Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 09:38   #331
uska000
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

szlag jak moglas zapomniec o tym zwolnieniu;/ nie wiem co teraz;/
ale wydaje mi sie ze juz po ptakach;/ nie znam sie tak dobrze na prawie pracy.. moze ktos inny cos madrzejszego doradzi;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:39   #332
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No też miałaś przejścia

I nic dziwnego, że coraz więcej ludzi odczuwa niechęć do ślubu kościelnego
Porażka z tymi księżmi.....wiem ze jeszcze daleko do chrztu ale na 99% będę robić w Polsce i nie wyobrażam sobie chrzcić w mojej parafii, pewnie będzie w parafii tżta.

Moniczko i ultra kciukasy za wizytę

Zosiu normalnie nie wiem co Ci napisać, wiemy ze Ci ciężko i ta sytuacja z tatą jeszcze teraz ale wiem z własnego doświadczenia że za zaniedbanie, (mam na myśli to ze nie zaniosłaś tego l4) ponosi się konsekwencję. Jeśli zaś chodzi o skargę to już inna kwestia i to zależy od Ciebie czy w Twoim "stanie" masz siły by z nim walczyć.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:45   #333
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Od samego rana dziś sie wszystko sypie.

Przyjechał facet u którego mam staż, czyli niby szef.
Zabrał liste obecności, dosłownie zabrał, pozostałe , które miałam puste też zabrał.
Miałam donieść L4 do UP do 7 dni , nie wiem jak mi to mogło wypaść z głowy, ale nie doniosłam.
Szef powiedział, że staż został przerwany , zapytałam czy UP przerywa staż czy on, odpowiedział, że jeszcze nie wie.

Pojechałam od razu po jego wizycie do UP. On już tam był. zaniosłam L4, za te dwa tygodnie nie bede miała wypłaconych pieniedzy tak mi powiedziała pani w UP. Gdy tylko wychodziłam on stał na dworze i czekał aż wyjdę i sam tam poszedł. Pewnie staż przerwać, bo skoro UP tego nie zrobił to on to zrobi pewnie . Juz nie mam siły, nie wiem co robić.

Przrywając mi staż namiesza mi niezle w papierach, a teraz juz na pewno zadnej pracy nie znajde i nie wiem co robic w takim razie. Chłopak mówi żebym napisała jakąś skarge, napisała to jak mnie traktował jak tylko sie dowiedział o ciąży, ale co to da?

Nic już nie zrobisz... Przykro mi. Ewentualnie idź do jakiegoś radcy prawnego, może coś poradzi. Nie rób tylko nic na własną ręke.

Dzień Dobry mamusie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:49   #334
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, jakbyś to powiedziała tej pani od nauk to by tam chyba To dopiero zuuuoooo
hehe, dlatego mówię, co bym wtedy zrobiła a na naukach to ja miałam 21 lat, zupełnie inaczej patrzałam na świat i myślenie się zmieniło

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:50   #335
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No z tym L4 juz trudno, bede miała zapłacone tylko za 2 tygodnie. Obawiam się tylko, że przerwie mi ten staż, że coś wymyśli. Juz pierdziele to zatrudnienie, zrezygnuje z tego byle by dokonczyc ten staż i to wszystko. Nie wiem co on kombinuje i nie wiem czy czekać i zobaczyć co dalej czy co? Bo jako stażystka w ciąży nie mam żadnych praw, no prawie zadnych.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:53   #336
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a mi wczoraj przyszły spodnie ciążowe. Wylicytowałam na allegro za całe 10 zł + 7 zł przesyłka dżinsy z next, uzywki ale w ogóle niezniszczone, super są
za zakup

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry
a propo slubow w kosciele ja mialam wszystko po Bozemu nauki zapwiedzi sraty taty.. a na koniec ksiadz mi odwalil chale;/ mial mnie prowadzic ojciec powiedzial zebym nie wymyslala, gdzie inni ksieza sie zgadzaja...
cale kazanie mialam o powodzi, sakramencie kaplanstwa i pogrzebach,
cala msze gadal tak szybko ze nikt nie kumal o co dokl chodzi i jeszcze zrypal kamerzyste zeby nie kamerowal bo ludzi rozprasza;p idiota;/
dobrze ze sie przeprowadzilam i zmienilam parafie moze chociaz dziuecko bedzie mialo normalny chrzest
No to ładnie, ja bym chyba dała w paszczę temu księdzu po ślubie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jasne że wszystko jest ok czekamy na realcję

pochwal się
a tak wogóle to Dzień Doberek ja dzis w pracy do 18.00 więc nie wiem jak wytrzymam tym bardziej, że nie mam za duzo tej pracy dziś :P Wczoraj miałam ciężki wieczór, popłakałam sobie troche, pokłóciłam się z mężem i poszłam w sumie spać o 20.00 i wcale nie jestem aż tak bardzo wyspana im więcej śpię tym bardziej jestem nie wyspana

Dph, to te hormony Wytrzymasz jakoś

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj wizytę u lekarza I juz mam lekkiego stresa
Będzie dobrze, trzymam kciuki

Cytat:
Od samego rana dziś sie wszystko sypie.

Przyjechał facet u którego mam staż, czyli niby szef.
Zabrał liste obecności, dosłownie zabrał, pozostałe , które miałam puste też zabrał.
Miałam donieść L4 do UP do 7 dni , nie wiem jak mi to mogło wypaść z głowy, ale nie doniosłam.
Szef powiedział, że staż został przerwany , zapytałam czy UP przerywa staż czy on, odpowiedział, że jeszcze nie wie.

Pojechałam od razu po jego wizycie do UP. On już tam był. zaniosłam L4, za te dwa tygodnie nie bede miała wypłaconych pieniedzy tak mi powiedziała pani w UP. Gdy tylko wychodziłam on stał na dworze i czekał aż wyjdę i sam tam poszedł. Pewnie staż przerwać, bo skoro UP tego nie zrobił to on to zrobi pewnie . Juz nie mam siły, nie wiem co robić.

Przrywając mi staż namiesza mi niezle w papierach, a teraz juz na pewno zadnej pracy nie znajde i nie wiem co robic w takim razie. Chłopak mówi żebym napisała jakąś skarge, napisała to jak mnie traktował jak tylko sie dowiedział o ciąży, ale co to da?
Zośka, po części sama jesteś sobie winna, że nie doniosłaś dokumentów.
On zapewne tylko na to czekał.
Skażyć sięmogłaś na niego jak byłaś na stażu, a teraz to pewnie niewiele da, bo pomyślą, że to wymyśliłaś za to, że Ci przerwał staż.On pewnie wszystkiego się wyprze.
Nie wiem co ci poradzić w tej sytuacji. A pytałaś w UP, czy ten staż jest już przerwany czy to tylko Twoje domysły?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:54   #337
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
No z tym L4 juz trudno, bede miała zapłacone tylko za 2 tygodnie. Obawiam się tylko, że przerwie mi ten staż, że coś wymyśli. Juz pierdziele to zatrudnienie, zrezygnuje z tego byle by dokonczyc ten staż i to wszystko. Nie wiem co on kombinuje i nie wiem czy czekać i zobaczyć co dalej czy co? Bo jako stażystka w ciąży nie mam żadnych praw, no prawie zadnych.

Zosiu, ale gdybyś zaniosła to L-4, byłabyś pod ochroną i nic nie mógłby Ci zrobić. Widać, tylko czekał aż Ci sie noga powinie Przykro mi to pisać , ale Ty mu w tym pomogłaś. Myśle, że ten radca prawny to dobry pomysł, pokieruje Cię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 09:56   #338
zoskasamoska
Wtajemniczenie

