Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 12:48   #3361
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
o to moje będzie małpą. Mi nawet leżenie wysoko nie pomaga. Nie umiałabym tak spać. Jak się kładę normalnie to czuję jak mi te kwasy podchodzą jak się przewracam z jednego boku na bok- obrzydlistwo

Że laktatora najlepiej nie mieć na początku, że trzeba z cyckami uważać, bo one produkują tyle ile było ściągane. Więc jak się ściągnie mniej- bo się dokarmia MM to później już się krąg zamyka , pokarmu coraz mniej i pozostaje dokarmianie. Żeby maluszka na boczku kłaść, żeby się nie zadławił jak mu się uleje. Kurde nic nie pamiętam

Swoją drogą własnie przyszło mi łóżeczko- jednym słowem express
To nic że zajmuje cały pokój prawie, to nic, że przyjdzie dzisiaj do mnie koleżanka i chyba będzie na tym kartonie siedziała cieszę się jak durna, ale żeby zajrzeć i składać to czekam na tż
masakra z tą zgagą, ja też leże na jednym boku jest w miare ok, przekręce się na drugi i masakra, ble ble ble.

z tym laktatorem to okej, ale jak ktoś ma nawał pokamru to przecież jakoś trzeba się go pozbyć.
Ja nie wiem jak to będzie, w szkole co przerwa będe w kiblu z laktatorem i tylko będzie słychać takie siorp siorp siorp

na kartonach fajnie się siedzi

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
dziewczyny... a ja znowu mam problem..
tzn on bardziej w mojej głowie siedzi
chodzi o to że ja mogłabym czesto, b. często "przytulać" sie z tż...
jakiś czas temu tz mi powiedział " Ty to bys chyba codziennie mogła.."... bylo mi troche głupio wtedy bo poczułam się jakaś taka niewyżyta
a on czasami jak z pracy wraca po jakichś maratonach to zwyczajnie nie ma ochoty bo mysli np tylko o spaniu...
a ja w głowie mam co innego brzydal ze mnie
często mam wyrzuty sumienia szczegolnie na tym etapie ciązy bo czy to aby nie zaszkodzi dziecku...
czytałam w intenecie że jesli wszystko z ciążą ok to nie ma przeciwskazań...
to wtedy co? mozna tak do samego końca?? do odejścia wód??
jak wszystko jest ok no to chyba można do sameg porodu, pod koniec ciąży to już nawet wskazane przytulaski
nie martw się ja tez z tych niewyżytych

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
smutno,smutno... ale jeszcze miesiąc i zaczną się pojawiać radosne newsy

ja dziś się staram nie dołować,nie martwić... zobaczymy ile się uda

Justii

Acelinka... no miło.. mi też się tęskni trochę..smutno tak samej w domu siedzieć.
właśnie jeszcze ze 3 tygodnie i będzie weselej, na pewno
nudno tak w domu ale to dla dobra maluszka chociaż jak ja nie musiałam leżeć to miałam co robić, teraz też bym miała dlatego mnie nosi, bo nie moge

Dziewczny czy ja moge iść na krótki spacerek czy lepiej nie?
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:48   #3362
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Jak przyjdzie rogal to zdam relację, mam nadzieję, że nie będę rozczarowana. Zamówiłam poza rogalem 2 komplety pościeli, żyrandol, ręcznik, falbankę i nie wiem co jeszcze. Zobaczymy jak z przesyłką, ale pewnie dojdzie wszystko po niedzieli.

A co mówili o karmieniu - na żądanie?
I z tym brakiem laktatora to nie skumałam, lepiej nie mieć, bo produkuje tyle ile się ściąga - więc jak mniej się ściąga, to mniejsza produkcja. Więc chyba lepiej ściągać laktatorem, by pobudzić produkcję? na logikę. Ale w ciąży mało co logiczne jest, więc nie wiem.
Ja właśnie też tych cycek nie rozumiem. Jeszcze na taki wykład kiedy trzeba się skupić usiadłam na tym niewygodnym siedzeniu i się nie skupiłam Pamiętam,że tż po czymś co ona mówiła stwierdził, że nie kupujemy, dopiero jak będzie potrzebny. Muszę go wypytać

Sama poczekam aż ktoś będzie miał ten temat i opowie, może więcej zapamiętałyście haha.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:53   #3363
rabarbar83
Rozeznanie

udało się po 3 dniach znaleźć i zdobyć komórkę babki od sr w tym moim szpitalu w koooońńńcuuuuu, ale mój rachunek za telefon daje tżowi w tym miesiącu

no to chcąc nie chcąc jutro wyruszam na spotkanie informacyjne na 16, a potem już o 17 jakiś wykład zapodają uffff jak ja tak teraz do ludzi mam wyjść to nie wiem, i o tej godzinie to będę jęcząco stękająca ale tż się uparł to muszę być dzielna blllllleeeeeeeee a mi się nie chceeeeeeeeee
Stary 2011-07-27, 12:57   #3364
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
małgosia1983 w sumie szybko to odkryli i miała operacje, przez która dzieckiem się nie zajmowała w szpitalu, strachu sie najadła
Dobrze, że szybko bo komplikacje mogły by być nieciekawe...
Dobrze, że się dobrze skończyło...

