|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
nazywają się Azalia. Zna któraś?
![]() |
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
mi Ktg o 20 nic nie wykazało a o 21 miałam skurcze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
Rozeznanie
|
jestem
![]() przede wszystkim dziękuję za gratki ![]() ![]() serdeczne gratulacje dla dziewczyn, które urodziły po mnie ![]() jesteśmy z Tymisiem w domu od tygodnia ale nie mogłam się odnaleźć w domu po "wczasach" w szpitalu i dopiero dziś znalazłam moment między jednym karmieniem a drugim, żeby do Was zajrzeć. Jestem oczywiście totalnie nie w temacie co się u Was dzieje ![]() ![]() Ale mimo porodowej traumy- warto było.. Nie wiem czy jeszcze kogoś interesuje opis mojego porodu, bo to w końcu już dawno temu było ![]() Zaraz idziemy kąpać maluszka, czekam tylko na męża bo to jego przywilej chociaż kąpiele to narazie dramat ![]() Buziaczki dla Was i dziękuję że mnie stąd nie wywaliłyście mimo sporej absencji ![]()
#1234 |
Zakorzenienie
|
Agadus nie wiem gdzie mi to poszło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A propos Kuby - jak "znosi" nowego członka rodziny? Teraz, tak z perspektywy czasu? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pierwsze słyszę ![]() Ale to pewnie dlatego, że dla karmiących kobiet są te inne pigułki, jednoskładnikowe...
![]() |
#1236 |
BAN stały
|
Dziubku i DaKaro
![]() Dziekuję Wam ![]() Dzieciaczki przeboskie,przesłodkie,cu downe!!! ![]() U nas bez zmian z Izą.Grzeczna Perełka ![]() Maksiu na wycieczce od wczoraj. Dołączam do klubu samotnych matek ![]() Tyle,ze z 4 dzieci,domem na mojej głowie,marna kasą,kąpielami,praniem,sp acerami,zakupami 15 km. od domu bez samochodu itd...itp.. Jednym słowem-życie ![]() A AZALIĘ biorę od miesiaca.Pisałam Wam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Wtajemniczenie
|
Witam popoludniowo.
Nie miałam czasu wczesniej napisac. Dzien zlecial nie wiem kiedy. Miałam wizyte u poloznej. Ogólnie wszystko OK. Mało brakowało a nie doszło by do wizyty bo moja Polozna nie dotarła do pracy. Na Szczescie znalazło sie zastępstwo. Byłam pierwsza pacjentka i Juz na samym poczatku doszło by do tragedii bo pani na zastępstwie nie mogła znaleźć centymetra. W koncu po konsultacji z pielęgniarka znalazł sie i odetchnelam, bo jak to wizyta bez mierzenia brzucha??? Ciśnienie w normie, mocz czysty, serduszko bije u mojej ptaszyny No i brzuch zmierzony. Wspominałam wczesniej ze chyba jakaś infekcja mnie dopadła i Dzis poruszylam ten temat z Polozna. I tu uwaga (Agni, Madziaranew) jakiez było moje zdziwienie gdy pani Polozna nie uwierzyła mi na moje ładne oczy i wysłała na badanie do pielęgniarki. Ta kazała ściągać galoty, popatrzyla, pobrala próbkę i powiedziała ze musi sie skonsultować z lekarzem. Przyszedł lekarz Cos tam pogadali i stwierdził ze Musze na wizyte sie umowic i wtedy da mi leki. jestem umówiona na jutro bo Dzis juz oboje czasu nie mieliśmy. Także angielska służba zdrowia nie zbagatelizowala problemu i zrobili jak sie należy. W szoku jestem nadal. Pozniej byłam w pracy, a po pracy Wyskoczylam po sklepach polatac. Byłam w mothercare ale nic nie kupiłam. Ceny tam maja kosmiczne. Nie na Moj portfel. Pozniej byłam w matalanie. Udało mi sie kupić biustonosze do karmienia. Komplet 2 szt, biały i czarny, nie usztywniane bez fiszbin. Mam nadzieje ze sie sprawdza. Teraz siedzę po obiadku i sie ruszyć nie moge. |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
Ja też pojedzona i zadowolona
![]() Poluje na Pampersy, szukam gdzie najtaniej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Jutro mam wizytę i ktg.. Myślicie, że mnie zostawi już? Oglądałam dzisiaj DrHousa i tak się poryczałam jak bóbr ;( jak Amber zmarła ![]() ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-27 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() aaa KAjool dziękuję za odp ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I niech mi tu ktoś ponarzeka że w Polsce to źle i najgorzej ![]() ![]() Trzymam więc kciuki także za jutro ![]()
![]() |
#1241 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agni, Madziaranew pytanko mam. Mialyscie robione ktg?? robią tu tak jak w Polsce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
Ja też pojedzona i ... zwymiotowana
![]() Ale w międzyczasie udało mi się wygotować laktator, także kolejna rzecz z listy "to do" załatwiona ![]() Teraz się zabieram za szukanie aktu ślubu, bo nie pamiętam gdzie wsadziłam ten drogocenny papierek ![]()
#1243 |
Wtajemniczenie
|
Brumku dziekuje za kciuki. Przydadza sie bo Nie mam bladego pojęcia co mnie jutro czeka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1245 | |
BAN stały
|
Cytat:
Maż?Nie mam już męża.To znaczy sie formalnie jeszcze mam.Rozwodzimy się. Muszę dać rade bo jestem zupełnie sama,samiusieńka. Rodzina nie wie jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Stroneczek więc do kciuków dołączam się i ja ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Idę się kąpać ![]() ![]() ![]() I robię postępy jeśli chodzi o znajomość obsługi WIZAZ ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-27 o 18:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Przy Krystianku nie ma czasu na wizaz ![]() ![]() Dziś Krystianek ma dwa tygodnie ![]() Dzieciaczki śliczne ![]() Jacieee ![]() Zaneta może troche brzuszek opadł ![]() Brumek dawno nie pokazałaś brzuszka ![]() Marina ale Twój synek ma już wage ![]() Carmela za bioderka ![]() A my jutro idziemy do pediatry prosimy o kciuki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Wtajemniczenie
|
Oooo ludzie co to sie dzieje??? Co z tymi chlopami.
Nerola poważnie "mówisz" ?? Natka Dzieki za kciuki ![]() Brumku tu wszystko na odwrót. Lepiej późno niż wcale ![]() Lili Dzieki za odpowiedz. Zapomnę co napisałas i udam zaskoczona jak dojde do tego odcinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed porodem jak jestes w szpitalu co 15 minut robia ktg,no I jesli cos niepokojacego to wtedy na pogotowie I tez Ci zrobia ktg. Tz ostatnio byl w mothercare I kupil pluszaka za £12 , troche cena przesadzona, ale to jak narazie jedyny pluszak mojego dziecka ![]() Moj Tz byl wychowywany w dostatku , wszystko mial co zapragnal, rozpieszczony Bo najmlodszy,a ja zawsze mialam cos po siostrze, no I rodzice bardziej wychowywali nas ze rzeczy tylko potrzebne.teraz widze jak dziecku cos kupujemy , ja minimalistka , Tz wszystko co sie moze przydac. ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Zadomowienie
|
Stronczek Lili my z moim Tż em uwielbiamy House
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- My tez kochamy Housa tylko ze ogladamy na TVN , wczoraj byl ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Co ja napisalam storczek, przepraszam Stronczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
BAN stały
|
Tak,dziewczynki-poważnie.
Zupełnie poważnie. Nie daję rady |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ŻARTUJESZ!! Mi aż ciary przeszły ?!! Kłamiesz, nie ?! Normalnie nie wierzę !! A Ja mam pietra ![]() zauważyłam coś czerwonego na wkładce i się bojeee ![]() Pan "Czop" chyba w ostatniej postaci się pokazuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja obstawiam ze to bedzie lekarz ogólny z GP. W razie gdyby Cos go zaniepokoiło to wtedy Moze wysłać do gina. Ale zawsze to jakieś zainteresowanie a nie przypisanie czegoś na odczepnego bez ówczesnego sprawdzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Zakorzenienie
|
NEROLKA CO TY MÓWISZ!!!!!!!!!!!!!!
![]() Nie wierze !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.