W up nic nie pytałam, zaniosłam L4, Pani powiedziała, że nie bede miała wypłaconych pieniedzy za niego, ale nie mówiła nic o zakonczeniu stazu. Tylko, że jak tylko wyszłam z UP to on bez słowa wszedł do środka i nie wiem po co.
Stary 2011-07-28, 10:07   #339
agacia_cz
Zadomowienie

zosiu trochę się skomplikowało ale nie martw się nie będzie tak źle
UP nie szanuje kobiet ciężarnych ani trochę mnie ciągle ganiają do jakiejś roboty i to wybierają takie najcięższe typu fabryka ;/ aaaa no i dowiedziałam się że 31 dni po porodzie jestem zdolna do pracy i muszę podjąć taką którą oni mi zaproponują ;/ paranoja!!!!
mam nadzieję że mój tż w końcu dostanie we wrześniu rozwód i będzie mnie jako swoją nową żonkę podciągnąć pod ubezpieczenie ...
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:11   #340
kropeczka1984
Rozeznanie

Zośka ale sobie namieszałaś. Szkoda, że zapomniałaś zanieść L-4... Teraz to faktycznie, jakbyś złożyła na niego skargę, to wyjdzie na to, że się mścisz za to, że chce przerwać staż. A mówiłyśmy Ci, że w tym przypadku kto pierwszy, ten lepszy...
Mam nadzieję, że nie przerwą Ci stażu, tym bardziej, że jesteś na L-4, ale teraz przypadkiem nie rób sobie przerwy w zwolnieniu lekarskim, tylko ciągnij je.
Trzymam kciuki, żeby jednak było dobrze

A powiedz mi jeszcze, czy ojciec dziecka nie może Ci dać jakiejś kasy? Przecież pisałaś, że jest bogaty, więc mógłby Ci pomóc wiedząc w jakiej sytuacji możesz się znaleźć.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:15   #341
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
UP nie szanuje kobiet ciężarnych ani trochę mnie ciągle ganiają do jakiejś roboty i to wybierają takie najcięższe typu fabryka ;/ aaaa no i dowiedziałam się że 31 dni po porodzie jestem zdolna do pracy i muszę podjąć taką którą oni mi zaproponują ;/ paranoja!!!!
mam nadzieję że mój tż w końcu dostanie we wrześniu rozwód i będzie mnie jako swoją nową żonkę podciągnąć pod ubezpieczenie ...
Życzę Ci żeby sie wszystko poukładało.

Nosz kurde narobiłam ambarasu, wściekła jestem, chciałabym chociaz ten staż dokończyć, byle do września, a potem no trudno, bede na utrzymaniu tż-ta i rodziców. Bede bez własnych pieniędzy, nie bedzie mi przysługiwało macierzynskie, ani wychowawcze. Byle by tego stazu nie przerwał, bo co mu szkodzi? Ma darmowego pracownika, a ja zrezygnuje i tak z dalszego zatrudnienia. Porozmawiac z szefem? Albo darowac sobie i poczekac co on zrobi?
Stary 2011-07-28, 10:18   #342
Milla_85
Raczkowanie

Dzień Dobry nazywam się Milena poproszę o dodanie mnie do listy termin porodu 15 stycznia 2012.
Miłego dnia dla wszystkich przyszłych mam
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:19   #343
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Zośka ale sobie namieszałaś. Szkoda, że zapomniałaś zanieść L-4... Teraz to faktycznie, jakbyś złożyła na niego skargę, to wyjdzie na to, że się mścisz za to, że chce przerwać staż. A mówiłyśmy Ci, że w tym przypadku kto pierwszy, ten lepszy...
Mam nadzieję, że nie przerwą Ci stażu, tym bardziej, że jesteś na L-4, ale teraz przypadkiem nie rób sobie przerwy w zwolnieniu lekarskim, tylko ciągnij je.

A powiedz mi jeszcze, czy ojciec dziecka nie może Ci dać jakiejś kasy? Przecież pisałaś, że jest bogaty, więc mógłby Ci pomóc wiedząc w jakiej sytuacji możesz się znaleźć.

Radzisz mi przedłuzyc zwolenienie lekarskie? Dlaczego?

Póki co jakies odłozone pieniadze mam, pare groszy, jeszcze cos dostane za lipiec, niewiele ale cos. Jak bedzie taka potrzeba to ojciec dziecka na pewno da pieniadze.
Stary 2011-07-28, 10:31   #344
ewula83
Rozeznanie

Witam,

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Życzę Ci żeby sie wszystko poukładało.

Nosz kurde narobiłam ambarasu, wściekła jestem, chciałabym chociaz ten staż dokończyć, byle do września, a potem no trudno, bede na utrzymaniu tż-ta i rodziców. Bede bez własnych pieniędzy, nie bedzie mi przysługiwało macierzynskie, ani wychowawcze. Byle by tego stazu nie przerwał, bo co mu szkodzi? Ma darmowego pracownika, a ja zrezygnuje i tak z dalszego zatrudnienia. Porozmawiac z szefem? Albo darowac sobie i poczekac co on zrobi?
Moze jeszcze pogadaj z szefem,moze resztki jakis uczuc ludzkich ma.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry nazywam się Milena poproszę o dodanie mnie do listy termin porodu 15 stycznia 2012.
Witam nowa mamusie!
Stary 2011-07-28, 10:31   #345
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
W up nic nie pytałam, zaniosłam L4, Pani powiedziała, że nie bede miała wypłaconych pieniedzy za niego, ale nie mówiła nic o zakonczeniu stazu. Tylko, że jak tylko wyszłam z UP to on bez słowa wszedł do środka i nie wiem po co.

Zośka,
to zadzwoń i zapytaj, czy jesteś jeszcze na stażu czy został przerwany.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Pewnie, może jeszcze prosto ze szpitala masz do pracy iść? Suuper
Agacia, oby sie poukładało

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Zgadzam się, ciągnij zwolnienie do końca stażu. Nawet nie myśl o powrocie do pracy

Cytat:
Po co ty chcesz z nim rozmawiać? To jakiś nieobliczalny człowiek. Tylko się zdenerwujesz..

Cytat:

Póki co jakies odłozone pieniadze mam, pare groszy, jeszcze cos dostane za lipiec, niewiele ale cos. Jak bedzie taka potrzeba to ojciec dziecka na pewno da pieniadze.
Zośka, czy ja mogę przyjechać do Ciebie i Tobą mocno potrząsnąć?
Bo chyba tego potrzebujesz. Czy ty chcesz doprowadzić do tego, co było przed zwolnieniem? Zeby CIę mieszał z błotem kilka razy dziennie?
Jak nie przerwał tego stażu to leć po zwolnienie i olej kolesia.

Aha, jeszcze jedno - informację o przerwaniu stażu musisz mieć na piśmie i musi być podane, na jakiej podstawie staż został przerwany.

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-07-28 o 10:38
Stary 2011-07-28, 10:33   #346
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
W przypadku zwykłego pracownika nie można go zwolnić, jeśli jest na zwolnieniu lekarskim. Zadzwoń do UP i zapytać, czy takie coś obowiązuje też podczas stażu.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:33   #347
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
witaj w naszym wątku, czyli w naszym zakątku

zoskasamoska, przepraszam, ale nie wiem co ci napisać W każdym razie współczuję takiego szefa - potwora.
Stary 2011-07-28, 10:33   #348
ewula83
Rozeznanie

Ja juz odliczam dni urlopu,jeszcze tydzien,w koncu odwiedze rodzinke w Polsce,juz nie moge sie doczekac.Czasami ciezko mi bez rodziny tutaj i tesknie za nimi bardzo.Ach.....pozalilam sie.
Stary 2011-07-28, 10:36   #349
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Poczekam jeszcze, L4 mam do wtorku, zobacze czy dostane jakis telefon z UP, albo on mi cos da znać. Wizyte u lekarza mam we wtorek , wiec jak cos to załatwie do konca stazu i tyle. Może macie rację, że tak bedzie lepiej.
Sama namieszałam i to niezle. Jak dobrze, ze Was tutaj mam
Stary 2011-07-28, 10:39   #350
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie wczoraj was tak długo nadrabiałam że juz nie miałam siły czegos napisać:P

Witam nowe mamusie

Zosia mówiłam Ci chyba z 3 razy żebyś porozmawiała z opiekunem stażu i teraz też ci to doradzam napewno coś ci doradzi.
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:42   #351
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie wczoraj was tak długo nadrabiałam że juz nie miałam siły czegos napisać:P

Witam nowe mamusie

Zosia mówiłam Ci chyba z 3 razy żebyś porozmawiała z opiekunem stażu i teraz też ci to doradzam napewno coś ci doradzi.
Ten opiekun stazu to jest własnie ten szef, który za wszelka cene chce sie pozbyc ciezarnej pracownicy.
Stary 2011-07-28, 10:49   #352
uska000
Zadomowienie

ehh a ja przez te moje buleczki zostalam nawiedzona wczoraj z wieklkim kawalem sera zebym zrobila i jeszcze ehh a ja sie wzielam za pierogi

czyli dzis do polowy dnia kleje pierogi a od drugiej polowy pieke buleczki

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:52   #353
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

To i mnie prosze dodać do listy: termin porodu 10.02.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 10:52   #354
Oluska1988
Raczkowanie

Mylisz pojęcia on jest twoim opiekunem w zakładzie pracy, a w Urzędzie Pracy jest dział zajmujący się stażystami wiem bo sama byłam stażystka i w razie jakiś komplikacji czy pytań one muszą cie pokierować. Przynajmniej tak jest w Bydgoszczy. Ja trafiłam na świetną dziewczyne od ręki załatwiła mi spotkanie z z-ca dyrektora UP i tamta babka już nigdy nie dostanie stażystki.
Stary 2011-07-28, 10:52   #355
eliza1984
Zadomowienie

A ja wczoraj dostałam pismo z Zusu ,ze mój szef nie wysłał do nich druku ZUS Z3 i mi nie wypłacą świadczenia,dzwoniłam do głaba ,ale nie odberał.Dzis pójdę po następne zwolnienie,mąż zawiezie jemu w piatek i zapyta co z tym drukiem bo przez to nie będę miała pieniędzy ,a za cos kredyt i opłaty trzeba robić .Ale jestem zła.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:57   #356
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Podjade w takim razie jutro do UP, bo dzis juz nie mam na to siły. Zobaczę co i jak , bo jeśli zechce przerwać staż to i tak to zrobi. Oczywiscie teraz nie moze, ale moze wyznaczył termin kiedy mi ten staz zostanie przerwany. Jest mi po prostu smutno, bo jutro mam miec urodziny, a tu takie problemy , które sama z reszta sobie robie
Stary 2011-07-28, 11:03   #357
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ten opiekun stazu to jest własnie ten szef, który za wszelka cene chce sie pozbyc ciezarnej pracownicy.
Nie gadaj z tym osłem.
Jak chcesz czekać, to ok, tylko nie do wtorku, ale zadzwoń do UP w poniedziałek. A we wtorek prosto od lekarza jedź do UP i zostaw im zwolnienie.

Stary 2011-07-28, 11:04   #358
Oluska1988
Raczkowanie

Człowiek uczy się na błędach Teraz myśl o maleństwie i o sobie bo jesteście najważniejsi
Stary 2011-07-28, 11:06   #359
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobry

zosia, sama sobie winna jestes. Wiedziałas jaki jest szef, wiedziałas ze L4 trzeba zaniesc. Trzeba było pilnowac, nie wiem jak o czyms takim mozna zapomniec
maja podstawe zeby zakonczyc staż, mało tego prawdopodobnie mozesz ponosic konsekwencje finansowe- a mianowicie zwrocic cała zarobiona kase. Bo w UP teraz jest ze Ty przez te 2tyg czy tam ile poprostu nie stawiłaś sie do pracy.
Przykro mi, ale nawazyłas se piwa trzeba wypic

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-07-28 o 11:09
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:07   #360
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam Mamuśki
Mnie drugi dzień męczy brzuszek, tzn albo podbrzusze nadole albo po bokach jakby kolki obie naraz.jestem w 17 tygodniu i myślałam ,że teraz już mnie to nie czeka.Jeżeli jutro będe nadal czuła ten ból to wybiore się do lekarza
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości