepszej kiecki na wesele, no i dla Edzika coś ładnego na ślub
Nie byłam na zakupach już chyba z milion lat
milion lat powiadasz?
to pochwal sie po shopingu co upolowalas
Cytat:
aniutka_85 trzymamy się i nie ma zmiłuj

SeeLee, ddaaiissyy i Monika z numerkami za dwa miesiące

jest prawie 11 - jem śniadanie
ja tez! jogurta
a maruder sie drze z lozeczka.
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrr
co za dzien!
Stary 2011-07-27, 10:57   #2787
moniqac
Zadomowienie

eweska .

dziękujemy dziewczyny.

Niuniu musiał zjeść wcześniej - po 2,5h i to z UU i mm. nie wiem czemu po mm jest bardziej głodny. dziwne. teraz śpi - w wózku. standardowo po jedzeniu było marudzenie. ale chyba był po prostu zmęczony.

najgorsze jest to, że od dobrych kilku tygodni mieliśmy wszystko poukładane. jadł codziennie o tej samej godzinie (co 3h), spał o tej samej, bawil sie o tej samej, kąpał się o tej samej i zasypiał o tej samej. nawet w nocy wstawał o tych samych porach co noc. a teraz? jedynie w nocy czasem jest ten sam schemat, ale dzisiaj był o 5.00 płacz (jadło 130ml o 4.00), dałam UU i zwymiotował .

nie mam pojęcia o co chodzi.
jestem zmęczona. tylko rączki i to w pozycji pionowej. mata, leżaczek sa dobre na 10 min.
nie wiem co jest.

mam nadzieje, że wróci do normy.

idę się ogarnąć, chociaz zdążyłam się wykąpać i zjeść. ale kto zrobi obiad?.

aaa... wczoraj kupiłam oilatum do kapieli i dermoalantan (czy jakos tak) do buzi (poleciła mi farmaceutka z własnego doświadczenia) - krostki Szymonkowi zaczeły się robić bardziej szorstie na buzi, a ja od ponad 2 tygodni nie jem nic co ma choćby "śladową ilość mleka lub jego produktów", więc nie wiem czy ta skaza (o ile to skaza) przejdzie. no ale jak teraz je więcej mm, to pewnie nutramigen mnie też czeka tak ja Was agus i Aga_pe.

Stary 2011-07-27, 10:57   #2788
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyyy, wstajesz o 8.30 i jesteś niewyspana? Tobie to dobrze Co do wagi to zamówiłam zwykłą elektroniczną i na takiej mam zamiar się ważyć razem z Tymciem. Będę miała chociaż ogólny pogląd ile przybiera, bo na dokładne ważenie mogę sobie podejść do przychodni. Wiesz, ja się boję właśnie że mam mało wartościowy ten pokarm ale może niepotrzebnie schizuję
Stary 2011-07-27, 11:03   #2789
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Klaterina; smacznego jogurciku ! Kurde coś miałam Ci napisać i ciagle zapominam co... muszę wrócić kilka stron do tyłu
A czy Ty nie pisałaś przypadkiem o trądziku? Bo jeśli tak, to wiem co chcę powiedzieć
Dziekuje

agnieszka_pe, no faceci... Ja nie rozumiem takich rzeczy
Ooooo pomniejszył sie? To super !!

MoniaK; no niewyspana bo ostatnimi czasy śpimy do 10-11 co dzień Nie mogę narzekac, jak już mówiłam, jestem przy 2msc bobasku bardziej wyspana aniżeli jak wstawałam do pracy.
Słonko, na pewno masz dobry pokarm !! Przecież Tymuś przybiera !! Nie traci na wadze... Zresztą jak mamaoptymistka napisała, największy przyrost wagi jest na początku, potem już dzieciątka tak szybciutko nie przybierają.
Gabi w 1 msc przybrała 1490g, dziś wieczorem będę ją ważyła bo kończy 2 msc to Ci powiem ile utyła w drugim msc ale na bank duuużo mniej. Chyba nawet 1kg nie będzie.

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-07-27, 11:03   #2790
moniqac
Zadomowienie

Aaaaaaaaaaa....... opowiem Wam jeszcze historię z cyklu "poszła baba do lekarza" - widze że na tapecie .

dokładnie w poniedziałek, poszłam z Małym na badanie krwi do przychodni. był taki marudny, że wolałam nie czekac - bo to kontrolna morfologia była tylko, ale nie wiedziałam co z nim, więc poleciałam rano o 8.15 w poniedziałek.

oczywiście kolejka jak z katowic do warszawy, ale myśle sobie - jestem sama z niemowakiem, przeciez mnie przepuszczą. .... tiaaaa.... rozebrałam Małego, pytam pielegniarki czy można na pobranie krwi - kazala "zapytać kto ostatni" .

więc podchodze do kolejki i proszę czy mogą nas przepuścić. pani która miała wchodzić powiedziała, że oczywiście - że ona teraz ma iść, ale żebym poszła. więc luz.

ale widze - czai się jakis gościu po 50-tce pod drzwiami. no nic, też stałam pod drzwiami - jak wyszła kobieta z pobrania, on ruszył, powiedziałam (wyjątowo kulturalnie jak na mnie): "przepraszam, czy może nas Pan przepuścić?" a Pan mi na to: "wie Pani, ja też się bardzo śpieszę" . więc mu odpowiedziałam: "nie, no oczywiście proszę, Pan jest ważniejszy" . kobiety w kolejce zwyzywały go od muła .

kocham takich ludzi.

ide w końcu zrobić oko. i może kawę.
fajnie jest tu wrócić .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości