|
|
#2341 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aktualna lista marzeń cz. II
narazie Angel i Coco Mademoiselle mi się marzy, ale jakieś mniejsze pojemności...
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Zadomowienie
|
Jesienią sobie sprawię J.del pozo In White (do kompletu, bo mam już Black) i Queen Latifah Queen.
To z tych realnych marzeń. Chwilowo nierealne to Kenzo Amour i ciągle Jil Sander Sensations - ale kiedyś je kupię
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Guerlain Lover
|
1. Angel Sunessence Blue Lagoon
przy odrobinie szczęścia będę go miała wnet mam 2009 przez pomyłkę,więc Lagoon poczeka trochę dłużej, bo częsciowo mój głód na letnie wersje Angela zaspokojony 2. Kenzo Summer 3. Stella Sheer 2008 oraz wersja Nude i wypróbować Sheer 2009 4. Lolita Lempicka edt 5. Flowerbomb edt 6. Laura Biagotti wersja "Rose" 7. Większą ilość Princess Very Wang - chyba poczeka jeszcze trochę... ale okazji na Allegro nie brakuje jesień już wkrótce, więc polowania czas zacząć 8. Ricci ricci Nina Ricci - jeszcze poczeka parę miesięcy... ale nie później niż do października ![]() 9. Cesarzowa 10. Wszytskie wersje Shalimara - może oprócz Eau de Shalimar, bo używkę mam... ale i tak wolałabym mieć zapas tego cuda 11. Amethyst Lalique |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Na mojej liście jest miss dior cherie edp i alien, trochę dalej coco mademoiselle edp
|
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten zapach jest podobny do Wisha, słodki trwały Ja mam jedno mocne chciejstwo ale raczej nie do zrealizowania: Shalimar ode de la Vanille. Mogłabym mieć, ale bez ciśnienia, Note Vanille, Gaiac, a z nowości Sensuous Nude, AoD Le Secret L'extreme czy L'intense (nie pamiętam jak dokładnie będą się nazywały ), Venezia 2011, Juliette has a Gun Vengeance Extreme (poprzednie wody z tej serii też mogłabym mieć ).
|
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dymek na pewno jest - bardziej mi się skojarzyło z takim dogasającym, ledwie tlącym się jeszcze ogniskiem, poza tym szafran jest tu śliczny, na samym początku podbity mocno pieprzem i... to chyba imbir też przebija? Gorzej z końcówką Shams, po jakichś 4-5 godzin, bo za laubdanum z agarem to specjalnie nie przepadam - ale i tak jest pięknie Wart poznania!
|
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Labdanum i agar już niekoniecznie. Jakbyś planowała rozbierać to pamiętaj o mnie proszę ![]() A w temacie zachciało mi się przypomnieć sobie Smoka. Jakaś miniaturka byłaby wystarczająca... |
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
chce, w ciemno, Venezia 2011- chocby obniuchac
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Femme Jolie - nadal brak szans na realizację ![]() Plus nowe chciejstwa: Micallef - Mon Parfum Stella Sheer 2004, 2005, 2007
|
|
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
A mnie się marzy Guerlain Insolence EDP
Jakby ktoś rozbierał to proszę pamiętać o mnie - wezmę duuużo. |
|
|
|
|
#2353 |
|
Wtajemniczenie
|
Zebrałam się na utkanie dość długiej zbiorczej wish-listy zapachów, których jeszcze nie znam, ale których recenzje i nuty zapachowe głośno i wyraźnie do mnie przemawiają: "powąchaj mnie, weź mnie, sprzedaj coś, pozbądź się telewizora/komputera/etc, ale kup mnie"
![]() Większość z tych kompozycji dostępna jest na ausliebezumduft.de, mam też dwa lutki... I obiecuje sobie, że w bliższym bądź dalszym czasie dorobię się choć próbaska: -Serge Lutens, Encens et Lavande; niedawna moja boleść z powodu przegapienia aukcji na allegro A tak chciałabym poznać tę przestrzenną, zimną lawendę podbitą kadzidłem... (niedługo dzięki Skarbiątku poznam![]() - Fourreau Noir: i znowu lawenda, tym razem w otoczce gourmant, synestetycznie przedstawiana jako kobieta z brodą, jakżem ciekawa takiego zestawienia oddanego w zapachu - Bielh Parfumkunstwerke, Arturetto Landi al02: przesympatyczne nuty, taka świeżo-owocowo-pikantna mieszanka... - Brecourt Paris, Haram: skórzasty, przewrotny, posypany cynamonem i ostrymi przyprawami, auć! - Eau Blanche: nurtuje mnie ta herbaciano-imbirowa nuta w sercu, a że herbaty w perfumach szukam od dawna... - Cale Fragranze d’Autore , Les Concentres: Fulgor: z opisów: pełen kontrastów, uosabiający wyładowania atmosferyczne, i przebłyski słońca w burzowy, ciemny dzień... może to nijak mieć się do faktycznej zawartości cieczy, ale wyobraźnię porusza, i to jak ![]() Roboris: szaman na szczycie góry, powietrze, rozrzucane zioła, przestrzeń... Preludio d'Oriente: ponoć bardzo przyjemny, nabrzmiały przyprawami i oblany żywicą sandałowca orient z nutami animalistycznymi górskich kóz... a ja jako koziorożec... ![]() - Cerchi Nell’acqua, Waves: pono ludziska gadają, że jest to zapach– kameleon, przelewa się z ciepłego w zimne, z miękkiego w ostre, żyje swoim życiem, ot - ciekawam... - INaKE, Evening Edges in Gold: skóra, skóra, skóra, cynamon, cynamon, cynamon, szafran, szafran, szafran, szafran.... mniam! - La Collina Toscana Reserve, Loggia dei Mercanti: tegoroczna limitowanka a nuty: cedawood, sandalwood i agarwood... czy musi być coś więcej, żeby zapragnąć choć raz powąchać? - Memo, Inle: - ponoć zapach kontemplacyjny, uspakajający + wyraźna nuta mate... Shams: - imbir i szafran, znowu jeden z moich ulubionych splotów! - Miller et Bertaux, OM: - najświętsza sylaba hinduizmu oddana w perfumach... hmmm ommm ![]() - Odin New York, 01 Sunda: kram z rzadkimi przyprawami, miękkie futro i filuterny, dość ostry prztyczek prosto w nos 02 Owaril – choć sporo cytrusów, ale – jak wynika z recenzji- szybko wyłania się piękna, głęboka drzewna baza, która trwa w najlepsze i trwa... - Parfumerie Generale, Hyperessence Matale: dlaczego? - jeszcze nie znana mi herbatka! - Sigilli, Ferfaen : tytoniowe i piżmowe nuty, którymi otacza się centralna werbena, ma to być odzwierciedlenie etruskiej kultury... Więcej grzechów nie pamiętam i chętnie się z nich w przyszłości wyspowiadam ![]() ![]() A może ktoś z Was poznał już któryś z tych zapachów i podzieli się wrażeniami? Edytowane przez __nika__ Czas edycji: 2011-07-27 o 17:52 |
|
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
Le Parfum Lalique
nie zapowiada się wystarczająca ilość funduszy w najbliższym czasie
I'm waking up to ash and dust, I wipe my brow and I sweat my rust I'm breathing in the chemicals... I'm breaking in, shaping up, checking out on the prison bus... This is it, the apocalypse. Edytowane przez Whisper5 Czas edycji: 2011-07-27 o 13:44 |
|
|
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niektóre zapachy wręcz sama zapragnęłam poznać |
||
|
|
|
|
#2356 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po testach dzisiejszych wyklarowała się mini-lista: 1. 212 sexy (chyba dziś se kliknę )2. SŁOŃ!!! (może pod koniec września, ale oszalałam na jego punkcie, więc pewnie stanę na głowie żeby zdobyć kasę i kupię wcześniej )3. Flowerbombka zostaje, ale to w odległej przyszłości no i jeszcze marzenie, żeby ktoś przygarnął niekochany już przeze mnie Magnetism |
|
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie są aż tak przesłodzone. I nie mają nic co mogłoby drażnić (przynajmniej mnie), tak jak nie moge nosić Angel - tak Queen jak najbardziej. W dodatku sa dużo tańsze i trwałe.
|
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem 212 sexy, a nie znam, mam za to klasyka 212 i bez emocji, ale jest ok ![]() Odciążylabym Cię z Magnetismu, bo też jest super ![]() a mnie się nic nie marzy w tej chwili i oby ten stan potrwał jak najdłużej
|
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 212 klasyk mi się w ogóle nie podoba a jakbyś jednak zapragnęła zapasu Magnetismu to wiesz...
|
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Lexxi ja być może zapragnę Magnetismu, jak ktoś inny nie odciąży Cię z niego do końca września, to chętnie Ci pomogę pozbyć się tego brzemienia
Więc jeśli by się jeszcze ostał, to wiedz, do kogo uderzać!![]() A Słoń jest pięęęękny, jeden z nielicznych zapachów do których wracam i wracam ![]() A w temacie: 1. Eden, ale boję się kupić ![]() 2. Addict 3. Chyba Code, coś zatęskniłam 4. Flowerbombka ![]() 5. Wspomniany Magnetism |
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo coś nikt się nim nie interesuje A tak, to Ty będziesz miała Magnetism, ja się go pozbędę, dołożę trochę i zakupię za to Słonika i trzy marzenia spełnione na raz tak że jak będziesz chętna na zakup to się odzywaj Pacz Ty się, obie marzymy o flowerbombce ja bym nie mogła się obyć bez flaszki
|
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się Code piękneee są
szczególnie edp |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Od dziś marzę NAMIĘTNIE o Allure EDP.
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
O d`Azur by Lancome - strasznie mi się spodobał podczas testów! Normalnie nie przepadam za zapachami Lancome, ani za O szczególnie, ten mnie urzekł! Mimo, że miałam voucher na próbkę, nie udało mi się jej dostać
![]() Więcej Heremsa Niestety, dopóki nie zużyję Aliena i Fragonardów mam bana na zakupy
|
|
#2367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To trzymam kciuki, żeby nikt mnie nie ubiegł, teraz siedzę w Szkocji niestety, ale mam nadzieję, że Magnetism na mnie poczeka do końca września A Flowerbomobka jest piękna, więc nie dziwota, lubię słodkości, więc mnie zauroczyła Co do Code, to długo używałam, nie wyobrażałam sobie życia bez tego zapachu, ale zużyłam i... zapomniałam, że to mój muszmieć. Teraz mnie ogarnęła tęsknota i myślę, że wersja edp niebawem u mnie zawita
|
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Przyczajenie
|
Szukam
Escada Absolutely Me Hugo Boss Orange Incanto Bloom Ultraviolet Może ktoś ma ochotę się wymienić? ja mam: Ferre Rose Princesse nowe 30ml, Jennifer Lopez 70% z 100ml, bruno banani pure woman 20ml nowe. Jeśli ktoś ma ochotę na wymianę, zapraszam na priv
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Po testach u Skarbitka aktualizuję listę o Amouage Dia Woman i Teint Neige
Sponsor zapowiedział swoją pomoc, więc może już niebawem...
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Pragnę 100 ml BC, na które szkoda mi kasy, ale chyba poświęcę 400 zł i kupię na jesień
i jakieś malutkie Opium EDP, no i może jeszcze HP Diora (na koleżance tak cudnie dzisiaj pachniał).
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2011-07-29 o 18:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.

przy odrobinie szczęścia będę go miała wnet
mam 2009 przez pomyłkę,więc Lagoon poczeka trochę dłużej, bo częsciowo mój głód na letnie wersje Angela zaspokojony
jesień już wkrótce, więc polowania czas zacząć
ale i tak wolałabym mieć zapas tego cuda 

A tak chciałabym poznać tę przestrzenną, zimną lawendę podbitą kadzidłem... (niedługo dzięki Skarbiątku poznam

nie zapowiada się wystarczająca ilość funduszy w najbliższym czasie