Cytat:
To nic że zajmuje cały pokój prawie, to nic, że przyjdzie dzisiaj do mnie koleżanka i chyba będzie na tym kartonie siedziała cieszę się jak durna, ale żeby zajrzeć i składać to czekam na tż
No nie mów, że poczekasz Hehehe
A jak rozlozycie to koleżanka może siedziec w lożeczku

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej mamuskinadrobilam Was, ale wszystkim nie dam rady odpisac. jeszcze mi sie literki na klawiaturze pozamienialy y i z i nie umiem tego zmienic
a mi przywiozl lampy zamowione do nowego mieszkanka
Nacisnij Ctrl+Shift to się odwróci
I pokaż za to lampy :P

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no my tu raczej libido zerowe to sie ciesz))))))) i TZ niech nie narzeka, niech pogada z naszymi tz-tami jak to jest jestes w gronie tych o których w gazetach piszą
Trafna uwaga

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
no i znów jestem z wami
Małgosia1983 z 4 gumkami to może być ciężko
ja się modlę żeby nie mieć jakiejś traumy po porodzie i jak już będzie można to żeby te nogi rozkładać kiedy się da ...ale tylko mężusiowi oczywiście bo mamy co nadrabiać... hehe dzień wyznań normalnie
Nooo ja też bo lubię nasze przytulanki
Stary 2011-07-27, 13:09   #3365
rabarbar83
Rozeznanie

martusia na zamiankę y z z wciśnij shift i ctrl jednocześnie i powinno się naprawić
Stary 2011-07-27, 13:14   #3366
19natka88
Zakorzenienie

kasiuleczkakuleczka nie musisz przepisywać Trzymam kciuki żeby faktycznie dieta była dla ciebie ok

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
laska to rodzimy razem bo ja mam dokładnie takie same wrażenie
powiedziałam o tym tż a on na to: no to jak chcesz to możemy przemeblowanie w sypialni teraz zrobić
A teraz miał powiesić nasz ślubny portret i wymyślił, że nie wbije gwoździa tylko śrubkę Po zrobieniu 3 dziur stwierdził, że jednak gwóźdź będzie lepszy

Cytat:
nie wiem dlaczego, ale ja też tak mam do tego ginka wczoraj mówiła, że teraz to już może polecieć i zrobiło się to takie realne
O i kolejna Ale wiecie, że wtedy właśnie za 2 tygodnie jest pełnia i może coś w tym być?

Cytat:
mam nadzieję,że to tylko to oznacza... po prostu się dziwię..bo wcześniej wychodziło,że duża... a teraz powiedział,że wagowo ok..a Wy tu o wyższych wagach piszecie... może to wina mojej złej diety ?? :/

nie martw sięMój Michaś też tyle ważył w tym samym czasie

widzę,że faceci to jednak podobni do siebie
...kocha się kocha...

kurcze dziewczyny...leże i mi się mokro zrobiło.. poszłam do toalety..a na bieliźnie dość spora wydzielina taka żółtawa budyniowata.. nie wiem czemu to tak nagle się wzięło..mam nadzieję,że to nic złego ????
Ee chyba nie, może po prostu większa ilość śluzu

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hehe - to tak ja u mnie, najlepiej zebym nic nie jadła, ale jednoczesnie dużo i często
Czyli króliki doświadczalne

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane poraz kolejny niewyspane dzien dobry bo znowu probowalam zasnac na kanapie zeby nie budzic chociaz tżta i oczywiscie zasnelam ok 6 rano a ok 7:30 musialam wstac, mam autentycznie dosyc nie bedziecie zle jak nie bede dzisiaj cytowala? podczytuje was ale autentycznie nie mam weny na pisanie
Biedna

Cytat:
Smutno na wątku przez choroby, TŻ .

Justii
A no trochę smutno się zrobiło to fakt

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A wlasnie. Czy Wy też się nie mieścicie w swoje buty? Musze kupić na wesele bo cholera wszystkie oprócz sandałków mnie cisną
Ja się mieszczę jak nie są spuchnięte

Justii

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:17   #3367
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga super, że z dzidzią ok . Taka jesteś zdyscyplinowana z tym leżeniem, że i szyjka się odpłaca . Gratuluję!
.
coś w tym jest - LEŻENIE NAPRAWDĘ DAJE EFEKTY!!! Szyjka trzyma, skurczy brak a jak trochę "polatam" to się zaczyna...

Ancia - jak humorek?? Przetrwasz ten bałagan i będzie ok. Byle do soboty!!

BordAna poduszkę mam dla mojej A. płaska tzw. poduszka -klin, a co do dużego libido jak z ciążą ok to nie ma przeciwskazań. A ty nie miałaś też cos z szyjką???

Cytat:
bebe- beni runner- bo wiem że jakaś firma też ma runner. A czemu pytasz??
chodzi mi o TEGO
bo ja się zakochałam w nim i jestem juz raczej zdecydowana. Nie pamiętam jakie Ty miałaś do niego uwagi ...

malamutka ja od początku biorę witaminy dla kobiet w ciąży - może dlatego ta hemoglobina u mnie jest ok. Przed ciążą miałam ponad 14 więc duuużo, a Ty jaką miałaś?

spa82 2 kg to jest Twoja mała w 50 centylu, średnia waga to moja A. jakaś wielgaśna Ancia, cotka ile ważyły wasze maluchy na ostatnich wizytach????

Cytat:
a na niego mozna napierniczać, gadać a ten sie obróci dupą i sie nie odzywa - ja juz cała wpieniona a ten sie pyta "skończyłaś?"
u mnie czasem wygląda podobnie

choć jak czytam niektore wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że mam cudownego męża!! Fakt - czasem sa spięcia i męczy nas jeden problem (budowa), ale tak to super facet. Teraz jest np. na etapie uczenia mówienia małej słowa: TATA - słodko to wygląda "teraz mówię do ciebie ja, TATA, kocham Cię ja - TATA, całuję cie ja - TATA ... "

stokrotka no i się popłakałam

madzialena-lublin ja mam łóżeczko z szufladą, uważam, że to przyddatna rzecz

Cytat:
możesz (Ty nie masz rozwarcia??) Trochę ruchu nie zaszkodzi jeśli normalnie grzecznie leżysz
Mi lekarz powiedział, ze już w zasadzie to mogę sprzątać - co oczywiscie ucieszyło mojego M

A ja ma dylemat - zrobić sobie grzywkę czy nie? A jeśli tak to na prosto czy po skosie??

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:22   #3368
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
za usg.
Ja też...tym bardziej, że przyznam byliśmy bardzo aktywni przed ciążąa teraz mi brakuje...spontaniczności i "sprawności" Mam nadzieję, że po połogu wszystko wróci do normy...i że nie będziemy obydwoje zbyt zmęczeni
a co do tego na końcu to ja zrobie tylko tak my narazie ogólnie nic, ale jak dotrwam do 15 to nie będe się szczypać i choćby gwałtem wezme tż a potem jak dojde do siebie to ojoj
Nic mi nie mow bo mam to samo, tak mi brakuje w ogole seksu ze szok, a spontanicznosc, ehhhhhhhh normalnie jak juz sie urodzi dzidzi to wióry beda lecialy

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny..
ostatnio troche mnie tu nie było..
ale nadrobiłam..
i bardzo poruszyła mnie sytuacja Kasi.. z jej mężem..
trochę się do niej utożsamiam.. ale nie tak w 100%
Przykro mi starsznie ze tez musisz przechodzic przez cos takiego, mow, mow jak najwiecej, ulży Ci troszke a to ze tż teraz mniej pisze czy cos-byc moze jest cos o czym Ci nie powiedzial? moze nie chce Cie denerwowac praca? kurcze no musi sie w koncu ulozyc, musi..

Cytat:
ja jakoś nie umiałam sie zdecydować...ale zawsze w specjalnych pojemnikach coś tam można wsunąć
ojjj biedna
pewnie,że się poobrażamy
a do mnie od rana masa sms-ów... co jest?czy ok? czemu mnie w pracy nie ma.... już tęsknią
Aj aj, pani sotkrotko bez takich, no Ty na mnie z foszętą?

Cytat:
jakiś czas temu tz mi powiedział " Ty to bys chyba codziennie mogła.."... bylo mi troche głupio wtedy bo poczułam się jakaś taka niewyżyta
a on czasami jak z pracy wraca po jakichś maratonach to zwyczajnie nie ma ochoty bo mysli np tylko o spaniu...
często mam wyrzuty sumienia szczegolnie na tym etapie ciązy bo czy to aby nie zaszkodzi dziecku...
Kochanie jestesmy kobietami XXI wieku, temat seksu nie jest juz tematem tabu i jestesmy bardziej wyzwolone niz w czasach sredniowiecznych, skoro masz takie libido to absolutnie nie ma w tym nic zlego, ja tez moglabym sie kochac z moim tż codziennie i uwazam ze to jest normalne kiedy sie kogos kocha i kiedy czujesz pozadanie do partnera, zreszta kazda kobieta ma inaczej bo to kwestia bardzo indywidualna; jesli gin nie widzi zadnych przeciwskazan to wiadomo ze mozna ale w odpowiednich pozycjach-akurat na temat wspolzycia w ciazy wiem chyba wszytsko jak na "nimfomanke" przystalo wiec jesli gin nie widzi nic przeciwko to korzystaj poki mozesz, ja niestety juz jestem abstynentem od jakiegos czasu no i pewnie bede do momentu jeszcze po porodzie i juz nie moge sie doczekac

Cytat:

