Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 14:30   #2971
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jak patrzę na pogodę, to może wezmę sweter, a nie bolerko

Noc tragedia!
Wstawaliśmy o 24:00, 2:40, 6:40 i od tamtej pory nie ma spania. Za każdym razem problem z uśnięciem. A zasnął 22:40 jakoś. Zieeeeeeeeeew.
Kupiłam wczoraj mm NAN i chyba spróbuję dać, żeby zobaczyć, czy cokolwiek mu będzie lepiej Straszne wzdęcia wczoraj miał, podkurczał nóżki... No i nie mógł przez to spać
W dzień też średnio było, bo spać chciał tylko na rączkach, a i tak się rzucał
Wspolczuje wstawania co chwile. Trzymam zeby po MM bylo lepiej.

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski..
U nas nocka w miare.Alunia budziła sie o 2:30 i 5:30 a o 8 wstałysmy.....Dzis kolejny dzien w chałupie bo pogoda do kitu....Jutro wizyta u ginamam nadzieje, ze nie usłysze złych wiesci
A za tydzien wyjezdzamy na urlop do PL na 3 tygodnie-słonce,plaza morze itd

http://www.bobovita.pl/galeria/69428
PROSIMY O GŁOSY MOZNA CODZIENNIE GŁOSOWAC
Glos oddany.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
My dopiero wstaliśmy
Pobudka o 4.30 karmienie i dopiero teraz, w sumie listonosz mnie i Bartusia obudził, a Wiktorka starszy syn bo wziął go do karmienia

AAAaaa w końcu słoneczko jest
Zazdroszcze ci takiego pomocnika.

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
hej mamusie

jestem padnięta a dziecko w najlepsze się uśmiecha i gaworzy

martynka89 podziwiam za spacery w deszczu

matallewar jak dla mnie to ta długa, ale góra mi nie pasi wcale, krótka jest jak dla mnie za krótka i może dlatego wole tą dłuższą wersję

nie mam pomysłu na obiad ale za się pochwalę - powalczyłam wczoraj na stepperze
Fajnie czasem w deszczu pospacerowac, powietrze wtedy jest czysciutkie.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
u mnie tez sie pogoda poprawia
tymczasem jade do miasta musze cos oluni kupic, bo mi ze wszystkeigo wyrasta
i przy okazji sobie
a pozniej do rzeznika po 3kg karkowki moze mi starczy hahaha

zostawiacie dzieci same na przewijaku ???????????
ja juz Oli nie zostawiam
jak juz sama lezy to kolo niej jestem bo mi sie tak wygina, mostek robi, wierzga nogami, jakby chciala skoczyc
a w kąpieli wczoraj mi pol wody wylala z wanienki bo tak po niej wierzga hehe
Ja nigdy nie zostawiam bo mala tak sie wierci, ze moglaby sie sturlac.

Cytat:
No i dostałam becikowe :P

Cytat:
Tż właśnie patrzy na przedszkola dla Edzika
Bo "warto pomyśleć o przyszłości"

Ach, no i Edzik kończy dziś 12 tygodni

No i gdzie ta poprawa? Jak na razie jest gorzej niż było... Mam nadzieję, że ten tydzień będzie przełomowy...

A do tego strasznie chce mi się jeść. Najlepiej czekoladę Ale dzielnie się trzymam i podgryzam pieczywo chrupkie co jakiś czas, żeby nie zjeść wszystkiego w domu
Wszystkiego najlepszego dla Edzika

Cytat:
Chyba zabiorę Edzika do lekarza i porozmawiam o tym... Już drugi raz zwrócił UU po wcześniejszym zjedzeniu mm...
U mnie bylo odwrotnie jak mala pila moje mleko i MM. Wymiotowala po MM a po moim nic jej nie bylo. A jak zaczelam podawac tylko MM to przestala po nim wymiotowac.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:35   #2972
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
daisy, andziot No, ale nie jadł 3,5 h... To po jakim czasie po mm powinien dostać jeść?
nie wiadomo, nigdy nie jadł ..
nie wiemy jak jego brzuszek sobie radzi z mm,
zazwyczaj jest tak, że brzuszki maluszków na piersi są delikatniejsze, bo nie muszą trawić ciężkostrawnego mm

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:35   #2973
kruczaa
Rozeznanie

Właśnie miałam was zapytać o te krostki, mój Tymuś też miał takie czerwone krostki na buzi a teraz została mu szorstka kaszka, ale nie na policzkamch (co by wskazywało na skaze) tylko bardziej na bokach i pod brudką, isć do lekarza?? Amarcia jestem ciekawa twojego testu, też ogranicze nabiał, choć i tak spozywam go bardzo mało. mnie sie wydaje że to uczulenie od mojego proszku, bo to jest w miejscach które bezposrednio dotykająbluzki czy stanika przy karmienu, teraz zaslaniam pieluszką i te czerwone krostki znikneły...tlko ta kaszka, ehhh
a właśnei wasze dziaciaczki teżrobiątakie śmierdzące kupki?? Mój tymek jest na UU, butle dostaje jak już bardzo marudzi, zazwyczaj raz na tydzień sie taki dzień zdarzy że wydoi UU i jeszcze chce, choć zauważyłam że i tak później kończy sie to mega pawiem zwyczajnie za dużo pochlonie
Co do ubranekj to już od 2-3tc Tymuś chodzi wyłącznie w rozm. 68, rośnie jak na drożdzach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1908.jpg (92,0 KB, 48 załadowań)
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:39   #2974
kruczaa
Rozeznanie

Aniu ja też już oddalam swój głos na Alicje, śliczny uśmiech
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:39   #2975
agus87
Zakorzenienie

matall w takim razie tylko lekarz Ci pomoze
Stary 2011-07-28, 14:40   #2976
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
eweska; kierunek Sephora?
Oj nie nie :P
Juz wczoraj się skusiłam na kosmetyki i już wystarczy :P
Znajoma dostała 40 % zniżki na kosmetyki i darmową wysyłke, więc jak mogłam nie skorzystać, wybrałam sobie 4 rzeczy
http://www.illamasqua.com/ podobno jest to profesjonalna firma produkująca kosmetyki dla wizażystów :P Ciekawe jak się sprawdzą
Dziewczynki może którąś z Was zainteresuje http://pedzlem-malowane.blogspot.com...proszenie.html

Grazin, Sasiek czekam na Was

Na spacerek dziś w końcu będzie można iść
Muszę zaproszenia na chrzciny kupić i powysyłać bo nie mam jak osobiście dostarczyć, jak był mężul to poinformowaliśmy kogo trzeba było, więc teraz tylko zaproszenia muszę wysłać.
Naliczyłam 23 osoby bez nas na chrzcinach a nie prosimy wszystkich. Bo gdybym wszystkich chciała to bym miala ok 50 osób jak na komunii.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:46   #2977
asiak1981
Rozeznanie

Przepraszam kochane, mam zaległości więc na razie nie poodpisuję.

Weszłam napisać tylko że my dziś po szczepieniu, mój synuś waży już 7680 g i ma 73 cm !!! Chłop jak dąb, nikt mu nie podskoczy hehe Ale mieści się w normie "tycia" w I kwartale bo przytył prawie 3 kg przez 3 miesiące więc spoko. Poza tym bardzo dzielny, raz zapłakał tylko.

Mam farbę na włosach, zaraz idę ją zmyć.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:46   #2978
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

antropia; zrzucisz Kochana ! byle po malutku bo nie sztuka nabawić się jojo. Masz b. zdrowie podejscie dając sobie czas ! Tak trzymać

andziotku, dziękuję za oswiecenie !! No ona nie tak b. krótka się urodziła... ale wiesz co, np półspiochy na 56 dalej na nią wchodzą więc coś jest nie teges Jednak mierzyłam ją 2 x , tzn ja a potem tata jeszcze
Rośnie, rośnie a potem stanie. Ja też kiedyś byłam najwyższa w zerówce a teraz z moim 158cm..... no comments Chyba, ze Mała się wda w ojca 188cm (tzn taka to ma nie rosnąć, ale ciut wyższa ode mnie mogłaby być)
Kurcze duże te dysproporcje... Mam nadzieję, że to jeszcze w normie... Nie głodze jej przeciez, przybiera...

zosiaa, właśnie dopiero teraz, po interpretacji andziotka, znalazłam stronę, która sama liczy centyle
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/main
Proszę, teraz już zawsze będziesz wiedziała jaki centyl Was dotyczy

Wagi nie zazdrość, ja krasnal jestem !!!!! Wiec 59,8 to duuzo jeszcze

matall, ale może po prostu Edzik jeszcze głodny nie był
Gabi czasem i 4h nie je bo np śpi albo i dłużej

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-28 o 14:49
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:50   #2979
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Oj nie nie :P
Juz wczoraj się skusiłam na kosmetyki i już wystarczy :P
Znajoma dostała 40 % zniżki na kosmetyki i darmową wysyłke, więc jak mogłam nie skorzystać, wybrałam sobie 4 rzeczy
http://www.illamasqua.com/ podobno jest to profesjonalna firma produkująca kosmetyki dla wizażystów :P Ciekawe jak się sprawdzą
Dziewczynki może którąś z Was zainteresuje http://pedzlem-malowane.blogspot.com...proszenie.html

