Zapuszczanie włosów - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 19:50   #2161
misiuuniaa
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczanie włosów

d

Edytowane przez misiuuniaa
Czas edycji: 2011-10-12 o 07:12
misiuuniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 22:05   #2162
Kicia131
Zadomowienie

Ja mam tylko szampon i powiem szczerze, jestem zachwycona! Problem przetłuszczających się włosów zniknął całkowicie.
Wcześniej myłam np. w poniedziałek i środę, a teraz jak umyję w poniedziałek to mogę je spokojnie przetrzymać do czwartku, nawet do piątku i dopiero w czwartek zaczynają się przetłuszczać, naprawdę byłam w szoku po pierwszym użyciu jak na razie myłam nim głowę 5 razy i cały czas jest tak samo myłam włosy w czwartek i umyję je dopiero jutro
Na szczęście mam wakacje, mieszkam w malutkim miasteczku i nie muszę jutro pokazywać się ludziom z cudowną fryzurą
lotion zamierzam sobie też kupić, ale trochę się boję, że mi obciąży włosy
Jeśli zaś chodzi o porost włosów to na razie nie zauważyłam jakiegoś istotnego przyspieszenia, ale ważne, że wogóle rosną

Kupiłam konia! 11.03.2012 Messi

Od 14. kwietnia 2016 aparatka
Kicia131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 22:24   #2163
Kileczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Bo fryzjerzy mają swoją wizję wszystkiego i robią jak im się to podoba Masaka. Trudno teraz o DOBREGO fryzjera.
Ja się ciesze, że mam swoją, innej włosów nie oddam! Kileczka, obyś znalazła dobrego fryzjera
O tak, fryzjerzy mają swój świat. Zazdroszczę Ci dobrego fryzjera i mam nadzieję, że i ja takiego znajdę.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-07-25, 05:34   #2164
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kicia131 Pokaż wiadomość
Ja mam tylko szampon i powiem szczerze, jestem zachwycona! Problem przetłuszczających się włosów zniknął całkowicie.
Wcześniej myłam np. w poniedziałek i środę, a teraz jak umyję w poniedziałek to mogę je spokojnie przetrzymać do czwartku, nawet do piątku i dopiero w czwartek zaczynają się przetłuszczać, naprawdę byłam w szoku po pierwszym użyciu jak na razie myłam nim głowę 5 razy i cały czas jest tak samo myłam włosy w czwartek i umyję je dopiero jutro
Na szczęście mam wakacje, mieszkam w malutkim miasteczku i nie muszę jutro pokazywać się ludziom z cudowną fryzurą
lotion zamierzam sobie też kupić, ale trochę się boję, że mi obciąży włosy
Jeśli zaś chodzi o porost włosów to na razie nie zauważyłam jakiegoś istotnego przyspieszenia, ale ważne, że wogóle rosną
Fajnie, ja to jak umyje w poniedziałek to muszę umyć we wtorek
Stary 2011-07-25, 07:10   #2165
misiuuniaa
Raczkowanie

dami?

Czas edycji: 2011-10-12 o 07:13
Stary 2011-07-25, 07:49   #2166
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiuuniaa Pokaż wiadomość
a powiedzcie gdzie można kupić jakieś olejki do włosów i wode brzozową? w kosmetycznym kupie? czy trzeba do jakiegoś sklepu specjalnego z takimi produktami?

Olejki ja kupiłam z aptece ZikoApteka
olejek eteryczny rozmarynowy za 4,50 i lawendowy za 4,50.
Tylko zwróc uwagę jak będziesz kupowała żeby kupić ETERYCZNY, bo ma większe stężenie .

Chyba że pytasz o oleje to na allegro, i osobiście w sklepie, mam w Warszawie sklep tybetański i tam są oleje. Poza kokosowym który kupuję w sklepie ze zdrową żywnością.

