|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
oby nie dziwn e to jak dla niego
|
|
#2822 |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
AAAaaa z ulgą mogę powiedzieć że Bartusiowi przeszło
co do Oli to dla lekarzy ona ma dopiero pponad miesiąc a nie ponad dwa bo jest wczesniakiem miesiąc wcześniej urodzona i operację będzie miała jak będzie miała 3-4 miesiące. |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, widziałam to zdjęcie ze spotkania na FB
Po prostu sie zakochałam ! eweska, supper ze się naprawiło ! Oby tak dalej agnieszka_pe, shit.. skok Wspołczuje oby nie przechodził go Norbi intenstywnie i niech szybko sie skonczy MoniaK no własnie weekend dla rodziców byłby super Szukam ![]() Klaterina, no u mnie własnie po @ z dnia na dzień jak ręką odjął z trądzikiem Dziekuje za pomysł z puzzlami ! nie miałam pojecia, ze takie cos istnieje Super ! Dla rodziców odpada bo mama nie ma cierpliwosci a tata nie ma czasu ale zachowam tą stronę bo przyda sie na prezent dla kogoś innego Mega oryginalny pomysł Dziewczynki Anulka do mnie napisała ! od 7.oo rano w podrózy.. Zosienka grzeczna tylko kupka i ulanie raz. Zostało im jeszcze 200km do przejechania. Pogoda coraz ładniejsza, juz 22 stopnie ! Pozdrawia nas Wszystkie
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
ewesko super
|
|
|
|
#2825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z jednej strony podalabym mu w okolicach 4mca, z drugiej str to wiem ze roznie bywa z rozwinieciem uklAdu pokarmowego i ze bezpiecznie poczekac do 6tego zaczne od sinlac, wiesz ze wiekszosc kszek jest gptowa po dodaniu wody-to te sa na mm, Cytat:
no tak norma, oby dalej nie lecial z centyli. ale duzo zrobilas! ja dzisiaj ide skoczyc z mostu katastrofa. wrrrrrrrr az sie boje czytac czyli jednak bedzie miec?
Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-07-27 o 14:13 |
||
|
|
|
#2826 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Niuniu śpi ... wybujany w wózku na wertepach które wymyślił TZ - czyli jazda po sznurku od żelazka :D.
daisy Kochanie 2 miechy .Twoja wersja 2 tygodni bardziej mi sie podoba i jej siętrzymamy jak pijany płotu Cytat:
jeju jak dobrze czytać dobre wieści, odbudowuja się kości .bakterie w moczu gdzies to już słyszałam .ps. wstrętna pogoda nie? ych. Cytat:
poczekamy. oby buźka i ciałko się poprawiło. a pierzesz w jakimś specjalnym proszku? ja od poczatku w Lovelli, ale nie wiem czy nie poszukam jakiegoś hipoalergicznego. mój śpi tylko wybujany w wózku poległam na linii usypiania swojego dziecka w łóżku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
. przynajmniej krem niedrogi, jakby odpukac miał nie pomóc.Cytat:
.jak Niuniu nie chcial jeśc - tak jak Sebuś to mnie zawsze powtarzali, że przeciez to jest mały człowieczek i może nie chcieć akurat. obserwuj małego, jak to jednorazowo to OK, oby sie nie powtarzalo. mój w piątek i sobotę robil fochy i krzyki przy UU i butelce - też nie chciał jeść (ale to chyba po szczepionkach). lece robić piersi kurczaka, póki nikt mi nie krzyczy za uchem .---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- gusia, enchan klski: za "urodzinki" maluszków .daisy - ja tez myślałam o jakim collage'u zdjęć Gabi - jesli masz fotki Gabi i dziadków razem to takie wielkoformatowe fotki mozna wywołać do powieszenia na ścianę. wycieczka tez byłaby super - moze poszukaj ofert weekendowych w hotelach? mogę polecić Ci hotel w Czorsztynie jeśli chcesz - z basenem wewnątrz i hinduskim SPA ajurweda . i jest co zwiedzać - 2 zamki. Zalezy co rodzice lubią robić.
|
||||||||
|
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona juz dostaje soczek jablkowy wiec niedlugo wprowadzam reszte ostatnio pisalam, ze od 3 smialo mozna po trochu moija mama mi i mojemu rodzenstwu juz od 1 miesiaca dawala najpierw soczki pozniej przecierki
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Pomęczę was jeszcze odnośnie tego pokarmu
czy ilość spożywanego jedzenia też ma wpływ na laktację? Bo może ja za mało jem
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale widać ile lekarzy tyle opinii .---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- dziewczyny - skąd się pobiera te kody do rosmanna? szukam i szukam i znaleźć nie mogę... wrrrr. |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiono badania, że niby wtedy dziecięcy układ pokarmowy jest na to gotowy, ale każda mama zrobi i tak jak uważa, bo to przecież jej dziecko ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- MoniaK znalazłam coś TAKIEGO i TAKIEGO
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-27 o 14:46 |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moniqac gratuluję 3'go miesiąca Szymcia! Mi się Iga też popsuła tuż przed skończeniem tego pierwszego trymestru życiu a dwa dni później jakaś odmiana, przynajmniej jeśli chodzi o spanie nocne. Śpi nieprzerwanie po 8,5-9,5h, mam nadzieję, że nie jest to chwilowy stan
|
|
#2832 |
|
Zadomowienie
|
jakimś cudem ogarnęłam kuchnie, zrobiłam jedno pranie i wstawiłam drugie ale widzę, że znowu zaczyna padać Grazin po niedzieli ma się poprawić ta nasza "piękna" letnia pogoda, póki co idę wciągnąć suszarke z balkonu do chaty
ddaaiissyy a rodzice mają jakieś zainteresowania wspólne ? ja chcę moich wyprawić na weekend do Zakopanego andziot no to się narobiłaś, ja jakoś nie mogę się zabrać za konkretne działania w domu eweska dla Piotrusia i Oli po buziaku, oby im się szybko poprawiło zdrowie
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, dzięki
![]() Moniqac, kody pobierasz ze strony rossnet
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem jakbym się zachowywała jak Gabrysia by mi jadła co godzinę i w nocy spać nie chciała,
pewnie też szukałabym różnych przyczyn ![]() wcale Ci się nie dziwię |
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
http://www.rossnet.pl/ Okazja_dnia.aspx
tu, bez spacji przed okazja |
|
|
|
#2837 |
|
Zadomowienie
|
nie wiedziałam
ja mam tablicę z Ikea taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50021076 do pisania kreda a druga strona do pisania mazakami gratulacje dla Oli, i Gabika ddaaiissyy ddaaiissyy śliczne fotki macie, ładna z Was rodzinka a Gabik podobny do Ciebie wg mnie MoniaK zrób test na jakiś spodeczek po karmieniu lub przed wylej troszkę swojego mleczka i zostaw na godzinę potem wylej to mleczko i przetrzyj spodeczek palcem gwarantuje Ci że będzie tłusty i samą wodą tego nie umyjesz.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-27 o 15:06 |
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie, ja mam baaardzo kiepski apetyt. Tzn nie chce mi się jesć i naprawdę jem malutko Sniadanie to z reguły zupa mleczna, potem jakiś owoc następnie ok 16 obiad (rzadko z dwóch dań) i wieczorem kanapka czasem dwie jak mi mama wciśnienie. W miedzyczasie prawie co dzień lodzika wsunę, jogurt, kefir, maslanke -cos z tych rzeczy Niestety jem mało warzyw bo tyle co do obiadu... Naprawdę moja dieta nie jest urozmaicona a odpukać poki co Gabik rośnie, przybiera a moje włosy nadal rosną aż huczy tyle już ich mam... Non stop jem witaminki Nie uważam Cię za walnięta !!! Klaterina, na pewno by sie z wyjazdu ucieszyli moniqac aż tak daleko ich nie chce wysylać, bo tata jeździ jak szatan i mama się z nim boi hihi mamaoptymistka dziękujemy stokrotnie i całujemy ![]() lece po mleko własnie pocieklo... po bluzce ... jak Malutka zaczęła płakać bo sie przebudza Dla mnie to jakieś siły nadprzyrodzone, ze własnie w takich chwilach wzmaga się produkcjamam dwie wielkie plamy Ide karmić moja głodomorkę w końcu wieczorem przed kapaniem ważenie z okazji drugiej miesiecznicy Muszę ją jeszcze podtuczyc
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac Do d... szczerze powiedziawszy. Kolek nie ma, ale non stop cyc, rączki, łóżeczko i bujak be... W nocy wstaje ok. 0:30, 1:00 zamiast 3:00, codziennie inne te pory i w ogóle było już tak fajnie
![]() A Infacol i Espumisan mają tą samą substancję czynną, więc chyba nie ma różnicy MoniaK Oczywiście. Potrzebujesz ok. 500kcal więcej I wartościowe posiłki to powinny być.
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrysia zaczęła ssać kciuka
|
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe Ola też zasysa
![]() dzisiaj zauważyła, że gryzaki też można ssać
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mala dzisiaj zwymiotowala dwa razy. Mam nadzieje, ze zadne chorobsko jej nie dopadlo. Na razie jest spokoj i niedawno mleko pila.
No i dzisiaj konczymy miesiac |
|
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy za gratulecje
Poskarzylam sie Wam ze moje dziecko nie chce dzien spac to jak jakis cud dzisiaj spala od 11 do 14 prawie i teraz znowu spi juz godzine Dziewczyny ktore podaja bebilon pepti u Was tez jest na recepte? bo ostatnio chcialam kupic bo sie konczyl a Pani w aptece ze na recepte tylko wracajac do domu weszlam jeszcze do apteki w mojej miejscowosci a tam bez recepty mi sprzedala ![]() moniqac tez chcialam podawac soczki jakies chociaz troszke w tych upalach, lekarz odradzil powiedzial ze mam dawac wode z glukoza albo bez. A co do kupek to juz 2 dzien nie zrobila, a tak zawsze byly 3-4 razy dziennie!? moria44 fajne te a'la body martynka89 za miesiac
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje nutramigen bez recepty pucha 420g za 27 zl ale w piatek juz bede miala recepty to ponoc 7 zl z recepta takze mozna kupic, ale bez refundacji no i nie wszyscy tak bardzo chca je sprzedawac bez recety ![]() jak chcesz to ja mam zapas pepti w szafce i chyba juz go uzywac nie bede ![]() i u mnie po pepti wlasnie z kupkami lipa byla ![]() wiec zmienilam |
|
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
mamaoptymiska, daisyy, matall dziękuję
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamuski kochane
![]() Teskno mi za Wami jak nie wiem a nie mam kiedy usiasc na neta ![]() Wiecznie cos do roboty a to w chalupie posprzatac a to przy malej itd. W niedziele skonczylismy 2MIESIACE w poniedzialek pojechalismy do specjalisty z mala no i co nam powiedzial to powiedzial nic nowego wciaz kolki Fiammi ma w brzuszku pelno powietrza,dal nam pan doktor kropelki i coz moze i troszke lepiej ,w nocy chociaz spimy ale przed zasnieciem nie obedzie sie bez godzinnego kolysania![]() ja sama wychudlam nie wiem co jesc bo mi wszystkiego zabraniaja owocow nie warzyw nie normalnie zwariowac idzie![]() juz wkrotce bo 3.08 bede miala gosci z Pl wpada kuzynka z mezemi dziecmi to chociaz tyle dobrego
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-07-27 o 16:57 |
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
jade na siłownie :Hej:
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam juz dosc tej nudy
dosłownie nie chce mi sie z pizamy wychodzic
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Grazin a na spacer albo na jakieś zakupy albo mały wypad samochodem nie mogłabyś wyskoczyć, bo siedzenie w domu to rzeczywiście nuda.
|
#2850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wczoraj to juz w ogole jakis smutek mnie dopadl
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

Myślę że jeśli nie płakał i nie robił innych dziwnych akcji to wszystko ok. i ważne że to jednorazowy wybryk. Martwiłabym się gdyby się to powtórzyło.

wyszedł pycha !!!!!!!!

dostawiłam go do piersi o 9 to wypił przez minute i sie krzywił rzucał i stękał po czym ulał.
klski: za "urodzinki" maluszków 

Fiammi ma w brzuszku pelno powietrza,dal nam pan doktor kropelki i coz moze i troszke lepiej ,w nocy chociaz spimy ale przed zasnieciem nie obedzie sie bez godzinnego kolysania