Malgosiu doczytalam, ze od wczoraj w domkuodpoczywaj kochana, a mezem sie nie przejmuj, dopiero co do domu wrocilas a on do pracy kaze isc i to w 8 miesiacudaj cynk to wpadniemy do niego i mu przemowimy co jest teraz dla Ciebie najwazniejsze

milego dnia rowniez

Kasiu wspolczuje Ci takiej sytuacji z mezem, nie mozesz sie denerwowac, musicie na spokojnie porozmawiac jak bedzie w Polsce i nie mozesz sie nakrecac. jedyne rozsadne wyjscie to aby maz wrocil do domu.
A co do szpitala to brak slow jak sie z czlowiekiem obchodza
trzymaj sie kochana

oj wspolczuje kochana tych nieprzespanych nocek a jak dzis skurcze,

a mi przywiozl lampy zamowione do nowego mieszkanka

wspolczuje Ci kochanaale tu kolejny raz sprawdza sie to iz facet powinien byc przy swojej kobiecie. Moim zdaniem takim zwiazkom na odleglosc jest ciezej, a w sytuacji gdy kobieta jest w ciazy to tymbadziej, kobieta ma swoje humorki i hormony szaleja i ciezka czasami na odleglosc cos wytlumaczyc. Sciskam mocno i obyscie sie dogadali, moze szczera rozmowa o tym co czujesz by pomogla, albo tak jak dziewczyny pisaly napisanie listu
No mam skurcze caly czas, dzisiaj to w ogole mnie tak boli cale podbrzusze, tak ćmi bardziej tepym bolem i tez sie zgadzam z teoria ze facet powinien byc przy swojej kobiecie, dla mnie w ogole zwiazki na odleglosc to sterta wyrzeczen, poswiecen i jestem pelna podziwu dla par ktor sie na to decyduja bo mnostwo zwiazkow sie konczy, zreszta wiem z autopsji

Lau kochana jak sie czujesz? napisz cokolwiek do nas bo tesknimy

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

coś w tym jest - LEŻENIE NAPRAWDĘ DAJE EFEKTY!!! Szyjka trzyma, skurczy brak a jak trochę "polatam" to się zaczyna...

BordAna poduszkę mam dla mojej A. płaska tzw. poduszka -klin, a co do dużego libido jak z ciążą ok to nie ma przeciwskazań. A ty nie miałaś też cos z szyjką???

chodzi mi o TEGO
bo ja się zakochałam w nim i jestem juz raczej zdecydowana. Nie pamiętam jakie Ty miałaś do niego uwagi ...

malamutka ja od początku biorę witaminy dla kobiet w ciąży - może dlatego ta hemoglobina u mnie jest ok. Przed ciążą miałam ponad 14 więc duuużo, a Ty jaką miałaś?

spa82 2 kg to jest Twoja mała w 50 centylu, średnia waga to moja A. jakaś wielgaśna Ancia, cotka ile ważyły wasze maluchy na ostatnich wizytach????

choć jak czytam niektore wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że mam cudownego męża!! Fakt - czasem sa spięcia i męczy nas jeden problem (budowa), ale tak to super facet. Teraz jest np. na etapie uczenia mówienia małej słowa: TATA - słodko to wygląda "teraz mówię do ciebie ja, TATA, kocham Cię ja - TATA, całuję cie ja - TATA ... "

możesz (Ty nie masz rozwarcia??) Trochę ruchu nie zaszkodzi jeśli normalnie grzecznie leżysz
Mi lekarz powiedział, ze już w zasadzie to mogę sprzątać - co oczywiscie ucieszyło mojego M

A ja ma dylemat - zrobić sobie grzywkę czy nie? A jeśli tak to na prosto czy po skosie??
Hej kochana a wiesz ze ja tez sie tak zastanawiam czy sobie zrobic? juz myslalam o tym pare mies temu ale Ł tak dziwnie na mnie spojrzal jak mu powiedzialam i Ty tam nie sprzataj mi nic, odpoczynek dalszy nie zaszkodzi
Stary 2011-07-27, 13:25   #3369
agnieszka 0605
Zakorzenienie

justii myślę, że szczera rozmowa będzie najlepszym rozwiązaniem. Dla mnie związek na odległośc to czarna magia, więc nie doradzę niczego mądrego. Myślę, że powinnaś powiedzieć, ze chcesz żeby wrócił. Potrzebujesz go teraz jeszcze bardziej...

A powiedzcie - foteliki w samochodzie jak się mocuje?? Przypina pasem czy kupujecie taką specjalną bazę????

Stary 2011-07-27, 13:26   #3370
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

powiedziałam o tym tż a on na to: no to jak chcesz to możemy przemeblowanie w sypialni teraz zrobić
A teraz miał powiesić nasz ślubny portret i wymyślił, że nie wbije gwoździa tylko śrubkę Po zrobieniu 3 dziur stwierdził, że jednak gwóźdź będzie lepszy

O i kolejna Ale wiecie, że wtedy właśnie za 2 tygodnie jest pełnia i może coś w tym być?
dobry jest z tymi śrubkami

no właśnie któraś pisała że pełnia jest 13 ja mam wytrzymać do 15 to akuratnie jeszcze 2,5 tgodnia mi b to pasowało bo tż w tym ostatnim tygodniu od 6 ma urlop
a w weekend ostatecznie molestuje tż zeby mi w końcu wyniósł z sypialni fotel i swój worek treningowy co by w końcu było miejsce na co potrzeba i może byśmy w niedziele po kołyske pojechali do dziadków

Cytat:

Rozwarcia nie mam, tylko szyjke króciutką
To dobrze przejde się z mamą do reala po te huggiesy z promocji

słodkie takie rozmówki mój głaszcze brzusio, przykłada ucho i nasłuchuje, mówi "Moje kobietki kochane" "halooo tu tata"

a zrób sobie grzywke, zaszalej kobieto ja bym chciała taka an prosto ale jak pomyśle że musiałabym ją codziennie prostowac to mi sie odechciewa

ojej u mnie lejeeee i buuuurza jest a słoneczko już wyglądało wcześniej
Stary 2011-07-27, 13:29   #3371
agnieszka 0605
Zakorzenienie

lula no ja właśnie już któryś raz o tym myślę i chyba odwiedzę dziś fryzjera zanim się rozmyślę

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

acelinka jak nie ma rozwrcia to mały spacer nie powinien zaszkodzić

Stary 2011-07-27, 13:29   #3372
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

chodzi mi o TEGO

Moje uwagi- brak koloru fioletowego .

Mój Filipek 2500 z tego co kojarzę

Wymianka.
Stary 2011-07-27, 13:30   #3373
danika
Zakorzenienie

Cytat:
o tym, że mam być przygotowana powiedziała dopiero wczoraj, a ja już od dawna mam dziwne mysli, że do 7 września nie dotrwam... niby wszytko książkowo, ale... aha dr K odbierał poród koleżanki, nie zauważył krwiaka i ją zaszył, ale była zła

przy cesarce nie zauważył? no to biedna...namordowała sie faktycznie... Powiedz jej, niech pisze skarge, jeśli tylko jest pewna ze krwiak w czasie cesarki juz był a nie pojawił sie pozniej. Podobno takie "pisemne zwracanie uwagi" zaczyna w naszych szpitalach odnosić skutki.

Cytat:
Napisane przez justii19 Pokaż wiadomość
po prostu jest mi źle..
to się rozpisałam.. ;(
przykro mi, ze tak sie poplątało... trzymam kciuki żeby po urodzeniu malucha się poprawiło. jakoś odnoszę wrażenie, ze strasznie młodzi jesteście oboje, to prawda?Moze faktycznie odpowiedzialność go przerosła

Cytat:
hehe, na kartonie prawie jak na kanapie

Cytat:
Martusia
Muszę zastanowić się jeszcze nad kolejnym przemalowaniem ściany. Ale za 3 raz mąż mnie chyba zabije , trudno. Wyszło gorzej niż było i nie zamierzam się z tego powodu denerwować. Tylko spokojnie muszę przemyśleć na co przemalować, aby to był OSTATNI raz.

no to życzę DOBREGO wyboru tym razem

Tak mi jeszcze przyszło na myśl z tymi związkami na odległość - też tak żyłam prawie 5 lat i jakoś nie odebrałam tego jako szkodliwego. Może to kwestia ludzi, nie wiem. Ale nie uogólniałabym.
Nawet na odległość daliśmy radę zaplanować i wziąć ślub . To był wyczyn . A może i odległość niewielka, to dlatego.
mój TZ był w Niemczech ponad półtora roku. Dzwonił raz w tyg bo wtedy jeszcze rozmowy miedzynarodowe były drogie strasznie, smsy kosztowały 2,5 zł pamietam bo całą kasę na to wydawałam a o skypie to wogóle nikt nie słyszał.
Jakoś przetrwaliśmy, ale ja strasznie źle to znosiłam, moze tez dlatego ze byłam młodziutka (I rok studiów). Ale postawiłam juz wtedy warunek - albo wracasz, albo koniec z nami. Nawet nie chodziło o jakąś zazdrość czy coś, ale nie pasowało mi, ze mamy 2 oddzielne życia.
Potem dalej było lekko na odległość, do konca moich studiów, ale widywalismy sie w każdy weekend.

Cytat:

mój tez jest cudowny musze mu to dzis zakomunikować

haha, mała rzecz a cieszy

mnie się podoba jak wyglądasz bez grzywki ale ja wogóle nie jestem wielkim miłośnkiem grzywek
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:32   #3374
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
lula no ja właśnie już któryś raz o tym myślę i chyba odwiedzę dziś fryzjera zanim się rozmyślę

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

acelinka jak nie ma rozwrcia to mały spacer nie powinien zaszkodzić
Tez tak mam wlasnie i tez sie zastanawiam, ja uwazam ze Tobie by bardzo pasowala grzywka
Stary 2011-07-27, 13:33   #3375
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

