|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A dzidziuś pewnie dziś też zestresowany- obejrzyj sobie jakąś komedię jak się wyluzujesz to zobaczysz,że Cię skopie ![]() A ten Twój gin. w ogóle nie dostępny jest na tym urlopie??? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Zakorzenienie
|
nudddddddzi mi sie
![]()
#3573 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
nakarm mi rybki
![]() Ja idę spać, ostatnio wróciła mi faza z I trymestru i mogę chodzić spać o 20.00 ![]() ![]() Dobranoc kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z chęcia, z chęcią ![]()
![]() |
#3576 |
kosmitka
|
Ja chodzę spać o 1
![]() ![]() Małż gotuje fasolkę szparagową ![]()
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3580 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a siebie obserwuj i jak coś to z powrotem wracaj na izbę ![]() mi też..... ![]() ![]() ![]() poszłąbym spać..ale nie chce mi się.. rozbudziłam się po prysznicu..
![]() |
#3581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogromnie dziękuję dziewczyny za wsparcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nic albo same powtórki...albo to samo co dzień... czyli nic.. ![]() ![]() a mąż gra na x-boxie.. podpiętym do tv.. i nawet na to nic nie mogę popatrzeć ![]() ![]() lulla dobrze mówi..wtulisz się w tż-ta i od razu będzie lepiej ![]()
![]() |
#3584 | ||||
Rozeznanie
|
No to zacznę od tego, że już po wizycie u nowego gina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz to co wychwyciłam przeskakując co kilka stron - musicie mi wybaczyć, ale jestem padnięta więc całości nie dam rady przeczytać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Lullaby a ty jak się czujesz? Mnie wystraszyłaś tą 40-stopniową temperaturą... No i dziś byłam też w SR. Mowa była o roli ojca w czasie ciąży, porodu i po porodzie. Z ciekawszych rzeczy: 1. Po porodzie jak się karmi piersią, to podczas fikołków z tż wydziela się jakistam hormon, który odpowiada za laktację, więc prawdopodobne że z piersi będzie w tym czasie płynąć mleko ![]() 2. Jak dziecko kopie, to dotykamy lub głaszczemy to miejsce i wypowiadamy jakiś krótki zwrot w stylu (Dzień dobry maleństwo). I tak samo za każdym razem. Po tygodniu takich działań sprawdzamy czy dziecko nauczyło się z nami komunikować. Jak dziecko jest nieaktywne, to dotykamy w ten sam sposob brzucha i powtarzamy dany zwrot. Po kilku próbach możliwe że dziecko odpowie nam kopniakiem - to forma komunikacji. Jeśli po kilku próbach się nie uda, to kolejny tydzień odpowiadamy w ten sam sposób na jego kopnięcia. A w kolejnym tygodniu znów sprawdzamy czy już nauczyło się z nami komunikować. Podobno takie stymulacje dziecka działają pozytywnie na jego rozwój po urodzeniu. 3. Przyszli tatusiowie po 35 tc powinni kilka razy w tygodniu śpiewać dziecku. Dlatego tatusiowie, bo podobno ich tembr głosu jest bardziej słyszalny dla dziecka (jak to powiedziała położna - ich pjanie ![]() 4. Przerwy w karmieniu (laktacji) powodują wzrost estrogenów (chyba ![]() ![]() Jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę ![]() \A ja teraz prysznic i lulu. Jutro kolejny ciężki dzień z rodzinką i ich dziećmi. Chyba jeszcze nie wyrobiłam sobie tej cierpliwości o której pisała Cotka. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- I jeszcze jedno. Na temat fotelików. Cytuję artykuł: Jak pokazują liczne publikacje, najbardziej bezpiecznym miejscem w samochodzie jest środkowe miejsce na tylnym siedzeniu, oczywiście o ile wyposażone jest ono w 3-punktowy pas bezpieczeństwa lub mocowanie ISOFIX. Jest ono najbardziej oddalone od punktów uderzenia przy zderzeniu bocznym. Zabezpiecza to przed bezpośrednim lub pośrednim uderzeniem głowy dziecka w drzwi lub szybę samochodu oraz przed uderzeniem dziecka w foteliku przez penetrujący samochód. Zalety takiej lokalizacji fotelika można dostrzec również przy zderzeniu przednim. Asymetria mocowania fotelika przy użyciu pasa bezpieczeństwa powoduje, że podczas zderzenia czołowego fotelik usiłuje poruszać się na boki, a mówiąc bardziej precyzyjnie - obracać się wokół osi pionowej. Dotyczy to przede wszystkim fotelików grup I i II-III, dlatego też nie będzie to w tym miejscu omawiane. Szerzej na ten temat przeczytasz niebawem w artykule "Najbezpieczniejsze miejsce w samochodzie". Jeśli Twój samochód nie posiada 3-punktowego pasa ani ISOFIX na środkowym siedzeniu tylnej kanapy, to zamocuj fotelik na tylnej kanapie za siedzeniem pasażera. Pozwala to na łatwy i bezpieczny dostęp do dziecka w foteliku, kiedy będziesz zmuszona(y) zaparkować samochód lub awaryjnie się zatrzymać na poboczu ruchliwej jezdni. Niektórzy wskazują na dodatkowy atut tego miejsca, jakim jest ułatwiona możliwość kontaktu wzrokowego kierowcy samochodu z dzieckiem w foteliku. My zaś, osobom, które czują taką potrzebę, doradzamy raczej zastosowanie dodatkowych lusterek niż zerkanie na dziecko siedzące z tyłu. Kierowca powinien bowiem skupić się przede wszystkim na prowadzeniu auta. W Polsce dosyć popularny jest "mit" o rzekomej przewadze siedzenia za kierowcą nad siedzeniem za pasażerem. Rzekomo ma być ono bezpieczniejsze, gdyż kierowca w trakcie kolizji podświadomie kieruje samochodem tak, by ocalić siebie. Jest to błędna teoria, która nie znajduje żadnego potwierdzenia w statystykach wypadków. Nawet jeśli miały miejsce pojedyncze przypadki tego typu zdarzeń, to są to tylko wyjątki i nie można na ich podstawie wygłaszać tego typu teorii. Niestety ten błędny "mit" jest u nas rozpowszechniany nawet przez funkcjonariuszy Policji. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
kosmitka
|
I ach
![]() I jak łóżeczko? Jakoś mu nie wyszła. Poprawiłam bułeczkami z miodem ![]() Malamutka gratuluję udanej wizyty. ![]()
![]() |
#3586 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do USG, gin cos wypadło i odwołał wizyty, jutro rano zadzw. do niego ![]()
![]() |
#3587 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolorowych No mam podobnie ![]() ![]() Cytat:
![]() malamutka - Gratki udanej wizyty i dz za szczegóły ze SR Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
kosmitka
|
Malamutka czytałam gdzieś o mocowaniach fotelików właśnie za fotelem pasażera, ale że na środku to nie spotkałam się.
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle coś czuję że go opieprzę i tyle będzie z pięknego ogladania łóżeczka ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Współczuję wam z tym snem. U mnie jedyny problem to tż który zawija pod siebie kołdrę i się rozpycha. Co prawda budzę się wcześniej niż zwykle bym się budziła w wakacje- bo o 8-10, ale nie narzekam ![]() Jak będę miała szybki poród i średnio bolesny ( bo w zupełnie nie bolące ni wierzę) to będe chwaliła i polecała ciążę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
mamalutka dzięki za informację
![]() ![]() Aiszka 3maj się kochana ![]() aaaa.... i jeszcze musze powiedzieć, że nigdy tyle razy nie słyszałam od mojego chłopa, że ładnie wyglądam ![]() ![]() zmykam spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do siostry hmm sama nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ojojoj ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie jem fryteczki z własnoręcznie obranych ziemniaków
![]() ![]() ![]() Aiszka, to ty pisałaś o tej IP? Nie masz innego szpitala z oddziałem ginekologicznym? Ja bym może na twoim miejscu pojechała do innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zadomowienie
|
ja tylko na chwilunie bo padnięta jestem... tz mnie tak przegonił na tym spacerze że hej!
jakbym wiedziała że zamierza 5km po jakichś działkach, polach i lasach chodzić to pewnie nie poszłabym ![]() w lesie mnóstwo komarow a ja jeszcze uczulona... czułam się obsaczona normalnie przez te owady... ![]() ale dalam radę - bylam dzielna ![]() w nagrodę za to że doszłam do domku dostałam gruszke i banana ![]() potem jechalismy do teściów jeszcze po resztę naszych kuchennych przyborników.i ..teraz to ja marzę o lóżeczku ![]() tylko nie wiem czy opłaca mi się kłaść bo Leoś upodobał sobie dzisiaj leżenie na moim pęcherzu... a co za tym idzie biegam co chwile do łazienki wyciskam pare kropelek i za 10minut znowu lecę do wc... ale to nic do tego jak wczoraj dostałam parę razy kopniaka w pęcherz... może nie bolało aż tak bardzo ale do przyjemnych rzecyz ot tez nie należało ![]() zaczęłam mówićdo brzucha że jak tak dalje bedzie kopal to w pon mama ise poskarży panu doktorowi a tu nagle kolejny kopniak. mały ma w nosie ostrzeżenia matki! ![]() ![]() no nic..dobranoc... ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki wieczorowo
![]() melduje, że sypialnia już gotowa, pomalowana, mąż nawet dziś komodę skręcał ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cotka a jak tam tata?? miał mieć dzisiaj badania tak??
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-07-27 o 22:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Wtajemniczenie
|
ja też już zmykam spać
![]() ![]()
![]() |
#3599 |
Zakorzenienie
|
Miał tomografię, ale wyniki dopiero za tydzień
![]() ![]() ![]() Kurde zgaga powoli zaczyna się ujawniać- wiedziałam, że frytki to kiepski pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Raczkowanie
|
No i skończyło się na kanapkach-ale dobre i to
![]() Malamutka dzięki za tą notkę artykułem-właśnie ostatnio nasz "wszechwiedzący" kolega mówił, że najlepszym i jedynym miejscem bezpiecznym jest miejsce za kierowcą. Oj jak ja lubię jak nie ma racji i zamierzam mu o tym napewno powiedzieć ![]() A tak na marginesie, a jeśli ktoś ma dwójkę dzieci to co ![]() ![]() ![]() Ja swój dzisiejszy ambitny plan segregacji ubranek spełniłam. Zostało mi do dokupienia parę sztuk cieplejszych ubranek i finioto ![]() ![]() Lecę myc ząbki i spać. Kolorowych i przespanych nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.