Woda brzozowa - ja kupiłam w rossmanie, taka wielka butla 500ml za jakieś 6 zł chyba.
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 07:52   #2167
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-07-25, 10:05   #2168
sahana
Raczkowanie

a ja jeszcze chciałam sie wypowiedzieć co do seboradinu - gdyż w aptekach jest zarówno lotion (ten w sprayu, używam go od niedawna więc nie chce chwalić zbyt wcześnie) jak i balsam.
nie porównywałam ich zbytnio, bo dziewczyny głownie pisały o lotionie, więc ślepo go wzięłam, w jednej z najdroższych aptek w moim mieście (nie miałam czasu na chodzenie a tę miałam najbliżej) zapłaciłam 21zł

zastanawiam sie nad tą wodą brzozową jeszcze ale to chyba we wrześniu dopiero bo teraz jestem w takich rozjazdach, że im mniej kosmetyków muszę targać ze sobą tym lepiej

sahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:39   #2169
misiuuniaa
Raczkowanie

d

Stary 2011-07-25, 10:46   #2170
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 11:53   #2171
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiuuniaa Pokaż wiadomość
a to robisz z tych wszystkich olejków jakąś mieszaninie i to wcierasz w głowe? czy każdy osobno? i jeszcze pytanie, robisz to na noc? bo lioton ja wcieram na noc z góry dzięki za odpowiedź

200 ml ma butelka seboradin lioton.
odlewam polowe, czyli mam 100 ml
i do tego 100 ml wlewam: 20 kropel lawendowego i 20 kropel rozmarynowego. ETERYCZNEGO

codziennie na noc w skalp

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja kupuję w ZikoAptece to za Seboradin płacę 16 zł
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 19:58   #2172
catttt
Zakorzenienie

Witam po raz pierwszy, bo chyba się jeszcze nie znamy
I właśnie Was podczytuję, ten wątek to kopalnia wiedzy.
Ja też od jakiegoś czasu zapuszczam włosy. Niedługo już będzie 3 lata
Piłam skrzypopokrzywę, dzięki niej szybciej rosły, ale niestety miałam nieustające wysypy...Miałam dziś do niej wrócić, ale boję się właśnie wysypu, bo i tak ostatnio z cerą nie było najlepiej...
Używałam też olejku rycynowego.
Obecnie wcieram Jantar, już mam dwa tygodnie za sobą i mniej wypadają
Nie wiem jaka jest moja aktualna długość w cm i jaka byłą na początku, bo przy każdym mierzeniu wychodzi mi podejrzanie mało, i wszyscy mówią że to niemożliwe
Ale w linku z podpisu znajdziecie kilka zdjęć moich włosów
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 21:59   #2173
Edeliene
Raczkowanie

No cóż . Ja się bardzo napaliłam na ten seboradin lotion niger i zamierzam się wybrać w weekend do apteki , zakupić wszystkie kosmetyki do pielęgnacji włosów , które zaplanowałam .

+ dodałam zdjęcie moich włosków . Można zajrzeć do galerii
Edeliene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 08:07   #2174
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catttt Pokaż wiadomość
Witam po raz pierwszy, bo chyba się jeszcze nie znamy
I właśnie Was podczytuję, ten wątek to kopalnia wiedzy.
Ja też od jakiegoś czasu zapuszczam włosy. Niedługo już będzie 3 lata
Piłam skrzypopokrzywę, dzięki niej szybciej rosły, ale niestety miałam nieustające wysypy...Miałam dziś do niej wrócić, ale boję się właśnie wysypu, bo i tak ostatnio z cerą nie było najlepiej...
Używałam też olejku rycynowego.
Obecnie wcieram Jantar, już mam dwa tygodnie za sobą i mniej wypadają
Nie wiem jaka jest moja aktualna długość w cm i jaka byłą na początku, bo przy każdym mierzeniu wychodzi mi podejrzanie mało, i wszyscy mówią że to niemożliwe
Ale w linku z podpisu znajdziecie kilka zdjęć moich włosów
o takich długich i gęstych jakie ty masz to marzę muszę kupić chyba jantar, tym bardziej, że dziś mi się śnił to chyba przeznaczenie hehe

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 10:16   #2175
catttt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
o takich długich i gęstych jakie ty masz to marzę muszę kupić chyba jantar, tym bardziej, że dziś mi się śnił to chyba przeznaczenie hehe
Dziękuję bardzo
Hehe jak Ci się śnił to znaczy że jesteście sobie przeznaczeni Na pewno nie zaszkodzi, a wielu osobom pomaga
W sumie to Jantar nie jest drogi (10zł za buteleczkę) ale jak tak policzyć, to za 6 tygodni kuracji trzeba zapłacić 40zł. To już jak dla mnie nie ma uczucia taniości

Edytowane przez catttt
Czas edycji: 2011-07-26 o 10:18
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-26, 10:52   #2176
wiktoriam82
Przyczajenie

próbuję zapuścić włosy mam takie do połowy pleców, i mocno ścieniowane... niestety ciągle muszę podcinać ze względu na rozdwajające się końcówki... od lat nie umiem sobie z nimi poradzić... ostatni podcinałam włosy 2 tygodnie temu a już mam okropne końcówki tych najdłuższych włosów :/

jak sobie z tym radzicie? widzę tyle dziewczyn z długimi włosami i ładnymi końcówkami i ciągle myślę jak one to robią ;(
wiktoriam82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-26, 20:26   #2177
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiktoriam82 Pokaż wiadomość
próbuję zapuścić włosy mam takie do połowy pleców, i mocno ścieniowane... niestety ciągle muszę podcinać ze względu na rozdwajające się końcówki... od lat nie umiem sobie z nimi poradzić... ostatni podcinałam włosy 2 tygodnie temu a już mam okropne końcówki tych najdłuższych włosów :/

jak sobie z tym radzicie? widzę tyle dziewczyn z długimi włosami i ładnymi końcówkami i ciągle myślę jak one to robią ;(
Napisz jakich dokładnie produktów do włosów używasz to może uda nam się pomóc. Włosy podcinasz u fryzjera czy sama?
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 08:41   #2178
Śnieżka
Zakorzenienie

hej
moge sie do was przyłaczyc?
moze powiem na poczatek cos o moich włosach.Mma włosy ciemne blond falowane,co za tym idzie suche i jakies takie wrazliwe na zniszczenia ,bo:nie lokuje,nie prostuje,nie susze,lakier itd baardzo rzadko a jednak te końcówki sa stargane i przy okazji robienia pasemek niedawno musialam ściąć 4cm no i teraz wyprostowane siegaja tak troszke za ramiona...no ale nic postanowilam o nie dbac tyle ze teraz dowalilam te pasemka bedzie troche ciężko je utrzymac w dobrym stanie,chociaz i tak cackam sie jak z jajkiem,ale nie poddam sie!
uzywam:
szampon Jonna ze skrzypem
odzywka garnier avocado
maska biovax do zniszczonych
biore magnez i zamierzam silice
no i zamierzam kupic wosk waxa podobno bardzo dobrze nawilża wlosy iserum biovaxa z silikonami ale to na końxcówki i dla ujarzmienia.

co myslicie? dodalybyscie cos?probowalam maski alterra z granatem ale mam szorstkie suche wlosy po niej,olejowanie średnio mi sluzy tak naprawde chyba nie sluzy ;p kokosowy w ogole,probowalam działac oliwka babydream i ale tyop tylko jest ok jak 40min rzed myciem naloze,jak dluzej trzymam to szorstkie i niemiłe są eeh ogolnie staralam sie pielegnowac wlosy bez silikonow ale skoro teraz te wlosy z pasemkami mam to musze chyba je wprowadzic zeby chociaz wizualnie lepiej wyglądaly i ochraniały troche te koncowki chce dłuugie włooosyy
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:12   #2179
natalcia250
sentimental animal

Witam Też zapuszczam włosy, już od roku, ale to zapuszczanie, to było tylko z nazwy, bo nic z nimi nie robiłam Przez rok (od kiedy ścięłam włosy na tego nieszczęsnego boba!) prostowałam włosy codziennie, używałam tony lakieru, suszyłam włosy suszarką, farbowałam... Od ok. 2 miesięcy dbam o włosy, nie prostuję, nie suszę, ale najintensywniej dopiero od tygodnia Czego używam:

-szampon Radical i Seboradin do włosów wypadających
-lotion Seboradin Niger na skalp codziennie
-BioVax do włosów suchych i zniszczonych 2-3x w tyg.
-olejek rycynowy na skalp (ile razy w tygodniu go dawać?)
-olej winogronowy ok 1-2x w tygodniu na długość
-odżywka z Apteczki Babuni do włosów cienkich i wypadających bodajże na kilka minut po myciu włosów (a ostatnio myję codziennie, bo codziennie coś na nie kładę)
-balsam Z Apteczki Babuni bez spłukiwania po każdym myciu
-oprócz tego biorę tabletki ze skrzypem, ostatnio Labovital, ale już się kończy, nie wiem jeszcze jakie kupię potem
-piję 2 kubki herbaty pokrzywowej dziennie, niestety z torebki, bo nie mam skąd zbierać, zresztą za leniwa jestem
Mam jeszcze Keratynę w sprayu z Artiste, ale moje włosy się po niej sianią

Zmienić coś? Dodać, odjąć?
Zależy mi na maksymalnym przyśpieszeniu rośnięcia włosów i wyeliminowaniu wypadania, włosy lecą mi głównie przy myciu, bo kiedy czeszę suche włosy nie wypadają jakoś strasznie

Moje włosy mają teraz 33 cm, kiedy są mokre i proste. Siegają trochę za ramiona, z tyłu są trochę krótsze, pozostałości po bobie Ale jakiś czas temu przy podcinaniu końcówek były trochę równane Ale nadal jest mała różnica między przodem a tyłem.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2011-07-27 o 12:13
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 12:37   #2180
aniaamelia
Zadomowienie

natalcia250, zamiast tabletek ze skrzypem kup herbatę ze skrzypu.
Nie musisz sama zbierać ziół, ponieważ sypane możesz kupić w aptece np doz.
Do Twojej pielęgnacji dorzuciłabym maskę do włosów.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:34   #2181
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
hej
moge sie do was przyłaczyc?
moze powiem na poczatek cos o moich włosach.Mma włosy ciemne blond falowane,co za tym idzie suche i jakies takie wrazliwe na zniszczenia ,bo:nie lokuje,nie prostuje,nie susze,lakier itd baardzo rzadko a jednak te końcówki sa stargane i przy okazji robienia pasemek niedawno musialam ściąć 4cm no i teraz wyprostowane siegaja tak troszke za ramiona...no ale nic postanowilam o nie dbac tyle ze teraz dowalilam te pasemka bedzie troche ciężko je utrzymac w dobrym stanie,chociaz i tak cackam sie jak z jajkiem,ale nie poddam sie!
uzywam:
szampon Jonna ze skrzypem
odzywka garnier avocado
maska biovax do zniszczonych
biore magnez i zamierzam silice
no i zamierzam kupic wosk waxa podobno bardzo dobrze nawilża wlosy iserum biovaxa z silikonami ale to na końxcówki i dla ujarzmienia.

co myslicie? dodalybyscie cos?probowalam maski alterra z granatem ale mam szorstkie suche wlosy po niej,olejowanie średnio mi sluzy tak naprawde chyba nie sluzy ;p kokosowy w ogole,probowalam działac oliwka babydream i ale tyop tylko jest ok jak 40min rzed myciem naloze,jak dluzej trzymam to szorstkie i niemiłe są eeh ogolnie staralam sie pielegnowac wlosy bez silikonow ale skoro teraz te wlosy z pasemkami mam to musze chyba je wprowadzic zeby chociaz wizualnie lepiej wyglądaly i ochraniały troche te koncowki chce dłuugie włooosyy
olejowanie bym dodała, hm a próbowałaś oleje ajurwedyjskie?

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-07-27, 17:52   #2182
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
olejowanie bym dodała, hm a próbowałaś oleje ajurwedyjskie?

nie próbowałam a gdzie je można kupic?
próbowałam oliwki babydream,kokosowego i oliwy z oliwek i KAZDY z nich robił mi szorstkie wlosy,jak trzymalam dłuzej jak 40min
a nie wiem czy jest sens trzymac tak krótko bo czy te dobroczynne rzeczy zdąża wchłonąć we włosy? i czy nie zmyje ich szamponem skoro myje takim ze SLES? ai próbowalam na suche i na mokre tez tyle ze slyszalam ze na mokre lepiej bo na suche jak sie olejuje to wysusza włosy nei wiem jak to jest.
Stary 2011-07-27, 18:06   #2183
rockandrollqueen
Zadomowienie

