|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Przyszła mi książka Dzieciozmagania- CZADERSKA
![]() ![]() ![]() 1. Twój maluch bez przerwy zanosi się płaczem. W takiej sytuacji powinnaś: a. odesłać go z powrotem do szpitala i zażądać zwrotu poniesionych kosztów b. dać mu czekoladowy batonik c. zlokalizować ewentualne pęknięcie w suficie i sprawdzić instalację elektryczną. d. założyć futrzaną czapkę uszankę i mocno zawiązać troczki pod brodą ![]() ![]()
#1353 |
Zakorzenienie
|
CarmelaSoprano
są ![]() oferta od 20 lipca do 02 sierpnia. Piszą, że różne rozmiary. Mi dzisiaj brat męża kupił 3 paczki. Pampers Active Baby Midi 3 (4-9kg) 2x82szt za 84,95. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-07-28 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
Wodauqa wiesz, że nawet nie pomyślałam, że mogę trzymać już Emilie na rękach
![]() ![]() Paello czy jakoś tak to co to jest? Grecką też bym zjadła ![]() Margaret aż musiałabym tatuśka mojego wysłać, żeby obadał tereny w Tesco |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | |
Zadomowienie
|
No tak, jakoś śmiesznie
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny u nas tez nocka spokojna, maly pospal troche a teraz je
![]() Kurcze zlikwidowalam gniazo faraonek brrr, zagniezdzily sie w szufladzie. Ale co z tego, ze ja je tepie skoro sasiedzi niet ![]() Zanetko u nas dzisiaj spagetti z pulpecikami. mniami co do noska ja czyszcz malemu codziennie, bomu mleko wlatuje.najpierw woda morska a pozniej frida.maly tegonie lubi ale lepiej sie mu pozniej oddycha
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
Pan "Czop" właśnie pokazał mi się w brązowej postaci
![]() brudasek ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Kajool ![]() Ja właśnie idę robić kotleciki ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Natka Ja go mam, ale nie używałam jeszcze. Jak dobrze pamiętam Blondynkapoznań jest z niego zadowolona i preferuje elektryczny niż ręczny ![]() Ja go dostałam od koleżanki i ona z niego była bardzo, ale to bardzo zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Brumek my małego poinformowaliśmy o maluszku trochę wcześniej niż resztę rodziny i mówiliśmy, że to nasza tajemnica i ma dziadkom nie mówić. Dziadkowie dowiedzieli się w wigilię ![]() Nastawialiśmy małego, że to nie będzie dziecko do zabawy tylko, że będzie dużo płakało, spało i robiło kupy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | ||
Zadomowienie
|
dobry Mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() za brudasa ![]() ![]() cieszę się że mogłam pomóc z kropelkami Marinko trzymaj się kochana kolki muszą dać w końcu za wygraną ![]() Nerolku co jest skąd taka decyzja może da się jakoś dojść do porozumienia liczę na to bardzo i trzymam za waszą rodzinę mocne kciuki ![]() ![]() sweet ty tez się trzymaj może po porodzie mąż wróci do normy tego ci życzę ![]() nadrobiłam trochę po łebkach bo mały mi pochłania czas ale kocham jak się budzi woła z łóżeczka i w momencie jak się pochylam żeby go zabrać to się uspokaja i przytula ![]() ![]() ktoś pytał jak usypiam ja też odkładam jak mały ma jeszcze otwarte oczka czasem trzeba poprzytulać jak marudzi ale u nas się sprawdza taka metoda zawsze przed spaniem siadam w bujanym fotelu i jedną kołysankę sobie siedzimy i kołyszemy się a potem sruuu do łóżeczka ![]()
![]() |
#1361 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No to w końcu jegomość uderzył z grubej rury ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-28 o 11:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Zadomowienie
|
zanetko robisz tak mieso mielone mieszasz z jajkiem i sola plus oregano i bulka tarta, formujesz pulpeciki wielkoscin orzecha wloskiego. na masle+oliwa przysmazasz cebulke dodajesz koncentratu pomidorowego, zalewasz woda tak 1,5 szklanki a pod koniec jak sos zgestnieje pol szklanki mleka. doprawiasz i wkladasz do sosu pulpeciki. gotujesz i podajesz z makaronem
![]() |
#1363 |
Zadomowienie
|
karolinee
![]() ![]()
#1364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a makaron spaghetti tak ? Karolineee Ja nie wiem taki brudas się ukazał- wstydził by się ! Idę myć okna ! ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Shira a jak łatwy plan? działasz nadal ?! czy się poddałaś ?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
tak dlugasne nitki
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Nadrabiam i nadrabiam.... Margaret pewnie, że pamiętamy ![]() ![]() Carmela brawo za usg bioderek! ![]() Babonik a robiłaś badania na przyswajalność magnezu w organizmie? Beatko Juleczka jest przesliczna ![]() Lilkaa Karolinka cudo, zwłaszcza w tym foteliku! ![]() Iustyna super, ze mała nie ma już gipsu! ![]() Madzia śliczny ten Was synek ![]() Brunetko i jak? spokojniejsza przy tym monitorze jestes? Oliweczka, DaKaro u mnie było tak, że zawiozłam brudna suknie-komis sam ją prał i płaciłam za to 80zł (w normalnej pralnii 150zł), i za to że suknia wisi w komisie płaciłam 10zł na miesiąc (zapłaciłam za 3 miesiące z góry, suknia się sprzedała po 3 tygodniach i za te dwa miesiące mi wrócili kasę) Lady witajcie ![]() Nerolka jak to?! ![]() Wodaqua no to Zosia się urodzi w dniu mojego terminu ![]() Cookie ogromne gratulacje!! ![]() Zanka brawa dla Lenki za 3 tyg ![]() U nas nadal wielka cisza, czekamy dalej ![]() Wczoraj dotarla karuzela z misiami z FP i wiecie co... ona jest ogromna! ![]() Dzisiaj dotarla huśtawka - rewelka ![]() ![]() Poza tym u nas chyba bez zmian... ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Aaaa dziś zaczynamy 39 t.c.
![]() ![]() Zostało 7 dni do terminu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
Witam
Mam pytanie: kiedy obcinałyście pierwszy raz paznokcie waszym niuniom ??? Bo mi położna kazała się narazie wstrzymać, bo same odpadną ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Wiesz co mała wczoraj zły dzień (albo kolkę okaże się dzisiaj) i jak usnęła dopiero przed 24 to ja padłam z nią na naszym łóżku i nie przeniosłam. Spałam dzisiaj całe 5 godzin ![]() Dziękuję za pamięć agulaaabar ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-28 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
a mi Pan "Czop" co raz bardziej się pokazuje,
chyba nawet sobie wyszedł już cały - cwaniaczek jeden ! To co jestem odkorkowana ? ![]() Boshe wali mi wali ![]() Okna umyłam idę myć podłogi |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzeba po prostu wiedzieć, że mocz ma odczyn bliski obojętnego, wydzielina z pochwy troszkę kwaśny, a wody płodowe są zasadowe. Cytat:
![]() I dwie rzeczy mnie nurtują - gdzie jest youyou? ![]() I co się dzieje z editką, że tak rzadko bywa? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
nie zaglądałam dwa dni i chyba nie nadrobię... U nas chorobowo. ![]() ![]() dzień wcześniej usnęłam na łóżku z Lilką przy cycku o 20, potem w dzień usnęłam z dzieciakami na ponad 3h a wczoraj po kąpieli też padłam od razu po nakarmieniu Lilki... Dziś już nieco lepiej ale moje dziąsła z jednej strony są tak napuchnięte i czerwone. Filip ma to samo, też mu strasznie napuchły dziąsła, ma całe czerwone i w dodatku okazało się że to co miało nie być opryszką to opryszczką jest, bo się rozprzestrzenia ![]() Naczytałam się w necie strasznych rzeczy nt. i jestem nieco przerażona, do tego boję się o Lilkę ![]() Pojechałam dziś z małym do internisty i przepisała nam leki do smarowania dziąseł i mamy odstawić ten antybiotyk bo on jest na co innego ![]() Ech du.pa blada, wyżaliłam się to może chociaż zerknę co u Was...
#1371 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I od tego momentu dostałam pierwszy skurcz ![]() ![]() No to Karol zaczął obierać ziemniaki i smażyć kotleta ![]() ![]() Dobra do rzeczy bo nie skończę nigdy ![]() Karol zjadł obiad ja liczę skurcze, pije wódę, biorę prysznic, skurcze co 5minut, po prysznicu nie przechodzi, skurcze co 3 minuty dość regularne 40 sekundowe, ale cały czas do wytrzymania, tak mocny ból okresowy. Jedziemy do szpitala. Jesteśmy na izbie przyjęć skurcze cały czas 3 minutowe. Jesteśmy na sali przedporodowej, jestem podpięta do ktg, skurcze dalej są. Karol do mnie dołączył po pół godziny jak już zapadła decyzja, że rodzimyJ Badanie na fotelu, lekko bolesne, rozwarcie na opuszek palca, szyjka zmiękczona. No to zaczynamy ![]() Godz była po 15:00. Zaczęliśmy skakać na piłce, opierać się o drabinki, chodzić i klękać na takim specjalnym stołku. Ogólnie cały czas aktywna byłam mimo, że bolało coraz mocniej. Pojękiwałam bardzo, ale ani nie krzyczałam ani nie przeklinałam nic z tych rzeczy. Następne badanie rozwarcie na 1,5 palca. Kolejne badanie, skurcze coraz mocniejsze, rozwarcie na 3 palce. Potem ktg i prysznic. Po prysznicu jeszcze piłka, ale już jęczałam bardzo mocno, położna powiedziała mi jak oddychać, żeby mi ulżyło, i ze zamiast pojękiwać mam oddychać, a na przerwie, pełen relaks, nie spinać się. Bolało. ale mniej. Ostatnie ktg i parte: Skurcze zaje…te, dostałam tlen bo chyba trochę słabłam, położna kazała położyć się na boku i jak zacznę czuć potrzebę parcie to jedna noga do piersi i przemy. No to tak zrobiłam, bolało jak djabli i źle parłam bo całe powietrze wypychałam do policzków i na pierś a nie na dół. Położna kazała się wziąć w garść bo musimy urodzić dzidziusia i tylko ja to mogę zrobić. Po kilku próbach załapałam o co chodzi. Ostanie badanie no i…miałam wstać i klęknąć za pomocą Karola na skurczu i przeć, w tej pozycji pokazała się główka. Podobno w tej fazie się darłam, ale to wiem od Karola bo nie pamiętam tego ![]() Na jednym skurczu dwa razy parłam i wyskoczył nasz kochany synek. Już nic się wtedy nie liczyło, tylko ta mała kruszynka płacząca na mojej piersi ![]() Dostałam synka i razem w trójkę byliśmy jeszcze na tej sali przez 2 godziny.Dostałam takiego powera żebym góry mogła przenosić, całe zmęczenie zniknęło, ból odszedł w zapomnienie, nic się nie liczyło więcej, niż to że jesteśmy już razem, wszyscy razem…. ![]() Dominik urodził się 17 lipca 2011 O GODZ. 20:05, ważył 2960 52 cm 10pkt w 37t2d. THE END
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, niedobrze że się wymęczyłaś. A to Cię Synek Cię zaraził ![]() ![]()
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
madzia1k1 no u mnie się pokazała coś mokrego, ale potem cisza. Od godziny 8 dzisiaj pokazuje się cały czas Pan "Czop" i mam wrażenie , że wiecznie mam na dole mokro. Skurczy póki co nie mam, więc specjalnie nie panikuje
![]() Dziękujemy za opis porodu ![]() ![]() Dzielna mamusiu !! Brumek tak wiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |||
Zadomowienie
|
No co raz bliżej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
madzia świetny opis
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje !!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
carmela postaram się na dniach dodać jakieś focie otulaczka
![]() ![]() te pampy do kiedy są w promocji? któraś pytała o wodę ja wypiłam b.mało .Chyba mniej niż 0.5litra. zapomniała Wam napisać że mi w posiewie coś wyszło i mały był po porodzie badany czy się nie zaraził badali mu krew ![]() Zanka ![]() ![]() Nerolka ![]() ![]() Żanetta widzę że nadeszła twoja kolej ![]() Cookie Gratulacje ![]() you you dużo zdrówka ![]() Brunetka Nam mówili w szpitalu że paznokcie się po miesiącu obcina.Ale małemu się ładnie wykruszyły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | ||
Zadomowienie
|
Paella to taka hiszpańska potrawa ryżowa, a moja mama robi taką swojską, po naszemu. Ja lubię, bo zawsze dużo wychodzi i z ketchupem mozna jeśc, więc dla mnie jak znalazł
![]() A robimy tak: Ryż biały 4 paczki, groszek zielony konserwowy, papryka czerwona, cebula, szynka drobiowa ze 30 dkg, kabanosy ze 4, 2 kostki rosołowe, ketchup ![]() Ryż gotujemy 5 minut krócej, niż w podano na opakowaniu. Cebulę, wędlinę i kabanosy drobno siekamy, a następnie podsmażamy na patelni. Na koniec dodajemy pokrojona w kostkę paprykę i razem dusimy kilka minut. Podgotowany ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy podsmażone składniki, odsączony groszek, mieszamy i zalewamy rozpuszczonymi wg przepisu kostkami rosołowymi. Zapiekamy w piekarniku w 180 st. C przez pół godziny, na koniec odkrywamy pokrywę. Podajemy z ketchupem. Cytat:
Bardzo fajnie mu wyjaśniliście, co to takiego to małe dziecko, nie laleczka... ![]() O cię panie! ![]() Cytat:
![]() O, ale nie powiedziane, że Lili nie wyskoczy szybciej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
nadrabiam sobie ale nie zaznaczam postów... Lila śpi obok i puszcza takie bąki że szok
![]() CZy Wasze szkraby też tak pierdzą?? Filip tak nie prykał... a ona nawet przez sen takie bąki puszcza i do tego mega śmierdzące ![]() moja mała słodka księżniczka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.