|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Również nie znoszę nieprzyznawania się do błędu, a także braku pewnego rodzaju autorefleksji. Chodzi mi o sytuację, gdy np. kilka osób pod rząd zwraca delikwentowi uwagę (nawet jak najbardziej delikatnie) na różne jego niefajne zachowania, a on oczywiście nie przyzna, że mogą mieć rację i nie podejmie najmniejszego kroku, by coś zmienić, tylko strzela focha z przytupem, wcześniej wspomniane osoby natychmiast klasyfikuje jako swoich wrogów i jeszcze dopatruje się spisku dziejowego ("wszyscy są w zmowie przeciw mnie" - zamiast pomyśleć, że może ci ludzie niezależnie od siebie doszli do tych samych wniosków, więc jest ewentualność, że coś w tym jest).
|
|
|
|
#4892 |
|
Rozeznanie
|
Mnie denerwują osoby leniwe i na tyle wybredne, którym zawsze coś nie pasuje, a żeby wyjść z domu potrzebują pięknej pogody, nie za ciepłej, nie za zimnej temperatury (ok. 25 stopni), bezchmurnego nieba oraz chyba zerowej zawartości wilgotności w powietrzu (żeby przypadkiem się nie "pokręciły" włosy wcześniej wyprostowane na blachę)...
Od razu zaznaczam, że nie mam tu na myśli warunków pogodowych typu burza, meeeega ulewa - w takie specjały też staram się nie wychodzić, jak nie muszę. Aha i są to ludzie młodzi (+ wakacje, + brak pracy - raczej nie ma powodu do zmęczenia). Dziwi mnie też pogląd, który reflektuje np. moja mama - nie jest dla niej problemem odwołanie umówionego wcześniej spotkana na rzecz innej błahostki.. i to tak bez skrupułów. Dla przykładu: na środę o 17 umówiła się z Jolką i Baśką, ale o 15:30 zorientowała się, że brakuje w lodówce jej ulubionych jogurtów - raz, dwa, odwołanie spotkania i wycieczka do sklepu... Nie rozumiem, jak można tak nie szanować czyjegoś czasu? Oczywiście zawsze mogą wyniknąć jakieś ważne sytuacje, ale... NIE NOTORYCZNIE.
|
#4893 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty
I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.
|
|
|
|
#4894 |
|
Konto usunięte
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;28383594]Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty
I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.[/QUOTE]Aż mam ochotę zapytać - do ginekologa też chodzi z rodzicami?
|
|
|
|
#4895 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
O przy lekarzach
denerwują mnie rady osób które nie mają o czymś pojęcia ALE - jeśli ktoś radzi źle w sprawach nie wiem, makijażu, to nic. Jak ktoś źle radzi w sprawie samochodu - trudno najwyżej auto się rozpadnie. Ale nie rozumiem jak można podejmować się porad zdrowotnych! Komuś się wydaje że jak dużo choruje i często bywa o lekarzy każda przypadłość jest podobna do jego i zna leki na wszystkie choroby świata. Bardzo mnie to denerwuje. Albo krytyka "phi lekarz ci zapisał to i tamto na to? ŻAL MI GO, zmień go, jak może ci zapisywać to i tamto na taką przypadłość! ja ci radzę idź kup to i to sobie to ci przejdzie!" Heloł, ja rozumiem gdyby tak mówiły osoby o jakimś wykształceniu medycznym - lekarz, pielęgniarka, ratownik, opiekun... ale i tak tylko lekarz może wydawać leki! Co mnie ostatnio zabiło na wizażu? "oparzyłaś się? polej dłoń spirytusem" no praktycznie mnie wbiło w fotel. Jakieś szamańskie sposoby typu smarowanie rąk pastą do zębów i musztardą, to jest XXI wiek? Z poważnym oparzeniem idzie się do lekarza a z lekkimi radzi się zimną wodą, okładami, panthenolem itp, a nie odstawia tańce deszczu bo można jedynie zaszkodzić. Naprawdę, są ludzie którzy myślą że są alfą i omegą w kwestiach zdrowotnie - farmaceutycznych, np ciotka lekomanka która ma leki na wszystko - zawsze ale to zawsze skrytykuje lekarza, bo ona wie lepiej co powinien zapisać. Z takimi osobami mi się nigdy kłócić nie chce. Bo one wiedzą, one mają racje. Nie wiem jak można podejmować się tak poważnych porad medycznych bez żadnego przygotowania. Ja się nigdy tego nie podejmuję, nie wiem jakim trzeba być nieodpowiedzialnym frajerem żeby dysponować leki (NP DZIECIOM!) albo przerywać kuracje antybiotykiem ( :| dzieciom ) na rzecz ziółek które się wzięło z internetu. Lekarze nie są idealni, to prawda, ale jak już zaleca kurację jakimiś lekami to się tego trzymamy. Albo mu ufamy albo sami idziemy na medycynę, albo po prostu zmieniamy lekarza i nie robimy nic na własną rękę z poważnymi lekami. |
|
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
NIE. Serio.................... ............... Przeraziłam się :|
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- nie, bez kitu, jak ja czytam te szamańskie sposoby to mózg staje przecież to wielkiej krzywdy można sobie narobić. ale dobra, co ja tam, dorosłe baby niech smarują twarze i ręce dzieciom czym tam sobie wolą
|
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy Nergal i Doda sami to napędzali czy przeciwnie - chcieli, żeby media dały im spokój i skutek był oczywiście odwrotny...Przez kilka miesięcy człowiek miał wrażenie, że jedyną na świecie osobą chorą na białaczkę jest Nergal.
|
|
#4901 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
No tyle że wiesz jakieś biesy i uroki niegroźne są, ale wszelkie paramedyczne i pseudomedyczne eksperymenty na dzieciach... w głowie mi się nie mieszczą...
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
I dzieciak nie może się zobaczyć w lustrze, aż skończy rok, bo... bo nie wiem co nawet. Bo pewnie Bukę zobaczy
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i do tych świetnych rad oczywiście należy doliczyć
-FUUU ty głupia jesteś? tabletki antykoncepcyjne? pewnie przytyłaś i umrzesz na raka wątroby -SPIRALA?! od tego rodzą się dzieci ze spiralą w głowie lub -Matko co ty za dietę stosujesz, ja ci zaraz powiem jak to powinno być (z serii; osoba która nigdy nie potrafiła utrzymać swojej własnej diety i całą wiedzę ma z poradnika domowego )
|
|
|
|
#4905 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4907 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
I najlepsze jest to że takiego babsztyla nie przegadasz :-P wie lepiej i koniec kropka. I będzie bronić stosunku przerywanego jak niepodległości.
|
|
|
|
#4909 |
|
ma zielone pojęcie
|
Mnie dziwią ludzie, którzy decydują się na stosunek przerywany. Pal licho nawet małą skuteczność tej metody, ale przede wszystkim - gdzie w niej przyjemność? Zwłaszcza dla faceta, który się całkowicie rozluźnić nie może i jeszcze podczas najprzyjemniejszego momentu musi wyjąć penisa z pochwy.
