|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wizażanko, nie popełniaj moich błędów, czyli wątek przestrogowy
Gdy jestes bardzo wrazliwa Nie czytaj wszystkich smutnych watkow o chorych, bitych, porzuconych zwierzakach na WizOOż. Ogromny dół i cieknace łzy gwarantowane.
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie romansuj z szefem, na którego jesteś skazana przez następne 1.5 miesiąca....najlepiej w ogóle nie romansuj z szefem
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nikomu nigdy kluczy od swojego mieszkania nie dalam i nigdy bym chyba nie dala.
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Rozeznanie
|
Przykro mi to pisać, ale znam taką, osobiście.
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się dołączę:
*nawet jak mieszkasz blisko przystanku i wiesz, że tramwaj/autobus odjeżdza punktualnie nie wychodź na ostatnią chwilę (oj ile razy sie przez to spóźniłam na tramwaj, a później i tak robiłam to samo); *jak przygotowujesz przekąski na imprezę lepiej zrobić coś sprawdzonego, eksperymenty w takim dniu mogą źle się skończyć; *jeśli masz samochód z automatyczna skrzynią biegów zanim ruszysz sprawdź czy nie masz zaciągniętego ręcznego... |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Juz chyba lepiej zalozyc sobie dodatkowy zamek w drzwiach niz zostawic klucze "przyjaciolom"
![]() A ode mnie- jesli masz wazne spotkanie i siedzisz w bialej bluzce, prosze nie jedz wtedy spaghetti ![]() Jesli sprawdzasz, jak wyglada obiekt w mapach google, lepiej sprawdz pare razy. Pukalam do zlych drzwi
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się z ostatnich domowych doświadczeń:
* jeśli piszesz jakaś ważna prace zapisz ją w kilu miejscach nie ufaj pamięci USB, możesz stracić kilka dni pracy (ostatnio moja mama straciła tak tydzień pracy) |
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
- przed rozpoczęciem sezonu rowerowego dopompuj koła, nawet, jeśli wydaje ci się, że jest okej. Ja myślałam, że mam kiepską kondycję, a tylko miałam dwa flaki
![]() -nawet przy małej wadzie zawsze noś okulary albo soczewki! Niemówienie sąsiadom "dzień dobry" to pikuś, ja kiedyś powiedziałam obcemu facetowi na moim podwórku "cześć tato" i poszłam spokojnie do domu
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umarłam
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała
Ale zdziwiło mnie, że nie odpowiedział, ale stwierdziłam, że a tam, pewnie mu się nie chce |
|
|
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pamiętam jak straciłam pół referatu bo nagle wyłączyli prąd
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
--- Ivy, przyłączam się do Twojej rady ze spaghetti bo w ten sposób już kilka razy się nacięłam I biała bluzka i jasne spodnie... Tylko dlatego, że nie chciało mi się iść przebrać od razu po powrocie bo chciałam zjeść od razu i na szybko...Jeszcze jedno... Nie myśl, że spodnie kieeedyś używane, leżą sobie czyste w szafie i są gotowe do założenia... Możesz zostać bez spodni ![]() I jeszcze coś. Skopiuj sobie wiadomość przed wysłaniem przy użyciu zwykłego "Kopiuj". Zajmuje chwilkę czasu, a masz pewność, że dłuższa wiadomość, którą napiszesz, na pewno ocaleje w przypadku jakichś problemów z połączeniem internetowym, błędem itp. Nie będziesz się irytować przy pisaniu tego samego drugi raz... Edytowane przez kocim Czas edycji: 2011-07-28 o 08:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
* nie odchudzaj się zbyt radykalnie, bo może się okazać, że nie będziesz miała okresu przez 7 miesięcy i będziesz musiała brać hormony dla kobiet po menopauzie
![]() * nigdy nie doprowadzaj się do stanu nietrzeźwości, bo to się prawie nigdy nie kończy dobrze (chyba każdy, kto pije alkohol, ma jakieś nieprzyjemne wspomnienia z tym związane...) * nie pozwalaj, aby ktoś, kto jest dla ciebie ważny, miał świadomość, że cokolwiek nie zrobi, jakby cię nie skrzywdził, ty będziesz przy nim - wiele osób zwyczajnie będzie to wykorzystywać i traktować cię jak ... ![]() * zawsze patrz na daty przydatności do spożycia w sklepie (dotyczy przede wszystkim przetworów mlecznych - ostatnio kupiłam 4 opakowania kefiru z konfiturą, okazały się przeterminowane, stały przez dzień na blacie w kuchni i jeden z nich eksplodował na ściany resztę potem niezwłocznie wyrzuciłam, straciłam dobre kilka złotych ![]() pewnie potem jeszcze sobie coś przypomnę
|
|
|
|
#2777 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
A propo problemu z zasnieciem- gdzies przeczytalam dobra rade,ze jak nie mozesz zasnac, nie probuj. Wyjdz z lozka, poczytaj ksiazke, poogladaj Tv -zaczekaj, jak fala sennosci przyjdzie. Nie warto sie meczyc i stresowac.
|
|
|
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się w 100%. Potem będziesz wracała w nocy taksówką i wypłakiwała się kierowcy w rękaw...
|
|
#2780 | |
|
Rozeznanie
|
W sumie tak, ale pewnie trzeba okazać paragon, a ja akurat niestety nie mam zwyczaju zabierania paragonu, tzn. często nie zwracam na to uwagi/zapominam.
Oo, tak więc, lepiej brać ze sobą paragony - czasami mogą się przydać ![]() Cytat:
![]() Przypomniało mi się - nie rozdrapuj żadnych ugryzień, podrażnień itp. choćby nie wiem jak cię swędziało - wiem, że to trudne, ale w ten sposób dorobiłam się o wiele gorszych dolegliwości ( ugryzienia komarów podczas tamtych wakacji zamieniły się w jakiś rumień i blizny, a teraz podrażniłam sobie pachy, zaczęłam drapać i mam czerwone plamy, z których sączy się jakiś płyn, które w dodatku swędzą, pieką i bolą... tak szczerze to nie wiem co z tym zrobić...). |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Rumień po ugryzieniu należy konsultować z lekarzem, to może być objaw chorobowy.
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, wiem, to było w tamtym roku, oczywiście poszłam do lekarza, dostałam jakiś środek i na szczęście przeszło, ale w każdym razie nie polecam, żeby potem nie łazić po lekarzach
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Nie idź biegać niedługo po konkretnym posiłku, lepiej odczekać, naprawdę...
już po kilku minutach czułam, że może być rewolucja i do teraz zmagam się z uczuciem, że zaraz zwymiotuję
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Nie idź zamiatać korytarza po uprzednim nałożeniem kremu na twarz.
Efekt? Maseczka kurzowa niezłej grubości.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-07-29 o 21:36 |
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza sie + ból brzucha niesamowity
|
|
#2786 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętaj o przyjmowaniu czegoś osłonowo, gdy bierzesz antybiotyk. To nic, że lekarz jak zwykle o tym zapomniał i niczego nie polecił - Ty sam(a) pamiętaj o chronieniu żołądka. Inaczej mega ból gwarantowany.
![]() [Weterynarz mojemu pieskowi zapisał coś osłonowo, bo biedak jest teraz leczony, a mnie mój lekarz guzik, sama niestety przypomniałam sobie o tym dopiero, jak mnie żołądek zaczął nawalać jak diabli] |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak na noc po calym dniu probuje cos tam czytac, to tez mnie niesamowicie nuzy i wtedy tylko obrazki w czasopismie ogladam, jak Paris Hilton ![]() A ode mnie rada zdrowotna- ogranicz cukier, nawet gdy wydaje Ci sie,ze wcale tak duzo go nie jesz. Ja pilam prawie codziennie slodzona herbate/kawe plus prawie codziennie drozdzowki roznego typu i ksztaltu ,slodzone jogurty i takie tam i wydawalo mi sie,ze to przeciez nic Poza tym jestem dosc energiczna osoba w pracy i myslalam,ze aaaa spale wszystko po lunchu...Az wreszcie musialam wybrac sie do ginekologa z pewna dolegliwoscia na co on od razu powiedzial,ze to przez nadmiar cukru w mojej diecie!![]() Teraz nie kupuje w ogole jogurtow typu Danone, bo lepiej kupic naturalny i wrzucic prawdziwe owoce, zdrowiej i chyba o to chodzi w jedzeniu jogurtu? A i uzywam slodzika, nie jem drozdzowek. I jest lepiej.Szybko sie odzwyczailam i juz mnie nie kusi do slodkiego |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- !!! Nigdy przenigdy nie bierz do domu czyichś zwierząt; pod opiekę czy na tzw. przetrzymanie. I nie mówię tutaj o opiekowaniu się chomikiem koleżanki przez tydzień bo wyjechała na urlop. Chodzi mi o branie zwierząt (kotów, psów) do swojego domu bo np. mama ma za dużo i jednego by się na jakiś czas pozbyła, szykuje się przeprowadzka (która trwa pół roku ) i tym podobne. Masakra.Miałam kiedyś kota (niestety spadł z balkonu i tego nie przeżył), bardzo go kochałam i przepłakałam za nim wiele nocy. Obiecałam sobie wtedy, że nigdy więcej nie wezmę zwierzaka. Słowa nie dotrzymałam i robiąc komuś uprzejmość, opiekowałam się przez ostatnie 2 lata trzema różnymi kotami i psem. I teraz będę naprawdę twarda - nigdy więcej ! Jeśli zwierzak nie jest mój to: nie darzę go zbyt dużym uczuciem, w pewnym momencie kończy mi się cierpliwość co do jego zachowań i nawyków (np. sikanie na dywanik w łazience!!!), nie chce mi się po nim sprzątać (kuweta, wszędzie sierść), wkurzają mnie szkody (podrapana kanapa) i w ogóle mam dosyć dokładania swoich pieniędzy do tego zwierzęcego interesu. Taka moja przestroga! Nie popełniajcie mojego wielokrotnego błędu
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wszyscy są szczęśliwi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

cel osiagniety 

Ja nikomu nigdy kluczy od swojego mieszkania nie dalam i nigdy bym chyba nie dala.

resztę potem niezwłocznie wyrzuciłam, straciłam dobre kilka złotych 

) i tym podobne. Masakra.
i wszyscy są szczęśliwi