Cytat:
próbowałam oliwki babydream,kokosowego i oliwy z oliwek i KAZDY z nich robił mi szorstkie wlosy,jak trzymalam dłuzej jak 40min
a nie wiem czy jest sens trzymac tak krótko bo czy te dobroczynne rzeczy zdąża wchłonąć we włosy? i czy nie zmyje ich szamponem skoro myje takim ze SLES? ai próbowalam na suche i na mokre tez tyle ze slyszalam ze na mokre lepiej bo na suche jak sie olejuje to wysusza włosy nei wiem jak to jest.
Mepiej na krótko niż wcale . Można nawet przed samym myciem chociażby aby zabezpieczyć końcówki przed działaniem detergentu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 18:11   #2184
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rockandrollqueen Pokaż wiadomość
Mepiej na krótko niż wcale . Można nawet przed samym myciem chociażby aby zabezpieczyć końcówki przed działaniem detergentu.
no fakt ale cos slyszalam ze rozjasnianych nie powinno sie olejowac wiecie cos na ten temat?chociaz wydaje sie niemozliwe...

Edytowane przez Śnieżka
Czas edycji: 2011-07-27 o 18:21
Stary 2011-07-27, 21:57   #2185
natalkaa7522
Zakorzenienie

Pijecie pokrzywę albo skrzyp? Gdzie to można dostać?
Stary 2011-07-28, 07:03   #2186
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
na allegro lub helfy.pl chodzi mi o takie oleje jak Heenara czy Sesa lub Amla, (ma parafinę)

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Pijecie pokrzywę albo skrzyp? Gdzie to można dostać?
ja piję pokrzywę, kupuję po prostu herbatę z pokrzywy z herbapolu w sklepie spożywczym

Zapraszam na bloga!!!!

Stary 2011-07-28, 12:29   #2187
tryagain
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, mogę dołączyć do Waszych szeregów?

Zawsze miałam długie włosy, jakoś tak do pasa, ale po nowym roku coś mi odbiło i ścięłam do ramion. Teraz chcę powrócić do dawnej długości, ale jak się okazuje - nie jest to takie łatwe. Poza zapuszczaniem, próbuję je też zregenerować, bo są zmęczone codziennym suszeniem i słońcem po wakacjach w ciepłych krajach...

Co używam:
-szampon Radical do włosów zniszczonych i wypadających - codziennie
-odżywka wygładzająca i ułatwiająca rozczesywanie Oriflame z kokosem i mleczkiem ryżowym - co drugi dzień, po myciu
-Lekka odzywka dwufazowa w sprayu Pantene Aqua Light
-wieczorem ekspresowa odżywka regenerująca Gliss Kur w sprayu
- 2 razy w tygodniu na noc olejek Amla
- 2 razy w tygodniu na godzinę maska regenerująco-nawilżająca firmy Uso Professionale
-wcieram ampułki Radical
-popijam drożdzę

No i właśnie zamówiłam na allegro Jantara

Zapuszczam włosy

cel- do łokci!

tryagain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:45   #2188
Diableria
Raczkowanie

GG do Diableria

W odpowiedzi na jeden z postów z zapytaniem co robić żeby końcówki się tak szybko nie rozdwajały odpowiem o moim sposobie. Zawsze miałam z tym problem i krótko po podcięciu juz miałam rozdwojone. Wymyśliłam więc że co wieczór do spania zaplatam włosy w luźny warkocz i jego końcówkę nacieram olejkiem - kokosowym lub migdałowym - efekt jest taki że od 2,5 miesiąca po podcięciu nie mam żadnej rozdwojonej końcówki. Zaoszczędzi mi to mnóstwo wizyt u fryzjera
Diableria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:21   #2189
natalcia250
sentimental animal

jestem cała happy, pierwszy raz od ścięcia udało mi się zapleść warkocz na jednym boku, coprawda z pomocą wsuwek ale trzyma się z przodu i nie wygląda idiotycznie

Piję właśnie drugą już pokrzywę dzisiaj, a wieczorem wetrę Seboradin.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 06:57   #2190
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Diableria Pokaż wiadomość
W odpowiedzi na jeden z postów z zapytaniem co robić żeby końcówki się tak szybko nie rozdwajały odpowiem o moim sposobie. Zawsze miałam z tym problem i krótko po podcięciu juz miałam rozdwojone. Wymyśliłam więc że co wieczór do spania zaplatam włosy w luźny warkocz i jego końcówkę nacieram olejkiem - kokosowym lub migdałowym - efekt jest taki że od 2,5 miesiąca po podcięciu nie mam żadnej rozdwojonej końcówki. Zaoszczędzi mi to mnóstwo wizyt u fryzjera

I codziennie rano myjesz głowę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości