|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dziewczynki już "urodzone", a ile brać wody do szpitala? Tak +/- Dużo wypiłyście w czasie porodu?
#1292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
nie moge spac, krecilam sie od 3:00 az w koncu wstalam
jasno juz sie robi moze dzisiaj slonko bedzie?? ![]()
#1293 | |
Raczkowanie
|
Nerolka co sie dzieje, moze to chwilowe zalamanie.
![]() po prostu wszystkie pewnie jestesmy w szoku, bo juz sie wam ukladalo. czy ma to zwiazek z tym ze go prawie wcale nie ma w domu przy was bo pracuje? Cytat:
ja musialam wstac bo czulam ze musze zebrac pokarm, siedze teraz i sciagam. nocka przebiega dobrze. wczoraj bylismy razem na szkole rodzenia bo ostatnie zajecia byly, i wszyscy mi zazdroscili ze juz urodzilam, oczywiscie mialam duzo pytan. tematem byla kapiel i pielegnacja maluszka i dumni bylismy ze mozemy sie pochwalic jak nam to idzie i dac swoje rady dotychczas zdobyte. polozna tez pochwalila moja walke z laktacja i mam nowe sily zeby walczyc, musi sie udac ![]() a i jestem bardzo zadowolona z meza, ktory po prostu cudownie sobie radzi a przy tym jest taki zdecydowany i czuly dla maluszka. czasem nawet jestem troche zazdrosna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=a8ZUt...eature=related polecam, zamierzam wybrobowac
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-07-28 o 04:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() podczytuję z podpiętym Małym Głodem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Już wczoraj miałam zdać relację z mojej wizyty u gina, ale jak poczytałam to się zdołowałam i odechciało się pisać. Nerola, trudno cokolwiek doradzać w Twojej sytuacji, sama musisz ocenić i sobie poradzić,a to, że sobie poradzisz, to jest pewne ![]() ![]() Co do mojej wizyty, to wyszło wszystko w zasadzie bardzo pozytywnie: skierowanie do szpitala mam na 03.08, dr wpisał cc sobie w terminarz na 04.08, więc już wszytsko wiemy ![]() ![]() To chyba tyle, cieszę się że już wiemy co i jak ![]() Jakoś spać nie mogę... Wstawiłam drożdżówkę, może dziś teściowa przyjedzie... Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
BAN stały
|
Nerola co się dzieje???
Co nawywijal ![]() Moj malutki dzis przespal calą noc. o 22 dostal butle i spal do 6 rano ![]() czy to normalne zeby 3 tygodniowe niemowle tak spalo, wczoraj tez 6 godzin bez przerwy... moze ma za duzy albo maly cukier?? co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
z glowy mi nie chca wyjsc te z was, ktorych zwiazki sie sypnely
jak pisalam w nocy nie spalam i rozmyslalam - o was i o sobie tez... wiele razy slyszalam ze dziecko spaja zwiazek, jednak jak widac, wcale tak byc nie musi przykre to bardzo przytulam was ![]()
#1299 |
Zakorzenienie
|
Ja też już nie mogę spać,
chyba naprawdę mi się coś dzieje. Wstałam to normalnie miałam mokro tam na dole ![]() ale nic więcej ![]() Wczoraj Pan "Czop" się pokazał do południa, potem wkładka była sucha. A dzisiaj wstaję i mokro, jakoś tak dziwnie. Skurczy nie mam, nic mi się nie dzieje. Ogarnę się i od 9 chyba otwierają aptekę, kupię to coś na sprawdzenie czy to są wody, czy nie ![]() Jestem nie wyspana, bo w nocy cały czas w sumie czuwałam, czy mi w końcu te wody odchodzą, czy nie odchodzą ![]() Jeszcze raz muszę przejrzeć torbę, czy wszystko w niej mam ![]() a teściowa się mnie pytała czy coś czuję? wiecie że Ja już jestem z tego głupia ![]() Wodaauqa to co 04.08 trzymamy kciuki ? Tęskno mi za postami od Patik ![]() wyszła, czy nie wyszła ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
jacieeeeee ![]() ![]() ![]() nerola- nic Ci nie pomogę. mam nadzieje,że to jednak nieporozumienie. mam nadzieje,że dzieci nie zostaną bez taty. aania- ja brałam podczas karmienia Nadii Azalię,ale szybko zrezygonowałam,już po pierwszym cyklu ponieważ ciągle krwawiłam przy nich,w zasadzie okres nie ustał przez cały miesiąc,nabawiłam sie prawie anemii...ale to u mnie,myśle,że to przypadek. u mnie noc koszmar. córka nam spac nie daje... miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyna a ja mam takie pytanie.... Mam na dzisiaj ktg i wizytę. Lekarz przyjmuje popołudniu a na ktg kazał przyjechać rano. więc musiałabym jechać do miasto dwa razy.... I tak się właśnie zastanawiam, czy jechać popołudniu na ktg i zostać na wizytę czy muszę to ktg z rana zrobić? Jest jakaś różnica między ktg robionym do południa a popołudniu?
Nie chce mi się dwa razy jechać, tym bardziej, że nie mam z kim i muszę się prosić o podwiezienie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz !! Kiedyś którąś z Was napisała jakiś fajny cytat, właśnie odnośnie tego, że dziecko tak naprawdę nie spaja związku, wręcz odwrotnie... ale nie pamiętam jak on szedł i kto to napisał. Swoją drogą popatrzcie, rodzi się istotka, która jest częścią Ciebie i Twojego partnera, która ma te same gesty, nawyki itd co Wy i powoduje, że tak naprawdę między Tobą a Twoim partnerem zaczyna się coś dziwnego dziać ?! Dla mnie nie pojęte ![]() Nie pojęte jest także dla mnie to, że taka istotka sprawia, że facet (w większości przypadków) okazuję się w ogóle nie dojrzały... Życie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
ja jeszcze w domu, ...... kiedy ja urodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Lili83 Ja jak chodzę 9 miesięcy w ciąży, ani razu nie miałam robione ktg,
więc nie mam pojęcia czy jest jakaś różnica, czy nie, ale na moje oko wydaję mi się że nie , bo dziecko każde jest inne...jedne się rusza rano częściej, drugie po południu, a trzecie daje popalić w nocy. A jak nie raz dziewczyny pisały to miały robione ktg i po południu i rano, więc WYDAJE MI SIĘ że nie ma różnicy,ale ręki nie daję ściąć ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
![]() bo ani razu nie robiono mi Ktg ![]() Nie stresuj się ![]() Mnie też straszyła w 36 tyg że małą mam za nisko, że mam leżeć z dupą do góry, a potem się okazało przy następnej wizycie, że tak naprawdę się nic nie dzieje... Pff. Będzie co będzie ![]() Odszedł Ci czop ?! Pewnie przyjdą do Ciebie skurcze w najmniej oczekiwanym momencie, teraz na nie czekasz, a one Cię w balona robią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jadę teraz na ktg, pójdę przed wizytą. I tak kolejka będzie do lekarza to zdążę to ktg zrobić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
Zaneta ja ktg mam robione dopiero terez w tym tyg czyli jak skończyłam 39t6d .... mam mieć robione co 2 dni .... i to nie ma znaczenia czy rano czy po południu bo ktg pokazuje akcję serca dzidzi i czynnośc skurczową macicy ... trwa to jakieś 30 min .... ruchy dzidzi nie mają tu większego znaczenia ale raczej położne pobudzają dziecko żeby sie ruszało .... najważniejsze żeby tętno dziecka było od 120-160, a ono jest ciągle zmienne, przy ruchu jest wyższe i u mnie przy skurczu też jest wyższe dobiega do 160 ........... ale się rozpisałam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle moja gin stwierdziła, ze ze względu na wątrobe warto odpuścić sobie w ogóle hormony. Różnicy między ktg rano a wieczorem nie ma. Podejżewam, ze po prostu po południu nie robią z doskoku. U nas w szptlu tak jest np., ze robią tylko do którejś godziny. A j nie śpie od 6 (Mały głód się zbudził), wstawiłam prane, zjadłam śniadanko i czytm sobie wiz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Zadomowienie
|
hej Mamusie,
ja tylko tak szybciutko, bo za pare minut zbieram sie na wakacje.. do szpitala ![]() Bylam wczoraj na wizycie, z Blanka wszystko OK, wazy juz 3kg i narazie nic nie wskazuje, zeby sie miala urodzic (no w koncu jeszcze miesiac!) Ale niestety moja blizna po CC daje znac o sobie i trzeba ja przebadac. Dostalam wiec skierowanie do szpitala z adnotacja "Pilne" ![]() Nie pasuje mi to okrutnie, bo moja cora (chyba z drugi raz w zyciu) wlasnie sie rozchorowala i wczoraj do nikogo nie chciala sie przytulac tylko caly dzien do mamy... ![]() odezwe sie jak maz dostarczy mi laptopa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||
Zadomowienie
|
teraz jest dobrze, dziekuje
![]() bardzo czekalismy na to dziecko, dlugo jednak ciazy nie bylo i byly rozne napiecia... no takie mam mysli dziwne, ale nie chce tu wprowadzac niepokoju, skoro nic sie teraz nie dzieje Cytat:
![]() podpytywalam wsrod znajomych ktore tutaj rodzily i u nas rzadko skierowuja - nie jest to norma, dopiero jak sie jest w szpitalu, czyli zazwyczaj w trakcie porodu podpinaja a z tymi skurczami pewnie bedzie tak jak piszesz, na ktg nic i pozniej rusza w najmniej oczekiwanym momencie ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki-ja tylko na chwilkę wchodzę z informacją od Moniczki, że leży na sali przed porodowej i zobaczymy co po wizycie powiedzą. Ma bóle brzucha i krzyża, więc do domu nie pojedzie. Pozdrawia wszystkie. Po wizycie wejdzie na wizaż, to napisze co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | ||
Zadomowienie
|
Dziendobry
![]() tylko na chwile jestem poki kuzynka spi ![]() cholera normalny terror tu mam z tym kompem ![]() zjadlam sniadanie i ide do lumpka bo mi sie nudzi .............. ostatnie zakupy heheh moze sobie cos kupie???? ![]() Cytat:
i potem albo w ta albo w tamta narazie sie wstrzmuje zeby sie nie pograzac przed porodem......... ale co mi z tego jak wraca to wraca po piwie wiec jakby co to nawet go nie wpuszcza ze mna na porodowke......... a mial byc porod rodzinny.......... ah i jeszcze mowi ze mam sie nie martwic ze jego kolega w nocy o polnocy nas do szpitala zawiezie ![]() ![]() ku*wa ja nie potrzebuje obcego przyglupa zey byl przy moim porodzie!!!!!!! mam tate ewentulanie taxi !!!!!!!! moim zdaniem to osobiste przezycie dwojga ludzi ew. rodziny a nie kolegow ![]() mam racje? przeciez to szczyt chamstwa takie cos wogole proponowac i mowic! zastrzeglam ze chocbym miala isc na piechote z zadnymi kolegami jezdzic nie bede!!!!!!! zero odpowiedzialnosc i zero mozgu ![]() ![]() ![]() ale najwazniejszy jest Igor zeby byl zdrowy i wiedzial ze mama baaardzo go kocha ![]() a co to za specyfik z apteki na rozpoznanie wód??? ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
boli mnie cale krocze ze bujam sie jak kaczka krzyz i kosc ogonowa to tak jakby mi sie wbijala we wnetrznosci i co kazali wracac do domu a tu moniczka zostaje.............. eh Polska rzeczywistosc co szpital to obyczaj widocznie........ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odezwij się odezwij ![]() Cytat:
![]() Każdy przechodzi małżeński kryzys - niestety, najważniejsze go przetrwać ![]() Cytat:
![]() Czekamy na nią ![]() DZIEWCZYNY !! Pisałyście kiedyś o czymś co można kupić w aptece żeby sprawdzić czy się sączą wody płodowe. Jak to się nazywa i ile kosztuje ? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | ||||||||
Zadomowienie
|
Witam w brzydką i ponurą pogodę
![]() ![]() A mnie, może jako jedynej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem jak najbardziej zainteresowana ![]() Cytat:
Za wizytę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-28 o 08:22 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
jestem w szoku że Nerola sie rozwodzi co sie dzieje z tymi chłopami i tu ieszcze 4 dzieci??raczej nie dojżanie to nie jest bo synek najstarszy Neroli ma chyba 12 lat ....ehh szkoda gadać Żaneta cos mi sie zdaje że u Ciebie sie zaczyna cos dziać trzymam kciuki brumek ja miałam wodę mineralna 0,7 i podczas skórczy nie piłam bo głowy nie miałam do tego ale po porodzie to suszę miałam i wypiłam 0,7 na 2 razy ale kup sobie wodę sprint z dziubkiem wygodniejsza będzie zaczełam Was nadrabiać ale i tak nie dałam rady tylko tak wyrywkowo Natalka teraz leży w bujaczku ale muszę ja nakarmić bo trzyma rączki w buzi trzymajcie sie cieplo i trzymam kciuki za wszystkie które tego potrzebują |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zakorzenienie
|
Sweet właśnie myślałam, że mam coś gdzieś zapisane o tym specyfiku,
ale nie mam ![]() ![]() Co do R to szkoda, że tak podchodzi do tego wszystkiego ![]() Nie lubię zapachu piwa z buzi ![]() Dokładnie, masz taxi albo tatę. Ja biorę jeszcze ewentualnie autobus i karetkę ![]() choć tak jak TY mogę iść nawet piechotą ! Nawet ostatnio pisałam mojemu D, że nie raz mam tak,że wolałabym jakoś sama zajechać na IP (bez teściów) i czekać aż on dojedzie i nikogo nie informować, jakaś taka faza egoistyczna mi się włączyła... Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-07-28 o 08:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Wtajemniczenie
|
Żaneta ja Ci nie pomogę mi lekarz w gabinecie sprawdzał
a ja jestem padnięta wczoraj nawiedziła nas kuzynka męża nie było jej w polsce 6 lat i siedziała do 2 w nocy a wstłam już przed 7 i w nocy do Natalki na karmienie padnięta jestem teraz też sie nie zdrzemne bo mała nie spi oki idę ja nakarmić bo biedulka paluszki pozjada ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Agadus mam świadomość, że to może być lada chwila, ale póki co cisza... muszę sprawdzić czy to co dzisiaj rano było (miałam mokro dosyć) to wody czy po prostu coś się ulało ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to w takim razie czekamy na wieści z pierwszej ręki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.