![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
d
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Ja mam tylko szampon i powiem szczerze, jestem zachwycona! Problem przetłuszczających się włosów zniknął całkowicie.
Wcześniej myłam np. w poniedziałek i środę, a teraz jak umyję w poniedziałek to mogę je spokojnie przetrzymać do czwartku, nawet do piątku ![]() ![]() ![]() ![]() Na szczęście mam wakacje, mieszkam w malutkim miasteczku i nie muszę jutro pokazywać się ludziom z cudowną fryzurą ![]() lotion zamierzam sobie też kupić, ale trochę się boję, że mi obciąży włosy ![]() Jeśli zaś chodzi o porost włosów to na razie nie zauważyłam jakiegoś istotnego przyspieszenia, ale ważne, że wogóle rosną ![]()
#2163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 |
Raczkowanie
|
dami?
Edytowane przez misiuuniaa Czas edycji: 2011-10-12 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olejki ja kupiłam z aptece ZikoApteka ![]() olejek eteryczny rozmarynowy za 4,50 i lawendowy za 4,50. Tylko zwróc uwagę jak będziesz kupowała żeby kupić ETERYCZNY, bo ma większe stężenie . Chyba że pytasz o oleje to na allegro, i osobiście w sklepie, mam w Warszawie sklep tybetański i tam są oleje. Poza kokosowym który kupuję w sklepie ze zdrową żywnością. Woda brzozowa - ja kupiłam w rossmanie, taka wielka butla 500ml za jakieś 6 zł chyba. ![]()
![]() |
#2167 |
Raczkowanie
|
d
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Raczkowanie
|
a ja jeszcze chciałam sie wypowiedzieć co do seboradinu - gdyż w aptekach jest zarówno lotion (ten w sprayu, używam go od niedawna więc nie chce chwalić zbyt wcześnie) jak i balsam.
nie porównywałam ich zbytnio, bo dziewczyny głownie pisały o lotionie, więc ślepo go wzięłam, w jednej z najdroższych aptek w moim mieście (nie miałam czasu na chodzenie a tę miałam najbliżej) zapłaciłam 21zł ![]() zastanawiam sie nad tą wodą brzozową jeszcze ale to chyba we wrześniu dopiero bo teraz jestem w takich rozjazdach, że im mniej kosmetyków muszę targać ze sobą tym lepiej ![]()
#2169 |
Raczkowanie
|
d
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
200 ml ma butelka seboradin lioton. odlewam polowe, czyli mam 100 ml ![]() i do tego 100 ml wlewam: 20 kropel lawendowego i 20 kropel rozmarynowego. ETERYCZNEGO ![]() codziennie na noc w skalp ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- ja kupuję w ZikoAptece to za Seboradin płacę 16 zł ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Witam po raz pierwszy, bo chyba się jeszcze nie znamy
![]() I właśnie Was podczytuję, ten wątek to kopalnia wiedzy. Ja też od jakiegoś czasu zapuszczam włosy. Niedługo już będzie 3 lata ![]() Piłam skrzypopokrzywę, dzięki niej szybciej rosły, ale niestety miałam nieustające wysypy...Miałam dziś do niej wrócić, ale boję się właśnie wysypu, bo i tak ostatnio z cerą nie było najlepiej... Używałam też olejku rycynowego. Obecnie wcieram Jantar, już mam dwa tygodnie za sobą i mniej wypadają ![]() Nie wiem jaka jest moja aktualna długość w cm i jaka byłą na początku, bo przy każdym mierzeniu wychodzi mi podejrzanie mało, i wszyscy mówią że to niemożliwe ![]() Ale w linku z podpisu znajdziecie kilka zdjęć moich włosów ![]()
#2173 |
Raczkowanie
|
No cóż . Ja się bardzo napaliłam na ten seboradin lotion niger i zamierzam się wybrać w weekend do apteki , zakupić wszystkie kosmetyki do pielęgnacji włosów , które zaplanowałam .
+ dodałam zdjęcie moich włosków . Można zajrzeć do galerii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe jak Ci się śnił to znaczy że jesteście sobie przeznaczeni ![]() ![]() W sumie to Jantar nie jest drogi (10zł za buteleczkę) ale jak tak policzyć, to za 6 tygodni kuracji trzeba zapłacić 40zł. To już jak dla mnie nie ma uczucia taniości ![]()
Edytowane przez catttt Czas edycji: 2011-07-26 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Przyczajenie
|
próbuję zapuścić włosy mam takie do połowy pleców, i mocno ścieniowane... niestety ciągle muszę podcinać ze względu na rozdwajające się końcówki... od lat nie umiem sobie z nimi poradzić... ostatni podcinałam włosy 2 tygodnie temu a już mam okropne końcówki tych najdłuższych włosów :/
jak sobie z tym radzicie? widzę tyle dziewczyn z długimi włosami i ładnymi końcówkami i ciągle myślę jak one to robią ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() moge sie do was przyłaczyc? ![]() moze powiem na poczatek cos o moich włosach.Mma włosy ciemne blond falowane,co za tym idzie suche i jakies takie wrazliwe na zniszczenia ,bo:nie lokuje,nie prostuje,nie susze,lakier itd baardzo rzadko a jednak te końcówki sa stargane i przy okazji robienia pasemek niedawno musialam ściąć 4cm ![]() uzywam: szampon Jonna ze skrzypem odzywka garnier avocado maska biovax do zniszczonych biore magnez i zamierzam silice ![]() no i zamierzam kupic wosk waxa podobno bardzo dobrze nawilża wlosy iserum biovaxa z silikonami ale to na końxcówki i dla ujarzmienia. co myslicie? dodalybyscie cos?probowalam maski alterra z granatem ale mam szorstkie suche wlosy po niej,olejowanie średnio mi sluzy tak naprawde chyba nie sluzy ;p kokosowy w ogole,probowalam działac oliwka babydream i ale tyop tylko jest ok jak 40min rzed myciem naloze,jak dluzej trzymam to szorstkie i niemiłe są ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2179 |
sentimental animal
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() -szampon Radical i Seboradin do włosów wypadających -lotion Seboradin Niger na skalp codziennie -BioVax do włosów suchych i zniszczonych 2-3x w tyg. -olejek rycynowy na skalp (ile razy w tygodniu go dawać?) -olej winogronowy ok 1-2x w tygodniu na długość -odżywka z Apteczki Babuni do włosów cienkich i wypadających bodajże na kilka minut po myciu włosów (a ostatnio myję codziennie, bo codziennie coś na nie kładę ![]() -balsam Z Apteczki Babuni bez spłukiwania po każdym myciu ![]() -oprócz tego biorę tabletki ze skrzypem, ostatnio Labovital, ale już się kończy, nie wiem jeszcze jakie kupię potem -piję 2 kubki herbaty pokrzywowej dziennie, niestety z torebki, bo nie mam skąd zbierać, zresztą za leniwa jestem ![]() Mam jeszcze Keratynę w sprayu z Artiste, ale moje włosy się po niej sianią ![]() Zmienić coś? Dodać, odjąć? Zależy mi na maksymalnym przyśpieszeniu rośnięcia włosów i wyeliminowaniu wypadania, włosy lecą mi głównie przy myciu, bo kiedy czeszę suche włosy nie wypadają jakoś strasznie ![]() Moje włosy mają teraz 33 cm, kiedy są mokre i proste. Siegają trochę za ramiona, z tyłu są trochę krótsze, pozostałości po bobie ![]() ![]()
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-07-27 o 12:13 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
natalcia250, zamiast tabletek ze skrzypem kup herbatę ze skrzypu.
Nie musisz sama zbierać ziół, ponieważ sypane możesz kupić w aptece np doz. Do Twojej pielęgnacji dorzuciłabym maskę do włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2182 |
Zakorzenienie
|
nie próbowałam ![]() próbowałam oliwki babydream,kokosowego i oliwy z oliwek i KAZDY z nich robił mi szorstkie wlosy,jak trzymalam dłuzej jak 40min ![]() a nie wiem czy jest sens trzymac tak krótko bo czy te dobroczynne rzeczy zdąża wchłonąć we włosy? i czy nie zmyje ich szamponem skoro myje takim ze SLES? ![]() ![]()
#2183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
pewność siebie i radość życia. dbam o siebie. rozwój intelektualny/praca/mod. Edytowane przez Śnieżka Czas edycji: 2011-07-27 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja piję pokrzywę, kupuję po prostu herbatę z pokrzywy z herbapolu w sklepie spożywczym ![]()
![]() |
#2187 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć do Waszych szeregów?
![]() Zawsze miałam długie włosy, jakoś tak do pasa, ale po nowym roku coś mi odbiło i ścięłam do ramion. ![]() Co używam: -szampon Radical do włosów zniszczonych i wypadających - codziennie -odżywka wygładzająca i ułatwiająca rozczesywanie Oriflame z kokosem i mleczkiem ryżowym - co drugi dzień, po myciu -Lekka odzywka dwufazowa w sprayu Pantene Aqua Light -wieczorem ekspresowa odżywka regenerująca Gliss Kur w sprayu - 2 razy w tygodniu na noc olejek Amla - 2 razy w tygodniu na godzinę maska regenerująco-nawilżająca firmy Uso Professionale -wcieram ampułki Radical -popijam drożdzę No i właśnie zamówiłam na allegro Jantara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Raczkowanie
|
W odpowiedzi na jeden z postów z zapytaniem co robić żeby końcówki się tak szybko nie rozdwajały odpowiem o moim sposobie. Zawsze miałam z tym problem i krótko po podcięciu juz miałam rozdwojone. Wymyśliłam więc że co wieczór do spania zaplatam włosy w luźny warkocz i jego końcówkę nacieram olejkiem - kokosowym lub migdałowym - efekt jest taki że od 2,5 miesiąca po podcięciu nie mam żadnej rozdwojonej końcówki. Zaoszczędzi mi to mnóstwo wizyt u fryzjera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
sentimental animal
|
jestem cała happy, pierwszy raz od ścięcia udało mi się zapleść warkocz na jednym boku, coprawda z pomocą wsuwek ale trzyma się z przodu i nie wygląda idiotycznie
![]() Piję właśnie drugą już pokrzywę dzisiaj, a wieczorem wetrę Seboradin.
#2190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I codziennie rano myjesz głowę?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.