|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Agatka wiem jak to jest, mój tż też nie stroni od alkoholu. Prowadzimy bujne życie towarzyskie, co weekend jakiś grill albo domówka u jednych albo drugich przyjaciół. Wkurza mnie to że zawsze litrami leje sie alkohol i on musi go pić, ja rzadko piję bo nie lubię, wiec zazwyczaj jestem kierowcą. Wczesniej nie zwracałam na to uwagi, dopiero od pierwszego # zaczęło mnie to wkurzać do tego stopnia że zrobiłam kiedys awanture przy znajomych że ma nie pic bo staramy sie o dziecko
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
hmm a maluch... Chyba ma sie dobrze, bo mam nawyzke progesteronu odbijajaca sie na moim samopoczuciu i koncentracji 8 sierpnia mam wizyte... Jak bedzie wszystko dobrze to sie pochwalimy ciaza dziekuje, ze pytasz hihi |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A avatar to jest z reklamy laptopa sony vaio, wiec dosc powszechny |
|
|
|
|
#1625 |
|
Rozeznanie
|
Cookie aż tak źle to nie jest tylko właśnie problem przytulanek mnie martwi najbradziej. No cieszę się, że maluch daje znać:P
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
uciekam robic obiadek , a pozniej do pracy..... bede rano ... Bo wieczorem nie daje juz rady przy kompie siedziec. Milego dzionka kruszynki
|
|
|
|
#1627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja być może będę musiała od przyszłego cyklu zarzucić mierzenie, bo mój Tż się wkurzy, jak to zobaczy . Póki co go nie ma, to nie widzi co robię. ![]() Cytat:
Mnie gna ciekawość, na pewno nie zamierzam podporządkowywać się wykresowi. Ponieważ nie jestem 100% przekonana, że chcę mieć dziecko, stwierdziłam, że stosujemy "metodę" Tża, tzn. "co Bóg da". ![]() Cytat:
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
w końcu doczytałam Wczoraj wieczorem mieliśmy wieczór dla siebie był seksik i w końcu dobrze spałam Rano byłam oddać krew, mam nadzieje, że ta cukrzyca mi nie wyjdzie i że reszta badań będzie ok. Nita6 dziś na pewno mnie nie będzie mąż zabiera auto, a moje jest nie pewne, wczoraj znów mi coś nie chciało odpalić.
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje Piękne
Cytat:
Ale tam są wyrysowane pasy jak woły z którego pasa i kiedy można skręcac do tego jest sygnalizacja śwetlna, To rondo nie jest pokopane pokopani sa kierowcy np moja kolezanka jeździ po rądzie tylko prawym pasem "bo jest na pierszeństwie" i potrafi tak prawym pasem zawrócić na rondzie ludzie chcą zjechac z ronda i nie da się bo ona jedzie prawym do okoła hihihihiihihihii Pani podrażnienie naczynek przez podkład na 100% byś zauważyła Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-07-28 o 12:54 |
|
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane.
Mam dzisiaj doła. Nie będę nic zatem pisać... Miłego dnia... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
piore już 4tą pralkę prania ale coś mi się zachumrzyło
najgorsze juz poschło - czyli tona pościeli , jeszcze po gosciach weekendowych obiadek gotuje , dzisiaj gulasz z żołądków z kaszą gryczaną , oboje uwielbiamy z TŻ -tem. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
zachwiania nastroju ciążowe to normalka , przejdą |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() pieeeekna pogoda i zaraz suniemy na gofry ![]() Cytat:
jak dziewczeta humorki dzisiaj? widze ze rozmow o TZ ciag dalszy kurcze ja to sie nie odzywam... bo ja ze swoim sie dobralismy chociazby pod wzgledem seksowania no ale trzeba na to pracowac.. i nie lazic w dresach przy mezu ![]() Lusesitkaaaa co jest robaczku? gadaj szybko! Edytowane przez Toto1 Czas edycji: 2011-07-28 o 13:29 |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w czym pomykasz po domku???? ![]() Krcze, licze na to, że jak będę koło 16stej w domu to jeszcze będzie słonko, bo tez mam po-gościowe pranie. A wielkie mam poszwy... |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
no jak to w czym?? we wszystkim co seksi
![]() wiesz ja jestem zdania ze kobieta powinna wygladac "interesujaco"nie tylko jak wychodzi z domu.. bo w koncu to swojemu chlopkowi ma sie najbardziej podobac.. czesto gesto jest tak ze jak sie wychodzi to i makijaz i ladne ciuchy.. a w domu dresik, i bajabongo... to samo sie tyczy facetow! dlatego my z TZ dbamy o swoje galki oczne hahah |
|
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A najwięcej komplementów zebrałam jak już się w nic swojego w ciąży nie mieściłam i chodziłam w jego koszulkach, odsłaniających nieco, hem hem...poślady
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Agatku ciesze sie ze pudeleczko ci sie podoba
moze kiedys bede czegos z PL potrzebowac to sie do ciebie zglosze Kasiorku a przywalilas panu za swojego paluszka?? |
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam jedne dresy (do sprzątania), ale mi TŻ wywalił. teraz miałam jedyne jeansy z H&M - takie cienizny i mi się podarły... cóż zrobił mój ukochany? bardzo się ucieszył i dał kasę na kieckę (kiecki nie kupiłam, a tylko $ przejedliśmy...)Więc skończyło się tak że mam jedne (słownie: j e d n e) legginsy, które wkładam pod sukienki jak jest zimno... nie wynika to z mojego bajabongo, ale z tego że mam grube dupsko i w spodniach fatalnie wyglądam.... Moja koleżanka zawsze mi sprawdza stopień zarośnięcia nóg i zawsze z radością stwierdza, że dobrze między mną a chłopiurą (ona w pewnym momencie to olała, no i z facetem się rozstała; a ja nie tylko e względu na figofago golę, ale też ze względu na te okrągło-roczne spódnice i sukienki....) Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2011-07-28 o 13:46 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek
![]() u mnie kolejny ciezki dzien w pracy :/ ale pocieszam sie ze tak bedzie teraz cały czas hahaWłasnie zjadłam pierogi mamuni bo siostrzniec wczoraj przyleciał i mamunia zrobiła Kasi pierozki hih A i co zaparc ciag dalszy :/ az mi brzuch urywa juz mam czopki ale jakos sie boje ich brac :? Lusilla ni smutaj sie ***
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, to i ja bym mandacik dostała a paluszek to przecież sama sobie urządziłam...a boli nadal jak cholera, nie wiem czy mi coś tam nie pękło, bo mi napuchł
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zadomowienie
|
haha no widzisz. potrzeba matka wynalzku
![]() czyli kiecunia jest, nozki ogolone.. cud miod i orzeszki
|
|
|
|
#1643 |
|
Zadomowienie
|
Lusesitka, Ty tutaj nie ściemniaj tylko dawaj smutki na stół i zaraz je tu rozłożymy na czynniki pierwsze, pogłaszczemy, sprawimy lanie i będziesz jak "nówka funkiel nie śmigana"
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Mam doła, bo nie wiem co będzie z nasza przyszłością... Chodzi mi o kwestię mieszkaniową
A wszystko to przez dziadka Tż, który przyszedł dzisiaj do nas bez zapowiedzi! słuchajcie co on odwalił!! Mój tż siedział przy laptopie, a ja w koszulce rozciągniętej (takiej tunice, która więcej odkrywa niż zakrywa - mój tż ją lubi ) sprzątałam mieszkanie. W pewnym momencie słyszę jak drzwi do mieszkania trzasnęły!!! patrzę, a tam dziadek się ładuje do mieszkania!!!! bez zapowiedzi, bez pukania!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! noś kur**a! jak tak można?! całe szczęście było ogarnięte i byłam ubrana, co nieczęsto się zdarza!! albo dobrze, że "nic" nie robiliśmy!!! tak się w✂✂✂✂i**am!!Posiedział chwilę, pogadał. Mówił o mieszkaniu swoim. Że załatwia teraz kwestię przepisu itd. Są na chwilę jego śmierci trzy osoby do podziału. Mniejsza o to. w każdym razie uświadomiłam sobie, że ciężko będzie nam się dorobić mieszkania własnego. O domu nie wspominając. Dowiadywaliśmy się o warunki kredytu mieszkaniowego - możemy zapomnieć. Nie dostaniemy, bo w mojej głupiej pracy nie wystawiają zaświadczeń o przedłużeniu umowy. Tzn dostaniemy, ale bardzo niekorzystny. Z ratą 1400zł przez 40lat! ![]() Ech, przepraszam za smucenie tak mnie po prostu wzięło ![]() Jak Wy wyglądacie? macie swoje mieszkania, domy? zadłużałyście się? dajecie sobie radę? |
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieszkanko wzięliśmy na kredyt. 30 lat. Dla mnie to cud jakiś, bo ja kokosów nie zarabiam, a konkubent ma umowę do kwietnia 2012... Wiem jakie to trudne i ile nerwów kosztuje. I ta rata - jak się widzi ile zżera bank |
|
|
|
|
#1646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo tego, że mieszkanie mamy swoje to też nie raz się martwię o naszą przyszłość bo ja mam pracę stabilną, doświadczenie jako takie, że mam co w razie czego do CV wpisać. Natomiast mój TŻ pracuje "na swoim" i to z bratem, który miewa takie humory, że nie raz już się "rozstawali" i nie pracował nigdy "normalnie" więc jak mu kiedyś przyjdzie szukać pracy to kiszka będzie. 30 letni facet co prawda mgr ale bez jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego? Kto będzie go chciał do pracy!? Zostali byśmy na mojej pensji. Dlatego też boję się troszkę mieć dziecko bo wiem, że w każdej chwili nasze dochody mogą się zmniejszyć dosyć mocno. A tak wogóle to jest to normalne, że martwisz się o przyszłość - własnego dziecka przecież To tylko dobrze o Tobie świadczy. Mam propozycję - pomartwisz się jak urodzisz, bo teraz to każdy strach ma taaaaakie wielkie oczyska, jak nigdy. Co Ty na to?---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Ech... zobaczymy co to będzie.
Po prostu mam kiepski dzień i na myślenie mnie wzięło ![]() W Polce młodzi mają przej**ne. Za małe zarobki na tak wysokie kredyty. Kredyt remontowy spłacamy już czwarty rok, a to tylko 15tys. a gdzie tu 200tys i 30 lat? ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- dobra, koniec. Komuś kawy? bo chyba sobie strzelę. |
|
|
|
#1649 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Czasem mi się uda coś mądrego powiedzieć ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-07-28 o 14:41 |
||
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy = my mamy wlasny domek , 35km od rodzinnego miasta , gdzie moi i tż rodzice mieszkają . kupilismy w stanie surowym, tż prawie sam wszystko wykonczyl , ale kredyt na 30lat we frankach , okropienstwo ale zyjemy chwila , nie mozna sie zamarwiac co bedzie za kilka lat , bedzie co bedzie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

) nie prowadzisz czasem bloga?
A avatar to jest z reklamy laptopa sony vaio, wiec dosc powszechny 

Ahmed 10.05.2011
haha