Grazin, Sasiek czekam na Was

Na spacerek dziś w końcu będzie można iść
Muszę zaproszenia na chrzciny kupić i powysyłać bo nie mam jak osobiście dostarczyć, jak był mężul to poinformowaliśmy kogo trzeba było, więc teraz tylko zaproszenia muszę wysłać.
Naliczyłam 23 osoby bez nas na chrzcinach a nie prosimy wszystkich. Bo gdybym wszystkich chciała to bym miala ok 50 osób jak na komunii.
Jak bym miala blizej, to bym chetnie wpadla na makijaz. Piekne te twoje makijaze.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 14:53   #2980
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane
ja mam dzisiaj zly humor od samiuskiego rana, dlatego pisze teraz, mam nadzieje, ze was tym zlym humorem nie zaraze bynajmniej.
Zoska dzisiaj jadla o 00:00i o 4:20?!??! a potem obudzila sie o 7-mej i trzeba sie bylo z nia bawic, zjadla o 8-mej , kupa i pojechalismy do UDIzalatwiac te papiery, ale UWAGA!!! w tym idiotycznym kraju Policja-wydzial do spraw emigrantow w wakacje zamkniety, dopiero od przyszlego tygodnia otwieraja...
myslalam ze padne!
potem poszlismy zlozyc kwiaty na miejscu wybuchow, masakra, morze kwiatow w calym centrum, serio....
a tam gdzie bomby, niezla rozpier...ducha, nawet dalej od tego miejsca okna potluvczone, szklo wszedzie, powiem wam sredni widok.
A ukrop u nas jak fiks, tylko ze jak TZ poszedl z Zoska teraz na spacer, bo ja nie mialam do niej sily to ja spalam godzine, padnieta jestem po tym wyjezdzie i w ogole..
a na spacetrze nie chciala spac, przed spacerem nie chciala jesc i wyla, spac tez nie i wyla, TZ sie z nia w wozku pobawil bo usmiechy rzucal a jak wracal do domu to zasnela i teraz spi dalej...

zla bylam na TZta mega.... bo w nocy mala obudzila sie o polnocy i chcialam ja smoczkiem spacyfikowac zeby jedszcze pospala ale nie mialam sily, budze TZ a on na to ze glodna.... NO JA WIEM!
i jestem mega niewyspana i w ogole wyc mi sie chce i mnie to wkurza bo piekna pogoda....
Zoska to chyba czuje i dlatego taka marudna....
ZNOWU RZUCANIE OD 2 DNI przy UU!!!
wczoraj po poludniu chcialam nakarmic po 4 godzinach prawie to pojadla 3 minuty i wycie i nie chciala, potem o 18-stej glodna of kors..
dzis rano znowu wycie przy UU i ulalo sie mega oraz kupa, potem po powrocie z UDI nie chciala jesc, bawila sie, i kupa poszla wiec nie dawalam na sile dopiero jak zaplakala to zjadla odbilo sie obudzila sie i wycie, U juz nie chciala, spac nie chciala i ten spacer...
a teraz juz prawie 4 godziny nie jadla...
co ja mam poczac no?
nie chce jej budzic...ale jak bedzie nie jadla teraz 5 godzin to w nocy bedzie pewnie nadrabiac... a ja na resztkach oparach sil lece..

przepraszam za zale.
pazury przez to rzucanie przy UU mam obgryzione znowu...masakra!

andziotku a jak u Ciebie? Gabulka sie dalej tez rzuca? Czytalam ze rano chyba tak ?
kiara wspolczuje kataklizmu w domu
daisuniu no juz jestem w domku, jak przeczytasz wyzej to opisalam rzucanie sie malej przy jedzeniu... juz nie wiem co robic...
mam w ogole ochote jechac do PL, kupic bilet i leciec do domu. Mama miala przyleciec w sierpniu, ale tata sie zle czuje i nie da rady, wiec musze czekac do wrzesnia....przykro mi sie zrobilo. jeszcze moj Tz LECI W SIERPNIU NA KAWALERSKI na cale 4 dni do PL i sama bede..nie chcem...

moniaK te lezaczki sa kuporobne moja tez dzisiaj jedna kupe na lezaczku wytrzesla....

matall brawa dla Edzika za 12 tygodni!!co do przedszkola to ja juz zlozylam aplikacje do siedmiu..ale u nas dzidzia idzie do przedszkola od roku...zreszta nie mamy wyjscia.
moja tez sie rzuca przy UU ale nawet po UU potrafi przespac 4-6 godzin czasem, wiec nie chce dawac butli, ale skoro mialaby sie nie rzucac przy butli, kurcze ja juz wariuje z tym karmieniem..

violisia gratuluje braku kolek, moja tez juz podnosi glowke jak lezy, w ogole strasznie jest silna i boje sie szybkiego raczkowania...
moja Zosia na wakacyjnym wyjezdzie pieknie spala w dzien w lozeczku turystycznym a w domu dzisiaj i wczoraj nie..parzy...

anulinka trzymam kciuki
camomile u nas pobudki o polnocy i o 4:20, nie wiem jak to robia dziewczyny ze dzieci przesypiaja noce....
mala ma juz prawie 3 miesiace a dalej 2 pobudki... moze moja tez ma skok rozwojowy? bo we wtorek bylo 11 tygodni?!?

agus ja absolutnie tez nigdy od poczatku nie zostawiam malej samej na przewijaku, przeciez moze spasc, moja jest taka ruchliwa, rzuca sie wygina, w zyciu!
zostawiam ja sama jedynie na matce na podlodze i w lozeczku a tak to niet!
Listopadowa bardzo ladna sukienka, wygladasz slicznie i szczuplo, tylko butki bym wyzsze zarzucila

a ja siedze na balkonie, pranie sie suszy...mam do prasowania tone!! rzeczy malej po wyjezdzie, masakra, w ogole pizamek polowa za mala juz...grrr
mala dalej spi...budzic ja? jezu zwariujeee....

TZ pojechal ofkors myc auto. zabic!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:19   #2981
agus87
Zakorzenienie

jeju widze, ze wywolalam oburzenie
owszem, mam taki przewijak, ze 1-2 miesieczne nie ruszajace sie dziecko z niego by nie spadlo

ale teraz to juz nie ma bata
ola za bardzo wierzga

ide sobie
Stary 2011-07-28, 15:41   #2982
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaa....... opowiem Wam jeszcze historię z cyklu "poszła baba do lekarza" - widze że na tapecie .

dokładnie w poniedziałek, poszłam z Małym na badanie krwi do przychodni. był taki marudny, że wolałam nie czekac - bo to kontrolna morfologia była tylko, ale nie wiedziałam co z nim, więc poleciałam rano o 8.15 w poniedziałek.

oczywiście kolejka jak z katowic do warszawy, ale myśle sobie - jestem sama z niemowakiem, przeciez mnie przepuszczą. .... tiaaaa.... rozebrałam Małego, pytam pielegniarki czy można na pobranie krwi - kazala "zapytać kto ostatni" .

więc podchodze do kolejki i proszę czy mogą nas przepuścić. pani która miała wchodzić powiedziała, że oczywiście - że ona teraz ma iść, ale żebym poszła. więc luz.

ale widze - czai się jakis gościu po 50-tce pod drzwiami. no nic, też stałam pod drzwiami - jak wyszła kobieta z pobrania, on ruszył, powiedziałam (wyjątowo kulturalnie jak na mnie): "przepraszam, czy może nas Pan przepuścić?" a Pan mi na to: "wie Pani, ja też się bardzo śpieszę" . więc mu odpowiedziałam: "nie, no oczywiście proszę, Pan jest ważniejszy" . kobiety w kolejce zwyzywały go od muła .

kocham takich ludzi.

ide w końcu zrobić oko. i może kawę.
fajnie jest tu wrócić .
Brak słów!

A mnie spotkało coś odwrotnego w czasie ciąży. Poszłam na pobranie krwi, w poczekalni aż czarno od ludzi, wszystkie krzesła zajęte więc oparłam się o blat rejestracji i czekam na swoją kolej. Ale długo nie postałam, bo pan około 50tki wstał z krzesła i powiedział żebym usiadła. JAKO JEDYNY!!!! Chłop i zrozumiał, że ciężko z brzuchem stać.

Resztę później doczytam..

Kurde, biorę Azalię, a dziś boli mnie podbrzusze i mam lekkie plamienie.. Oby szybko przeszło.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:45   #2983
spice1985
Zadomowienie

Andziot Powiem Ci, że Hania jest od początku na mm i odpukać ani razu problemu z brzuchem u nas nie było. To mam rozumieć, że ma żelazny żołądek?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
jeju widze, ze wywolalam oburzenie
owszem, mam taki przewijak, ze 1-2 miesieczne nie ruszajace sie dziecko z niego by nie spadlo

ale teraz to juz nie ma bata
ola za bardzo wierzga

ide sobie
Spoko Agus, nie przejmuj się, ja też mam taki,że jak była mała to nie spadłaby z niego, nie zostawiałam jej wprawdzie nigdy samej na przewijaku,ale spaść by nie spadła.

A chętnie bym się wpisała na tą karkówkę i sałatki Tylko padać ma;/

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:53   #2984
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Zoska dzisiaj jadla o 00:00i o 4:20?!??!

andziotku a jak u Ciebie? Gabulka sie dalej tez rzuca? Czytalam ze rano chyba tak ?
moja Gabulka też się wcześniej budzi, ja myślę że to taki okres, bo nasze dziewczyny mają podobne jazdy, więc jak u Ciebie też tak to zwalam na skok

a z rzucaniem dalej walczę
raz jest lepiej raz gorzej ...
czasem je ładnie, a czasem nawet 5 min nie umie zjeść spokojnie ... (np poprzednie karmienie)
odstawiłam infacol i nic się nie zmienia ... ani lepiej, ani gorzej (chyba)

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Andziot Powiem Ci, że Hania jest od początku na mm i odpukać ani razu problemu z brzuchem u nas nie było. To mam rozumieć, że ma żelazny żołądek?
chyba tak,
oczywiście każde dziecko inne ...

zmykam na karmienie i spacerek so wieczora

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:55   #2985
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Spoko Agus, nie przejmuj się, ja też mam taki,że jak była mała to nie spadłaby z niego, nie zostawiałam jej wprawdzie nigdy samej na przewijaku,ale spaść by nie spadła.

A chętnie bym się wpisała na tą karkówkę i sałatki Tylko padać ma;/
ale samej w sensie wiesz
jestem w tym samym pokoju i np ukladam ciuchy do komody i na nia patrze
przeciez nie poszlabym sobie gdzies i jej zostawila
kurde pracuje i pracuje juz mi sie nie chce
glodna jestem

u mnie tez z brzuszkiem nigdy nic nie bylo
tylko te wysypkii
ale schodzi
na buzi juz nic nie ma

olenka ma tylko suchą skórę mimo oilatum natluszczam ją emolium, cale cialko plus buzia
a na glowe oliwka bo tez sie luszczy

dzisiaj musze kupic smoczki do butelek 3

wczoraj ja wykapalismy, dawalam jej mleczko, zjadla 100 i zaczela sie wiercic
nie chciala spac
po czym zaczela jesc wlasne wargi i cmokac rączki
wlozylam jej moj palec do buzki a ta zaczelo go tak gryzc, ze w pewnym momencie mnie zabolalo
ciekawe kiedy nabrzmieja dziaselka i bedzie armagedom ząbkowy

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-07-28 o 15:57
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:08   #2986
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
matall a może będzie tak ciepło że nic nie będziesz musiała zakłądać na tą sukienkę ??? bo chyba bez byłoby najładniej

anulinka trzymam kciuki, żeby jakoś się wszystko naprostowało

sesje robiłam z dziewczynami
teraz Gabunia śpi ...
strasznie mi się rzucała przy cycku dziś

matall dajesz to mm Edzikowi ???
a gdzie te zdjecia??
Cytat:
No i dostałam becikowe :P
no ja wreszcie tez:P
Cytat:
Hej, ja tak na szybko przeleciałam wątek i widzę, że Edzik się po mm uspokoił. Chciałam się Was zapytać o opinię o co chodzi z tym karmieniem piersią, że wiele dzieci p prostu źle to znosi, w sensie te rzucanie się, prężenie itd? A po mm przeważnie jest spokój? Myślicie, że może mieć na to wpływ to jedzenie i ta chemia pakowana do niego dzisiaj nagminnie? Że ten pokarm po prostu nie służy przez to wielu dzieciom?
W ogóle czytałam gdzieś, tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie, bo to było zanim jeszcze w ciążę zaszłam, że kiedyś będzie się karmiło tylko mm bo pokarm matki nie będzie się nadawał właśnie przez cywilizację.
kurde nie wiem czemu te dzieci sie tak wierca przy uu
moze dlatego ze im wolno leci
jakos mi sie nie chce wierzyc ze kiedys nie bedzie mozna karmic uu tylko mm...
to przeciez w koncu wszyscy po umieramy jak bedzie tylko chemia
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Paulizia; z takim żalem napisałaś o utracie mleczka, że aż łza zakręciła mi się w oku! Jesteś pewna, że to koniec? Na pewno przystawiając Antosia do cycusia jesteś jeszcze w stanie rozhulać laktację.... Mnie nakładki zjadł pies, kupiłam nowe i dalej Gabi tylko na UU

amarcia; haha dowcipny pan prof ! Amarcia, Ty także nie poddawaj się z karmieniem !! U nas też już krosteczek niet, nabiał nadal pochłaniam w ilościach ogromnych

agnieszka_pe, ja też polecam Ci białego jelenia (płyn do prania, ok 7-8zł) bądź płatki mydlane. Od początku tak piorę i Mała nigdy nie miała żadnego uczulenia. Dziewczyna z sali w szpitalu prała w Lovelli i jej Antosia miała krostki, położne mówiły, że wina proszku i takze polecały BJ lub najzwyklejsze płatki.
A do tej pory Domi sam nie śmigał na dwór ?

Weredka; za bioderka oraz za kontrolę

matallewar; dla Edzika !!!!!!! oby tak dalej

MoniaK; moją jedyną rozrywką także zakupy.. rozumiem... no to jedynie u rodziców rozrywek mam więcej ale niestety wszystko co dobre się kończy i w niedzielę do Krk wracam ;(
Będzie znów każdy dzień taki sam... jedynie w środę mam wychodne z koleżankami z pracy a w poniedziałek ortopedę i w piątek pediatrę - rozrywka jak tra lala Nocka widzę znośna u Was
Ważyłam wczoraj Gabrynię z okazji 2 msc- tak więc od urodzenia (2880g) przybyła w ciągu dwóch miesięcy 1870g z czego w pierwszym miesiącu 1020g a w drugim juz znacznie mniej 850g
Jak widzisz nie tyje w zastraszającym tempie...

Camomile; kurcze nocki mieliście oki z reguły.. może to skok ?? OBY i niech te kolki się skonczą !!! Mocno tego Ci Słonko życzę

82anusia
; hihi ja też tak długo po spałam... co dzien właściwie tak śpię Cudowne uczucie wstać np 10,30 rano :ziew:
Fiu fiu.. dom pełen gości
a tych rączek stopniowo może Adasia oduczaj .... na poczet wózka

eweska; kierunek Sephora?

andziotka, ja myślę, że to takie chwilowe rozregulowanie.
Gabrysia też tak miała ostatnio, że w jedną nockę chciała nawet jeść o 1,2 oraz 4 !

anulka, witamy w domku Nie rzuca się już Zosienka przy UU ?

cucciola79 oooo jakie pozytywne wiadomośći ! Nareszcie Kochana !!
Witamy wśród żywych

Dziewczonka, a niech sobie pośpi Dziewczynka Co jej żałujesz Dzidzi śpi to rośnie

czesc Mamunie

Dopiero ogarnęłam kuwetę... wstałysmy 10,30 a właściwie tatuś Gabrysi pobudkę nam zrobił... myślał, że skoro on właśnie się obudził to my już też dawno nie śpimy Nic bardziej mylnego, co dzień tak długo śpimy... Pobudkę pierwszą miałam 3,30, potem 7,10 no i do 10,30 dociagnęłyśmy.

Właśnie owsiankę sobie gotuję. Z Malutką rano się powygłupiałam, gdy otworzy po nocce ślipka ma wyjątkowo dobry humor i śmieje się na prawo i lewo. Pewnie Wasze dzieciątka mają tak samo ?
Potem pranie, prasowanie i dopiero śniadanko robię.

Mam do Was wielka prośbę.
Czy może mi jakaś dobra duszyczka powiedzieć ile centyli ma Gabrysia? Kukam w te siatki ale nic nie kumam.... Wczoraj skończyła 2 msc i nie wiem w jakim jest przedziale.
Już podaję namiary:
wzrost 62cm, waga 4750g, ukończone wczoraj 2 msc.

Bardzo Wam dziękuje ! Mnie z wagą wyszło, że to 30-sty centyl??? To chyba źle? Albo źle patrzę.

Ahhh moim malutkim sukcesem chciałam się pochwalić
Waga pokazała dziś 5 z przodu !!!
wprawdzie było to 59,8........ ale zawsze 5 a nie sześć ani tym bardziej siedem jak w ciąży
Strasznie się cieszę !! Wolniusio to idzie no ale jakoś jakoś do przodu
przswaznie sebus tez jest prze szczesliwy rano czesto sie budzi z usmiechem iu sam mnie tym usmiechem zaczepia
wczesniej tylko odpowiadał na moj usmiech usmiechem a teraz tylko sie na niego popatrze i banan
no chyba ze ma focha
Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tylko na chwilkę wpadam i że tylko o sobie tym razem, ale nie mam siły .....

Rozpoczeliśmy remont domu, głównie wymiana poszycia dachu i we wtorek majstrzy zdjęli 1/4 poszycia dachu, a wczoraj miałam w domu potop. Nie mieli foli do zabezpieczenia i dopiero wczoraj rano mąż jechał na wariata do sklepu, kupił folię i do wieczora co pół godziny wchodził na dach wylewać wodę. Mam zalany duży pokój (na zdjęciu widać jak spadł tynk z sufitu), mały pokój (tynk jeszcze się trzyma, ale garnki pełne wody) i kuchnię. "Ocalała" łazienka i przedpokój z klatką schodową. Normalnie masakra. Musiałam wspomóc się nawet wanienką, bo brakło garnków i misek. Spaliśmy gdzie się dało, starsza córka na dole u babci, my z małą na wąskim łóżku, a z boku leciała woda. W nocy co 1-1,5h latałam po pokojach i obserwowałam sufity. Bez prądu, tylko z latarką, bo woda podeszła do mocowań lamp w sufitach i bałam się spięcia. Dzisiaj już spokojnie, bez deszczu, ale boję się nocy, bo ma znowu padać. A robotę będą kontynuować dopiero jak pogoda się ustabilizuje. Lecę, trzymajcie kciuki żeby nie padało .....

o jezusiu... zeby nie padało ...

weny mi brak
wstałam o 6 30
Stary 2011-07-28, 16:47   #2987
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
pepti mozesz kupic bez recepty ale na recepte kosztuje ok 12 zl
ja kupuje nutramigen bez recepty pucha 420g za 27 zl
ale w piatek juz bede miala recepty to ponoc 7 zl z recepta

takze mozna kupic, ale bez refundacji
no i nie wszyscy tak bardzo chca je sprzedawac bez recety
jak chcesz to ja mam zapas pepti w szafce i chyba juz go uzywac nie bede

i u mnie po pepti wlasnie z kupkami lipa byla
wiec zmienilam
Odnosnie tego mleka nutramigen czy z kupkami lepiej po tym?

Kiedys ktoras z Was pisala o kropelkach na kolki z niemiec jaka byla ich nazwa?SAB SIMPLEX moze? bo tylko takie znalazlam
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:49   #2988
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Odnosnie tego mleka nutramigen czy z kupkami lepiej po tym?

Kiedys ktoras z Was pisala o kropelkach na kolki z niemiec jaka byla ich nazwa?SAB SIMPLEX moze? bo tylko takie znalazlam
no jasna sprawa!!
kupa codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie
są zielone, z przebłyskami żółtych
ale agnieszka_pe u norbiego ma to samoi i to jest normalne

tak sab simplex to są niemieckie kropelki
Stary 2011-07-28, 16:57   #2989
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
Byliśmy na szczepieniu wzięliśmy 6 w 1, płakał Franuś a starszy syn był mocno przerażony tym że brat musi cierpieć.
Franio waży 6100 (6 tyg) czyli przybrał 2,5 kg a ile mierzy nie wiemy bo pielęgniarka powiedziała że dzieci powyżej pół roku się mierzy żeby maluszkom nóżek nie naciągać.

Po 2h usypianiu, lulaniu zasnął.

Kupiłam sukienkę i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, potem wkleję zdjęcia ocenicie??? w razie czego mogę zwrócić.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-28 o 17:07
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:08   #2990
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
hej
Byliśmy na szczepieniu wzięliśmy 6 w 1, płakał Franuś a starszy syn był mocno przerażony tym że brat musi cierpieć.
Franio waży 6100 (6 tyg) czyli przybrał 2,5 kg a ile mierzy nie wiemy bo pielęgniarka powiedziała że dzieci powyżej pół roku się mierzy żeby maluszkom nóżek nie naciągać.

Po 2h usypianiu, lulaniu zasnął.

Kupiłam sukienkę i sama nie wiem czy dobrze zrobiłam, potem wkleję zdjęcia ocenicie??? w razie czego mogę zwrócić.
Ja z chęcią ocenię
Bardzo przydatne są takie opinie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:17   #2991
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
no jasna sprawa!!
kupa codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie
są zielone, z przebłyskami żółtych
ale agnieszka_pe u norbiego ma to samoi i to jest normalne

tak sab simplex to są niemieckie kropelki
Dzieki. Jutro pojde z mala do lekarza i popytam zeby zmienic jej to mleko. Prezy sie co chwile placze puszcza gazy strasznie i wszystko zaczelo sie po pepti ;/ po normalmym bebiko bylo ok ale znowu byla wysypka.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:22   #2992
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
ale samej w sensie wiesz
jestem w tym samym pokoju i np ukladam ciuchy do komody i na nia patrze
przeciez nie poszlabym sobie gdzies i jej zostawila
kurde pracuje i pracuje juz mi sie nie chce
glodna jestem

u mnie tez z brzuszkiem nigdy nic nie bylo
tylko te wysypkii
ale schodzi
na buzi juz nic nie ma

olenka ma tylko suchą skórę mimo oilatum natluszczam ją emolium, cale cialko plus buzia
a na glowe oliwka bo tez sie luszczy

dzisiaj musze kupic smoczki do butelek 3

wczoraj ja wykapalismy, dawalam jej mleczko, zjadla 100 i zaczela sie wiercic
nie chciala spac
po czym zaczela jesc wlasne wargi i cmokac rączki
wlozylam jej moj palec do buzki a ta zaczelo go tak gryzc, ze w pewnym momencie mnie zabolalo
ciekawe kiedy nabrzmieja dziaselka i bedzie armagedom ząbkowy

Używasz już smoczków 3? Z tego co pamiętam, to macie butelki Dr Browns? My też i dopiero w tym tyg zaczęliśmy nr 2, czyli te od 3 miesięcy. Te 3 bodajże od pół roku są? Czy mówisz o smoczkach do ssania?
Moja Hania też zaczyna jakoś przygryzać smoka jak ją karmię, już pod koniec, jak nie jest taka głodna tylko łakoma
Z mleka od początku jesteśmy na bebilonie, tym zwykłym, taki też dostawała w szpitalu i odpukać jest ok.

Aguś, w jakiej branży pracujesz, że taki zapierdziel masz?

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 17:24   #2993
Klaterina
Zadomowienie

dzisiaj porobiłam cosik w domu, łazienka, kuchnia posprzatane, ale na resztę brakło mi już sił i najchętniej wyłożyłabym sie na łóżku

agus ja już nie zostawiam na przewijaku, jest zbyt ruchliwy

MoniaK ja miałam białe śpiochy, katfanik i czapeczka, taki komplecik z misia i srebrnymi naszyciami

ddaaiissyy gratuluje 5 z przodu ja liczę na to, że 6 będzie u mnie juz niedługo a Radek nie dość, że zasnął po północy to budził się za często i zbyt wcześnie rano już był gotowy do działania teraz kimnął sobie w bujaczku, ale cały dzień miał jakiś taki marudny, może to kolejny skok?

Kiara76 współczuje bo teraz będziesz miec jeszcze dodatkową robotę z pomieszczeniami, trzymam kciuki za brak deszczu u Ciebie

matall dla Edzika, 12 tygodni to już całkiem duży facet

ewska ja wczoraj miałam wpływ becikowego na konto myślałam o zakupach ciuchowych, ale musze poczekac na mniejszy rozmiar

no i rozpadało się na maxa, idę na łóżko póki maluch śpi
Stary 2011-07-28, 17:27   #2994
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
a gdzie te zdjecia??

no ja wreszcie tez:P

kurde nie wiem czemu te dzieci sie tak wierca przy uu
moze dlatego ze im wolno leci
jakos mi sie nie chce wierzyc ze kiedys nie bedzie mozna karmic uu tylko mm...
to przeciez w koncu wszyscy po umieramy jak bedzie tylko chemia
Wiesz, no ja też nie wierzę w to do końca, jednak gdy była u mnie położna, to mówiła,że nawet na ich spotkaniach są zdania podzielone, bo żeby mleko matki było lepsze od mm, to mama musi się bardzo dobrze odżywiać, być wypoczęta, zdrowa itd., a często jest właśnie tak jak dziewczyny tu czasem miały, że tylko na kanapkach z szynką tygodniami i wtedy dla mnie jest jasne, że ten pokarm nie jest jakiś super bogaty w składniki odżywcze,bo niby jak ma być. Wydaje mi się, że są różne sytuacje. Dla jasności: sama bardzo chciałam karmić piersią. A to że kiedyś będzie sama chemia, to nieunikniona i pewna przyszłość Jedzenie w tabletkach np

Zęby Hanusi
Stary 2011-07-28, 17:40   #2995
amarcia
Wtajemniczenie

matal wersja krótka ze szpileczkami fajna, gdy bedzie chłodniej marynareczka dobrze wygląda. Upinasz włoski?
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:44   #2996
moria44
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki!

Przeleciałam tylko 3 ostatnie strony bo miałam dziś sporo do załatwienia i zaraz lecimy na krótki spacer z Igutką.

Widziałam, że anula szczęśliwie dojechała Aniu nie denerwuj się tym słabszym okresem Zosi, pomyśl że niektóre dziewczyny mają tak do dziś np. z tymi pobudkami w nocy a dzieci na mm są a nie na cycu tak jak Zosia. Ja zawsze zazdroszczę Ci tych długich wypadów z Zosieńką, podróż 600km ja bym z Igą chyba tydzień w jedną stronę jechała
Moja Iga dopiero od tygodnia budzi się o 5-6 a nie o 4 na karmienie i też nie ma spania od tej poranne pobudki. Tzn. jest ale rzadko kiedy dłuższe niż 30m. Dziś, od 5:30 rano Igusia spała mi 4 razy po 30m (jak w zegarku) i to jest nasz lepszy dzień

Kiara czizasss czemu robotnicy nie zabezpieczyli tego dachu??

mamaoptymistka pokaż się w sukience

kruczaa Iga też ma czerwone krostki na buzi, wokół ust a w świetle dziennym to widać, że ma taką kaszkę na policzkach i brodzie, kilka krostek pojawia się na nosku i szyjce, skóra jest na buzi dosyć sucha, bo np. na nosku to czasem się takie suche skórki pojawiają. Też myśleliśmy, że to skaza dlatego na pepti przeszliśmy ale krostki nie zniknęły i lekarz orzekł, że to na pewno nie jest skaza. Próbowaliśmy kuracji sudocremem i balneum. Było lepiej przez pierwsze 2-3 dni a później pojawiały się nowe krostki. W końcu zastosowaliśmy robioną maść z hydrocortizonem, miałam nakładać 2 x dziennie przez 5 dni i odstawić i rzeczywiście wszystko zniknęło ale dzień po odstawieniu znów się krostki pojawiły ze wzmożoną siłą. Nie wiem co to jest.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:55   #2997
amarcia
Wtajemniczenie

moria ja tez nie wiem! przestałam jeść nabiał, jak musze dokarmiam bebilonem pepti a krosty sa i dzis nawet wiecej i znów się zaczerwieniło... zapisałam nas do dermatologa, ale dopiero 16-go, bo pani doktor na urlopie
Stary 2011-07-28, 18:01   #2998
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
matal wersja krótka ze szpileczkami fajna, gdy bedzie chłodniej marynareczka dobrze wygląda. Upinasz włoski?
Raczej nie.
Ale planuję fryzjera - może jakąś grzywkę, no i loki zrobić
Coś w stylu: http://forum.szafa.pl/file.php?49,file=289172

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:04   #2999
amarcia
Wtajemniczenie

sie tam musze zalogowac zeby zobaczyc te loki?
Stary 2011-07-28, 18:10   #3000
mamaoptymistka
Zadomowienie

Nie pokaże się jednak, złapałam doła na maksa dopóki nie zobaczyłam tych zdjęć to nie miałam świadomości że wyglądam tak źle

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości