|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
z tym laktatorem to okej, ale jak ktoś ma nawał pokamru to przecież jakoś trzeba się go pozbyć. Ja nie wiem jak to będzie, w szkole co przerwa będe w kiblu z laktatorem i tylko będzie słychać takie siorp siorp siorp ![]() na kartonach fajnie się siedzi ![]() Cytat:
![]() nie martw się ja tez z tych niewyżytych Cytat:
![]() nudno tak w domu ale to dla dobra maluszka chociaż jak ja nie musiałam leżeć to miałam co robić, teraz też bym miała dlatego mnie nosi, bo nie moge ![]() Dziewczny czy ja moge iść na krótki spacerek czy lepiej nie?
|
|||
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama poczekam aż ktoś będzie miał ten temat i opowie, może więcej zapamiętałyście haha. |
|
|
|
|
#3363 |
|
Rozeznanie
|
udało się po 3 dniach znaleźć i zdobyć komórkę babki od sr w tym moim szpitalu w koooońńńcuuuuu, ale mój rachunek za telefon daje tżowi
w tym miesiącuno to chcąc nie chcąc jutro wyruszam na spotkanie informacyjne na 16, a potem już o 17 jakiś wykład zapodają uffff jak ja tak teraz do ludzi mam wyjść to nie wiem, i o tej godzinie to będę jęcząco stękająca ale tż się uparł to muszę być dzielna blllllleeeeeeeee a mi się nie chceeeeeeeeee
|
|
#3364 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że się dobrze skończyło... Cytat:
Hehehe ![]() A jak rozlozycie to koleżanka może siedziec w lożeczku ![]() Cytat:
![]() I pokaż za to lampy :P Cytat:
Cytat:
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
martusia na zamiankę y z z wciśnij shift i ctrl jednocześnie i powinno się naprawić
|
|
#3366 | |||||
|
Zakorzenienie
|
kasiuleczkakuleczka nie musisz przepisywać
A teraz miał powiesić nasz ślubny portret i wymyślił, że nie wbije gwoździa tylko śrubkę Po zrobieniu 3 dziur stwierdził, że jednak gwóźdź będzie lepszyCytat:
Ale wiecie, że wtedy właśnie za 2 tygodnie jest pełnia i może coś w tym być?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A no trochę smutno się zrobiło to fakt Cytat:
![]() Justii
|
|||||
|
|
|
#3367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ancia - jak humorek?? Przetrwasz ten bałagan i będzie ok. Byle do soboty!! BordAna poduszkę mam dla mojej A. płaska tzw. poduszka -klin, a co do dużego libido jak z ciążą ok to nie ma przeciwskazań. A ty nie miałaś też cos z szyjką??? Cytat:
bo ja się zakochałam w nim i jestem juz raczej zdecydowana. Nie pamiętam jakie Ty miałaś do niego uwagi ... malamutka ja od początku biorę witaminy dla kobiet w ciąży - może dlatego ta hemoglobina u mnie jest ok. Przed ciążą miałam ponad 14 więc duuużo, a Ty jaką miałaś? spa82 2 kg to jest Twoja mała w 50 centylu, średnia waga Ancia, cotka ile ważyły wasze maluchy na ostatnich wizytach????Cytat:
![]() choć jak czytam niektore wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że mam cudownego męża!! Fakt - czasem sa spięcia i męczy nas jeden problem (budowa), ale tak to super facet. Teraz jest np. na etapie uczenia mówienia małej słowa: TATA - słodko to wygląda stokrotka no i się popłakałam ![]() madzialena-lublin ja mam łóżeczko z szufladą, uważam, że to przyddatna rzecz możesz Mi lekarz powiedział, ze już w zasadzie to mogę sprzątać - co oczywiscie ucieszyło mojego M ![]() A ja ma dylemat - zrobić sobie grzywkę czy nie? A jeśli tak to na prosto czy po skosie?? |
|||
|
|
|
#3368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i tez sie zgadzam z teoria ze facet powinien byc przy swojej kobiecie, dla mnie w ogole zwiazki na odleglosc to sterta wyrzeczen, poswiecen i jestem pelna podziwu dla par ktor sie na to decyduja bo mnostwo zwiazkow sie konczy, zreszta wiem z autopsjiLau kochana jak sie czujesz? napisz cokolwiek do nas bo tesknimy ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
i Ty tam nie sprzataj mi nic, odpoczynek dalszy nie zaszkodzi
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
justii
A powiedzcie - foteliki w samochodzie jak się mocuje?? Przypina pasem czy kupujecie taką specjalną bazę???? |
|
|
|
#3370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie któraś pisała że pełnia jest 13 ja mam wytrzymać do 15 to akuratnie jeszcze 2,5 tgodnia mi b to pasowało bo tż w tym ostatnim tygodniu od 6 ma urlop ![]() a w weekend ostatecznie molestuje tż zeby mi w końcu wyniósł z sypialni fotel i swój worek treningowy co by w końcu było miejsce na co potrzeba i może byśmy w niedziele po kołyske pojechali do dziadków ![]() Cytat:
![]() To dobrze przejde się z mamą do reala po te huggiesy z promocji słodkie takie rozmówki a zrób sobie grzywke, zaszalej kobieto ja bym chciała taka an prosto ale jak pomyśle że musiałabym ją codziennie prostowac to mi sie odechciewa ![]() ojej u mnie lejeeee i buuuurza jest a słoneczko już wyglądało wcześniej
|
||
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
lula no ja właśnie już któryś raz o tym myślę
i chyba odwiedzę dziś fryzjera zanim się rozmyślę ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- acelinka jak nie ma rozwrcia to mały spacer nie powinien zaszkodzić |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Filipek 2500 z tego co kojarzę
|
|
|
|
|
#3373 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy cesarce nie zauważył? no to biedna...namordowała sie faktycznie... Powiedz jej, niech pisze skarge, jeśli tylko jest pewna ze krwiak w czasie cesarki juz był a nie pojawił sie pozniej. Podobno takie "pisemne zwracanie uwagi" zaczyna w naszych szpitalach odnosić skutki. przykro mi, ze tak sie poplątało... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pamietam bo całą kasę na to wydawałam a o skypie to wogóle nikt nie słyszał.Jakoś przetrwaliśmy, ale ja strasznie źle to znosiłam, moze tez dlatego ze byłam młodziutka (I rok studiów). Ale postawiłam juz wtedy warunek - albo wracasz, albo koniec z nami. Nawet nie chodziło o jakąś zazdrość czy coś, ale nie pasowało mi, ze mamy 2 oddzielne życia. Potem dalej było lekko na odległość, do konca moich studiów, ale widywalismy sie w każdy weekend. Cytat:
ale ja wogóle nie jestem wielkim miłośnkiem grzywek
|
||||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej tka mi się wydaje ![]() z tego co wyczytałam to z bazą bezpieczniej na tej stronie jest dużo przypdatnych informacji ![]() http://fotelik.info/ |
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robimy sondę |
|
|
|
|
#3377 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ancia to po tym różowym co wyszedł już było przemalowanie na inny czy jeszcze nie??A ja też już mam tego pieprzonego remontu dosyć już mi się nie chce tam jeździć, mąż stwierdził, że już mu ono zbrzydło bo ciągle coś robi, zero odpoczynku, tylko praca, remont, spanie i tak w kółko. Tylko jak mu mówię, że zadzwonię po kogoś z rodziny żeby mu pomógł to nie bo on to zrobi najlepiej i jak on coś spieprzy to będzie sobie wyrzucał, a jak ktoś spieprzy to nie będzie mógł przeżyć. I tak mu wczoraj cały wieczór nakręcałam, że zadzwonie do wuja i przyjedzie chociaż płytki w kuchni założyć, co by mu trochę robota poszła do przodu to nie, bo on sam zrobi Ale dziś zadzwonił i się pyta, czy się umówiłam z wujem na weekend normalnie ręce opadają faceci....Cytat:
i miło spędzisz czas, a jak mężuś chce to tymbardziej, niech się doszkala![]() Cytat:
Cytat:
A co do grzywki to kiedyś miałaś co nie?? taką na skos jeśli dobrze pamiętam?? zrób sobie, zawsze to jakaś odmiana, a jak nie będzie się podobać to zawsze można podpiąć i szybko odrasta
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że Twój F. też taki duży, bo przestraszylam sie, że moja taka wilgaśna tylko. Cytat:
|
||
|
|
|
#3379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może na początek zrób na ukos..praktyczniejsza na lato,no i łatwiej potem można schować za ucho albo pokombinować jak się rozmyśliłabyś.. ja tak zawsze mam ostatnio zrobiłam na bok.. a i tak po tyg już ją zaczesuje na bok całkiem skrócić jak co..zawsze można ![]() Cytat:
co do związków.. my żyliśmy jakiś czas na odległość pol-irl..niby widzieliśmy się co miesiąc.. Ale i tak bolało każde rozstanie i wiedzieliśmy,że trzeba się zdecydować..albo razem w jednym miejscu albo kończyć... i jestem w irlandowie
|
|
#3380 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Humorek już lepiej, poprosiłam męża o przemalowanie po raz 3 tej nieszczęsnej ściany ... i się zgodził ![]() W 32 tc ważył między 2300 a 2500 i gin wpisał w kartę ciąży 2300. Te różnice wynikały z tego, co wziął w pomiar czy brzuch czy coś tam jeszcze. Jakoś tak. Grzywki bym nie robiła, masz śliczną buźkę, okrągłą. W prostej i mocnej to jakoś wcale chyba Cię nie widzę, chyba że lżejsza może jakaś .Ale czemu taką ładną buzię chcesz zakryć? Cytat:
Cotka a ja będę miała fiolet
|
|
|
#3381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod koniec ciąży może przyspieszyć to poród, bo w spermie sa zawarte jakieś substancje działajace w ten sposób. Dlatego od 30 tyg poleca się używanie prezerwatyw![]() justii19 Przytualmy mocnpo i pamiętaj że na wątku zawsze się możesz wygadać kasiuleczkakuleczka Masakra takie traktowanie. Tak jakby sami nie wiedzieli co robią. I nie mieli żadnego pomysłu na leczenie Ja już po wizycie. Ogólnie nieźle, ale... Powinnam teraz do kontroli chodzić częściej, ale niestety moja lekarka idzie na urlop, także następny termin za miesiąc Ciekawe czy nie urodzę do tego czasu Wyniki badań w sumie ok, nie licząc podwyższonego cukru i jakiegoś stanu zapalnego pęcherza moczowego. Zrobiłam badanie na paciorkowce i mam skierowanie na następne usg. Szyjka skrócona, ale nie zmienia się długość, więc powinnam leżeć i odpoczywać, dostałam zalecenie zażywania na skrucze większej ilości magnezu. Zostałam zmierzona, brzuch się obniżył i zważona (do 34 tyg przyrost 7 kg), ciśnienie w normie. Czyli raczej wszytsko na plus. A już w poniedziałęk pooglądam sobie swoje dziecko![]()
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahaha Cytat:
|
||
|
|
|
#3383 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podobno dwa trzy dni po pelni... ![]() Moje są takie trochę ciasne nwet bez opuchnięcia ![]() Cytat:
Mój mówi do brzucha też po niemiecku żeby się dziecko uczyło od początku Zrób sobie grzywke. Ja też mialam obawy ze względu na fakt mojej twarzy okrągłej jak księżyc w pełni. Najwyżej powiedz fryzjerce żeby Ci ścieła tylę żebyś mogła w razie czego spiąć. Zobaczysz czy Ci pasi a jak tak to przytnie na gotowo Mi tak robiła bo nie bylam pewna. My pasami. Bo gdzieś tu któras pisała że te bazy są drogie i potem przy zmianie na większy fotelik trzeba też zmienić baze.
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
anciaahk eee no to bomba, że mąż się zgodził. Widzisz jaki kochany!!!
Coś bym chciała wykombinować z włosami, nudno już tak jakoś.... do 4runnera baza też jest strasznie droga..... ale jak Wy też pasami to jakoś spokojniejsza jestem
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A fiolet podobno od września- i to też nie jest pewne. Szukałam na necie, wszędzie to samo Więc chyba weźmiemy tę Maritę, bo tż mówi że synek ma mieć wygodnie itp itd. A w niej podoba mi się granat. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ja też zawsze chciałam prosta grzywkę, ale wszyscy mówią że mi nie będzie pasowała a tż zabrania ścinać ;p |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
danika ona rodziła naturalnie
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta baza moze byc poźniej tez do większego fotelika |
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
czyli tak na raty ścinanie, tak???
|
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
sorki Aguś pomyliłam Cię z Natką
A ja dziś będę robić lasanie z przepisu którejś z Was chyba zaraz się zabiorę![]() A kiedyś pisałyście o tych szyszkach z ryżu i krówek i wyobraźcie sobie że kupiłam ryż, kupiłam krówki i tak codziennie sobie je podjadam, że kilka tylko zostało i nici z szyszek
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
aha... to gdzie miala tego krwiaka? sorry, ze tak sie dopytuje, ale wszelkie interwencje medyczne mnie przerażają, a jakoś sobie wyobraziłam tego krwiaka w macicy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

za usg. 
daj cynk to wpadniemy do niego i mu przemowimy co jest teraz dla Ciebie najwazniejsze

już mi się nie chce tam jeździć, mąż stwierdził, że już mu ono zbrzydło bo ciągle coś robi, zero odpoczynku, tylko praca, remont, spanie i tak w kółko. Tylko jak mu mówię, że zadzwonię po kogoś z rodziny żeby mu pomógł to nie
Mój mówi do brzucha też po niemiecku