Już chyba przyjemniej byłoby uprawiać seks w prezerwatywie
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dzisiaj myślałam, że mnie jasny szlag trafi. Wchodzé sobie na Facebooka i co widzę? Całą główną mam zawaloną zdjęciami z ciepłych krajów. Jak się okazało, kilka moich znajomych pojechało na wczasy organizowane przez ich firmę, więc od razu po powrocie wrzuciły do sieci tysiąc pięćset sto dziewięćset słit foteczek z tego urlopu. Kilka zdjęć - zrozumiałabym, ale każda z nich publikowała po kilkanaście czy kilkadziesiąt. Do tego tytuły albumów i podpisy do zdjęć obowiązkowo musiały być napisane w języku urzędowym tamtego kraju (de facto, przed wyjazdem żadna z tych dziewczyn nie umiała powiedzieć ani jednego słowa w tym języku). Aż przypomniała mi się ubiegłoroczna wycieczka do Hiszpanii. Po powrocie z niej moi znajomi również szczycili się tym, że gdy Hiszpania wygrała mundial w RPA, śpiewali z tłumem "GO GO ESPAÑOL" (szkoda tylko, że tłum krzyczał "yo soy Español")
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
hahahahahaha!! właśnie oglądam trudne sprawy na youtubie
cytuję "mikasa itsu kasa" może się chińskiego uczy (Mi casa es su casa, albo mi casa, su casa) Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2011-07-27 o 14:53 |
|
|
|
#4912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak moja kuzynka, która chwaliła się, ze ma bluzkę z cottonu - aż jej ktoś nie powiedział, ze to bawełna
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze wtemacie zabezpieczeń i takich tam. Rozwalaja mnie dorośli ludzie, którzy nazywają swoje miejsca intymne jakimiś pseudoprzedszkolnymi nazwami albo jeszcze lepiej - imionami. I to nie tylko między znajomymi, ale też w swoim związku. Moja koleżanka np. - zawsze mówi o 'Bożenie'. Penis jej chłopaka to 'Wacek'.
Czyli w łożku mają już, chcąc czy nie, 4 osoby
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oplułam monitor ![]() Bałam się ja Buki w dzieciństwie, oj bałam.
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;28383594]Dziwi mnie znajoma z roku, która zawsze ale to zawsze chodzi do lekarza albo z mamą albo z tatą (nawet do dentysty). Ja rozumiem gdy jest się bardzo chorym, albo na jakieś badania, ale żeby do dermatologa czy dentysty
I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym A potem się ocknie z ręką w nocniku, że nic sama nie umie załatwić.[/QUOTE]Jak mam iśc do lekarza zawsze kłócę się z moją mamą godzinę o to właśnie, że ona uważa, że MUSI iśc ze mną do lekarza, wejść tam do środka itp. Rpzumiem, ok, niech poczeka w poczekalni na mnie, ale włazić do środka ![]() Raz, że uważam, że to siara bo muszę wyglądać jak jakaś niepełnosprawna w wieku 22 lat wchodząc do gabinetu z mamą(jeszcze większa siara, że chodze wciąż do pediatry Co najgorsze chce też wchodzić ze mną do dentysty, obawiam się, że do gina też by wpadła, ale umawiam takie wizyty specjalnie tak żeby akurat nie mogła ze mną iść (np w czasie jej pracy). Najgorsze, że ona chodzi tak też z moim tatą i swoimi rodzicami i uważa, że to normalne i że ja jestem neinormalna, że chce chodzić sama Ona mówi, że jest pielęgniarką i się lepiej zna niż ja. Ale to chyba nie wyczyn pójśc do lekarza i powiedzieć co mi dolega odebrać recepte i dowidzenia? ![]() Matko, jakie szczęście, że nie tylko ja mam taki problem w tym wieku...
|
|
#4916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Tia, od przerywanego się tyje raz a skutecznie...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4919 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Mój brat powiedział, że to się powinno nazywać "Głupie sprawy"
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
miłego oglądania :d
http://www.youtube.com/user/DlaczegoJaPL trochę tego jest :d |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

I co lepsze nawet nie wie jak zarejestrować się do lekarza - nigdy tego nie robiła, tylko ktoś za nią. Jak w wieku 22 lat można być takim niesamodzielnym

Z poważnym oparzeniem idzie się do lekarza a z lekkimi radzi się zimną wodą, okładami, panthenolem itp, a nie odstawia tańce deszczu bo można jedynie zaszkodzić. 

Nie wiem czy Nergal i Doda sami to napędzali czy przeciwnie - chcieli, żeby media dały im spokój i skutek był oczywiście odwrotny...