|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
czesc
![]() Cytat:
Oli nie zostawialam nigdy samej na przewijaku, a teraz to nawet jak wyciagam z komody ubranka to ja trzymam jedna reka, bo fika na lewo i prawo, wogole: padaaaaam, Oli skonczyly sie kolki, to z kolei idą jej ząbki , masakrrrraaaaaaaaa, we wtorek bylismy na szczepieniu, masakra i kolejna masakraaaaa moje dziecko zaczyna podnosic glowke jak lezy maz sie smieje ze za 2 miesiace bedzie siedziec a za 3 chodzic(wrrrrrrrrrrrr)kolejnamasakra Ola w dzien nie lubi spac w swoim lozeczku, za to nocke poki co przesypia od 20:00 do ok 5-6.(to juz pozytywne jak dla mnie i mam nadzieje ze tak zostanie) |
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
|
|
#2943 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja na chwile bo Zosia na sedesie, a Gabulek na balkonie leży
![]() Cytat:
co zamierzasz ?Cytat:
chodzi chyba bardziej o sam układ pokarmowy Cytat:
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-28 o 12:52 |
|||
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
spice Ja nie wiem, ale miał 3,5 h przerwy, jak się obudził, to nie płakał... Teraz dostał UU i od razu prężenie. Zobaczymy, co będzie dalej.
Wczoraj z butli moje jadł ładnie ![]() Może on po prostu cycka nie lubi?
|
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takich szczuplaków mamy ![]() Roma ma bardzo przytulna salę do góry , byłam tam na weselu i kiedyś dawnooooo temu miałam tam praktyki przez miesiąc
|
|
#2946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Tż właśnie patrzy na przedszkola dla Edzika
![]() Bo "warto pomyśleć o przyszłości" ![]() Ach, no i Edzik kończy dziś 12 tygodni No i gdzie ta poprawa? Jak na razie jest gorzej niż było... Mam nadzieję, że ten tydzień będzie przełomowy... ![]() A do tego strasznie chce mi się jeść. Najlepiej czekoladę Ale dzielnie się trzymam i podgryzam pieczywo chrupkie co jakiś czas, żeby nie zjeść wszystkiego w domu
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
Matall
buziolki dla Edzika ale w domu czekolady brak! żeby nie kusiło
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanej imprezy ![]() Mattal, Ty mi nie mów o czekoladzie ![]() Tymek długo nie pospał przewinęłam go a po położeniu na leżaczku poszła wielka kupa Te leżaczki są chyba kuporobne, bo któraś z was też o tym mówiła
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-07-28 o 13:35 |
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
wocilam z miasta
kupilam sobie pizamke na ramiaczkach z boxerkami w panterke z rozowymi kokardkami ![]() mina meza - bezcenna ![]() olence bodziaki na 68, na targu ale słitaśne no i oczywiscie karkowke 2,5 kg chyba mi starczy, mam jeszcze 2 kg kielbachy i 2 salatki bedagrecka i z selerem naciowym wrzucam przepis do Klubu
|
|
|
|
#2951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() napisz mi proszę czy zdarzyły się Edzikowi kiedykolwiek zielone kupki ??? |
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
delicadeza, u nas były lekko zielone kupki chyba w 3,4 tygodniu (nie pamiętam dokładnie). Teraz gdy daję jedną butlę też się takie zdarzają. To chyba nic niepokojącego.
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia; z takim żalem napisałaś o utracie mleczka, że aż łza zakręciła mi się w oku! Jesteś pewna, że to koniec? Na pewno przystawiając Antosia do cycusia jesteś jeszcze w stanie rozhulać laktację.... Mnie nakładki zjadł pies, kupiłam nowe i dalej Gabi tylko na UU
amarcia; haha dowcipny pan prof ! Amarcia, Ty także nie poddawaj się z karmieniem !! U nas też już krosteczek niet, nabiał nadal pochłaniam w ilościach ogromnych ![]() agnieszka_pe, ja też polecam Ci białego jelenia (płyn do prania, ok 7-8zł) bądź płatki mydlane. Od początku tak piorę i Mała nigdy nie miała żadnego uczulenia. Dziewczyna z sali w szpitalu prała w Lovelli i jej Antosia miała krostki, położne mówiły, że wina proszku i takze polecały BJ lub najzwyklejsze płatki. A do tej pory Domi sam nie śmigał na dwór ? Weredka; za bioderka oraz za kontrolę ![]() matallewar; dla Edzika !!!!!!! oby tak dalejMoniaK; moją jedyną rozrywką także zakupy.. rozumiem... no to jedynie u rodziców rozrywek mam więcej ale niestety wszystko co dobre się kończy i w niedzielę do Krk wracam ;( Będzie znów każdy dzień taki sam... jedynie w środę mam wychodne z koleżankami z pracy a w poniedziałek ortopedę i w piątek pediatrę - rozrywka jak tra lala Nocka widzę znośna u Was Ważyłam wczoraj Gabrynię z okazji 2 msc- tak więc od urodzenia (2880g) przybyła w ciągu dwóch miesięcy 1870g z czego w pierwszym miesiącu 1020g a w drugim juz znacznie mniej 850g Jak widzisz nie tyje w zastraszającym tempie... Camomile; kurcze nocki mieliście oki z reguły.. może to skok ?? OBY i niech te kolki się skonczą !!! Mocno tego Ci Słonko życzę ![]() 82anusia; hihi ja też tak długo po spałam... co dzien właściwie tak śpię Cudowne uczucie wstać np 10,30 rano :ziew: Fiu fiu.. dom pełen gości ![]() a tych rączek stopniowo może Adasia oduczaj .... na poczet wózka eweska; kierunek Sephora? andziotka, ja myślę, że to takie chwilowe rozregulowanie. Gabrysia też tak miała ostatnio, że w jedną nockę chciała nawet jeść o 1,2 oraz 4 ! anulka, witamy w domku cucciola79 oooo jakie pozytywne wiadomośći ! Nareszcie Kochana !! Witamy wśród żywych ![]() ![]() ![]() Dziewczonka, a niech sobie pośpi Dziewczynka Co jej żałujesz Dzidzi śpi to rośnieczesc Mamunie Dopiero ogarnęłam kuwetę... wstałysmy 10,30 a właściwie tatuś Gabrysi pobudkę nam zrobił... myślał, że skoro on właśnie się obudził to my już też dawno nie śpimy Nic bardziej mylnego, co dzień tak długo śpimy... Pobudkę pierwszą miałam 3,30, potem 7,10 no i do 10,30 dociagnęłyśmy.Właśnie owsiankę sobie gotuję. Z Malutką rano się powygłupiałam, gdy otworzy po nocce ślipka ma wyjątkowo dobry humor i śmieje się na prawo i lewo. Pewnie Wasze dzieciątka mają tak samo ? Potem pranie, prasowanie i dopiero śniadanko robię. Mam do Was wielka prośbę. Czy może mi jakaś dobra duszyczka powiedzieć ile centyli ma Gabrysia? Kukam w te siatki ale nic nie kumam.... Już podaję namiary: wzrost 62cm, waga 4750g, ukończone wczoraj 2 msc. Bardzo Wam dziękuje ! Mnie z wagą wyszło, że to 30-sty centyl??? To chyba źle? Albo źle patrzę. Ahhh moim malutkim sukcesem chciałam się pochwalić Waga pokazała dziś 5 z przodu !!! wprawdzie było to 59,8........ ale zawsze 5 a nie sześć ani tym bardziej siedem jak w ciąży Strasznie się cieszę !! Wolniusio to idzie no ale jakoś jakoś do przodu
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzik zwymiotował po UU... Po mm był spokój... Co to znaczy? Zjadł ok. 100 ml mm o 9, a potem UU o 12:30... Przed chwilą zwymiotował, a teraz zasnął
|
|
|
#2955 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Sama jestem ciekawa o co z tym UU chodzi.
|
||
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
nietolerancja laktozy ?
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zabiorę Edzika do lekarza i porozmawiam o tym... Już drugi raz zwrócił UU po wcześniejszym zjedzeniu mm...
|
|
#2958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję, uspokoiłaś mnie troszkę, bo jakoś nie dawało mi to spokoju.
|
|
|
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Klaterina; brawo za stepper ! Pierwsze koty za płoty
A dlaczego padnięta? Dał Ci Radziu popalić ?agus,oj samą na przewijaku ?? Chyba bym umarła ze strachu. Nigdy, nigdy przenigdy - ani na sekundkę Gdy przebieram Malutką wszystko mam pod ręką aby właśnie nie zostawić jej samej a w razie gdy po coś muszę jednak odejść biorę ją ze sobą ![]() listopadowa, w lepszy rękach nie może zostać Iza ! Widziałam fotke... rewelacyjnie wyglądasz w sukience i jeszcze ta podkreślona talia... Zazdroszczę violisia; nooooooo widzę poprawę ! choc z ząbkami hmmm powiem tak - jak nie urok (kolka) to sracz...ka ( ząbki) ale trzymam kciuki by one były dla Was mniej uciążliwe aniżeli kolka ! matallewar; hihi nie martw się, kiedyś cycka polubi Tylko niech dorośnie ![]() a na poważnie.. może zwymiotował po UU bo już miał dość jedzonka ? Wszystkiego Najpiękniejszego dla Edzika z okazji 12-to tygodnicy
|
#2961 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tylko na chwilkę wpadam i że tylko o sobie tym razem, ale nie mam siły .....
Rozpoczeliśmy remont domu, głównie wymiana poszycia dachu i we wtorek majstrzy zdjęli 1/4 poszycia dachu, a wczoraj miałam w domu potop. Nie mieli foli do zabezpieczenia i dopiero wczoraj rano mąż jechał na wariata do sklepu, kupił folię i do wieczora co pół godziny wchodził na dach wylewać wodę. Mam zalany duży pokój (na zdjęciu widać jak spadł tynk z sufitu), mały pokój (tynk jeszcze się trzyma, ale garnki pełne wody) i kuchnię. "Ocalała" łazienka i przedpokój z klatką schodową. Normalnie masakra. Musiałam wspomóc się nawet wanienką, bo brakło garnków i misek. Spaliśmy gdzie się dało, starsza córka na dole u babci, my z małą na wąskim łóżku, a z boku leciała woda. W nocy co 1-1,5h latałam po pokojach i obserwowałam sufity. Bez prądu, tylko z latarką, bo woda podeszła do mocowań lamp w sufitach i bałam się spięcia. Dzisiaj już spokojnie, bez deszczu, ale boję się nocy, bo ma znowu padać. A robotę będą kontynuować dopiero jak pogoda się ustabilizuje. Lecę, trzymajcie kciuki żeby nie padało .....
|
#2962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do tych siatek to ja też nie bardzo umiem je odczytywać ![]() gratuluje wagi i zazdroszczę ![]()
|
|
#2963 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisyy mój tez tak ma, że jak się obudzi to gada do mnie, chichra się w głos...czasem jak się obudzi a ja nie usłyszę to sobie leży i do okna gada...ja się budzę to mnie wita suuuper uśmiechem!
mi tez wychodzi 30 centyl...chyba, że źle patrzę ![]() może ktoś bardziej doświadczony zerknie za wagę! u mnie tez schodzi z tym, że ja to mam jeszcze mnóstwo do zrzucenia! Ale liczę na to, że do przyszłego lata będę już normalnych rozmiarów ![]() Matall dziwne z tym jedzeniem Edzika! o co kaman? mój tez się w prawdzie rzuca czasem przy jedzeniu, ale ja znam już przyczynę...wcześniej jadł, rzucał się, czasem zwymiotował a ja nie kumałam o co mu chodzi i dalej go karmić próbowałam...bo jak łapczywie szukał UU to myslałam, że głodny, ale coś mu przeszkadza jeść...ale zauważyłam zależanosc, że robi tak zawsze po jakimś czasie...nie od razu jak go przystawiłam...jak jest głodny to się ładnie naje, ale czasami chce sobie possać UU a nie chce jeść i się rzucać zaczyna i płakać...wtedy wiem, że chce już spać i potrzebuje się wyciszyć...wtedy zawsze smok, pielucha, mamusia bądź bujak , a w skrajnych wypadkach suszarka... ale o co kaman u ciebie to nie wiem...
|
#2964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Edzikajakbym miała tyle czekolady w domu to też bym miała ciągle na nią ochotę ![]() torturujesz się ![]() Cytat:
wzrost - 97 centyl (ale Gabrynia długalaśna )i za Twoją wagę !!!Cytat:
może mu jeszcze w brzuszku zalegało i mleko z piersi przepełniło brzuchola i poszło ... |
|||
|
|
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję za odp. odnośnie wymiotów, to Wiktor dostawał też mm Nan raz dziennie i jego reakcja na początku była podobna, po kolejnym posiłku z UU wymiotował albo tez mu się duza ilość kilka razy ulewała, pediatra mi powiedziała, ze tak się czasami zdarza i faktycznie u nas przeszło po ok 5 dniach; może u Ciebie będzie podobnie i to nic poważnego ![]() spice skoro to kolejna odpowiedź potwierdzająca, że zielone kupki na UU to nic złego to przestaję sobie nabijać głowę pesymistycznymi myślami, dziękuję |
|
|
|
|
#2966 |
|
Wtajemniczenie
|
patrząc na moja wagę myślę sobie...ale ze mnie bambaryła w porównaniu do was
tylko, że jakbym ja ważyła mniej niż 65 kg to bym jak kościotrup wyglądała bo wysoka jestem ale i tak nie podobają mi się te cyferki
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() współczuje ... oby dziś nie padało !!!!!! uważajcie na siebie wszyscy |
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
daisy, andziot No, ale nie jadł 3,5 h... To po jakim czasie po mm powinien dostać jeść?
|
|
#2969 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam bo zaraz idziemy do prababci
miłego popołudnia ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- a płakał, że głodny ?
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
delicadeza zielone kupki mogą, ale nie muszą być objawem czegoś złego. Ale jeśli nie ma innych objawów, to raczej nic groźnego.
antropia A ile masz wzrostu? ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Zwykle wtedy po UU się uspokaja, teraz też tak było. No i zwymiotował dopiero po godzine...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

musze cos oluni kupic, bo mi ze wszystkeigo wyrasta 
maz sie smieje ze za 2 miesiace bedzie siedziec a za 3 chodzic(wrrrrrrrrrrrr)
i zabawa zaczyna się od nowa! 
). My mamy 7 sierpnia w Romie 

Ale dzielnie się trzymam i podgryzam pieczywo chrupkie co jakiś czas, żeby nie zjeść wszystkiego w domu 

buziolki dla Edzika
przewinęłam go a po położeniu na leżaczku poszła wielka kupa 

za kontrolę
)