A powiedzcie - foteliki w samochodzie jak się mocuje?? Przypina pasem czy kupujecie taką specjalną bazę????
Można i tak i tak przynajmniej tka mi się wydaje
z tego co wyczytałam to z bazą bezpieczniej

na tej stronie jest dużo przypdatnych informacji
http://fotelik.info/
Stary 2011-07-27, 13:34   #3376
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mam wlasnie i tez sie zastanawiam, ja uwazam ze Tobie by bardzo pasowala grzywka
ty jesteś za, ja przeciw robimy sondę ??
Stary 2011-07-27, 13:35   #3377
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia nie dziękuję. Dzisiaj jest największy rozpier...ol , takiego syfu chyba jeszcze nie było. Zaciskam zęby i muszę to przetrwać. Jutro montują schody, zrobią przedpokój i do soboty mam nadzieję wszyscy wyniosą się w cholerę. Bo inaczej nie ręczę za siebie.
Muszę zastanowić się jeszcze nad kolejnym przemalowaniem ściany. Ale za 3 raz mąż mnie chyba zabije , trudno. Wyszło gorzej niż było i nie zamierzam się z tego powodu denerwować. Tylko spokojnie muszę przemyśleć na co przemalować, aby to był OSTATNI raz.

Gdzie zamawiałaś lampy, poka .

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Tak mi jeszcze przyszło na myśl z tymi związkami na odległość - też tak żyłam prawie 5 lat i jakoś nie odebrałam tego jako szkodliwego. Może to kwestia ludzi, nie wiem. Ale nie uogólniałabym.
Nawet na odległość daliśmy radę zaplanować i wziąć ślub . To był wyczyn . A może i odległość niewielka, to dlatego.
to super, że do soboty będzie po robocie. Ja jestem w trochę lepszej sytuacji, że mam puste mieszkanie i jeszcze tam nie mieszkam, to może być na razie rozpierniczAncia to po tym różowym co wyszedł już było przemalowanie na inny czy jeszcze nie??
A ja też już mam tego pieprzonego remontu dosyćjuż mi się nie chce tam jeździć, mąż stwierdził, że już mu ono zbrzydło bo ciągle coś robi, zero odpoczynku, tylko praca, remont, spanie i tak w kółko. Tylko jak mu mówię, że zadzwonię po kogoś z rodziny żeby mu pomógł to niebo on to zrobi najlepiej i jak on coś spieprzy to będzie sobie wyrzucał, a jak ktoś spieprzy to nie będzie mógł przeżyć. I tak mu wczoraj cały wieczór nakręcałam, że zadzwonie do wuja i przyjedzie chociaż płytki w kuchni założyć, co by mu trochę robota poszła do przodu to nie, bo on sam zrobiAle dziś zadzwonił i się pyta, czy się umówiłam z wujem na weekendnormalnie ręce opadająfaceci....
Cytat:
udało się po 3 dniach znaleźć i zdobyć komórkę babki od sr w tym moim szpitalu w koooońńńcuuuuu, ale mój rachunek za telefon daje tżowi w tym miesiącu

no to chcąc nie chcąc jutro wyruszam na spotkanie informacyjne na 16, a potem już o 17 jakiś wykład zapodają uffff jak ja tak teraz do ludzi mam wyjść to nie wiem, i o tej godzinie to będę jęcząco stękająca ale tż się uparł to muszę być dzielna blllllleeeeeeeee a mi się nie chceeeeeeeeee
to się kochana odszczelisz umalujesz ubierzesz i wyjdziesz trochę z domku i miło spędzisz czas, a jak mężuś chce to tymbardziej, niech się doszkala
Cytat:

Nacisnij Ctrl+Shift to się odwróci
I pokaż za to lampy :P
Cytat:
martusia na zamiankę y z z wciśnij shift i ctrl jednocześnie i powinno się naprawić
dzięki kochane, zapamiętam. Ale poszłam dłuższym sposobem, poprostu wyłączyłam kompa i włączyłam spowrotem
Cytat:
wypowiedzi to dochodzę do wniosku, że mam cudownego męża!! Fakt - czasem sa spięcia i męczy nas jeden problem (budowa), ale tak to super facet. Teraz jest np. na etapie uczenia mówienia małej słowa: TATA - słodko to wygląda "teraz mówię do ciebie ja, TATA, kocham Cię ja - TATA, całuję cie ja - TATA ... "

Aguś jak słodko. kochany ten Twój mężuś
A co do grzywki to kiedyś miałaś co nie?? taką na skos jeśli dobrze pamiętam?? zrób sobie, zawsze to jakaś odmiana, a jak nie będzie się podobać to zawsze można podpiąć i szybko odrasta

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:36   #3378
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Moje uwagi- brak koloru fioletowego .

Mój Filipek 2500 z tego co kojarzę
a chcesz ten fiolet czy fuksje co wkleiłam??? Mi w sklepie powiedzieli, że teraz firma ma urlop 2 tyg a potem kwestia 3 dni i wózek jest.

To dobrze, że Twój F. też taki duży, bo przestraszylam sie, że moja taka wilgaśna tylko.

Cytat:
no to teraz będzie na Ciebie jakby co

Stary 2011-07-27, 13:36   #3379
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
masakra z tą zgagą, ja też leże na jednym boku jest w miare ok, przekręce się na drugi i masakra, ble ble ble.

ja mam zgagę od wczoraj... i już mam jej dość.. niech se idzie skąd przyszła....

właśnie jeszcze ze 3 tygodnie i będzie weselej, na pewno
nudno tak w domu ale to dla dobra maluszka chociaż jak ja nie musiałam leżeć to miałam co robić, teraz też bym miała dlatego mnie nosi, bo nie moge

no mnie też nosi.. ale poskładałam pranie,zrobiłam pranie prześcieraderł pieluch itd.. powiesiłam.. i nie mam co robić...

jak Cię tak nosi kochana..to idź się przejdź troszkę

Cytat:

właśnie ostatnio do tż-ta mówiłam... a on ma nocki wtedy...
ale już się pytał dyrektorki ..czy jak zacznę rodzić,to mąż może w środku nocy się zerwać ... to się śmiała ze mnie,że mam poczekać do 22.. ale serio-że nie będzie problemu

Ee chyba nie, może po prostu większa ilość śluzu

mam nadzieję..narazie się nie wkręcam i nic nie czytam
Cytat:

chcociaż tyle,że nie ja jedna

może na początek zrób na ukos..praktyczniejsza na lato,no i łatwiej potem można schować za ucho albo pokombinować jak się rozmyśliłabyś.. ja tak zawsze mam ostatnio zrobiłam na bok.. a i tak po tyg już ją zaczesuje na bok całkiem skrócić jak co..zawsze można

Cytat:
ehhhhhhhh normalnie jak juz sie urodzi dzidzi to wióry beda lecialy

pewnie u większości

Aj aj, pani sotkrotko bez takich, no Ty na mnie z foszętą?

a takim malutkim... ale widać...zadziałał .. :hahaha :

No mam skurcze caly czas, dzisiaj to w ogole mnie tak boli cale podbrzusze, tak ćmi bardziej tepym bolem i tez sie zgadzam z teoria ze facet powinien byc przy swojej kobiecie, dla mnie w ogole zwiazki na odleglosc to sterta wyrzeczen, poswiecen i jestem pelna podziwu dla par ktor sie na to decyduja bo mnostwo zwiazkow sie konczy, zreszta wiem z autopsji
i
to odpoczywaj ... ja też grzecznie na kanapie..

co do związków.. my żyliśmy jakiś czas na odległość pol-irl..niby widzieliśmy się co miesiąc.. Ale i tak bolało każde rozstanie i wiedzieliśmy,że trzeba się zdecydować..albo razem w jednym miejscu albo kończyć... i jestem w irlandowie

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:36   #3380
anciaahk
kosmitka

Cytat:

Ancia, cotka ile ważyły wasze maluchy na ostatnich wizytach????

To na czerwono jes najważniejsze!!!
Humorek już lepiej, poprosiłam męża o przemalowanie po raz 3 tej nieszczęsnej ściany ... i się zgodził . Ja to mam problemy, serio.
W 32 tc ważył między 2300 a 2500 i gin wpisał w kartę ciąży 2300. Te różnice wynikały z tego, co wziął w pomiar czy brzuch czy coś tam jeszcze. Jakoś tak.
Grzywki bym nie robiła, masz śliczną buźkę, okrągłą. W prostej i mocnej to jakoś wcale chyba Cię nie widzę, chyba że lżejsza może jakaś .
Ale czemu taką ładną buzię chcesz zakryć?
Cytat:
Ja pasami, baza kosztuje 2 tyle co fotelik.

Cotka a ja będę miała fiolet , nie wiem jeszcze co, ale fioletowy .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:37   #3381
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli ciąża nie jest zagrożona to można się przytulać do samego końca- tak powiedziała mi lekarka Pod koniec ciąży może przyspieszyć to poród, bo w spermie sa zawarte jakieś substancje działajace w ten sposób. Dlatego od 30 tyg poleca się używanie prezerwatyw

justii19

Przytualmy mocnpo i pamiętaj że na wątku zawsze się możesz wygadaćBardzo współczuję trudnej sytuacji, ale pamietaj że Twoje nerwy odbijają się na dziecku. Miej na uwadze przede wsyzstkim dobro maluszka

kasiuleczkakuleczka

Masakra takie traktowanie. Tak jakby sami nie wiedzieli co robią. I nie mieli żadnego pomysłu na leczenie

Ja już po wizycie.
Ogólnie nieźle, ale... Powinnam teraz do kontroli chodzić częściej, ale niestety moja lekarka idzie na urlop, także następny termin za miesiąc Ciekawe czy nie urodzę do tego czasu Wyniki badań w sumie ok, nie licząc podwyższonego cukru i jakiegoś stanu zapalnego pęcherza moczowego. Zrobiłam badanie na paciorkowce i mam skierowanie na następne usg. Szyjka skrócona, ale nie zmienia się długość, więc powinnam leżeć i odpoczywać, dostałam zalecenie zażywania na skrucze większej ilości magnezu. Zostałam zmierzona, brzuch się obniżył i zważona (do 34 tyg przyrost 7 kg), ciśnienie w normie. Czyli raczej wszytsko na plus. A już w poniedziałęk pooglądam sobie swoje dziecko i może w końcu dowiem się jakiej jest płci
Stary 2011-07-27, 13:39   #3382
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
A co do grzywki to kiedyś miałaś co nie?? taką na skos jeśli dobrze pamiętam?? zrób sobie, zawsze to jakaś odmiana, a jak nie będzie się podobać to zawsze można podpiąć i szybko odrasta
nie miałam nigdy

Cytat:
ty jesteś za, ja przeciw robimy sondę ??
hahaha

Cytat:
Można i tak i tak przynajmniej tka mi się wydaje
z tego co wyczytałam to z bazą bezpieczniej

na tej stronie jest dużo przypdatnych informacji
http://fotelik.info/
a Ty jak bedziesz przypinać??

Stary 2011-07-27, 13:40   #3383
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja się mieszczę jak nie są spuchnięte
Niech tam sobie działa, jak mój coś wierci lub przybija to ja tylko chcę widzieć efekt końcowy
Podobno dwa trzy dni po pelni...
Moje są takie trochę ciasne nwet bez opuchnięcia

Cytat:
Slodko, brawa dla Tż Mój mówi do brzucha też po niemiecku żeby się dziecko uczyło od początku
Zrób sobie grzywke. Ja też mialam obawy ze względu na fakt mojej twarzy okrągłej jak księżyc w pełni. Najwyżej powiedz fryzjerce żeby Ci ścieła tylę żebyś mogła w razie czego spiąć. Zobaczysz czy Ci pasi a jak tak to przytnie na gotowo Mi tak robiła bo nie bylam pewna.

Cytat:
[B]
My pasami. Bo gdzieś tu któras pisała że te bazy są drogie i potem przy zmianie na większy fotelik trzeba też zmienić baze.
Stary 2011-07-27, 13:43   #3384
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anciaahk eee no to bomba, że mąż się zgodził. Widzisz jaki kochany!!! Coś bym chciała wykombinować z włosami, nudno już tak jakoś....

do 4runnera baza też jest strasznie droga..... ale jak Wy też pasami to jakoś spokojniejsza jestem

Stary 2011-07-27, 13:44   #3385
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
a chcesz ten fiolet czy fuksje co wkleiłam??? Mi w sklepie powiedzieli, że teraz firma ma urlop 2 tyg a potem kwestia 3 dni i wózek jest.

To dobrze, że Twój F. też taki duży, bo przestraszylam sie, że moja taka wilgaśna tylko.

no to teraz będzie na Ciebie jakby co
Nie no, fuksja odpada. Wiem, że Filip niewiele zapamięta, ale jednak mi by było źle wożąc mojego małego mężczyźnie w prawie-amarancie
A fiolet podobno od września- i to też nie jest pewne. Szukałam na necie, wszędzie to samo .
Więc chyba weźmiemy tę Maritę, bo tż mówi że synek ma mieć wygodnie itp itd. A w niej podoba mi się granat.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Ja też zawsze chciałam prosta grzywkę, ale wszyscy mówią że mi nie będzie pasowała a tż zabrania ścinać ;p

Wymianka.
Stary 2011-07-27, 13:44   #3386
gerda
Zadomowienie

danika ona rodziła naturalnie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:45   #3387
danika
Zakorzenienie

Cytat:
My pasami. Bo gdzieś tu któras pisała że te bazy są drogie i potem przy zmianie na większy fotelik trzeba też zmienić baze.
my kupujemy maxi cosi z bazą. w sumie nas to wyjdzie 1100, sporo, ale moi rodzice powiedzieli ze się dołożą. A mamy nieco schizę na temat bezpieczeństwa w samochodzie Ta baza moze byc poźniej tez do większego fotelika ale w przypadku innych firm, faktycznie bazy trzeba zmieniać, albo przy dużym foteliku juz nie montować.
Stary 2011-07-27, 13:45   #3388
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Najwyżej powiedz fryzjerce żeby Ci ścieła tylę żebyś mogła w razie czego spiąć. Zobaczysz czy Ci pasi a jak tak to przytnie na gotowo Mi tak robiła bo nie bylam pewna.
.
czyli tak na raty ścinanie, tak???

Stary 2011-07-27, 13:45   #3389
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
nie miałam nigdy
sorki Aguś pomyliłam Cię z Natkąwybacz

A ja dziś będę robić lasanie z przepisu którejś z Was chyba zaraz się zabiorę

A kiedyś pisałyście o tych szyszkach z ryżu i krówek i wyobraźcie sobie że kupiłam ryż, kupiłam krówki i tak codziennie sobie je podjadam, że kilka tylko zostało i nici z szyszek

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:47   #3390
danika
Zakorzenienie

Cytat:
danika ona rodziła naturalnie
aha... to gdzie miala tego krwiaka? sorry, ze tak sie dopytuje, ale wszelkie interwencje medyczne mnie przerażają, a jakoś sobie wyobraziłam tego krwiaka w macicy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości