|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
to nie jest obrana cebula a cebula młoda
|
|
#4952 |
|
Raczkowanie
|
Wrócę do tych matek. Dlaczego piszą, mówią, że karmi cyckiem. Przystawia do cycka, mleko ma w cyckach. Czy po ciąży to już nie są piersi?
O wiele ładniej i naturalniej brzmi "karmię piersią". Nie kumam. Albo, że dziecko się zesrało. Masakra.
|
#4953 | |
|
Zakorzeniona
|
Dziwi mnie brak szacunku dla cudzego czasu. Ostatnio weszłam do klatki, czekam na windę. Spieszyłam się, bo wracałam z pracy do domu i od razu musiałam iść do biblioteki. Kiedy winda przyjechała, usłyszałam, że ktoś idzie, więc przytrzymałam drzwi. Przyszła sąsiadka i do mnie: "O, jaka panienka miła, dziękuję! Proszę chwilkę zaczekać, ja tylko skrzynkę sprawdzę"
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Okropne to jest.
|
|
|
|
|
#4954 |
|
Rozeznanie
|
Strasznie mnie to brzydzi to wiszenie nas cycu...
Ja mam piersi i nie zamierzam ich stracić po ewentualnej ciąży.
|
|
#4955 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie! Mam nadzieję, że nie będą do kolan, a nawet jeśli tak, to wciąż będą to piersi.
|
#4956 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Zgadza się, jest to młoda cebula i nie ma co wołać o pomstę do nieba
|
|
#4957 |
|
Rozeznanie
|
Albo cukrowa
też jest bielutka, bez tej szeleszczącej warstwy . A jeśli o sklepach już mowa - denerwuje mnie to, jak wiele osób ma zupełnie lekceważący stosunek do pracowników firm odzieżowych, zostawiając rozwalone ciuchy w przymierzalniach. OK, nie każdy sklep ma ten wieszak do odłożenia rzeczy, których nie kupujemy, ale w H&M ciągle widuję rzeczy rozrzucone po całej przymierzalni
|
|
#4958 |
|
Zadomowienie
|
Też tego nie rozumiem. Ja zawsze odnoszę przymierzane rzeczy na swoje miejsce, chyba, że się śpieszę - wtedy podaję je obsłudze (jeśli akurat ktoś jest w pobliżu). Mam wrażenie, że wiele osób wyznaje zasadę - obsłudze się płaci, więc niech po mnie sprzątają.
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj nie pamiętam skąd co wzięłam[gubię się w tych sklepach-wszędzie to samo], ale nigdy nie zostawiam, zwłaszcza rozwłóczonych. Dlatego bardzo mnie cieszy miejsce do zostawienia rzeczy obsłudze-odłożą na miejsce i nie będą musieli biegać i przenosić wieszaków z miejsca na miejsce, jak gdzieś źle odłożę. Ale tak rozwlekać i zostawiać w przymierzalniach... Kurde, przecież to nie jest służba, tylko obsługa sklepu, czemu mają sprzątać po jaśnie-państwu?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4960 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie mama przewijała na pralce ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
Mnie najbardziej denerwuje, jak ktoś nie odkłada na miejsce rzeczy w sklepach spożywczych. Naprawde mnie dziwi, że ludziom brakuje poszanowania dla żywności. Idzie sobie ktoś i np. zostawia na pólce ze słodyczami jakieś mrożonki, które wiadomo, że już nie będą przydatne po czymś takim do spożycia. Ogólnie, zostawianie gdziekolwiek rzeczy, które bierze się z lodówek czy zamrażarek, np mięso, lody.
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Może to oznaczać, że jesteś (lub nie) czyściochem. Ale nie ma gwarancji, że chodzi akurat o to. My, dzieci nie z przewijaków, jesteśmy inne ![]() Muszę wyrzucić z siebie. Dziś trzeci raz zobaczyłam małą kotkę na mojej nowej trasie joggingowej. Zawsze zmoknięta, więc nie nocuje w jakimś bezpiecznym miejscu, nie radzi sobie. Dałam jej jedzonko i zadzwonilam do okolicznych domów. żeby spytać czy jest czyjaś. oczywiście "nikt nic ni wie". Tylko jedna starowinka powiedziała, że kociak od 2 tygodni się tam kręci, każdy sąsiad ją przegania, ona jedna czasem cos jej rzuci , jak jej (kur*wa) z renty zostanie. Jakim debilem bez serca trzeba być, żeby takiej biduli chociaż nie dokarmić, skoro się ją widzi codziennie, bo kotka na widoku. Jakas babuleńka potrafi wysupłać pare groszy i tym samym zabrać je sobie, a państwo wielcy obok nie. A teraz małych kotkow zatrzęsienie. Ja nie mam miejsca i pieniędzy na kolejnego kota, siostra też nie, w okolicy u żadnych znajomych też nie ma, na forum miejscowości oczywiście głucha cisza na nasze wiadomości. Próbujemy znaleźć jej dom gdzieś, ale marne szanse teraz. Pewnie zdechnie niedługo. A ktoś jeszcze, kur*wa zakłada watki, że pozwolił kocicy się okocic i na pewno móóóóstwo chętnych się znajdzie na małe kociaki. Male kociaki zdychaja na ulicy, wystarczy otworzyć oczy.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2011-07-28 o 14:11 |
|
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Suvia, moja mama po raz chyba piąty znalazła porzuconego psa. Jeden był przywiązany do drzewa w lesie. My nie mamy już warunków na drugiego psa, mam jednego, a mamy mieszkanie, nie dom.
I to już zwyczaj jest, że co jakiś czas musimy na gwałt szukać domu zwierzęciu, bo jakiś cymbał, debil (och, jak mam ochotę tu soczyście zakląć!), skrrrrretyniały pierrrron niewydarzony wyrzuci zwierzę gdziekolwiek, żeby zdechło. |
|
|
|
#4964 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
No mam nadzieję, że nikt tych cebul nie obiera... Bo, że to żółta cebula to mam pewność, w sklepie jest tak podpisana.
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
To cukrowa cebula na bank. Swoją drogą nie smakuje mi, tak samo, jak ten chiński czosnek.
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
No, ale gdyby ktoś to obierał to by były ślady tej łupinki-przecież nie ma siły, żeby pracownicy sklepu obierali dokładniutko codziennie po kilanaście kg cebuli
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4967 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadziwiają mnie kobiety przychodzące na basen sportowy w pełnym makijażu. Po paru minutach pływania mają rozmazane tuszem oczy - a podkład spływa im po szyi. Woda w basenie przybiera innego koloru - a reszta ludzi musi w tym pływać
Powinien być zakaz wchodzenia do wody z plastrami na ciele- potem taki plaster odlepia się od czyjegoś palca czy innej części ciała i apetycznie unosi się na wodzie ... |
|
|
|
#4968 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ta łupinka z młodej cebuli jest cieniutka i szybko gnije. Dwa dni poleży i jest już do wyrzucenia.
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż denerwowali mnie ludzie, którzy np. coś niechcący strącili/rozlali/rozsypali, i w tym momencie obrót dookoła czy przypadkiem ktoś nie widzi i ucieczka z miejsca zbrodni zdarzało mi się to nieraz zarejestrować, gdy np. stoję na drabince i układam coś tam wyżej na półce, a za jakimś regałem takie dantejskie sceny wiadomo przecież, że nikt nie będzie latał za klientem i kazał tego sprzątać no ale nie wiem, mi miło się robiło, gdy ktoś np. podszedł i przeprosił, że przez przypadek się rozsypało i takie tam przecież wiadomo, że i tak obsługa wszystko sprząta. Wtedy zawsze odpowiadałam z uśmiechem, że nic się nie stało, zaraz posprzątam. nie wiem, może ludzie boją się, że jak coś rozsypią, to będą musieli za to płacić? i później leży taka mąka rozsypana na środku czy cukier kolejni wjeżdżają w to wózkami i się roznosi.a takie uszkodzone produkty po prostu zanosi się na zaplecze do odpisu i tyle.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-07-28 o 16:00 |
|
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam taka traumę z dzieciństwa: robiłam zakupy w Biedronce i jakaś gruba baba obok mnie się przeciskała, odpychając mój koszyk, który z kolei uderzył w butelki z "biedronkowym kubusiem" i jak można się domyślić jedna spadła i się potłukła. Baba się zmyła, a ja stałam jak głupia, bo nie wiedziałam co zrobić. Doszła do mnie pani z obsługi i powiedziała "musisz teraz za to dziecko zapłacić", tylko ja nie miałam więcej pieniędzy niż po to co przyszłam to mi darowała. i do dziś byłam święcie przekonana że jak się coś zbroi to się płaci
|
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
ubrań się właśnie nie powinno odwieszać jak się nie wie gdzie dokładnie wisiały (a czasami się nie wie) bo to tylko zwiększa ilość pracy dla obsługi ;-) i tak muszą te ciuchy poprawiać na wieszakach i mieć rozwieszone wg planu.
|
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niestety często sie płaci za szkody. Jak pracowałam w prywatnym sklepie to nie było zmiłuj. Kiedyś kobieta potrąciła podstawke z cieniami do powiek i wszystkie sie rozsypały, musiała sporo za to zapłacic. Nawet potłuczonego octu właścicielka nie darowała....
Edytowane przez BioIvO Czas edycji: 2011-07-28 o 16:26 |
|
|
|
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Ale w sieciówkach większych się tego teraz raczej nie praktykuje-bo by trzeba biegać za każdnym klientem. A tak-idzie w straty.
|
|
|
#4976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą nie ma nawet takiej możliwości, żeby w większym sklepie monitorować każdego, kto coś strąci ;> (aha, i to nie był supermarket na miarę Tesco, Auchan tylko raczej taki mini-market). tak jak pisałam - uszkodzony produkt na zaplecze, do odpisu, i tyle ![]() tak samo jak np. jogurty czy inne tego typu są np. jeden dzień po dacie ważności to też idą do odpisu i jeśli ktoś z obsługi chce sobie je wziąć, to może, za darmo 1 dzień po dacie ważności to nie tragedia i można zjeść, ale na sklepie nie mogą pozostać dla klientów
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-07-28 o 16:30 |
|
|
|
|
#4977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
),zostawiają wszystko gdzie popadnie, np. dział z bielizną, a tam nawieszane biżuterii ![]() Cytat:
nie znoszę, jak ktos używa tych brzydkich określeń, szczanie, sranie, bleee odrzuca mnie ![]() Cytat:
Cytat:
babka, która zobaczyła tego psa, kiedy opowiadała, w jakim stanie go zastała (czołgający się, nie mógł wyjsc z budy, tylne łapy chore, skomlący, nie dosięgał do garnka z wodą..), płakała, a ja razem z nią dojeżdżała 7km na rowerze i przywoziła mu jedzenie.reportaż obejrzał jakiś człowiek z Rybnika, przejechał pół Polski i wziął tego psa do siebie
|
|
#4978 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
I myślisz, że i tak byłaby podpisana "cebula żółta"?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i nie rozumiem po co ludzie w ogóle się malują jak idą na basen. Potem gorzej wyglądają w rozmytym makijażu niż by wyglądali w ogóle bez niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4979 |
|
Rozeznanie
|
Też nie rozumiem dziewczyn malujących się na basen, plaże czy górską wycieczkę, gdzie trasa jest ciężka i wyczerpująca. Chyba żaden kosmetyk tego nie przetrwa
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam kredki do oczu i maszkary do rzęs zawsze używam. Na plażę też A potem cichaczem ścieram rozmazane krechy i zawsze stwierdzam, że bez też dobrze wyglądam, ale dalej oczy maluję przed każdym wyjściem na plażowanie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

Okropne to jest.

Zapraszam